En ängel

image35


Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd

Hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'


Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund


Min ängel..


(Jag fick låna en ängel)
Du spred ditt ljus (i mitt liv)
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
Jag fick låna en ängel
För en stund


Plastikopererade djur

Ja det var vad jag låg och såg på i natt vi3-4 tiden då min son inte ville sova. Det var helt sjukt snacka om att människor gör allt bara för att behaga sig själva.
Tex

1. En mamma och dotter skaffar två söta kattungar men de gör precis som kattungar gör, busar springer, klöser och hänger i gardinerna. Detta tycker inte familjen om så de opererar helt enkelt bort klona från alla tassar. Detta kunde jämföras med att ta bort ca 2 cm av våra fingrar!!!!! Familjen tyckte inte detta var konstigt att och sa katterna inte led......

2. En taxuppfödare älskade sina hundar men tyckte att de skällde för gällt så hon opererade bort stämbanden på sin hund........Hunden tappar inte förmågan helt att skälla men det låter som om den är jätte hes. Hon menade på att hunden tror bara att den är hes och mår inte dåligt av detta på nått sätt........

3. Ett par som hade amstaff valpar kuperade öronen på dem för att det är så de ska se ut sa de. Mycket snyggare. De ställde ut dem och tydligen så menar även domaren att de ska se ut.....sjukt. Man tar ju bort det mesta av öronen!!!!! Stackars hundar.


Sjukt sjukt sjukt!!!!!


Förlåt

För att jag inte varit inne på ett tag. Har haft mycket att göra och inte ens sett åt en dator på flera dagar. Helgen tillbringades iaf med att vi åt en supergod taco middag tillsammans med Nyströms i fredags. Sen så såg vi alla på talang och slöade.
På lördagen så var vi på travet med goda vänner. Kan verkligen lite om trav men Lina, Tezza och jag spelade på de hästar som var sötast och det gick ju bra 110 kr plus gick vi. Märkte dock att vi spelar i en annan division än de andra på travet. Vi spelade nämnligen 10 kr/häst/plats och tre i varje lopp. När rebecca skulle betala sin 10 kr på sin häst så kom det en människa bakom henne som betalade 5000 kr på en häst som vinnare........ja lite andra pengar spelade vi då om ( vill bara upplysa om att hästen han spelade på VANN!!). Roligt hade vi iaf och lite mer kan jag nu om trav. Det bästa var dock att även Nicke blev lite intresserad.
Söndagen blev en lång dag. Upp vid 7 då Lucas tyckte att hela familjen skulle vakna. Åt frukost som jag knappt fick i mig eftersom att jag bara tänker på min häst. Gick en underbar promenad med hundarna, fick lite hundmöten och de skötte sig super. Åkte sedan till Nolia Barn med Stina, Krille, Zeth, Johan, Johanna och Oliwer. Trevligt värre men det hade kunnat få vara lite mer att se på. Kostade ju 20 kr parkering och 100 kr inträde för oss så till nästa år tycker jag att det kan vara lite mer, annars var det dock super trevligt. Sen åkte vi hem. Lina, Tezza och jag såg på finalen från scandinavium och snackade strunt.
Åkte sedan till stallet, snackade lite med Ida, tvättade en massa och tömde skrubben på det mesta. Bara lite saker kvar så att han kan få mat och mockat. Sa hej då och åkte hem.
Middag hos pappa och sedan stupade jag i säng.

I morse packade jag ur alla saker ur bilen. Nu inser man hur mycket man har samlat på sig under åren. Stuvade bort allt ända längst in i garaget och ringde det samtalet jag har mått så illa över i flera veckor.

I morgon 06,30...........förlåt......men jag tror det blir bäst så här.

   

Jag vill inte tänka på det så om någon vill vara vänlig att hitta på något roligt som får en att skratta så är jag öppen för alla förslag.

kram

Roos med två OO

Satt och tänkte på gammla minnen, som jag tex skrev om igår. Nu kom jag att tänka på när URFUS skulle åka på studiebesök till Djursholms ungdomssektion. Alla var vi upprymda och glad över att få åka i väg på en sådan här sak. Spännande!! Flyget ner gick super bra och alla hämtade sina väskor och snabbt ut till flygbussen (eftersom att det alltid är lite ont om tid om man åker med ett gäng tonåringar) När vi har stressat ut till bussen och står och väntar så tittar Anna Roos på sin väska......och konstaterar att hon inte heter "Mohamed Al Fadjikadir" hon heter ju ANNA ROOS med två OO och sprang iväg in på terminalen med sin väska igen.......väl därinne så mötte hon en minst lika förvirrad man som undrade vart hans väska hade tagit vägen....
Ett snabbt byte av väskan och rusning ut till bussen som hade anlänt =)

Ja ett riktigt gott skratt fick vi oss allt och det där minnet kommer jag aldrig att glömma. GRATTIS till dig Anna!!! Konstig att du nu har blivit så stor.

Anna Roos

PS: Konstigt att vi över huvud taget tog oss dit och hem......Massa galna barn tex Anna Roos och Frida Rännar, det borde säga allt. DS 

Försvunna hundkoppel

Dagen började med att vaknar 06,30, Lucas fick mat och sedan klev vi upp. Stoppade i mig lite frukost och gick upp en sväng till pappa och hämtade lite mjölk och två bananer. Åkte till stan och hämtade Lina, ut till stallet. Släpade ut med hästarna till hagen, massa lera och RV vill inte bli skitig om hovarna så han vägrade att gå framåt.
Gick upp och fikade med personalen och sedan ner till Lina igen. Mockade åt Zigge och sedan gick vi till bilen. Det konstiga här är dock att mina två hundkoppel försvann någonstans mellan stallet och parkeringen och ingen har sett dem. Ringde Camilla direkt då jag kommit hem, hon gick ut och tittade men inga koppel. Även Rebecca gick ut och kollade men även hon bekräftade att det inte fanns några koppel.......nu är vi utan bra koppel för andra gången. Konstigt bara att på ca 70 meter så försvinner våra koppel och ingen har sett dem. Hoppas att någon vänlig själ har hittat dem och återkommer med dem. Behöver dem verkligen.

Åter hemma och slängde i mig lite mat och Lucas fick en banan. Gick en härlig promenad med Helga och Colin. Gick och vägde båda barnen och Lucas väger nästan nio kg nu =) Hem och sedan till Laitis. Sålde lite sverige lotter, eller rättare sagt sålde 40 st lotter!!! Jätte bra för våran förening. Ska nog ta några till och försöka sälja. Det är ju bra om vi säljer så många som möjligt.Hem och åt en trevlig middag och sedan badade jag med Lucas.

Satt här och tänkte på hur det var när jag var lite och man skötte om hästarna på gammla K4:a. Vilken skillnade det är från då och nu. Man hade ett litet skötarskåp, och en lite burka som man hade kli i. De dagar man skötte hästen fick de lite kli och det var super viktigt att man hade sina dagar och höll sig till dem. Det var oxå skötare och lärling. Skötare hade tre dagar och lärling två. På den tiden var det kö för att sköta om hästarna och skötarmötena var alltid överfyllda så att man knappt fick plats i cafeterian. Ibland fick man till och med lotta för att det var så många som ville sköte om samma häst......ja det var tider det.
Sen började man med att sköta privathäst. De spadmockade man varje gång man var där, smörjde och borsta gjorde man oxå varje gång. Om man någon gång då och då fick beta, skritta eller släppa ut hästen i hagen var man ju totalt överlycklig. Kom ihåg då man stog och vaktade den förbaskade griffeltavlan för att hästen skulle kunna få gå ut över huvudtaget. Då älskade man verkligen det där "lilla" som man fick göra. Man höll på att svimma om någon privathästägare över huvud taget pratade med en och tänk om man då fick mocka. Ja det var andra tider det.
Sen fick man följa med på tävlingar. Kommer ihåg det än i dag. Fick åka till Hissjö på en liten tävling. Det var för övrigt då jag såg Anna Spencer för första gången, hon red in sin travare Agge Vinn (vet ej hur det stavas) i transporten för den ville inte gå in. Det gjorde verkligen intryck. Var så glad för att jag fått föja med dit. Fick leda hästen och man var stolt och glad att få ta hand om just den hästen. Det var ju hästen man älskade och gjorde allt för. Man var verkligen förälskade i HÄSTEN inget annat hade någon betydelse. Stora tävlingar, dyra grejer eller folk som snackade vitt och brett och sådan som hälften kanske var ren skryt uppfattade man inte då. Man levde sitt liv och var nöjd och glad. Det var ju grejen, man fick känna sig behövd och uppskattad. Känna att hästägaren blev glad när hon kom och man kände sig nöjd. Alltså hallå!!! Spadmocka varje gång........vem skulle göra det nu?? Men man gjorde det. Var aldrig tal om nått annat. Ibland fick man ta ut och beta hästarna och man var super glad över det. Var jätte noga med tiden varje gång. Ja det var andra tider det.

Vad kan vi då konstatera? Jo det som betyder nu är STATUS! STATUS och STATUS. Inte hästen eller ägaren eller gammal vänskap eller förtroende. Det som är nu är bara att man ska få, få och få, mer, mer och mer. Man stannar aldrig upp och tänker efter. -om jag gör så här vad händer då? VIlka drabbar det då? Vilka kör jag över eller sårar? Gillar jag hästen? Människan? Vad vill jag? Nu för tiden så är det bara snack och lite verkstad.............

Det tåls att tänkas på.....................

Grilla

Är hos pappa för att göra årets första grillning. Ska bli gott. Middagen skulle vara klar klockan sex men innebandymatchen på TV drog ut på tiden så grillningen är nu på G. *mums*
Var i stallet en snabbi i dag. Lät Zigge gå i skritten och fyllde vatten till diamanten. Tänkte fota alla saker som ska säljas men kom på att det är bättre om jag lägger på allt på en häst så man verkligen ser så jag får göra det en annan dag.
Var ute på promenad i nästan 2,5 timme i dag med Helga. Vi gick runt ängarna och sedan till Electralux, Laitis och Barnens Hus. Inne på barnenshus var vi bara en super kortis eftersom att det stak brandrök eller nått i den stilen så vi drog därifrån på en gång. Gick sedan hem igen. Lucas blev ledsen på vägen hem, snorade och var allmänt grinig. Han håller på att få tänder så det är ledsamt värre för honom......

Nu verkar det som om det är mat =) gott är super hungrig.

Kram kram

Solskensdag

Haft en underbar dag i dag. super väder och trevligt sällskap. Varit ute och gott typ halva dagen känns det som, mitt ansikte har fått färg och jag känner mig nöjd, trött och sömning.
Varit på en underbart god middag och trevligt sällskap hos familjen T. Hundarna fick för sig att vakta huset och levde loppan när Mats var på gräsmattan =) hhaha helt galna blev de.

Lucas fick nya kläder av mormor, han blev mkt glad och framför allt söt i sin nya sommarhatt.

Nu måste jag sova.

Kram kram

Bollen är i rullning

Nu har jag lämnat över de papper som jag kan ansvara för. Nu ligger inte beslutet hos mig mer. Får se hur det går. Orkar inte bråka och tjaffsa.........hoppas det inte tar så lång tid nu bara innan det är över. Vill bara gå vidare och se framåt och tänka på annat och ja.......vad säger man bli en "vanlig" människa.


Kram

Vilda Wilma

Japp var och såg träningarna i kväll. Skönt att andas lite häst. Även om jag drar mig från att gå till min egen......undra varför det blir så.......

När Rebecca red fram fick hon helt plötsligt PANIK, kom på att hon glömt ta in Wilma. Jag och Kerstin ryckte ut till en till synes lugn och snäll häst som stog och krävde i ett hörn. Tänkte ändå att kedja ska vi ha =) Hon traskade snällt genom hagkorridoren och vid konvalecenthagarna.....men sen AHA fri mark!!!! Tänkte Wilma och hoppade i väg, stegrade och skenade baklänges......*suck* bara att åka med i snöret. Inte lönt att bli arg då blir det bara värre. Sen var hon på tårna och kunde inte gå in genom dörren......
La på henne innetäcket och slänge ett öga på den fina, vackra, bruna hästen i boxen intill. Puss på han.


Såg ut ungefär så här när jag tog in Wilma......

Ja det var ungefär min kväll på stallet.

Kram

Slappardag

I dag har varit en riktig slappardag. Jag och Lina har inte gjort nått alls, jo vi var på en promenad med hundarna, Helga och Colin men utöver det så har vi typ bara latat oss.

Ordnade en bild till Linas blogg och vi har sett på TV.

Nicke slutade sent så det blev sen middag, jag passade på att borsta hundarna och Gizzmo tappade ungefär all päls han hade =)
Plexus har ätit upp en talgboll någon gång under dagen så den kom upp samma väg som den gick ner........med nät och allt *hahah* tur att den kom upp iaf.

 

Nu ringer Lucas mat och sovklocka så det är nog dags att lägga han. Dock så håller hans pappa på att jaga upp han som vanligt =)

Kram

Igen igen och igen

Ja nu börjar det bli lite tjatigt men jag kan tydligen inte sluta. Så här många inlägg som jag skrivit i dag har jag knappt skrivit på hela tiden.

Kom dock på en sak då jag skrev om Lina och mig. Där sprang vi omkring i snön och töntade oss för lite kort.... Tur att någon i släkten vet hur man ska röra sig framför kameran och se ut på ett snyggt kort!!

Kusin Petra

Vore bra om ni kunde skratta...

Ha, ja precis det var ju det då. Vore bra om ni kunde skratta när ni blir fotade sa fotografen och jag och Lina tittade på varandra som om han var galen.......vore bra?? hahaah han måste ju ha menat om ni kunde skratta lite mindre vore det bra.... Det var nämnligen så att under våran fotostund i dag så skulle Lina bära mig på hennes rygg och springa i snön med fotografen kutandes nerhukad på sidan. *hahaah* Vi höll på att dö av skratt hela tiden och det blev inte bättre då han hela tiden snubblade i all snö =) Så det jag var mest nervös över var det enklaste.....alltså SKRATTA, jag är nämnligen inte så bra kompis med kameran så jag vill helst morra åt den men om man gör det på det här sättet så kan väl ingen direkt hålla sig för skratt. De två som skulle fotas sedan fick sig oxå ett gott skratt och våra hundar höll på att gnälla ihjäl sig eftersom att de så gärna ville vara med oss där ute när vi flamsade på som bäst.
Nu återstår bara att se om bilderna blir lika bra som vi hade roligt =)

Annars blir det ju ny tagning nästa vecka.

Kram

Tänd ett ljus för Engla

image29

Ikväll kl 21.00 tänder vi ett ljus i våra fönster för lilla Engla. Jag tänder ett, gör du????

Ny tvättmaskin

Då var det äntligen dags att få tvätta lite igen då. Tvättmaskinen gick sönder för ca två veckor sedan men i dag fick vi då tummen ur och köpte oss en ny fin en:

Tvättmaskinen YoungVision - maskinen med modern design, optimal funktion och enkel användning! Tvättmaskinen YoungVision från Miele har en moden design i vitt med lätt välvd front. Tvättmaskinen är utrustad med horisontellt formade sidoväggar och extra ljuddämpning. Det gör maskinen till en av marknadens tystaste, så du kan tvätta utan att varken nattsömn eller barnens middagsvila blir störd. Tvättmaskinen har en kapacitet för 6 kg tvättgods och är utrustad med mängdautomatik som ger låga förbrukningsvärden. Tvättmaskinen är begåvad med en mängd intelligenta specialprogram som exempelvis automatic (för blandning av bomulls- och strykfri tvätt), syntet, jeans, handtvätt och expressprogram. Trumman har en unik bikakestruktur, tack vare ytstrukturen bildas en tunn vattenfilm mellan textiler och trumman. Det gör att tvättgodset behandlas skonsammare och blir dessutom slätare vilket underlättar strykningen. Tvättmaskinen centrifugerar mellan 400 till 1600 varv/minut. Det ger låg restfuktighet, vilket sparar tid och energi vid torkning i torktumlare eller torkskåp. Tvättmaskinen har en stor display för visning och inställning av olika funktioner. Du kan även välja resttidsvisning, kort program, förtvätt, extra vatten och skrynkelskydd med tillvalsfunktionerna.Hoppas nu bara att den är så bra som de lovar........annars är vi pantade!

En annorlunda helg

Helgen började på fredagseftermiddagen med att vi inte hade någon middag. Vill ju inte äta direkt fil eller nått sånt på en fredag......vi hade inget hemma. Det slutade med att jag gick upp till pappa och lånade 1,5 liter mjölk och sedan så gjorde jag varma mackor till Lina, NIcke och mig. Det blev rätt oki och vi pratade bla om att man får betala en hel del pengar för ett par vama mackor om man äter det någon annanstans.....är ínte det sjuk. En hel fralla kostar ju dryga 20:an och för två varma mackor kan du få betala typ 40 spänn och det betyder att det är ett rejält påslag alltså, eller? Jajaj vi blev mätta iaf och sedan åkte vi på micketräningen. (se Snygg Erik och wilda Wilma)

Lördagen blev morgon tidig. Åkte och släppte ut hästarna och mockade. Såg på träningen som bestod av endast titthinder, spännande tyckte vissa hästar medans vissa knappt såga att det var en låda, grind eller matta i hindret.
Hade varit roligt att få vara med men det kommer nya tider och nya hästar. Medans får man väll inställa sig i markpersonals skaran. ( Har kommit till mitt beslut nu och det känns bra att äntligen ha bestämt sig)
Nicke tvättade bilen medans det var träningar så Lucas fick vara med och titta på hästarna han sköte sig super =)

Efter stallet blev det MAX, mums mums mums
 

Sedan hem och mata barnet, plocka ihop kläder och åkte till mamma.

Duschade, fikade och slappade lite. Nicklas och Mats borrade och höll på med något sladd trassel som vanligt. Men snyggt blev det måste jag säga grabbar!

Vid sex åkte jag till Droskan för att fira Veras trettioårsdag eller som jag sa nu blir du ju 3-siffrig (hihi). Åt tackobuffe och drack en cider. Super gott och trevligt sällskap. Skrattade nog hela middagen igenom. Fick sedan skjuss av snälla Herr Martinsson till Elle för att fortsätta våran lilla partykväll. Mer folk kom och stämningen var super, Robert sjöng så gott han kunde och vi andra hängde på. Roligt värre var oxå att Helga hade tagit sig ur sitt lilla bo och tagit på sig en fin "vuxentröja" och var på alldra bästa partyhumör.Vidare vid halv 12 till Schlagerklubben. Kändes super roligt att komma ut ett tag var ju ändå så där 1,5 år sedan sist. Packat med fok men dock inte så många jag kände, lite synd men annars super.
Fyndade 100 kr =)
Framåt halv 2 började vi mammor eller gifta personer att känna oss trötta och vi fick skjuss av snäll Jesper hem till våra hus. Tackar och bockar.

Söndagen blev slapp, fick sovmorgon och myste i sängen så länge jag kunde, dock kunde jag inte sova för det var en hund som kräktes så där 4 gånger och jag hörde alla ljud. Men underbart att bara ligga där och blunda.
Åkte på supergott fika hos Vera och Kalle. Trevligt sällskap blev det förståss oxå. Sedan fick hundarna leka men Bella var nog mest skraj för den stora svart klumpen som ville leka med henne. Dock så ville hon inte gå in efter det =)Raka vägen till stallet där jag mockade och vit och brun. Klippte liten lurvig islänning och sedan höade. Åkte och hämtade Isa på badhuset och raka vägen hem på middag hos pappa och Eija. Mycket god mat.
Hem och la barnet som dock inte ville sova utan låg och skruvade på sig, garvade och gjorde armhävningar hahah. Glad var han iaf.

Fick sova hela natten underbart!!!!! Jag vaknade innan Lucas till och med =) Han fick äta lite välling strax innan sju och sedan höll han låda tills alldeles nyss......han är tapper den lilla säger jag bara.

Nu så väntar jag på att vi ska gå på en promenad och sedan ska jag och lina stå modeller......utomhus....*burr burr*

Återkommer om det sedan =)

kram

Snygg Erik och vilda Wilma

Ännu en dag har passerat och jag börjar sakta vänja mig vid tanken på att vi två ska gå skilda vägar. Men jag vet att vi har en tid kvar tillsammans.

Var ute och skrittade med Lina, vilda Wilma och trygga RV i dag. Lina och Wilma bockade och for över stallplanen medans jag satt där barbacka på snälla RV, nyfiket tittandes eller nästan vänd åt andra håller för att titta på den lilla rodeo show som bjöds på bakom mig =) Frida Löwgren och hennes mamma kom inrullandes med fin bil och transport. Då visade Wilma upp sig från sin absolut bästa sida genom att komma hoppandes i sidledes mot deras bil  precis som om hon tänkte att nu jäklar ska här demoleras bil!!! *hihih* lite roligt såg det ut men jag kan ju tänka mig att Frida och Birgitta han sätta hjärtat i halsgropen då hon kom flygandes i någon form att galopp skänkelvikning med inslag av piaff och passage (enligt min mening så kan hon nog få upp emot en nia på det momentet, nog det bästa jag sett tror jag). Annars så flöt skritt turen på ganska bra, jag kom på mig själv att sitta och slappa så mkt så att om RV hade hittat på nått så skulle jag ha ramlat av ( typ snubblat, höjt en hov eller råkat andas lite häftigt) jajaj snällare än han kan man nog inte hitta.

Sen såg vi på micke träningen. Inte så mkt att titta på i publikväg förutom att Micke nog försökte döda våra juniorer eller nått......haha nä men det gick bra. De var försenat så vi hann bara se typ nästan två grupper. Sen åkte vi hem och såg på så ska det låta med snygg Erik =) måste dock säga att Molly är riktigt bra på att sjunga hon med.Lucas somnade i min famns så sött som bara ett barn kan göra. Jag la ner han i hans säng men vips så var han klarvaken och hur glad som helst. Skrattade och levde loppan. Han är fortfarande vaken och ligger och pratar med sin pappa.
Ska gå dit nu och få lite familjetid.

Tack för i dag, i morgon är det en ny dag med nya möjligheter!. 

Vill ha

När man mår dåligt kan man titta på andra saker som får en att lysa upp lite utöver äns vänner.

Tänk om man skulle få en häst som den här.


Men då skulle man nog trilla av eller?

Hjälp!

Varför kan ingen bara säga till mig att så här ska du göra för att det kommer att bli det bästa i slutändan......

"En ensam sliten grimma
den hänger i ett stall
den påminner om ett förtroende
och vänskap för varann
den påminner om en flicka
som älskade sin häst
hon var den enda
som kände honom bäst
nu när deras dagar för alltid är över
stallet står tomt, men grimman finns kvar
för att påminna om deras lyckliga dar."

Varför kan ingen annan bestämma?

image23

Jag ska resa nu.Gråt inte!Jag vet att du är ledsen.
Luta dig mot min varma hals,jag lovar att stå alldeles stilla!
Jag ska inte åka alldeles ännu.Än en stund finns jag kvar här hos dig.
Du kramar mig och smeker mig och ber mig,snälla stanna kvar!
Du säger att jag måste bli frisk och hel igen.
Förstår du inte.Jag orkar inte mer.
Mina ben värker,jag är så trött.
Låt mig få slippa springa mer!
Jag längtar efter att få sluta ögonen och sova.
Mitt huvud känns så tungt.
Nu kommer bilen som ska hämta mig.
Jag är inte rädd,så gråt inte du heller!
Jag försvinner ju inte,jag bara reser bort,
-nej,jag vet inte vad det landet heter och du kan inte följa efter,men jag vet,att där får jag vila i daggvått gräs på vitklöver-ängar.
Så gråt inte mer är du snäll!
Men när du känner vinden,den mjuka ljumma vinden om sommaren,den som blåser över stigarna i skogen där jag en gång bar dig på min rygg
-då ska du känna som en hälsning långt ifrån en hastig sammetsmjuk smekning,som från en varm len mule mot din kind!

Sovande barn

Hej hopp

Man får passa på att sitta här en stund då Lucas somnat. Han är så söt nu, han åker omkring i stolen och rycker i allt han kommer åt, smakar på saker och är på allmänt bra humör.

Jag önskar bara en sak, att allt ska vara över med det som tynger mitt hjärta. Känner att jag inte mår bra av detta, kan inte tänka på nått annat. Verkar dock som om jag fick ett bra förslag tillsvidare i går. Kan ju vara en tillfällig lösning tills allt har ordnat sig. Skönt att veta att vissa verkligen försöker hjälpa en med att komma på bra förslag.

Sist men absolut inte minst kanske rent ut av störst -ÄRLIGHET VARAR LÄNGST!


*Mums Mums*

Identitet

Helgen är över och URF gjorde många fina resultat. Det går så fort när det är tävling, vips så är helgen över. (se längre ner under hört och sett under helgen) Hade en supertrevlig lördagkväll när pitebona och superlinus var på middagsbesök. Vi åt mat från Garaget, super gott och man fick mkt för pengarna. Skönt att umgås med enkla människor som får en att skratta.

Åt även en supergod middag på fredagen då Kia och hennes pojkvän Peter var här. Grabbarna spelade sedan TV-spel medans Kia och jag fick lite värdefull tid tillsammans. Gick inte att undvika ämnet hästar och hur våra liv är just nu. Det kändes så konstigt att sitta och prata om vad man ska göra nu när vi inte ska ha några hästar.....Jag menar man har ju i hela sitt liv (jajaj kanske inte hela men nästan) varit en ryttare, hästägare, tävlingsryttare eller hästskötare. Spelar ingen roll vad som har hänt eller hur livet har sett ut man har ju ändå alltid varit RYTTARE, en identitet. Vad ska jag vara nu??? Ja jag trivs alldeles utmärkt som LYXHUSTRU men det är ju ändå inte min identitet....jag är ju RYTTARE.......känner mig så vilsen. Jag vill ju vara ryttare, hästägare och tävlingsryttare varför styr inte mitt liv åt det hållet? Varför styr det mot ett annat håll?Ringde i morse ialla fall och fixade, sa som jag kände och förklarade hur jag tänkte. Lät som om jag fick lite medhåll och att jag var klok som tänkte i de banorna. Får se vad som händer nu då. Tänkte bara åka med på denna våg som livet har fört in mig på och se vart jag landar.


Nu till lite som jag hört och sett under helgen:

1. En av norrmännen var tydligen extremt snygg enligt säkra källor som lyckades få se utan skjorta =)
2. Skulle behövas städas här inne, det ligger ju en massa döda lik över allt.......(Hallå!!! det är klart att lik är döda)
3. De är några bilar som ska flyttas. Personen i fråga läser upp regplåtarna och kommer till en bil där det står typ RF 12345 och säger RF...hmm ja och något annat (Hmm jag skrattar för mig själv...*hihi* det är en norskbil men det förstår inte personen) sen kommer vi längre ner på lisan och regnummer läses upp på två bilar av märket SIT......(nu fullkomligen dör jag av skratt det står SEAT men hon läser SIT, hur kan man göra det???)

4. Karin får upp Elias mobil i dommartornet så att den inte ska komma bort. Efter några minuter tar hon upp sin mobiltelefon och ringer ett samtal......till Elias!!! *hihi* Hon kom på sig i samma stund som Elias telefon börjar ringa och skyndar sig snabbt att stoppa ner sin mobil och hoppas att ingen har märkt vad hon gjort......tittar sig omkring och ser att alla vi andra håller på att spricka av glädje. Hon tänkte alltså ringa till Elias för att säga att han kunde komma och hämta sin mobil i tornet =) hahahah bra va?
5. Snabbast under helgen var banpersonalen som lyckades ställa upp hela den raserade oxern som var B i trekombinatioen som en ryttare rev med foten då denna passerade på utsidan. Jag säger bara ELOGE till er.
6. Applåden eller dagens tabbe måste gå till Maria Sandberg som antagligen hade sett på hela 1.10 klassen och sedan skulle rida 1.20 själv. Hon rider nämnligen samma linje som i 1.10 men det är bara det att den nu är vänd åt andra hållet och hon hoppar därför kombinationen baklänges (räcke till oxer). Pralin flöger över det hela hur fint som helst =).

7.  Applåd till Karin Kriström oxå för att hon får allt att funka under tävlingarna.

Får se om jag kommer på något mer som jag kan skriva in sedan.

Kram på er.


How do I live without you?

How do I,
Get through the night without you?
If I had to live without you,
What kind of life would that be?
Oh, I
I need you in my arms, need you to hold,
You're my world, my heart, my soul,
If you ever leave,
Baby you would take away everything good in my life,

And tell me now
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

Without you,
There'd be no sun in my sky,
There would be no love in my life,
There'd be no world left for me.
And I,
Baby I don't know what I would do,
I'd be lost if I lost you,
If you ever leave,
Baby you would take away everything real in my life,

And tell me now,
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

Please tell me baby,
How do I go on?

If you ever leave,
Baby you would take away everything,
I need you with me,
Baby don't you know that you're everything,
Good in my life?

And tell me now,
How do I live without you,
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?

How do I live without you?

How do I live without you baby?


Uppladdning

En uppladdning inför tävling ska vara possitiv man ska tänka glada tankar och att det kommer att gå bra. Jag brukar bli supernervös men vet att jag är omringad av bra personer som stöttar mig.
Sen fick jag barn, våran underbara Lucas, det är han som jag lever för. Han kommer att gå först i alla lägen. (Hörde föresten på nyheterna förra veckan att det är en stor % av sveriges barn som växer upp i fattigdom.......undra var den gränsen går?) Det som jag har drömt om i hela mitt liv har jag framför näsan nu. En underbar man  (jajaaj vi är inte gifta jag vet) en underbar son, ett hus, bil, husdjuren, mina underbara vänner och min ögonsten RV. Varför kan det inte bara få vara så? varför måste man välja? Jo för att man är en fattig skit som inte duger till nått annat.

Och då åter till tävlingen: Peppa peppa, hästen går bättre än någonsin. Både på marken och över hinder. Han är possitiv, har fint hull och är bara allmänt glad.

VAD HÄNDER DÅ??????? Jo fredagen börjar med att nicke åker in för blindtarmen (se blindtarmen del 1 och 2), känns som allt annat saknar värde och jag vill bara att han sak bli frisk. Han helar sig på nått konstigt sätt och jag får ta hem min älskade man på lördag eftermiddag. Då börjar jag i stället bli super förkyld och snorar hela tiden, känns som om jag har feber och vill bara dra ett täcke över mig. Börjar genast oroa mig över hur det ska gå att få ihop morgondagen, dop/brölopp och klubbtävling....... Varför allt på samma dag? Stressar som tusan men vi hinner i god tid, men jag har haft en innre stress hela dagen. Rider som en pissråtta på klubbtävlingen och det resulterar i att jag skrämmer skiten ur den fina hästen så han slår sig och blir rädd. Tankarna flyger nu omkring i huvudet och jag blir super stressad. Mina peppande vänner ser till att jag kan ta hindret igen och hästen inser att det nog inte var så farligt.
Vid det här laget så känns det som om en spade och en grop skulle underlätta allt. Men jag tänker på Lucas och vet att han betyder allt.
Går och grubblar hela måndagen hur jag kunde rida så dåligt???? Bestämmer att hoppa en kombination på tisdagen för att stilla min oro. Hoppar hästen och han går super, flyger flyger och flyger. Känns precis som vanligt. Fixar och donar i stallet åker hem matar sonen, plockar ihop saker och hämtar Niklas. Åter till stallet, bygger boxar. Mkt att göra, hjälper Rebecca att dra lös hennes transport. Det går bra men när vi ska ställa ner den så går veven av och då känner jag bara hur jag inte kan hålla mig längre. Börjar asgarva fast det inte var särskilt roligt men jag orkar bara inte mer. Där står vi med transporten på kulan och kan inget göra. Efter många om och men får vi lös den. Lucas blir trött vid 8 och vi måste hem och lägga han. Hinner precis innanför dörren då hästskötaren ringer och säger upp sig.........VAD HÄNDER?????

Kan man få en bättre URLADDNING inför tävlingen eller?????????

Tror att det är något som försöker säga till mig att jag inte ska starta.

Allt är över nu

Då var denna saga slut. Trodde någonstans att allt var så bra, men det var för bra för att vara sant. Jag älskar min häst över allt annat men nu är det över.
Utan hjälp klarar jag mig inte och jag vill inte ha vem som helst. Varför ska man måsta välja, barn eller häst? varför kan man inte ha båda?? Jo därför att jag inte är miljonär.........

Så någon som vill köpa en underbar 14 årig valack. 100% trafiksäker. Älskar att vara ute i skogen och att äta morötter.Måste bara avsluta med att jag fick lära Ida en sak om ps i dag =) inte illa trodde aldrig jag skulle få lära henne nått om datorer =) *hihihi* Roligt att något kunde lätta upp stämningen lite.

Kram på er och tack L och I, jag älskar er.

RSS 2.0