Less

I bland blir jag bara så less och ledsen. I bland skulle jag vilja vara lite mer som Ida och bara säga det jag tycker och inte ta åt mig så mkt om saker runt omkring.
Jag menar har man inget snällt att säga så kan man väl lika gärna vara tyst????

Mumsmums

Lucas har ätit sin första mumsmums. Det mesta hamnade runt munnen och i håret.


Han fick ett par fina glasögon av Zeth i julklapp

Nya skor

Lucas har fått ett par nya skor nu innan Italien. Han kan ju inte direkt komma med vinterskor eller stövlar.

 

Vart tar tiden vägen?

Ja det är min största fundering just nu. Man hinner inte göra något alls nu för tiden, klockan tickar på i hundra åttio och det är morgon och kväll konstant.
Jag vill kunna stanna upp och ta en paus, njuta av livet och se vad jag har framför mig. Nu måste jag börja ta varje dag för sig och leva varje dag.

Agnes Carlsson och Magnus Skogsberg, Jag diggar digPiggelin

I dag är Lucas precis som den glada ungen han brukar vara. Busar, skrattar och springer omkring. Han har lite hosta kvar men det är på väg bort. Det är skönt att se att han är som han ska vara. Nästan två veckor har han varit krasslig till och från. I morgon blir det dagis igen och få leka med kamraterna. Jag längtar tillbaka till jobbet och att få tid med unghästarna.

Spärr

Jag tror jag kommer att bygga en mental spärr......jag är rädd för det. Skruttsiken!

4 timmar

Ja det var den tiden vi spenderade på akuten i går. Lucas var jätte ledsen och låg och skrek och vred sig på golvet hemma i flera timmar så vi kände att vi var tvungen att kolla upp vad det kunde vara. Men som vanligt är det något magiskt som händer när man ska visa upp det sjuka barnet för någon, vipps så är barnet piggt och glatt. Det var ju bra att han blev pigg och glad men det är svårt att få läkarna att förstå vad man menar när han är så glad helt plötsligt. Hur som helst så var det världens bästa läkare och vi kände att de verkligen lysnade på oss. Konstigt nog så hade barnet ingen feber när vi kom in, 36,6  är ju bara bra. Vi fick åka upp på barn 2 och göra en till ordentligt genomgång innan vi blev hemskickade med order att genast komma tillbaka om han visade tecken på att få ont igen.
Resten av kvällen var Lucas precis som vanligt igen. Skönt tänkte vi och nu har det nog vänt. Men icket icket. Han hade 39,9 i morse igen men svarar bra på alvedon och verkar inte ha ont så vi får hålla tummarna för att det är vaccinet som spökar.

”Victor, vår stjärna i mörkret”

Jag kan inte hålla tårarna tillbaka när jag läser om denna lilla pojkes tragiska öde. Inget barn ska behöva bli sjuk och dö.........det går nog aldrig att förstå hur familjen kan tackla sen sådan här sorg som ett barn kan lämna efter sig.

Varje gång jag och Niklas lämnar blod så skänker vi pengarna till barncancerfonden, man kan aldrig veta vem som drabbas nästa gång och utvecklingen måste gå framåt, alla pengar behövs. Stöd barncancerfonden 

Gran i lungan?

Jag måste säga att jag blev väldigt skeptisk när jag läste om en patient som skulle opereras för trolig cancer men istället hittade läkarna en liten gran i lungan..........tvivlar på att det verkligen går.

Katten är på plats

Eftersom att Lucas inte fick vara kvar på dagis i dag så styrde vi bilen hem för lite lunch och vila. Efter det åkte vi och hämtade ut våra pass. Det var inte det lättaste kan jag säga, man kan ju tro att man ska vara nästan själv en onsdag vid halv två men icke sa nicke, 33 jädrans nummer före mig!! Ni som har barn kan ju bara tänka hur roligt det är att vänta med ett barn på 1,5 år i dryga 40 minuter (som blivit hemskickad från dagis pga av att han var gnällig) innan det blir ens egen tur. Tydligen var det fler än jag som trodde detta var en bra tid.
Hur som helst, vi styrde vidare till Lina för att hämta hem katten till Haga. När vi kom till Haga så kom målaren precis samtidigt som oss, det visade sig att han inte var riktigt klar utan skulle fixa det sista men det gick bra att komma in med katten ändå som tur va. Ett tomt kylskåp och tre gapande magar gjorde att vi styrde bilen mot konsum för lite yoghurt och mjölk. Yoghurt till oss och mjölk till familjen med det ekande kylskåpet.
Vidare sen till zoo center för att hämta ut kattsanden och maten och sist lämna lina. Hem med allt och lämnade tillbaka nyckeln till grannen.
Lucas åt lite mer mat och sen tog han ett välbehövligt bad. Ner och gjorde välling och sedan blev det sängen för det lilla livet som var så trött så trött. I dag så somnade han äntligen i tid och jag hoppas han får sova ända tills i morgon för han behöver verkligen det.
Håll tummarna för att han kan vara på dagis i morgon =)

*flirt flirt*

Lucas håller god min och vill gärna flirta lite även om han är lite hängig.

Cyklistdåre!

Jag blir galen på cyklister som cyklar på vägen! Varför cyklar man inte på cykelbanan som går två meter från vägen och är precis lika upptinad som bilvägen? Är man inte rädd om sitt liv? Inte kan man köra om hur som helst heller utan man får snällt puttra på bakom cyklisten tills alla i den mötande trafilken är ur vägen för man vill ju gärna inte köra på någon. *grrr* Hata cyklister!

Ledarhäst

Ledarhundar har man ju hört talas om hur många gånger som helst men jag måste villigt erkänna att jag aldrig har hört talas om en ledarhäst.


Kattrackare

I helgen är vi kattvakt åt typ alla gårdens katter =) eller inte men tre stycken extra har vi i alla fall. De är väldigt lättsamt att vara kattvakt när de är utekatter. Problemet uppstår bara när de ska gå ut på morgonen för de vill verkligen inte gå ut, de vill ligga och mysa på mattan och bli kliade under magen. Man får helt enkelt lyfta ut de små liven.
Det är bara en av katterna som ska vara inne så han får man dalta lite extra med så han inte känner sig åsidosatt =)

Glad Påsk

Glad påsk på er alla =)

Sjuklingen

Lucas blir då inte bättre, han hade 40,3 i morse och låg bara i våran säng och hostade. Stackars lilla barn. i med lite alvedon och hosmedicin så kom han sakta men säkert på fötter igen. Måste säga att han verkligen är tapper det lilla barnet.

Just nu

känns det som om lucas är helt frisk, han och lina ligger på golvet och kastar pusselbitar på varandra. Han garvar het galet och Lina med. Man blir verkligen glad då han är glad och han älskar verkligen Lina

Lilla Pärlan

I dag fick jag rida på den vackra pärlan. Hon levde sitt eget liv från början och for omkring som en galning och hoppade som en känguru =) hihi tur att hon var snäll när jag väl skulle rida. Endast några småhopp och och lite rodeo när jag väl satt på men man kände sig ändå trygg. Hon är ändå en riktigt stjärna att rida på så läcker och fin. Hög och fin i formen utan att man kräver det, hon bara är på plats hela tiden. Ska bli roligt att rida lite fler gånger......om jag nu får rida något mer när hon var så busig =)

Skrattattack

I dag fick jag och Lina värsta skrattattacken när vi såg på TV. Tårarna sprutade och jag kiknade så jag nästan inte fick luft. Roligt var det men stackars nicke fattade inget alls =)

hemma med sjukt barn

Det måste vara det tråkigste som finns, inget är bra, han snorar och hostar. Gnäller och ska ha 110% uppmärksamhet. Men det är ju inte lätt att vara liten, sjuk och kille =)
Han är ändå så underbart söt min älskade Lucas.

När allt går emot en

Eva hade klippt ut en superfin schablon åt mig som jag senare fixade i hårdpapp. Allt gick så bra men vad händer då sedan när vi ska spreja den på lådan???? Jo sprejen fräter sönder all färg ända in på grunden........surt. Vi bestämmer oss då för att ta en svamp och dutta på färg istället.......vad händer då? Jo då smälter allt samman till en enda röra.
Jag blir galen, det vill ju sig inte. Vi kommer inte få klart hindret innan helgen. I morgon blir sista försöken, två ideé kvar.....
Håll tummarna! 


RSS 2.0