Var ska Lucas sova?

När Nicke skulle flytta över Lucas till sin säng var den ockuperad av en liten ligist!!!!

Höjden av otur

Gårdagens olycka då en hockeydomare fick en puck just under hjälmen och avled måste vara höjden av otur. Jag har aldrig hört talas om att detta har hänt någon gång förut och när jag läser så verkar det inte som om någon annan heller har varit med om det. Tragiskt att det händer, hemskt och verkligen otur.
Jag funderar på vad som händer nu. Blir den stackaren som sköt åtalad för vållande till annans död? Då kommer ju ingen att våga skjuta iväg någon puck igen. Vad händer efter en sådan här sak??

Otäck olycka

Precis innan det var Anjas tur att starta i dagens super-g så kraschade Nadja Fanchini väldigt otäckt. Man hörde verkligen hur ont hon hade när hon vrålade ut sina smärtor. Anja fick vänta på sin tur, men körde sedan ut på samma ställe. Jag måste säga att jag verkligen kan förstå att man blir spänd efter att ha fått vänta på sin tur efter den olyckan. Även om hon är ruttinerad så måste det någonstans i bakhuvudet knaga lite grann i alla fall. Jag kan ju ha fel men det kan ju inte vara mer än mänskligt att tankarna börjar snurra.
Sen har vi då herrarnas åk. Sex stycken kom till andra åket och alla klarade sig ner. Det kan verkligen inte vara lätt att ta ut vilka som ska få åka till OS när alla helt plötsligt börjar åka jättebra. Bäst måste jag nog ändå säga att jag tycker att Byggmark var. Han har inte haft det lätt att stå på benen och nu gjorde han ett bra första åk och ett superbra andra åk.
Roligt att det går bra för svenskarna. Nu hoppas vi på medaljer på OS!!

Förkyld

Jag tror att jag måste erkänna att jag är förkyld. Snorar hela tiden, nyser och är trött. Vill bara vila men när ska man få göra det? I går tog dock Nicke med sig Lucas upp och lekte en stund så jag fick vila, mycket nödvändigt måste jag säga. Jag vill bara vara frisk!

Gissa ponnyn

I natt hade vi en liten rymmare i stallet, en mycket söt liten krabat. Skulle visa Nicke hur söt han är och han säger genast - Men det är ju ........ Ja vilket namn sa han??? Jag blev imponerad för han hade ju rätt namn, konstigt vad de snappar upp saker ändå =) Måste även berömma den lilla ponnyn som har haft hela stallet i sin ägo under natten men bajsar ändå alla sina högar på ett och samma ställe.

Lilla C

I dag fick hon hoppa lite hinder. Det är andra gången hon gör det med ryttare på ryggen, första gången var i sommar när vi var i skogen och hoppade så det var ju ett tag sedan =) Hon skötter sig iaf super bra och hoppade allt utan att tveka. Kerstin styrde till och med på två kavaletti på volt med ett glp-språng i mellan och det hoppade hon som om hon aldrig gjort annat. Jag blir så stolt =) Det gulligaste var dock när hon travat två travbommar som var ganska nära mig, KM klappade henne på halsen och slutade driva. Då gjorde Lilla C en tvärvändning och sprang fram till mig och stoppade ner huvudet i mina armar.....jag ÄLSKAR den hästen!

Matiné - Sagan som tog slut

Läste på hästmagazinet att Matiné har dött. Hon bröt benet i hagen i dag. Det är så tragiskt när det blir så där, det går så fort man hinner inte med. Ett dödsfall är verkligen inte roligt någon gång men nu fanns det verkligen ingen tid att förbereda sig på vad som skulle hända. Varför är det då alltid de bästa hästarna som går åt??????

Kändis på bild

Läste hästmagazinet precis, på förstasidan är det en jättestor bild på en ryttare som faller av. Det handlar om att många skadade ryttare hamnar på sjukhus. Inslaget är filmat i Umeå och hos oss på URF, det jag vill komma fram till är att det är Ofelia och Quake på bilden, om jag nu inte är helt ute och cyklar vill säga. Sammanträffande att det är så eller är det Robert som har tänkt till???

Halvvägs

Då är jag gått halva graviditeten, 140 dagar. Det har gått ruskigt fort måste jag säga. Man kan tydligt känna att lilla knytt sparkar och det kan även andra göra. Jag ser när den vänder på sig eller slår en kullerbytta för magen blir toppig på något konstigt sätt. I veckan ska jag fylla i en massa papper på så att jag kanske kan få havandeskapspenning. Håller tummarna!
Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Beräknat förlossningsdatum Sön 13 jun 2010
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fredag

Äntligen fredag och dagens arbete är avklarat. Har hunnit med att äta en supergod tackomiddag och väntar nu bara på att åka tillbaka till stallet för att se på Micke träningen. Härligt att det sätter igång med träningar och tävlingar nu igen. Är lite tråkigt när det inte "händer" nått.

Träning

I helgen blir det Micketräning. Ska bli roligt att få titta på lite sådant igen. Alltid lär man sig något =)

Bussgods

Jag kommer nog aldrig att frakta något med dem efter att ha lyssnat på Marlenes historia. Det tog tid, hon fick inte titta i paketet innan hon betalade (för att se att hon fått de hon köpt och ingen sten tex), det tog ut en svindyr avgift på 800 kr för att frakta paketet och sedan ville de ha betalt i kontanter när hon hämtade det......nu var det så att det var ett dyrt paket och man går inte med så mycket pengar på sig. Skumt tycker jag då det är väldigt få som vill ha just kontanter, de flesta rekommenderar att man betalar med kort så det var lite konstigt. Hoppas nu att hon fick sitt paket i dag!

Campeia

Lilla hästen (som inte är så liten längre, har ju fyllt fyra år och är över 170 i mankhöjd) är en liten stjärna. Man blir så glad när man ser henne. Treorna hade löshoppning i fredags och då var hon med. Hoppade som vanligt som en liten katt och tog inte i alls över huvudtaget. Hörde kommentaren -Hon har lite hängande framben.....Vänta bara blev mitt svar. Hindret höjdes upp lite till och lite till. När det börjar bli runt 120 så vips så är frambenen uppdragna till öronen och hon är fortfarande 40-50 cm över, utan att för den skullen hoppa "unghästaktigt" över. Bara lätt och smidigt. Två supersprång på slutet, lugn och fin. Hon tänker så mycket själv. När de sedan la ner hindret och hon skulle hoppa ett räcke så blev banpersonalen lite ouppmärksamma och lät henne jogga vind för våg, när hon kom fram stannade hon och kollade på första hindret och då smackar alla hysteriskt. Lilla hjärtat hoppar lätt över första och tar ett smidigt glp språng över räcket.........hihi underbara häst. Hon skulle nog bara se att de var med =)

Mullsjö

Den byn måste nog vara världens ände......iaf om man är en inbiten stadsbo som ska åka på kalas. Vi körde och körde och körde. Om man bortser från den långa vägen dit och hem så var kalaset mycket trevligt och jag hade väldigt trevliga bordsgrannar.

Häst till salu

Ridskolan ska sälja en av sina hästar.
Dressyrhäst, född 2000, e. Regazzoni - Davignon I
Intresserad? ta kontakt med Camilla på 090 - 12 63 00

Lilla C

Var en stjärna i dag igen =) Hon är inte riden på flera veckor och skötte sig underbart när KM red. Balanserad och stadig i glp och lagomt pigg och framåt hela tiden. Jag älskar den hästen!!!

Skumt

Någon har satt in 200 kr på vårat konto för en reperation..........skumt. Vi vet inte vem det är ifrån och inte vad det gäller. Hmm?

Fem hästar

I dag har jag jobbat på som en igel, han hunnit med en massa saker. Fem hästar har jag hunnit med att klippa, fodra, hjälpte eva att sko fjalar och allt det andra som ska hinnas med på en arbetsdag. Tyvärr han jag inte med lilla C men jag kan ju inte hinna allt.

Promenad

I dag passade jag på att ta en promenad i det fina vädret. Traskade från mamma på Haga till Nickes jobb. Underbart väder och barnet sov. Tyst och stilla om man drömde bort trafik och andra promenerande människor. Hundarna skötte sig bra förutom att Gizmo ibland glömmer bort att kopplet inte är längre än ca 2 meter......Måste säga att man lätt glömmer bort att ÖK lutar så mycket som det gör. Självklart så var det uppför hela vägen!

UL

I dag var dagen D, vi fick titta på lilla pyret. Allt såg bra ut som tur va. Tjoho, full fart framåt!

Dagis är stängt

I dag så är jag hemma med Lucas för att dagis har stängt, planeringsdag tror jag. Visst förstår jag att de måste ha planeringsdagar och hålla stängt men måste det vara precis första veckan efter julledigheten? Kunde de inte väntat några veckor? Hur som helst så tänkte jag att Lucas kanske sover till halv åtta eller nått för han gör ju gärna det men icke picke! Han vaknade före sex och ville inte se på barnprogram som han brukar utan ville bara vara med sin mamma som i sin tur gärna hade sett lite nyheter och vaknat i lugn och ro.
Jag har iaf hunnit med att duscha, tvätta håret, äta frukost, diska ALLT på diskbänken och det var inte lite, slänga hushållsavfall, plockat undan tetrapack, packat lunch och fika till Lucas och klätt på han.
Jag funderar på att gå hem från stan efter lunch......tror det lutar åt det. Jag har ju inte så mycket annat för mig och det är bra att röra på sig. Hundarna behöver komma ut lite ordentligt med.

Vecka 18

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo. Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du är på dag 130 av 280. (46,4%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 3 fulla dagar (v18+3).


Två gånger

Två gånger har jag känt hur den lilla sparkar i magen med min hand. Jag känner den varje dag i magen men just med handen, det är speciellt. Häromdagen kände jag hur den låg med ryggen på ena sidan av magen, det kändes hur tydligt som helst. När nicke då la dit sin hand så "vips" så var den borta......blygis =)
Nicke klagar på att han inte får känna nått men om man aldrig lägger handen på magen så kan det ju bli svårt.

Vad?

Vad ska denna dag föra med sig? Vi får se. Borde göra nått roligt för Lucas, bada eller Leos men i dag gör nog precis alla andra det och då blir det trångt som i en sillburk så vi får se. Borde åka och köpa en ny skötväska då den andra har kaputtat. Vi borde oxå inhandla de sista sakerna innan familjen T kommer hem. Det är nära nu. Lucas säger hela tiden att mormor är ute och flyger.
Nu blir det lite nyheter, en promenad med hundarna och sedan får vi se vad som händer.

Nyår

En mycket trevlig nyårsdag/kväll tycker jag att det blev. Först pulkabacken på morgonen sedan gott fika hos Johanna och Nicke och efter det en underbar middag. Barnfamiljerna trappade av först medan de andra tappra firade 12-slaget. Lucas vägrade sova, sista gången jag kollade på klockan så var den 22.41......efter det somnade jag till ljudet av mycket glada vänner.

RSS 2.0