middag

ska snart på middag hos pappa, ska bli gott. Alltid trevligt att bli bjuden på mat, synd att man inte är lika bra på att bjuda tillbaka bara.....

Lilla C

I går när jag skulle rida på lilla C så var hon halt.....inte halt så man verkligen kunde säga oj vad halt men ändå klart halt. Hon har väl fått en spark i hagen skulle jag tro. Vi får vänta tills måndag innan nästa tur.

Öroninflamation

Stackars Lucas har fått öroninflamation igen.......jag blir galen. Han har haft det varannan månade sedan oktober och det är verkligen inte roligt. Han vill inte ha sin penicllin och skriker hysteriskt. Han vill inte svälja ner det och det går inte att lura ner det med något annat heller......

Någon som har nått bra förslag på hur man får ner medicinen utan bråk???

Kanan

I går så hade jag lilla söta kanan, han var super duktig och avspänd. Nästan på gränsen till att bli för låg ibland. I dag hade jag hand om honom med och han var nästan ännu finare i dag. Ingela kom in och sa att han såg väldigt avslappnad ut =) tevligt för jag jobbade som en gnu för att få han så och han svara bra. Han blev lite pigg då Simson busade som tusan på andra endan av ridhuset så då passade han på att busa lite men det var ju nästan befogat.
Mockade, fyllde vatten, gav mat och lunchade den hungriga hästen.

Första turen

Första ridturen på Campeia är nu avklarad. Jag var supernervös men hon skötte sig underbart. Stog helt stilla, skrittade snällt runt i ridhuset och lyssnade noga på min röst, öronen spelade fram och tillbaka för hon var nog lite fundersam på varför rösten kom uppifrån och inte från sidan.
När jag satt av stog hon lika stilla som vanligt, hon är bara helt underbar. Super kännslig i munnen är hon med och går i form på en gång så jag ska ha en halsring så jag inte tar mer än nödvändigt i tyglarna.

Söta underbara häst!

Cobra

I går ville inte Cobra komma in från hagen, jag fick jaga han i 40 minuter runt runt. Han är helt makalös ibland den hästen..........Han var helt svettig då jag väl fick fatt på han så det blev inte mkt till longering utan jag red nästan på en gång. Han har börjat hitta på egna ideér om hur livet ska gå till och beter sig som en ponny ibland. Han blev dock fort trött och valde att lydigt göra som jag sa. Vi hoppade ett sockerbitshinder på spåret och det var super läskigt sa han =) *hahah* Först springer han som en tok och efter det så blir det tvärstopp så det är inte direkt rytmiskt men det kommer kanske någon gång =)

Modig

I dag var jag modig =) hahah eller kanske inte men det kändes i alla fall så. Jag är världens fegaste människa när det gäller hoppning. Inte på RV, han var så underbar som ingen annan men på andras hästar så vågar jag knappt trava cavaletti. Till saken nu, Jenny var iaf sjuk i går så jag fick rida på vackra Barry och han skötte sig super som vanligt. Vilken fantastisk häst det är, det är så lätt så okomplicerat och alldels underbart att rida han. Man blir bara så glad. Jenny var sjuk i dag med och det resulterade i att jag fick rida stjärnan i dag med men nu var det ju hopplektion för KM.......*darrr darr* Jag vart så nervös så jag skakade och trädde jag skulle kräkas men jag hade bestämt att jag skulle vara med på uppvärmningen och sedan sluta. Det gick super bra och han hoppade som en liten katt men sen när uppvärmningen var slut så ville KM att jag skulle hoppa serien och det var jag inte så pigg på......tillslut så väntade hela gruppen på mig och alla var på mig att jag skulle hoppa och sedan började även läktaren att tjata...då trodde jag att jag helt enkelt skulle svimma på en gång. Tillslut kunde jag inte stå emot trycket utan tänkte och sa att jag lägger en volt om det blir fel och då kommer jag INTE igen......KM sa att det inte fanns någon volt men jag sa att det fanns flera stycken.....Jag fattar iaf glp och börjar min anridning och vad händer då??? Jo hela gruppen ställer sig på ett led så att de är ivägen för mina volter så jag måste rida på serien utan volt och då blev jag ännu mer nervös. Men Barry var en stjärna och hoppade igenom serien superlätt och passade på att busa lite efteråt =) söta hästen. Sen blev det dock dressyr för hela slanten. På slutet var han jätte bra och igenom och då trampar han på så bra framåt =) Sen blev det kväll för hästen och mat + morötter.

Varför?

Varför är jag typ känsligast i världen och inte bara kan bita ihop som alla andra och se ut som en stenmur eller låta det rinna av mig som vatten på en gås?????? VARFÖR??????

*suck*

Lilla C

I dag var lilla C super duktig.....som vanligt jajaj men hon var det =) Ida hjälpte mig så jag kunde tömköra henne för första gången, känns bra om hon kan höger och vänster innan jag sitter upp. Hon stog som ett ljus när jag lät tömmarna "hoppa" från sida till sida, lilla stjärnan. Man kan verkligen inte tro att det var första gången. Hon brydde sig över huvudtaget inte om bröstan och det var ju bra det med.

Nu har jag hängt två gånger på henne och hon är snäll, lite mer höger, vänster, stanna och framåt från marken så kan man nog sitta upp snart tror jag.

Mycket att göra

I dag är det fullt upp hela dagen. Skulle ha tränat men jag hinner verkligen inte det. Snart ska vi till stina och Krille för att barnen ska få åka lite pulka och leka med varandra. Sen tänkte jag åka på lite fika och efter det så ska vi till haga för att äta middag och se på film.

Jag behöver ju inte funder så mycket på vad jag ska göra i dag iaf =)

Man blir glad


Peter Johansson


Glad

Glömde föresten skriva att Karin fick rida en stund i dag på sin lilla häst, det gick super bra och ingen smärta fanns över huvud taget =) Jätteroligt för henne verkligen!

Promenad och film

Nu ska vi snart gå på promenad med hundarna och sedan så ska vi äta lite mat och efter det blir det nog film och lite tilltugg. Vore gott att dippa lite gurka........kanske lite morötter med. Får se vad det blir för film, svårt när några verkar ha sett alla filmer som finns =)

Träning

I helgen har det varit micke träning. Alla är verkligen duktiga. Det ser så roligt ut men jag får helt enkelt snappa upp lite info från marken och sedan får stackars Cobra vara mitt offer.......Roligt att se att nivån på alla är så hög nu efter vilan.

Den lojala hustrun

Det var en man som hade arbetat hela sitt liv, sparat alla sina pengar och var riktigt girig när det kom till hans pengar. Just innan han skulle dö sade han till sin hustru: - När jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ta med mig mina pengar till livet efter detta. Och hans hustru lovade honom av hela sitt hjärta att när han dog, så skulle hon placera pengarna bredvid honom i kistan.
Och så dog han... Han låg där i kistan och hans hustru satt svartklädd med sin väninna sittande bredvid sig. När ceremonin var över, och just innan begravningsentreprenören skulle stänga kistan, sade hustrun: - Vänta, bara en stund!
Hon hade en låda med sig och den gick hon fram och lade i kistan. Begravningsentreprenören stängde kistan och rullade iväg den.
Hennes väninna sade: - Jag vet att du inte var dum nog att lägga alla pengarna där i kistan tillsammans med din man.
Den lojala hustrun svarade: - Hör nu, jag kan inte ta tillbaka mitt ord. Jag lovade honom att jag skulle lägga pengarna i kistan med honom.
- Menar du verkligen att du lagt alla pengarna i kistan?!
Ja, det gjorde jag, svarade den lojala hustrun. Jag samlade ihop allt, satte in det på mitt konto och skrev ut en check åt honom. Om han kan lösa in den, så kan han spendera pengarna.
Historiens sensmoral: Kvinnor är smartare än män...

Liten klippmaskin

Ska snart åka till stallet för att se på träningen. Alltid kan man lära sig något. Tänkte oxå kolla på en jacka åt mig som jag kan ha i stallet.

I dag var vi och köpte en liten klippmaskin till stallet. Den ska vi ha när någon häst har fått ett sår som behöver ses över, då är det så bra att få klippa rent.

I morgon kommer Birger och lugnar ner några av våra hästar så vi kan klippa dem, funkar inte att de är så långhåriga som de är nu.

I morse så var balen stenfrusen och vi slet som djur.......halva stallet hade fått mat vid halv åtta och då brukar vi vara klara med matande i vanliga fall........*suck* Hatar när det är en isigbal.

Lucas är en busunge, han kan inte låta bli kattlådan...........

Löshoppning

I dag löshoppade vi unghästarna. De var jätte duktiga, Idas häst tyckte det var super roligt och hoppade som bara den. Cobra var riktigt riktigt duktig, han har verkligen tryck i glp:en och bara flög över. Kalea har varkligen tagit sig måste jag säga, hoppade bättre nu än i höstas. Lilla Campeia hoppade glatt över alla hinder hon med även om hon tyckte att bommarna var lite läskiga.


Campeia

Kanan

I dag red jag på kanan, han var jätte duktig. Vi red serpentinder med halt på mitten och sedan red vi längst fyrkanten i mellan glp för att sedan samla på kortsidorna =) var frustade och tuffade på som bara den. Jag höll dock på att ramla av en gång för det var någon i verkstaden och som sedan startade lufttrycksmojängen precis då vi red förbi öppningen och vipps så var jag på andra sidan ridhuset =) hahah jaja det är ju tur att han är snäll.

I boxen såg det dock ut som om han hade bjudit in alla stallets hästar.......*grr*, matade oc

En flicka

I lördags morse föddes en underbar liten flicka av Stina =) jag blev så glad så jag inte kunde hålla tårarna tillbaka. Åhhhh så mysigt. I dag ska vi åka och titta på lilla miraklet =)


IKEA

I går var vi på IKEA, mamma, flizan, Lina och jag. Det var jätte roligt och vi shoppade en massa saker. Lina var extremt trögstartade på morgonen för.....hmm ja fråga henne så får ni veta. Men hon hade iaf typ gått till sängs en timma innan jag ringde och väckte henne =)

Jag hittade iaf en massa saker till Lucas så som glas, tallrikar, bestick och sängkläder. Även en lite fotölj fick åka med hem.

Hemresan var super rolig om man bortser från sktivädret och några läskiga omkörningar. Jag och lina satt bak i bilen och sjöng för full hals =) du vet som man gör när man typ är helt själv i bilen och ingen i hela världen hör. Det är tur att flizan hade hörlurar och att mamma är lite lommhörd för det lät nog inte så bra men roligt var det. När vi sjöng lite tystare så hörde man mamma säga - Sjung högre flickor =) haahhaa jaja den resan gick fort måste jag säga.

Mamma-award.

Jag har fått en jättefin award av Emily


Cobra

I dag fick Cobra bekänna färg, han fick vara med för Anna Hedbys. Han var super duktig och gjorde sitt bästa nästan hela tiden. Busade några gånger när det blev jobbigt och när det inte funkade provade han med att skrika sig hes =) men duktig var han iaf.

Söta häst.

-29.4

I dag har det varit lite bitigt...... -29,4 vid fikat. Måste säga att det var lite halvkallt när vi tog in hästarna.......*brrr*

Lilla C

I dag så fick lilla C träffa stigbyglar för första gången. Det var hur lugnt som helst. Hon reagerade knappt, tittade lite på den som gungade på utsidan av henne när hon travade på volten men det gick lugnt och fint. Jag stog även några gånger i stigbygeln med full vikt och det gick bra. Hon är bara för duktig. Söta hästen!

lilla c

Mer hängande i dag. Lika duktig i dag. Fick hänga helt i luften nu från båda sidorna. Blir nog sadel i veckan och sedan hänga på riktigt =)

CassieI dag fick jag rida på lilla hjärtat, hon var så fin. Jag fick en liten nostalgi rysning när jag travade runt i ridhuset. Hon är så lätt att rida, så enkel.... så...... ja bara underbar. Det är ju så här de ska vara att rida, enkelt. Jag bara älskar den hästen. Tänker tillbaka på den tiden då det var hon som var liten och jag red runt på henne och lärde henne så mycket saker. Hon var så snäll redan då. Att få hoppa henne är som rena drömmen, med henne kan man verkligen få ett bra självförtroende igen. Lilla lilla hjärtat.......

Falskt alarm

Det verkar inte som om lillskruttan vill komma ut utan hon valde att tagga ner och nu är det lugnt igen. Jag längtar ju så jag svimmar =) Hoppas nu bara att hon inte väntar till planerat datum för då måste jag ju vänta i flera dagar.....

Nyfiken

Jag är så nyfiken och spänd nu =) pratade med den ena gravida i morse och hon hade värkar......kanske det kommer ett litet knytt där innom snar framtid. Hörde dock att det verkade ha lugnat sig lite på em men kanske kanske så kommer det snart =)

Rådjur

Det stryker omkring rådjur på våran gård. Helt plötsligt så är har det dykt upp en flock som inte verkar särskilt rädda......De har smaskat på grannens buskar och träd =)

Lilla C

I dag hängde jag på lilla C, hon var usper duktig. KM höll i och jag tränade att hänga fler gånger. Hängde från båda sidorna hon står still och är lugn så det blir snart sadel. Det är så lätt att förhasta sig för att hästen är så snäll så vi har bestämt att ta det lite lugnt så att vi inte får en Niro till.......

Let´s Dance

Måste bara säga att jag blir lite förvirrad över mig själv ibland. Jag är inte den typen som gillar klänning eller kjol men nu har jag sett nått som jag faktiskt gillar för en gång skulle. Det är sällan jag ser nått som jag tycker är riktigt fint...

Magdalenas kläning som hon hade i går när hon dansade med Daniel det är den jag menar =) Den skulle jag vilja ha så om någon vet vart man kan hitta något liknande så hojta till......och nä jag är inte miljonär så en rimlig summa tack.

Pluppar upp magar

I dag fick jag veta att ytterligare en person i min närhet ska ha barn......det pluppar upp magar lite här och var nu för tiden =) mysigt!


Fram och tillbaka

I dag känns det som om jag bara åkt fram och tillbaka hela dagen. Visst det började lugnt med att se på lite skidor sen blev det fullt ös på kalas, rusade därifrån till stallet, klippte så fort jag kunde, tillbaka för att plocka upp nicke och lucas, vidare till maxi, handlade lite middag, ilade till stina, krille och zeth. Snackade skit där en snabbis (gosade med gråben en stund), full fart hem, gjorde middag, åt middag med nyströms, blev även efterrätt, la lucas och äntligen så blev det lite egen tid. Har sett på körslaget, lagom underhållning tycker jag.

Nu blir det snart sängen för mina ögonlock väger ett ton

Sara Löfgren - För Alltid


Träning

I dag så jobbade vi på som vanligt på privatsidan. Gick sedan över till rs-sidan och vad ser jag då?? Jo gödselkärran har ramlat ner från rälsen, den har släppt från sina fästen och är helt överfylld......Stackar Jonas och Anders jobbade på för fullt och Ida kom med en hjälpande hand. Efter lite arbete så lyckade de iaf fixa problemet för självklart hade den släppt precis där det är som smalast och inte kan växla så det blev stopp med all trafik. Detta lilla missöde resulterade i att vi blev sena i stallet och var inte klara förens vid 9.20, som väntat blev vi sist upp till fikat men Ida fällde en liten kommentar och sedan var det ur världen. Något annat som konstaterades var att "guling är visst inne....." jaha och vad gör man då åt det????
Red lilla hjärtegrynet Cobra i dag och vi hoppade tre små miniatyr räcken i trav, provade i glp men då tyckte han att det blev alldeles för svårt. Höll på att rammla av en gång oxå eftersom att han tvärstannade i glp och hoppade rakt upp samtidigt som han drog ner huvudet, lite oväntat måste jag säga.
Campeia och jag fortsatte våra "hopp" övningar från sidan men i dag hade vi en gjord på. Det var första gången hon hade det och visa sitt missnöje med att slå upp varje framhov en gång var under magen. I går fick hon sitt första träns och det verkade som om hon var helt obrydd i dag och det är ju skönt.Direkt efter jobbet åkte jag och hämtade resten av familjen och sedan blev det badhuset för hela slanten. Lina, Helga och jag simmade som bara den. Helga påstår att simmning inte ger nått och ändå hade hon mjölksyra efter en längd (25 meter) konstigt måste jag säga =) *hihi*
Efter träningen så skjussade vi upp Lina till skolan så att hon skulle hinna i tid.

Hem och åt god middag med en iskall cider. Nu sitter vi och väntar på att Let´s Dance ska börja. Jag har inte följt det förut men jag tänkte att i år ska jag göra det.

 

Jobb

Det går hur bra som helst att jobba. Jag älskar verkligen mina arbetskamrater, de är så roliga och trevligt. Vi skrattar nästan hela tiden. Det går oxå så fort att jobba då alla hjälps åt =)

Red Cobra i dag och han skötte sig som vanligt super bra. Lite svårt att styra ibland men det hör nog till skulle jag tro. Tränade på att fatta glp och det tyckte han var super roligt =)

campeia blev longerad i dag och hon var super duktig. Sen så la jag lite tryck på hennes rygg och hoppade upp och ner från båda sidorna. Ingen reaktion där inte hon är så duktig så!

Campeia

Var på stallet i dag, myste en stund med Campeia, hon är så underbart snäll och gosig. Hon borrar in huvudet i armen och bara myser.........längtar tills i morgon.

Pizza

Snart blir det pizza, nicke ska åka och köpa och sedan kommer nyströms hit och äter. Ska bli gott, är dock inte super hungrig men dete kommer nog att gå ner =)

Hur får man bort vattenfast penna??

Hörde att vi har slut på medel som tar bort den vattenfasta pennan från tavlorna......hur får man då bort det? TIPS tas tacksamt emot. Förut så har vi tagit bort det med munvatten.......man börjar ju fundera på hur starkt det var.....

Första dagen

I dag har jag jobbat min första dag sen juli -07 =) det gick super bra. Dagen gick jätte fort och man hade saker att göra precis hela tiden. Det var trevligt att vara tillbaka bland sina arbetkamrater med.

Vi hämtade hem Campeia från Brån och det ska bli så roligt att få arbeta med henne. Kan ju villigt erkänna att jag är väldigt väldigt partisk då det gäller alla frågot kring henne. Hon är vackrast, sötast, snällast, bäst osv =) hahah men det lägger sig nog när hon börjar bråk fast å andra sidan så om hon är hälften så snäll som sin mamma så ska det nog gå bra.

På onsdag ska hon få sitt första träns och vi ska upptäcka världen lite grann. Ska bli så roligt. Tänkte även hinna med Cobra en stund. KM börjar ju sent så jag vill inte rida på han när han vilat så länge och inte någon är med.

Det blir nya friska tag på onsdag!

Nästan friska

I dag så var det första dagen vi kände oss bättre, inte bra men bättre iaf. Skönt att kunna vara på benen iaf. Har bara tagit två alvedon i dag och lite näsdroppar så det är verkligen framsteg.

Var på stan med co. shopade bla en tröja till lucas från p.o.p

Handlat på coop har vi oxå hunnit. med. Resten av kvällen har jag byggt pussel, fick det av lina i julklapp, skitsvårt är det!

Finbesök

Var på haga en stund i dag. Det var finbesök från Linköping, min kusin och hennes galna sambo (kanske blivande man vem vet??). Vi snackade om dit och datt och fikade en massa go´fika. Kom även in på den första gången vi träffade olof så skulle han se riktigt farlig ut......haha men han är ju harmlös =)

  

Lite bättre

Det blir hela tiden lite bättre med våran förkylning. I dag har jag kännt mig ganska pigg om man bortser från hostan, snoret och att det gör ont i bihålorna =)

Gott Nytt År

Gott nytt år på er alla =) hoppas kvällen har varit god med mat, vänner och allt som hör kvällen till. För oss blev det en heldag i soffan för att sedan släpa sig upp en stund för middag hos helga. Vi stannade inte så länge eftersom att jag känner att jag inte är oki än. Matt, trött och allmänt hängig men det är nog ganska vanligt när man haft feber så många dagar.

Tack för i år

RSS 2.0