två promenader

I dag har vi varit på två långa promenader med Helga och Colin. Vi har även varit på barnens hus och köpte lite presenter till Lucas. Farmor följde med och hon passade på att köpa en present hon med. Lucas har varit helt vild i dag med, far omkring som en liten ligist =) Nicke jobbar sent så det blev sen middag. Nu så ska Lucas få pyjamas på sig och sedan blir det sängen för han och IDOL för oss =)

Lucas dag

I dag så har Lucas farit omkring som ett yrväder hela dagen. Inte en lugn stund. Lyckades fota han på fm innan vi åkte till stallet. Då sprang han omkring med sin gåvagn och samlade upp saker.......Till och med Plexus såg helt slut ut. Nu känner jag bara att jag är helt matt, lucas är trött och ledsen och jag tror att sängen är väldigt nära nu.

     

Nyfiken så jag spricker

Ja så känns det. Lina ringde precis och hon har fått världens konstigaste brev.....eller det är inte konstig det är bara det.....att det är så helt fel skickat. =) fattar inte hur i hela friden hon har kunnat få det brevet? hihi får se i morgon vad som händer.

vad ska hända denna dag?

Har varit på den dagliga promenaden, ätit lunch och snart ska barnet sova. Ska åka och titta på tessa när hon rider sen ska jag nog åka till haga en sväng tror jag. Nicke jobbar 7-18 så det är inte så roligt att vara hemma. Idol i kväll =)

Trofast kompis - ända i döden

Det är helt otroligt hur en hund kan göra allt för att stanna och ta hand om sin flock. Jag läste på aftonbladet om den lilla hunden som inte ville överge sin döda kompis. Jag kan bara se på mina egna hundar hur kära de är i varandra och går sida vid sida hela tiden och vill inte komma för långt ifrån varandra, samtidigt som de absolut inte vill komma för långt i bort från mig och min sambo heller........hundar är bara underbara.

Lotta Schultz *3

Tävlingarna är slut och Lotta Schultz tog storslam med sin fina skimmel Cassino 3, de vann fredagens 1.40, lördagens 1.45 och söndagens 1.50 klass, tre segrar av tre möjliga. Även hemma ekipagen gjorde strålande ritter. Sandra Jonasdotter på La Dolce Vita kom tvåa i dagens AGRIA klass och kvalade på det sättet in till att få rida i GLOBEN.


Fredag

Hemma ekipaget Jenny Åkerlund inleder tävlingarna med att vinna 1.10 klassen med sin häst Barry White. Av 16 placerade i den klassen kniper URF hela sju placeringar.

Efterföljande klass är en 1.20 och även i denna klass kniper URF ekipagen sju av 16 placeringar.

1.30 klassen visar URFarna åter igen framfötterna och tar fyra av åtta placeringar.

I den avslutande klassen en 1.40 hoppning hade URF inga ekipage representerade och kunde därför inte försvara sin fina placeringsstatestik. Denna klass vinns av Lotta Schultz och Cassino 3.


Lördag

Dagens inleds med en 1.15 hoppning och URF kniper fyra fina placeringar.
I 1.25 hoppningen tar URFarna tre fina placeringar.
Näst sista klassen är en 1.35 hoppning och här visar Malin Lundsten och Samantha vart skåpet ska stå och slår sina konkurenter med två sekunder. En vinst och en placering till URF denna klass.
Sista klassen denna dag är en 1.45 hoppning. Två ekipage är med från URF men lyckas tyvärr inte ta någon placering. Denna klass vinns av Lotta Schultz på Cassino 3 som även vann fredagens 1.40 klass.


Söndag

Dagen börjar med 1.20, AGRIAhoppet och här tar URF tre fina placeringar. Sandra Jonasdotter på La Dolce Vita kniper här en fin andra plats och genom det så kvalar de till GLOBEN.

1.35 klassen visar URFarna återigen att de är bäst på banan och Anna Grundström på Zelma tar hem segern efter en snabb ritt. Camilla Wännström på sina två hästar kniper två placeringar och det innebär att URF tar tre av sex placeringar.

Lilla rundan rids i näst sista klassen en 1.15 klass som man har kunnat kvala till under helgen. Pernilla Unneby och hennes fina sto Bonne Chance tar här en fin femte plats efter fyra fel i omhoppningen.Det är ekipagets tredje placering av tre möjliga under helgen. Jenny Åkerlund och Barry White vill inte vara sämre och lägger upp ett rasande tempo på banan, snabbast tid men tyvärr ett nedslag men tiden räcker ändå till en tredjeplats. Malin Viklands på Apollo kniper här den sista placeringen och URF tar även här tre av sex placeringar.

Sista klassen för helgen är en 1.50 hoppning där sex hästar gör upp om segern. Tre hästar kommer till omhoppning och här är återigen Lotta Schultz på Cassino 3 snabbaste ekipaget och vinner därmed klassen, de blir även helgens bästa ekipage.

  


tre timmar kvar av helgen

sen är det vecka igen och Nicke jobbar till sex och det känns super tråkigt. Känns som om vi inte hinner ses de veckorna. Tur att att han ska vara ledig på torsdag iaf.
Vi har hunnit med att äta pizza och varit och handlat, lekt med barnet och slappat. Underbart att bara få ta det lite lugnt =)

Racerförare driver frun till vansinne


Allt i allo

Ja det känns så ungefär......kan, orkar eller bryr sig ingen annan kan man alltid ringa mig.....eller? Så kan det ibland kännas. Nu låter det som om jag inte vill göra nått men ibland är det konstigt att lotten alltid verkar falla på mig i slutet. Jag hjälper gärna till, missförstå mig inte men ibland blir det bara för mkt och ibland känns det som om det verkligen inte ligger på mitt bord men hamnar där ändå. Efter denna dag, kväll så tycker jag att man måste gå över vissa rutiner lite bättre och bestämma vem som är ansvarig för vad och vem man ska ringa till om det uppstår problem.

Lotta *3

Lotta Schultz vann dagens 1.45 hoppning på sin underbara Cassino, Lotta har nu vunnit tre klasser i helgen. Malin Lundsten vann 1.35 hoppningen på Samantha, hon gick verkligen super bra! Bra har det även gått för bla Karin och Pernilla. Det är verkligen roligt att det går bra för URF.
Känns som om man farit omkring som en tätting i dag. Föröker hjälpa folk så gott det går över allt. Man vill ju verkligen att det ska flyta på under tävlingarna. La upp lite mer segrarbilder i dag med och i dag så funkade det super, det blev inte error en enda gång. Hjälpte till så gott jag kunde under prisutdelningen då Kerstin inte var där eftersom att hon var tvungen att följa med Micke till Uppsala med Calibra som på något underligt sätt lyckats skada sin käke allvarligt under natten. Nu verkar det dock som att det har gått bra eller bra och bra. Så bra det kan gå när det går dåligt iaf. Han är vid gott mod och har fått lov att åka hem från djursjukhuset. Nu håller jag tummarna för att han tillfrisknar fort.

Lycka till alla nu den sista dagen =)

Grattis Lotta och Jenny

Grattis måste jag säga till Lotta och Jenny som tog hem två respektive en seger i dagens tävling. Jätteroligt måste jag säga. Lotta vann 1.40 med Cassino, måste ha berott på att Kerstin red fram eller? hihi.....det var ju roligt att hon fick rida fram iaf så att hon fick bli lite glad tycker jag.

  

Hemsida helvete

Japp så känner jag nu. Har ägnat timmar åt att få det att funka men det gör inte det. Ingen hjälp får man heller för det är ingen som fattar sig på en sådan mystisk sida och den enda som gör det verkar ha sagt upp bekantskapen med mig.

Får försöka fixa det i morgon, det konstiga är att jag la upp bilderna och sedan så kunde jag visa min Issa bilderna men sedan när lina skulle se dem så funkade inget. Provade att ladda upp en ny bild och då var det error........

Ingen alexander

Jäkla skit!!! Jag tyckte verkligen om den killen, så rakt igenom supersnäll verkar han vara. Varför varför varför ska han inte vidare.......jag blir galen. Någon annan hade kunat stå tillbaka. De säger ju själva att han sjunger super bra.

Kan man inte göra en omröstning och få med honom igen??

välvallat

vaknade i morse och kände mig bara pigg och glad. kändes som om jag är på rätt väg och att det går som jag vill och önskar. Full fart framåt mot helgen =)

sovmorgon

i morse ville sonen inte vakna alls, fick väcka han vid 10......söta barn =)

i morgon

I morgon börjar tävlingarna. Sitter i sekretariatet nästan hela dagen, ska ansvara för foto av vinnarna och sen får jag inte glömma att låsa upp pressrummet.

Äntligen lite tävling =)

Död häst funnen på 12 våningen

Ja mkt konstigt har man ju hört talas om men en dödhäst på 12 våningen??? Hur i hela friden tänkte man då?

Läs mer


Promenad

Det känns nästan som om det är en standardrubrik numera. Men det kanske blir så när man är på promenad varje dag? Var iaf ute på den vanliga promenade med Helga i dag. Dock så kom en oväntad komentar från Helga.....kan vi inte gå en annan väg i dag? Jag tappade hakan =) hon brukar inte vilja gå någon annan stans. Det var trevligt att gå en annan runda men dock så fick hundarna inte springa lika mkt men det blev destomer hundträning iaf och det skadar ju inte.

Hem och åt lunch sen så sövde jag barnet och öven jag han sova några minuter innan han ville kliva upp. Nu har han farit omkring som en skottspoling och jag la precis ner han i vagnen för lite mat.

Dålig natt

Barnet somnade som en liten ängel i går kväll, inget snack om saken bara somnade med vällingen i högsta hugg. VI såg på IDOL och han vaknade till någon gång men ingen längre period. Men vid halv elva bestämde sig barnet för att det var dags att kliva upp. Han ville inte sova, vänd och vred på sig. Var snorig och gnällig. Inget var bra.......sista gången jag kollade på klockan var den halv fyra och då hade barnet precis somnat i våran säng och jag flyttade över han till sin egen. Vi provad nog de mesta i går men inget var bra........*suck* i bland blir man bara så trött. Tänte att han kommer nog att sova lite längre på morgonen iaf......men icket. 07.11 vaknade han pigg som en mört..........det vara bara att kliva upp........

Galen unge

Japp det är precis vad han är, han klättrar upp i sängen och kastar sig huvudstupa rätt ut och hoppas på att landa mjukt =) inte lätt när man inte vet bättre =)

Sovdags

Ja då var det sängen som väntade då. Känns som om det är morgon och kväll hela tiden. Dock så om jag tänker på vad man gjort under dagen så är dagen helt plötsligt jätte lång. Har spelat lite sims nu i kväll, är helt klart sämst i hela familjen på det spelet men jag tragglar på.

Nu väntar bara ett glas vatten och kudden så sussar jag snart sött. I morgon är en ny dag med nya möjligheter

Kvalitets

Duktiga Rio vann kvalitets för hopphästar med 9-9. Han hoppade underbart och avslappnat nu håller jag tummarna för att de åker ner med honom och visar upp pärlan de har.

        

Citat ur körkortsbok år 1920:

De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn
och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva.
Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så
nära vagnen att signalen icke blir av betydelse. Där man väntar sig
lekande barn såsom vid skolor, lekplaner etc, bör man endast köra fram
med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa sig med annan manöver
än att stoppa vagnen. Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en
hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha
passerat trefjärdedelar av gatan utan vidare vända för att nå den
gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt. Ja två, tre gånger kunna de
springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på
gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.

två steg

Jag har ju inte hunnit uppdatera i går så jag tar lite mer i dag =) I torsdags så tog Lucas två steg =) japp det är säkert han var så duktig så. Stog helt själv och sedan gick han två steg mot sin pappa.
Han har även lärt sig att klättra upp och ner i sin säng som står i hans sovrum alltså inte spjälsängen. Det är en vanlig säng som har väldigt små ben så den är i lagom höjd för honom. Han har kommit på hur man tar sig ner smidigt också och det är ju trevligt så han inte slår sig. I bland när det ligger mjukisdjur vid sängkanten så slänger han sig dock rätt ut och landar mjukt......undra hur han vet att det bara går att göra då?
Har nog inte sagt att han går själv med läragåvagnen också =)

12 år

Det är en lång tid om man tänker efter..........i går hade jag och Nicke varit tillsammans i 12 år. Ja, vi var inte så gammla när vi träffades =) Nu tolv år senare har vi villa, vovvar och volvo och en underbar son =) Vi har bott tillsammans i 8 år och varit förlovade i 4. Man undrar ju vart detta ska sluta? och ja till er som frågar, jag älskar han lika mycket än =)

Mycket att göra

Ja det känns så i alla fall. Emma frågade i går vad jag gjort i veckan, hmm ja när jag skulle berätta så stog allt helt still i huvudet och jag kom nästan inte på något alls. Men med lite hjälp och eftertanke så föll allt på plats. Försöker att vara på många ställen samtidigt känns det som men det går ju inte. Får i stället pussla så att alla blir nöjda.
Tex förra helgen: Surf på morgonen med Ida, lunch hemma, ut till stina och krille för att måla deras hus, raka vägen till tessa och hjälpte henne att skritta hästarna sen hem och åt middag.
Tex i går: Promenad med jojo på morgonen, lunch hemma, ut till obbola och träffade emma och frans, till degernäs och hjälpte jenny med Barry, hämtade nicke på jobbet, hem och lagade middag, hämtade lina, ut till Hippo för att titta på träningarna, hem vid 22 tiden och fick nu fika med Nicke, Issa och sanny.
Tex i dag: Upp vid 7 med lucas, ut med hundarna, hämtade ida, sladdade ridhuset (detta medförde att först plocka undan så jag kunde komma fram och öppna porten för att överhuvud taget ta mig ut, släpa ut harven, fick inte igång fyrhjulingen utan fick ringa anneli men då fick jag igångn den och sedan plocka undan i ridhuset för att kunna sladda), klippte Bella (klippmaskinen var mongo och det slutade med att den inte fungerade alls, som tur var fick vi låna saras så vi blev klara), såg på en träningsgrupp, red casir som VÄGRADE gå till hoppbanan (försökte ett bra tag och gav sedan upp, Lina får hjälpa mig), släppte ut han och gav han hö, såg på en grupp till, mockade åt casir och fleur med hjälp av jojo, såg på sista gruppen, hjälpte till att plocka bort allt material eftersom att det är kvalitets i morgon, hem och lekte med barnet, ut en längre promenad med hundarna ,borstade dem för det var ett tag sedan, nu sitter jag då här och vet att jag måste duscha och tvätta håret, äta lite lätt och packa alla saker till Lucas innan vi ska åka till mamma och sedan blir det middag.

I dag ...

I dag har jag hunnit göra rätt mkt. Varit på promenad med Helgas Nicke, sen sorterade jag tvätt, startade en tvättmaskin, matade barnet, plockade undan en massa skor som "någon" släng på golvet, städade i hallen, åkte på stan och åt lunch med damerna, gick en snabbis på stan med KM, åkte hem och hade med mig Åsa och Jessica (mkt trevligt måste jag säga), följde med dem till bussen så hundarna fick en promenad, hängde tvätt, pratade med stackars Lina i telefonen (hon har ramlat av och gjort illa sig i fingret, fick sy två stygn), slängde i en maskin till, matade barnet, pratade med Helga en lång stund i telefonen, åkte och handlade, åt middag, pratade med Stina och jojo i telefonen, åkte och tränade, kom hem och nu sitter jag här.......

Hittade en superfin mössa på LINDEX åt Lucas (grå med vita, gröna ringar) men eftersom att det sinar i kassan så kunde jag inte köpa den......nu kommer jag att drömma om den mössan bara för att han var så fin i den.

Snart IDOL!!!

Så här är det för norrlänningen:

+15°C

Det blir inte varmare än så här i Norrland, så vi börjar här; När det är +15°C tar Stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar.

Norrlänningen solar.


+10°C

Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.

Norrlänningen planterar blommor i trädgården.


+5°C

Malmöbornas bilar vägrar att starta.

Norrlänningen cruisar i en Volvo 240.


0°C

Destillerat vatten fryser.

Vattnet i Torneälven blir lite tjockare.


-5°C

Folk i Skåne håller på att förfrysa.

Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.


-10°C

Gävleborna sätter på värmen i sina hus.

Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.


-20°C

Stockholmarna flyr till Mallorca.

Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.


-30°C

Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta.

Norrlänningen börjar torka tvätten inomhus.


-40°C

Stockholm krackelerar sönder i kylan.

Norrlänningen köar vid den lokala hembrännarn.


-50°C

Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen.

F21 senarelägger sin vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder.


-60°C

Torneälven förfryser.

Norrlänningen hyr video och stannar inne.


-70°C

Den falska Norrlänningen flyttar söderut.

Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att lagra brännvinetutomhus.

F21 drar ut på vinteröverlevnadskurs. 


-183°C

Mikroberna i maten överlever inte.

Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.


-273°C

All atombaserad rörelse stannar.

Norrlänningarna börjar säga till varandra 'Helvete, vad kallt det känns ute i dag'.


 -300°C

Helvetet fryser till is.

Norrläningarna är ensamma.


Pressmedelande - HopptävlingOS-finalisten Lotta Schultz till Umeå!
när Umeå Ryttarförening arrangerar

För-SM och NORRLANDS GRAND PRIX

i hoppning för häst

på Hippologum 26-28 september 2008


Med sikte på nästa års inomhus-SM i hoppning på Hippologum i Umeå arrangeras redan i höst För-SM. Under helgen rids klasser från 1,10 till 1,50 med huvudklassen Norrlands Grand Prix på söndag (1,50 - klass 12). Under söndag rids också Agriahoppet (1,20 - klass 9) med stilbedömning och chans att gå till final i Globen och finalen i den så kallade Lilla rundan (1,15 - klass 11).

Helgens stora händelse är att OS-finalisten Lotta Schultz, från Enköping, kommer till Umeå för att tävla! Lotta och hästen Calibra II kvalificerade sig till finalen i OS i Peking,


Banbyggare: Peter Vogt, Danmark.

Tävlingsledare: Kerstin Martinsson

Mediakontakt: Anette Olofsson 070-244 71 24

NYHET! Resultatservice med foto: Under tävlingarna kommer hemsidan fortlöpande att uppdateras - hippologum.com under rubriken Media - med resultat samt med tryckbara fotografier av segrarna i klasserna. Bilderna kan laddas ner och användas fritt av media.

Program:


Fredag 26 sept:
         

Regional

Klass 1                   1,10 hoppning, bed. två faser A:0+A:0 /A, kval 1 Lilla rundan

Nationell

Klass 2                   1,20 hoppning, bed. två faser A:0+A:0 /A

Klass 3                   1,30 hoppning, bed. två faser A:0+A:0 /A

Klass 4                   1,40 hoppning, bed. två faser A:0+A:0Lördag 27 sept:         

Regional

Klass 5                   1,15 hoppning, bed. två faser A:0+A:0, kval 2 Lilla rundan, avd B 1,10 hoppning, bed A

Nationell

Klass 6                   1,25 hoppning, bed. två faser A:0+A.0, Avd B 1,20 bed A

Klass 7                   1,35 hoppning, bed. två faser A:0+A:0, avd B 1,30 bed A

Klass 8                   1,45 hoppning, bed. A:0 

Söndag 28 sept:         

Nationell

Klass 9                    1,20 hoppning, bed. A:0 /A, med Agriahoppet

Klass 10                   1,35 hoppning, bed A:0, avd B 1,30 bed A

Klass 11                   1,15 hoppning, bed A:1a, final Lilla rundan

Klass 12                   1,50 hoppning, bed A:1a, Norrlands Grand Prix


Apotekets nya service-maskin

En dag klagade Lasse till en vän:
- Min armbåge gör väldigt ont, jag tror jag måste beställa tid hos läkaren.
Vännen svarade:
- Gör inte det! Apoteket har nämligen fått in en ny datamaskin som ställer en diagnos snabbare och billigare än en läkare. Ge den bara ett urinprov så kommer maskinen ge dig en diagnos på problemet och vad du ska göra åt det. Det kostar bara 100 kronor!

Lasse tänkte att han hade inget att förlora, så han fyllde upp ett glas med ett urinprov och gick iväg till Apoteket. Han hällde i innehållet och stoppade in en hundring i apparaten. Maskinen började brumma och små lampor blinkade. Efter en liten paus kom en papperslapp fram där det stod:

* Du har tennisarmbåge.
* Doppa armbågen i varmt vatten.
* Undvik tunga lyft och att röra armbågen för mycket.
* Du blir bättre efter någon månad.

Senare på kvällen tänkte Lasse på hur otrolig den nya tekniken var, och hur det skulle revolutionera läkarsystemet för alltid. Då började han fundera på om det gick att lura maskinen, så han bestämde sig för att prova. I en burk blandade han kranvatten, urinprov från hunden, dottern och frugan och som 'pricken över i:et' onanerade han i burken. Nästa dag gick han iväg till Apoteket, hällde blandningen i maskinen och stoppade i 100 kr. Maskinen brummade och blinkade och ut kom en lapp med följande innehåll:

* Vattnet i kranen är för hårt, skaffa ett avhärdningsfilter.
* Din hund har mask. Ge den avmaskningskur och vitaminer.
* Din dotter missbrukar kokain. Skicka henne på rehabilitering.
* Din fru är gravid. Det är inte ditt barn, skaffa en advokat.
* Om du inte slutar onanera så blir din tennisarmbåge aldrig bättre.

ny dag

i dag vaknade lucas 09.51.......jätte skönt tänker du nu =) men då var han oxå vaken i natt mellan halv tolv och tjugo över ett så det var ju inte så roligt. Vi gick på promenad med helga och Gizmo hittade två nya bollar som han stolt tog med sig hem. Väl hemma blev det gröt och lite tittande på idol med grabbarna =) Nu leker lucas för sig själv och jag har kollat på filmen med power. Barnet ska snart sova och jag tänkte nog plocka undan lite grann........

Idol

ja man får sig alltid ett gott skratt när man ser på IDOL. Peter Jidhe är fortfarande min stora idol och jag diggar juryn stenhårt. De har alltid roliga snabbtänkta komentarer till de som prövar sin lycka......

Dagens bästa var nog Robin Bengtsson och Alexander Konstantoulas , Kenny Lundström 

Dagens roligaste var Mikael med sin "Jag köpte cola"

Tycker även att killen som var blind, verkligen berörde mig, tror tyvärr då inte att han kan ta sig ända fram.....

Dagens promenad

Var på den dagliga promenaden i dag, skillnaden var nog att Jojo var med och det var super trevligt och lite avlastande för hon kunde hålla plexus......hon skulle dock hålla Gizmo eftersom att han kan vara lite lättare och snällare om det kommer en hund men Gizmo ställde till med värsta scenen och ville helt plötsligt inte gå med henne. Han började yla och tramsa på, så fort jag sa till han så slutade han men om jojo sa något så ignorerade han. Det hela slutade med att vi fick byta hund. Hon hade även med sig kameran och det var ju lite roligt så att ni kan få se lite bildbevis på våra monster =)

     


Öppna din dörr - Danny Saucedo


Blogga blogga

Nu så har jag och Johanna gått på promenad med helga och sedan ätit lunch. Nu ska vi kolla lite på  hennes blogg eftersom att den verkar ha fått krupp och inte vill visa sina bilder i större format =)

Lina är på en tråkig föreläsning och en av åhörarna har tydligen somnat =)

Var rädd om det du har, du vet aldrig när det slits bort från dig

Vänner är till för att ha både i vått och torrt. Man kan prata med dem när saker är bra, dåliga, hemska eller sorgliga. I dag är en sorglig dag, alla hästmänniskor förstår vilken sorg man känner när ens häst måste lämna oss. Jag lider verkligen med de inblandade och känner med deras sorg. Man kan aldrig veta när det sker och man ska vara glad för varje dag man har med sina nära och kära.
Jag uppskattar samtalet i dag och jag vet att man mår bättre av att få prata av sig. Sorg är en sak som alla människor hanterar olika men det kändes som om vårat samtal i dag var väldigt givande och det kändes bra att få prata om det.R.I.P Power

Bloggvärde

Hmm jag och Lina pysslar lite med våra bloggar och la för en tid sedan in något som heter bloggvärde........fatar det inte riktigt men det ökar iaf med någon krona per dag ser det ut som.

Busunge

Jag har fått en busunge, han bara busar och busar. Han har en hel övervåning att vara på men ska bara vara under databordet för att stänga av datorn......vad ska man göra =)

Ridning - En rikemanssport?

Är det verkligen så det är? Jag har hållit på med ridning sen jag var liten och är långt ifrån rik. Har ett jobb som inte är högre betalt än andra jobb. Jag har aldrig tänkt på ridning som en rikemanssort utan mer som min hobby och livsstil. Det är dock en sport som tar mycket tid och man måste var berädd att prioritera bort andra saker man vill göra. Visst har jag även fått prioritera bort saker till mig själv bara för att hästen tex ska få nytt täcke, grimma eller något annat. Det har varit självklart för mig att se till hästen först och mig själv sen.
Det broblemet jag nu vill komma till är att stallhyrorna bara ökar och ökar. Ibland blir det en höjning så ofta som en gång per termin och det känns verkligen för tex en studerande eller någon med mindre bra ekonomi. Ska det då vara så att bara för att man inte ha föräldrar som ställer upp, bra betalt, undanstoppade pengar eller att man måste jobba dygnet runt, ska få det att gå ihop til den sport man verkligen lever för? Jag vill verkligen inte att det ska bli så.
Hyrorna går upp för att bla foderpriserna stiger, spånet blir dyrare, elpriserna höjs. Det är en ond cirkel som bara spinner på. Självklart måste någon stå för kalaset och de blir de som hyr sin box på en anläggning. Hur ska man då komma tillrätta med dessa problem? Jag har inga bra svar på men några förslag som kan vara värd att tänka på. Det är inget som får en hel förening att gå i taket eller rädda alla från att betala en spänn men man måste börja någonstans för att hyrorna inte ska stiga mer. En person kan inte göra allt men alla kan göra något. Ingen vill att priserna ska gå upp.

Sen för att dra in pengar till en tävlingssektion så måste alla arbeta hårt. Men även här så är det att en person inte kan göra allt men alla kan göra något.

Några förslag som ploppat upp i mitt huvud. (dessa förslag är anpassade till hur man kan lösa problemet i våran förening, alla föreningar ser olika ut). Ja jag vet att det inte är roligt att känna sig tvingad att sälja en massa saker men om man tänker på det i lång loppet så säljer jag då hellre lite lotter än betalar ca 100 kr mer i stallhyra varje månad.....

1. Alla som har sin häst uppstallade kan jobba 1 heldag eller två halvdagar i stallet. Det är ca 60 hästar uppstallade alltså medför det 60 arbetsdagar. Om man inte vill eller kan jobba i stallet så går det bra att "köpa sig fri" från det för en summa av tex 500 kr. På det sättet så behöver man inte anställa helgpersonal dessa dagar och sparar då pengarna som skulle gå till helgpersonalens löner. Dessa penagar läggs i "stallhyrakassan" för att slippa få en höjning. Man kan ändra rutinerna för helgpersonalen om man inför detta system. Tex om man bestämmer att alla ska uppstallade ska jobba så kan man bestämma att man har fm eller em i stallet. Fm fodrar morgon/lunch, krattar, släpper ut rs-hästarna, mockar spiltor och spånar dessa. Em fodrar havre, mockar boxar, spånar tar in, krattar och sopar. Det finns givetvis en massa förslag på hur detta skulle kunna lösas men alla som har häst uppstallad ska dit på helgen och kan säkert tänka sig att jobba en halvdag innan man tar hästen och på så vis hålla ner stallhyran.

2. Sälja idrottsrabbaten. 2 st häften per person. Detta kan gälla både uppstallade och tävlingsryttare. Om du är både och så kan man sälja tre i stället för fyra. Häftet säljs för 100 kr varav 50 kr går direkt till föreningen.

3. Sälja disktrasor med föreningens tryck på.

4. Sälja plaståsar, plastpåsar behövs till mycket.

5. Sälja godis, kakor

6. Sälja sockar eller strumpor

7. Sälja lotter. Tex Sverigelotten som är lättsåld och föreningen får en trevlig slant. Alla uppstallade och tävlingsryttare säljer 15 st var. Även här kan man var både uppstallad och tävlingsryttare så då man man sälja tex 20 st i stället. Kan man sälja mer så är det jättebra och ett plus för föreningen. Mer pengar mindre stallhyra och bättre ekonomi för tävlingssektion/förening.

8. Sälja salami 

9. Sälja föreningstandborstar. Alla människor behöver tandborstar så är det bara.

10. Sälja te, kaffe och kryddor. 

11. Sälja kuddar/brandfiltar 

12. Sälja säkerhetsbricka som sätts på nyckelknippan

Detta är bara några av de saker jag hittat för att tjäna pengar till sin förening. Själv föredrar jag att sälja sverigelotten, idrottsrabbatten och skulle kunna tänka mig plastpåsar och tandborstar då detta behövs här hemma.

Hur gör eran förening för att hålla nere kostnaderna?


För herr?

Jag och virriga helga var på stan i torsdag. Jag provar lite kläder medans Helga vaktar barnen intill underklädesstället. Helga börjar kolla på lite underkläder och hittar ett par som hon tycker ska passa. Jag fortsätter att prova lite kläder men passerar förbi en snabbis och håller med om att de är fina, kanske jag också skulle köpa ett par slänger jag ur mig......- Nä då blir jag ju avis säger helga......Jag går in med ett nytt plagg och känner mig nöjd med det och bestämmer mig för att slå till. Kommer ut från provrummet och går fram till helga och tittar lite på underkläderna som hänger på väggen.
- Ska du ha några då? säger jag
- Nä det var så konstigt för det finns bara för killar........säger helga
- Va? Men det var ju trosor sa du
- Ja jag trodde de, såg ut som det.......men det står att det är "för herr"
- Vart då?

Helga tar ner ett paket, pekar på sidan av det och säger "FÖR HERR"......................

Jag känner just i detta ögonblick att jag håller på att förvandlas till en övermogen tomat som i vilken sekund som helst kommer att explodera.......tårarna börjar rinna och till slut så kan jag bara inte hålla mig för skratt...........jag får nästan ingen luft för jag skrattar så mycket och tårarna sprutar........

- Helga lilla hjärtat det står ju "FOR HER".....................................

Nu tänds även lilla lyktan hos Helga och hon inser att trosorna ändå är till tjejer och inte för killar =)

Det är våran helga det =) Man får verkligen aldrig tråkigt med henne det kan jag lova..........................

Sorg i mitt hjärta

I dag har kändes det som om mitt hjärta stannade när jag fick reda på att Raider lever sin sista vecka. Tur att jag kunde gömma mig bakom kameran för att fota Ida och slippa tänka på det. Han har på något sätt alltid funnits där känns det som......han var ju mitt allt ett tag. Nu 24 år gammal har han gjort sitt och ska få vandra vidare, han har dock verkligen levt på övertid då han blev sjuk och pensionerades redan -98 om jag inte minns fel. Efter det har han dock blivit frisk och varit rätt pigg och glad men nu så har han tydligen tacklat av och därför har det tunga beslutet fattats. Han kommer att saknas av mig enormt mycket..........
Sen har jag även fått veta att Power är sjuk och står på ultuna.......hoppas hoppas att han verkligen klarar sig. Vet ju verkligen att det är "k"´s största ögonsten och han är så fin. Han hoppade underbart på SURF, så fin.................


Dagens dressyr

Sigge var duktig i dag. Bättre än i går tycker jag för att det var med glp i dag =)

     

Så duschar män

 • Klär av sig medan han sitter på sängen, och kastar kläderna överallt på golvet.

 • Går naken till badrummet. Möter frugan/flickvännen på vägen dit, visar stolt sin penis och skriker som en elefant.

 • Ställer sig framför spegeln och drar in magen. Granskar storleken på sin penis, kliar sig på pungen och luktar sen på sina fingrar.

 • Ställer sig i duschen.

 • Letar inte efter tvättlappen eftersom han ju aldrig använder en sådan.

 • Tvättar ansiktet med sin giftgröna tvål.

 • Pruttar och klappar ihop av skratt, därför det ekade så häftigt i badrummet.

 • Lugnar ner sig igen, men klappar snart ihop av skratt igen när pruttlukten nått näsan.

 • Tvättar sina ädlare delar samt området däromkring.

 • Tvättar ändan med tvålen och lämnar kvar lite hår på den.

 • Tvättar håret med nåt schampo och använder inte balsam.

 • Gör en punkarfrilla.

 • Beundrar sin nya frilla i spegeln.

 • Urinerar förnöjt i avloppet i duschen.

 • Sköljer bort schampo och tvål och kliver genast ut ur duschen, men märker inte att han glömde att dra för duschdraperiet när han klev in, så nu är hela badrummet - inklusive toapapper - vattendränkt.

 • Torkar av sig snabbt och lätt.

 • Tittar i spegeln igen och spänner sina muskler och granskar storleken på sin penis.

 • Glömmer att släcka lampan efter sig.

 • Går tillbaka till sovrummet med en liten handduk runt höfterna. Möter flickvännen/frugan på vägen dit, sliter genast av sig handduken och visar stolt upp sin penis och skriker som en elefant.

 • Kastar den blöta handduken på sängen och låter den gärna ligga kvar där, och är påklädd inom 2 minuter

 • Så duschar kvinnor

 • Tar av sig kläderna och stoppar dem i tvättkorgen - uppdelat i mörk och vit tvätt.

 • Tar på sig morgonrocken och går till badrummet. Möter pojkvännen/maken på vägen, drar åt morgonrocken lite extra och halvspringer resten av vägen.

 • Ställer sig framför spegeln och granskar sig själv i detalj. Slappnar av i magen så den sjunker ner, och beklagar sig över hur fet hon är.

 • Ställer sig i duschen. Tar fram tvättlapparna till ansiktet, armarna, benen och ryggen, samt filen till sin hårda hud under fötterna.

 • Tvättar håret med specialschampo innehållande avocado, honung och 83 vitaminer.

 • Tvättar håret en gång till med samma schampo.

 • Tar specialbalsam med avocado och honung i håret, och låter det verka i 15 minuter.

 • Tvättar ansiktet noga i 10 minuter med en svindyr tvål som innehåller päron. Därefter har ansiktet fått samma färg som en hummer.

 • Tvättar kroppen med en annan lika svindyr tvål som innehåller nötter och vinbär.

 • Sköljer därefter ut balsamen ur håret - detta tar 10 minuter. Hon vill ju vara helt säker på att all balsam är borta, annars kan frisyren bli tung och platt.

 • Rakar sig under armarna och på benen, men bestämmer sig för att använda en epilator vid bikini-linjen.

 • Skriker, när mannen/pojkvännen - på skoj - stänger av varmvattenkranen.

 • Stänger av duschen.

 • Skakar av sig allt vatten i duschen.

 • Kliver ur duschen med en handduk i storlek med Stilla Havet för att torka sig på kroppen.

 • Lindar in håret i en superabsorberande handduk.

 • Finkammar kroppen efter diverse hår, finnar och andra plippar och attackerar dem med fingrarna eller en pincett.

 • Går tillbaka till sovrummet iförd den tidigare nämnda morgonrocken.

 • Möter sin pojkvän/man på vägen, drar åt morgonrocken ytterligare och springer fortare in till rummet. Och tar en och en halv timma för att klä på sig.

 • Dressyrtävling

  Japp det är sant =) jag har varit på dressyrtävling i dag.....men vad gör man inte för sina vänner???? Johanna dök upp som gubben i lådan mitt i alltihopa och vi fick leka pappaeazzi fotografer under Idas ritt =)
  "Sigge" skötte sig bra och gjorde alla krumelurer på bästa sätt. Duktig häst
  Tror aldrig att Ida har varit så snabb som hon vari stallet i dag, svisch sa det bara =)

       

  Party

  Har varit hos Lina på party. Trevligt måste jag säga =) det var folk som kom och gick och sedan var de bara vi fyra kvar lina, jojo, ida och jag =) Eftersom att vi ska på dressyrtävling i morgon (ida och jag) så var vi tvungen att dra oss hemåt vid 23-tiden. Hoppas dock att lina och Jojo får trevligt ikväll.

  Nervösa Andreas

  är min idol......stackarn är så nervös så han inte kan få fram nått.....knappt luften paserar =) Härligt att han ändå ställde upp. Helt rätt at Jidhe att "sno" en guldbiljett =)

  IDOL

  Är av den kategorien som bänkar mig framför TV:n när det är IDOL. Har sett alla program hitils....tror jag.....upptäckte precis på hemsidan att de sänder IDOL på tisdag, onsdag och torsdag klockan 20.00........hmm om jag inte sett fel så har det bara varit ons och torsdag hittils eller???? Söndagens program anar jag är ett samandrag från veckan.


  Fields Of Gold - Eva Cassidy


  Natasha Bedingfield - Wild Horses


  Savage Garden short film - Two Beds & A Coffee Machine


  Bruce Willis - Under the boardwalk


  Kvinnor och mäns ordlista

  Vad dom egentligen menar:

  Kvinnans ordlista

  Ja
     =  Nej
  Nej
     =  Ja
  Kanske
     =  Nej
  Jag är ledsen..
     =  Du kommer bli ledsen
  Vi behöver
     =  Jag vill ha
  Vi behöver prata
     =  Jag behöver klaga
  Okej... gör så
     =  Jag vill inte att du gör det
  Du är.. så manlig
     =  Du måste raka dig och du luktar svett
  Ja, det är ditt beslut
     =  Det rätta beslutet borde vara uppenbart nu
  Gör som du vill
     =  Du kommer få betala för det här senare
  Du är verkligen uppmärksam ikväll
     =  Är sex allt du tänker på?
  Var romantisk, släck ljusen
     =  Jag hatar mina lår
  Det här köket är så opassande
     =   Jag vill ha ett nytt hus
  Jag skulle vilja ha nya gardiner
     =  Och nya möbler, nya tapeter...
  Häng tavlan där!
     =  Nej, jag menar DÄR!
  Jag hörde ett ljud
     =  Jag märkte att du höll på att somna
  Älskar du mig?
     =  Snart kommer jag be om något dyrt
  Hur mycket älskar du mig?
     =  Jag gjorde något idag som du verkligen inte kommer gilla
  Jag är klar om en minut
     =  Ta av dig skorna, och hitta nån schysst hockeymatch på TV
  Är min rumpa stor?
     =  Säg att jag är vacker
  Du har verkligen lärt dig att kommunicera
     =  Så länge du håller med mig
  Lyssnar du ens på vad jag säger?
     =  För sent, nu är du snart död
  Jag skriker inte!
     =  Jag säger något viktigt
  Mannens ordlista:

  Jag är hungrig
     =  Jag är hungrig
  Jag är trött
     =  Jag är trött
  Vill du gå på bio?
     =  Eventuellt vill jag ha sex med dig
  Får jag bjuda dig på middag?
     =  Eventuellt vill jag ha sex med dig
  Kan jag ringa dig någon gång?
     =  Eventuellt vill jag ha sex med dig
  Fin klänning!
     =  Snygg urringning
  Du ser spänd ut, vill du ha massage?
     =  Jag vill ta i dig
  Vad är det som är fel?
     =  Varför gör du så stor grej av det här?
  Vad är det som är fel?
     =  Jag antar att sex ikväll är uteslutet
  Jag har tråkigt
     =  Vill du ha sex?
  Jag älskar dig
     =  Låt oss ha sex nu.
  Jag älskar dig också
     =  Okej, nu har jag sagt det. Det är nog bäst för dig om vi har sex nu!
  Ja, jag gillar din nya frisyr
     =  Jag tyckte bättre om det förut
  Ja, jag gillar din nya frisyr
     =  Sjuhundra spänn och det ser inte ett dugg annorlunda ut!
  Låt oss prata
     =  Jag försöker visa att jag är en djup person och då kanske du vill ha sex med mig sen.
  Vill du gifta dig med mig?
     =  Jag vill göra det olagligt för dig att ha sex med andra typer.

  SEX

  Alla som skaffar hund brukar kalla den Fido, Snuttan eller något i den stilen. Jag kallar min hund "Sex". Det visade sig vara ett lite känsligt namn på en hund.

  En dag gick jag till stadshuset för att fixa hundlicens. En tjänsteman frågade vad jag ville. Jag svarade att jag ville ha licens för Sex.
  - Det vill jag med ha, sade tjänstemannen.
  - Men det är en hund, sade jag.
  - Jag bryr mig inte om hur hon ser ut.


  När jag skulle gifta mig, sa jag till prästen att jag ville ha Sex vid vigseln. Han sa till mig att vänta till efteråt. Jag sa:
  - Men Sex spelar en viktig roll i mitt liv, och hela min livsstil handlar om Sex. Och tillade att alla skulle gilla att ha Sex med.

  Prästen sa att han inte ville höra något om mitt personliga liv, och att han inte tänkte viga oss i kyrkan. Nästa dag vigde vi oss borgerligt hos borgmästaren. Min familj får inte vara med i kyrkan längre.


  På smekmånaden hade vi hunden med oss. När vi skrev in oss på hotellet, sa jag att jag ville ha ett rum för frun, och ett speciellt rum för Sex. Portiern sa att alla rum på hotellet är för sex. Då sa ja:
  - Ni förstår inte, Sex håller mig vaken på nätterna.
  - Mig också, svarade portiern.


  Jag anmälde Sex till en hundutställning, men alldeles innan bedömningen skulle börja smet hunden sin väg. En annan utställare undrade varför jag bara stod och såg mig omkring.
  - Jag hade tänkt ha Sex på utställningen, svarade jag.
  - Då borde du ha sålt biljetter.
  - Du förstår inte, sa jag, jag hade hoppats få ha uppvisning med Sex i TV.
  Han tyckte jag var en riktig skytmåns.


  Som du förstår är jag väldigt fäst vid Sex. Sist jag hade med honom till jobbet fick jag skäll av chefen för att jag frågat Eva i växeln vad hon tyckte om Sex.
  - Jag har haft Sex sedan jag var 11 år, försökte jag förklara.
  - Du var mig en riktig typ.


  Här om dagen smet Sex ut igen. Jag sökte efter Sex i timmar utan att hitta honom. Då stannade en polisbil och poliserna frågade vad jag hade för mig så här klicka tre på morgonen.
  - Jag letar efter Sex, svarade jag.
  Poliserna växlade en blick och bad mig hövligt men bestämt att följa med till polisstationen.
  - Har ni Sex på polisstationen? frågade jag.


  När min fru och jag skulle skiljas, kom vi inte överens om vårdnaden om Sex. Jag sa till domaren:
  - Herr domare, jag har haft Sex före giftermålet.
  - Jag också, sa domaren.
  Och när jag sa att efter giftermålet försvann Sex, svarade han:
  - Samma här!


  Så nu har jag suttit i fängelse, varit gift och skild, och haft mer problem med denna hund än någon kan ana. Första gången hos psykiatern frågade hon:
  - Vad är ditt problem?
  - Sex dog ifrån mig, svarade jag. Det är som om en nära vän hade lämnat mig, och det är så ensamt.
  - Hör på här, sa doktorn. Både du och jag vet att sex inte är människans bästa vän, så ta och SKAFFA EN HUND!!!


  11 september

  Det är nu 7 år sedan wtc rasade samman i NY. Det känns fortfarande helt overkligt på något sätt, som om det bara är på film. Jag eller kanske många kommer nog aldrig att förstå hur två så stora byggnader bara rasade samman som korthus. Man kan verkligen se vilka enorma byggnader det var när planen som flyger in i byggnaderna ser "små" ut men i själva värket är riktigt stora plan......
  Ja, som sagt jag tror inte att jag någonsin kommer att förstå...........

  Peter Jihde

  Han är min IDOL......så jäkla bra han är =)

  Överlevnadsinstinkt

  ja det är nog det som krävs om man kan trampa vatten i 14 timmar.
  Sonen badade i havet utanför Florida när han sveptes med av undervattensströmmar. Pappan såg var som hände och kastade sig ut efter sonen. Det resulterade i att även pappa sveptes med och inte förens efter 14 timmar kunde de båda räddas.......

  Läs mer

  Försvunnen 8-årig flicka hittad

  Flickan rapporterades försvunnen på Sicilien för fyra år sedan. En vän till flickans familj tyckte sig känna igen flickan på ön KOS. Interpol kontakatades och flickan omhändertogs tillsammans med den 34-åriga kvinnan som hon var tillsammans med. Flickan ska ha liknande födelsemärken som den försvunna flickan och kan bara prata italienska.
  Ett blodprov har sänts till Italien för att flickans identitet ska kunna fastställas.

  Tänk vilken marddröm att förlora sitt barn......och tänk om det nu är den försvunna flickan som är åter. Man kan ju inte tro att det är sant. Föräldrarna har säkert aldrig slutat hoppas men vilken lycka att återfinna sitt barn efter fyra år........hoppas nu verkligen att det är "rätt" flickan.

  Läs mer

  idol

  nu börjar IDOL......spännande att se vilka stjärnor som tänds i dag =)

  Har ni inte saknat mig?

  sa Lina till mig och Johanna......
  -Jo, sa vi och tittade på varandra. Johanna frågade om du åkt hem men jag sa precis att du skulle åka med mig så du kan inte ha åkt hem.
  - Hmm, sa Lina.....tror inte ni saknat mig.....
  - Jo det är säkert men vi tänkte att du kanske hjälpte Ingela med Fleur........
  - Nä jag red ju i skogen och Casir ville inte gå igenom vattnet så jag var tvungen att med honom igenom..........i mina nya skor, som nu är förstörda.
  - Oj då, det var ju inte bra
  - Nä och sedan ville han inte gå igenom nästa vatten heller. Vi har varit ute i 1,5 timme.
  - Oj........
  - Han bara backade och backade, jag sparkade med värsta ponnyskänkeln men det gick inte. Sen backade han så mkt att han backade upp i ett träd och han fastnade......Sen när vi väl var hemma skulle jag ta han till vattenspiltan och då ville han inte lämna boxen.....Jag hade kunat slå ihjäl han då han inte ville lämna boxen, sa Lina.
  - Förstår det sa jag..........

  Vid det här laget såg Lina helt förstörd ut och vi kunde nästan inte hålla oss för skratt för hon hade verkligen en sådan inlevelse och vi hade verkligen funderat på vart hon var men vi tänkte hon kommer väll. Jag tänkte också att kanske Flurran inte varit snäll då Ingela skulle rida eller nått.

  Väl i ridhuset frågade jag Kerstin om hon inte saknat Lina? Jo sa hon funderade på vart hon var men tänkte att hon kanske red eller inte var här i dag........

  hihi när det blir så här tänker jag genast på då jag fastnade i transporten =) hahah det var roligt det =) 

  Idol - Anna Bergendahl

  Ja, den tjejen kan sjunga =) härlig, underbar röst..............

  Om man skulle göra nått?

  Då har man gluttat lite på IDOL och läst tidningen. Kanske man skulle göra något annat, tex gå ut i solen och känna av det underbara hösvädret???

  Stallet ikväll =)

  E-type vs MAX

  Det är verkligen inte lätt att göra bra reklamfilmer nu för tiden. Jag själv hatar när reklamen poppar upp när det är som mest spännande i ett program, serie eller film. Visst finns det bättre och sämre reklamer det vet jag....ICA, Dafgård och Kavli tycker jag är rätt roliga.
  Nu verkar det dock som om MAX hamburgerkedja har använt sig av en låt som tillhör E-type och han är helt förstörd över det. Ord mot ord verkar det vara eftersom att MAX vd säger sig ha betalat för att få ha låten och e-typ säger att han inte fått en spänn. Hur som helts så har jag sett reklamen, tycker att den är dålig och har verkligen inte ens lagt märke till vems låt det skulle vara och att det över huvudtaget var en låt. (så intressant tyckte jag att den var) Han säger sig bli förlöjligad av denna reklam.......jaja nu vet jag att det är hans låt så jag får kolla lite extra nästa gång den sänds, om den sänds något mer. Hur som helts så fick han mycket reklam att alla artiklar och blogginlägg som nu skrivs. Det som dock inte är så bra är ju tex om E-type är vegetarian så kanske han inte vill bli ihop passad med en "köttreklam", hoppas nu att han inte är det =) 
  Jag tar dock ingens parti i detta utan vi får hoppas nu att de löser detta så att alla blir nöjda och glada.

  Läs mer


  Idol i kväll

  Ser fram emot IDOL i kväll. Hoppas nu bara att inspelningen funakar denna gång =) Tydligen ska någon riktigt bra vara med i programmet så det blir spännande att se. Vi får nog också se några mindre bra skulle jag tro......

  10625

  gram vägde Lucas i dag då han lades på vågen =) det är en stor kille och han växer så det knakar. Orkade inte mäta längden på han då vi ändå ska dit för vaccinering snart. Det ända som inte värkar växa på han är tänderna =) han har bara två små ynkliga tänder =) men andra kommer när de kommer. 

  Björn Gustafsson

  4 Oktober blir det till att titta på Björn Gustaffson =) längtar längtar. Kan dock inte vara lätt att vara så eftertraktad och nästintill jagad......allt han gör följs av många ögon, bra, dåligt, ja allt......kan inte vara roligt att få sitt privatliv uthängt i media. Tänk om man bara är kompisar? Jajaj men vad vet jag? Kanske hör det till kändisskapet?

  Bakdagen

  Fick ett sådant där ryck i dag igen. Blir bara så ibland...... tvingade min stackars man att hjälpa till =). Sen är det så konstigt för så fort vi bakar så har min yngsta lillsyster en hemliga radar inställd för hon kom farandes direkt då vi började. Hon fick snällt hjälpa till och någon timme senare blev det kladdmuffins, 2-delad fudgekaka och äppelpaj med äpplen från vårat äppelträd =) *mums*

  Nu ska jag nog dra mig mot sängen tror jag........

  Rebus

  Vad blir ordet?

  PLKKKKKKKK

  Barnet sover

  Då har barnet fått gå och lägga sig en stund. Han sov lite på fm och jag tänkte att det skulle räcka men icket. När inget var bra och han bara var gnällig så provade jag att stoppa ner han i vagnen. Vips så sov han =) när han vaknar ska vi åka till Laitis och sedan köpa hundmat. Kanske en tur till haga för att mäta balkongen och sedan blir det middag.

  I morgon är det träningar igen =)

  Räddade 12-årig vän från att brinna upp

  Vilken hjälte måste jag säga. Det är modigt att kasta sig över sin brinnande kompis för att hjälpa till att släcka elden. Snabbtänkt med, killarna är bara i 12-år ålder och kommer på att man kan använda jord och mossa för att släcka.

  Sögs 70 meter genom ett rör

  Det var häromdagen då den treåriga flickan lekte i parken och hoppade omkring i vattenpölarna som olyckan var framme. En dold brunn ger vika och marken rämnar, flickan sugs ner och försvinner i ett 70 meter långt dreneringsrör. (Jag skulle ha drabbats av panik om jag såg mitt barn försvinna i ett hål i marken.) Pappan försökte få upp flickan men hon var redan "borta", hon hade kommit ut på andra sidan av röret och hamnat i floden. Pappan måste på något sätt vetat att röret gick dit för när han sprang till floden såg han flickan och kunde dra upp henne. Hon var medvetslös, han slängde henne över axeln och dunkade henne i ryggen för att hon skulle få igång andningen.........flickan klarade sig men några skrapsår.

  Vilken tur att lyckan ibland är med oss.


  Hur fel kan det bli?

  Sydsvenska Dagbladet:
  Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

  (Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

  21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.

  (Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

  Nordvästra Skånes Tidningar:

  Mannen dog medan kvinnan avled.

  (Och skillnaden är...?!)

  Örebrokuriren:

  Gynekolog hittade knarkgömma.

  (Var undrar man genast?!)

  Svenska Dagbladet:

  Färre gökar i södra Sverige.

  (Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

  Ingen av de omkomna hade livshotande skador

  (Istället dog de av...??)

  Uppsala Nya Tidning:

  Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

  (Tur att man inte är anställd där...)

  Bergslagsposten:

  Inga spår efter skidåkare.

  (Han måste ha flugit fram)

  Huset som brann ned till grunden blev totalförstört

  (Nähä...?)

  Ölandsbladet:

  Mindre poliser till Borgholm.

  (Vad är maxlängden?)

  Helsingborgs Dagblad:

  Vi skriver alt dåligare.

  (Det jör vi vel inte!)

  Dagens Nyheter:

  Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.

  (Inte undra på!!)

  Expressen:

  Svältdöd blir vardagsmat.

  (Vad blir då festmat?)

  Dagen:

  Lam pojke bortsprungen.

  (Hur lam var han?)

  Aftonbladet:

  Arbetslösa har rätt till dagisplats.

  (Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

  Polisen grep torsk i fiskhamnen
  .
  (Var hittar man annars torsk?)

  Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.

  (Yeah right!)

  Östersundsposten:

  Krockade med älg på motorcykel.

  (Åker älgar motorcykel...?)


  Metro:

  Yrkesmördare misstänkt för mord.

  (Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

  Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

  (Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på
  Finlandsfärjor??)


  Promenad

  jag och helga har i dag varit på två promenader. Först på morgonen och sedan gick vi på eftermiddagen med. Då promenerade vi till Coop och Kapphal. Jag köpte ett par sockar till Lucas. Efter det promenerade vi vidare till Ohlssons Tyger, där jg köpte en knapp till mina jeans och sedan till Barnens Hus där Helga köpte lite barnsäkrar saker =)
  Det blev super god middag. Räckmackor =) *mums*. Efter det slappade vi lite och sedan blev det badet för Lucas och nu har han precis somnat.
  Min snälla lillasyster har lånat ut sin dator till mig så jag kan surfa lite. Tack till henne.

  OS-guld till Sverige

  Paralympics är i full gång och Sverige visar framfötterna. Två guld samma dag =) Grattis till våra duktiga medaljörer.

  Husköp

  Kommer ihåg när vi skulle köpa hus. Det var så spännande, roligt och tidskrävande......Man kollar på så många hus, faller för vissa saker och ratar andra. Men känslan då man hittar huset som man BARA VILL HA så känns det som om tiden står still. Vi visste direkt att det var här vi ville bo. Synd bara att de var fler än vi som ville det........tur bara att de hade ett hus att sälja och därför blev lite försiktiga i slutet. Tack oxå till min underbara pappa som stöttade oss när vi blev lite teksamma....
  Nu har vi bott här i snart 2,5 år och vi stormtrivs. Mycket har vi hunnit gör och huset ser inte ut som det gjorde då vi köpte det. Kanske jag borde lägga in lite före och efter bilder? Nu håller jag tummarna för Frida och Jocke. Hoppas verkligen för deras skulle att de får köpa huset eftersom att jag vet vilken kännsla det bär på nu och bara vill få nycklara och känna. Detta är vårat, bara vårat hem........

  Jag vill

  Jag vill, jag önskar och jag hoppas.................

  666 i sitt personnummer

  Föräldrarna till en nyfödd flicka i Umeå reagerade direkt på flickans sista siffror som var 0666. De vill inte ha de siffrorna och har överklagat för att få fyra nya siffror. Det verkar dock som om det inte får något stöd för bytet och flickan kommer då att få behålla 0666. De säger sig inte vara särskilt kristna men vill dock ända inte att flickan ska behöva "lida" för sina siffrar i hela sitt liv.......
  Svår fråga det här måste jag säga. Vad tycker då jag? För det förtsta är jag inte säker på att jag skulle ha reagerat på det över huvudtaget, för det andra tycker jag att det är lite cool och att man kommer att komma ihåg det jätte lätt, snarare än att jag tänker på djävulen.......Sen kommer nog hennes kompisar tycka att det är fränt när hon är i tonåren. Hur som helst är det ca 100 flickor per år som får dessa siffror och jag har inte hört något ramaskri förut. Men föräldrarna har iaf lyckats få uppståndelse krig siffrorn så vi får se vart detta leder. Undra bara om man kanske måste börja fundera på att ta bort siffran sex och 69 med??? Det är ju också provocerande eller????

  Vad tycker du?

  Läs mer i vk

  Läs mer i aftonbladet

  Nattinatt  Då ska man göra kväll då. Har sett film med nicke, magnus, ronja, sanni och isabelle. Spiderwick blev det =) jag har ju sett den innan men de hade inte de andra. Var till och med så att Nicke hoppade till en och annan gång. Jag måste ju erkänna att jag är löjligt förtjust i barnfilmer =) Stacakrs Issa hoppade till hela tiden och hejade på rollfigurerna så gott hon kunde, slutade med att hon bytte plats med Magnus så att hon hamnade intill Nicke i soffan med komentaren - Jag vill sitta närmare en kraftigare man (Denna komentar älskade ju givetvis nicke och passade genast på att reta magnus lite extra)........inte lätt att vara yngst. Sanni och Ronja passade på att komentera filmen i tid och otid. Men i slutändan tror jag nog alla var nöjda med kvällens filmval.

  Nu ska jag borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen efter en lång dag.

  Tävlingar och lite mer

  DÅ har man varit på tävling i helgen. Var markpersonal och bomlyftare. Alla frågar om jag saknar att tävla själv? Ja men vad tror de??? Nä jag trivs utmärkt att bara stå på marken och serva alla andra! eller? Klart jag vill tävla sjävl!

  Jaja men Lina red i alla fall Fleur på lördagsmorgonen innan tävlingarna började. Jag lyckades tränsa henne utan större bekymmer och sedan kunde Lina oxå sitta upp utan problem så Flurran skötte sig super.

  Casir och Lina gjorde sin debut på tävling. Jag tycker ändå att det gick bra. Men det är klart vi är alla tävlingsmänniskor så jag förstår att Lina inte var nöjd. Det är nämnligen så att Casir inte tittar på något alls i vanliga fall men just i dag så kom han på att det var jätte mycket att titta på ÖVER ALLT!......han trippade runt på banan och stirrade på allt och lite till. Lina drev allt vad hon kunde och det räckte ungefär till hinder nr 5 och precis över det men sen blev det soppatorsk. Nya tag blev det i dag. Längre sporrar och lite mer jäklar annamma så sprang Casir jätte bra och slutade titta på saker runt omkring, synd bara att han glömde lyfta på benen.
  Jag är dock väldigt säker på att om han kan kombinerad gårdagens hopptekning med dagens fart så kommer han han bli super fin. Övning ger färdighet. Och med Linas hjälp, tålamod och träning kommer han snart att flyga fram och över =)

  Jenny vann 1.15 på Barry och jag blev väldigt glad för hennes skulle.

  Frida red superbra och hästen hoppade också därefter. Sen fick Frida något problem med räknevärket och drog in ett extra glp-språng på en häst med enorm glp. Det resulterade då i ett nerslag. Annars var det bara bra.

  Laget vann div 2 serien. Grattis till er!!!!

  Väl hemma så blev det städninga av huset och sedan lite uppröjning bland vissna utomhus blommor, handling och sedan pizza med nyströms.

  Nu ska barnet snart sova så  jag ska dra mig bort härifrån.....om inte barnets far vill lägga han i kväll......


  Usain Bolt knäckte Asafa Powell – igen

  Bolt, Bolt och Bolt, ja det är nästan bara det jag tänker skriva. Man behöver lixom inte säga så mkt mer........han gjorde det igen =)

  För bra för att vara sant

  En bensinpump i malmö fick "spel". I stället för att ta 12.94 för en liter så tog den 1.29 =) vilken dröm......när aftonbladet besökte macken strax efter midnatt så ringlade kön långt. Ryktet hade spridit sig som en löpeld (det tror jag det), alla ville tanka.........
  Kan ändå inte förstå varför inte någon mack går emot de andra.....jaja kartellbildningar hit och kartellbildningar dit men om det är billigare på en mack så åker ju folk dit så är det bara. Det betyder ju att den macken måste få sälja mer? eller är det fel? De får även sälja biprodukter som tidningar, läsk, korv, godis osv.........

  Läs mer

  Kontrakt efter en audition?

  Vilken lycka för han, tänk om det blir så? Kontrakt efter en audition? Det var när Lars Eriksson sjöng upp för idol juryn som han fick Anders Bagge att tappa hakan. Han vill jag ha kontrak med....... oj oj. Men om jag inte missminner mig så var det väl så det gick till när Brolle fick sitt kontrakt med eller?

  redan trött

  Hur kan man vara så trött redan.....borstade tänderna och gick ner, låste och släkte. Tittar ut och tänker - Jaha, grannarna är pigga och örkar vara upp länge i kväll......traskar upp igen och gör mig klar för sängen. Slänger ett snabbt öga på klockan och hajar till......21.41...... det kan inte vara möjligt tänker jag....inte konstigt att grannarna är vakna. Det är ju vi som är trötta inte de som är pigga. Till saken hör då att Nicke redan ligger och sover i soffan.....som vanligt......

  Amanda Jensen - Hallelujah

  Bara för att hon gör den så himla bra


  Idol - Bulgarien - måste ses!


  Skrattanfall i SVTs nyheter

  Skrattanfall i SVT


  Hej det är Albin, ska vi knulla?

  Martin Timell - Albin 8 år


  Jobbar inte folk?

  Jag blir lika förundrad varje dag jag är och handlar eller är på stan....

  Jobbar inte folk??????

  Det verkar inte så iaf. Det spelar ingen roll om man är iväg på morgonen, lunchen eller em. Det är alltid lika mycket folk ute. Skulle snbbhandla lite fika i dag innan jag åkte till Karin. Det var FULLT på Coop parkeringen. Visserligen var klockan runt 12 snåret men ändå. Kan det verkligen vara så att alla har lunch då och ska handla? Samma sak är om man är på stan, kryllar av folk, spelar ingen roll vilken dag i veckan det är.........

  Farsinerande är det i alla fall =)

  borsta tänderna

  håller jag på med nu. Har redan varit nere och låst och har även försökt att få liv i min man som ligger och sover i biorummet..........varför ska det vara så svårt att väcka han?

  Nu blir det sängen =)

  Härlig röst

  Suttit och tittat på IDOL och jag hittade genast någon som jag tycker har en härlig röst

  Janna Smith är härlig att lyssna på, iaf i min ögon =)

  Henrik Norberg är så lik Sawyer i LOST

  Två härliga tjejer

  Beatboxar Piff och Puff

  Pratade med Betty Boop

  i telefonen i dag. Blev så glad av de hon sa. Hon sa att CC hade varti superfin att rida........det var ju roligt så det inte var en ren katastrof efter att jag haft han. Han hade gjort succe hos lärarna med och skulle nu få följa med på turne =) han är så fin. En sådan hästa vill jag oxå ha sen....jaja kanske lite mindre då, men ungefär som han =)

  Tack tack Bettan

  idol - Det blev hotfullt

  Då är IDOL cirkusen igång igen =) Som jag tidigare sagt så är jag en stark anhängare av IDOL och kommer att försöka se alla avsnitt. En sak som jag varje år försöker luska ut är hur man i hela friden kan gå in dit och sjunga om man inte kan? Varför vill man få taskiga kommentarer eller pikar? Eller är det bara så att man verkligen inte hör hur dåligt det är? För om det är så, så är det ju syn och rent av tragiskt för de som sjunger.......Tycker att juryn har skött sig bra hittils =) de diggar ju med och klappar takten, inga sura miner här bara ärlighet.
  Nu är det ju dock synd att vissa inte verkar förstå att de får ett NEJ, det är väll bara att acceptera för man kan ju ändå inte göra något åt det.....

  Vi får se vad dagens avsnitt har att bjuda på =)

  Pappan död – dök upp i tv efter fem år

  Snacka om att man skulle bli chockad om detta hände en själv. Pappan har varit försvunnen sedan 2000, tre år senare hittar man en föruttnadkropp och denna identifieras som pappan. Sonen kremerar kroppen.......
  Inte förren nu, åtta år efter att han anmäldes saknad så har sanningen kommit fram......i ett tv program för saknade personer. Sonen var helt chockad och det kan man ju verkligen förstå......nu funderar jag bara på:
  - Vem i hela friden var då mannen som de hittade, identifierade och kremerade i tron att det var hans pappa????

  Läs mer


  Återigen sängen

  Det känns som om det bara är morgon och kväll hela tiden. Men om jag tänker efter så är dagarna långa och jag hinner med mycket....varför känns det då som om dagarna rusar fram????

  Nu har vi iaf sett på IDOL och husfriden har återkommit efter lite varm o´boj och mackor........tror inte det blir någon mer "miss" på ett tag.

  Vi får se vad morgondagen har i beredskap för oss.

  Grattis UMEÅ!!!

  UIK vann med hela 4-1 mot Linköping =) Grattis grattis grattis =)

  Läs mer

  Idol

  vi skulle se IDOL efter träningarna men något hade visst blivit fel. Det utbröt världskrig i min lilla värld och jag kunde ha strypt någon snabbt och smärtfritt just när jag upptäckte att vi inte kunde se något program.....vi som hade planerat och längtat.
  Nu har lina gett mig en länk så jag iaf kan se dagens avsnitt. =)


  klippa sönder en sopsäck och krypa ner

  Nicke ringde och ville bli hämtad från jobbet......

  - visst sa jag men då blir det ingen mat.....
  - va?
  - ja, men jag kan ju inte laga mat och hämta dig samtidigt?
  - hmm, nä det är klart.....Så jag måste cyklar hem i regnet? Har ju inga regnkläder........
  - ja om du vill ha mat när du kommer hem....Du kan ju alltid klippa sönder en sopsäck och krypa ner i, klipp ut för armar och huvud =) hihi
  - jaja vi syns hemma då.......

  slut på samtal =)

  IDOL

  I kväll börjar IDOL, äntligen =) jag tycker om att se det. Ska bli spännande med en ny idol jury. Synd att det är träningar i kväll bara, jag får spela in IDOL, jag slipper ju iaf reklamerna då =)

  Linköping redo att utmana Umeå  Heja Umeå!!!! Heja heja heja
  I kväll möte Umeå Linköping på bortaplan jag håller tummarna för att Umeå vinner såklart =)

  Powell och Bolt

  Behöver man säga något mer egentligen?? De är ju så överlägsna alla andra. De springer i mål flera meter innan alla andra. Det är verkligen dagens stjärnor. Skulle bara vara lite mer roligt om Bolt verkligen sprang hela vägen i mål.....jag menar han kan ju inte "tävla" mot de andra så han kan ju försöka slå rekord =) i går sprang han fort de första 150 meterna men sen rätar han upp sig och "joggar" i mål.......hihi ja han är snabb han. Riktigt roligt är det att se =)

  Läs mer på aftonbladet

  Dagen

  Började med att Lucas vaknade 07.10 det är inte ofta det händer men han är lite förkyld. Plockade rent på diskbänken och gjorde välling åt barnet. Sen blev det den dagliga promenade (i regnet) och ett besök på BVC för nya AD-droppar. Hem, lunch och sedan kom kökskillen. Nu häller Lucas på att leka och jag passar på att läsa tidningen. Såg en gammal klasskompis på bb sidan. De har fått en pojke Melvin ska han heta. =)
  I kväll blir det stallet en stund och förbi hos mamma för att kolla på balkongen. Sen börjar ju IDOL i kväll =)

  Nya köksluckor?

  Nu är vi less på de vi har eller rättare sagt har vi inte gillat dom på hela tiden.....nu måste vi ta tag i det och fixa sådan som vi vill ha. De har varit en person här i dag och kolla på luckorna så nu väntar vi bara på ett prisförslag.

  Bildarkivet funkar inte....

  ....eller är jag knäpp? Varför kan jag inte använda tidigare bilder? När jag trycker på arkiv så händer det inget alls, eller jo det blinkar till men jag får inte se alla bilder. Jag är helt säker på att det gick förut men inte nu. Jag kan ju inte hålla på att ladda upp samma bilder fler gånger.......om jag går ut från "skapa" och in och bara kollar på bilder så ser jag ju alla bilder......

  VARFÖR BLIR DET SÅ??????????

  snälla är det någon som vet och kan hjälpa mig.......idiotförklaringar undanbedes. Tack!

  Sista dagen

  I dag var det sista dagen med Lillstrumpa innan hennes matte kommer hem. Hon fick gå i skritten innan jag longerade en snabbis för att se att allt fortsatt åt "rätt" häll. Efter kollen satt jag upp och red en liten stund, hon kändes super och var mkt villig till arbete. Pigg och glad var hon.

  Mockade åt alla hästar och tittade på Lina då hon red fleur på hoppbanan. Det gick super bra. Hon longerade inget i dag heller utan satt bara upp, utan problem =)

  Hem med Lina efter stallet och vidare hem till oss. Gjorde lunch åt mig och Lucas och sedan blev det den dagliga promenaden med Helga. Vi gick där och hade det riktigt bra i solen. Fick lite hundträning då alla ersbodas hundar verkade vara ute samtidigt som oss.

  Hem och lät Lucas leka lite och sedan åkte vi och hämtade Nicke och vidare till Coop för inhandling av lite mat. Hem och åt middag sen blev det badet för mig och Lucas. Efter det kom mormor och moster förbi och lekte lite med Lucas innan det blev sängen för han. Somnade som en stock, tror dock att han håller på att bli förkyld så vi får hoppas att han får vila så mkt som möjligt.......

  Nu är jag lite fika sugen.....undra om jag kan få med mig Nicke ner oxå?

  Vita gympaskor

  Vem har lämnat ett par vit gympaskor hos oss?? Det är ganska små skor..............


  Här hetsas hästarna att springa gatlopp

  Jag blir så jäkla arg när jag läser sådana här artiklar. Hur f*n kan man göra så mot ett djur?  Hästarna hetsas att springa i full glp på asfalterade gator med motorcyklar hängandes i hasorna. När de blir trötta så piskas de till att springa ännu mer..........urch jag mår bara dåligt då jag läser sådant.

  kvällsfika

  Barnet sover, tidningen är läst, kanske det är dags för lite kvällsfika??? mums

  Några frågor

  Vad vill du bli när du blir stor? Polis
  Hur vill du dö? Usch, hatar ens tanken av döden
  Vem är mest högljudd? Måste vara Helga med lite sprit i kroppen
  Vem får dig mest att skratta? Tror det måste vara Lina, hon är helt galen =)
  Vem har du känt längst? Mamma ända från magen =)
  Bästa känslan? Att få Lucas
  Värsta känslan? Att besluta om RV
  Vart vill du bo i framtiden? Där jag bor nu
  Om du fick ändra vad du ville på dig själv, vad skulle det vara? Börjar man ändra på nått så blir något annat fel
  Hur länge tror du att du kommer leva? Den som lever får se

  HAR DU NÅGONSIN:
  Varit kär?
  Självklart =)
  Rymt hemifrån? Nej
  Skolkat? Jepp
  Tänkt på självmord? Aldrig någonsin
  Sovit utomhus? Japp
  Spytt i skolan? Nä det kan jag då inte tro
  Gjort något dumt som du skrattar åt idag? Ramlat med inlines och slog upp ett fult sår i pannan
  Ätit sushi? Nä och jag känner inget sug efter det
  Varit på scen? Ja det har hänt några gånger
  Snattat? Det tror jag då bestämt inte
  Retats? Med Helga hela tiden
  Blivit nerslagen? Nä som tur är inte

  DU:
  Svär?
  Tyvärr så händer det att det kommer ut en groda eller två ibland
  Sjunger bra? Hällre än bra =)
  Duschar dagligen? Nej, men så pass att jag inte luktar illa ;)
  Vill gifta dig? Om han friar
  Tror på dig själv? Det är lite dåligt på den fronten
  Kommer överens med dina föräldrar? Japp
  Äger en ipod? Ja, som jag älskar väldigt mycket
  Sover med gosedjur? Räknas våra djur, de är gosiga och djur......
  Skriver dagbok? Blogg om det nu är en dagbok. Det är ingen bok men skriver ju nästan dagligen
  Dansar i regn? Nja jag springer nog in så fort jag kan
  Sjunger i duschen? Kan hända men inte ofta

  VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN:
  Du nuddade?
  Niklas
  Du pratade i telefon med? Stina
  Du kramade? Lucas
  Du skällde på? Helga (som vanligt var hon sen)
  Du sportade med? Helga

  SENAST DU:
  Skrattade?
  Med Helga på promenaden i dag
  Grät? När jag såg på sjukhuset i dag och det var ett barn som de trodde hade en skallfraktur... jag skyller på graviditetsformoner som inte lämnat kroppen
  Filmen du såg? Spiderwick
  Tuggade tuggummi? I fredags
  Drog ett skämt? Det var i dag när en kvinna gick förbi oss på promenaden.....inte elakt.
  Sjöng en sång? För Lucas i dag

  VAR ÄR DU?
  Vad ser man utanför ditt fönster?
  Träden
  Lyssnar du på musik nu? Nej, inte för tillfället
  Vad är det på din musmatta? Inget bara svart

  TROR DU PÅ:
  Liv på andra planeter?
  Beror på vad
  Mirakel? Kanske...
  Kärlek vid första ögonkastet? Ja varför inte
  Gud? Nä jag är inte troende i alla fall
  Spöken? Ja , ibland blir jag tramsig!
  Tomten? Hmpf vilken fråga. Klart Tomten finns =)

  RANDOM
  Vilket land skulle du vilja besöka?
  USA
  Hur många kuddar sover du med? Två
  Dricker du mjölk? Ofta, alltid, jämt
  Person du hatar mest? Har nog ingen sådan
  Tror du gud är en tjej? Som sagt jag tror inte på något
  Vad borde man uppfinna? Botemedel mot tex canser och aids
  Om du fick åka till en annan planet, vad skulle du göra? Ha svårt med språket
  Det är det värsta vädret? HALKA
  Lekte du med Barbie som liten? Jappp, och små my little ponnie hästar, LEGO och playmobil
  Hur många betyg har du ig i? Ett, matte helvetet, hade ett halvt poäng från G på slutprovet så det sket sig.

  Doping doping och mer doping.....

  Nu talar mycket för att även Rodrigo Pessoas häst Rufus var dopad under OS i Hongkong. Varför är det så att man inte ens blir förvånad längre!? Det är mycket tråkigt för sporten när många av dess största stjärnor åker dit för doping titt som tätt och under ett sånt stort mästerskap som ett OS så förstår man inte riktigt varför de inte inser att de faktiskt kommer att åka dit.. Ridsportens rykte är enligt mig allvarligt hotat av detta faktum, ryttare som Meridith michaels Beerbaum och Ludger beerbaum, Jessica Kürten är bara några av de största somn tidigare fastnat i doping kontroller och alla är nu aktiva på banan igen.. kanske är det så att straffet är för milt för doping av hästar.
   
  Hästar är djur inte masikner, de kan inte säga ifrån som vi människor kan. En människa kan lätt säga att jag har ont här eller där men inte hästen. Den visar det genom att tex stanna eller hoppa sämre. Men om man ger dem en massa doping så känner de inte av det längre och hoppar bra just nu som tex under OS. Detta resulterar tyvärr oftast i att hästen kommer att få mer ont och kommer att ha svårare att återhämta sig. Kanske rent ut av aldrig bli bra igen. Det är bara synd att man inte "känner" mer för hästen utan att allt verkar handla om äran att få vinna till vilket pris som helst.......

  Läs mer på Hastmagazinet

  Vi pratade om detta med doping här hemma under OS. Om man blir avstängd från OS pga doping så kan man bli avstäng i tex 2 år. Det är ju ingenting. Du är ju lätt tillbaka till nästa OS och med hjälp av dessa preparat har du kanske kunnat träna mer och hårdare än en icke dopad tävlande. Detta är sjukt. Om man är dopad under OS och åker fast så ska man ha LIVSTIDS avstängning från OS, samma sak gäller VM, EM, SM och alla andra tävlingar. Då tror jag folk skulle akta sig. Du ska alltså få visst antal år och livstids avstägning från den tävlingen. Om man inte rent av ska stänga av dem för all framtid på en gång..........

  Tack Lina för ett bra inlägg =)

  Hej då CC

  I dag var dagen D, stora sorgedagen.....Nä men vi skickade i alla fall ner CC till Bettan och Strömsholm i dag. Han var så snäll. Stog still utanför lastbilen när han fick alla skydd på sig och sedan klev han på i lugn och ro. Jag har verkligen älskat den hästen. Kommer att sakna han enormt mycket, Bettan med för den delen......De drev med mig då han klivit på och sa att de skulle lämna han i Ullånger......urch.....aldrig!

  Lillstrumpa longerades i dag inspänd och hon såg bättre ut i dag än i går. Inte att hon var halt men lite mer stel i höger varv kunde man ana i går men nästan inget i dag.

  Agori verkade ha lite ont i magen i morse så vi satte han i skritten och han verkade må mkt bra efter det.

  Fleur var rädd för vattenpölarna och Lina blev lite arg på henne men sen så gick det bara bra.

  Casir hade mkt mindre skav i dag och verkar ha skött sig bra =)

  Mockade åt alla fyra, gav lunch och släpte ut.

  Papegoja äventyrar på Ersboda

  I två dagar har en papegoja synst på Glassgränd, Ersboda. Ingen ägare har hört av sig men fågeln verkar inte flygvan så den måste komma från närheten.

  Läs mer och se filmen på fågeln

  Vilken sida går man på?

  Haha ja ibland finns det så UNDERBART sura tanter. Vi var ute och gick som vanligt då jag såg att vi skulle få möte. Jag och Helga går på VÄNSTER kanten med barnvagnar och hundar i ett prydligt led. Mötet består av två gammla tanter på damcyklar. De cyklar demostrativt mot oss på vänster (deras höger) kanten och vägrar att vika av. Inte förens de är bara någon meter från mig så viker den första tanten åt sidan och säger surt med hög röst

  - Hörrni tjejer!! Man går på HÖGER sida!!!

  Jag går lugnt kvar på kanten och säger....hmm ja den här sidan.....

  - mummel...., ursäkta......... säger tanten och cyklar snabbt vidare.

  Tanten som cyklar bakom henne blir pionröd i ansiktet och cyklar iväg med samma hastighet.


  Jag vet inte riktigt men jag har i alla tider fått lära mig att gå på vänster sida. Detta då jag har hundarna på min vänstra sida och då vill ha mötet med en annan person så långt bort från hundarna som möjligt. Inte för att hundarna på något sätt är faliga men vissa är rädd för hundar eller vill bara inte vara nära dem och då kan man lugnt möta folk utan att ha hundarna ivägen. Jag blir placerad mellan hunden och den jag möter.
  Nu verkar det dock som om det inte finns någon riktigt regel hur man ska göra men sunt förnuft brukar räcka väldigt långt. Har faktiskt aldrig mött någon som henne förut. Jo föresten i vintras så var hundarna på ängen och lekte och jag gick över dit, tog fast dem och stog kvar ute i kanten. Då cyklade en gubbe förbi och skrek att man skulle vara på vänster sida.....även fast jag inte var ivägen =) men surisar finns det gott om =)

  RSS 2.0