Falla av

Var ute och red CC i dag. Johanna red Ruskprick och Rebecca red på Kanan även Frasse var med och det var ju jätte skoj =) hon hängde på super bra måste jag säga. Inte lätt om man är under 160 (tror hon är det iaf) och de andra är över 170 cm. Red iaf en kort sväng och när vi vände hemmåt så blev kanan lite uppjagad så rebecca bestämde sig för att ta en sväng till med han......Gick ju bra ända tills det dök upp en cyklist (som vi iof redan mött en gång) och kanan helt plötsligt gjorde helt om......Rebecca ringde till oss. Vi gjorde oss redo för en skenande häst men ingen kom. Då bestämde vi oss för att skynda oss hem till stallet eftersom att Ruskprick inte tänkte visa sig från sin bästa sida och vi ville inte ha två avfallningar. Hem till stallet red vi. Jag ringde Lina och hon och Elle följde med mig tillbaka mot skogen. Vi han dock inte långt förens Kanan dök upp och vi kunde lätt fånga in han och ringa Rebecca. Förutom att han var svettig så verkade han i övrigt må riktigt bra. Inget trasigt och inga sår. Det var ju tur.
Ridturen fick nu fortsätta i padocken =)

Häst dog på travbanan

Läste precis artikel om travhästen som dog på bergsåker i går. Det är hemskt då det händer sådan saker. Niklas berättade redan i går kväll att hästen hade dött. De hade varit där och kollat på travet och han såg på när hästen dog.....det blir en väldigt tryckt stämning när sådant här händer. Kommer ihåg då jag jobbade hos Algotsson, vi var på gottland och tävlade. Jag och Sara tittade på den klassen som reds just då. Sara säger till mig:
-Titta på den hästen, den svarta.
- Den där menar du? jag pekar på en svart snygg häst som kommer galopperandes mot oss från skogen.
- Ja den, han har gått VM, det är en bra häst. Men den går som juniorhäst nu. Tänk vad rolgit att få ta över en sådan.
- Ja verkligen, säger jag och tittar på den när den hoppar hindret "ringmuren" och galopperar vidare till nästa.
- Verklgien fin, säger Sara igen.
Vi fortsätter att se på hästen när den hoppar nästa hinder med men nu hoppar den sämre och slår i ganska rejält. När den sen ska gå ut på galopp sträckan så faller den bara rakt ner i marken, död. De sa att något "brustit" och att det tyvärr hade hänt förr eller senare. Det är läskigt hur fort det kan gå. Från att komma i full galopp och sedan bara död...... 
Sen var vi på tävling i flyinge och då var det en äldre häst som skulle gå sin sista tävling. Den hade gått hela banan och kom i mål på en tid som inte var särskilt snabb och över optimaltiden så den hade inte tagit ut sig alls. Helt plötsligt börjar den hosta och kan inte andas....jätte läskigt. Det visade sig att pulsådern brustit.
OS i Athen var det oxå en häst som dog, men det var inte som de andra gångerna. Denna häst slog i ett hinder hårt och bröt bakknät. De fick in den i transporten och opererade akut. Operationen gick bra men när hästen sen skulle kliva upp så höll inte knät ihop och den var tvungen att avlivas.....

Man har varit med om mycket om man tänker efter. En enkel patella operation som visar sig ha dödlig utgång, hästar som inte vaknar efter operationer och dödsfall vid tävling. Ursch man ska nog tänka på annat.

Löshoppning

Jag vet att jag visat er denna förut men jag kan bara inte låta bli att visa den igen.


Dömd 48 gånger för rattfylleri

Hur i hela friden ska man kunna stoppa någon som skiter i allt man säger. Han har inget körkort och är dömd 48 gånger för rattfylleri, man kan ju bara undra hur många gånger han kört rattfull utan att bli stoppad då? I maj körde mannen på en kvinna med barnvagn utanför uppsala........båda mamma och barn klarade sig denna gång. Kanske går det inte lika bra nästa gång.....hur ska man kunna stoppa en sådan här människa??? 


Packat och klart

Då var allt klart för i morgon. Skåpet är packat och hästen är badad. Det var skönt att bada en snäll häst för en gång skull. Enda problemet är att han är så hög så jag kunde inte se hur rent det blev på korset. Men jag gnuggade, spolade, gnuggade, spolade så nu får det vara rent. Han har fått en fläta i svansen och ryckt man. De kommer i morgon vid 10 och hämtar han, då ska han ha hunnit gå i skritten och fått på sig sina skydd.
Har morgon i morgon så ska hinna släppa ut alla innan och sedan ta hand om lillstrumpa med. I morgon blir det lite mer longering, inspänd denna gång. Hon såg dock mkt fräsch ut i dag så det kommer nog inte vara några problem. Snart kommer AnneH hem och då får hon ta över den lilla stjärnan.

Lika

Lina, vi ligger lika =) just nu iaf......

Spelat alias och ätit chips

Gårdagen var jätte trevligt. Middag hos Tessa och Robert, riktigt god mat. Blev grillat, potatis och bea. Gott att dricka och trevligt sällskap. Lina och Johanna avvek efter middagen men vi andra blev kvar. Vi spelade Alias och åt chips. Lucas sov sig igenom nästan hela kvällen trots ljudnivån som ibland blev lite hög =) Vi åkte hem vid ett då lucas tyckte det var dags att slippa vagnen och i stället krypa ner i sin egen säng.

Tycker verkligen vi ska göra om detta.

Djur är underbara


Taxbent - var syr jag upp mina jeans?

Efetesom att jag föddes taxbent och inte är mer än 167 cm över havet så har jag ett ständigt problem med att alla mina jeans är för långa i benen. Jag måste alltså vika upp dem och detta resulterar i att jag drar med mig småsten, spån och annat skit i veckan som blir då man viker upp. Var kan man billigt och bra sy upp sina jeans om man bor i Umeå???

Bilfirma bestals på bildörr

Hittade en liten annorlunda notis i tidningen =)


IDOL

Snart börjar IDOL och jag är en sådan där idolnörd. Älskar att se på det och vill se alla program. Tycker och tänker precis som alla andra. Men ibland undrar man ju? Finns det verkligen ingen som har någon självkritik? Hur kan man gå in och ställa sig där om man inte sjunger bra? Nu menar jag inte super bra, jag menar bara att man kanske ska tänka sig för både en och två gånger innan man går in och ställer sig där. Vad förväntar man sig att få för omdömme om man verkligen inte kan sjunga?? Hur som helts så är det ju roande för oss andra. Men jag kan inte sjunga och skulle aldrig komma på tanken att ställa mig där heller. Men lycka till ni nu som vågar, kan och vill. Spännande att se vem som vinner i år =)

Ingen tidning

Vi har ingen tidning hemma. Det gick ju bra då båda jobbade och kunde läsa tidningen på nätet men nu när jag är hemma så känner jag att jag ibland saknar det. Tur då att man kan läsa det mesta på nätet. Brukar fösöka läsa lite varje dag men ibland så är det svårt att veta vad som verkligen är sant och inte i vissa tidningar. I bland blir vissa saker så uppförstorade och kanske sned vridna.......men man får ta vissa nyheter med en nypa salt. Är iaf bra att ha något att läsa om.

Ösregn och hagel

Åkte till stallet i morse i strålande sol och VARMT, ja det är säkert det var varmt......Började med att fylla vatten åt båda hästarna och mockade båda hagarna så nu är de fina. Det var så varmt så jag kunda ha t-shirt och svettades. Mockade och spånade sedan åt, CC, fleur, Casir och sist åt Lillstrumpa. Medans jag står där och mockar så hör jag att det börjar regna, funderar lite på det och tänker att det måste ju vara en LITEN lokal skur då det inte var ett moln på himlen då jag gick in. Mockar klart och går och kollar för att se hur stort moln det är.....Nu var det så att jag hade lite fel när jag trodde att det bara var ett litet moln. Himlen är nu helt svart och det haglar och regnar så mycket att det blir översvämmning på gårdsplanen. Det ser ut som om någon häller en stor hink med vatten över hela Hippo. Var länge sedan jag såg så mkt regn på en gång. På forslunda regnade det lika mycket och där var det naturbruksdagen, de fick fly undan med ponnyridningen så fort de kunde.


En av hagarna efter halva regnskuren =) 

Johanna och jag skulle rida ut men vi bestämde oss snabbt för att det fick bli ridhuset i dag =) Jag vet att jag är tjatig men CC är så fin. Johanna hjälpte mig lite och då var det bara ännu roligare! Bettan kommer att få det så roligt med honom.

Lina och Ingela var i väg och red sina hästar hos Eva i håkmark. Fleur hade tydligen skött sig super bra och det var ju roligt =)

Väntar

Sitter och väntar på att Lina ska komma och plocka upp mig. Vi ska till stallet som vanligt. I dag ska jag få rida på den fina hästen igen =) känns super roligt.
Lina och ingela ska åka och träna på en annan ridbana med deras hästar så jag blir själv. Måste mocka två hagar oxå......föll tydligen på min lott. Sen ska jag mocka åt de fyra hästarna vi har och lillstrumpa ska gå i skritten.

ha de!

Fegisar finns det gott om!

Min goda vän Lina gillar att blogga precis som jag. Vi bloggar om det som faller oss in precis här och just nu. Vi bloggar om det vi läser, alltså det som vi tycker är något att läsa. Vi är helt vanliga hobbybloggare och skulle aldrig komma på tanken att skriva elaka komentarer till andra hobbybloggare. Om deras inlägg inte faller oss i smaken så låter vi bli att läsa eller struntar i att komentera dem. Tyvärr så finns de några rötägg som rör sig i cyberrymden och verkar gilla att komentera andras inlägg på ett nerverderande sätt........och inte nog med de så ska de vara ANONYMA......varför?? Stå för dina åsikter om du ska komentera annars låt bli att komentera eller strunta bara i att läsa bloggen........

Det är då min åsikt!

Hur tjejig är du?

Tjejer som ser detta måste "fylla i"

[ ] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[ ] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[x ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[x] Du brukar gå på stan med din mamma.
(x] Du har haft rosa på ditt rum
totalt: 5

[x] Du har färgat håret.
[x] Du har slingat håret.
[x] Du har alltid din mobil med dig.
[ ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[ ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[ ] Du älskar att gå till frisören.
[x] Du solar hellre än att bada.
totalt: 4

DU ÄLSKAR:
[x] Skor
[X] Färgen rosa
[x] Shopping
[ ] Dekorationer
[ ]Speglar
[ ] Skolan
[x ] Delfiner
[x ] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor
[x] Mjukisdjur
totalt: 8

Du shoppar/shoppat på:
[x] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[ x] H&M
[ ] Aima
[ ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ x] Bik Bok
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[x] sisters
[x] JC
totalt: 6

DU SÄGER OFTA:
[ ] Whatever
[ ]Oh my god
[x] Vet inte
[ ] Cuite
[ ] Hot
[x ] Visst
[ x] Säkert
[ x] Ursäkta?
[ ] Fabulous
totalt: 4

DU LÄSER:
[ ] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] solo
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash
[ ] Hundsport
totalt: 0

DU GILLAR DESSA FIMER:
[ ] Elizabetown
[ ] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[ ] Ciao Bella
[ ] A Walk To Remember
[ ] Sweet home Alabalma
[ ] Where The Heart Is
[ ] Just My luck
[ ] John Tucker Must Die
[ ] The holiday
[ ] Girls United
[x ] How To Lose A Guy In 10 Days
[ ] The hot chick
[x] My girl
totalt: 3

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[x ] Lost
[ ] Top Model
[ ] Projekt Runway
[x ] Desperate housewives
[ ] The Simple Life
[ x] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[ x] The OC
[ ] Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[x] Gilmore Girls
[x] One Three Hill
[ x] Heroes
[x]Gossip Girl
totalt: 9

DU TYCKER ÄR BRA:
[ ] Paris Hilton
[x] Jessica Simpson
[x ] Mariah Carey
[x] J-Lo
[ ] Britney Spears
[x] Beyonce Knowles
[x] Christina Aguilera
[ ] Hillary Duff
[ ] Lindsay Lohan
[x] Gwen Stefani
totalt: 6

Totalt: 44

Får du: 0-20 mer pojke än tjej
Får du 20-30: pojkaktig tjej.
Får du 30-40: rätt så tjejig.
Får du: 40-50: du är en tjej!
Får du: 50-60: du är riktigt flickig

vad händer

mer i dag? Har varit på den dagliga pomenaden, ätit mat, hängt tvätt och lekt med barnet. Nu sitter jag och väntar på att Lina ska ringa så vi kan åka till stallet och ta hand om hästarna. Jag har lillstrumpa i dag och hon ska gå i skritten. Lina ska dock rida sina två och lastträna så vi kommer att ha att göra ändå. Undra vad som kommer att hända i dag då? I går blev jag inlåst och häromdagen så fick vi världens skrattanfall.......det var roligt det. Är ju som obliatoriskt att det ska hända nått då vi är i stallet. =)
Hoppas att flurran sköter sig i dag vid uppsittningen så att arbetet "finns kvar".

Lucas är supertrött så jag skulle behöva söva han nu men det känns inte så smart om vi ska åka om ett tag och då måsta slita upp han.......får fundera lite på det.

Bokmal

Våran son är en bokmal, eller han ja tycker om att kolla på kanten på böckerna. Han är snart 11 månader men är helt farsinerad över att kolla på siffrorna som flyger förbi i alla hast om man "flärpar" i hörnen......han är så söt. Sitter och släpper några sidor i taget och är helt stum av förtjusing (stavas det så). Får se vad det blir av honom då han blir stor.

50 hästar och en man dog i flodvåg

Vilken marddröm.....50 hästar. Det är som om ridskolan skulle förlora nästan alla sin hästar..... urch...

Läs mer

Mysteriet växer

Den saknade familjen i England är ett mysterium. Dörrar och fönster är igenspikade från insidan, djuren är slaktade och blodspår leder in i det förkolnade huset. Familjen verkar inte finnas någonstans. De levde ett lyxliv trots att firman gått i konkurs, nu misstänker polisen att de kanske flytt sina skulder eller att någon i familjen tagit död på de andra och sedan slaktat djuren, tänt eld på huset och slutligen tagit självmord........

Jag tycker synd om den 15-åriga flickan. Än en gång så är det barn som hamnar i mitten.

Uppdatering 31/8 Två kroppar har hittats i det nerbrända huset. En uppges vara mamman.

Uppdatering  1/9 En tredje kropp har hittats. Uppges vara dottern.


Sängen väntar i dag med

Sängen gapar tomt då Nicke är ute med hundarna och jag sitter vid datorn, katt f*n är på nedervåningen och skriker. Jag blir galen på henne då hon gör så!!!
Sovmorgon i morgon och sedan promenad med Helga. Stallet på eftermiddagen och sedan blir det förhoppningsvis kalas hos pappa =)

nu ska jag dra mig härifrån.........

Grannarna fick nog - av deras sexliv

Ett par i England har gjort sina grannar galna - genom att ha sex. Mannen har fått besöksförbund och kvinnan har fått böter. Det skrivs att barnen har fått trauman, kan inte sova och kissar på sig pga av det hon hört. Folk har fått vara hemma från jobbet för att de har inte kunnat sova. Fastighetsägaren har fått ge tillfälliga boenden till vissa och dessutom har kvinnan solat naken i trädgården........

Tillåt mig små le.....men hallå!!!

Om man bor i ett flerfamiljshus så måste man räkna med att andra grannar hörs. Nu verkar det iof som om detta par har stämband som kan krossa glas eller nått eftersom att ALLA grannar är helt förstörda. Men jag tycker det låter som om det måste vara EXTREMT lyhört. Kommer ihåg då vi bodde i lägenheten i stan. Våra grannar frågade oss om vi hörde grannarna snett under oss, nä vi hörde aldrig dem men de gjorde grannen ovanför och på sidan men inte grannen under och inte heller de som bodde i lägenheten snett nedanför. Alltså går ljudet olika. Vi tyckte bara att det var lite småroligt alla grannar och tyckte att det måste vara mest pinsamt för dem. Hon hördes tydligen väldigt bra. Vi kom bara fram till att det var ju bra att de hade trevligt =) Synd dock om stackars barnet ska bli helt traumatiserad, undra bara vad det var för ålder på barnet för om man blir så rädd av stön och dunk kan man nog se väldigt lite på TV nu för tiden för tyvärr så är det mesta av alla barnprogram skit. Krig, våld, hög musik och svordommar. Inte kan det vara så mkt bättre.
Kanske det är ren avundsjuka vad vet jag??? Det enklaste vore nog bara att se till att det oförstående paret skaffar sig ett eget hus så att det kan älska ostört och vara nakna.


Foto: www.aftonbladet.se


Ricky Martin har blivit pappa

Läste att Ricky Martin har blivit pappa. En surrogatmamma har fött tvilingsöner för tre veckor sedan och barnen bor redan hos Ricky på heltid.

Läs mer

Tragisk hästolycka


Bil och trailer påkörda av långtradare

50 sätt att bli av med en blind-date

 • Ta fram ett munspel och spela några bluesmelodier då träffen börjar prata om sig själv.
 • Då ni beställer mat, fråga om de har någon levande mat.
 • Ät utan att fråga från din träffs tallrik. Ät mer från den än din egen.
 • Tugga med öppen mun, prata med mat i munnen samtidigt som du tuggar. Låt lite mat falla ut. Om den gör det, stoppa tillbaka den i munnen och säg: Jag står helt bakom återanvändningsprincipen.
 • Ät upp allt på sin tallrik trettio sekunder efter att du fått den. Ursäkta dig själv för att gå till toaletten. Strunta i toan och hitta ett nytt bord, där du beställer in en ny rätt. Då/om träffen hittar dig, fråga oskyldigt var hon/han varit så länge.
 • Berätta fräcka limerickar för folket i båset/bordet bredvid.
 • Fråga folket i båset/bordet bredvid om du kan få lite mat från deras tallrikar. Be och böna att din träff ska tatuera in ditt namn på baken redan samma kväll. Glid in på ämnet under hela samtalet.
 • Beställ en hink med ister.
 • Be om kritor för att färglägga servetterna. På finare rsturangen, med linneservetter, kommer din övertalningsförmåga att verkligen sättas på prov.
 • Yla och vissla så fort som du ser ett par kvinnoben, speciellt om du själv är kvinna.
 • Berätta hela din historia om träffar som du haft. Improvisera. Inkludera husdjur och släktingar.
 • Då ni kommer till resturangen, be om ett bord långt bort från fönstren, med en bra utsikt över alla in- och utgångar och där du sitter med ryggen mot väggen. Spela nervös.
 • Slicka rent din tallrik. Erbjud dig att slicka din partners också.
 • Gnola. Högt. Monotont.
 • Stirra på din partners hals och gnissla tänder högt och ljudligt.
 • Låtsas att du har starka ryckningar. Om hon/han undrar över dem, agera som om du inte vet vad de pratar om.
 • Dregla.
 • Ställ dig upp var femte minut, och spring runt bordet två varv med armarna utsträckta och gör flygplansljud.
 • Offra pommes frites till en söderländsk gud.
 • Fyll diskret dina fickor med sockerpaket, servetter, saltkar, bestick, blommor, etc...
 • Debattera. Ta båda sidors parti.
 • Klaga på partnerns dialekt.
 • Försök auktionera bort din date till folk runt omkring på resturangen.
 • Göm dig under bordet då maten kommer. Ta tallriken med dig.
 • Beställ en bakad potatis. Göm den efter det att servitören kommit med den, och fråga sedan efter din bakade potatis som 'du inte fått'. Då servitören kommer med en ny, har du redan plockat fram den första och lagt den på tallriken.
 • Beställ oxtunga. Berätta för din date vad du ser då du tittar på denna köttbit.
 • Sup din date under bordet. Börja tala om filosofi och gudstron samtidigt som du spelar in samtalet. Håll sedan tungan rätt i mun för att klippa bandet och förvränga vartenda ord.
 • Diskutera bölder och varbildningar som om du har haft personlig upplevelse.
 • Prata grisspråket lite då och då.
 • Ta en paus, gå till toaletten och när du kommer tillbaka lägger du ett par underbyxor på någon av stolarna och säger, 'De behöver luftas lite.'
 • Beställ för din date, och beställ då mer mat än vad din date någonsin kan äta upp. Säg att 'du måste äta upp, eller ta konsekvenserna!'
 • Om din partner betalar notan, beställ det dyraste på menyn och ta bara en liten tugga. Låtsas att du inte tycker om det och säg 'Jösses vad du blev blåst' till din date.
 • Ta med tjugo ljus till middagen. Placera dem i en ring runt bordet under middagen och sätt dig för att be till din gud. Spara benresterna från din middag (och eventuellt be om din dates ben också) och berätta att du vill ta med dem hem till din gamla, senila mor, eftersom det är billigare än att köpa riktig mat till henne.
 • Fråga din partner hur mycker pengar hon/han har med sig.
 • Vägra prata med din date. Insistera på att ni ska mima er igenom konversationen.
 • Försvara din tallrik med kniv och gaffel. Gör det väldigt klart att du kommer att hugga den person som kommer i närheten av den, även servitören som vill plocka bort den tomma tallriken.
 • Samla alla saltkar som finns i lokalen och använd dem till att bygga ett torn på ditt bord.
 • Torka av din mun på din dates tröjarm. Två gånger.
 • Gör grimaser till folket bordet bredvid. Ge dem dödande blickar om de skulle göra grimaser tillbaka.
 • Repetera vart tredje tredje ord som du du säger.
 • Berätta att du blev vald till skolans mest varbildande elev. Förklara varför.
 • Läs en tidning, bok eller lyssna på ett bokband under middagens gång. Beställ din mat beroende vad den har för färg och textur. Gör en skultur.
 • Insistera på att din servitör skär din mat i små, små bitar.
 • Insistera på att din servitör tar en smakbit från varje maträtt du äter. Förklara att du måste vara säker på att ingen försöker förgifta dig genom maten.
 • Anklaga din date för kontraspionage. Låtsas att du har en gömd SÄPO-mikrofon någonstans på kroppen och prata i den.
 • Använd inga verb under konversationens gång.

Dressyrhäst testade positivt på OS

OS i Hongkong har drabbats av ännu ett dopningsfall. Det är dressyrhästen Mythilus, riden av Courtney King, USA, som har testat positivt för den förbjudna substansen felbinac.

Läs mer på aftonbladet

Eller på hästmagazinet

Jakten efter "Iphonegirl"

Läst i aftonbladet om "Iphonegirl", det är någon som köpt en iphone och i fotoalbumet fanns det bilder på en kvinna som arbetar i fabriken som tillverkar telefonen. De tror att hon provat kameran och glömt radera bilderna =) Tycker ändå att det var lite småroligt... Trevligt oxå att hon var så himla glad måste jag säga.

Fler bilder på "iphonegirl".

Inlåst

I dag var vi i stallet igen, jag och Lina. Red på CC som var lika underbar i dag som de övriga dagarna, tror aldrig jag hade slutat rida om inte NB kom in och skulle ha lektion. De andra tre hästarna fick gå i skritten och det gick super bra. Mockade och gav lunch till alla. Det sista jag skulle göra var att hämta hö till Lillstrumpa, detta hö förvaras i transporten. Jag säger till Lina att jag bara ska gå och hämta höet.......hänger av mig jackan på boxen och traskar iväg. När jag kommer ut till transporten står det en bil i vägen och jag kan inte öppna dörren på vid gaveln, bryr mig inte så mkt om det utan öppnar så mkt det går och kliver in. Precis då dörren slår igen inser jag mitt misstag............dörren går inte att öppna från insidan!!!! Hur ska jag nu göra? Blir lite irriterad på mig själv att jag hängde av mig jackan då telefonen ligger i jackan och det hade ju varit enkelt att bara ringa till Lina och be henne komma. Känner mig runt på de tänkbara öppningarna som finns och inser att det är totalt låst över allt.......sätter mig ner och väntar. Tänker att Lina måste ju sakna mig någon gång annars går säkert någon förbi. Efter en längre stund så börjar Lina sakna mig men tänker glatt att hon är säkert ute med hundarna eller nått så hon fortsätter att prata med folk men frågar dock om någon sätt mig.....Till slut så kommer hon då ut för att se vart jag tagit vägen. Jag skyndar mig att banka på glasrutan och hon spricker upp i ett skrattanfall =) jag med för den delen för det var rätt roligt =)

Vad har jag nu då lärt mig? Jo kliv inte in i en transport utan att kolla om den går att öppna från insidan =)


Positiva B-prov

Alla fyra ryttarna som åkt dit för doping under OS har även haft positiva B prov. Tony andre Hansen säger att hans häst troligtsvis har fått i sig medlet genom en spray som de använder för att hästarna inte ska bita på täcket. Irländaren Dennis Lynch har tidigare sagt att i hans fall är det linimentet Equi Block som är boven i dramat. Vad de andra två ska skylla på återstår att se.... läs mer på aftonbladet

Sängen väntar

Nu är det raska steg mot sängen som väntar, typiskt nog har jag glömt min mobil nere så jag måste först gå ner i den mörka trappen och vara livrädd för att snubbla på en dupplokloss eller annan leksak. Sen ska jag treva runt i mörkret efter telefonen och om jag har otur så kommer jag att snubbla på en katt eller hund, särskilt då Plexus som inte flyttar på sig när man kommer eller måns som kommer rusa iväg framför fötterna på mig för att han så snällt ska "akta sig" .......sen om jag klarar detta galant och hittar telefonen då är det samma gräsliga väg tillbaka.........

Överbeskyddar du ditt barn?

Hittade en bra artikel på aftonbladet som handlar om att överbeskydda sitt barn. Intresant måste jag säga. De gav bla fyra enkla tips för att släppa på kontrollen:

Bli medveten

Det finns barn som behöver mycket skydd, men neurotiker överdriver gärna. Fundera på hur din oro drabbar ditt barn. Det går att uppfostra barn in i ångest om man har det själv, och det går att låta bli.


Ta ett första steg

Bästa sättet att behålla sin oro är att inte utsätta sig för det man tycker är farligt. Man måste hoppa från klippan. Prata med andra och säg "jag är orolig för allt". Då släpper det.


Ta hjälp av din partner

Om pappan är rädd för sprutor kan mamman följa barnet till vaccinationen. Då överför pappan inte sin oro till barnet.


Sätt gränser för din hönsighet

Bestäm dig för vad som är farligt - och vad som är okej. Det kanske är den högsta rutschkana och att barnet ska springa ut från lekplatsen som skrämmer dig. Må så vara, men där utöver ska barnet få leka fritt. Ett barn som älskar att klättra högst upp kan lära dig att det faktiskt går.


Det blev ingen lätt förlossning

Leanne, 254 kilo, fick hjälp av 68 experter

Leanne Salt, 23, är världens tjockaste trillingmamma.

Mot alla odds.

68 specialister krävdes för att barnen skulle överleva.

Leanne väger 254 kilo. Det gjorde förlossningen livsfarlig. Fostrens utveckling kunde inte följas eftersom ultraljudet inte kunde tränga igenom fettlagren. Läkarna ville abortera åtminstone ett av fostren för att ge de andra bättre odds. Men Leanne vägrade. Hon ville ge alla sina barn en chans att leva.

- De sa att barnen kunde bli för tidigt födda, att de kunde stanna i växten och att jag kunde få en blodpropp, säger Leanne till News of the world.

Övervikten gjorde att kejsarsnittet måste planeras med militär precision. 68 experter anlitades - till en kostnad av nästan 2,5 miljoner kronor.Läs mer

Nu lovar Leanne att hon ska kämpa med sin vikt, hon skäms inte men vill vara hälsosam för sina barns skull. Inte nog med att hon är väldigt stor och ska kämpa med sin vikt så har hon tre små barn att ta hand om. Hon kommer att få fullt upp det förstår jag. Själv så tycker jag att det är ett heltidsjobb att ha ett litet barn kravlandes överallt. Men det är klart om hon ska jaga tre små barn runt runt och kanske amma dem och ta hand om dem på bästa sätt så kommer hon att behöva röra på sig och då borde hon gå ner i vikt. Tummen upp och kämpa på =)


En liten överlevare

Dylan, 700 gram, klarade sig - mot alla odds

Dylan Ardill hade hål i hjärtat och hjärnan blödde. Han var så liten att han fick plats i sin pappas hand. Föräldrarna trodde att sonen skulle dö - tills han sträckte ut handen och kramade sin mammas finger.

Läs mer

Så otroligt fantastisk historia. Jag känner verkligen med familjen, tänka att vänta barn och sedan så händer tragiska saker, Dylan kommer alldeles förtidigt men de lyckas rädda han "mot alla odds". Jag vet bara själv när jag var gravid, hur försiktig man var och ville att allt skulle gå bra. Härligt att han nu är en frisk och kry 2-åring.

Erick, 29, åts upp av pytonorm

Erick Arrieta, 29, skulle släppa ut en tre meter lång pytonorm.

Då bet den honom i vristen - och krossade honom till döds.

Erick hade jobbat nattskiftet på djurparken General Francisco de Miranda Park i Caracas, Venezuela. När arbetskompisarna hittade honom morgonen efter höll ormen på att svälja sitt offers huvud.

29-åringen, som studerade till biolog, skulle övervaka reptilavdelningen. Enligt zoocheferna bröt han mot reglerna när han öppnade ormens bur.

- Den unge mannen underskattade djurets instinkt, säger Javier Hernandez som är chef för General Francisco de Miranda Park till nyhetsbyrån AFP.

Ormen donerades för två månader sedan och har inte visats för besökarna.

Enligt Javier Hernandez har något liknande inte inträffat på djurparken tidigare.


Text från aftonbladet.

Jag tycker ormar är si så där. Jag kan inte säga att jag är rädd för dem men jag undviker dem om jag kan, samtidigt så är jag väldigt farsinerad över dem. Men jag skulle då aldrig våga närma mig någon pytonorm eller annan stor orm.


Markpersonal

Japp då har träningarna dragit igång igen. Trevligt för de som får träna.......men det går bra att vara markpersonal med. I bland finns det ju fina människor som Bettan som lånar ut sin häst så man får rida och hoppa lite. Ska få rida på stjärnan i morgon, längtar redan =)

Promenerade med Lillstrumpa, mockade och gav mat. Pigg och glad häst.

I morgon blir det nog lunch på stan sen ska jag vakta colin medans Helga provar nya ögon =)

Fängelse vs Jobb

1. I fängelset så tillbringar de merparten av sin tid i en 2,5m x 3m stor cell. På jobbet tillbringar jag min mest tid i ett 1,8m x 2.5 stort bås.


2. I fängelset får de tre mål mat varje dag. På jobbet får jag en ledig timme för att äta ett mål mat, och det måste jag betala för själv.


3. I fängelset slipper du ut tidigare om du sköter dig bra. På jobbet belönas jag med mer jobb om jag sköter mig bra.


4. På jobbet måste jag ha en IDbricka på mig hela tiden. På fängelset får fångarna praktiska kläder med IDnumret påsytt.


5. På jobbet är det bestämt vilken sorts kläder man ska ha, och jag måste köpa kläderna själv. I fängelset är det likadant, men där får de kläderna gratis.


6. På jobbet måste jag ha med ett säkerhetskort som öppnar alla dörrar om jag vill gå någonstans. I fängelset finns det vakter som öppnar och stänger alla dörrar för mig.


7. I fängelset kan de titta på teve och spela spel. På jobbet kan jag få sparken om jag tittar på teve eller spelar spel.


8. I fängelset har de motionsrum som de låter dig använda praktiskt taget när du vill. På jobbet har vi motionsrum, men du måste träna på din egen fritid.


9. I fängelset kan jag somna mitt i ett jobb och det behöver inte bli några svåra konsekvenser av det. Om jag somnar på jobbet kan jag hämta ut min lön den siste i månaden och inte behöva komma nästa arbetsdag.


10. I fängelset sätter de på sig en fotkula om du ska skeppas någonstans. På jobbet sitter du fast i fotboja som chefen står på.


11. I fängelset är alla kostnader betalda av skattebetalaren. På jobbet får du betala för att du faktiskt har ett jobb, och sedan dras skatter ifrån din lön som används för att betala för fängelsets fångar.


Test

Fattar inte riktigt detta med automatping......test test

Föl och pyssel

Dagen började med en promenad tillsammans med Helga. Efter det blev det frukost och sedan kom Lina förbi. Vi har jobbat med hennes blogg i dag igen. Det är roligt att småpyssla och komma på nya saker man kan göra. I dag ändrade vi hennes bakgrund och header. På min blogg la vi bara in lite länkar.

Vi tog en paus mitt i allt pysslande och åkte till Tessa för att kolla på lilla fölet, han är så fin. Social och busig, glad och sprallig.......

Nu ska jag göra lite middag innan vi ska åka och kolla på träningarna och ta hand om lillstrumpa.


20 föklaringar vaför choklad är bättre än sex

 • Du kan skaffa choklad.
 • Orden "om du älskar mig så sväljer du" har en äkta mening med choklad.
 • Choklad kan ge njutning även när den har blivit mjuk.
 • Du kan utan risk nyttja choklad medan du kör bil.
 • Du kan få choklad att räcka så länge du vill.
 • Du kan äta choklad även tillsammans med din mor.
 • Choklad bryr sig inte om du biter i "nötterna".
 • Två personer av samma kön kan äta choklad utan att bli kallade snuskiga namn.
 • Ordet förhållande skrämer inte iväg choklad.
 • Du kan ha choklad på ditt skrivbord utan att förnärma dina arbetskamrater.
 • Du kan fråga en främling efter choklad utan att få en örfil.
 • Man får inte hår i munnen när man äter choklad.
 • Med choklad behöver man inte fejka.
 • Choklad gör dig inte gravid.
 • Du kan äta choklad vilken tid som helst i månaden.
 • Bra choklad är lätt att hitta.
 • Du kan ha så många olika sorters choklad du klarar av.
 • Du kan aldrig bli för ung eller för gamal för choklad.
 • När du äter choklad håller det inte grannarna vakna.
 • Med choklad spelar det ingen roll, det är alltid gott.

 • I sovrummet med mamma

   Hej, svarar en liten flickas röst i telefonen.
   - Hej vännen, det är pappa. Är mamma i närheten? säger Gunnar.
   - Nej, pappa. Hon är uppe i sovrummet med farbror Bosse.

   Efter en kort paus säger Gunnar:
  - Men du har ingen farbror Bosse, vännen!
  - Jo det har jag, och han är uppe i sovrummet med mamma!
  - Okej då. Jag vill att du gör en sak åt mig. Lägg ned luren, spring uppför trappan, knacka på dörren och ropa åt mamma och farbror Bosse att min bil precis körde upp på garageuppfarten.
   - Okej pappa!
  Några minuter senare kommer den lilla flickan tillbaka till telefonen.
  - Jag gjorde som du sa pappa.
  - Och vad hände?
  > - Mamma hoppade upp ur sängen utan några kläder och sprang omkring och skrek hysteriskt. Sedan snubblade hon på mattan och föll nedför trappan. Nu ligger hon bara där och hennes nacke har vridit sej konstigt.
  - Åh herregud! Farbror Bosse då?
  - Han sprang också upp ur sängen utan några kläder. Han verkade jätterädd och hoppade ut genom fönstret och ned i
  swimmingpoolen. Men han måste ha glömt att du tömde den på vatten för att rengöra den. Han slog i botten och ligger där  utan att röra sej.

  Efter en lång paus säger Gunnar:
  - Swimmingpool? Ursäkta men då har jag ringt fel nummer.

  Något av det klokaste jag hört på många år

  En buffelhjord rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln.
  När hjorden jagas är det de långsammaste och svagaste djuren som dödas först.
  Detta naturliga urval är bra för hjorden, eftersom hjorden som helhet blir snabbare och friskare genom den kontinuerliga gallringen av de svagaste medlemmarna.
  Ungefär på samma sätt kan den mänskliga hjärnan inte jobba snabbare än sina långsammaste hjärnceller.
  Som alla vet, tar överdriven alkoholkonsumtion kål på hjärnceller men naturligtvis är det de långsammaste och svagaste hjärncellerna som går åt först.
  Genom att regelbundet konsumera vin kan man alltså rensa bort de svaga och långsamma hjärncellerna och där igenom göra hjärnan till en snabbare och effektivare maskin.
  Det är således därför man alltid känner sig smartare efter ett par glas vin
  ..... eller hur!?

  Bloggvärde

  Var tvungen att än en gång kolla mitt bloggvärdeLina tog upp det. Lite mer var den värd än förra gången, 2272 kr......undra bara vad det är som värderar bloggen. I mina ögon är den inte mätbar i pengar då jag bara tycker om att ha bloggen så att jag kan få skriva av mig emellanåt......

  "Tyskan skyldig"

  Christine Schürrer, den 32-åriga tyska kvinnan som åtalats för Arboga-morden, är skyldig.

  Det anser Västmanlands tingsrätt som beslutar att kvinnan ska stanna kvar i häkte.

  Christine Schürrer nekade till brott under rättegången.

  - Jag är besviken på tingsrättens beslut och jag förväntar mig att min klient också kommer att bli besviken, säger kvinnans advokat Per-Ingvar Ekblad. 

  Stycket taget från Aftonbladet. Läs mer här

  Jag har inte riktigt hängt med i alla svängar kring denna rättegång för det är något som jag valt att ta avstånd från. Jag blir så ledsen så fort jag bara läser minsta mening om det. Varför ska två små oskyldiga barn behöva dö för att vuxna människor är sjuka i huvudet? Varför ska barn alltid drabbas? De är små och oskyldiga med hela livet framför sig........
  Kände dock denna gång att jag var tvungen att läsa. Hoppas nu verkligen att det är hon som är skyldig så att inte fel människa ska sitta av straffet och framför allt att inte en mördare går lös.......


  Äntligen...........

  Äntligen fick jag hoppa, det är det som är det underbara, jag känner hur mycket jag saknat det när jag varit borta.

  Elisabeth måste vara jordens snällaste människa. Jag tar hand om CC åt henne och i dag fick jag hoppa han. Helt underbar häst. Jag håller dock fast vid att han är så lik RV, stor glp, trygg, snäll och underbar. Det som skiljer är dock att CC hoppar lite mer i slowmotion så jag var tvungen att tänka på överlivet hela tiden. Hade super tränaren Lina med mig så det gick ju bra. Även dressyrryttaren Ida kom med glada tips och ideér. 
  Jag sa till Bettan i dag att CC troligtvis inte kommer att komma ner till henne då han måste stanna här med mig.......tror inte att hon tyckte att det var en lika bra ide´som mig.....

  I morgon har jag Lillstrumpa att ta hand om, det ska bli roligt. Vi ska även jobba lite med Cobra...eller heter han så nu blev jag osäker.......får ta reda på det till i morgon.

   

  Nytt på bloggen

  I går satt jag och Johanna och pysslade med våra bloggar. Mest med hennes. I dag har jag och Lina fixat lite mer på våra bloggar, denna gång så blev det mest på Linas men även lite på min.

  En mp3 spelare och dagens ordspråk har jag lagt in. Lina har som sagt fått lite mer på hennes.

  Kärlekens lag

  Läste Linas blogg och hittade den här och tyckte den var så bra så jag var tvungen att sno den =)


  När hon går ifrån dig och är arg .... Gå efter henne!
  När hon stirrar på dina läppar .... Kyss henne!
  När hon puttar dig eller slår dig .... Ta tag i henne och släpp henne inte!
  När hon börjar svära åt dig .... Kyss henne och säg att du älskar henne!
  När hon är tyst .... Fråga vad som står på!
  När hon ignorerar dig .... Ge henne din uppmärksamhet!
  När hon drar sig ifrån dig .... Dra henne tillbaka!
  När hon ser ut som värst .... Säg att hon är vacker!
  När du ser att hon börjar gråta .... Håll om henne och säg ingenting!
  När du ser henne gå .... Smyg upp bakifrån och krama om henne!
  När hon är rädd .... Skydda henne!
  När hon lutar sitt huvud mot din axel .... Lyft upp hennes huvud och kyss henne!
  När hon tar ditt favoritplagg .... Låt henne ha kvar det och sova med det en natt!
  När hon retar dig .... Reta henne tillbaka och få henne att skratta!
  När hon inte hör av sig på ett tag .... Försäkra dig om att allt är okej!
  När hon tvivlar på dig .... Försvara dig med sanningen!
  När hon säger att hon tycker om dig .... Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå!
  När hon tar tag i din hand .... Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar!
  När hon "bumps" in i dig .... "Bump" in i henne också och få henne att skratta!
  När hon berättar en hemlighet .... Håll den hemlig!
  När hon tittar dig i ögonen .... Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det!
  När hon saknar dig .... Är hon sårad på insidan!
  När du krossar hennes hjärta .... Försvinner aldrig smärtan
  När hon säger att det är över .... Vill hon fortfarande att du ska vara hennes!
  När hon laddar upp den här texten .... Vill hon att du ska läsa den

  Blogg pyssel

  Har ägnat kvällen åt att uppdatera min och johannas blogg. Johannas fick en total makeover. Från rosa till grå, med ny header, bild och texter. Trevlig att kunna sitta ihop och pyssla lite. Vi ska ta Linas någon dag med. Tur att man har en duktig lillasyster som kan hjälpa till med pyssel som tex header och liknande. Hon gör det så mycket snabbare än oss andra. Hon kan ju PS lika bra som jag knyter skorna =) jaja tur iaf att man har vänner och syskon vad vore världen utan dem????

  Helgen som varit

  I helgen har jag ridit på CC och Charlie. Måste säga att jag är helt kär i CC, han påminnner om RV på så många sätt. Jag kom på mig själv när jag satt och galopperade på hoppbanan hur trygg jag kände mig. Det kändes precis som när jag red RV.......samma känsla. Åhh vad jag saknar han.   Lördag kväll tillbringades hos Ida och Lars. Mycket trevligt måste jag säga.

  Söndag så var vi hos petter och emma och tittade på deras söta bäbis. Fick hålla han en stund och han är bara så SÖT. Efter det blev det middag på Haga. Mumms. Väl hemma la jag Lucas och det var tydligen efftektiv då jag själv somnade lika fort......

   
  CC

  Lina är en rolig prick

  Ja det är hon, skrattade så det sprutade tårar när vi var i stallet. När vi skrattade som bäst så klev hon snett i gången och då blev det bara ännu roligare =) I dag när jag träffade henne så behöve vi bara titta på varandra så började vi skratta igen. Denna stund kommer jag att tänka på när mörkret faller på.......

  Ida dansar aldrig nykter

  Är hos ida och lars, ida dansar med colin efter bästa förmåga =) Hon säger att hon är bäst på "prutt ljud" och visar på colin. Ska visa bildbevis i morgon då vi kommit hem. Lina håller låda och johanna har försvunnit ut i vardagsrummet för att spela guitar hero som hon tydligen är rätt bra på......
  Nu sjunger Lina och ida skriker efter lars så att lucas antagligen kommer att vakna.
  Nu hänger lina över min axel och pikkar mig i huvudet och drar i mina underkläder..........det kommer att straffas senare.

  Ida håller nu barnet igen....tror ändå att det är någon som är lite intresserad av barn utan att hon erkänner det =)

  Hundarna sköter sig bra och ligger på framsidan och väntar påhemgång.

  ska dra snart då jag har morgon i stallet.

  PS:  Ida ska nog inte dricka något mer i kväll =) DS

        

  Super trevligt

  Var ute i skogen och red med Ida och Lina i dag, jätte trevligt. Vi konstaterade att vi hade det rätt bra där när vi satt och skrittade i solen. Efter stallet så åkte vi till vännäs en snabbis och kollade på tävlingarna. Såg bara 1.20, urfarna var duktiga.

  Har precis ätit middag och ska nu åka till ida och lars.

  Ha det!

  Frågor och svar

  Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
  Åhja, min underbara älskling!


  Har du sett din bästa vän gråta?

  Ja, det har jag.


  Vilka vitaminer tog du när du var liten?
  AD-vitaminer får nog alla barn


  Vad åt du senast?
  Pizza


  Har du fått någon komplimang idag?
  Nä det tror jag inte


  Har du varit med i en rättegång?
  Ja


  Är du polare med grannarna?
  *haha* Jaa! Världens bästa grannar! Åt alla håll och kanter!


  Vilka länder har du bott i?
  Sverige.


  Senaste piercingen?
  Naveln men den är borta nu


  När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
  I går kanske


  Gay?


  Har du däckat/spytt för att du druckit?
  Faktiskt, hur mycket jag än vill förneka det.


  Har du äggat någon?
  beror på vad


  Har du täckt någons hus med toalettpapper?
  Haha, nej..


  Har du varit på stranden?
  Vafan.. Ja, det är väl klart!


  Har du haft en stalker?
  nä.......det tror jag inte


  Har du varit på ett party?
  *haha* klart jag har


  Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
  Nej! Absolut inte


  Har du varit utomlands?
  Några stycken


  Har du sett din bästa vän naken?
  Varje kväll när vi går och lägger oss och några gånger till *ler*


  Var är din syster just nu?
  På barnens dag =)


  Vad var den senaste drömmen som du minns?
  har bara suddiga minnen. Var i någon lägenhet och sedan skulle vi kastas ut från ett vattenfall


  Vem ringde dig senast?
  Frida


  Vilken tid gick du upp imorse?
  09.37 då lucas vaknade


  Vad ska du göra i helgen?
  Rida Charlie och CC, kanske åka till vännäs och se på tävlingar


  Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
  Ingen aning, telefonen är avslagen


  Vad finns i din bakficka?
  Inget alls


  Har du färglinser?
  Nej


  Vad är det första du gör på morgonen?
  Ler åt min son


  Vad ska du göra efter det här?
  Gå och kiss och sedan lägga min son


  Usain Bolt, behöver man säga mer?

  Vilken kille. Han har sprungit tre lopp, tagit tre segrar och tre världsrekord........behöver man säga mer? Har sett de två tidigare loppen och såg även nu stafetten som jamaica vann stort. Bolt sprang jätte bra men det gjorde även hans lagkamrater och framför allt Asafa Powell. Grattis grattis.

  Tre guld, tre världsrekord

  Ny dag, nya möjligheter

  Lucas tog sovmorgon i dag med. Jätte skönt tycker jag =) Kanske ska ner en sväng på stan med Helga, får se. I morgon ska jag få rida lite, ska bli roligt.

  Nu blir det lite mat i magen

  Lunch, jobb och trevligt sällskap

  Var på lunch i dag med jobbet. Jätte trevligt var det att få sitta där med alla igen och snacka en massa skit. Lucas var med och han gjorde sitt bästa för att underhålla bla Jonas. Snäll och foglig var han dock hela tiden.

  Gick på stan med Ida och Kerstin sen. Kändes verkligen som gammla torsdagarna förutom att man behövde stressa till klockan ett. Vi strosade omkring utan mål och bara snckade om allt möjligt. Tex ska vi jobba lite med Cobra nästan vecka. Spänande tycker jag.

  Åkte hem och matade barnet, såg på TV och slappade (om man nu kan göra det med småbarn?) Såg på fotbollen och kände att jag ville att brasilien skulle vinna och eftersom att jag ville de så förlorade de givetvis......
  Lina kom förbi och vi såg på hoppningen. Spännande värre måste jag säga. Grattis till Roffe!!!

  Lina stannade kvar ett tag och busade med Lucas och klädde han i pyjamas. Stilig blev han. Det var så trevligt att bara ligga och se på OS och surra med Lina, så avslappnat och skänt. Det är nog riktig vänskap då det inte blir pinsamt då tystnad uppstår utan att man bara kan snacka lite då och då och se på tv och sedan säga några ord, vara tyst och sedan prata lite igen......härligt.

  Lucas hade bestämt sig för att inte sova i kväll utan höll sig vaken till 22.37...........busunge......

  nu ska jag nog ändå sova, ska kanske hjälpa tessa i morgon. Hon har dock inte ringt än =)

  Grattis älskade Erika


  Vill bara gratta min älskade vänn Erika Lindström på sin födelsedag!!!
  Grattis Roffe!! Silver till sverige

  Äntligen gick det bra för sverige =) Ett silver för Rolf-Göran Bengtson och Ninja. Grattis grattis grattis. Klart han och alla vi andra hade velat vinna guldet men nu blev det inte så och jag är verligen glad för silvermedaljen.

  Lotta red oxå super bra och hästen såg super ut i först omgången och lite mer trött i andra men en strålande insatts för att vara OS-debut.

  Peters häst måste jag säga ser fin ut, den har verkligen jobbat sig igenom detta os på ett trevlig sätt. Tror det kommer att bli en riktigt bra häst.

  Vet du av någon superide för att hänga kläder på liten yta?

  Japp det är nu ett minne blott. I stället så har vi skaffat en torktummlare, det enda som vi måste fixa nu är en smart upphängning för torkning av kläder. Torkskåper har nämnligen bara fyllt en funktion - upphängning av kläder. Något annat dög det inte till. Dörren gick inte äns att stänga.

  Vet du av någon superide för att hänga kläder på liten yta??????? Hör av dig

  Annars har dagen varit bra, promenad med Helga och sedan lunch. Lek med barnet och sedan fick vi se det underbara 200 metersloppet............oj oj oj. Middag och iväg till stallet. Hade lektion och höade efter det. Kändes skönt att få göra lite saker i stallet igen. Riktigt roligt faktiskt, kan ställa upp fler gånger. Fick fint besök av familjen Brändström/Sävenberg när vi kom hem. Trevligt trevlig.

  I morgon blir det lunch med jobbet och hoppning på TV.


  natti

  Har du också hittat en kul skylt på resan?

  Hittade en lite roliga artikel på aftonbladet. Man ska mejla in sina bilder man har på roliga skyltar. Jag själv gillar roliga skyltar så jag ska titta lite extra nu =)

  Världsrekord av Usain Bolt

  Vilken kille, jag är helt uppslukad av hans otroliga snabbhet. När han springer ser de ut som om de andra nästan står still eller ska man säga att det ser ut som om han joggar förbi de andra stackarna som springer som galningar. Han vann 100 meter och nu vann han 200 meter. Inte nog med det så tog han världsrekord i båda =) *haha* ja jag säger då det. Vilken kille!

  Läs mer

  middag

  Har precis ärit en supergod mddag med nyströms. Grilad fläskfileè, kyckling och god sallad. Även lite potatis och bea =) *mums* mätt som bara den blev jag. Försöker lägga barnet men han vill inte sova......som vanligt =)

  kram

  4 plats till holm

  jajaj inte sveriges dag i dag igen då. så kan det vara

  holm leder =)

  Japp lite bra känns det iaf =) holm leder på 2.32 men det är många hopp kvar.....

  hur tur kan man ha?

  sitter och ser på höjdhoppsfinalen. Hur tur kan man ha??? En kille hoppar, är på ribban och den "hoppar" upp från sin plats och landar uppe på ställningen i stället....den ramlar alltså inte ner utan byter plats på något konstigt sätt men hänger kvar i luften.....hihi jajaj godkänt blev det iaf =)

  Snart är det Holm

  Sitter och väntar på att höjdhoppsfinalen ska börja. Finns inte så många chanser kvar till att sverige ska få några medaljer. Vi får hoppas på att Holm känner sig super bra och kan hoppa riktigt högt i dag. Håller tummarna vore trevligt med en lite medalj. Eller egentligen så tycker jag mest att det är roligt om det går bra för de som tävlar för det blir ju så besvikna annars och det kan man ju förstå, ja alla kan inte vinna men sverige kan ju få vinna iaf =)

  Heja holm!

  Stackars Sanna Kallur

  Satt och såg på OS i dag, förväntansfull som många andra på att få se Kallur springa. Såg så bra ut i försöket. Starten går och vad händer???? Jo stackars människan fastnar på första häcken och flyger genom luften och landar eller kanar ner i marken på ett i mina ögon sätt väldigt obehagligt sätt. Det ser inte trevligt ut alls. Ser ut som om skrapar sidan och slår i huvudet rejält......Hon reser sig dock upp men man ser ju helt klart att hon är förkrossad. Stackars Kallur måste dock ställa upp på en intervju. Hon svarar snäll på alla frågor men till slut ser man att hon inte orkar hålla tillbaka tårarna och man känner i hela kroppen att hon bara vill gå därifrån. Nu tänker iaf jag att intervjun säkert är slut men han som intervjuar bara bladrar på och ställer frågor och ber henne titta på bandet med vurpan......det kanske inte är något man vill stå och titta på inför hela tv-publiken. Snälla varför kan man inte lämna henne i fred. Alla såg ju att hon inte ville stå där. Hur okänslig får man vara när man intervjuar folk?????

  Kämpa på Kallur!

  Tittarstorm mot SVT efter intervjun

  Skvaller

  Japp det är så bra att ha Lina då kan man alltid få veta lite skvaller. Jag är ju helt utan sådant nu för tiden känns det som. Måste börjar vara med på stallet så man hänger med i svängarna. Ska ju dock få rida på CC så då får jag ju andas lite häst iaf.

  Nu kommer vi då till saken. Hur i hela friden kan man gå igenom en hel graviditet utan att märka det? Jajaj jag har hört det förut att det finns de som gör det men jag har ändå svårt att förstå det. Hur kan allt fortlöpa precis som "vanligt" utan att man blir större, bredare, slutar få mens, kliar, ömande bröst och tex SPARKAR???? Tycker det känns helt osanolik att man inte ska märka det. Jag menar självklart är alla graviditeter olika men om jag går till min egen så mådde jag skit i sex veckor, jag gick upp i vikt, kläderna sluta att passa, jag hade ingen mens, det kliade på magen, brösten ömmade, jag kunde tydligt se och känna sparkarna, magen var stor och hård och man kändes sig allmänt otymplig.......Om det nu är så att man verkligen inte märker av något av detta och går igenom allt utan minsta symptom så måste man väl ändå ha en liten aning om att man haft sex?
  Sist av allt så tycker jag bara väldigt synd om de som "missar" sin graviditet för det är ju verkligen fantastiskt att få vara med om det och undra om man inte kan få världens chock under förlossningen?

  hmm ja jag måste nog funderar lite mer på detta men det känns så konstigt att man inte ska ha den MINSTA aning om att man är gravid...........

  Vad säger hunden?

  I dag har Lucas lärt sig sitt första ord. Helt plötsligt bara så kom det.....hundarna skällde och jag frågade:

  -Vad säger hunden?
  - Off fff (voff voff för de som inte kan barn språket)

  Hiihihi han är så sött =) sen har har suttit hela dagen och sagt Off fff. Så fort man frågar honom vad huden säger så svarar han hela tiden. Guld barn, tänk att "Off fff" skulle bli hans första ord =)

  Äntligen

  Jag blev så glad i går då Emma ringde..............det går inte beskriva =) Så glad för deras skull, de har ju väntat så länge. Ja inte längre än någon annan men ändå =)

  En liten kompis till Lucas kom iaf till världen den 15 augusti. Allt verkar ha gått bra men jag längtar verkligen tills man får åka och hälsa på dem....*gulligull*

  Kram

  Lite bättre

  Jag känner mig lite bättre i dag men absolut inte bra. Jag vet inte vad som är fel......men nu så har jag hört mig för ordentligt och alla som åt av salladen förutom Dino (som vi inte pratat med) och sanni har blivit dåliga. Jätte konstigt är det iaf men jag hoppas att jag är bättre i morgon för detta är inte roligt!

  En norrländsk supermodell

  Brolle har aldrig riktigt varit min favorit men visst har jag lyssnat och gillat vissa av hans låtar. När han sedan skrev låten "jag är född i en liten by i ett av världens hörn" då föll jag pladask. Jag bara älskar den och kan inte sluta lyssna på den. Nu så tar Brolle klivet och utökar sin framgång med att bli modell. Tycker nog ända att de ska bli spännande att få se bilderna då de är klara.

  mår konstigt

  har mått konstigt hela dagen..... hängig, snorig och mådde illa i går kväll, sen hela natten och sen hela dagen i dag. Pratade med tessa och hon mådde precis som mig....ännu mer konstigt. Pratade även med Bettan och hon trodde att hon hade smittat mig via telefonen. Det är iaf jobbigt att vara hängig och ha småbarn. Tur att man är omringad av småsyskon.

  Har varit ute en gång på hela dagen och det var då jag körde syskonentill lagunen och handlade så vi skulle ha frukost. Hade velat vara ute mer män är helt matt.

  kram

  Ingen Harry Potterfilm

  Det blir ingen harry potterfilm i november, den skjuts upp till 17 juli 2009........Jäkla skit. Jag som verkligen har väntat på att få gå på BIO i höst och se den filmen..........snörpligt!

  Ghost whisperer vs cesar millan

  Sitter och ser på G.W och vem dyker inte upp där om inte C.M......kändes jätte konstigt. Gillar att se på båda programmen men det känns inte riktigt som om de, hmm ja hur ska jag säga....hör ihop. Kändes konstigt bara.

  Tjing!

  Vänsterhäntas dag

  I dag är det de vänsterhäntas dag =) Jipppi!!! Hmm eller är det något att fira?
  Vi lever i en högerhänt värld så är det bara. Man har fått lära sig det från man är lite så det är inte så att jag går och tänker på det. Hade då inte äns en aning om att "vi" hade en speciell dag =)

  Ur aftonbladet:
  De utgör en tiondel av mänskligheten.

  De är överrepresenterade bland framgångsrika musiker och har en ökad risk för att drabbas av schizofreni.

  Och i dag är det deras dag.

  Grattis alla vänsterhänta.

  Läs mer


  inget svar

  Nicke har försökt få tag på Petter men det går inte.......tänk, kanske en liten är på väg =) hoppas hoppas. Håller tummarna!!!

  Kram

  Ännu en regnig dag

  Ja då har det regnat hela dagen igen då. Jag och helga gick dock ändå en promenad och sedan gjorde jag lunch åt familjen nyström och lite frukost åt mig själv. Det var trevligt att sitta där mitt på vardagen och äta lunch sex personer tillsammans, sju med Lucas =)
  Sedan åkte vi på stan och jag köpte lite kläder åt barnet eftersom att han växer som en lite grodd. Han fick två t-shirt, två pyjamas, en väst och en överdragströja.
  Stog och höll i regnkläder när en tjej frågade mig :
  - Är de där svarta?
  -Ja svarade jag.
  - Ahha, hur gammalt är ditt barn?
  - 10 månader men jag tänkte ha dem när han börjar på dagis...
  - Ahha min son behöver nu, han leker i stugan och springer omkring
  (Jag funderar ett tag.....behöver ju inte egentligen utan tänkte att det kunde vara bra att ha men jag kan ju gaktiskt vänta med att köpa....)
  - Du kan ta dem om du vill.
  -Va? Oj, får jag? Vad snäll, verkligen snällt.

  Var det ändå inte dagens goda gärning??? Det tycker jag iaf =)
  Sen hittade jag ännu bättre regnkläder i butiken så då sa jag det till henne och då blev hon ännugladare och bytte till dem =)

  Åkte hem, hämtade nicke och åt en god middag. Jag och helga åkte och tränade och sedan tog jag en bad med Lucas. Han är så söt, blir jätte ledsen då han ska kliva upp, han skulle nog kunna bada hela natten,

  Kram

   

  Jag blev utmanad

  Jag blev utmanad av Sanni!

  Tre saker jag gör när jag vaknar:
  Ligger kvar ngr minuter
  Går och kissar
  Myser med Lucas

  Tre saker jag måste ha under dagen:
  Mobilen
  Sociala människor
  Mat

  Tre personlighetsdrag på mig:
  Social
  Pratar snabbt
  Lättroad

  Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
  Umgås med trevliga männsiskor :)
  Min familj
  Datorn(A)

  Tre saker jag är rädd för:
  Att något ska hända mina nära och kära
  Ensamhet
  Att gå ut själv på kvällen då det är mörkt.

  Något jag drömmer om:
  Att en dag köpa min nya drömhäst

  Tre personer jag utmanar:
  Lina
  Rebecca
  Frida
  Johanna

  Lilltrollet

  Jag är så glad för Rebeccas skull att hon äntligen har fått sälja sin ögonsten......men lite skär det i hjärtat då jag inte kommer att få rida han något mer. Han var så rolig att rida, jag var alltid glad då jag ridit han. Kändes som om allt var så lätt och roligt då man fått rida.......han kommer inte att göra sina nya ägare besvikna, kanske däremot spela dem ett spratt eller två =)

  kram

   

  100 sätt att få folk att gå på nerverna

  Blinka vänster, sväng höger (med bilen).

  Blockera postlådor med din kropp.

  Hälsa ofta och alltid med en livlös hand.

  Betala Expressen med en tusenlapp.

  Ge barn kläder i födelsedagspresent.

  Prata med handen för munnen.

  Avskeda folk via telefonen.

  Bär jeans på bröllop.

  Fråga folk vad de betalade för sina kläder.

  Skriv inte under dina checkar.

  Kratta in dina löv i grannens trädgård.

  Utveckla ett dåligt minne.

  Påminn folk om att deras fräknar kan leda till cancer.

  Fråga folk hur mycket de tjänar.

  Lämna konserten under ett solo eller innan folk börjar applådera.

  Lämna kvar prislappen på presenter.

  Blås ut ljusen på andras födelsedagstårtor.

  Anta att alla håller med dig, men försök att övertyga dem ändå.

  Lova att skicka pengar och strunta sedan i det.

  Peta folk i örat på bussen.

  Peta på tavlorna på museum.

  Hota med stämningar.

  Spela bort hyrespengarna.

  Berätta för folk att de står med i ditt testamente trots att de inte gör det.

  Glöm bort att nämna en sväng eller två då du berättar hur man tar sig till en efterfrågad plats.

  Påminn folk som blivit sparkade att de antagligen borde jobbat hårdare.

  Se vad som krävs för att badvakten ska hoppa i vattnet.

  Om du måste donera blod kan du ju alltid göra ett ståhej runt det.

  Prata i ofullständiga meningar, som om du skulle ha

  Dra skämt om terrorister på flygplanet över Atlanten.

  Skriv dit en titel som "Doktor" eller "Stadsfullmäktige" då du hyr ett rum på hotell.

  Gör inget förrän du blivit bedd två gånger.

  Berätta för folk vad du tänker ge dem i födelsedagspresent.

  Fokusera på att vinna och strunta i spelets regler.

  Skryt om att du fick alla kabeltevekanaler praktiskt taget gratis tack vare att du mutade kabeltevekillen.

  Skicka snuskiga födelsedagskort till dina svärföräldrar.

  Se till så att alla får veta att du är på väg till toaletten.

  Snyt dig i lånade näsdukar.

  Be domaren i barnens fotbollsmatch att dra åt helvete.

  Om du för en gångs skull gör något snällt, se till att alla får reda på det.

  Muta ungar, de är lättköpta.

  Ljug för din terapeut och sitt i deras stol.

  Ställ din kundvagn i kassakön, och gå sedan runt och handla mer.

  Citera Adolf Hitler.

  Berätta för tonåringar hur det var när du var ung.

  Berätta färgstarkt hur en bortoperering av livmodern går till precis då förrätten kommer in.

  Klottra på viktiga dokument.

  Sitt på motståndarnas sida på matchen och heja på ditt lag.

  Gör dig lustig över män som gråter.

  Hitta på statistik för att övertyga folk vid gräl.

  Öppna gåvocheckar vid bröllop och kommentera summan.

  Rekommendera opålitliga bilmekaniker.

  Vägra ta emot Mottagaren-betalar-samtal från din familj.

  Tala ömsom högt ömsom lågt för att få folk att tro att de är på väg att förlora hörseln.

  Låtsas vara hund och lukta folk i skrevet.

  Berätta inte för vegetarianer att det är kött i pajen som du har lagat.

  Ring dina vänner under deras favoritprogram och berätta om alla dina problem.

  Spela in alla dina telefonsamtal och spela upp dem för dina vänner.

  Slå aldrig av helljusen.

  Dansa snabbt till tryckare och tvärtom.

  Stå inte upp då nationalsången och psalmer med en stjärna framför spelas.

  Öppna kistan för att ta en sista titt. Två gånger.

  Ta diskussioner om vädret på blodigt allvar. Jämt.

  Berätta sanningen om jultomten för dina barn.

  Vissla en käck liten sång - om och om igen.

  Ge bort dina vänners hemliga telefonnummer.

  Glöm poängen, men låt inte detta stoppa dig från att berätta historier.

  Få dina barn att göra honnör då du kommer in i rummet.

  Ha ett enda långt skrik som ditt telefonsvararmeddelande.

  Anse att vi ska ha dödsstraff... speciellt för dubbelparkeringar.

  Var tvetydig; det är ett bra sätt att ta båda sidors ställning.

  Handikapparkeringar är till för dig.

  Ha minst tre olika strategier för att kunna slinka före i kassakön.

  Hoppa in framför så många kameror som möjligt.

  Upprepa saker en gång för mycket.

  Upprepa saker en gång för mycket.

  Upprepa saker en gång för mycket.

  Fråga föräldrar och mor/farföräldrar hur mycket de kommer att lämna efter sig då de dör.

  Dra skatt från dina barns spargrisar.

  Servera fisk som fortfarande har huvudet kvar.

  Peta på främlingar.

  Gå upp tidigt och sno din grannes morgontidning.

  Klaga på sommartiden, även långt efter omställningen.

  Mata djuren i djurparken. De tycker speciellt om tuggummi.

  Fråga folk hur de har det, men vänta inte på svaret.

  Påminn vänner om idiotiska saker de gjorde för tio år sedan.

  Slå in dina möbler i gladpack och tvätta dem aldrig mer.

  Kör fort och så nära trottoaren som möjligt.

  Fråga om du kan lämna tillbaka presenten.

  Säg att kaffet är koffeinfritt när det inte är det.

  Berätta hur långt det är, men använd amerianskans miles i stället för kilometer.

  Säg till alla att de borde söka hjälp.

  Flörta med din kompis hustru.

  Säg "Är vi framme snart?" om och om igen.

  Käka ute med dina vänner och "glöm" din plånbok.

  Ta glödlampor från trappuppgången då de går sönder inne i din lägenhet.

  Skriv inte under dina gratulationskort.

  Gör narr av alla accenter.

  Misstänk alltid en sammansvärjning.

  Borsta bort mjäll från andras axlar.


  Min man

  Namn: Niklas
  Ögonfärg: Blå
  Födelsedag: 29 december
  Klädstil: Mer klädintresserad än mig!
  Hårfärg: Brunt på sommaren och mer mot svart på vintern
  Favoritfärg: Hmmm, bra fråga.
  Favoritmat: Grillat skulle jag tro
  Har han färgat håret nån gång? Japp =)
  Har han klippt sig någon gång? Självklart
  Har han piercat sig? nej
  Dricker han? Inte mer än mig
  Röker han? nej
  Vad heter gatan han bor på? samma som mig
  Vad har han för mobil? Iphone
  Vad har han för färg i sitt rum? Samma som mig
  Har han någon/några systrar? nej
  Har han någon/några bröder? 1
  Vilken mat hatar han? Lamm
  Vad tror du att han skulle göra om han vann en miljon? förhoppningsvis betala av lite av lånet på huset
  Vad brukar han göra efter skolan/jobbet? Vara med mig och Lucas
  Vad heter hans pappa och mamma? Eva och Christer
  Har han bråkat med någon, någon gång? Jaaaa, det borde han gjort!
  Vad brukar han göra på helgerna? Spela Xbox
  Vad har han för musiksmak? Äcklig hårdrock men jag tror att han börjar smälta för min musiksmak
  Hur träffades ni? Long time ago
  Vad påminner dig om honom? Det är mycket
  Vad var det första du sa till honom? Hahah ja det kommer jag då verkligen inte ihåg
  Vad brukar ni oftast skicka sms om? hmm ja det vet jag inte
  Är han beroende av något? Xbox
  Idrottar han? Spelar innebandy
  Vad har ni gemensamt? Lucas =)
  Om du skulle ge han en blomma i present då han fyller år, vilken blomma skulle det vara? Rosor
  Om du skulle beskriva han med 3 ord, vilka skulle det vara? Min man (blivande kanske någon gång om man har tur) Lucas pappa och han jag älskar
  Gillar du honom? Oja!!!!


  Helgen är över

  och tävlingarna är slut. Känns alltid lite tråkigt när det är slut. Nu är det ju dock inte så länge kvar tills nästa gång. Vännäs har ju om två veckor så då får vi åka dit och umgås.
  Det gick bra för hemmaryttarna och laget vann andra omg. av div. 2 laget. Grattis till er =) Malin Viklands vann 1.10 och Malin Lundsten vann båda 1.30 klasserna. Sandra tror jag vann både 1.10 och 1.20 i går om jag inte är helt fel ute.....måste kolla upp det. Vädret var lika växlande i dag. Sol, blåsigt och ÖSREGN!

  Nu ska jag slappa lite innan det blir middag.

  Kram

        

  Fika stund

  Då har vi varit på fika hos Erik och Elin. Trevligt var det. Gott fika och tervligt sällskap. Vi såg på något otrevligt program på TV då alla gjorde illa sig, bröt benen, slogs och kockade. Såg mindre trevligt ut. Lucas var trött nästan hela tiden men kämpade på så gott han kunde. Vid nio orkade han inte mer så vi åkte hem. På med pyamas (hur stavas det tro då?) ner i sängen, vipps så sov barnet och vi har fått lite vuxentid. Jag vid datorn och nicke vid tv-spelet =)

  kram kram

  Tumult under dressyren

  Precis innan den svenska ryttaren Katrin Norling skulle göra sin OS-premiär försökte en student veckala ut en protestbanderoll. Vakterna skulle första prata med henne med det hela slutade med att de bar ut henne från läktaren.

  Läs mer här

  För övrig så går det bra för fälttävlansryttarna, Vicktoria Carlebäck slutade på 46,50, Linda Algotsson slutade på 41,5 och Katrin Norling slutade på 52 straff efter dressyren.

  Läs mer här

  PS: Känns inte som om det redan har gått fyra år sedan man var på OS i Athen med Linda Algotsson och Fair Dobbin DS.

  Ösregn och tävling

  Har varit på tävlingarna i dag. Började bra med sol och lite moln.....men självklart så drog det in åska, ösregn och värdens muller. Just då, men endast då var jag glad över att jag inte behövde tävla. Jag vet att jag är värsta mesen och inte vill hoppa höga hinder men jag vill ändå tävla. Inte högt men på en häst som tycker att det är roligt och vill. En som tycker att det inte gör så mycket om det blir fel och en som bara älskar att tävla. Satt och tittade på Bettan och CC i dag, en sådan häst vill jag ha. Det ser så lätt och harmoniskt ut, roligt och samspelt........åhhh om jag bara hade pengar.
  I övrigt fick vi se många fina rundor och  tekniken var med oss, iaf tills det började ösa ner......

  Nu ska vi äta och sedan och och ha trevligt hos Erik och Elin. Får ju passa på att åka dit innan kvällen blir sen och Lucas måste sova.

  Kram

  Otäck olycka på Jägersro

  I dag vid lunchtid inträffade en otäck olycka på Jägersro Galopp. Tre hästar var inblandade i en olycka där den ena hästen faller till marken och de två bakom inte hinner väja. Det är sådant här som gör att man hajar till en extra gång när man inser att den sporten man håller på med inte är helt säker ändå. Nu håller jag inte på med galopp utan med hoppning men man hajar till för man vet vilka enorma krafter som man handskas med.

  Skönt nu att det gick så bra för tjejerna som red. De hade verkligen änglavakt.....

  Springer runt bordet

  Lucas växer så det knakar. Det märks. I dag så lekte han för fullt på golvet, sedan upp och ner på alla grejor. Sedan så drar han sig upp mot bordet och småspringer runt det för att komma åt TV-dosan som hans snälla mamma då flyttar ännu längre bort. Det resulterade i att Lucas nu försöker klättra upp i soffan =) hihi han har blivit så stor känns det som, när han har kommit på att han måste klättra upp på saker för att komma åt dem. Fort glömde han dock dosan och drog sig upp mot TV:n med hjälp av väggen. Denna gång var det av/på knappen som han ville åt. Efter det var det fönsterkarmarna som han klättrade efter och sist så lekte han med damsugaren......

  Haha ja man får sig ett gott skratt då man är hemma med han.

  Kram

  Colin 1 år

  Då har vi varit på 1 års kalas. Trevligt värre måste jag säga. Det var som ett helt dagis ett tag. Colin, Milton, Max, Maja, Lucas och Elvis......hihi roligt att se när de faromkring. Vi kom fram till att Maja var yngst sen tre månader till Max och sedan tre månader till Lucas och sedan sju veckor till Colin och Milton. Oj vad det händer mycket på den tiden, det kunde man verkligen se.
  Colin fick en massa fina leksaker och alla barnen lekte som dårar på golvet. Colin var den enda stackaren med hjälm och hans pappa passade på att reta han lite. Söt var han iaf =)

  Nu i kväll har vi ätit god middag och sedan lagt barnet. Såg två avsnitt av Ghost Wisperer oxå, Först på TV400 och sedan på TV4 så det var ju som perfekt slappartid.

  Nu väntar sängen och ännumera TV, håller på att träna upp mitt TV tittande inför OS =)

  I morgon är det tävlingar =) Roligt, synd bara att man själv inte kan vara med......

  kram

  Narnia

  Då har man varit på BIO, trevligt trevligt. Såg Narnia eller Prins Caspian kanske den heter.....Tyckte absolut att den var helt oki att se. Kändes inte så lång som den var.
  Kom hem och Johanna kom förbi, vi spelade lite Xbox och sedan var det dags att göra kväll. I morgon fyller Colin ett år!!! Fatta ett år, det är ju helt sanslöst vad tiden gått fort........oj oj oj.

  Kram


  Klonade sin hund

  Hmm ja detta är ju en svår fråga. Vi älskade verkligen våran förra hund men jag vet inte om jag vill ha en klon av han....jag menar Atoz var ju Atoz och ingen annan. Jag kan dock väldigt lite om kloner men det känns ju som om även om de ser likadana ut så är det ju helt egna individer eller blir de likadana på ALLA sätt? Alltså i beteende och liknande?

  Men alla får göra som de själva vill.........

  Klonade sin hund

  100 saker om mig

  100 frågor om dej själv:

  1) Namn: Jenny
  2) Kön: Kvinna
  3) Bor: Umeå
  4) Läggning: Hetero
  5) Personlighet: Glad


  6) Relation nu: Ja
  7) Gamla relationer: Hmm nja det finns nog inte så många
  8) Oskuld eller ej: Hur tror du Lucas kom till?
  9) Kyssa eller krama: Bäggedera
  10) Bäst med din relation: Att den är speciell ;)


  11) Musiksmak: Stor
  12) värsta musiken: Hårdrock
  13) Bästa banden/musikern: Varierar jag älskar mer en speciell låt
  14) Sweden Rock eller Hultfred: No idea.
  15) Instrument du spelar: Föddes utan den gudomliga förmågan
  16) Klädsmak: Mjukisbyxor
  17) Var handlar du: Coop
  18) Converse: VA????
  19) Sminkprodukter: Hihi ja du....
  20) Kläder idag: Svarta mjukisbyxor, t-shirt

  21) Favoritfilm: Den gröna milen
  22) Favoritserie:  CSI.
  23) Bästa skådisen: Mååånga!
  24) Bästa effekten: hmm...
  25) Roligaste filmen: På andra sidan häcken


  26) Spelstil: Kubbb?! :P
  27) Bästa spelet: Skippo.
  28) Du har konsoler: 3 dosor till Xbox 360
  29) Bästa 'datamaten': Äter inte vid datorn
  30) Bästa hemsidan: www.apberget.se


  31) Hur bor du: I hus
  32) Färger på väggarna: gråtrut eller miosand
  33) Färger på golvet: Träfärgat
  34) Färger på taket: Vitt
  35) Roligaste saken där du bor: Biorummet


  36) Min familj: Lucas, Niklas och jag
  37) Syskon: tre småisar
  38) Bästa släktingen: Oj det vet jag inte.
  39) Antal begravningar du vart på: Ingen
  40) Antal bröllop du vart på: 6 tror jag.....tänk om jag glömde någon nu...


  41) Favoritmat: Tacos
  42) Favoritdricka: Festis
  43) Favoritgodis: Vattenmeloner
  44) Äckligaste maten: Pölsa
  45) Äckligaste drickat: Vin


  46) Sverige: Fint.
  47) Tyskland: Trevligt
  48) Italien: Ser ut att ha god mat ;)
  49) Frankrike: Har läst lite av språket i skolan
  50) England: Kan språket
  51) USA: Kändisar!
  52) Japan: Stort.
  53) Indien: Mycket folk
  54) Finland: Grannland.
  55) Australien: Härligt.


  56) Din hemstad: Umeå, den bästa staden
  57) Tycker du om den: Love it!
  58) Stockholm: Mycket folk och stressigt. Fint1
  59) Göteborg: Jag vill till Liseberg ;D
  60) Kiruna: Har inte varit där
  61) Malmö: Blåsigt
  62) Kalmar: Där har jag bott, trevlig stad
  63) Jönköping: Har ingen uppfattning
  64) Östersund: Där bor mina kusiner
  65) Haparanda: Långt långt bort


  66) Mobilabonemang: Telia.
  67) Antal skickade SMS: Ingen aning
  68) Antal skickade MMS: Ingen aning
  69) Antal samtalstimmar: Ja det är nog många 
  70) Senaste SMSaren/samtalaren: Johanna


  71) Senaste maten: Havregrynsgröt
  72) Senaste drycken: Vatten.
  73) Senaste filmen: Djävulens Advokat
  74) Senaste personen du pratade med: Magnus
  75) Senaste MSN-kontakten: Emma
  76) Lasange eller pizza: Pizza
  77) Köra bil eller bli skjutsad: Åka
  78) Kärlek eller vänskap: Både
  79) Död eller levande: Levande
  80) Mejl eller brev: Mejl


  81) Favoritdjur: Hund.
  82) Religion: -
  83) Frisyr: Långhårig
  84) Bästa transportmedlet: Bil.
  85) Sämsta transportmedlet: Epa


  86) Bästa vännen: Niklas.
  87) Mobbing: Uruselt
  88) Vandalism: Tråkigt
  89) Jobbet: Fysiskt arbete
  90) Arbetskamrater: Ja det är några stycken


  91) Vad är klockan nu: 12.35
  92) Vad heter du i mellannamn: Karin
  93) Vad tror folk om dej: vet inte.
  94) Stämmer det:
  95) Dagens planer: Åka och träna
  96) Dagens kärlek: Niklas
  97) Dagens hatobjekt: Klockan som rusar fram


  98) Var det här kul o göra: Ganska
  99) Hur lång tid tog det o göra: Typ 15 min?
  100) Ska du göra om den här igen: haha, nej nej, jag har annnat för mig nu!


  För att jag inte kan låta bli

  1. Hur gammal är du om fem år?
  32
  2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
  Lucas, Magnus och Nicke
  3. Hur lång är du?
  167
  4. Vilken är den senaste filmen du sett?
  Djävulens Advokat
  5. Vem ringde du senast?
  Johanna
  6. Vem ringde dig senast?
  Lina
  7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
  Yes
  8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
  Ringa, hatar korta sms tar bara en massa tid
  9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
  Skilda
  10. När såg du senast din mamma?
  I dag
  11. Vilken ögonfärg har du?
  Blågrön...
  12. När vaknade du i dag?
  Halv åtta
  13. Vilken är din favoritjulsång?
  Hmm den var svår
  14. Vilken är din favoritplats?
  Hemma
  15. Vilken plats föredrar du minst?
  Tandläkarstolen
  16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
  Samma som nu hoppas jag
  17. Vad skrämde dig om natten som barn?
  Monster under sängen
  18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
  Robert Gustavsson
  9. Hur stor är din säng?
  Hmm dubbel......
  20. Har du stationär eller bärbar dator?
  Stationär
  21. Sover du med eller utan kläder på dig?
  Utan...
  22. Hur många kuddar har du i sängen?
  2 stycken
  23. Hur många landskap har du bott i?
  2 stycken
  24. Vilka städer har du bott i?
  Umeå och Kalmar
  25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
  Barfota :) SOMMMAAR!!!
  26. Är du social?
  Ja det måste jag nog säga att jag är
  27. Vilken är din favoritglass?
  Lakrits Puck
  28. Vilken är din favoritefterrätt?
  Varför välja?
  29. Tycker du om kinamat?
  I love it!
  30. Tycker du om kaffe?
  Usch nej
  31. Vad dricker du till frukost?
  Juice
  32. Sover du på någon särskild sida?
  Innerst
  33. Kan du spela poker?
  Neeej
  34. Tycker du om att mysa/kela?
  det bästa som finns
  35. Är du en beroendemänniska?
  beroende av vänner och familj
  36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
  Antagligen men kommer inte på nu
  37. Vill du ha barn?
  Jag har ju Lucas =)
  38. Kan du några andra språk än svenska?
  Engelska
  39. Har du någonsin åkt ambulans?
  Japp
  40. Föredrar du havet eller en bassäng?
  Är en badkruka så bassäng
  41. Vad spenderar du helst pengar på?
  Sånt jag vill ha :)
  42. Äger du dyrbara smycken?
  Hmmm, inga som skulle behövas låsas in i ett kassaskåp iaf
  43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
  CSI
  44. Kan du rulla med tungan?
  Japp
  45. Vem är den roligaste människan du känner?
  Roligaste? Måste nog vara Bettan kanske eller är hon virrigast?
  46. Sover du med gosedjur?
  Räknas lakritz?
  47. Vad har du för ringsignal?
  Hmm "Det är bara lilla jag - Din telefon"
  48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
  Japp, jag har sparat ett par hängslebyxor
  49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
  En pipleksak
  50. Flirtar du mycket?
  Nej
  51. Kan du byta olja på bilen?
  Kanske
  52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
  Neeeppp
  53. Vilken var den senaste boken du läste?
  Stieg Larsson
  54. Läser du dagstidningen?
  Ja på nätet
  55. Prenumererar du på någon veckotidning?
  Nej
  56. Dansar du i bilen?
  All the time
  57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
  Rix
  58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
  Inköpslista
  59. När var du i kyrkan senast?
  Max dop tror jag
  60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
  Hmm det var ju jätte längesedan......Kanske våran slöjdlärare
  61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
  Kan inte vara mer än någon natt 
  62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
  Måste var Nicke min älskling.

  Hoppträning

  Då har jag varit och tittat på hoppträning för KM. Jag blir så sugen. Kände i dag att jag vill nog ha en sådan där fin häst som Bettan har =) Ser så härligt och lätt ut........vill verkligen ha en ny häst nu men det passar ju inte......får vänta och hoppas =)

  kram

          

  River ut allt

  Skulle hjälpa pappa med en bild i PS, då passar lucas på att riva ut ALLT på golvet =) han är rolig han.....

  kram

  Ja vad säger man

  nu är det så där igen att dagarna rusar fram. Hinner inte mer än vakna och sedan gå och lägga mig igen. Hur kan det gå så fort?
  torsdag fyller Colin 1 år, det är helt sanslöst att det redan gått ett år sedan han föddes. Detta innebär att det snart är Lucces tur att fylla år......
  Emma och Petter har inte fått barn än och jag säger som Emma, det kommer när det kommer =) bra svar tycker jag. Ut kommer de alltid.
  I helgen är det tävlingar på Hippo, roligt att de kommer igång. Ja jag vet att ni andra varit iväg och tävlat men för mig som inte har någon fyrbent vän längre betyder det mkt att få vara lite delaktig igen. Lagt ut lite grejer på hemsidan så att alla vet vad de ska göra.
  lördag ska vi till Erik för då fyller han år =) trevligt värre!
  Måste hinna köpa en present till Colin med, undra vad han önskar sig????
  I dag har jag varit med Helga hela dagen, en riktig slappar dag. Om man bortser från promenaden och och vi var på gymmet och tränade. Gabbi och Max kom förbi, trevligt trevligt var det. Max har blivit så stor! Och han är så söt =)
  Någon dag ska jag hinna baka med Elin oxå. Sedan ska jag och Flizan se på DEXTER.

  Nu ska jag gå och trösta min sambo som jag "råkade" nypa i nackmuskeln, tydligen var jag superstark för han blev sur.......=)


  Roligt klipp - Trög tant i bingolotto- Måste ses!

  Skulle gå och sova men hittade ett jätte roligt klipp på YouTube......hahahah. Vilken tant jag bara dör, trög eller vad? hihihihihiih


  Föl, föl och föl

  Har varit och fotat Ballans föl, för det är ju fel att säga att det är Dinos ju för det är mesta Ballans =)

  Han var väldigt närgången och orädd så det resulterade i "slapparbilder"

       

  Var även och fotade Cascajas föl för ett tag sen =)

     

  Fotbollsmamma

  Jag känner mig lite osäker till att lucas ska få spela fotboll då han blir äldre.....jag är rädd för att jag kommer att bli en sådan där "galen" mamma som står vid kanten och skriker och hejar. Har varit och tittat på Issa då hon spelat i två dagar nu.......blir ju galen =) Är superroligt att titta på men man vill ju verkligen att de ska vinna. Som tur är så har de då vunnit tre av fyra matcher så det verkar som om det blir a-final iaf.

  I morgon blir det mkt att stå i. Issa spelar match kl 9, vi måste skruva ihop och upp spaljen, plantera ner alla växter i jorden som vi vill ha dem, fira Issa som fyller år!!! Grattis!, måste även hinna hämta tessas present på stan, köpa present till Issa och sist men absolut störst så ska vi ju till BETTAN PÅ FEST!!!! gud vad roligt....Hoppas Lucas sköter sig här hemma så vi kan vara ute ett tag och inte måste komma hem, han har ju varit lite svår att lägga på sistonde men i dag så gick jag och Issa hem med han och lät han bada en stund i badkaret och sedan så släppte Issa han i våran säng och han kröp hur fort som hels fram till sin egen och ville över kanten för att få sin välling, snuttunge. Han slukade vällingen och somnade innom tio minuter........gosegrisen.  Nu ska jag nog borsta mina tänder och göra en tidig kväll så jag orkar med morgondagen,

  Kram

  PS: jag vet att det blev många "Issa" DS

  RSS 2.0