Jenny

Lång dag
Hela familjen vaknade vid sju, åt frukost i lugn och ro. Slängde i en maskin tvätt och åkte vidare mot stallet. Nästan framme vid stallet så tog det tvärstopp, en plogbil hade "dött" och stod precis så där misslagom över vägen. Bildades lång kö på båda sidorna ganska fort. Tillslut var det någon modig själ som vågade pressa sig förbi och jag lovar att det var millimeter anpassning för att ta sig förbi.
Mockade åt Sigge mannen, gav han lite mer spån och fixade maten. Ridhusen är bokade hela dagen och skogen lockar inte då det bor en massa renar där just nu =)
Åkte vidare till Haga, åt en god frukost igen. Efter en stund bestämde sig Nicke för att åka hem och skotta taken då det hade snöat hela natten. Mamma och jag skottade utanför deras hus, även taken och balkongerna. Åt goda blåbärspankakor och lekte med playmobil. Nicke kom tillbaka lagom till två och då styrde vi mot Villanäs och barnkalas. Zeth har blivit tre år och de firades med tårta och paket. Som vanligt blev vi kvar och blev även bjudna på en mycket god middag. Hem och hängde tvätt, slängde i en ny maskin och plockade fram en massa skräp som ska till soprummet. Diskade vällingflaskorna och sedan upp för att lägga lilla knytt som måste vara helt slut. Två flaskor senare, några skruvar runt i sängen så sover nu barnet sött på kudden.
Nicke stackarn är fortfarande ute och skottar bort en massa snö som kommer från taket. Här ligger jag och bara jäser =)
Fredag
Sista dagen för Proby i dag, tråkigt. Har varit super roligt att ha henne där. Mycket hjälp och egna initiativ har gjort dagen lätt för oss alla.
Vi hade en superbra bal på morgonen och då går allt fort. Efter lunchen tog vi fram hösilagesågen och sågade till lite fina bitar för de som jobbar i helgen. Matilda fick också prova och hon var duktig.
I onsdags upptäckte jag två fönster som inte var riktigt stängda och i dag så skulle jag och Matilda stänga dem.....trodde vi i alla fall. De satt som klistrade och vägrade röra sig åt något håll. Inte så konstigt när de har regnat, snöat, blåst och ja allt vad nu väder och vind innebär. Marlene försökte också hjälpa till men vad gjorde det??? Inget alls. Vi fick helt enkelt ge upp.
Trotts ett tappert försök så vann fönstret.
Sigge Pigge fick gå i skritten medan jag mockade och efter det blev det longering. Han var pigg som en spigg när han började men insåg snabbt att det var nyharvat och ville inte springa särskilt länge. Mockade och gav han lunch.
Skulle krossa lite korn till helgen men det gick också emot oss. Banden slirade bara, Jonas kom till undsättning och drog åt dem och det är precis vad som brukar räcka. Inte i dag, då blev det tvärstopp i stället. Klockan rusade i väg och när jag och Matilda slutade så jobbade Jonas fortfarande med den tjuriga krossen så vi får se på måndag om han fick till det =)
Snön yrde ner när vi åkte hem så jag passade på att hämta upp Nicke, sedan Lucas, coop och hem för att äta goda räkmackor.
Lucas och jag tog ett välbehövligt bad och nu ligger vi och ser på OS. Undra hur de ska gå för damerna i slalom??
Torsdagen
I går var det då torsdag igen. Dagen rullade på bra, om man då bortser från en helt genomfrusen hösilagebal som gjorde livet surt för Matilda, Kerstin och mig. Matilda gjorde premiär på att bryta av ett knivblad när hon försökte bryta lös lite frusen mat. Kerstin kom till undsättning efter halva stallet och det var verkligen tur eftersom att vi var helt slut. Gissa om hon oxå var helt slut efteråt.
Efter den jobbiga fodringen blev det en välförtjänt lunch på Maxim, gott som vanligt. Vi han även med en promenad på stan. Köpte två nya byxor till Lucas och en mössa.
Tillbaka till stallet, Matilda och jag hjälte sedan Jonas att sätta en tredje tråd på hage 4. Det blev en ganska rolig upplevelse eftersom att Matilda bestämde sig för att försöka snömula Jonas men missbedömde flyktvägen och föll rakt ner i djupsnön redan efter en meter.......hihihi gissa vem som blev snömulad??
När vi skulle ta in hästarna så fick vi påhälsning av två rådjur som blev väldigt närgångna. Sillen och Guling undrade nog vad det var för nått. De är helt obrydda om människor men de travade dock iväg när Sillen blev lite för närgången.
Sigge Pigge fick vila för jag hade så ont i magsäcken men jag tror nog att han var ganska glad ändå.