var?

Var sak denna dag sluta? Nicke och Nova sover, Lucas och jag ser på Toy Story 3. Ska åka en sväng till stallet med Lina nu på morgonen, vi borde spackla de små hålen i Novas rum och sedan ska dagen ägnas åt mat, vänner och trevligt umgänge, det dumma är bara att Lucas verkar sjuk.......får se hur dagen artar sig.

Tänder

Nova har varit lite gnällig och varm i några dagar, ätit dåligt och sovit dåligt på natten. Vi har skyllt på att hon är lite snorig och att vi är lediga så att rutinerna är lite dåligt. I kväll kom Nicke infarandes i vardagsrummet och mumlade surt att hon minsann inte vill äta ordentligt och att hon är en snorunge......jag frågar han om han kollat om hon kanske håller på att få tände och att det är därför hon inte vill ha? nä det har jag inte svarar han surt, lägger ner henne på filten och går därifrån. Jag kryper ner till henne på golvet och känner efter i munnen, hittar till min förvåning två små framtänder som sticker upp i underkäken......inte konstigt att hon är lite gnällig, dreglar och inte vill äta.

1 klar

En vägg är målad samt spegeln, tanken var att jag skulle måla två väggar i dag med en färg och de andra två väggarna en annan dag med en annan färg men vi glömde helt bort att vi var tvugna att spackla lite på den ena väggen så nu blev det bara en vägg till att börja med. Skulle vilja måla ett varv till i morgon men Nicke sa att jag inte fick måla i morgon så då får vi väll snabbspackla i morgon och måla på lördag, om det blir så så kommer jag hinna måla klart den ena väggen helt på lördag och den andra blir klar på söndag. Kanske jag hinner måla ett varv på de andra väggarna på måndag och det andra på tisdag då skulle det innebära att rummet ( utan inräknade missöden) är klart på onsdag. Sen får de torka till ordentligt några dagar innan vi gör klart med detaljer, gardiner, säng, tavlor och annat som ska in. Spännande är nog rätt ord att använda för hur jag känner inför att få börja inreda.

Måla

Om jag bara kunde på upp min tunga rumpa från stolen så skulle jag kunna börja måla i Novas rum, man kan fundera på vem som satt klister på den så att jag fastnat.......

Liten

I dag fick Selma en lillasyster, en alldeles perfekt och underbar liten krabat. Jag blev så glad så tårarna trillade när jag fick sms av den stolta mamman. Allt verkar ha gått bra och nu får de bara njuta av detta nya lilla liv som kommer att ta plats i deras hjärtan. Stort GRATTIS!

Fort

Dagarna går så fort, morgon och kväll hela tiden. Snart är det nytt år och efter det blir det Stockholm och sedan börjar jag jobbar och sen är det vår och jag tick tack tick tack. Jag försöker verkligen stanna upp och leva här och nu för att hinna njuta av livet och våra två små underbar barn som varje dag växer så det knakar. I dag så har vi bla hunnit vara en stund i pulkabacken och åkt både bob och skrana, hej vad det gick. Nicke provade även att åka bob bakom Gizmo och jag kan lova att det inte gick sakta.
I kväll hoppas Nicke på att få bjuda på lite kaffe så vi får se om någon nappar.

kalas

I går fyllde Nicke år, jag passade på att baka lite kakor och sedan kom det folk på besök. Nicke är rolig, han hade inte bjudit en enda person, tur att vissa har vett att komma ändå. Anders kom hit och fikade han är en rolig prick måste jag säga. Han var den första till att gratulera Nicke på fb, sen kommer han hit och fikar och frågar - Är det något speciellt i dag, varför alla dessa kaksorter???? hihi ja vad ska man säga?

Lilla kalven

Alla sätt är bra utom de dåliga.......

Efter

Jag ligger helt klart efter i bloggandet. Vet inte hur jag ska orka, hinna och få med allt. Det har hunnit vara jul, vi håller på att göra Novas rum och det innebär återvinningen flera gånger och sedan en megarokad i hela huset samt garaget. Det rummet som Nova ska få var inte direkt välstädat om man säger så......har varit ett sådant rum där vi förvarat allt som vi inte vet vart vi ska förvara någon annanstans, bra att ha saker, sängarna som blev över då vi köpte nya, garderober, papper, stationära datorn och en massa annat trams. Om det nu innebär att rummet ska bli helt tomt så ska dessa saker flyttas någon annanstans och det är det vi håller på med så ingen rast och ingen ro om man säger så. Vi börjar få lite ordning, tex får bilen sova inne i natt och vi kanske hinner måla rummet innan nyår. Sakta sakta så blir går det framåt, vi har två barn att ta hand om samtidigt.......
Har sett en massa fina bilder på nätet på fina barnrum så nu gäller det att försöka tänka ut hur vi vill ha det och sedan sätta igång. Har några idéer på hur jag vill ha det men måste se om vi kan få tag på saker och färg, kanske en sväng till IKEA får övervägas.

Mys

Mitt i allt som råder just nu så hinner man ändå med lite mys med nära och kära, en film och lite snacks när barnet somnat, Nova gjorde en powernapp och vägrade somna om så hon fick se på film med oss. Mer av varan mys och snacks tror jag att vi ska införa i detta hem.

Duplo

Lina, Lucas och jag byggde med duplo. På julafton byggde vi ett julhus så nu fick det bli ett annandagshus. Vi byggde, byggde och byggde och vipps så var barnet borta.

iPhoneskrana

Lucas fick en iPhoneskrana i julklapp, han blev jätteglad, satt, låg, ålade och kastade sig på den hela tiden. Han blev näst intill galen, tror dock att hans pappa var lika entusiastisk som han. Han fick namn, telefonnummer, batteritid och fina appar på sin specialgjorda skrana, i morgon blir det premiärtur.

Julgröt

Julgröten är intagen och nu sitter alla och nördar sig med sina fina telefoner. Vi spelar spel och har allmänt trevligt. vi har bytt lite julklappar och snart ska vi rulla neråt så vi hinner byta om och packa bilen innan vi ska till nästa ställe. Vi måste hinna dit innan kalle =)

Duplohus

Vi har byggt ett julhus av duplo, Lucas är jättenöjd att hela familjen byggde (mest mamma) och han fick dirigera.

Julstämming

Har precis ätit en underbart god skinkmacka och druckit ett stort glas julmust, mmmm. Alla paket är, lugnet har spridit sig i huset och nu saknas bara lite julmusik för att julstämningen ska infinna sig. Snart julafton, har lite svårt att få in det i mitt huvud.

galning

Sitter inne i köket och tittar ut på kylan, tänker vad skönt det är att man är inne och slipper vara ute i det kalla vädret. Tror ni inte att grannen kommer ut eller rättare sagt deras vuxna son kommer ut genom dörren, tar på sig ett tidtagarur runt armen, drar på sig värsta skyddsmasken och springer iväg. Vem i hela friden kommer på att springa nu? -22 grader och man kommer på att man vill ut och springa???? Nä, det är inget för mig. Måste säga att han såg ganska roligt ut i sitt ansiktsskydd eller vad man nu ska kalla det.

klappar

Vi har nog gjort klart alla klappar nu, en kvar att inhandla i dag annars är vi klara, tror jag....Vi har bestämt att inte överdramatisera julen utan handlar till familjen så det blir inte jättemånga klappar. Jag har tre småsyskon som skulle svimma utan paket så de får och så har vi barnen. Nova får inget, eller jo hon får nog nått paket men hon har fått så mycket saker detta halvår så hon klarar sig sen ska hon ju få ett rum också så ett presentkort på IKEA är vad hon önskar sig =)

Brrr

Brr får man nästan säga idag, jag gick ut i t-shirt och hämtade posten och det var inte så smart alls om jag ska vara ärlig. Vi har en sådan där knäpp brevlåda med lås på så det tar en liten stund extra att hämta posten. Hundarna får inte följa med till dagis i dag eftersom att Plexus får kramp när det är så här kallt, stackar lilla hund.

Piggis

Nova vaknade vid halv tio i morse, hon brukar vara vaken ungefär en timme innan hon vill sova igen, men inte idag inte. Hon har precis somnat, hon var så trött så ögonen gick i kors men inte skulle hon sova inte. Hon försökte övertala mig om att hon var en piggis som inte behövde sova. Snälla Isa ska komma ner och titta till henne när jag ska hämta Lucas på dagis annars blir vi nog som små istappar hela familjen.

Angry Birds

Jag håller på att bli helt galen på Angry Birds Christmas, ahhhhh. Jag blir galen när jag inte klarar banan på höga poäng, jag blir galen om någon annan leder över mig, jag blir galen när helvetesprogrammet säger att jag inte klarat banan men man kunde se att grisarna rullade sakta sakta men den avslutade och sa att man inte klarat banan!!! Ahhhh jag vill ha ett program som säger maxpoängen på banan, det finns säkert inte men jag vill ha det ändå!! Det önskar jag mig i julklapp, ge mig det!!!

Dåligt virke

Vissa är gjorda av lite sämre virke än andra, Anders fick ryggskott för några dagar sedan men åkte ändå till jobbet idag. Han passade dock på att ta igen sig mellan varven.

Glad överraskning

När vi kom hem idag så hade vi fått en massa fina julkort och även en julklapp från jobbet, blev verkligen glatt överraskad måste jag säga, jätteglad blev jag. Sen har jag precis sagt att jag vill gå på BIO och se Änglagård när den kommer så då blev jag ännu gladare när det damp ner BIO biljetter.

Gizmo

Gizmo är så långhårig och fäller så mycket päls så man skulle kunna bli galen, när man är ute på vintern med honom så fastnar det en massa snö mellan tassarna, jag har försökt att hålla bort lite päls men jag vet inte om det blir bättre.
En sak som är säker är då att han inte fryser, om han fick välja skulle han nog lilla ute för jämnan.

iPad spel för katten?


Halt


tur

Jag hade så tur i morse att Eija kunde komma ner och vakta Nova medan jag gick med Lucas till dagis, hon hade precis vaknat och så var det kallt så det kändes jättebra att slippa knöla ner henne i vagnen för att ta den korta turen fram och tillbaka. Mötte den lilla hunden Ben det första vi gjorde utanför dörren och hundarna visade sig från sin sämsta sida, jag talade om för dem att man inte beter sig så och sedan gick vi vidare, när jag satt fast dem utanför dagis så kom det två små papillon hundar rusandes i 180 blås och skällde men då hade tydligen polletten ramlat ner hos hundarna för de satt knäpp tysta och bara tittade, sen kom Nikita när vi var på väg hem och då sa de ingenting heller, undra om de förstod att matte kände en viss irritation när de brusade upp så där på morgonen.

hihi


Katt och hundmys

Måns ligger och myser i Lucas fotölj när Plexus bestämmer sig för att mysa lite med honom.

Duplo

I går byggde Lucas och jag ett stort hus av duplo, två stora plattor blev det och sedan kanske 30 cm högt. I huset fick djuren vara så att de inte rymde.
Bilder på huset när det börjar ta form

bättre eller sämre?

Jag tror jag känner mig bättre eller känner jag mig sämre? Nä jag känner mig bättre för jag är inte lika snorig och jag hostar inte lika mycket, däremot blir jag fortare trött och känner mig andfådd. Är inte lika tung i huvudet heller och humöret börjar bli bättre. Kände mig dock helt färdig efter att jag lämnar Lucas på dagis, släpade vagnen genom skogen i snön, lämnade barnet, surrade skit med Helga styrde vagnen mot skogen igen, släpar, släpar och släpar nästan framme så upptäcker jag att traktorn skottat gården och nu är min stig borta, utjämnad med en massa snö.....typ 70 cm högre upp än där jag står med vagnen nu!! Jag orkar inte vända och gå runt allt för det är en bit särskilt då man står 2 meter utanför huset.....vänder på vagnen och drar den cm för cm hela vägen upp, hel slut och svettig står jag äntligen på fast mark hemma vid husknuten, tjurig vinner!!!

dominoeffekt

Dominoeffekt får man nog kalla det som hände på E4:an norr om Sävar i förmiddags, en bil kör ner i diket som följs av en påkörningsolycka som i sin tur följs av att en långtradare inte hinner stanna och då ställer sig den på tvären och då blir den påkörd osv........just då sådant här har inträffar är mitträcken inte så bra för nu står hela trafiken still annars är det ju super för det räddar liv men nu är det totalstopp.
Läst i VK

I morgon

I morgon vänder det och blir ljusare, som jag väntat på den dagen. Underbart att det går åt rätt håll, visst bara några minuter varje dag men ändå åt rätt håll, på en månad gör det ändå en och en halv timme. Ljusare, ljusare och ljusare, man kan helt enkelt säga - Jag ser ljuset.

Snö!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var ju roligt hurra.....men man kan ju fundera på hur mycket snö det kan komma egentligen? Finns det något stopp? Jag har skottat och skottat, tur att snön är fjäderlätt så man inte dräper sig på kuppen.

Kiwa

I går kväll blev det en promenad med hundarna och sedan mötte jag upp Lotta och Kiwa, vi hade nämligen fått äran att vara hundvakt åt detta lilla busfrös. Det gick hur bra som helst och hon skötte sig kanon, försökte få igång våra hundar med en massa bus men de latmaskarna ville bara vila, efter en stund fick hon igång Gizmo iaf. I morse blev snöskottning på högnivå innan promenaden och återlämnandet av hunden. kiwa hade fullt sjå att hålla koll på oss då vi skottade, hon tyckte nog det var skumt att vi gick fram och tillbaka och flyttade snö. Promenaden gick också super, hundarna ignorerade henne nästan hela tiden.

6 månader

I dag är Nova sex månader det är helt sanslöst hur fort tiden går. Hon är så snäll och glad hela tiden, om man skulle säga något om våran prinsessa som inte är rosen skimrande så skulle man kanske önska att hon sov hela nätterna......men det önskar nog alla föräldrar. Just nu sitter hon och tittar på sin storebror som är arg för att han inte fick följa med och handla, hon bara tittar med stora ögon. Vi försöker få henne att äta smakportioner men mat är inget som hon visar större intresse för, men det kommer nog. Vi har börjar introducera välling och det gillar hon verkligen.
Nybadad

Härligt

Vaknade i morse och såga att det kommit ca 1 dm snö, åt frukost och såg på nyheterna. Rastade hundarna och skottade utanför huset innan jag styrde bilen mot stallet för att rida på sötaste Tea. Hämtade in henne från hagen och då stod hon givetvis längst bort så att jag fick plumsa för att få fast henne. Hon hade även tagit av sig sin ena benlinda. Karin hade redan mockat så det kändes superlyxigt att bara behöva rida. Lina kom strax efter mig och vi gjorde iordning bestämde att vi skulle rida på åkern, så fort vi kom ut dit så visste vi båda att det var helt fel beslut då vinden och snön ven runt öronen samt att hästarna sjönk alldeles för mycket och underlaget inte kändes riktigt fast. Snabbt bestämde vi oss för stora rundan istället. Helt rätt beslut kan jag så här i efterhand verkligen säga. Det blev en härlig tur på två pigga hästar, Tea bockade till och med två gånger och det var lite oväntat. Tillbaka i stallet så smörjde jag karlederna igen, på med kläderna och sa hej då till Lina. Tog bilen förbi Karin och Nicke och lämnade av en påse med kläder innan jag åkte hem i snöovädret.
Tea hjärtat hade ett litet snöhjärta i munnen efter ridturen.

Lillan och Stig H

Zäpo ville inte komma så Lina fick hämta han längst ner i hagen, två prickar långt ner i mitten på bilden...

Rosa tvättmaskin

I dag när vi var på Mediamarkt så upptäckte jag en fantastiskt söt tvättmaskin, har aldrig sett något i den stilen förut. Tänkte att jag måste fota den för tänk vad fantastiskt bra den skulle passa hemma hos Lina.


Sjukt!

Läste precis aftonbladet och såg en artikel om två valpor som blivit övergivna och lämnade i en snödriva för att frysa ihjäl, vad fan är det för fel på folk???? Hur kan man lämna ett oskydigt djur bara sådär, de tros vara 7-9 veckor och de stackarna har också fått sina svansar kuperade. Tur att det finns folk som tar ansvar och tar hand om dem nu.
När jag läser artikeln så tänker jag på katterna som bor i stallet, de hade blivit lämnade i soprummet i en ihoptejpad kartong redo för sopbilen.....varför????

mer häst
klass 1

ja jag fortsätter mitt tjat om varningar hit och varningar dit, nu har en klass 1 varning utfärdats över norrland......hmm ja man behöver då inte vara särskilt specifik nu för tiden.

Teddy, vilse i natten

Lucas fick en sago-cd av sin farmor, Teddy, vilse i natten heter den och berättare är Olof Thunberg. Det är en bild på Teddy på framsidan och en massa snö, den följde med Bamsetidningen. Så långt är allt normalt det skumma uppstår då man stoppar in cd-skivan i datorn och ska lyssna, helt plötsligt står det att det är Led Zeplin - Stariway To Heaven, albumet heter BBC Recordings och den klassas som rock. Va? hur kan det vara så? Om man trycker igång skivan så är det mycket riktigt Teddy, vilse i natten men varför i hela fridan kommer den andra texten upp??

mer häst


Hästar
upphittat

Lucas björn och filt försvann för flera veckor sedan, vi har letat och letat, även Novas filt har varit bort. Känns som om vi vänt upp och ner på hela huset utan resultat. I måndags när jag letade en ryggsäck till Lucas så ska jag flytta bort en skötväska som vi inte använder, hmm ovanligt tung tänker jag och bestämmer mig för att öppna den. Döm om min förvåning när filtarna och björnen ligger överst i väskan och bara väntar på att få bli kramade och mysta med. Börjar fundera på om vi hade dem hos mamma när barnen sov där när vi var på 40-årskalas.......så kan det vara och detta var i september. Hur som helst så blev Lucas mycket glad att de var åter och det är huvudsaken.

julkort

Jag är nog sämst på att skicka julkort, alla andra är så duktiga och påhittiga. Hur ska man komma ihåg att skicka kort hit och dit och hur ska man få tiden att räcka till? Har iaf knåpat ihop några kort i år men inte i närheten av så många jag skulle vilja skicka till.

Muntra upp

Familjen fortsätter att hosta men håller ändå humöret uppe, vi har precis ätit middag utan Nicke då han jobbar sent. Nova sover i sin vagn och Lucas ska se på film. Det är så tråkigt då Nicke jobbar sent, vi hinner knappt ses och sedan så är det inte roligare då vi är förkylda. Jag funderar på att gå ut och skotta lite snö innan traktor kommer men misstänker starkt att Nova kommer att vakna direkt om jag gör det.
Slänger in en sommarbild för er som inte gillar att det snöar i dag

ticktack

nä, jag börjar nog tro att vi bara ska säga att det snöar idag, inte mer och inte mindre. Visst att det har kommit snö men hallå, klass 2 varning är inte de att ta i???

ytterligare timme

Tiden tickar på och ovädret lyser med sin frånvaro......

Lampor

Vi behöver fler lampor i detta hus, någon som sett någon fin inte allt för dyr lampa? Har full belysning i vardagsrummet och då kan man nog kalla det mysbelysning.....stackars barn tror nog att det är kväll/natt hela tiden. Vi behöver alltså lampa till vardagsrummet, köket och hallen så hojta till om ni ser någon.

Host host

Varför blir jag inte bättre, har varit hostig, snorig, harklig och krasslig i över en vecka, det är inte likt mig. Har lyckats smitta ner båda barnen med så nu lär det bara gå runt runt.

2 timmar

senare och det är fortfarande inget jätteoväder, visst det snöar lite mer och blåser men jag kan absolut inte kalla det oväder. Det är små tunna flingor som faller ner.....nä vädret det här är inget att skryta med.

1 timme till

har passerat, jag har varit ute med Lucas och skottat snö. Det dalar lite lätt från himlen men fortfarande inget att höja ögonbrynen för.

1 timme

Lite drygt en timme senare och man ser att det dalar lite små flingor från skyn, det blåser lite men fortfarande inget kaos eller nått man kan klassa som varning.

Klass 2

Det har tydligen utfärdats en klass 2 varning över Umeå eller rättare sagt Västerbottens kustland. Jajaj vi får väll se hur det blir med det, mycket snack och lite verkstad brukar det vara. Hittills har deras varningar inte varit så farliga så vi får se om de har rätt denna gång. Det har kommit någon centimeter under natten och jag ser att det blåser så bring it on bara. Det kommer säkert att snöa och blåsa men klass 2 varning är inte det att ta i???

Bumbostol säljes

Nova har växt ur sin stol och därför säljer vi nu bort den. Malin, Lars tyckte jag skulle säga till dig att det var en bra present åt Gry =)
Pris: 250 kr

ICA


ICA


ICA


Jay - Elvis


Dreaming People


Tok

Plexus ligger och äter på en del av det stora benet, han ser ut som en tok. Ett öra som står rakt upp och det andra ut och in.

mat

vi har ingen mat hemma, eller jo vi har mat men inte som är färdig nu. Vi har ingen micro heller så det går inte fort att fixa nått. Jag orkar inte göra mat heller när huvudet känns som om det väger 100 kg, varför har vi ingen hushållerska som lagar mat, handlar och städar??? Hmm

Tummen

Har börjat inse hur mycket man använder utsidan av tummen, trodde inte man gjorde det så mycket inte efter att jag fått en spricka där så har jag tex svårt att dra upp dragkedjan, knäppa knappar, diska och andra enkla saker. Hur kan en sådan lite spricka göra så ont????

Promenad

Är som sagt inte så mycket bättre, Helga skulle besiktiga bilen så då gick jag en liten kort promenad i det vackra vinterlandskapet så att hundarna iaf fick busa lite. De sprang som två dårar hela tiden, var helt slut då jag kom hem men hängda ändå upp lite mer fågelmat innan jag gick in och hamnade här.

Tungt

Jag är lite mindre snorig men huvudet känns som ett bommulsmoln, fluffigt och täppt. Hostan däremot har tilltagit och i morse vaknade jag av att det kändes som om någon satt på bröstkorgen, försökte dra i mig luft men det kändes bara tyngre och tyngre, la mig ner och blundade, då kom det 10000 stjärnor och kroppen bara skrek på luft. Gick upp och då kändes det mycket bättre, skumt.

Svart

Det är verkligen svart ute, kolsvart. Jag ser antydan på grannens hus endast för att de har julbelysningen på. Jag vet att det snart vänder och tur är nog det för i detta mörker kan man gå vilse.

Luciafirandet

Jag upptäcker när jag läser mina vänners status att jag har varit på ett varmt och skönt luciafirande idag. De flesta andra verkar ha fått vara ute i det lite väl friska vädret medan vår förskola var inne och lussade. Lucas ville inte ha tomteluvan på sig men satt snällt längst fram och sjöng med på alla låtar, efter framträdandet så blev det fika och Lucas gjorde en visning av förskolan för mormor.

En skvätt

Jag är jorden känsligaste människa känns det som, gråter för inget och blir rörd över minsta sak. Nu ser jag på Svenska hjältar och det är verkligen ingen hitt om man vill ha torra ögon.........

Grattis

Stort grattis till de vänner som fyllde år i går och idag. Emma, Ida och Frida, snart är ni ikapp mig =)

Kramp

Det är ruskigt kallt i dag och jag är snorig så promenaden blev inställd, tur var nog det för av den korta biten till dagis och hem så fick Plexus kramp (som han får när det är kallt) och kunde nästan inte gå, hoppar på tre ben, stannar, sätter sig och ja han trixar på alla sätt stackars lilla hund. Skyndade mig hem så fort jag kunde och nu får han bara gå ut och snabbkissa till lunch så han slipper den otäcka krampen.

Tidig julklapp

Igår köpte Niklas en tidig julklapp till sig själv, en Tassimo kaffemaskin. Det är väll till oss alla men mest till Nicke tycker jag eftersom att det är han som dricker kaffe även om jag kan ta en choklad då och då och det uppskattas. Han provade den då vi var hemma hos mamma igår och det blev mycket uppskattat av alla. Tanken är att vi ska bygga in den mellan frysen och väggen för att fylla det hålet som är där. Nicke har länge önskat sig en kaffemaskin och då är det bättre att vi unnar oss något vi vill ha än lägger pengarna på annat.

Lucia

I dag är det luciafirande på dagis, klockan två får man komma dit och titta på tåget, fika och umgås. Får se vad Lucas tycker om det hela, har berättat för han, de har tränat och vi har sjungit lite sånger. Han bar sina tomtekläder själv till dagis i hans färgglada ryggsäck.

bla bla bla

Så mycket snack om Minnah och Jay innan finalen av IDOL, på något sett togs fokus från musiken till en hetsjakt på om de är ett par eller inte. Jätterubriker i tidningar, intervjuer och en massa bilder. Varför inte bara fokusera på musiken och det som de egentligen handlar om. Ingen vet något om något, alla gillar att läsa en massa skit om alla, tidningarna lever på att sälja lösnummer och alla gillar snaskiga detaljer om andra. I dag när jag läste tidningen stod det åter om Jay i tidningen och jag är inte bättre än någon annan och läste och nu var han och Sara ett par igen......jaja kanske de har varit det hela tiden och att allt detta var ett spel för galleriet eller så är Jay en sådan där person som alltid kommer att dra rubriker till sig, men det folk glömmer är ju att de var två om det i så fall, alla skriver om Jay men Minnah då? Jaja hon hade ingen pojkvän men ändå. Sen tror jag inte att det är det lättaste att vårda sitt förhållande under de omständigheter som råder under IDOL och att man säkert kan känna känslor för de personer som man har så nära sig under denna tid, som förstår och är i samma situation, man kanske tror att det är starkare känslor än det är och det upptäcker man när IDOLlivet är över och vardagen börjar. Hur som helst så tycker jag att det var rätt att Jay vann och har en underbar röst och jag hoppas att det kommer att gå bra för han, självklart hoppas jag att det går bra för Minnah också.

Besök

Vi fick finbesök i dag av Gry och hennes föräldrar, även om de hade brotom så han det slinka ner lite fika. Nova vägrade att visa sig och sov kvar i vagnen utan minsta antydan till att vakna. Nu är Nicke och klipper sig sedan ska vi göra oss klar för julbord med hans jobb. Barnen ska vara hemma med farmor och familjen N. Gott med mat och trevligt sällskap, efter maten blir det förhoppningsvis en tur till Lina där det utlovas fest. Har dock åkt på hosta, snor och halsont under natten men lite fest har aldrig skadat.

Idol


Va fan!

Var tog Jays låt vägen på snabbreprisen??? Bästa låten och den bara "råkar" gå upp i rök? Det får inte hända i en final, de finns dem son känner sig osäkra på vem de ska rösta på och så får man inte höra låten igen.... Fan rent ut sakt, kalla mig töntig eller gnällig eller tjurig eller vad du vill men alla ska få samma chans. Publiken ställdes dig ju till och med upp! Båda två var dock duktiga i dag och jag tycker att vinnarlåten nästan lät som två helt olika låtar då de sjöng.

Koja

Lucas har byggt en koja åt Plexus, undra om han gillar den?

Strul

Åkte till Coop för att handla i går, hade tänkt mig en någorlunda snabb handling men jag kan lova att det blev raka motsatsen. Det började med att skina, majskrokar och makaroner var slut, mycket irriterande. Ska man inte kunna handla en torsdag kväll utan att så enkla saker som makaroner ska finnas på hyllorna? Hur som helst så gick det ju ganska fort att handla då det saknades en massa varor, går fram till självscanningen, ställer ifrån mig scannerna, går fram till min kassa och drar kortet samt bonuschecken och det är då allt trubbel börjar. Inser då jag scannar checken att jag inte får 50 kr rabatt utan ca 33 kr, fundera lite om jag orkar gå och säga till om det, vänder mig om och kollar hur den bemannade kassan ser ut, en person för mig.....jaja jag går väll dit och frågar om de vet vad felet är, trycker på avbryt och läser på monitorn, köp avbrutet. Självklart är personen före mig en sådan där kund som man absolut inte vill ha om man sitter i kassan och ännu mindre vill ha framför sig. Kön bakom mig växer till en person, tre personer, fem personer och sex personer. Tanten före mig tar ingen notis om det utan pladrar på om allt och inget. Efter en evighet (och mycket skäll på mig själv för att jag orkade bry mig om 17 kr) blir det då äntligen min tur. Förklarar att jag inte fått avstämning men att premiechecken strular. Kassörskan drar mitt kort, drar det igen, ber mig gå och trycka till scannern som står i stället, drar kortet igen, slår in siffrorna på kortet, funderar och sedan tittar hon på mig, hmm....var det med det här kortet du hämtade ut scannern? ja svarar jag och tänker för mig själv nä jag har tio coopkort och brukar växla mellan dem...Det finns inget köp registrerat på det, säger kassörskan. Nu är det min tur att säga hmm, det var ju konstigt. Jag får nog ringa någon säger hon, gör det säger jag, ring Sofie. Då tittar hon på mig, ja jag ringer Sofie. Sagt och gjort hon ringer till informationen och ber Sofie komma, förklarar situationen och Sofie och jag går till den andra kassan. Där säger Sofie att kassorna strular och att en kvinna som kom efter mig fick betala för mitt köp och att det är därför mitt köp är borta. Jag får snäll ställa upp alla varor på bandet och så börjar vi att arbeta av mina tre kassar. När allt är klart så ska jag bara betala och hon ska dra premiechecken......då börjar strulet om igen. Hon får också bara ca 33 kr, nu börjar det bli smått störande och jag säger att det är tur att det är Sofie som är där och att jag är hennes kund för annars kanske det hade kunnat uppstå viss irritation mellan kund och kassörska. Hur som helst så provar hon igen, funderar och sen tänds ett litet ljus, du har fått 5% på ditt köp. Jaha säger jag, men jag vill ha 50 kr, jo du ska få det men datorn tror att du ska ha 5% du vet vi har ju börjar med 5% på det man handlar. Sofie tar upp telefonen och ringer till någon suport, förklarar situationen med premiechecken och att kassan inte förstår, efter en stund så säger de att de inget kan göra hon ska ringa den lokala suporten, hon lägger på och ringer det nya samtalet, förklarar ärendet igen och sen ser jag på Sofie att hon inte får särskilt bra svar, hon säger bla att detta kan säkert ha hänt alla som kommit med sina premiecheckar men att det inte upptäckts. Hur som helst så blir det enklaste svaret att hon ska ge mig 50 kr rabatt och att hon sedan ska göra nått annat som jag inte fattar nått av. Sofie lägger på, jag får mina 50 kr rabatt och sedan går jag och plockar ihop mina varor som nu mera ligger utspridda över hela bandet istället för att ligga i mina påsar eller rent av redan hunnit kommit hem och blivit upplockade. Man kan sammanfatta det hela med att min handling inte gick så fort för att "bara" betala ut sig tog över tjugo minuter........

godnatt

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på en god natt, troligtvis kommer den inte att vara så god då Nova somnade klockan nio och kommer att vakna vid midnatt och vilja vara vaken. Men under har skett förut och i natt kommer det att ske även här, så vi hörs i morgon.

Sandra och Lord Wilhelm


Kerstin och Casag


Julia och Banner


Jessica och AstridCecilia


Sugen

Måns är sugen på godis

Brr.....

I dag blev det bara en kort promenad, det blåser småspik och kinderna håller på att frysa bort. Jag hade en massa bra kläder på mig men nä inte ens jag ville vara ute. Börjar även misstänka lite ont i halsen, känner att det småbränner lite. Vill verkligen inte bli sjuk.

Kommer ihåg

Fick frågan om jag kommer ihåg ponnyn Isa och visst gör jag det, minns så väl när man stod först i "kön" för att få välja och Jill eller Isa gick, lyckan var total. När man börjar tänka på hur många hästar som har passerat så inser man att hjärtat har fått sig många törnar. Ibland hårdare och ibland lite mjukare, tror att mina känslor hade varit lite annorlunda om jag skaffat en ny häst på en gång, då hade jag garanterat saknat RV men fått nya minnen med en annan häst och på så vis hade de andra minnena med RV blivit....hmm hur ska man beskriva det utan att någon ska tro att man glömmer bara för att saknaden inte är likadan.

Fotvård

Glömde att jag faktiskt fotade lite när jag var på fotvården
Läskiga medel som användes
Började med ett fotbad innan de blev putsning av fötterna
Kolla in grodperspektivet på bilden, jätteben och nästan inga fötter. jaja vad gör man inte för en bild

18

I går sa Karin att det vänder och blir ljusare den 18 december, i alla fall i Umeå. Åhhh vad jag längtar dit, jag vill ha ljust, blir så trött då det är mörkt hela tiden.

ge mig sömn

Nova blev vaccinerad i går och denna natt har hon nästan inte sovit något alls. Vet inte om det beror på sprutan eller att hon somnade "tidigt", klockan 21. Hon kommer att sova när jag går på promenaden men jag är pigg när jag kommer hem så jag kan inte sova då. Jaja sova kan man göra sen.

Min ängel

I dag är en sådan där dag då jag inte kan sluta tänka på han........

Julbord

Har varit på julbord med jobbet och det var mycket gott, rullade därifrån så nu rymmer jag inget mer i magen innan ikväll när det ska ner fika. Det fanns så mycket att välja på, jag vågade mig faktiskt på en liten sillbit till tunnbrödsmackan. Det är verkligen trevligt att träffa alla och tiden går så fort, vips så har man suttit där i några timmar och det känns som en halvtimme eller nått. Nova fick fina kläder av Eva och Rosita och de kommer att passa henne super.

vaccin

I dag har Nova blivit vaccinerad och jag vill som vanligt inte vara med då de sticker, vet inte varför men det känns inte bekvämt. Hon har växt sedan vi var där sist, två månader sedan exakt. Hon väger nu 6890 gram och är 63,4 lång. Han har alltså växt fyra cm på längden och gått upp 760 gram på åtta veckor. Bara bra sa läkaren!

Recept

Vit ischoklad

100 gram cocosfett
200 gram vit choklad
Nonstop eller smartis till dekoration, när vi bakade hos mamma hade vi dock några andra små godisar som ser ut som nonstop men mycket mindre och det blev lite bättre.

Smält cocosfettet i vattenbad, krossa chokladen och rör sedan ner den i det smälta fettet. Rör om tills det är helt blandat och sedan häller du upp dem i ischokladformar och ställ in dem i kylen så de får svalna en stund, när det har nått en lite fastar konsistens är det lämpligt att lägga på nonstop och sedan låter du dem bli helt fasta, förvara i kylskåpet eller frysen.

Tvåfärgad fudgekaka

(Detta recept är till en satts)
1 ägg
90 gram blockchoklad (jag brukar använda 100 gram för det är så mycket i förpackningen)
1,25 dl socker
1,25 dl mjöl (ibland upplever jag att man måste ta lite mer, det ska inte vara rinnigt)
60 gram margarin
2 tsk vaniljsocker

175 grader i ca 35 min

Smält smör och choklad tillsammans. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker, tillsätt det smälta smöret och chokladen, sist tillsätter du mjölet.
Smeten görs på både ljus och mörk choklad, alltså två satser. Jag brukar göra den ljusa smeten först för att den inte ska missfärgas av den mörka. Följ receptet och använd då först den ljusa chokladen, häll smeten i en form, gör sedan samma sak igen men nu med den mörka chokladen och häll den ovanpå den andra smeten, på detta sätt blir den tvåfärgad.

Ljus

Fick tips av Frida när vi var där att det fanns ljuslyktor till bra pris på Expo, man fick tre i en. Åkte dit i dag och mycket riktigt fanns ljuslyktorna där, dock bara i rött de andra var slut. Jag bestämde mig för att köpa de röda och ha de under julen sen sprejar jag dem helt enkelt svarta.

Varför?

Jag brukar gå in och läsa på en blogg då och då, varje gång jag är på väg att trycka in mig på den så säger jag till mig själv, Nej gör det inte, men jo jag gör det ändå och varje gång blir jag lika ledsen/rörd och så rullar tårarna. Varför kan jag bara inte sluta läsa den???

Ischoklad

Måste göra med ischoklad, den går åt som smör i solskenet. Blir till att handla mer ingredienser och baka lite mera. De var så enkelt att göra så att även jag klarar det och då är det lätt värt att göra lite mer.

Leos lekland

Har precis kommit hem från Leos där vi tillbringat nästan hela dagen, det var nästan inga andra där så det var lugnt och skönt och barnen kunde springa runt precis så mycket de ville. Vi kom dit 10, lekte och åt lunch efter det fick de leka en stund till, när klockan närmade sig halv två så såg man på barnen att de blev som tre slokna blommor och då bestämde vi att åka hem. Lucas höll sig vaken hela vägen hem men Nova fick ge upp och somnade. Nu ska jag gör iordning lite fika innan det är dags att åka och hämta Nicke och vidare mot fotvården.
Så här mycket såg jag av Lucas när vi var på Leos, for ann som en tok.

Ovanligt

I dag ska jag göra något som är mycket ovanligt för mig, jag ska faktiskt göra fotvård. Fick ett presentkort förra julen och kom på att det kanske måste användas upp, jag har inte haft tid eller rättare sagt inte tagit mig tid till att göra det men i dag ska det äntligen bli av. Känner mig lite nervös över att det kanske kommer att kittla eller göra ont, dock älskar jag ju när någon killar mig under fötterna så det hela kanske kommer att bli mycket bra.

Plexus

Plexus har hittat barnens fäll, vägrar ligga på sin egen som är en likadan bara lite smutsigare.

Maten

Fågelmaten är upphängd, nu kan pippisarna komma och äta

Två veckor

Två veckor kvar tills Nova för börja dricka välling, känns bra för då tror jag hon kommer att sova lite bättre på natten. Ska dock inte klaga då hon somnade vid halv tio i går, åt två gånger i natt och vaknade sedan tjugo i åtta.

Kors i taket

Höll på att tappa diskborsten i morse då jag diskade och tittade på nyhetsmorgon samtidigt, tro det eller ej men på den vanliga sporten tar det upp att Rolf Göran Bengtsson vunnit i går. Hallå? De tog upp att han vann, hästar, vanliga sporten. Sist de rapporterade var nog från OS så stort brukar det behöva vara. Har det varit lite sport i övrigt så de inte hade något annat att rapportera om eller vad händer???? =)

300

Det är 300 dagar kvar tills Lucas blir fyra år, känns som nära men långt bort. Men nu lever vi här och nu, denna dag ska vi göra allt och inget, sen är det jul, mellandagar, nyår, Stockholm och sedan jobb. Sen blir det vår och sommar, Nova fyller ett. Någon gång under denna tid ska vi även till Astrid Lindgrens Barnsjukhus och förhoppningsvis avsluta ett jobbigt kapitel. Men nu lever vi här i dag, hoppas du också får en bra dag!

Olle

Skrev att jag tyckte Olle fått fel låtar av juryn, precis som bla Robin. När jag läste VK i morse så stod det mycket riktigt om att även Olle tyckte det var fel och det verkar även som om juryn erkände att de ville ha en tjej och en kille i final.....

Julbak

Vaknade 05.30 av Nova som var pigg som en mört, vi två gick upp, åt frukost och tog bilen till stallet för att hämta klippisen. Hem och han bara vända kändes det som, åkte till Degernäs för att klippa Tea och rida lilla Grodan på åkern. Han var jätteduktig men provade två gånger att testa sin pilot men där drog han nitlotten. Vi gav hästarna lunch och sedan åkte vi hem. Han bara vända i dörren igen för att denna gång styra mot Haga för årets julbak, verkligen jättemysigt att göra det.
Alla samlade och det luktar så gott, smakar bra och humöret är på topp. Det blev tvådelad fudegekaka, vit ischoklad, knäck, pepparkakor, "subway kakor" och snickerskaka.
Ugnen gick varm och alla kakor lyckades för en gångs skull, även om Felicia hade lite svårt att läsa sitt recept.
Sen blev det middag och efter det så blev det provsmakning och alla verkade nöjda. I och med att vi nu bakat så finns det nu fika att få här hemma för de som är sugna.
En pepparkaka som ska in i ugnen
Färdiga pepparkakor
Lucas gör sina egna pepparkakor
Den vita ischokladen är upphälld men inte stelnad
Den har börjat stelna och får sina godisar på sig, Lucas hjälpte till
Snickerskakan är på G
Snickerkakan tillplattad i formen
"Subwaykakan" är på plåten
"subwaykakan" ute ur ugnen
Färdiga kakor, både ljusa och mörka
Tvådelad fudgekaka, direkt ur ugnen men och inte tillskuren

Fågelmat

Det är inte bara julgodis till oss människor som producerats idag. Vi passade på att använda det överblivna cocosfettet till att göra lite julgodis även till fåglarna, såg det på en blogg och tyckte det var en fantastisk ide. Vi smälte cocosfettet i ett vattenbad, la ner ett snöre i botten som sticker upp på varje sida som man sedan kan hänga upp dem i, hällde fågelfrön i en plaskopp och sedan hällde vi det smälta fettet över så det rann ner emellan fröna och sedan ställde vi ut det så att det fick stelna. Vi får hänga upp dem i morgon då det är ljus ute så vi ser om det blir uppskattat av små pippisarna eller om skatorna kommer och tar dem på en gång.

Som vanligt

Såg förstås IDOL i går och Jay var som vanligt super, ärligt talat så spelade det inte så stor roll för mig vem som följde med han till finalen men jag hatar att det i mina ögon alltid ska falla på att juryn ger någon av de tre kvarvarande "fel" glänsarlåt. Det har hänt många gånger förut tex Robin när han skulle glänsa fick han en skitlåt som inte gjorde han till kvällens kung, stackars Olle hade inte ens hört sin låt, hur lätt är det då att glänsa??? Jaja sen länge vet vi ju ändå alla att det inte är en garanti att man blir bäst bara för att man vinner IDOL, se på Darin, Tove, Amanda och EMD och inte minst Måns som åkte ut som femma eller nått tror jag. Jay är ju redan bäst så då kan ju Olle glänsa på sidan av och det kommer att gå bra för den killen ändå.

IDOL

Lucas ska bara somna och Jesper ska anlända sen blir det IDOl, heja Jay =)

Trött

Jag är så trött, Nova vill inte somna i går kväll och sedan ville hon upp vid sex i morse. Det är mörkt och trist ute och det gör mig ännu tröttare, jag vill gå ut men Lucas vill vara inne och när jag inte tar mig ut så kommer tröttheten rusande fort. Nova sover nu i vagnen men jag ska snart ta in henne, vi ska äta middag och se på IDOL, undra om jag kommer i säng i tid i dag då? nä antagligen inte eftersom jag vill se eftersnack.

Varför?

Varför är människor mer emot päls än läder?
- det är lättare att kaxa upp sig mot en gammal dam än en MC-knutte.

Hjärtegull

Nova vägrar sova på kvällen, inte för en klockan går mot midnatt så ger hon med sig och somna. Hon är glad och nöjd hela tiden och det är ju tur men jag kan säga att man blir rätt trött när hon ska vara vaken mot tolvslaget. Sen så har hon då sovit klart vid sex och vill upp och då får man snällt kliva upp med henne, hon leker en stund och sedan ska hon sova igen. Så nu sover hon i sin säng och Lucas och jag är vakna, inte vill Lucas gå och sova nu så det är bara till att hitta på nått annat med han. Älskade barn, varför förstår de inte hur underbart det är att sova?

Rulla

Har redan skrivit att Nova har rullat runt en gång men efter den gången har hon legat lite lågt med rullandet men i går och i dag har hon tränat som bara den. Duktig tjej!

Ett ben

I dag kom Lucas fram till oss och visade stolt upp att han kunde stå på ett ben, han var så glad, ögonen lyste verkligen. Så i dag får vi skriva upp att han nu mera kan stå på ett ben.

Sjukt!

Jag blir så arg när jag ser på nyheterna och hör att domen har fallit mot mannen som körde för fort i somras för att släppa fram en ambulans, vägen hade vägräcken så det gick inte att köra förbi. Han blir av med körkortet, är det möjligt??? Ska vi nu inte släppa fram en ambulans eller vad då? Ska jag ligga kvar där och puttra i 70 och så måste ambulansen fram till någon som håller på att dö? Jag förstår inte riktigt hur man tänker, vad sänder man ut för budskap till folk? Jo, ligg kvar i tillåten hastighet, strunta i att släppa fram ambulansen den får snällt vänta tills det finns någon avstickare som du kan svänga in på.........

Bromsbelägg

Vi, när Nicke har bytt bromsbelägg på bilen och jag kan säga att det verkligen var dags. På bilderna ser man det nya belägget bakom det gamla, något nernött om man säger så.
En bild ovanifrån, då syns det hur nötta beläggen var.

Rädda tigrarna

Läste att Leonardo DiCaprio donerat flera miljoner till att rädda de utrotningshotade tigrarna, han sitter tydligen med i styrelsen för den amerikanska världsnaturfonden. Vet flera som blivit tigerfadder och måste säga att det är en smart ide för att rädda dem, känns lite overkligt att de inte ska finnas kvar.

idol

Ser fram emot IDOL på fredag, tyckte att Jay fått helt klart bra låtar och jag hoppas han sätter dem i krysset som med Madonna låten. Ska bli spännande sen att få se vilka låtar folket får rösta på när det är final, hoppas Madonnalåten är med =)

Huset

Glömde föresten att jag passade på att snoka lite i Tessa och Robbans nya hus, kommer att bli superfint! Nu börjar man ju faktiskt se att det snart är inflyttningsbart.

Svettig

Har varit och ridit superfina Sigge på morgonen, Tessa hjälpte mig i stallet och det var mycket trevligt. Även Maria kom dit så vi han prata en massa strunt innan bilen styrde hemåt. Ida hade förvarnat mig och att det fanns en gran på rundan men rider som kunde vara farlig, jag såg granen på långt håll och det gjorde även Sigge. Han smög sig fram mot den läskiga granen och tassade försiktigt förbi, det var då han såg det.....WOW, superläskigt, hjälp, hopp, studs, tripp, flås och blås......helt plötsligt så var vi på en byggarbetsplats och där var det liv och rörelse. Skyliftar, svetsare, massa gubbar, saker i luften, ljud och värst av allt var nog när en man bestämde sig för att öppna en ny förpackning av virke som var inplastat, ritch, ritch och ritch lät det. Varje gång hoppade stackars Sigge rakt upp, ut till höger och framåt. Hjärtat pickade som bara den, det blev lite bättre för varje varv vi red men så fort vi bytte varv så började han om igen, tur jag hade martingal. Kan säga att båda två var lätt svettiga när vi kom tillbaka. Annars var det en uppiggande och trevlig ridtur och som vanligt en mycket välriden häst.
Ida och Sigge

Inget inlägg

I går kväll blev det inget inlägg, internet hade lagt av över hela gården. Vi passade på att göra klart Lucas adventskalender istället och gissa om han fick stora ögon då han kom ner i morse. Dagens paket bestod av en liten dublobil med en liten gubbe i, han höll den stengård medan han drack sin välling i soffan. Tror att Nova börjar förstå att det är natt efter tio och att hennes föräldrar är sugna på att krypa ner i sängen då. I går blev hon faktiskt trött vid tio även om hon inte somnade för en vid elva, men det är stor skillnad på 10 eller elva så nu hoppas jag att hon blir lite bättre varje dag.

RSS 2.0