Ett mirakel

I dag hände det då igen =) ett litet mirakel kom till världen. Jag blir alldeles varm när jag hänker på det. Så glad och lycklig. Tänk att jag i går stod i stallet och hade båda händerna på lilla magen och kände hur det lilla livet rörde sig där inne.
- Det blir en flicka, sa jag och flinade lite.

Det är helt overkligt hur ett litet barn kan ligga i magen ena stunden och i den andra så är det ut med oss och andas luft och letar efter mat.

Åååå jag längtar så mycket efter att få se det lilla miraklet på riktigt.

En dödsruna!

I dag sörjer vi en gammal kär vän som gått hädan, Sunt Förnuft, som
levt med oss i många år. Ingen är helt säker på hur gammal Sunt
Förnuft egentligen var eftersom födelsedata sedan länge förlorats i
en byråkratisk utrensning.

Sunt Förnuft kommer att bli ihågkommen för att ha skapat sådana
värdefulla uttryck som: "Det är klokt att gå in när det regnar", "Det
är tidiga fåglar som får den bästa masken", "Livet är inte alltid
rättvist, och det KAN Vara mitt fel"

Sunt Förnuft levde efter enkla, sunda ekonomiska regler: "Gör inte av
med Mer pengar än du tjänar!" och trovärdiga stadgar: "Vuxna - inte
barn - har Ansvaret."


Sunt Förnufts hälsa började försämras snabbt när välmenande men
betungande regler sattes i system. "Rapportering av att en 6-årig pojke
anklagats för sexuellt ofredande när han pussade en klasskamrat".

"Tonåringar relegerade från skolan när de använde munvatten efter
lunchen".

"En lärare förlorade arbetet för att ha gett en bångstyrig elev en
reprimand"

Allt detta försämrade Sunt Förnuft.
 

Sunt Förnuft tappade fotfästet när föräldrar attackerade lärare för
att de gjorde det jobb som de själva misslyckats med för att skapa
disciplin hos stökiga elever.

Läget förvärrades när skolan tvingades ha föräldrars tillstånd för
att ge en elev solkräm eller huvudvärkstablett men förvägrades att
meddela föräldrar när en elev blev gravid och önskade abort.

 Sunt Förnuft förlorade livsviljan när kyrkorna blev affärsdrivande
och Kriminella blev bättre omhändertagna än deras offer.

 Sunt Förnuft blev helt ställd när du inte får försvara dig mot en
inbrottstjuv i ditt eget hem och tjuven kan stämma dig för övervåld.

Sunt Förnuft gav slutligen upp och ville inte leva mer när en person
inte Kunde förstå att en ångande kopp kaffe var het - spillde den i
knäet - och fick ett enormt skadestånd.

 
Sunt Förnuft föregicks I döden av sina föräldrar, SANNING och
FÖRTROENDE- sin livspartner GOTT OMDÖME, dottern ANSVAR och Sonen
FÖRNUFT.

Sunt Förnuft överlevdes av 4 styvbröder: "JAG VET MINA RÄTTIGHETER",
"JAG VILL HA DET NU!", "DET ÄR NÅ'N ANNANS FEL" och "JAG ÄR ETT OFFER"

 
Det var inte så många som deltog vid begravningen eftersom få förstod
att Sunt Förnuft var borta för alltid.

Isa rider på en zebra

När vi skulle till Italien och vi var i utrikesterminalen så hittade vi en helt underbar zebra som man kunde rida på =) Isa red för fullt, även Lucas. Tänk om man kunde få ha en sådan leksakszebra hemma.......undra vad den kostade????


Campeia

I dag så rymde hon ur hagen tre gånger bara för att kunna få äta lite gräs =) Hon är så underbar så jag bara svimmar. I går så var jag och KM ute i skogen och red. Vi bestämde oss för att hoppa lite terränghinder. Lilla C är aldrig hoppad uppsutten men jag kan lova, den hästen är avlad för hoppning. Jäklar så bra hon hoppade och modig är hon med. Hoppade alla hinder även i glp =) stolt blev jag.

 
Bilder från 3-års testet

Kurs

I går var jag på kurs. Måste säga att jag ibland inte förstår mig på folk som går på kurs. Vi var på en kurs som skulle hjälpa att göra en bra hemsida. Kursledaren säger åt oss att starta datorerna så vi kan börja och hon säger - Vart startar jag datorn???? Redan då kunde jag ana att denna kväll skulle bli lång. När halva kursen är klar så säger hon rakt ut med hög röst, samtidigt som den stackars kursledaren pratar - Nä nu tänker jag gå hem, jag förstår inget och jag trodde att denna kurs skulle vara om lokstöd........sen har jag sex mil hem så nu ska jag gå! Och sedan försvinner hon ut genom dörren.......
Blir bara irriterad eftersom att KM skulle gå med mig på kursen men hon fick inte plats. Det var fullt sa dom men så vitt jag kunde se så var det då tre datorer lediga...... 

Tävlingar

Helgen har bara rusat förbi, tidiga mornar och sena kvällar. Det händer saker hela tiden. URF visade framfötterna och vann nästan alla klasser under helgen. Söndagens sista klass var en 1.30 hoppning, det var fem placerade och alla dessa knep URF. I löradgens 1.30 knep URF fyra av fem placeringar. Sandra Jonasdotter vann båda 1.10 klasserna på lånehästen Cascaja (med över två sekunder båda gångerna). Man kunde verkligen inte ana att hästen vilat i nästan två år och att de var deras första tävling tillsammans. KM kan ju bara drömma om att få rida henne något mer =) *hihi* Frida Rännar vann en klass och Malin Lundsten vann båda 1.30 klasserna. Måste säga att Malin och Samanta gjorde en sådan strålande omhoppning i dag så man blir helt upprymd. SNYGGT! Maria Norman lyckades kvala sin super trevliga unghäst till falsterbo genom en nollad runda i lördagens 1.30 klass.
Jag har suttit i tornet hela helgen om man bortser från de två sista klasserna i dag så tyvärr blev det nästan inga kort tagna. Några stackare han jag med och ni får ett litet smakprov här.
          

Här händer det saker

I lilla Umeå händer det helt plötsligt saker.....sprängladdningar och skottlosning. Oj oj oj lilla lilla Umeå hamnade precis på kartan med en jätte prick. Alla nyhetsprogram bara rasslar upp nyheter från staden.
Det finns så mycket att läsa om det så jag föreslår att du går in på vk för att få mer information om du är nyfiken.

Män som hatar kvinnor

Då har vi varit och sett filmen, sist av alla =) Kommer inte ihåg när jag var på BIO sist.

Filmen var ruskigt bra så nu väntar vi med spänning på de andra två. Jag har läst alla böcker men det är roligt att få se det på film med. Måste erkänna att jag blev riktigt illamående när förmyndaren förgriper sig på Lisbeth i början, ursch säger jag bara. Det var så jäkla skönt när hon fick ge tillbaka. Jävla svin!
Även om jag läst boken så pirrade det ändå i magen och var spännande. Hoppade till flera gånger =)

Nu skulle jag även vilja gå och se Änglar och Demoner men när ska jag hinna det då?

Pärlan


För er som glömt bort hur vacker hon är

Stallet

I morse var jag i stallet tidigt, eller inte super tidigt men ändå. En tanke som fanns var att jag och stina skulle rida ut i dag men eftersom att lilla frida är omöjlig att få tag på så fick det ligga på is tills en bättre dag. Jag kan ju inte direkt bara sno en häst.....
Hur som helst så fick jag tag på frida så där 07.10 i morse och vi bestämde att hon fick hoppa på fille i dag. Han behöver det då han inte hoppat på lääännngggeee. Han skötte sig super duper bra och hoppade en bana på 0.90-1m. Felfritt och säkert såg det ut. Får bli lite studs och hoppning på volt nästa gång tror jag. Mockade och gav mat.
Sen blev det raka vägen ut till Pärlan. Underbara häst!!!! Jag bara älskar henne, det är som att komma hem på nått sätt när man rider på vackra fuxen. Måste nästan be Tezza fota henne eller så tar jag med kameran nästa gång. (Apropå det mste jag ladda den nu....) I dag var hon pigg som en spigg och försökte till och med bocka =) hahah ja jag skrattad då bara åt henne för hon var så söt. Jojo red på den andra fuxen och det gick bra. Den har en stor glp så det blir lite jobbigt för han men jag tror det där kan bli riktigt bra.
Var hemma strax efter 11 så jag tycker att jag jobbade på bra i båda stallen =)

Nu är det nära för Robert och Tezza =)

Tandläkaren

I dag var jag hos tandläkaren...ursch! jag hatar det verkligen. Fick laga på tre ställen, början till hål så det är bättre att ta det nu än sen när det är rejäla. Klarade mig utan bedövning på två men på det tredje så orkade jag inte mer så det blev en spruta. Jag var livrädd, men jag lovar det kändes inte ens =) jag som hade målat upp en bild för mig själv om hur ont det skulle göra. Det är bara det att nu gör det skitont och jag är super hungrig så jag blir lite putt.

Brännboll

I dag spelade vi brännboll mot Sara Anderssons lag, vi fick storstryk =) hahah eller vi låg under med fem poäng efter halva spelet men sen dalade det fort. Vi var urusla på att ta lyror och på att slå så det säger ju sig själv att det inte ger så mkt poäng. Måste dock säga att de ska vara glada att de hade Jens........skit för oss =)
Men man får ju inte glömma att vi hade större åldersspridning än de. Typ 40 års skillnad =)

Campeia

Hon skötte sig som en stjärna på 3-års testet. Lite läskigt var det med nya  hinder men hon hoppade alla höjder. Ridprovet gick superbra. Bara beröm och lycko önskningar. 168 cm mättes hon in på så där fick ni alla som tyckte hon var en liten skit =) hahah

En MD 80

När jag red på lilla Pärlan i dag så kom det ett JÄTTE stort flygplan inflygandes, jag tänkte för mig själv: Hjälp vad fort det flyger för att landa.... men sen red jag vidare. Sa till Tessa sen att jag tyckte att det verkligen var ett stort plan. När jag nu då läste tidningen på nätet så står det att oroliga umebor hade hört av sig om att ett stort plan inte verkade kunna landa på alvik. Men tydligen var det ett "skolplan" och de skulle bara en "touch" innan de lyfte igen.
Tänk att jag ändå reagerade på att det var något som inte stämde i inflygningen =)

Raggningsreplik

En kvinna satt i baren på After Work, njöt av sitt vin
tillsammans med väninnan då en ung ovanligt lång, snygg och
extremt sexig man kom in.

Hon kunde inte slita ögonen från honom. Mannen märkte hur
hon tittade på honom och gick direkt fram till henne. Innan
hon hann be om ursäkt för sitt
oartiga stirrande, lutade han sig fram och viskade till
henne:

"Jag gör vad som helst, absolut vad som helst som du vill
att jag skall göra, spelar ingen roll hur snuskigt det är,
för 100 spänn - på ett villkor"........

Helt paff frågade hon om hans villkor. Den unge mannen
svarade; "Du måste säga vad du vill att jag skall göra med
bara tre ord."

Kvinnan övervägde hans förslag en stund. Sedan tog hon sakta
fram sin plånbok och en hundring. Hon stack sedeln i hans
hand tillsamman med en lapp med sin adress. Sedan såg hon
djupt in hans ögon medan hon sakta och med känsla viskade
till honom;

(Scrolla ned)


"Städa mitt hus."

Var kommer rödhåriga bebisar ifrån?

Efter att parets bebis var född gick den panikslagna pappan in för att träffa förlossningsläkaren.
"Doktorn," sade pappan       "Jag vet inte hur jag ska säga detta, men jag är ganska upprörd över att min dotter är rödhårig. Hon kan omöjligt vara min dotter!!"
"Nonsens," svarade läkaren. Även om både du och din fru har kolsvart hår, så kan en av era föräldrar bidragit med rödhåriga gener."
"Nej, det är inte möjligt," insisterade mannen. "Det är omöjligt, även våra föräldrar var svarthåriga och har varit det i generationer.."
"Okej," svarade läkaren, "Säg mig, hur ofta älskar du och din fru?"
Mannen rodnade lite, tänkte och svarade. "Jag har arbetat väldigt mycket det sista året, vi har bara älskat en eller två gånger ungefär var andra eller tredje månad."
"Aha, där har vi lösningen," svarade läkaren.
"Det är rost!!"

Det är inte lätt att vara kille till en hästtjej!

Läs och känn igen!
 

"Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, arm-brytartävligar har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är wifey och alla andra stalltjejers fel!"

Plus och minus med stallbrudar:
Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex hart wifey aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå. Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda tekningprylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.
Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet... Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag ska bara". Men det  faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlingskraftig individ. Men så kommer man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en faslig fart.
 
Och inte undra på när man där möts av:
Tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat.
 
Tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom backsensorerna sslås ur så fort trailern häktats på.

Tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycker som lossa första bulten.

Tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på tyggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta.

Tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig.

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: " Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag gör det själv." Så inte är det annant än rätt att wifey får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!!

Tävling

Det känns som om alla andra är på tävling utom jag......stallet är nästan tomt, iaf halvtomt. Tänkte att jag hade kunnat rida med några av mina vänner denna helg nu när jag har lilla ponnyn, men nej nej. Då åker alla iväg med sina hästar och kvar är jag. Roligt.
Tur att man kan låna en häst och en kompis som inte har häst så att vi hästlösa iaf kan ta en tur tillsammans =)

Vaken?

Varför är jag vaken nu? Hur kan barnet sova till 8 på en vardag och man måste väcka han för att det är dags för dagis. Varför vaknar han då sex på helgen???? Tur att jag är van att kliva upp tidigt.

Antico Borgo di Tabiano Castello


Så har man då hunnit med några dagar i Italien sen det senaste inlägget. Vädret var underbart och solen sken som aldrig förr. Lucas var en ängel och skötte sig som ett superbarn hela resan. Fem flygturer, tåg, tunnelbana och bil, nöjd och glad hela tiden.
Vi bodde på ett hotell som låg intill en stor borg.
     
Vacker utsikt och antika saker. Jag måste medge att jag aldrig varit intresserad av museum eller annat antikt förut men detta var ändå rätt spännande att titta på. Rundvandringen i slottet var riktigt häftigt.

Det var inte anpassat för barn men med superbra syskon så gick resan bra. Lucas ville dock inte att mamma skulle sitta för länge på middagarna så vi två gjorde tidiga kvällar och låg med en god bok istället.

De fanns en massa påfåglar på stället, Lucas blev helt vild då han fick se dem. Ni kan ju tänka er lyckan att se dessa om man fått hålla till godo med bla. sparv, domherre och skata under hela sitt liv....... 
  

Man kunde rida om man ville men jag blev lite snål och valde att inte rida. Ett kort fick räcka.


Vissa i familjen valde att bada, Lucas och jag höll oss stadigt på land


Milanos tågstation måste vara nått av de läckraste jag sett. Det kändes som om jag klev rakt in i en Harry Potterfilm när vi kom upp till spåren.
  

Det är alltid spännande att åka bort ett tag men jag står för att jag tycker: Borta bra men hemma bäst!
Nästa gång vi åker någonstans blir det en riktigt charter semster med all inclusive (stavas det så??) Hur töntigt det än låter.

RSS 2.0