Jenny

Falla av
Var ute och red CC i dag. Johanna red Ruskprick och Rebecca red på Kanan även Frasse var med och det var ju jätte skoj =) hon hängde på super bra måste jag säga. Inte lätt om man är under 160 (tror hon är det iaf) och de andra är över 170 cm. Red iaf en kort sväng och när vi vände hemmåt så blev kanan lite uppjagad så rebecca bestämde sig för att ta en sväng till med han......Gick ju bra ända tills det dök upp en cyklist (som vi iof redan mött en gång) och kanan helt plötsligt gjorde helt om......Rebecca ringde till oss. Vi gjorde oss redo för en skenande häst men ingen kom. Då bestämde vi oss för att skynda oss hem till stallet eftersom att Ruskprick inte tänkte visa sig från sin bästa sida och vi ville inte ha två avfallningar. Hem till stallet red vi. Jag ringde Lina och hon och Elle följde med mig tillbaka mot skogen. Vi han dock inte långt förens Kanan dök upp och vi kunde lätt fånga in han och ringa Rebecca. Förutom att han var svettig så verkade han i övrigt må riktigt bra. Inget trasigt och inga sår. Det var ju tur.
Ridturen fick nu fortsätta i padocken =)
Häst dog på travbanan
Läste precis artikel om travhästen som dog på bergsåker i går. Det är hemskt då det händer sådan saker. Niklas berättade redan i går kväll att hästen hade dött. De hade varit där och kollat på travet och han såg på när hästen dog.....det blir en väldigt tryckt stämning när sådant här händer. Kommer ihåg då jag jobbade hos Algotsson, vi var på gottland och tävlade. Jag och Sara tittade på den klassen som reds just då. Sara säger till mig:
-Titta på den hästen, den svarta.
- Den där menar du? jag pekar på en svart snygg häst som kommer galopperandes mot oss från skogen.
- Ja den, han har gått VM, det är en bra häst. Men den går som juniorhäst nu. Tänk vad rolgit att få ta över en sådan.
- Ja verkligen, säger jag och tittar på den när den hoppar hindret "ringmuren" och galopperar vidare till nästa.
- Verklgien fin, säger Sara igen.
Vi fortsätter att se på hästen när den hoppar nästa hinder med men nu hoppar den sämre och slår i ganska rejält. När den sen ska gå ut på galopp sträckan så faller den bara rakt ner i marken, död. De sa att något "brustit" och att det tyvärr hade hänt förr eller senare. Det är läskigt hur fort det kan gå. Från att komma i full galopp och sedan bara död...... 
Sen var vi på tävling i flyinge och då var det en äldre häst som skulle gå sin sista tävling. Den hade gått hela banan och kom i mål på en tid som inte var särskilt snabb och över optimaltiden så den hade inte tagit ut sig alls. Helt plötsligt börjar den hosta och kan inte andas....jätte läskigt. Det visade sig att pulsådern brustit.
OS i Athen var det oxå en häst som dog, men det var inte som de andra gångerna. Denna häst slog i ett hinder hårt och bröt bakknät. De fick in den i transporten och opererade akut. Operationen gick bra men när hästen sen skulle kliva upp så höll inte knät ihop och den var tvungen att avlivas.....

Man har varit med om mycket om man tänker efter. En enkel patella operation som visar sig ha dödlig utgång, hästar som inte vaknar efter operationer och dödsfall vid tävling. Ursch man ska nog tänka på annat.
Löshoppning
Jag vet att jag visat er denna förut men jag kan bara inte låta bli att visa den igen.