Jag ser det snöar, jag ser.....

det snöar =) ja det dalar små flingor ner på marken. Det kom lite i går med men nu känns det nätan som om det kan bli vinter.

Lillstrumpa

I dag har jag fått rida på lillstrumpa =) hon var så duktig så. Red i stora längst spåret nästan hela tiden, som att rida ute. Ska få rida henne hela helgen, ska bli superroligt.

k-pist uppväckning

Helga påminde mig precis om att jag måste skriva om jättesmällen mitt i natten. Vaknade med ett ryck vid 04.30 tiden på onsdagsmorgonen, men visste inte varför, efter en stund lät det som om det var någon som gick lös med en k-pist eller något. Jag tänkte, konstig tid att ha militärövning på......men trött och lite yr så somnade jag om igen.

Läste sedan i tidningen om att det var några som hade smällt smällare......måste säga att det då var rejäla smällare.

Brand och polisbilar

Jag och Lina är på väg hem från stallet då Lina plötsligt säger i en helt vanlig ton - Det brinner i det där huset........precis som om det var något som hände varje dag. Jag tittar febrilt omkring mig och försöker hinna se något då jag också måste hålla kolla på trafiken som är tätare än en urskog. Hinner se att det bara bolmar ut en massa svart rök ur ett hus och skymtar även två brandbilar. Vi blir super nyfikna och Lina håller nästa på vända sig ut och in i sin stol för att referera så mkt som möjligt till stackars mig som inte ser något. Hinner precis köra in mot rondellen och stannar för att släppa fram bilen som redan är i rondellen då den helt plötsligt stannar....jag känner att jag hinner bli lite irriterad innan Lina nästan ropar - Polisen det är polisen......då visar det sig att polisen helt plötsligt smygits sig upp i filen intill med blåljus och allt. Polisen swichar in i rondellen och jag hinner bara halva rondellen innan Lina ropar igen - Det kommer två till det kommer två till.......Då kommer det två poliser till med blåljus. Det konstiga är att de har inga sirrener utan bara ljusen så det kändes nästan som om det smög sig fram =)
I detta läge är jag och Lina så nyfikna så vi håller på att svimma. En brand, två brandbilar och tre polisbilar innom 30 sekunder......det är nästan för mycket hör oss *hahah*. Eftersom att poliserna kör framför oss så kan vi inte annat än smyga efter och vi ser att ena kör in på jula/willys, den andra till coop och den tredje stannar i lilla rondellen mellan dessa butiker........vi skyndar oss hem för att läsa på vk.se men det fanns inget att läsa tyvärr. Nu får vi leva i ovissheten och nyfikenhet. Typiskt.......men lite spännande blev det iaf i vårat liv.

Dannys snuskiga skämt

Hahah ja jag har ju lite sjuk humor men roligt var det ändå =)

Dannys skämt.


Jordbävning igen??

Nä det var tydligen inte så utan det var NCC som gjorde sig av med gammalt sprängmedel. Värkar dock inte som om det var något fel på sprängmedlet för jag trodde att någon hade kört in i sidan av vårat hus eller att det var en ny jordbävning. För det small och sedan skakade hela huset..........ja den sista tiden så har man då fått vara med om ett jordskalv och en rejäl sprängning =)

Umeå vill växa - Bullshit!

Hur kan man gå ut med att man vill bli större som kommun växa när man sedan inte kan tillgodose behoven i stan. Man kan prioritera flera miljoner på att kommunen ska bli en kulturhuvudstad men inte ta vara på det som redan finns. Allt ska se så bra ut som möjligt på ytan och vi växer och blir bättre men hur är det egentligen med det? Hur ska man som stad kunna växa om man prioriterar bort barnfamiljer och förskolor? Det känns som om man gör det iaf. Det är omöjligt för en komun att växa om man inte får fler invånare, som fler invånare måste även barn räknas eller har jag fel? En barnfamilj som måste byta stad flyttar inte gärna till en stad utan bra barnomsorg. Om man vill växa och bli större så måste man se till att barnomsorgen också sköts tycker jag.
Fler än jag har reagerat på detta och det har varit upp både i tidning och TV och ändå så verkar ingen bry sig. Hur kan det vara så att köerna på förskolorna växer och växer och det finns inga pengar för att öppna fler förskolor? Som förälder betalar jag för att mitt barn ska gå på förskola och det kommer in pengar hela tiden. Det är fullt över hela stan, inte en förskoleplats i sikte någon stans. Man kan inte få något vettigt svar och det sitter en stackare som ska svara på alla föräldrars klagomål.
Kösystemet som finns verkar ha en konstigt prioritering eller så är jag bara trög som inte fattar hur det går till. Som jag har fått det förklarat så kan man stå i kö tidigast sex månader innan man vill ha plats, senast 4 månader innan. Man skriver upp olika alternativ till vilken förskola man vill gå på, alt 1 eller alt 2 tredje allternativet omfattas av barnomsorgslagen alltså man är garanterad en plats innom kommunen. Jag kan alltså få en plats precis var som helst i hela kommunen. Sen är det upp till föräldrarna att ta sig dit. Det skiter de ansvariga i. Du kan få en plats i sävar fast du bor på rödäng och jobbar i obbola. Det spelar ingen roll, du fick ju ändå en plats eller hur???? Hur kan det vara så? Jag fattar inte?
Detta kösystem fungerar lite annorlunda tycker jag, om jag ställer min son på kö sex månader innan så borde jag gå före de som sätter sitt barn på kö senare, logiskt eller? Men så är det inte riktigt........för det är beräknat på när du sätter ditt barn i kö och från vilket datum du vill att barnet ska börja. Alltså om jag ställer min son i kö den 1 juni och vill ha plats 1 januari så kommer jag att stå "först" i kö bland de som vill börja i januari, men om Anna Anderssson ställer sitt barn i kö den 1 augusti och vill ha plats 1 december på samma dagis så kommer hennes barn att gå före mitt barn eftersom att de har ett tidigare start datum.........men då har inte detta kösystem något värde i mina ögon, det är ju bara det datum som vi har lika som andra barn som vårat inskrivningsdatum kommer att räknas. Det borde ju vara så att jag kan bli erbjuden en plats om det finns en ledig och sedan kan jag betala för den tills jag vill använda den om jag inte tackar nej, vad är det annars för vits med kösystemet???? Nu är det inte särskilt rättvist i mina ögon........... Tycker iaf att det borde stå klart och tydligt vad som gäller och hur systemet funderar.
Vi måste börja jobba i januari då har vi varit hemma med Lucas i 1 år och tre månader och vi känner att nu måste vi jobba. Vi ställde oss på kö i "tid" och har sedan pratat med våra arbetsgivare. Nu uppstår då problemet, vi kan inte få veta om vi får någon plats för det finns ingen plats sägs det. Men det är ganska stressande att inte få veta vad som händer då man snart ska börja jobba. Vad gör vi om det inte finns någon plats? Vad gör vi om vi får plats på tex teg, flyget eller i sävar? Vi har bara en bil (bara och bara vi har iaf en bil), jag börjar jobbar halv sju och min sambo klockan sju. Min sambo ska lämna barnet eftersom att jag börjar tidigare och förskolorna öppnar inte förens halv sju. Jag måste ha bilen då det inte går något annat färdmedel till min arbetsplats. Hade jag jobbat i stan eller tex på sjukhuset så hade jag kunnat ta bussen men nu gör jag inte det. Jag måste ta bilen alltså har min sambo bara cykel. Vi måste alltså ha en förskoleplats innom rimliga gränser, vi ska ta oss dit även när det är -25 och snöstorm.

Jag frågade om det inte finns någon "garantitid" för hur lång tid de måste informera innan.
-Det finns ingen sådan tid, fick jag till svar.
-Men om jag då vill ha förskola från 5 januari och det är jul och nyårsuppehåll så kan jag alltså få veta samma dag vart jag ska placera mitt barn eller?
-Hmmm, ehh........ här fick jag inget svar.

Så nu sitter jag då här och ska ha magsår över att jag inte vet vad som kommer att hända. Det är ju inte så att jag får mer mammadagar om jag stannar hemma utan de kommer att ta slut, vi får inga pengar, jag kan inte jobba för ingen vaktar barnet och alltså kommer en ond cirkel att starta som bara snurrar fortare och fortare..........

Hur tänker de ansvariga när de vill att Umeå ska växa och bli större?

Avfallning


Bil körde in i hästhjord

Bilen körde rakt in i en hästhjord som kommit upp på väg 114 i norra Skåne. En häst har avlidit och en person skadades.

Läs mer på aftonbladet.se


Vilken mardröm att hästarna smiter och kommer upp på vägen och sedan kommer det bilar eller tåg och kör på dem........sådant vill man verkligen inte vara med om. 


Panik

Vaknade i morse av telefonen, fattade inget först......hela familjen sov och jag underade vem i hela friden ringer så här tidigt??? Kollar på klockan och inser att den är 10.20.....hmm kanske inte så tidigt då. Fast egentligen så var ju klockan 09.20 eftersom att vi inte ställt om klockan. Hur som helst var det mamma som ringde och det lät som om hon hade panik nästan. Jag blev ombedd att gå upp till grannen eftersom att denna person inte hade gått att få kontakt med sedan dagen innan och det hade varit upptaget hela kvällen och nu så var det fortfarande upptaget och han hade inte dykt upp på avtalad tid. Alltså trodde mamma och hennes vännina (som ringt mamma i panik) att det hänt något.......jag fick snällt klä på mig och traska iväg. Han ju funder på vad jag skulle göra om det verkligen hänt något.......hur som helst så går jag upp, ringer på och väntar. Dörren öppnas och grannen tittar lite frågande på mig?

- Hej...?.....
- Hej, jo det är så att du har skrämt slag på dem på stan.
- Va?
- Ja det går inte att få tag på dig och det har varit upptaget sedan i går och nu har du missat att du skulle hämta Agneta på stan för en halvtimma sedan så hon tror nästan att du är död.....
Bosse tar upp sin klocka och knackar lite lätt på glaset och tittar sedan på mig igen.
- Är du säker på att Agnet har ställt om klockan för jag ska inte vara där förens om en halvtimme. Jag har även ringt henne sedan igår och det går inte komma fram så jag tror att hon har fel på sin telefon.

Jag börjar att småskratta och han hänger oxå på.......
- Du jag tror att damerna har hispat upp sig i onödan, säger jag.
- Ja det tror jag med, men jag kan åka nu på en gång så att hon slipper vänta.
- Ja men gör det, blir nog lugnast så.

Jag tackade för mig och traskade hemmåt igen.

Trevlig kväll

I går blev det middag på olles. God mat och goda vänner gjorde kvällen underbar. Tyvärr så verkade alla glömma vårat bord för det blev strul med drickat och sedan tog det 1 timme att få maten, tur då att sällskapet var bra. Vi gick vidare till Lina och surrade en massa strunt innan det kom lite fler folk. Tyvärr så hade någon misslyckats med Helgas mat så hon blev skruttig och vi fick åka hem vid kvart över tolv. Stackar Helga säger jag bara.

Får se vad nästa helg bjuder på.

Ylande hund

Plexus är så gullig, så fort Lucas är ledsen så ylar han. Snacka om att få medhåll =)

Fika

I veckan har jag och Lucas varit och fikat på stan, det var verkligen super mysigt. Något som vi verkligen kommer att göra om.

Han med lite stan oxå så då fick lucas lite nya kläder.

I torsdags var jag på lunch med jobbet och sedan gick vi på stan. Jag och kerstin var lite över allt och snackade om allt och lite till. Trevligt att få prata lite häst. Appropå det så skötte sig Cobra superbra på clinicken och han brydde sig inte ett smack om publiken utan var en modig och mogen häst på alla sätt. Nu ska han få vile några dagar då han har fått göra lite mer nu inför teoriveckan. Kanske att jag vågar rida en stund på han sen =)

Öroninflamationen

är nog helt borta nu skulle jag tro. Men han har dock inte visat något förutom att han har haft feber.

Tänderna lyser med sin frånvaror och han får nog klara sig på två stycken skulle jag tro =)

Förskola

Måste ringa om förskoleplatsen någon dag men jag drar mig för tråkigt svar...............

Somna själv

I dag så somnade Lucas helt själv. Ja det låter ju som att det en sensation eller nått men vi eller rättare sagt jag (oftast) brukar ligga i sovrummet med han tills han somnar. Vissa säger att man ska det och vissa inte, jag skiter i vilket. Vi gör som vi vill. Han får välling och sedan så ligger han och dolar på i sängen, ibland somnar han på en gång och i bland så krävs det viss övertalning. Men i dag så fick han mat och sedan kom min pappa på besök så vi satt och kollade lite på datorn allihopa medans lucas åt sin välling och vips så sov han. Duktiga lilla barn =)

Mordet på Carolin

Jag hoppas verkligen att de hittar henne, ovissheten måste vara det värsta. Man vill få hem offret för att få göra en begravning och ett avslut, så känner iaf jag.
Det är ju bra att polisen har gripit en man. Man kan ju nu hoppas på att han talarom vart han har lagt kroppen.

Fattar bara inte hur i hela friden man kan mörda en annan människa??? Det är ju helt obegripligt.......


Läs mer på aftonbladet.

Helsingfors: Sky High opererad

Abdel Saids häst Sky-High, som skadades när en hingst kom lös i en transport och försökte betäcka henne, har opererats i Finland och är nu utom fara.
Stoet skadade ett bakben när hon försvarade sig mot hingstens betäckningsförsök ombord på färjan mellan Sverige och Finland.

Läs mer på hästmagazinet.se

12 hästar döda i lastbilskrasch

12 hästar dog när en hästlastbil välte. Någa hästar lyckades ta sig ur den välta lastbilen av egen kraft.

Händelsen inträffade i Kanada. Det rapporterar Horsetalk.

Mer info på hästmagazinet.se


Lilla barnet är bättre

Lilla Lucas är på bättringsvägen och är nästan precis som sitt vanliga jag igen. Han faromkring och busar och leker. Nu har han fått pencilin sedan i torsdagskväll, tre gånger per dag och från i morgon blir det två gånger per dag. Man känner sig som en skurk då man ger han det för han gillar det verkligen inte men jag vet ju att det är för hans bästa.

Middag med stina och krille. Super trevligt måste vi verkligen göra om! Barnen blev super trötta så till sist var de tvugna att åka hem. Nu så sover lucas och jag tror nog att jag har gjort mig förtjänt av en dusch.


Upprymd

Ja heter det så? eller hur stavas det? Jaja skit samma, känner mig bara så glad just nu. Pirrar lixom i hela kroppen........*hihi* super fjantig. Men glad är nog rätt ord =)

Tävling

Helgen har fyllts upp med årets sista hopptävling iaf av den regional nivå. Några klubbisar kommer det nog att bli. Familjen Martinsson/Jonasdotter tog storslam och vann båda sina klasser och KM för både seniorer/juniorer. Sandra kom även tvåa med sin andra häst. GRATTIS! Roligt att så många URFare var med i 130 klassen oxå. Annars så har helgen flytit på bra tycker jag.

Cassino och Lotta tävlade i Finland i helgen de vann en 140 och hade 4 fel i världscupen, hästens WC-debut. Stort grattis även här.

Han även med att klippa lite på Zigge, han är verkligen söt den hästen. Nervös men super snäll, sådant gillar jag. Ska klippa lillstrumpa i morgon, får se om hon är lika snäll =)

Lilla cobra ska visas på teoriveckan som kommer så nu måste han trimmas ordentligt måndag och tisdag så han sköter sig.Vill oxå säga att jag verkligen är ledsen för att händer tragiska saker i människors liv. Jag hoppas att det finns många runt omkring som kan stötta och finnas nära för er.

Idol

Freagens IDOL är över. Alice var riktigt duktig i dag och Kevin skötte sig strålande han med. Börjar dock vara lite less på Lars........vet inte vad det är riktigt men ibland känns det som om han struntar i att träna och bara improviserar. Synd för jag gillade han väldigt mkt från början men det kan ju vända han kan ju komma tillbaka vad vet jag. Tyckte faktiskt att Johan var rätt skön i dag. Sep var oxå bra även om juryn inte tyckte det.

Piggare i dag

I dag är lucas piggare än i går. Han är till och med uppe och leker. Han får pencilin och alvedon och det verkar göra susen. Han sov då till 10.40 i dag =)

Jordbävning???

Japp det påstås det iaf..........skitläskigt!

Jordbävning

Jätte smäll!

Nyss hände något jätte konstigt.......vi låg och såg på TV, det började durra konstigt. Jag tyckte det lät ungefär som om det var en långtradare som körde in på gården men sen kom det en jätte SMÄLL!! och sedan tyst. Undra vad det var? Först gick vi in till Sanni och frågade om det var någon smäll i Heroes som hade gjort att det lät konstigt i hela huset men inget sådant var det. Hon hade oxå känt smällen sa hon.......hmmm mystiskt.

Sjuk del2

I dag så gick febern bara uppåt och uppåt vid 40.5 så bestämde vi att vi ändå ville in och kolla även fast alla säger att barn kan ha så hög feber......det struntar jag i. Jag vill ändå veta.
Tur att vi då åkte in för det visade sig att stackars Lucas har öroninflamation och har nu fått pencilin. Han var varit så tapper och inte klagat en enda gång.

Sjuk

Lucas är sjuk, han har 40c feber....men håller humöret uppe så gott han kan. Alvedon och lite glass gör susen =)

BVC

I går var vi på BVC, Lucas fick sin 1-års spruta och vi vägde och mätte han. 11055 gram och 78 lång, så han växer så det knakar måste jag säga. Inte ett pip sa han när han fick sin spruta, det är nog mamma som är mest rädd tror jag. Annars så sköter han sig bara bra. Han går och kryper om vartannat hela tiden, han är dock väldigt försiktigt med att släppa taget om det inte finns någon i närheten.  Han är så försiktig så =)

Anna Bergendahl

Vissa låtar passar henne som hand i handsken =)


Farino

Läst att Farino hade fått somna in nu, 28 år gammal blev den trotjänaren. Han var verkligen en pigg och glad ponny måste jag säga. Man kan ju aldrig glömma de stunder så Sandra svischade fram på han och den gången Kersin red han på majsanträning......minnen kommer alltid att finnas.

Tisdag

I dag har jag gått den vanliga promenaden och sedan blev det lunch till barnet och ner på stan för att träffa mamma. Problemet var bara att mamma var på möte så jag och lucas fick vänta i nästan en timme. Sen när hon väl kom så skulle hon på ett nytt möte men vi han ju umgås ett litet tag iaf.

Gjorde spagetti med köttfärssås till middag och sedan åkte vi och handlade. Lucas fick ha sin nya träningsoverall på sig som han fick av Frida och Jocke =) Han blev supersöt.Nu är klockan mycket för det lilla barnet så han ska få välling och sedan sova.

jaha, vad mer ska man säga?

nu har jag ringt om dagis..........jaha. Vad händer nu då? inget dagis i sikte så långt ögat kan nå...................


Upptaget

Saker som gör mig galen är bla när det är upptaget när man ringer till någon!!!

BlondinBella

slutar blogga....hmm jaha. Det är väl bra att hon tar tag i sitt liv och hon inte känner att hon orkar ha det som det är nu. Hon verkar ha många järn i elden. Själv har jag aldrig följt hennes blogg mer än lite då och då men hon känns som en rätt alldaglig person bara har fått mkt uppmärksamhet. Men vad vet jag, klokt att sluta om man inte orkar.

IDOL

Såg på idol i fredags, det är mitt fredags nöje =) såg även på idol eftersnack på tv400......hmm ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Måste det måste vara skönt att bara kunna säga saker rakt ut, det första som "ploppar" upp i huvudet på en.....utan att över huvud taget bry sig om vad någon annan tycker, tänker eller reagerar på det. Man såg på PJ att han blev lite stressad, sa något i stil med - Det är direktsändning det här........
Jag är inte särskilt brydd av mig men det var till och med så att jag reagerade och tyckte att det kändes virrigt, okänsligt och "sandlådanivå". Kändes inte som om det fanns några linjer eller trådar att följa utan man sa det som föll en in helt enkelt och de man intervjuade kunde inte svara utan det blev istället stakande ord. PJ är dock så jäklar bra och proffsig så han skulle gott kunna sköta eftersnacket sjävl!

Hur tänker de ansvariga?

På den dagliga promenaden kom frågan om dagis upp igen som många gånger förut. 

Hur blir det med dagisplatsen för våra barn??? 

De har stått i kö för dagis under så lång tid som man "får, kan och rekomenderas" stå i kö. De ska börja i januari men ingen svar än. När får man svar? Bärjar känna mig lite nervös eftersom att vi inte får höra något. Om det nu är så illa så man inte får plats vad gör man då? Tror att komunen är skyldig att se till att man får en dagisplats någonstans men det kan ju vara precis var som helst. Om vi tex får plats på Teg på ett uppsamlingsdagis så kommer det att bli problem det kan jag lova. För det första så vill jag inte skola in han på ett dagis och sedan slita han därifrån, sen så vill jag att han ska vara häromkring vårat område då han kommer att få kompisar och de kommer troligtvis att följas upp i hela skolåldern. Men det stor problemet är att vi bara har en bil......och det är väl inte konstigt. En bil är nog ganska normalt för en liten familj, om man ens har råd med en bil. Hur som helst då. Om han nu får gå tex på Teg så innebär det att de är jag som måste skola in han (eftersom att jag är den personen som behöver bilen). Då kommer jag inte att kunna börja jobba som jag planerat och Nicke kommer inte att kunna vara pappaledig. Sen när han är inskolad så måste jag lämna han på dagiser senast sex eftersom att jag börjar halv sju och ska hinna från Teg till jobbet (men som jag har fått höra så öppnar inte dagiset förens halv sju). Jag tänker jobba 75% och det innebär att jag slutar halv ett och ska då ta mig från jobbet till dagiset och kommer kanske att vara där runt ett, kvart över ett någonting. Alltså ska vårat barn behöva vara på dagis från 6.00 - 13:15 varje dag bara för att de inte finns tillräckligt med barnomsorg på vårat område........jag vill verkligen inte att han ska vara så länge på dagis nu när han är så liten. Vi vill att han ska vara halvtid på dagis och det är en väldigt bra förmån vi har i sverige att kunna få vara hemma med våra barn så mkt som vi får och vi vill verkligen passa på att ta den chansen.
Så vad är tanken? Måste vi köpa en till bil? Får vi ingen dagisplats? Kommer nicke inte att kunna vara pappaleledig? Många frågor snurrar runt runt i huvudet. Men just nu hoppas jag bara på att vi får ett trevligt besked om att han har fått en plats då dagiset som vi valt och att han har hamnat tillsammans med Colin.

Pärlan

I går så fick Pärlan bli dressyrhäst. Hon skötte sig bra tycker jag, trots att det var mkt nytt. Eller allt var nog nytt förutom ridhuset......sadel, ryttare, hästar i ridhuset, staket, bokstäver, dommare, musik och mkt mer. Spänd i början men kom till rätta mer och mer. Blir verkligen spännande att se henne utvecklas i dressyren. Men jag måste säga att Tessa har gjort ett strålande jobb med henne. Superfin och rund i kroppen =)


Pärlan i vintras.

Trött

Är så trött, Lucas med. Det känns som om jag skulle kunna sova redan nu men det funkar ju inte. Vi måste ju äta middag och sedan ska jag nog bada och tvätta håret.....kanske blir det film, vi får se.

Lucce film

Nu ska vi filma lucce en sista gång innan vi gör en liten film på han =) en promenadfilm så att även lilla frida får se =)


Batman

Äntligen var det då dags för att gå på BIO och se Batman, filmen som alla pratar om. Vad händer då???? Jo den har slutat gå......iaf här i UMEÅ. Jag blir galen och ja jag vet att den gått länge men vadå, det har ju ändå varit fullsatt så det spelar ju ingen roll, låt den gå då. Nu blev jag tjurig och vill inte gå på BIO alls.

leos

Sitter på nickes jobb och väntar på att vi ska åka till leos med lucas. Har aldrig varit där, lucas är lite trött m en det kommer nog att gå bra ändå =)

Hämtade Carina i morse på flyget, riktigt trevligt att ses igen måste jag säga. Känns som om det var hundra år sedan. Vi ska äta middag ikväll, blir också trevligt så vi får snacka lite mer med varandra.

kram

cat from hell


Roliga katter


Fåtölj

Lucas har fått en liten fåtölj som han kan sitta och mysa i...........problemet är dock att katten oxå vill ha den.


regn regn regn

Ja det var ju en rolig dag i dag då......bara ösregn......super trist. Skulle åka till helga men det blev inte av.....nu sitter jag då här och roar lucas. Eller han roar mig för han slänger telefonen i soptunnan hela tiden och vill att jag ska plocka upp den =)

Bonde söker fru

Om mina ögon inte spelade mig ett spratt så kommer denna säsong att bli VÄLDIGT intressant.......tror nämnligen att jag kände igen en av deltagarna........=)

Björn Gustafsson, Tips från coachen, Parlamentet 21.10.07


Vill du skratta?

Bara för att den ungen är underbar =)


Herr Gårman

har tydligen fått en fru...........men så länge jag kan minnas har hon redan funnits =) iaf i UMEÅ. Intill E4:an, precis innan tegsbron, vid ute butiken. Där finns hon med kjol och handväska.........Nu tror jag då visserligen att det är någon rolig prick som "fixat" denna "fru gårman" själv en mörk kväll men stilig är hon =)

Robinson

Såg att ca 1500 personer har sökt till programet Robinson.....ja det skulle nog vara roligt tror jag. Jag är nog den typen som gillar sådant. Men tyvärr så tror jag även att jag skulle få åka hem direkt då jag har så lågt blodsocker så jag skulle svimma direkt av solen, värmen och det lilla man får äta......hur som helst så får jag väll hejapå de som kommer med =)

Kakmonster

Vaknade som vanligt före barnet och tog en snabb dusch. Såg sedan på nyhetsmorgon innan Lucas började röra på sig så smått. Gick den dagliga promenaden med Helga och Colin och sedan blev det lunch. Grabbarna grus var hemma en snabbis och sedan så kom Camilla på besök. Vi fikade en massa kakor och paj och sedan så lekte vi med Luccebus. Han visade för Camilla att han går lite själv och spatserade mellan oss =) Han är så duktig nu. Står själv och går jättebra men så fort han tänker på det så sätter han sig genast ner. Camilla åkte hem och jag sövde barnet som var super trött, nu sover han och jag har bara surfat runt på tradera =) Ska se till att vi får äta lite middag och sedan blir det stallet för hela slanten......KM ska rida på Cobra, hoppas han sköter sig lika bra som förra gången.

kram

Färjan

Såg att Lina hade skrivit ett inlägg om programet färjan som gick i går. Hade tänkt skriva lite om det jag med men han inte i går. Som Lina skriver så finns de personer som inte tycker att de borde sändas men som skrivet var så kan man ju knappast missa alla kameror och de i TV-teamet som springer omkring på färjan eller? Sen så var det lite roligt med killen som var på konferansen och somnade på soffan i stället för på sitt rum och sedan var lite svår att väcka på morgonen för att han antagligen hade druckit lite mkt =) Men det som var mest konstigt tycker nog jag var den tjejen som de tog till hytten för att hon var för full.....de fick hämta mamman för att hon var lite upprörd. De sencurerade tjejen hela tiden men på slutet så filmade de en tjej som säger något i stll med "fullast på den här båten.....och något mer"....och den tjejen är på PRICKEN lik den fulla tjejen, samma hår och exakt samma klänning......är inte det lite konstigt?????

Patrik 1,5

En riktigt trevlig film måste jag säga, innehöll både skratt och gråt...nästan gråt iaf....jag är ju en riktig lipsill då det gäller film. Helt oki iaf =) Fullsatt var det oxå och det är ju trevligare än när det nästan är helt tomt.

Måla i regn

I går var jag och Nicke och hjälpte stina och krille med huset. Det började bra och jag målade på i superhastighet......sen började det dugga pytte lite och det var rätt oki det med. Han måla nästan allt innen det började regna lite mer....tänkte att jag tar det sista med för det var så lite......men vad händer då???? Jo himlen öppnar sig och det vräker ner samtidigt som det blåser orkan........hmmm ja då är det inte lätt för målarfärgen att sitta kvar..........*suck*

Björn Gustafsson mfl.

I lördags var vi på SHOW med bla Björn Gustafsson. Jag skrattade så att jag fick ont i käkarna =) Det var verkligen roligt, bäst tycker jag dock att Öss var......han var super rolig. Man fick knappt luft så mycket skrattade jag. Skulle lätt kunna se om showen igen. Skulle dock kunna tänka mig lite lägre ljud på vissa saker.

Kevin Borg

Ja det är då min favorit iaf =)


1 år

Lucas har hunnit bli 1 år gammal. Det känns helt overkligt om jag ska vara ärlig........kan inte fatta att det är så. Men det är klart börjar man tänka tillbaka på alla minnen vi har tillsammans och tänker på när han log första gången, vände på sig eller började krypa så är det klart att man känner att tiden har rusat iväg.

Dagen började iaf med att föräldrarna till barnet vaknade först och med lite övertalning så vaknade även barnet vid 9 snåret. Vi låg och myste lite i sängen och sedan blev det full fart. Damsuga, baka och tvätta han vi med på fm. Sen kom det folk hela dagen och Lucas har fått så mycket fina presenter av alla, det är verkligen inte klokt så snälla vänner vi har. Lucas har varit i sitt esse hela långa dagen och kastat sig från den ena leksaken till den andra. Han har nämnligen inte haft så mkt leksaker innan, iaf inte som vi köpt. Han har ju ärvt ett babyguym, dupplo och sedan så leker han med en gammal mobil och en föredetta "fast" telefon. Men nu, nu kryllar det av leksaker och nya kläder. Han kommer att ha så roligt och vara så fin. Alla barn som har varit här i dag, stora som små har lekt med alla leksaker så det har kommit väl till pass.
   

Vi har ätit en massa gott fika hela dagen och det hembakade gick iväg fortat så det måste ju betyda att det gick att äta iaf. Lucas fick äta sin tårtbit själv.


Senare på kvällen fick vi leka doktor och ta bort stygnen på Linas finger. Det gick super bra, hon var en snäll patient.


Efter det blev det IDOL, undra nu bara vem som håller sig kvar i dag. Jag tycker då att Kevin var bäst. Jag och Lina kom på oss själva med att sitta och småle hela hans framträdande. =)

Får inte glömma att skriva två saker

1. Colin lärde sig gå några steg i dag =) han var verkligen super duktig. Hans mamma skrek som en stucken gris men vi andra behöll lugnet och tyckte han var duktig.

2. Annas häst Cassius Y vann på travet i dag =) GRATTIS GRATTIS GRATTIS =)

RSS 2.0