Karusell

Kom på att jag nog inte visat att Lucas har varit på sitt första tivoli =) han och Colin har åkt sina första karuseller.


Badkruka

I dag har vi varit på lagunen och badat, Magnus, Lina, Lucas, Colin, Helga och jag. Colin och Helga borde inte räknas eftersom att de bara var där i ungefär en halvtimme men det var ju roligt att de kom. Jag som är en badkruka höll mig på torra land medans de andra badade och plaskade omkring. Lucas tycket det var super roligt och ville inte alls åka hem när det blev tid för det. Vi får ta och åka dit lite fler dagar.

Vit som en skata?

Ja det är iaf linas egna åsikt om hennes hudfärg.....vit som en skata. Måste säga att jag nog aldrig har hört det uttrycket förut.....inte hon heller tror jag för vi fnissade lite och sedan ändrade hon sig till att hon var som ett åkerspöke i stället. =)

Regn

I dag har vi byggt beteshagar hela dagen..... i regnet. Tur att man har bra regnkläder säger jag bara. Två hagar är klarar och jag tror nog att några grabbar får flytta ut redan i morgon om de har tur. Mumsigt med gräs.
Hundarna var med hela dagen och de kommer nog att somna ovaggade i kväll om jag säger som så =)

Vintips

Så här in för sommaren så kanske ett litet vintips kunna passa?

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av.


Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.
Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan
jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.


Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.


När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.


Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.


Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin: 
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft


Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt


Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:
- Tack, men jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.Lycka till med vindrickandet i sommar


Intressant läsning om hur samhället idag fungerar!

Detta mejl fick jag skickat till mig och jag fann det riktigt läsvärt. Jag vet inte om det verkligen är skrivet av Jonas Gardell men det roade mig att få läsa det så nu är det din tur att få ta del av det.


Jonas Gardell - vår hjälte

Jag lät installera en ny telefon, fick sedan en skyhög telefonräkning, ringde upp Telia och frågade...

- Jag har en förfrågan angående en teleräkning jag har fått. Ni har varit hos mig och kopplat in ett nytt abonnemang och debiterat 310 kronor i resekostnad.

Varifrån har man åkt för att det ska kosta så mycket?

- De har åkt från Arbetscentralen, svarade Telia.

- Var ligger Arbetscentralen?

- Det vet jag inte.

- Ligger Arbetscentralen i innerstan?

- Ja, det gör den.

- Själv bor jag vid Slussen, som du vet är absoluta innerstan, hur kan det kosta 310 kronor att resa den sträckan?

- Det bara gör det, svarar Telia.

- Sedan har ni debiterat "teleuttag" 140 kronor...

- Det är för själva jacket.

- Men jag har ju mitt gamla jack kvar, ska jag betala för det en gång till?

- Varför frågar du allt detta?

- Jag heter Jonas Gardell och ...

- Du ska få tala med någon annan.Så går ännu en stund och sedan säger en röst:

- Debiteringen!

- God dag, säger jag, jag har blivit debiterad resekostnad 310 kronor på min teleräkning, och jag skulle vilja veta var den här Arbetscentralen ligger som man har rest ifrån.

- På Norrlandsgatan ligger den.

- Nu är det så att jag bor vid Slussen. Det är ju bara fem minuters resväg.

- Det kostar det.

- Får jag fråga hur man har rest?

- Hur menar du?

- Har man cyklat, åkt taxi...

- Man har åkt bil.

- Hur kan det kosta 310 kronor att fara en kilometer med bil? För 310 kronor kommer man nästan till Arlanda i taxi, tur och retur. För 310 kronor kommer man till Norrköping med tåg.

- Det har regeringen bestämt.

- Har regeringen bestämt att det ska kosta 310 kronor att resa mellan Norrlandsgatan och Slussen? Med tunnelbana kostar det tolv spänn.

- Vad vill du egentligen?

- Jo, jag heter Jonas Gardell och...

- Du ska få prata med Klas Gustafsson, han har hand om sånt här.Lite senare blir jag uppring, inte av Klas Gustafsson utan av en kvinna som vi kan kalla Sonja. Sonja säger att Arbetscentralen inte ligger på Norrlandsgatan utan på Söder där jag bor. Då säger jag att det ju i så fall är ännu närmre till mig. Sonja svarar att 310 kronor plus moms är Minimipris för en resa, en restimme 310 kronor.- Men han har ju bara rest i fem minuter.

- Gör ingen skillnad.

- Det gör det väl. Ni har debiterat arbetskostnad också, en timme, 310 kronor.

- Det gör vi alltid.

- Men han arbetade ju bara i femton minuter.

- Gör ingen skillnad.

- Snälla ni, ni har ju inklusive resa och arbete bara ägnat er tjugo minuter åt mig, ändå ska jag betala för två timmar.

- Man måste ju skilja på resa och arbete. Såna är reglerna. Man betalar för varje påbörjad timme.

- Fast man bara har arbetat och rest i tjugo minuter?

- Visst.Nu börjar en otäck tanke mala i mig, jag måste fråga:

- Förlåt, om ni påbörjar arbetet 10.55 och avslutar det 11.05, får man betala för två timmar då?

- Ja, det är ju två timmar.

- Nej, det är tio minuter, men ni menar alltså att ett arbete som utförs mellan 10.45 och 10.55 räknas som en timme medan ett arbete som utförs mellan 10.55 och 11.05 räknas som två, fast den faktiska arbetstiden i båda fallen är lika lång.

- Ja. Så menar vi. Ja.Jag vill poängtera att citaten är ordagranna. Till slut betalade jag 310 kronor för fem minuters resa med bil. 310 kronor för femton minuters arbete och 140 kronor för ett jack jag redan hade. Plus moms.  Det här är det Nya Telia. Ett Telia som har gått på charmkurs. De är trevliga som fan. Och riktiga lurendrejare. Och nästa gång Telia kommer till er, begär att de stannar i en timme, för det har ni betalt för. Åk sedan runt i deras bil en timme, det har ni också betalt för!

Jordskalv

Det har varit ett jordskalv i västerbotten nu för ca en timma sen. Jag och nicke var i köket och surrade på medans maten kokade. Lucas lekte på golvet och helt plötsligt så börjar det mullra och skaka i hela huset. Nicke och jag tittar på varandra och säger oj vad det åskar. Nicke springer och drar ut sladdarna och jag tänker wow nu ska Lucas få vara med om sitt första riktigt åskväder.......men inget mer händer. Helt tyst och stilla. Efter ca 20 min ringer helga och frågar om vi kände av jordskalvet? Hmm jordskalv, jasså jo det gjorde vi ju. Då börjar jag tänka på förra gången det var ett jordskalv här. Det kändes nästan likadant. Som om det kommer en långtradare i 180 körandes mot huset ungeför. Nä men det mullrar jätte högt och allt skakar på ett konstigt sätt.

Lite läskigt är det ändå eftersom att man verkligen tror att man lever i en skyddad värld men man har egentligen ingen aning om vad som väntar bakom dörren.

Litet föl

Wilma har fått ett litet hingstföl e: San Brasil (lina trodde dock att hon fått en valack men Mari fick tala om för henne att de faktiskt föds som hingstar, hhehhehe)

     

NationaldagenFlaggan är på platsAlla är samladeLucas upptäcker att det finns en bäbisLucas inspekterar den lillaHon blir trött av all uppmärksamhetMen bjuder ändå på en puss

Dagen avslutades sedan med en supergod och trevlig middag med familjen brändström och tegström.
Bäbis

Då har man varit och nosat lite på lilla Selma =) hon är så söt och underbar.


Kanonen = nej för mig

Jag är nog en av jordens harigaste människor vad gäller karuseller. Jag kan inte åka något som går runt för då mår jag illa och jag kan inte åka något som liknar bergochdalbana för då pirrar det så mycket i magen så jag tror jag ska svimma. Jag är inte den personen som är rolig att ha med på nöjesfält om man vill ha sällskap i attraktionen men jag är en riktig hejare på att hålla handväskor, mobiler och jackor =) så häng allt på mig så kan du själv få åka en sväng.

Läste på aftonbladet att en attraktion vid namn kanonen hade stannat och passagerarna satt fast i över en timme......nä där har jag ännu en anledning att stanna på marken.

UMEÅ

Om du vill veta mer om umeå, snott från Wipipedia

Umeå är en tätort (stad) i Västerbotten. Umeå är centralort i Umeå kommun och residensstad i Västerbottens län samt universitetsstad sedan 1965.

Umeå är Sveriges tolfte största tätort med drygt 75 000 invånare (2005). Umeå är därmed Norrlands största tätort (Umeå kommun har 112 700 invånare). Tätorten är avlång med ett avstånd på över 1 mil mellan de yttersta stadsdelarna Umedalen i nordväst och Tomtebo i sydost, men även de stora stadsdelarna Teg söder om älven och Ersboda i norr ingår i tätorten. Umeås centrum, som består av 48 kvarter, avgränsas av Ume älv, Västra Esplanaden (E4/E12), järnvägen och Östra Kyrkogatan. I takt med att folkmängden ökat har även delar av de angränsande stadsdelarna Haga, Väst på stan och Öst på stan fått en centrumkaraktär. Inne i själva staden finns ett helt skogsområde sparat, Stadsliden, som bland annat har elljusspår som nyttjats för att arrangera skid-SM. På sikt kommer även sjön Nydalasjön att omges av den växande staden eftersom stadsdelen Tomtebo vid sjöns södra ände planerats expandera öster om sjön (idag ett skogsområde).

Umeå, som ofta kallas Björkarnas stad, eller lill-stockholm, är belägen invid Umeälven, cirka 15 kilometer från Bottenhavets kust. Staden låg vid havet när den grundades i början av 1600-talet, men landhöjningen har medfört att detta inte är fallet längre. I stället har samhället Holmsund vuxit upp vid kusten, och där finns också Umeås uthamn. Några år i slutet av 1980-talet marknadsfördes Umeå som Norrlands huvudstad - en beteckning som Sundsvall i början av 2007 ansökt om att registrera som varumärke. Staden Umeå försöker nu alltmer profilera sig som kulturcentrum, med målet att utnämnas till Europeisk kulturhuvudstad 2014[3]. En utav Umeås största satsningar är den årligt återkommande Umeå Kulturnatta[4]som lockar ca en tredjedel av Umeås befolkning. Sedan universitetet etablerades i Umeå i mitten av 1960-talet har Umeå varit en av Sveriges snabbast växande städer, med en årlig tillväxttakt på cirka 1,5% eller 1 000 nya invånare. Befolkningstillväxten tycks ha avtagit i och med att universitetet nu inte längre växer så snabbt.

Det byggs omkring 800 nya bostadslägenheter årligen; efterfrågan på lägenheter är mycket stor, centrala stadsdelar förtätas och nya bostadsområden tillkommer i Umeås ytterområden. Sveriges nordligaste moské, Umeå moské, planeras att uppföras på Ålidhem.

Läge 63°49′32″N 20°15′49″O / 63.82556, 20.26361
Landskap Västerbotten
Län Västerbottens län
Kommun Umeå kommun
Folkmängd(2005) 75 645 invånare
Area(2005) 3 346 hektar


Fille filur

Hittade ett kort på lilla fille filur, den söta och trevliga lilla ponnyn.


Till min vän Emily

Jag städade runt lite på datorn och hittade detta till dig.

 

Fräckisar (till dig som tål)

Självförtroende I
Den unga blondinen hade nyss gift sig med en gammal gubbe på 87år
och när bröllopsnatten kom, kröp hon ner mellan lakanen och började
puffa till kuddarna.
Plötsligt brakar toalettdörren upp och ut stiger gubben med ett riktigt
praktstånd, kondom på, klädnypa på näsan och hörselskydd över öronen.
- Men herre gud! skrek blodinen, vad gör du Alfred?
Då svarade gubben:
Det finns två saker i livet jag hatar!
1) Det första är kvinnor som stönar och skriker.
2) Det andra är lukten av bränt gummi.

Självförtroende II
Så var det tjejen som smög in på herrarnas toalett, eftersom det var
en jäkla kö på damernas.
Hon satte sig brebent över pissoaren och började kissa.
När hon var färdig, drog hon av en riktig rökare så den riktigt skorrade i väggarna.
Killarna inne på toaletten, tittade med stora ögon på tjejen.
- Vaddå? sa hon högt och tydligt.
- Ni skakar ju er när ni är klara, då kan väl jag för fan blåsa min torr!!

Romantik i vardagen
Tjejen står och strippar framför sambon, som bara har ögon för TV:n.
- Ser du inte vad jag gör? säger hon irriterat när hon har hunnit till trosorna.
- Jodå, men kan du inte sortera tvätten någon annanstans?  

Gammal goding!
Fröken hade läxförhör på lågstadiet i Tierp. Varje gång Kalle fick en fråga
slickade han på fingret och strök sig över pannan. Fröken ville till slut veta
varför han gjorde på det viset varje gång han fick en fråga.
Kalle svarade:
- Jo det är därför att ibland när vi lagt oss och skall somna så brukar
mamma säga till pappa: - Stryk lite saliv på huvudet så går det lättare.

Roffe var hos läkaren
Roffe var hos läkaren och förklarade att han inte kunde få stånd.
Läkaren:
- Vänta tills din fru har somnat, så smeker du henne mellan benen till
du känner hennes safter. Sedan smörjar du det under din näsa och då kommer du att få stånd.
Roffe gick hem och väntade på att frun skulle somna och han smekte henne och
smetade ut hennes safter under näsan.
Och mycket riktigt fick han stånd och väckte då sin fru.
Frun:
-Vad f-n väcker du mig mitt i natten för, bara för att visa att du har näsblod för.


Ordbok för att förstå män och kvinnor

ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA KVINNORS KONTAKTANNONSER:


40-årsåldern..................................49

Äventyrlig......................................Har legat med alla

Atletisk..........................................Inga bröst

Alldagligt utseende..........................Muuuu.

Vacker...........................................Patologisk lögnare

Känslomässigt stabil.........................Går på mediciner

Feminist..........................................Fet

Fri själ.............................................Knarkare

Vänskap i första hand.......................Före detta slampa

New-Age........................................Kroppsbehåring på fel ställen

Traditionell.....................................Inga blowjobs...

Öppensinnad...................................Desperat

Utåtriktad.......................................Högljudd och jobbig

Fyllig..............................................Mycket fet


ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA KVINNORS SVENSKA:


Ja...............................................Nej

Nej.............................................Ja

Kanske........................................Nej

Vi behöver....................................Jag vill ha

Vi måste prata...............................Du är i trubbel

Visst, gör så..................................Det är bäst att du låter bli

Gör som du vill...............................Du kommer att få betala för det här senare

Jag är inte upprörd........................Såklart jag är upprörd, din idiot!

Du är uppmärksam ikväll................Tänker du bara på sex?


ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA MÄNS SVENSKA:


Jag är hungrig.........................................Jag är hungrig

Jag är trött.............................................Jag är trött

Jag är sömnig..........................................Jag är sömnig

Snygg klänning........................................Snygg urringning!

Jag älskar dig..........................................Jag vill ha sex nu

Jag har tråkigt.........................................Vill du ha sex?

Ska vi dansa?...........................................Jag vill ha sex med dig.

Kan jag ringa dig nån gång?......................Jag vill ha sex med dig.

Ska vi gå på bio?......................................Jag vill ha sex med dig.

Får jag bjuda dig på middag?....................Jag vill ha sex med dig.

Dom skorna passar inte klänningen...........Jag är bög


En dag på jobbet

Dagen började som vanligt med att fodra RS-hästarna med havre och sedan de privata med både hö och havre. Kratta och sopa i stallet och sedan tillbaka för att mocka, spåna, kratta och plocka undan tex borstar, grimmor och grimmskaft. Stallet gick superfort i dag och vi var klara redan strax efter åtta. Gick upp på kontoret och började att fylla i alla sjukjournaler till rs-hästarna. Nio var det fick och sedan så tog jag och våran duktiga praktikant Rebecka en tur med Lorven i skogen.
(foto: Praktikanten Rebecka)

Han var pigg som en spigg och tittade på allt men efter en lång runda i sanden så var han inte lika busig på vägen hem.

Fodrade lunch till alla hästar och sedan blev det staden för lite lunch (de heliga torsdagsluncherna). När vi kom tillbaka så tog Anders och jag tag i inkörningen av Campeia. Hon är verkligen super måste jag säga. Hon fick loksele på sig för första gången i dag. Inte brydde hon sig om det inte. Hon var dock väldigt grov runt halsen så vi fick spänna ute den. Vi traskade ut på framridningsbanan och gick runt med henne där men ingen reaktion på nått. Vi jobbade vidare med specialgjorda skakler och lät henne titta på den och däcket. Anders fick dra det framför och bakom, hon sneglade lite på det men insåg snabbt att det inte var lönt att hetsa upp sig. Vi lät henne traska över skaklorna några gånger och sedan spände vi för. Det gick hur bra som helst. Anders fick agera motvikt i dag och han har inte en chans, hon bara drar lite mera och han har inget att sätta emot. Duktiga lilla hästen =) Vi lät henne även bekanta sig med de skramliga coca-cola burkarna men de brydde hon sig inte om det minsta. Vi hade tänkt ha däck i morgon men det hinner vi kanske inte för treorna rider för sista gången och vi tänkte rida ut i skogen då. Självklart vill Lilla C följa med på det då.
Jag måste säga att jag ÄLSKAR den hästen och jag önskar verkligen att hon var min. Jag får glädjas varje dag jag får vara med henne.
Efter att vi "kört" klart så skulle Anders låsa in sakerna men då fastnade nyckel i låset och den gick inte att rubba. Vi stod och provade länge men den satt som sten. Fikat hägrade så vi struntade i nyckeln och tog rast i stället. A-K och jag traskade ner efter fikat för att få lös nyckeln.......icket att den gick att rubba. Vi fick ta lös hela låset och nycheln blev kvar. Det får helt enkelt komma en låssmed i morgon.
Havrade och sedan skulle jag fortsätta med sjukjournalerna men då hängde sig programmet och jag kunde inte göra nått. Ida som är duktig skulle hjälpa mig men även hon körde fast och vi kom ingenstans. Jag blev tvungen att ringa efter hjälp (hatar att prata i telefon med folk jag inte känner) även han hade problem men han lyckades häva "låsningen" och jag visade hur det hade gått till när det blev så här och wips så var det så igen.......det visade sig att han var tvungen att lägga till nått i programmet så i morgon ska det funka......hoppas jag =)
Klockan är halv fyra och jag får gå hem för dagen.

Tack och bock.


RSS 2.0