Lördags fräckis

Mannen i sängen frågade frun om dom skulle ha sex. frun svarade som vanligt att hon hade ont i huvet.
Men mannen nöjde sej inte med svaret så han gick ut i köket och hämtade en Alvedon.
Sen gick han in till frun med värdens Kåtstånd med en Alvedon hökst upp på ollonet och Sa
"Ska du ha den som sugtablet eller stolpiller?"

Vilken dag

dagen började med att jag och helga åkte till stallet vid 9, vi hade tänkt rida. Men ack så fel det kan gå. Ridhusen var bokade.....som vanligt.....men jag hade inte tänkt på det och det var ingen vänlig skäl som tänkte berätta det för mig heller. Inte var det bättre för att det var -15 grader ute heller.......Släpade ut alla hästar innan jag skrittade på Kanan i 25 minuter ute, lösgörande blev det för hela slanten. Han var lite busig och höll på att tramsa lite i början men han skötte sig bra och fick ta skrittrundan som avslutning. Helga mockade samtidigt och sedan gav vi lunch till alla hästar.
Vi åkte hem, Lucas fick äta lite mat innan det bar av till badhuset =) colin och lucas badade som bara den och Nicke och Nicke passade på att hoppa trampolin och åka rutschkana. Efter badet blev det skräpmat och lite tv tittande.
Ut till degenär och mockade, blandade mat och kollade till hästarna. Vidare till hippo, igen =) red lillstrumpa i lilla. Hon var som vanligt super duperfin. Helga skrittade på Bella och det gick oxå bra. Det är så roligt då lilla helga får rida lite nu igen =)
Hem och pysslade lite med några julstjärnor eftersom att jag upptäckte att vi var de enda i hela kvarteret som inte julpyntat........vi får ta resten i morgon för nu vill jag bara slappa!

Halva dagen klar

Jag har precis kommit hem från degernäs där jag blev bjuden på en utsökt lunch av karin, måste säga att hon verkligen är super huslig =)
Gick till stallet och mockade åt de tre hästarna jag har under helgen, sopade och fylde vatten. Lucas vägrade sova men skötte sig ändå bra. Vi sjöng imse vimse spindel och små grodorna så han var nog rätt nöjd ändå. Hundarna var oxå med och de sköte sig super bra. Gizmo la sig och sov och pelxus nosade på ALLT från topp till tå.

Nu har jag bara lektionen och Sigge kvar innan det blir god middag och IDOL. Måste säga att jag gärna hoppas på att Johan åker ut i dag. Tror inte gospel (hur stavas det?) är hans sak.......

Sen påminde karin  ö mig om att det var tv-sändningar från GLOBEN så jag måste försöka ta tag i det med.

Välfylld dag

I dag har jag en väldigt välfylld dag. Ska ut till KM och mocka åt tre hästar + linda benen. Vidare till Karin för att hjälpa henne med lite kartonger. Hem och hämta Niklas och vidare till Hippo för lektion, ta in hästarna, mocka och sedan rida. Hem till middag och sedan IDOL.
Jag behöver ju inte oroa mig för att ha lite att göra idag =)

Globen

Sitter och kollat på online resultat för Globen tävlingen. Sandra ska snart starta =) Håller tummarna så mycket jag kan.

Tänder

I dag när jag borstade tänderna på Lucas så upptäckte jag att han har fått två små ynkliga tänder till, lite längre bak i överkäken =) det betyder att han nu har sex små vita bissingar.

Svar på gåta 1 och 2

Svar på gåta 1 var självklart vatten =) ni var så duktiga
Svar på gåta 2 var kängurun =) Rebecca hade rätt.

Ge blod

I dag ska vi åka och ge blod. Jag är verkligen världens mesigaste då det gäller att ge blod, känner mig aldeles kallsvettig varje gång men jag har bestämt mig för att göra detta för någon gång är det kanske någon i min närhet som gör sig illa och behöver blod och då vill jag att det ska finnas blod till hands och om min lilla insatts kan hjälpa någon att bli frisk eller överleva så är det helt klart värt att kallsvettas i några minuter =)

Gåta

Ju fler du tar desto fler lämnar du bakom dig.

Svar?

Rondellkörning

Hur svårt kan det vara att köra i en rondell?????? Jag blir lika upprörd varje dag jag kör bil i en rondell. Folk kör som galningar, innerfil, ytterfil, blinkar ut och in utan någon rimlig förklaring till varför just nu och då. Jag tycker att det är ganska logiskt med en rondell. Ska man rakt fram eller svänga höger så kör man i ytterfilen och ska man svänga vänster kör man i inerfilen, hur svårt kan det vara? I umeå så är det tyvärr så att större delen av befolkningen verkar ha en egen teori hur man ska köra. (ja jag vet att bilskolorna lär ut olika men det måste ju finnas någon logik i hur man ska köra så man inte krockar) Jag har flera gånger kört bakom folk som kör ytterfilen hela varvet, de som blinkar höger hela rondellen för medans de kör i yttervarv och ska svänga vänster. De finns de som kör rakt fram i innerfilen och de finns de som aldrig blinkar. Jag kan inte skriva ner alla tokigheter man ser i en rondell men varför är det två filer i en rondell om det inte är så att man bör använda den vänstra för att svänga vänster och den högra för att köra höger eller rakt fram??? Det skulle ju vara så enkelt om vi kunde köra någorlunda lika tycker jag............

Trevligt

I dag har jag och Lucas varit och hälsat på Marlen och Alvin, trevligt trevligt. Lucas barnsäkrade lägenheten så gott han kunde och pillade på det mesta. Vi åt pepparkakor och drack saft. Jag fick hålla Alvin och jag har svårt att tänka mig att Lucas någonsin varit så liten =)

Glömde ju säga att jag faktiskt han med att tala en stund med Ida i går. Det händer ju inte så ofta nu för tiden, tyvärr. Men när jag börjar jobba så kommer vi ju att ses lite mer förhoppningsvis iaf. =)

Snälla Lina

I går skrev jag om virriga lina och i dag blir det om snälla lina. Det är så att hon har åkt till huvudstaden för att se på hästar, festa och umgås med lite folk. Då tänkte hon på stackars mig som skulle vara kvar här och lånade ut sin dator till mig =) snäll va?
Nu håler jag bara på att lära mig att inte trycka på musplattan för det är ju som en knapptryckning fast jag knapp tar i den =)

Virriga Lina

Pratade med Lina i dag för typ 4 gången, hon är så söt. Hon vet att jag är på stallet och kollar på träningen för hon har nästan precis åkt hem och vi sa hej då till varandra ca 30 minuter tidigare eller något sådant =) Ändå ringer hon och säger
- Heeejjjjj, vad gör du???? *hihi*
- Men Lina hjärtat du vet ju vad jag gör
- *haha* Ja, jo hmm ja men jag kom på en sak....osv osv


Vi kommer iaf in på att det är trevligt när fok kommenterar ens blogg men bara om det är snälla saker. Hon berättar att hon fått en konstig kommentar på ett av sina inlägg och då kommer jag på att jag måste berätta att det är nogon anonym som skrivit till mig men det känns som om jag känner den personen väl.......Lina blir så klart super nyfiken och surfar in på min blogg för att kolla vem det kan vara. Efter några sekunder fnissar hon till och säger - Men det är ju jag som skrivit det, jag är  nog lite virrig *hihi*. Haha ja detta bevisar ju bara att man nog känner sina vänner ganska väl =)

Som sagt det är trevligt med kommentarer men det är inte så många som skriver något =)

Lilla Cobra

I dag gjorde jag min premiärtur på Cobra, han skötte sig super bra. Jag måste säga att jag gillar den här hästen, han är så possitiv och framåt hela tiden. Känns roligt att få jobba med honom nu och ännu roligare då jag börjar jobba då jag kan ta han lite varje dag och se hans framsteg. Nästa gång ska jag ta lite glp det han vi tyvärr inte med i dag då Issa var tvungen att ha sadeln och jag kan ju inte direkt rida barbacka =)

Vi hoppade grind och vattenmatta för hand i dag med och han är en stjärna på det =)

Stackars Elias

Var som vanligt och kollade på träningarna i kväll. Det började superbra och Evita och Elias flög över hindret som aldrig förr. Vi höjde upp lite och hon hoppade ännu bättre, sista höjningen kommer hon in super och gör dock en sådan där Evita grej och kommer på att hon ska stanna. Sagt och gjort hästen slår på en blånit och Elias stackarn flyger genom luften och precis när han sätter ner händerna i sanden med full kraft så kastar sig hästen bakåt och jag hinner se att olyckan kommer att vara ett faktum. Han har nämnligen lyckats fastna med handleden i tygeln och med en häst i full kraft bakåt, en kille i full kraft framåt och en lite ynklig handled kan aldrig sluta väl....... Han svär och ojar sig men håller ändå någorlunda god min. Jag lovar att jag hade gallskrikit och bölat som en syndaflod.
Han får eskort in på toaletten där han kan lägga benen i högläge. Jag kontaktar föräldrarna och Maria kollar lite på armen. Medans vi väntar på mamman så bygger jag en egenhändig mittella av en täckesgjord och vi traskar upp till entrén för vidare färd till sjukhuset.

Jag har inte hört några fler uppgifter från han men jag hoppas på att få veta lite mer under morgondagen. Stackars stackars Elias säger jag bara, man såg ju hur ont det gjorde.........

Gåta

Vilket djur skall man rådfråga när man skall köpa nya skor?

Promenad

Nu ska vi snart gå på promenad. Lucas tog sovmorgon som vanligt......jätte skönt synd bara att det snart är slut med det =)
Vädret varierar måste jag säga nyss så vräkte det ner stora fina flingor och nu är det klarblå himmel.

Lucas börjar bli trött så det passar super med en promenad nu.

En gåta

Jag bär så lätt en timmerstock,
till och med om den är tjock,
men aldrig klarar jag en sten,
inte ens en liten en.


Kan du svaret?

-14 grader

Verkar som om det kommer att bli kallt i natt........*brrrr*

Nya skor

I dag så var jag och nicke och handlade nya vinterskor till båda. Det var verkligen ett måste om man säger så. Gympadojjor i vinterväglag är ingen hitt. Vi har länge velat ha nya skor men då man inte är tvär rik så får det stå tillbaka. Nu var de ju dock så att vi fick en bonus på intersport som vi kunde utnytja så vi blev inte så fattiga.

Hundarna fick nya blinkande halsband så att de syns i mörkret =) superbra så de inte springer bort i skogen.

Storhandling blev det oxå i dag. Nu har vi mat för hela veckan och det är ju skönt så man slipper fara och småhandla hela tiden. 

Kokar

Ibland kan jag bli så arg så jag kokar. I dag var det en sådan dag........Helga ringer glad som en lärka och säger att Colin har fått dagisplats, verkligen jätte roligt för dem. Säger til henne att vi troligtvis inte kommer att få en plats, de ställde sig ju trots allt någon dag innan oss i kön. Hon vill att jag ska kolla våran post men den har inte kommit......jag väntar och väntar och till slut kommer våran post. Inget brev alls endast ett kuvert som man ska stoppa sina julkort i...... Nicke bestämmer att han ska ringa till kvinnan som bestämmer om dagisplatserna och svaret blir precis detsamma som det varit de andra gångerna - Det finns inget dagis till er, inte någon stans. Nicke accepterar då det svaret snäll som han är och ringer hem till mig och säger som hon sa. Jag blir fullständigt skogsgalen och känner att kitteln precis kokade över och jag skulle kunna strypa någon på en gång. Jag talar om för honom både det ena och det andra och ber han att ringa igen och fråga om de verkligen får göra så??? Har de ingen skyldighet att ge oss en plats? Vi har stått sex månader i kö nu. Nicke börjar inse alvaret och ringer till kvinnan igen och frågar om ditt och datt, nu får han dock ett annat nummer att ringa av kvinnan. Han ringer då dit och ifrågasätter vad som händer? Denna person verkar dock ha lite mer kött på benen och kan talaom att han precis varit på ett möte och att de bestämt vissa saker och att vi ska höra av oss på fredag igen. Han kan ju precis som alla andra inte lova något men denna gång kunde vi iaf få några svar på våra frågor och vi får verkligen hålla tummarna nu för att vi kanske kan få en plats för vi kan verkligen inte vara hemma med han till hösten. Vad ska vi då leva av och på? Vatten och bröd kanske???????


En vän

En vän kan bejaka
och skärpa alla sinnen.
Hon delar gärna tankar,
drömmar och minnen.

Hon lyssnar och besvarar
och vågar alltid fråga.
Och när du är rädd
kan hon få dig att våga.

Hon står vid din sida
när livet är hårt.
Och hon får dig att skratta
åt det som varit svårt.

En vän bryr sig om dig
för hon har dig kär.
Och hon älskar att se dig
precis som du är.


- av Siv Andersson

Storm

Det sägs att det ska bli storm här i kväll/natt. Det blåste ganska ordentligt när jag åkte hem, men jag tror att det blir som vanligt.....lite dåligt väder inte värre än så =)

Vädret i Umeå

Hoppa

I dag så hörde frida av sig och undrade om jag ville följa med och rida lite på Roberta? Jätte roligt tyckte jag och hakade genast på. Snälla Lina lånade ut sin sadel så att jag slapp rida barbacka =) Väl på hästryggen så tyckte frida att vi skulle hoppa lite.......mitt hjärta pickade då som hos en fågelunge. *hjälp* han jag tänka. Vi hoppade iaf på ett litet räcke och Robban var supersnäll så det gick rätt bra, lite intill men ändå helt oki. Sen hoppade vi en studs och det tyckte Robban var så roligt så hon bockade, inte lika mycket som Jackpot men hon bockade =) hihi söta häst. När jag kände mig nöjd så hjälpte jag frida att hoppa lite till. Jackpot är verkligen så igenom och fin nu när hon fått lite tips och hjälp från Anna Hedbys. Riktigt roligt att se han. De hoppade iaf räcket upp till 140 och det såg plätt lätt ut!

Körde sedan hem i snöstormen.

kalas

snart ska vi på kalas =) eller middag. Helga fyller år, 25 tror jag eller kanske lite äldre men det är inte så noga. Man blir ju inte äldre än man gör sig.
Vi ska spela spel och äta gott, kanske även något gott att dricka slinker ner =)

Tror att tessa och robert kommer förbi lite senare men man vet aldrig, de ska in med cascaja och fölet innan så det kan ju vara så att någon av dem inte vill in i transporten ........

barnet sover fortfarande

lucas vill inte vakna, han är en sömntuta =)

Idol

Då var Annas tid i IDOL över........personligen tycker jag att Johan skulle ha lämnat men vad hjälper det?

Tatuerat sin penis

En man hade tatuerat sin frus namn Hilda på sin penis. I slakt tillstånd
syntes endast HA. När han besökte herrtoaletten fick han se en färgad man
bredvid honom som också hade bokstäverna HA på sitt organ.
- Heter din fru också Hilda? Frågade mannen.
- Nej på min står det: Hello and welcome to the wonderful land Jamaica!

Frun ligger på alla fyra......

Frun ligger på alla fyra i rabatten när maken utbrister.
- Men herre jösses , nu får du väl ändå ta och börja motionera, din bakdel
ser ju ut som en hel skördetröska!
Senare på kvällen när maken och frun ska krypa till sängs och mannen är lite
kelsugen, märker han att frugan är lite sur, så han säger:
- Men vad är det med dig?
- Du tror väl inte jag tänker starta hela maskineriet bara för ett halmstrå?

Sextrakasserad

Benny gick bort till sin kvinnliga kollega på jobbet och sade:
- Åh vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat.
Kvinnan blev rasande och gick raka vägen in till chefen och talade om att
hon hade blivit sextrakasserad på jobbet.
- Vad är det som har hänt, frågade chefen
- Benny sa att mitt hår luktade nytvättat.
- Men, vad är det för farligt med det, frågade chefen.
 
Vad som är farligt med det fräser kvinnan. Benny är ju för fan dvärg!

Förskola

Jag kan inte säga mer än att det ser MÖRK ut på den fronten, inga platser, inga fler förskolor...........men 100 miljoner till en kulturhuvudstad finns minsan att tillgå.......

Trött kille

Lucas brukar sällan somna innan 8-9, han är så nyfiken så han klamrar sig kvar i vaket tillstånd för att inte missa något. I dag så tänkta jag att det inte kommer att vara något undantag så vi åt middag och gick och badade. Han verkade trött fast klockan bara var strax efter sju så han fick gå i säng och äta välling. Vips så sov barnet =) hoppas nu bara att han sover resten av natten så han inte vaknar vid elva och är pigg.

Säljes: Äkta män

I New York City har det öppnat en butik som säljer äkta män.
Dit kan kvinnor gå för att finna sig en man, vid ingången står följande instruktion.

Du kan endast besöka denna butik en gång
Det är sex våningar med stigande pris på produkterna för varje våning  
Du kan välja en produkt från en våning, eller så kan du välja att gå upp en trappa.
Dock får du aldrig gå tillbaka ner en våning, bortsett från att lämna butiken.

En kvinna går till butiken för att finna sig en man. På första våningen står en skylt

Första våningen
: Dessa män har fast jobb.
Hon är intresserad men fortsätter uppåt

Andra våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn.
Det är bra tänker hon, men jag vill ha mer så hon fortsätter uppåt.

Tredje våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn samt har
ett extremt bra utseende.
Jösses tänker hon men fortsätter uppåt.

Fjärde våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn ser sinnesjukt bra ut
Samt hjälper till med hushållsarbetet.
Åååh underbart vad ska jag göra tänker hon, men går vidare uppåt

Femte våningen
: Dessa män har fast jobb och älskar barn ser sinnesjukt bra ut
Samt hjälper till med hushållsarbetet och är mycket romantiska.
Hon är såååå frestad men väljer att fortsätta till sista våningen

Sjätte våningen
: Du är besökande nummer 31 456 012 på denna våning
Det finns inga män på denna våning. Den existerar bara för att bevisa att det aldrig går att tillfredställa kvinnor. Tack för besöket.

 
 

För att undgå att bli beskyllda för könsdiskriminering har butiksägaren öppnat
En ny hustru butik tvärs över gatan.

Första våningen har kvinnor som älskar sex

Andra våningen har kvinnor som älskar sex, har pengar och tycker om öl.

Våning tre fyra, fem och sex har aldrig haft några besökare.

Kaos

Är på Niklas jobb, här råder smått kaos måste jag säga......det är rätt roligt att stå på sidan och kolla på de yra hönsen som springer omkring......hahah.

En hacker

Niklas är en hacker =) hahah. Iaf enligt hans arbetkamrater.........

Magsjuka

Japp då har hela familjen haft magsjuka och återhämtat oss från det. Lucas var dålig natten mot torsdag, niklas var dålig i söndags och jag natten mot måndag. Jag hade 39.2 i feber så jag kände mig verkligen inte pigg......Nu är vi i alla fall friska och åter till verkligheten.
Jag hoppas verkligen inte att någon annan ska åka på denna skit.......

Läskigt

Läste på aftonbladet om två mystiska likfynd......ursch vad rädd jag skulle bli om jag var ute och dök och så stötte man på ett lik på botten...... Hoppas nu bara att de kan identifiera dessa två personer så att de anhöriga kan få veta var deras älskade har tagit vägen. 

Sjuklingar

Dagen började med att Nicke kände sig lite krasslig, ont i magen sa han. Vi åkte iaf ut till Stina och Krille men Niklas fick åka hem ganska direkt efter det. Vi andra fortsatte med golvet, plocka undan, damsuga och skruva ihop lite köksskåp. Det börjar bli riktigt bra där ute nu, snart så kan de flytta in. Tror de ska börja med badrummen i veckan och efter det så är det ju bara raksträcka kvar, för med badrum och kök så klarar man sig långt =)

Åkte hem vid fyra för att ta lite mellanmål och se till Nicke. Lucas åt lite rån med ost och jag hänge på samma linje =)
Gick ut med hundarna, plockade rent hela diskbänken och tog sedan bilen till Coop och handlade hälsofil och Coca-Cola till Nicke, sedan hem med det, åkte raka vägen till simhallen för att hämta Sanni och sedan hem igen. Gjorde välling till Lucas, bytte hans blöja och bäddade rent han säng. Raka vägen upp till pappa på en god middag och sedan ut en kortis med hundarna.

Nu sitter jag här och är supertrött, borde nog gå och sova.

Stackar lilla Lucas håller på att få tänder så han är superlös i magen och vill inte äta särskilt mycket, hoppas det går över snart......

Veterinärbesök

I går var vi hos Stina och Krille hela dagen, vi la så mycket golv som vi bara han med. Sen blev det hemfärd för god middag med vänner och mat från Eurasia. Det som från början var tänkt som en trevlig kväll med middag, spel och underbart sällskap slutade med nästan tre timmar på stallet med två sjuka hästar.
Lina fick info om att Fleur var skadad på benet och att det troligtvis skulle behöva sys.........hon fick lite senare ett mms och vi insåg snabbt att detta verkligen skulle behöva sys. När vi kom till stallet så hade Eva med kompany redan hunnit dit och veterinären hade precis kommit. Fleur var inte så intresserad av att få hjälp av veterinären men hon fick lite lugnande och sedan var det bara att sy. Två lager blev det, ett inre och ett yttre. Det visade sig ju sedan att Casir oxå hade fått sig en smäll så vi traskade över dit med pick och pack för att ta en titt på hans sår med. Det såg verkligen "litet" ut men han var rejält tjock. När vi sedan tittade närmare på såret så såg man att det fanns ett litet hål som verkade vara mot leden...............tyvärr så var fallet så och det blev till att spola igenom leden ordentligt. Sen sy och sedan bandage. Nu måste de båda få medicin i några dagar och vi håller tummarna för att Casir inte råkar ut för några komplikationer med sitt sår. 

Karaoke på teckenspråk


Kommer du ihåg 80-talet?

80-talet, visst är det ofattbart att:

Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero

Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem

Hockeyfrillan fanns på var mans huvud
- gärna i kombination med en synthtofs

Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'

En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr
- både på tjejer och killar

Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig

Ett Lycra-plagg vid namn 'Body'
(som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i tjejernas garderober

Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett

Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen
- blå, grön eller brun

En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii

Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four

Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik
- då blev det hack i skivan

Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.

Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.

Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.

Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel

Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård

Tights och storskjorta var en naturlig kombination

Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar

Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten

'jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang

Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'År 2008, du vet att du lever år 2008 när :

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen

2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e - postadresser

6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag

7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb

8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar

10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget

11. All reklam på TV har en internetadress under

12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den

13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online ' innan du hämtar kaffet i espressomaskinen

14. Du lägger huvudet på sidan för att le :)

15. Du läser detta och nickar och ler

16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till

17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna lista18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

19. Och nu sitter du och ler åt dig själv

Sant

Jag har kontrollerat fakta hos källan och det stämmer. Grattis får jag då säga till de nyblivna ringbärarna =)

Fel?

Det är fel på bloggen
Jag måste skriva allt i html format för att det ska se rätt ut på sidan.....jätte konstigt, någon annan som har det problemet????

Underbart

Fick rida på den underbara lilla hästen i dag. Hon skötte sig superbra och vi tränade på avbrott och fattningar. Superduktig var hon, det är verkligen roligt att rida på en sådan fin häst.

Fick höra något konstigt i dag.....men säg det som varar för evigt.

Fick höra en sak till i dag och där måste jag kontrollera fakta innan jag säger något.....men jag tror att någon glömt säga något till mig.....

Sömntuta

Lucas och jag sov till strax innan 10 i dag, kan inte förstå hur jag ska kunna vända mitt dygn tillbaka till verkligheten igen.....=)
Åt frukost vid 11 och sedan blev det en långpromenad med hundarna i stormen, måste säga att det är ruskigt tråkigt att gå själv.

Nu sover barnet och jag gör absolut inget alls......kanske jag borde koppla in kameran och ladda upp korten på tessas föl? Får se.

Söndag

Morgonen var lite tung då Lucas ville ha mat vid 07.35 men somnade snält om. Vi klev upp vid halv tio och åt en god frukost och sedan blev det en promenad med hundarna. Tränade på lite hundmöten då Plexus har bestämt sig för att prata högljutt med alla hundar han ser. Korkadhund eller vad jag nu ska säga för han är ju så snäll när han leker med dem men måste ändå skälla.

Låg en stund i soffan och såg stjärnor på is och sedan åkte vi till mamma en stund. Lucas lekte som en galning och han fick äta lite middag.

Åkte till Britta för att hundarna skulle få leka med en hund som de har just nu. Plexus snäll som vanligt och Gizmo lät som ett helt alarmsystem. Plexus och Bonzo (tror han hette så) lekte som galningar och sprang och sprang. Gizmo var tvungen att lugna ner sig typ ett ton innan han kunde få vara med. Vi gick en lite sväng och Niklas tränade lite sitt med Bonzo eftersom att han inte verkade förstå att han kunde det, riktigt rolig hund måste jag säga. Vi ska leka och träna lite mer med dem någon gång i veckan.

Åkte och hämtade Issa och Sanni på simhallen och sedan raka vägen hem till avskedsmiddag hos pappa. Jag kan inte fatta att Carina har varit här redan en månad, det känns så overkligt....känns supertråkigt att hon måste åka hem men hon har ju sitt liv i USA och sin man och jobb där. Men jag kan ju ändå få hoppas att de flyttar hem till Sverige någon gång, iaf för ett litet tag.
Jag är världens sämsta på att säga hej då (det kan jojo intyga) så självklart så bölade jag hejdlöst när vi sa hej då.........

Hem med Lucas och på med pyjamas, han fick leka en kort stund innan det blev sängen. Jag satt och såg på någon dokumentär på TV4 fakta och barn som var dödligt sjuka och för andra gången i dag så sprutade tårarna.........

Nu sover iaf barnet och jag tror att det blir natt för mig med snart, har ju inte blivit så många timmar sömn om jag säger så.

Ser fram emot en ny dag i morgon med nya möjligheter =)

Lördag

Klev upp strax före åtta, gav hundarna mat och släppte ut katterna. Åt en god frukost och gick en kort promenad med hundarna i ösregnet.
Åkte ut till stallet och släppte ut Ilion i hagen. Mockade åt Sigge, Fleur, Casssir, Pralin och hjälte även Elle att mocka åt fabrino. Gjorde sedan ordning snutte Sigge för en ridtur. Han är ju en lite sockervaddshäst så det blev boots och skydd, fram och bak =) Ida som är en riktigt dressyrprinsessa glömde säga till mig att hon bara hade dressyrsadel, så det blev till att rida i den. Jag har inte ridit Sigge sedan i sommras så det var verkligen roligt att få äran att rida han igen. Ut i ridhuset där några fler än jag hade tänkt tanken på att rida på morgonen.....si så där 10 pers. till ungefär......Sigge tyckte att några av de andra hästarna var lite läskiga och klättrade på väggarna vid dessa möten men han slappnade av mer och mer och tillslut så gick det super med möten =) Ida har gjort ett kanon jobb med han för han rör sig mycket bättre nu än förut och är mycket starkare. Jätte roligt måste jag säga. När vi var riktigt varma i kläderna så kom Kerstin in och skulle rida Sparven, hon passade på att hjälpa mig en stund och det var verkligen superroligt att få trimma lite, dock jobbigt för jag blev svettig...... Efter det så var det min tur att trimma Kerstin en stund, hon hoppade lite på Sparven och han är verkligen en fin häst. Lite mer muskler och fett så är det ju en kanon häst. Sparven är väldigt lydig så jag fick säga till Kerstin att våga gallopera på lite mera och korta sina tyglar och då gick det superbra =)

En fågel viskade sedan i mitt öra att när Kerstin sedan skulle rida på Isidor så höll hon på att glömma sin hjälm......precis innan hon satt upp så påminde Anna henne om att hon borde ha den =) *haha*

Åkte hem och det blev våfflor till lunch och sedan blev det coop, hem igen och duschen. Väntade på att pappa skulle höra av sig och sedan blev det simhallen för att titta på Isabelle då hon simmade. Det gick bara bra, riktigt duktig var hon. Lucas kunde dock inte förstå varför han inte fick bada när vi var där.

Hem och sedan kom Niclas, Colin och Svinto förbi och det blev hemlagad pizza och lite cider. Bytte om till lite mer anständiga kläder och ner till Lina för att festa lite.
Det första som hände var att Carina inte hade något att dricka, mycket konstigt då det är hon som har velat gå ut. Hon försvarade sig dock med att i USA så kan man köpa sprit dygnet runt så därför tänkte hon inte på det nu när hon var hemma.
Det andra var att Lina då skulle vara snäll och bjuda på lite champagne eller vad det var och hon öppnar då flaskan över mattan ni kan ju gissa vad som hände......jo det sprutade förståss en massa på mattan.
Det tredje som hände var att jag pillade och trixade med nagelsaxen så mycket så att jag fick den i tre delar. Lina trodde den var sönder och jag skulle genast visa att så var det inte och trycker till lite elegant i ena änden och den flyger isär i tre delar igen.....men den var inte trasig för jag hade bara varit lite slarvig då jag satte ihop den.
Det fjärde som hände var att Jojo skulle låna några filmer av lina och när hon tar ut några från hyllan så rasar en massa andra filmer ner i marken med ett jätte *braaak* hahah det var roligt, iaf när man såg det på riktigt.

Kvällen var super rolig och det som var där var jojo, lina, frida, malin, carina, adam och sedan kom grabbarnagrus förbi en stund. Supertrevligt att lilla frida var på party humör och att det kommer in lite nya ansikten. Efter en trevlig stund hemma hos lina så blev det krogen. Mötte många människor som jag känner så klockan gick superfort, kändes som om vi bara han in och sedan var det slut. Som vanligt blev det mat från MAX och sedan körde snälla jojo hem oss. Tackar och bockar så mycket. 

Var hemma i sängen 03.11 och Lucas vaknade 07.35 och ville äta, som tur var så somnade han sedan om snäll som han är. =) 

    


Fredag

Fredagen började med den dagliga morgonpromenaden. Jag var precis på väg ner mot skogen då jag hör någon ropa mitt namn.....det var carina som gärna ville följa med och det var ju verkligen en supertrevlig överraskning. Vi mötte upp Niclas på halva vägen och sedan promenerade vi över bron och mot östra. Det var ett gäng skolungdommar som hade tipsrunda och de passerad oss, rätt som det var så är det någon av dem som börjar ropa på våra hundar. Jag HATAR det, varför ska de ropa på okända hundar? Plexus blir ju jätte fundersam när de ropar och jag säger nej....han går och får aldrig gå fram till okända människor så det är klart han blir stäld när det håller på att ropa. ( kommer då att tänka på vad lotta berättade om Texas, hon hade lämnat han utanför affären och genast så är det någon som är där och pratar med han.......VARFÖR??? Har de inte fått lära sig av sina föräldrar att man inte går fram till okända hundar???)
Vi promenerade vidare förbi ängarna och upp mot östra, vid folketshus och östra ersbodaskolan. När vi går där på cykelvägen så möter vi ännu fler ungdommar, säkert 50 stycken. Ingen säger något till hundarna och vi kan passera utan minsta tjafs. Strax efter det möter vi en hund, de är mer spännande än 50 människor......konstig.....Går vidare och kommer fram vid tobleronehusen svänger höger mot ersängsskolan. Jag ser då i ögonvrån en cyklist som kommer farandes över vägen. Utan mössa, vantar eller hjälm (jajaj jag är fryssen av mig och har alltid vantar och mössa. Men i dag var det faktiskt kallt!). Hon cyklar ut på övergångsstället och vips så ligger hon som en skalbagge på rygg och kan nästan inte ta sig upp. Vi stannade och kollade så att hon verkade okej och gick sedan vidare........tur att det gick bra iaf.

Bjöd Tessa och Robban på nachos middag och sedan blev det IDOL för hela slanten. Kevin var som vanligt bäst och Lars fick lämna programet efter avslutad röstning. Synd på en bra sångare men han har dock grävt sin egen grop då han hela tiden dissar programet och sponsorerna........

Lucas ville inte sova utan höll sig vaken nästan hela IDOL......inte konstigt då favoritkompisen Lina var här =)

PS. Grattis till Johanna som klarade uppkörningen DS

Undrar

Jag är så nyfiken på hur det har gått i dag för Jojo.......vågar man ringa?


Varför?

Varför lever man så sällan i "nuet", varför tänker man framåt eller bakåt hela tiden? Man tänker, ja men det var bättre förr eller, nästa år kommer att bli bättre.....Varför lever vi inte bara här och nu? Man glömmer så fort att stanna upp och göra något just nu. Att ta vara på sin dag och de man har runt omkring sig. Jag vill verkligen leva här och nu, denna tid kommer aldrig igen och man vet inte vad som lurar bakom hörnet.
Satt och tittade på gammla kort från våra underbara grillfester i Bodbyn, den tiden var underbar......Vart har alla vännerna tagit vägen? Alla är så upptagna med sitt nu förtiden så man har inte tid att ses längre. Det är verkligen trist tycker jag. Vänner är de som i alla fall jag vill ha runt omkring mig, jag vill kunna ringa precis när jag vill på dygnet och jag vill kunna känna att man kan ringa till sina vänner efter att inte ha träffats på länge och bara allt ska kännas som vanligt.........Inga ursäker eller undanflykter utan bara riktig vänskap. Man ska inte behöva lova varandra saker hela tiden utan allt "bara är" och man förstår varandra. I sanna vänners närvaro är tystnad aldrig pinsam.

Det var så underbart att gå på promenad med Tessa i veckan, vi gick där i solen, hundarna lekte och vi pratade om allt och ingenting......det var verkligen härligt.

Jag saknar promenaderna med Helga varje morgon. Niclas går självklart jätte bra att gå prmenad med och vi har jätte trevligt men det är inte samma sak. Jag är så van vid Helga nu, vi pratar ju om så mkt som killar inte förstår.......

Jag saknar våra gammla fester när "alla" var med och inte upptagna på andra håll. Är det så att när man träffar en partner så upphör vännerrelationen eller den minskar kanske bara men är det så att man verkligen inte ska kunna umgås ändå?

Jag saknar min vän Patrik jätte mkt, det känner jag då vi ses ibland. Det var så supertrevligt när vi var på Olles, det var PRECIS SOM VANLIGT.......jag lever på den stunden nu.

Vänner ska vara roligt att träffa, man ska inte känna att man känner sig besvärad eller irriterad utan det ska bara var trevligt. inte att man glömt ringa eller inte räcker till.......varför är det inte som när man var lite och allt bara var roligt?

Jag vet vilka min riktigt nära vänner är och jag är verkligen glad att jag har dem, de betyder så mycket för mig och de finns där även om jag är sämst på att höra av mig och träffa dem.......Jag kan inte nämna alla mina vänner här men jag vet och hoppas att ni känner er träffade........

Det var så trevligt hos Ida och Lars i helgen, det var en sådan där stund som vi inte haft på länge. Mycket folk, roliga spel, gott tilltugg och bara avslappnat snack. Mer sådant vill jag klämma in i mitt liv.

Jag måste bli bättre på att leva här och nu inte tänka så mkt på allt annat. Jag håller på att gräva min egen grop som sen kommer att vara svår att ta sig upp ur. Men om jag lever här och nu och gör varje dag till den bästa så kommer livet bli mer innehållsrikt och roligt.

Nitbältet

Japp lina är en ängel, hon skulle pinna över med nitbältet till Asta så att hon får en riktig "hårdrockar" kväll =) hahah alltid roligt att man kan glädja någon.

BAD

Lucas har precis badat och nu leker han i sitt rum. Snart blir det sängen och lite välling. Jag tror att framtänderna upp är på väg nu, det ser ut så iaf =)

Jag gråter.....Varför gör det så ont i mitt hjärta när jag ser dig på kort?
Varför kan jag inte känna ro?
Jag vet att du inte har ont längre men jag kan ändå inte släpp taget.
Mina tårar slutar aldrig att rinna för dig, jag saknar dig så.................

Fryser

Det är kallt i vårat hus, tycker jag i alla fall. I natt hade jag pyjamas och raggsockar och det var ändå kallt.......kanske är det så att jag är på väg att bli sjuk? Det brukar inte vara så kallt eller så var det för att jag redan var en istapp efter träningen och sedan så blev jag aldrig varm?

Pengar

Varför ska pengar styra våra liv????  Hatar det! Pengaqr gör kanske inte livet bättre men det underlättar ju iaf........

Istapp

Man märker inte förens man kommer hem från stallet att man har förvandlats till en istapp.......ISKALL över hela kroppen. Fötterna är som små isblock. Huvvva, hatar verkligen att frysa.........

God natt

Nu blir det sängen för min del, alla i familjen sover och Gizmo lyfte inte ens på huvudet vi släkte på nedervåningen. Niklas snarkar och det är bara jag som är vaken........så god natt

Knyttet vill inte sova

Han vill inte sova och gör allt för att hålla sig vaken, har ätit tre gånger a´250 ml, fått två rena blöjor, fått läsa en bok, blivit buren, fått höra sånger. Han är så söt, vill bara pussas och kramas hela tiden för att man inte ska gå..........nu alldeles nyss så somnade både han och hans pappa, Niklas snarkar som tusan och Lucas lite mindre. =)

Gammla bilder

Satt och tittade på lite gammla bilder, scannade in några.....

   

14-årig flicka dog i ridolycka

Andra gången på kort tid har det hänt att ett barn avlider vid en ridolycka. Det är verkligen tragiskt och sådan ska verkligen inte hände. Det är fruktansvärt verkligen........*ursch*.

Nu verkar det dock vara så att denna flicka inte bar hjälm på huvudet och är det så är det ännu värre för hjälmen är till för att skydda och rädda liv inte för att jävlas med någon. Hjälmen på så kanske vi kan skydda fler från tragiska olyckor.......

Läs mer om olyckan på hästmagazinet

Mer förkyld

Vaknade tio i tio i morse och huvudet höll på att sprängas. Tog näsdroppar och klädde på mig, ringe Nicke och enades om att promenaden fick vara. Gick ner, stökade undan bombnedslaget och åt frukost. Tog ut hundarna en sväng och gick upp till pappa. Snackade strunt med dem ett tag innan jag och Carina åkte till polisen för att få ut hennes nya pass och sedan vidare till pegasus hästshop för lite inhandling av saker. Skjusade Carina till intersport och åkte till laitos och fick en banan till lucas. Ringde Kerstin för att få komma och lämna stövlarna men de skulle till Hippo så jag styrde bilen dit i stället. Gick en sväng med hundarna igen och sedan ner till tävlingsstallet för att se "sparven", mkt söt måste jag säga. Tittade en stund på när de sedan red i lilla och styrde bilen hem vid kvart i fyra. Ringde min sambo för att erbjuda skjuss hem men han skulle cykla, väl hemma i garaget så lastade jag av barnvagnen och skulle precis ta ut barnet då han ringer och vill helt plötsligt ha skjuss.......han har fått punka!. Lucas blir super grinig då han inte får komma ut och surar halva vägen till nickes jobb. På med cykel och iväg för att pumpa däcket och sedan hem. Nu är vi vrålhungriga och det blir ravioli till mig och blodpudding till de andra. Mat i magen, nöjda och glada så blir det badet för barnet. Han plaskar vatten över allt och är super glad. Nu så leker han med sin pappa och teroriserar sin mamma =)

Förkyld

Känner att hela familjen håller på att bli riktigt förkylda.......inte roligt. Vi är snoriga, ont i halsen och jag känner mig som om jag har feber. Måste nog gå och ta en kopp varm choklad eller något.

I morgon börjar helga att jobba, känns super trist.......vi har ju haft varandra varje dag så länge nu så det känns super konstigt. Som tur är så ska hennes sambo vara hemma ett tag så jag får sällskap på promenaderna av han i stället =)

Får se hur det blir med promenad i morgon nu när jag känner mig så "feberfrossig"........

Brutit ryggen

Stavas det så???? Jajaj skit samma men jag kom på att jag glömde skriva om stackars Karin som ramlade av i dag och fick en fraktur i ryggen.......Nu verkar det dock som om hon hade tur i oturen och klarade sig undan med benen i behåll. Hoppas nu att du kryar på dig och verkligen tar det lugnt så att det läker ordentligt. Vi finns här för dig om det är något. Kram på dig.


Nattinatt

Nä nu måste jag verkligen sova......hoppas att ni andra har det bra. Kör försiktigt tessa och känn lugnet.


Party

Är precis hemkommen från Ida och lars, sitter med tandborsten i munnen och redo att gå i säng. Har haft en supertrevlig kväll och roligt att det kom så många. Särskilt roligt att se Jenny och Marcus och Robban med gänget =) Bäst var att jag slog Fredrik i flipper, jag fick 312 miljoner och han fick 220 mijloner =) hahaah

Natti

Lillstrumpa

Hon var så duktig i dag =) red för snälla Kerstin en stund och det var super roligt att få rida lite "seriöst" för en stund. Hon är verkligen en rolig häst att rida, jobbar och försöker hela tiden. Duktiga lilla häst. I morgon blir det bara lite lunk för A-H ska ju hoppa på måndag.


RSS 2.0