Jenny

Recept
Vit ischoklad

100 gram cocosfett
200 gram vit choklad
Nonstop eller smartis till dekoration, när vi bakade hos mamma hade vi dock några andra små godisar som ser ut som nonstop men mycket mindre och det blev lite bättre.

Smält cocosfettet i vattenbad, krossa chokladen och rör sedan ner den i det smälta fettet. Rör om tills det är helt blandat och sedan häller du upp dem i ischokladformar och ställ in dem i kylen så de får svalna en stund, när det har nått en lite fastar konsistens är det lämpligt att lägga på nonstop och sedan låter du dem bli helt fasta, förvara i kylskåpet eller frysen.

Tvåfärgad fudgekaka

(Detta recept är till en satts)
1 ägg
90 gram blockchoklad (jag brukar använda 100 gram för det är så mycket i förpackningen)
1,25 dl socker
1,25 dl mjöl (ibland upplever jag att man måste ta lite mer, det ska inte vara rinnigt)
60 gram margarin
2 tsk vaniljsocker

175 grader i ca 35 min

Smält smör och choklad tillsammans. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker, tillsätt det smälta smöret och chokladen, sist tillsätter du mjölet.
Smeten görs på både ljus och mörk choklad, alltså två satser. Jag brukar göra den ljusa smeten först för att den inte ska missfärgas av den mörka. Följ receptet och använd då först den ljusa chokladen, häll smeten i en form, gör sedan samma sak igen men nu med den mörka chokladen och häll den ovanpå den andra smeten, på detta sätt blir den tvåfärgad.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress