Lång dag

Hela familjen vaknade vid sju, åt frukost i lugn och ro. Slängde i en maskin tvätt och åkte vidare mot stallet. Nästan framme vid stallet så tog det tvärstopp, en plogbil hade "dött" och stod precis så där misslagom över vägen. Bildades lång kö på båda sidorna ganska fort. Tillslut var det någon modig själ som vågade pressa sig förbi och jag lovar att det var millimeter anpassning för att ta sig förbi.
Mockade åt Sigge mannen, gav han lite mer spån och fixade maten. Ridhusen är bokade hela dagen och skogen lockar inte då det bor en massa renar där just nu =)
Åkte vidare till Haga, åt en god frukost igen. Efter en stund bestämde sig Nicke för att åka hem och skotta taken då det hade snöat hela natten. Mamma och jag skottade utanför deras hus, även taken och balkongerna. Åt goda blåbärspankakor och lekte med playmobil. Nicke kom tillbaka lagom till två och då styrde vi mot Villanäs och barnkalas. Zeth har blivit tre år och de firades med tårta och paket. Som vanligt blev vi kvar och blev även bjudna på en mycket god middag. Hem och hängde tvätt, slängde i en ny maskin och plockade fram en massa skräp som ska till soprummet. Diskade vällingflaskorna och sedan upp för att lägga lilla knytt som måste vara helt slut. Två flaskor senare, några skruvar runt i sängen så sover nu barnet sött på kudden.
Nicke stackarn är fortfarande ute och skottar bort en massa snö som kommer från taket. Här ligger jag och bara jäser =)

Fredag

Sista dagen för Proby i dag, tråkigt. Har varit super roligt att ha henne där. Mycket hjälp och egna initiativ har gjort dagen lätt för oss alla.
Vi hade en superbra bal på morgonen och då går allt fort. Efter lunchen tog vi fram hösilagesågen och sågade till lite fina bitar för de som jobbar i helgen. Matilda fick också prova och hon var duktig.
I onsdags upptäckte jag två fönster som inte var riktigt stängda och i dag så skulle jag och Matilda stänga dem.....trodde vi i alla fall. De satt som klistrade och vägrade röra sig åt något håll. Inte så konstigt när de har regnat, snöat, blåst och ja allt vad nu väder och vind innebär. Marlene försökte också hjälpa till men vad gjorde det??? Inget alls. Vi fick helt enkelt ge upp.
Trotts ett tappert försök så vann fönstret.
Sigge Pigge fick gå i skritten medan jag mockade och efter det blev det longering. Han var pigg som en spigg när han började men insåg snabbt att det var nyharvat och ville inte springa särskilt länge. Mockade och gav han lunch.
Skulle krossa lite korn till helgen men det gick också emot oss. Banden slirade bara, Jonas kom till undsättning och drog åt dem och det är precis vad som brukar räcka. Inte i dag, då blev det tvärstopp i stället. Klockan rusade i väg och när jag och Matilda slutade så jobbade Jonas fortfarande med den tjuriga krossen så vi får se på måndag om han fick till det =)
Snön yrde ner när vi åkte hem så jag passade på att hämta upp Nicke, sedan Lucas, coop och hem för att äta goda räkmackor.
Lucas och jag tog ett välbehövligt bad och nu ligger vi och ser på OS. Undra hur de ska gå för damerna i slalom??

Torsdagen

I går var det då torsdag igen. Dagen rullade på bra, om man då bortser från en helt genomfrusen hösilagebal som gjorde livet surt för Matilda, Kerstin och mig. Matilda gjorde premiär på att bryta av ett knivblad när hon försökte bryta lös lite frusen mat. Kerstin kom till undsättning efter halva stallet och det var verkligen tur eftersom att vi var helt slut. Gissa om hon oxå var helt slut efteråt.
Efter den jobbiga fodringen blev det en välförtjänt lunch på Maxim, gott som vanligt. Vi han även med en promenad på stan. Köpte två nya byxor till Lucas och en mössa.
Tillbaka till stallet, Matilda och jag hjälte sedan Jonas att sätta en tredje tråd på hage 4. Det blev en ganska rolig upplevelse eftersom att Matilda bestämde sig för att försöka snömula Jonas men missbedömde flyktvägen och föll rakt ner i djupsnön redan efter en meter.......hihihi gissa vem som blev snömulad??
När vi skulle ta in hästarna så fick vi påhälsning av två rådjur som blev väldigt närgångna. Sillen och Guling undrade nog vad det var för nått. De är helt obrydda om människor men de travade dock iväg när Sillen blev lite för närgången.
Sigge Pigge fick vila för jag hade så ont i magsäcken men jag tror nog att han var ganska glad ändå.

-33,2

Kom till jobbet i morse och såg att det var -33,2....*brr*. Lite kallt var det faktiskt måste jag säga. När jag öppnade dörrarna för att få ut fodervagnarna så välde de in rök så att hela stallgången fylldes med tät tjock dimma. Det såg rätt läckert ut men jag skyndade mig dock att stänga dörrarna igen. I övrigt var det en alldeles underbart fin dag.

Rise Against - Hero Of War


Eva Cassidy - Fields of Gold

Bara för att den är helt underbar......

Patrick Swayze - She's Like The Wind


109

har ett ännu lägre järnvärde i dag än förra gången, 109 mot 114 förra gången. Brukar ligga på 135-144.....ändå äter jag järntabletter. Vad ska jag göra?
Hjärtljuden ligger på 150 och magen var 23 cm. Undra om det är en kille eller tjej????

50-års kalas

Vi var på 50-års kalas i lördags. Sällan har jag sett en sådan perfekt svandans utföras med så kort varsel =)

Härligt med -30 eller?

Vaknade av att Nicke kom in i rummet och visade att det var -30 grader ute......*brrr*. Eftersom han nu var tvungen att visa det och sedan prata lite så resulterade det i att lilla mannen vaknade. *grrr* Han höll precis på att somna om när Måns bestämmer sig för att riva ner en massa saker i rummet intill. Gissa om den lilla mannen fick tefats stora ögon??? Så, är det inte underbart att kliva upp före sex en dag då man bara ska vara hemma?

Kevin

Kevin

Helena Forsgren och Niclas Johansson, Umeå, fick den 13 januari på Umeå BB en pojke, Kevin, som vägde 4 260 gram och var 55 cm lång. Storebror heter Colin.

 


V 25

Du är på dag 169 av 280. (60,4%)
Du är i vecka 25
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Hur ska det gå?

Ser på sprinten och undrar om hur det ska gå? Medalj eller fiasko? Blir lite nervös........hoppas med medalj =)

Underbart

Har sett på familjen annorlunda. Föräldrarna till en av familjerna hade varit ute och ätit och kommer hem till barnen.
- Men jag då? Får inte jag gå ut och äta?????
- Du kan få gå ut på balkongen och äta korv......
hihi, underbart!!!!! Så ska jag oxå säga till Lucas sen när han är större.

Sjuk

Lucas fick helt oväntat feber i går på dagen. Han får vara hemma i dag, ingen snuva, hosta eller något annat som tyder på att han ska vara sjuk. Kan vara så att det är en tand på G, han är nämnligen hur pigg och glad som helst. Just nu håller han på att hoppa i våran säng, räknar ett, två och tre sedan hopp. Verkar inte finnas någon sjukdom där inte =)
Blir nog dagis i morgon

Kallt!

Har precis kommit hem från lektionen.......-20......ursch. Måste säga att de verkligen är tappra de härliga underbara eleverna. De skötte sig super som vanligt, man blir verkligen varm i hjärtat =)

Bra

Det gick jättebra i morse, allt gick precis efter skolboken. Kan dock inte låta bli att tänka lite på RV varje gång jag är med om detta. Tur att jag vet precis hur fort det går.

Kan inte sova

I dag är en sådan där dag då ännu en underbar fyrbenting ska få åka vidare till trappalanda. Det är inte roligt när det är så men man får inte glömma att om djur inte mår bra så är det våran plikt att hjälpa dem, går det inte så ska de inte behöva gå och ha ont. Jag har varit  med så många gånger nu känns det som men ändå så kan jag inte sova så här natten innan. Det går runt i huvudet, jag ser det hända framför mig och tankarna flyger omkring. Jag vill absolut inte komma försent så folk får stå och vänta, det vore verkligen en mardröm. Jag vet att denna gång kommer jag att få sällskap och det gör att det känns lite konstigt. Jag ska inte stå där själv utan som det ser ut nu så blir det fler. Det känns, ja jag vet inte hur jag ska säga. Det är en annorlunda känsla i kroppen så här innan.......jag tycker inte att det är obehagligt. Det är bara det att man vill att det ska gå så bra som de har gjort alla andra gånger.
Nu ska jag göra mig klar så jag inte kommer försent.

Är det möjligt????

Man upphör aldrig att förvånas, man undrar hur folk tänker eller vart folk får sina påhittiga ideer ifrån. Ni måste själva se inslaget för att tro att det är sant.

Vansinnesfärd med släp

OS-guld till Kalla!!!

Underbart! Det krävdes en Kalla för att bärga hem en OS medalj, hon är så duktig! Stort GRATTIS!!!!! Blev dock lite nervös i sista kurvan =)

Underbara dag

I går hade vi först en skön sovmorgon och sedan blev det frukost. Sofie kom förbi med sina hundar och vi tog en underbar promenad i det vackra vädret. Hundarna lekte HELA tiden, helt tokiga! Det är så härligt att få se dem leka och sedan bli trötta och bara strosa omkring. Vi mötte en massa glada hundägare och andra människor som passade på att njuta av vädret.
Direkt efter promenaden så åkte vi på badhuset för att möta Tessa, Robert och Selma. Vi badade och badade och barnen älskade det. Även föräldrarna som till och med fick sig ett gott skratt när Robert dränkte krokodilen =) vi var dock hungriga efter promenaden och upptäckte till våran fasa att det inte fanns någon cafeteria att äta i......tur jag har en snäll mamma som kunde komma till undsättning.
Åkte och handlade och hämtade paj innan vi åkte vidare på en god middag. Hem och vek en massa tvätt innan vi passad på att slappa lite och njuta av att vi varit gifta i ett år.

Varför

Varför vaknar barn tidigare på helgen än på vardagarna? Vi måste alltid väcka Lucas när han ska till dagis men sen när det är helg och man är ledig då jädrans är han pigg som en spigg!!!

Gravid vecka 22+3

Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din lever hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

 

Jag

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

Du är på dag 158 av 280. (56,4%).

Du är i vecka 23.

Du har gått 22 fulla veckor och 3 fulla dagar (v22+3).

Du har 122 dagar kvar till beräknad förlossning.


Trött

Jag är så trött, orkar inte göra nått. Sover, sover och sover. I går så väckte Nicke mig 20.20 och då hade jag sovit ett bra tag, borstade tänderna och somnade om igen. Är verkligen en tröttis =)

Duktiga

Har kommit hem från lektionen och alla var så duktiga. Fick en ny elev i dag, duktig måste jag säga. Trevligt oxå att Sofias lilla häst skötte sig så bra. Man glömmer dock fort bort att snön suger musten ur dem fortare än när man är inne. Får tänka lite mer på det. Man märkte oxå att det blev lite kallare under tiden de red för ju varmare hästarna blev ju vitare blev de =)

Hjälp, vart är det på väg?

Dolph gör succé och i samma veva så skådar jag nog det fulaste klädesplagget jag någonsin sett. Jag säger inget om själva låten men Jenny Silvers kläder var i mina ögon under all.... ja jag finner inga ord för vad jag tycker om de. Men hur som helst så skulle jag aldrig ta på mig något sådant.

Dolph är min nya idol

Jag måste erkänn att jag var lite tveksam över att Dolph Lundgren skulle vara med och leda melodifestivalen. Men, jag blev verkligen glatt överraskad!!! Underbar! Snacka om att bjuda på sig själv. Jag diggar den mannen! Tydligen är jag inte ensam om att tycka att han var super. Han får fem plus av aftonbladets läsare.

Duktiga

I dag har alla mina elever varit superduktiga. Först hade jag NB på morgonen, vi red en tur i skogen och de var glada och pratglada som vanligt. På kvällen blev det dags för mina tappra torsdagsryttare, superduktiga verkligen! Maria blev lite lätt störd i början men det gick över fort och Sten var super på slutet. Alla andra var oxå duktiga men man kan konstatera att vi måste börja komma igång mer med markarbetet för hästarna blev väldigt glada i hatten av det =)

Fel?

Jag blir galen när jag inte tar mig in på bloggen, det blir bara error. Nu låter jag galen men ibland vill man uppdatera och då är det irriterande att man inte kommer in.

RSS 2.0