Morgonpromenad i pissregn

Den dagliga morgonpromenaden är avklarad. Det pissregnade under hela promenaden och jag min klant hade tagit på mig gympaskor, mjukisbyxor och en vanliga jacka. Med andra ord såg jag ut som en dränkt katt när jag kom hem. Hur som helst så hade hundarna det riktigt roligt. De sprang som idioter hela tiden. Swinx och Plexus brottades konstant, Ringlet och Gizmo ägnade sig åt mer mogna saker som att nosa på träd och några ynkliga grässtrån. Nästan hemma så gick vi förbi den stora vattensamlingen vid majbrasan, då kommer alla hundar på att vi ska nog plaska lite i kanten.....där trodde jag att de skulle stanna. Pytsan! Plexus och Ringlet passade på att simma några varv i det kalla vattnet. Hallå!!! Man kan inte simma nu, det är kallt. Sen så tänker de inte på stackars oss som ska ha dem i hemmet eller bilen tills de torkat. Urk, megablöta hundar har vi nu. Två nöjda hundar, två mindre nöjda mattar. Hur som helst verkade alla hundar vara rätt nöjda efter dagens morgonbus.

Valborg

I dag är det valborg, nysnön ligger tät på marken och det är två plusgrader. Kan det bli mer deprimerande????? vart är solen, +10 grader, gröna gräsmattor och utslagna blommor????? jag vill ha sommar, i alla fall vår!! Dagen kommer att bestå av att lämna ett barn på dagis som garanterat kommer att gråta floder, promenad med Sofie och hennes två hundar, upplockning av Helga (om hon nu inte bangar för nysnön), tvättning av bilen, ihopskruvning av lite kök, god middag och en majbrasa.

2 år av sorg och saknad

I går var det två år sedan RV lämnade oss, det var mitt val och jag funderar fortfarande än i dag på om det var rätt beslut? Jag har nog aldrig mått så dåligt som precis innan det. Jag vet hur ont han hade och att han troligtvis aldrig hade blivit så frisk så att han hade kunnat röra sig obehindrat. Han ville inte bli borstad, han gillade inte särskilt mycket närhet och han ville ABSOLUT inte vara i hagen på sommaren. Det är mycket man ska ta ställning till när ett liv ska vägas in. Jag hoppas att jag slipper ta det beslutet igen för det tog så mycket på mina krafter. Jag ryser till varje gång någon annan måste ta beslutet, det är verkligen inte lätt. När man tänker tillbaka så måste jag säga att dessa två år verkligen har rusat fram, vart tog tiden vägen?


Träning

Har precis varit och kollat på Kerstin träningarna. Alla är så duktiga och jag blir så sugen på att hoppa igen. Det ser så lätt ut när alla andra rider. Frida, Jojo och jag satt och nördade oss med våra fina telefoner.


wall-e

Våran son ser nästan aldrig på TV, han kan tvärtitta i 30 sekunder men sen gör han nått annat. Ja, det är bra att han inte ser så mycket på TV men ibland kan det vara skönt att bara varva ner lite. Hur som helst så har han helt plötsligt börjat vilja se på Wall-e, bara så där. Han pratar inte om annat och verkligen älskar det. Men han är lite rädd för eva.....hihi. Nu har jag dock förklarat att hon är snäll och i dag när vi satte i dvd skivan så strök han lite över henne och sa att hon var snäll så i dag går det nog bra att se lite längre än fem minuter på filmen.
Innan vi gick in så han jag iaf kratta ihop några högar med löv och pinnar, Lucas han köra lite traktor.

Flicka eller pojke?

Det finns så många myter om hur man ska se ut, äta, må och vara när man väntar barn. Alla gissar om det är en pojke eller flicka. Alla har sina egna teorier och erfarenheter om vad som avgör vad det är. Själv har jag inga teorier om det är en flicka eller pojke jag känner mest att jag vill att allt går bra och att det föds ett friskt och välskapt barn, kön spelar ingen roll. Dock måste jag säga att när Lucas låg i magen så var jag 100% säker på att det var en pojke men hallå......det är ju ändå 50% chans så jag hade kanske bara tur. Denna gång är magen nästan lika stor (1cm är skillnaden till er som tror att det är mer), jag känner mig på samma sätt och jag är lika rörlig och sugen på promenader. Det som än så länge skiljer sig är att jag inte har fått någon "rand" på magen denna gång men den kommer säkert.

Rida vs befolka

Jag tycker att så många som möjligt ska gå in och läsa vad Pernilla tycker om ridning när man är gravid. Det finns nämligen extremt mycket åsikter på den punkten. Ventilera dina åsikter.

Dagens lunch

Det är en bra dag i dag, eller iaf så har den börjat bra. Lucas har sovit som en stock i natt, morgonpromenaden i vårsolen var underbar, Gizmo fick pälsen borstad, jag unnade mig en underbar dusch och passade på att tvätta håret, Anticimex har varit här och besiktigat våtrummen och det gick super, spelat Betapet mot Rebecca och jag vann båda gångerna. Nu har jag precis ätit en underbart god lunch bestående av keso, gurka, skinka och honungsmelon. *mums* Får se hur resten av dagen artat sig, längtar redan jätte mycket efter att få hämta hem busfröet. Vi ska passa på att leka en stund ute när vi kommer hem.

Var?

Var är mina betapetkompisar när jag som bäst behöver dem?????

Regn och rusk

Dagen började med att jag vaknade klockan 06.00, före Lucas och det vill jag verkligen inte göra. Jag vill sova!!! Sen blev det frukost och välling till barnet. Den dagliga promenaden kändes mindre lockande då det regnade/snöade och blåste kraftigt. Tyvärr så hjälps det inte när man har hund så det var bara till att ta på sig lite bättre kläder och traska ut. Tanken var att Lucas skulle vara på dagis i dag men efter en liten hostattack på morgonen så bestämde jag att en dag till hemma inte kan skada.
Dagens promenad blev iaf till Helga, tillbaka till Colins dagis, upp till Statoil, ner till cykelbron som går över E4:an, upp längst ÖK och sedan hemåt. En trevlig och skön promenad dock med lite mer kupering än vad vi brukar gå så vi får se hur man känner sig i morgon.
Skyndade mig hem för att ta emot Anticimex men upptäckte efter min städning att det inte skulle komma fören i morgon. Irriterande!
Hem till Helga och Kevin för en underbart god lunch och en massa struntprat. Colin kom hem efter två och sedan var det fullt ös kan jag lova.
Strax före fyra styrde vi bilen mot Nicke och sedan hem. Vi orkade inte göra middag så det blev varma mackor till oss och korv med makaroner till Lucas.
Nu ska vi börja ta ner köket, iaf de övre skåpen men det är ju en början.

Bommulshuvud

Jag känner mig som en seg liten tennsoldat. Orkar inte göra nått, huvudet är luddigt, snoret rinner och hostan sitter i. Trots detta blev det den dagliga promenaden, lunch och sedan lekte jag och Lucas i lekparken i ytterligare en timme. Efter det kände jag att det var dags för lite vila......det tyckte dock inte barnet som var piggare än någonsin. Han har haft full rulle hela dagen och jag har känt att jag kan somna stående. Nu känner jag mig lite lite piggare men det kommer att bli en tidig kväll och förhoppningsvis en god natts sömn och dagis för Lucas i morgon. Då ska jag vila. Vi ska börja plocka ner lite köksluckor i kväll och tömma skåpen, nu måste vi få tummen ur så att det nya köket kan komma upp.

Förkyld

Lucas blir lite bättre varje dag, dock finns det lite host och snor kvar. Nu har han dock lyckats snärja sina föräldrar till denna förkylning. Jag vaknade i natt och kunde knappt röra mig, ont i hela kroppen, täppt i näsan och hostade så att jag nästan spydde. Jag hatar att vara förkyld!!! Sen är det inte lätt att vara förkyld och vara hemma med ett barn som klättrar på väggarna trotts att han är snorig. Hur som helst så ska vi gå en lite promenad nu på morgonen, får se hur mycket jag orkar. Sen blir det förhoppningsvis lugnt i dag.

V75

I går var vi på V75, inte för att vi är så super intresserad av travet i vanliga fall men det är trevligt att umgås under denna folkfest och det blir inte sämre när vädret är bra. Lucas fick hoppa i hoppborgen med snälla Tessa, även Colin han få vara med en stund.
Nicke fick vakta Selma så att Lucas fick sällskap att Tessa.
Selma visar upp sina fina framtänder.
Vi fick se många fina hästar och stämningen var på topp. Vi som inte är några spelnarkomaner spelade en tia här och var på de hästar som hade fina namn eller såg allmänt snabba ut.
Travhästar kan även göra sig fina under ryttare.
När sista v75 loppet var slut så var även den lilla familjen helt utkörda, bilen styrde mot pizzerian för en utsökt middag.

Trött eller konstig humor?

Läste precis på VK om en räv som tagit sig in till en flock flamingor i en djurpark i Helsingfors. Den hade dödat två och de övriga 14 dog av chock när de såg sina döda artfränder...........läs mer
Det jag vill komma till är att det givetvis är fruktansvärt tråkigt att det blev så här men antingen är Nicke och jag väldigt väldigt trötta eller så har vi en mycket konstigt humor för vi skrattade så mycket så att tårarna rullade och jag kunde inte fortsätta läsa hela artikeln för jag såg inte texten. Jag ser framför mig hur 14 stycken flamingos står där på led på ett ben och alla tippar omkull en efter en.
Trött eller konstig humor?????

Fredag

Då var det fredag, Nicke ska bort med jobbet så Lucas och jag får roa oss själva. Kanske det blir lite dippade grönsaker och Så ska det låta? Just nu är Lucas trött och jag vill hålla han vaken under middag och en stund till för jag vill inte kliva upp vid fem i morgon...........snart middag och sedan kanske ett bad för den lille.

Torsdag

Det känns helt overkligt att jag snart har varit hemma en hel vecka. Dagarna går jättefort och man stannar inte upp och lever här och nu. Lucas har varit hostig så han är hemma med med och det är säkert därför dagarna rusar fram. I dag var vi först på en tre timmar lång hundpromenad sen blev det lunch och efter det passade vi på att sova i nästan tre timmar, båda två behövde det verkligen. Pigga och glada så gick vi ut en sväng och skottade snö från gräsmattan ner i Lucas lilla traktorskopa. I går upptäckte jag föresten de små fina blommorna under en av våra buskar. Nicke kom hem med det nya köket så nu gäller det att skruva ihop allt så att det kan komma på plats någon gång. Längtar tills det är klart!

Sover

Lucas sover nu äntligen, han var jätte trött men kunde inte komma till ro. Han ligger i vagnen och sover i vårt rum, vi hoppas att han inte ska hosta så mycket om han sitter upp. Vi lyckades få i han lite hostis också så nu håller vi tummarna för en bra natt.

Vecka 32 + 3

Befruktningen ägde rum omkring:
20. september 2009
Hjärtat börjar att slå:
15. oktober 2009
Embryot rör sig:
8. november 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
15. november 2009
Alla inre organ är färdigbildade:
15. november 2009
Risken för missfall avtar:
29. november 2009
Illamåendet avtar för de flesta:
6. december 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
13. december 2009
Fostret sväljer och kissar:
27. december 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:
3. januari 2010
Du kan känna fostrets rörelser:
10. januari 2010
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
24. januari 2010
Fostret börjar att höra:
14. februari 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
14. mars 2010
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
18. april 2010
Beräknat förlossningsdatum:
13. juni 2010TIPS??

Hur får man i ett barn på 2,5 år flytande hostmedicin utan att det blir slagsmål eller att det stackars barnet kräks????

hinner mycket

Man hinner verkligen mycket när man är hemma och har en son som är på rätt sida. Vi har varit ute på morgonpromenaden, ätit god lunch, sov 20 min innan hostan satte igång igen på stackars barnet. gick ut på gorden och lekte/skottade snö i 2,5 timme. Plockat ut diskmaskinen, vikt ALL tvätt och det var inte lite. Varför sparar jag sådana högar???. Plockat bort en miljon leksaker och dammsugit hela nedervåningen. Anledningen till att barnet lät mig göra alla saker inne berodde endast på att han höll på att strö solrosfrön över hela vardagsrummet.........smällar man får ta.
Nu väntar jag på att ugnen ska bli varm och sedan blir det middag och jag hoppas att barnet kommer att sova ordentligt i natt. Han behöver det verkligen.

Promenad

Varit ute på en två timmars promenad, bla fram och tillbaka till Ersmark. Lucas frestade mitt tålamod på alla sätt. Slet av sig mössa, vantar och skor ett flertal gånger. Hade han inte varit hostig hade jag inte brytt mig men nu kändes det mycket onödigt att han skulle bli kall.
Väl hemma åt Lucas en stor portion lassagne, gurka och ett glas mjölk. Sen han han peta i sig lite godis, jag med för den delen =)

Ingen sömn

Lucas har hostat i natt, han får vara hemma i dag och så hoppas vi på att det blir bättre till i morgon. Han är jättepigg, hoppar och busar men hostar dock lite och då är det nog lika bra att han är hemma. Vi får gå en promenad i dag och sedan får vi se vad dagen bjuder på. Vi måste nog sova en stund på dagen med tror jag. Snälla Nicke gick upp med Lucas då vaknade 05.20, jag känner verkligen att jag behöver sova. Håller kanske på att bli förkyld? Dock inte så konstigt då Lucas hostade på mig ca 100.000 ggr i natt.

Sjuk?

Jag tror att Lucas är på väg att bli sjuk, han ålade sig som en mask nu när han skulle sova. Kom inte till ro och bara halvgrinade hela tiden. Drack en flaska välling, ville ha en till och när jag kom med den skulle han inte ha mer......Nu verkar det som om han precis har somnat. Lyfte lite försiktigt på täcket och då såg det ut som om han var i drömmarnas land. Tror eller jag vet att han kommer att få vara hemma i morgon. Vi kan gå på våran promenad och sedan vara ute en stund om det är fint väder. Jag bryr mig inte om han är lite snorig men det är inte vanligt att han är så här på kvällen, något är på g.

Dagens roliga

I dag skrattade jag så att tårarna sprutade, det var länge sedan jag skrattade så mycket faktiskt. Jag fick knapp någon luft. Det var nämligen så att Helga, Colin, Kevin, hundarna och jag var ute på morgonpromenaden. Vi hade varit på vårdcentralen och apoteket, på tillbakavägen så stöter vi på två änder som simmar omkring i en tillfällig liten pöl som bildats av smältvatten. Helga kommer på att vi ska mata dem med lite bröd, hem till dem och hämtade bröd och sedan tillbaka. Helga och Colin slänger mjukbröd till det lilla and paret som blir överlyckliga. Det är då det händer........Colin traskar rakt ut mot dem varpå han sjunker igenom den spröda isen och får lätt panik. Helga får ännu mera panik och tror nog att barnet ska drunkna på 1dm djup, hon kastar sig över han och drar upp han på torra land. Det är då vi upptäcker att skon är kvar ute under isen.......Jag som står en bit bort tycker att hela detta scenario ser rätt roligt ut och börjar småfnissa för mig själv. Helga som inser att skon måste bärgas upp på torra land försöker på något egendomligt sätt smyga ut på isen (som inte höll för Colin på 12 kg) varpå hon också går igenom isen och ena skon, sockan och början på byxbenet suger åt sig så mycket isvatten som det bara går. Helga avger ett vråltjut och kastar sig tillbaka, dock med skon i sin ägo. Jag håller vid det här laget på att svimma av skratt, tårarna sprutar och jag kippar efter luft. Hundarna blir galna eftersom att jag hoppar omkring i en liknande indiandans och tjuter som bara den. Jag måste säga att detta verkligen gjorde min dag. Tack Helga och Colin!

hämta barnet

Nu ska jag snart gå och hänga tvätten och sedan blir det till att traska till dagiset för att hämta hem superbarnet Lucas, hoppas han har haft en bra dag. När Nicke kommer hem så ska vi försöka skruva ihop skafferiet så att det blir lite ordning här hemma =)

Vecka 32

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

 

Jag

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika, du kan läsa om tips för förlossningsbrev här.

Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

 

Annat

Det är 55 dagar kvar till beräknad förlossning

Jag är på dag 225 av 280 (80,4%)


Första dagen

Då är den här, första dagen på mitt nya liv. Jag ska från och med i dag vara hemma och ta det lugnt. Har fått havandeskapspenning och det känns bra. Det har gått jättebra att jobba men jag har känt när jag kommer hur fötterna känns som vattenfyllda diskhandskar, huvudet känns som bommul och ryggen värker.  Jag glömmer bort att det inte är så länge kvar, ska försöka röra på mig lite lagom varje dag så att man inte sväller upp med allt för mycket övervikt. Lite får man gå upp för det går inte gör nått åt men jag behöver ju inte lägga på mig mer än nödvändigt då det ska bort sen. Det som är skönt när man är hemma är att jag kan vila då jag behöver det, behöver inte springa omkring som en galning utan jag kan göra det i min takt och när jag känner att jag är pigg. Ett problem som troligtvis kommer att uppstå är att jag kommer att blir rastlös och det lär inte dröja många dagar.

Trött och hungrig

just nu känner jag att jag är hungrig och trött. Jag vill gå och äta mat och sedan sova jätte länge. Jag tror dock att jag blir piggare när jag har duschat, hoppas iaf det.

Busunge

Vi har en busunge i familjen, han gör helt om hela tiden.
Säger man -vad gör du? -Ingenting (och ett flin)
-Gör inte så -Joho, säger han
-Nej! - JO!
osv osv, det är inte lätt att vara förälder inte.

Bakat

Då har vi precis bakat, vi är inte riktigt klara. Nicke är och handlar för tredje gången på mindre än en timme.....det man inte har i huvudet får man ha i bilen =) Vi har bakat tvådelad fudgekaka, snickerskaka och hallonglass. Tänkte att jag skulle bjuda mina snälla arbetskamrater i morgon så att det kommer ihåg mig.

Två dagar kvar

Japp, i dag blir det jobbet. Lucas skulle gå på dagis i dag men passade på att få en hostattack i natt, bara en men dock en ganska rejäl. Nicke får vara hemma för jag vill gå till jobbet de två dagar som är kvar, jag känner att jag går och tänker på jobbet hela tiden. Vem vill vara hemma från jobbet och VABBA när man är fullt frisk, så himla roligt är det faktiskt inte. Tror dock att de som inte har barn själv har svårt att förstå det. Eller vi kom iaf fram till det på träningen i går. Elina var säker på den saken och jag är beredd att hålla med henne om det. VAB är inte något man eftersträvar, vem vill att ens barn ska vara sjuk?????
Nu blir det tänderna och sedan borsta håret.

En pojke

En liten pojke föddes i morse och han hade inte tid att ta det lugnt. Han väger 3600 och är 50 lång. Nu vill jag bara se det lilla underverket.

En bäbis

Jag tror att det har fötts en liten bäbis i natt, vattnet har gått och jag får inte tag på någon som kommer med riktigt fakta.  Sanni visste inte så mycket hon heller. Pappa svarar inte men jag ska jobba på att ta reda på lite mer.

Killen kan trolla


Jag vill oxå kunna!


och finalen


Mer galet!


Jag blir galen!


Galet barn

Efter snart en hel dag hemma så kan man iaf konstatera att barnet är galet piggt och han rusar omkring som en tornado och ska leka med allt. Om han är hostfri i natt så blir det förskolan i morgon. Han vill ju leka inte sitta hemma med en tjockismorsa!

hmm

vad ska man göra med ett barn som är snorigt och superpigg? Han är hur glad och pigg som helst, fa omkring som ett litet monster. Vi har byggt med tåg och byggt höghus. Han ville se på mamma mu men som vanligt så ser han inte mer än fem minuter på TV så det blev inte lugnt där heller. Funderar på att gå ut en stund, har aldrig hört någon som har dött av lite frisk luft......

Sjuk

Lucas har fått en ruskig kråkhosta under natten. Han har nästan inte kunnat sova på hela natten, krax krax hela tiden. Han är snorig men i övrigt inget mer. Vi är hemma i dag och ser om det blir bättre, kanske han får lite hostmedicin.

Snart är det sängen som gäller

Är som vanligt helt slut efter en dag på jobbet. Det märks att man är tyngre än vanligt och att fötterna är svullna. Det går dock bra att jobba under den tiden då jag är där. I dag har vi hunnit med att göra klart hela Akkes hage så nu är två hagar helt klara om det nu inte ska på en tredje tråd men vi får se. Åkte hem och hämtade Lucas på dagis, han är fortfarande snorig (tre dagar) men det är väl barn nu????? Jag har inte tagit det för mer än en förkylning men tydligen så har vi olika uppfattningar där. Fick höra att han ALLTID är snorig och att vi borde kolla om han är allergisk.....hmm jaja jag tror på en vanligt hederlig förkylning ett tag till iaf =) Lekte en stund på tomten när vi kom hem och sedan cyklade vi en sväng med hundarna och sen mat. Blev lite blandat för alla, Lucas åt dock mest is. efter middagen blev det bad för mig och Lucas och sedan så har vi bara slappat i sängen innan Lucas somnade och jag la mig framför dumburken. Nu känner jag dock att min sovklocka ringer och jag ska nog ha en dejt med kudden. Ny dag i morgon, hoppas Lucas håller sig "frisk" iaf denna vecka ut.

sista måndagen

japp då var den här, sista måndagen som jag ska jobbat på väldigt länge. Sen ska jag bara sitta hemma och jäsa och bli stor. Nä så allvarligt är det inte, jag ska nog se till att motionera lite lagom men inte så att man är helt slut när man kommer hem eller att fötterna är svullna som diskhandskar.
Nu blir det frukost och sen jobbet.

Duktig tjej

Måste säga att hon var duktig, härlig röst att lyssna på.

Full rulle

Gårdagen sa bara swisch, vi han med en massa saker och sedan blev det kväll. Tyvärr han vi inte med allt vi ville men ibland så blir det så. I dag så måste vi hinna med att måla väggen som Lucas har målat på, vi ska gå en promenad med hundarna och fam forsgren/johansson, hinna förbi på Haga, skotta bort lite snö eftersom att vi har en två meters snöhög utanför köksfönstret, lunch och middag ska vi hinna med och även att bara leva. Nu känns det dock som om jag redan glömt något men det löser sig under dagen.

Som en reptil

Ni som lyssnar på Rix morronzoo hörde säkert när Sofia skulle berätta när Cindy flög ur vagnen. Han sa att hon flög som en reptil men menade som en projektil, det roliga var att hon inte märkte det själv. Dagen efter får hon ett mejl från en lyssnare och blir då uppmärksammad på detta. Det lät så himla roligt när hon upptäckte detta och sedan så sa Roger att han hade hört det men inte ville märka ord men tänkte att ja där flög hon som en lite krokodil.....hehe underbart!

Lördag

I dag är det äntligen lördag, en ledig dag. Eller? När man äntligen är "ledig" är det en massa saker som ska fixas. I dag måste vi tex, städa ur köket eftersom att vi ska göra ett nytt, gå en långpromenad med hundarna, handla hundmat, åka och hämta kartonger där vi kan stoppa ner allt vi inte ska ha, dammsuga, plocka undan och hålla Lucas road. Varför blir det alltid så att man har mer att göra på helgen än efter jobbet?

Dagens roliga

Rune tog med sig hela familjen, inklusive svärmor, till Jerusalem i Mellanöstern på semester. 
Andra semesterveckan dog Runes svärmor. Han kontaktade konsulatet och hörde sig för om möjligheten att transportera hem kroppen. 
- Det går att ordna , men det blir dyrt sa konsuln. Närmare bestämt 50.000 kr. Men om ni väljer att begrava henne här blir kostnaden en tiondel . 

Rune funderade en stund men sa att han var villig att betala pengarna för transporten. 
- Ni måste vara fäst vid er svärmor, sa konsuln. 
- Nja, svarade Rune, det är väl närmare så att jag känner till en person som begravdes här i Jerusalem för många år sedan . 
På tredje dagen återuppstod han och den risken vill jag djävlar i mig inte ta.

I morgon eller i går

Anders har lite problem med vilken dag det är. I tisdags när vi hade lektion sa han hela tiden - Det ska vi göra i morgon. Barnen tittade med stora ögon på han och jag rättade med, -det gör vi på torsdag. I dag när vi hade andra lektionen så sa han hela tiden - Precis som vi gjorde i går.......stora ögon igen, -Precis som vi gjorde i tisdags rättade jag. Det är verkligen inte lätt att hålla reda på dagarna.

Skumt

Sitter och läser VK och stöter på en mycket konstig artikel. Hur i hela friden kan det hända? och hur kan man över huvud taget svara "Jo, jag tyckte det blev lite tyst här bak"...........vissa verkar inte ska ha barn. Man undrar hur folk tänker, förhoppningsvis var det ett flyktigt svar eftersom att de egentligen blev mycket stressade över hela situationen.

Röklukt

Nu när jag släppte ut hundarna för att de skulle få kissa en sista gång så kände jag en tydlig röklukt. Jag är som en blodhund när jag är gravid, känner hur mycket lukter som helst. Undra vad det kan vara? Försökte läsa på VK men det fanns inget om något som skulle kunna vara det.......hmm. Gillar inte röklukt.

Blä

Jag har ont i min magsäck för andra dagen i rad. Det är helt omöjligt att göra något vettigt eller att över huvud taget tänka på något annat än att det gör ont. Till råga på det så mår Nicke illa och när killar är sjuka så är de döende och då måste han ligga i sängen och kvida. Har i alla fall sett till att Lucas har fått lite middag och jag tog lite oboy och mackor. Nu ska han få bada och tvätta håret och sedan kan man ju alltid hoppas på en tidig kväll.
Förresten, när jag hämtade han på dagis i dag så sa Isabelle att han varit superduktig med pottan och att han hade flirtat med henne. Hehe charmig kille det där!

Tisdag

Ännu en ny dag har börjat, snön ligger vit på marken och man känner en viss irritation över att inte solen lyser, fåglarna kvittar och snön forsar bort.
I dag blir det introduktionskurs i körning så dagen kommer att rusa. På em kommer Emma och ska rida och vips så kommer dagen att vara slut och bilen styr hemåt igen. Väl hemma så borde vi börja plocka ut köket, det är inte långt borta nu till det nya kommer och då ska det gamla vara bort. Mycket ska göras men som vanligt så tar det tid att komma igång igen.
Nu är det dags att äta upp frukosten och klä på sig. Tjing!

Linslus

Frida är en linslus. Hade kameran med mig i går för att fota lite grann. Kan inte bara sitta still och glo, en riktigt bra inomhus kamera för att fota hoppning med skulle sitta fint men det är svårmotiverat att lägga mycket pengar på en sak som man använder så lite. Jag har ju ändå en bra kamera att fota ute med. Tänkte bjuda på lite fina kort på frida.

Bra dag

Det blev en bra dag för URF i dag med. Samantha och Jacqueline vann 125, Pralin och Maria vann 115, Jackpot och Frida tog en tredjeplats i 115 och med den placeringen så blev det fyra rosetter av fyra möjliga. Om jag inte minns fel så blev det en blå/gul och tre gula. Zelma och Anna blev trea i 135 och Anna lyckades kvala med Rio genom att vara nolla både i gårdagens och dagens 130. CC och Kerstin blev placerade i 125 de med men Kerstin ville ha en färgad rosett och satt och tjurade lite i sekretariatet =) Kajsa och Ingela, Woezer och Eva fick också pris i 125. Det är verkligen roligt när det går bra för hemma ekipagen. Jag blir inte alls sugen på att hoppa......

Glömde

att gratta alla duktiga hemma ekipage som gör att placeringarna och segrarna bara rasar in =) GRATTIS!

Prata på du bara

Lucas pratar hela tiden nu, det är som om det inte finns något stopp på det hela. Han frågar och berättar saker hela tiden. Ibland blir man rent fundersam på att de kan komma ihåg så mycket saker. I går tex såg han en fisk i en bok och sa -Morfar Mats.....hur kan han komma ihåg att morfar mats fiskar? Det var ju i somras som han fick se när han kom hem med fisk. I morse så talade han om för mig att brandvarnaren sitter i taket i ovanför trappen och att den piper jätte högt. Han är så roligt nu när det forsar ut små ord.

Seger i ELIT omg.1

Grattis till URF som gjorde en kanon insatts och vann första omgången av ELIT. Jag kunde tyvärr inte vara där då vi var bjudna på middag men jag följde spänt hela klassen via online resultat, en super grej =)

Sorry

Jag har inte hunnit skriva på hela veckan. Det har varit jobb, jobb och jobb. Jag är inte van att jobba kväll men måndagen bestod av jobb hela dagen och sedan hämta Lucas på dagis, barnmorskan, hem och äta, Lina kom och vaktade Lucsa och sedan stallet för teoriveckan. Hästarna hoppade som vanligt helt super. Tisdagen han jag inte ens hem emellan jobbet och körningen så mamma fick vakta barnet. Direkt efter körningen var det hundkurs och sedan efter den var jag som ett stupande skepp rakt ner i sängen. Onsdagen var nästan som en vanlig dag om man bortser från att Nicke jobbade till sex och därför vart det en sen kväll igen. Torsdagen var den första dagen då det var som "vanligt" dock jobbade Nicke halvdag så han och Lucas fick lite tid med varandra innan jag kom hem från jobbet. Fredagen började våra stor tävlingar och vi skyndade oss att göra fint i stallet. Jonas och jag fyllde på mer mat i alla hagar och jag städade bort en massa ensilagepalst och hösnören som bara låg och drällde och såg fula ut. Fodrade lunch till alla rs hästar i ensamhagar och de som ska ha inne och sedan över till nästa sida. Camilla, Ida och Marlene krattade superfint i gångarna. Stallet var i topptrim! Fodrade havre på em och då fick jag hjälp av Jonas och det var trevligt. Dagen flög fram och vips skulle hästarna och in det är alltid lite spännande när de inte står på sina vanliga platser. När jag slutade så åkte hela familjen hem (Nicke och Lucas var redan i stallet då de var lediga på långfredag) Kastade mig i duschen och på med nya kläder för att styra näsan mot familjen forsgren/johansson på en underbar middag och trevligt sällskap. Vid halt åtta var familjen helt slut och åkte hem igen. Slötittade på TV innan ögonen föll ihop som ett korthus. Tyvärr så vaknade Lucas två gånger under natten och kunde inte komma till ro så det känns som om vi inte sovit något alls. Nu sitter jag och väntar på att familjen ska vakna, annars måste jag kanske ta bilen själv men då blir de ju strandsatta här hela dagen och det inte inte så roligt.

RSS 2.0