Jenny

Fraktur
I går när vi skulle raspa tänderna på en häst så upptäckte vi att den hade en tandfraktur. Tandläkaren fick jobba som tusan för att få ut tanden och hästen skötte sig bra. När tanden väl var ute så måste jag säga att tandläkaren måste ha gjort ett super jobb för ut ur munnen har hon dragit en tand på ca 7 cm.........gissa om det stank och luktade ruttet under??? Vilken tur att det upptäcktes, stackars häst måste ju haft jätte ont. Detta är ju bara ett bevis på hur bra hästar är på att dölja smärta. Skönt nu att tanden är ute så att läkningen kan börja.

På en annan häst upptäcktes en liten häftklammer (en sådan man har för att häfta ihop tex tidningar och liknande) mellan tänderna. Hästen tuggade "höbollar", inte konstigt måste jag säga. Tur att det upptäcktes.

på en tredje häst upptäcktes stora, djupa sår i kinderna. Riktigt snuskiga......dessa har dock uppkommit  sen en längre tid tillbaka och inte orsakats av den nya ägaren.

Snabbt samandrag så upptäckts lite småsår, tre tandfrakturer, vargtänder, häftklammer, större kindsår, betslingskador och lösa mjölktänder men över lag så var de flesta hästarna riktigt fina i sina munnar och det är ju underbart att det kan få vara så.
Ida

Hey!

tänkte bara lämna ett litet avtryck av mig & säga att jag verkligen gillar din blogg.

VIlka fina hundar du har. Har själv en huskyblandning.

ha en härlig dag!

Emily

Vi kollade tre av våra hästar när tandis var här och samtliga hade problem. Det var vargtänder, sårskador på tandköttet mm mm.

Ändå var det bara en häst vi med säkerhet visste hade ett problem.

Dom är bra på att dölja saker dom små liven.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress