Jenny

Bomben är släppt
Som några av er redan räknat ut så verkar jag bli väldigt sjuk när jag är............ gravid. Så även denna gång. Nu tänkte jag att jag skulle berätta för er nyfikna så slipper ni fundera. Förra gången fick jag något som hette entrovirus och denna gång blev det urinvägsinfektion, svininfluensan, lunginflammation och överkänslighet mot pencilin.
Du är på dag 97 av 280. (34,6%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 5 fulla dagar (v13+5).
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 183 dagar kvar till beräknad förlossning.

Din bebis väger nu 43-52 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

 

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Du

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Carro

Men vad roligt =)

Jenny

Va kul!!! Stort stort grattis till graviditeten :D



Kram Jenny

Lotta

Men så kul! Grattis :) Hade dock mina aningar när det dök upp en statusuppdatering på Facebook som man kunde förtå att du var gravid som bara en stund senare var borta och ett nytt uppe med lite mindre info ;) Hoppas du får bli frisk nu!!

Karin

Men gud så roligt! Grattis!

Anonym

grattis !!

mickis

Åh va kul, grattis jenny! :)

Johanna

då behöver man inte oroa sig för att råka försäga sig längre =)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress