Jenny

Försvunna hundkoppel
Dagen började med att vaknar 06,30, Lucas fick mat och sedan klev vi upp. Stoppade i mig lite frukost och gick upp en sväng till pappa och hämtade lite mjölk och två bananer. Åkte till stan och hämtade Lina, ut till stallet. Släpade ut med hästarna till hagen, massa lera och RV vill inte bli skitig om hovarna så han vägrade att gå framåt.
Gick upp och fikade med personalen och sedan ner till Lina igen. Mockade åt Zigge och sedan gick vi till bilen. Det konstiga här är dock att mina två hundkoppel försvann någonstans mellan stallet och parkeringen och ingen har sett dem. Ringde Camilla direkt då jag kommit hem, hon gick ut och tittade men inga koppel. Även Rebecca gick ut och kollade men även hon bekräftade att det inte fanns några koppel.......nu är vi utan bra koppel för andra gången. Konstigt bara att på ca 70 meter så försvinner våra koppel och ingen har sett dem. Hoppas att någon vänlig själ har hittat dem och återkommer med dem. Behöver dem verkligen.

Åter hemma och slängde i mig lite mat och Lucas fick en banan. Gick en härlig promenad med Helga och Colin. Gick och vägde båda barnen och Lucas väger nästan nio kg nu =) Hem och sedan till Laitis. Sålde lite sverige lotter, eller rättare sagt sålde 40 st lotter!!! Jätte bra för våran förening. Ska nog ta några till och försöka sälja. Det är ju bra om vi säljer så många som möjligt.



Hem och åt en trevlig middag och sedan badade jag med Lucas.

Satt här och tänkte på hur det var när jag var lite och man skötte om hästarna på gammla K4:a. Vilken skillnade det är från då och nu. Man hade ett litet skötarskåp, och en lite burka som man hade kli i. De dagar man skötte hästen fick de lite kli och det var super viktigt att man hade sina dagar och höll sig till dem. Det var oxå skötare och lärling. Skötare hade tre dagar och lärling två. På den tiden var det kö för att sköta om hästarna och skötarmötena var alltid överfyllda så att man knappt fick plats i cafeterian. Ibland fick man till och med lotta för att det var så många som ville sköte om samma häst......ja det var tider det.
Sen började man med att sköta privathäst. De spadmockade man varje gång man var där, smörjde och borsta gjorde man oxå varje gång. Om man någon gång då och då fick beta, skritta eller släppa ut hästen i hagen var man ju totalt överlycklig. Kom ihåg då man stog och vaktade den förbaskade griffeltavlan för att hästen skulle kunna få gå ut över huvudtaget. Då älskade man verkligen det där "lilla" som man fick göra. Man höll på att svimma om någon privathästägare över huvud taget pratade med en och tänk om man då fick mocka. Ja det var andra tider det.
Sen fick man följa med på tävlingar. Kommer ihåg det än i dag. Fick åka till Hissjö på en liten tävling. Det var för övrigt då jag såg Anna Spencer för första gången, hon red in sin travare Agge Vinn (vet ej hur det stavas) i transporten för den ville inte gå in. Det gjorde verkligen intryck. Var så glad för att jag fått föja med dit. Fick leda hästen och man var stolt och glad att få ta hand om just den hästen. Det var ju hästen man älskade och gjorde allt för. Man var verkligen förälskade i HÄSTEN inget annat hade någon betydelse. Stora tävlingar, dyra grejer eller folk som snackade vitt och brett och sådan som hälften kanske var ren skryt uppfattade man inte då. Man levde sitt liv och var nöjd och glad. Det var ju grejen, man fick känna sig behövd och uppskattad. Känna att hästägaren blev glad när hon kom och man kände sig nöjd. Alltså hallå!!! Spadmocka varje gång........vem skulle göra det nu?? Men man gjorde det. Var aldrig tal om nått annat. Ibland fick man ta ut och beta hästarna och man var super glad över det. Var jätte noga med tiden varje gång. Ja det var andra tider det.

Vad kan vi då konstatera? Jo det som betyder nu är STATUS! STATUS och STATUS. Inte hästen eller ägaren eller gammal vänskap eller förtroende. Det som är nu är bara att man ska få, få och få, mer, mer och mer. Man stannar aldrig upp och tänker efter. -om jag gör så här vad händer då? VIlka drabbar det då? Vilka kör jag över eller sårar? Gillar jag hästen? Människan? Vad vill jag? Nu för tiden så är det bara snack och lite verkstad.............

Det tåls att tänkas på.....................
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress