Kvällspromenad

Tog en kvällspromenad med Nova och hundarna, Nova var så trött så hon inte visste var hon skulle ta vägen men korkgluggarna vägrade hon slå igen och höll sig vaken hela rundan. Vi mötte en massa hundar så det blev inte mycket till lek för Gizmo och Plexus men det fick å andra sidan träna lite hundmöten. Dimman låg så fin längst ängarna så jag passade på att fota men som vanligt syns det inte lika bra på korten som när man får uppleva det.

?

Läste precis VK, artikeln är lite konstigt skriven eller är jag trög? Tur att det finns en överskrift så man hänger med lite iaf.
Undra om det är guldsmedsbutiken som krokat eller......hmm jajaja. Skumt.
Hoppas det gick bra för de inblandade även om det just nu ser ut som om det inte gick så bra.

LIK

En present från Lakritz

Stallet

Ska snart börja förbereda Lucas för dagis och sedan blir det att styra bilen mot stallet en stund. Jag hoppas Nova sköter sig från sin bästa sida och sover som en snäll bäbis hela tiden. I kväll borde jag börja baka lite inför Lucas kalas, varför kan inte saker baka sig själv???

Vem?? mer detaljer

På kortet kan man bla se:
ett rött hus med vita knutar
Partytält
Ett band som spelar
Kvinnan som fyller år har en tatuering på höger vrist, ett halsband som ser ut som ett silverlöv och en blomkrans i håret
En flaggstång
Folk med "sångpapper"
En metallstol som har blått flätat tyg
En byggställning


Övrig:
Det är sommar och bra väder
Sommarkläder

HJÄLP!! Vem????

I dag fick jag ett fint kuvert adresserat till mig hem i brevlådan, blev så klart mycket nyfiken på vad det kunde vara och öppnade direkt. Där i finner jag ett fint tackkort med bild samt lite lösa bilder, jag kommer på mig själv med att sitta och stirra på korten och funderar på vem i hela friden det är???? jag tittar och tittar, tittar igen och igen.....nä jag känner verkligen inte dessa människor. Nicke tittar också men vi konstaterar båda två att dessa människor har vi aldrig sett förut. Jag kollar på kuvertet igen, ja mitt namn och adress, kollar på kortet och ja mitt namn igen......är jag knäpp????

Fyndat

Jag känner att jag har fyndat idag. Vi har två ganska tjocka katter så de bantar just nu och därför äter de lightmat. Vi fick ett medlemsblad häromdagen från Djurmagazinet och där fann jag tre fina erbjudanden, om man köpte 1,5 kg kattmat så fick man en låda ever clean kattsand och köpte man 3,5 kattmat så fick man en låda med royal canins mjukmat och sedan fanns den 20% på valfri vara. Efter att ha tittat på erbjudandet en stund så räknade jag ut i mitt lilla huvud att jag här kan fynda! Jag köper förstås 10 kg kattmat och använder 20% på det, då har jag automatisk kommit upp i både 1,5 och 3,5 på samma gång och på det sättet så fick jag alltså sand, mjukmat och vanlig mat för mindre pengar än vad en vanlig säck hade kostat mig och som jag ändå hade behövt köpa. Sparade över 300 kr på detta, bara att tacka och ta emot.

Fel bil

I lördags var vi som sagt på 40-års fest. Nicke och Helgas grannar var också där och de har likadana bilar......detta straffade sig genom att någon försökte skämta med Nicke genom att linda in bilen i papper, synd bara att det var grannens bil =) hahahahahah

Babyvakt

I lördags var vi och köpte nya babyvakter, de gamla spelar oss ett spratt då och då. Jag vill känna mig trygg när hon ligger ute och sover. Googlade lite på dem när jag kom hem och såg att de fått riktigt bra på testerna så det känns tryggt.

Fort

Hela helgen har gått så fort, rusat fram. Känns som om man inte hunnit göra nått men tänker man tillbaka så har man hunnit gör en massa saker. 40-års kalas blev det i lördags kväll, god mat och mycket trevligt sällskap. Skrattade så jag fick ont i käkarna. Gårdagen spenderades delvis i stallet och delvis på gården för att plocka ner studsmattan. Känns bra att den kom ner i går när man vaknar till tre minusgrader i dag.
Varför har man alltid så mycket saker att göra på helgen???

Natten

Lucas och jag har hostat som galningar hela natten så det blev att fara till apoteket för hostmedicin så att vi kan få sova lite. Två sorter, en för natten och en för dagen, hoppas nu bara att det hjälper. Lucas har ingen feber men han snorar mycket, tur att det är några dagar kvar tills han ska till dagis för jag vill inte att han smittar någon annan.

fredag!

Lucas och jag tillbringade större delen av dagen i Villanäs, trevligt och avslappnande. Efter det styrde vi hemåt, gjorde några butiker och sedan blev det nachos till middag. Kvällen bjöd på IDOL och jag börjar få mina favoriter nu även om jag blev lite fundersam på några av deras beslut igår.

Kläder

Var en stund på stan med KM i dag, hittar som vanligt något att handla när hon är med. Det blev två plagg till Nova, en body och en liten stickad overall för att den var så söt =)

Min telefon

Nu har min telefon fullständigt fått spelet, den slår av och på hela tiden när man pratar i telefonen, den låser sig i bilder, den hoppar ur program och den hänger sig. Droppen var i går när den ligger helt själv på bordet och plötsligt börjar lysa, ett meddelande kommer upp på skärmen........
Gissa om jag blev förvånad??? Va? vilket tillbehör, telefonen ligger ju helt själv på bordet........

religiös

I tisdags när jag gick med Amaretto till den sista vilan så trodde jag nästan att jag skulle till att bli religiös. Det hade spöregnat och då menar jag spöregnat hela dagen, precis när han lämnar oss spricker solen fram och lyser riktigt starkt, känns som om det är strålar över allt. Strax efter det så får vi syn på en helt enormt stor och fin regnbåge......

halsont

igår kände jag mig mycket piggar men i natt fick jag så där ont i halsen igen.....hoppas det bara är en nattåkomma.

Kvinnan kan sjunga!


Härlig


Grymt duktig kille


host host

Jag känner mig mycket piggare, inte lika ont i halsen och ingen feber. Jag har däremot åkt på en envis hosta och nu verkar det som om Lucas också har drabbats. Får fortsätta att ta det lugnt och bara vila, det brukar räcka långt. I går kväll fick jag en fruktansvärd huvudvärk men det hade gått över tills i dag och tur var det för annars hade nog Nicke behövt vara hemma.

Smart sak

Jag åker inte buss själv men jag hittade en smart app för de som gör det. Om man köper denna app så "säger den till "när man är framme på det stället som man vill att den ska "larma" på. I vanliga fall kanske du stället ett larm men när telefonen ringer så är ni inte framme eller har åkt för långt. Med denna app så känner telefonen av att du är framme på rätt ställe =) smart va?

tomt

Som jag sagt förut så ösregnar det ute, jag är nog en av de får som tycker det är rätt mysigt när det regnar och man får vara inne. Lucas ser på en film och Nova sover ute under tak, hundarna vilar och jag har hunnit starta en maskin tvätt och fixa med lite sopor. Jag funderar på vad vi ska äta till middag och öppnar kylskåpet, tomt.....vad gör vi nu? Jo enkelt tänker du, åk och handla. Ja klart vi måste göra det fattar jag med, problemet är att jag ska måste åka direkt Nicke kommer och för att hjälpa en fantastisk vän med att få sin älskade ponny till de evigt gröna ängarna. Därför hinner vi inte handla innan, det kommer att bli försent med middag efter och jag kan inte handla nu för Nicke har bilen och som jag sagt så öser det ner ute och då tänker jag inte gå och handla. Varför äter vårt kylskåp upp maten som vi stoppar in?????

snigelpost

I dag fick Nova kallelsen till sin första vaccination, har funderat när de tänkt kalla henne till det för hon blev tre månader i söndags och vi har inte hört nått. Hur som helst så öppnar jag kuvertet och där står det att kallelsen blev utskriven den 28 augusti och i dag är det den 21 september, får man kalla det snigelpost då?

100 dagar

Det är 100 dagar kvar till nyårsafton, bara 100 dagar. Vips så kommer vi att vara där, vipps så är det hysteri för julklappar, nyårsfirande och allt man ska stå i inför jul och nyår. Kanske man helt enkelt skulle ta och fly verkligheten och bara åka bort och stressa av?

dagen d

I dag verkar det som om himlen öppnat sig, regnet vräker ner och det ser inte ut som om det kommer att bli bättre väder heller. Tur man har tak över huvudet så man slipper bli så blöt och kall, ska dock hämta Lucas på dagis och då får det bli regnkläder.

kommentar på aftonbladet

kommentar på Aftonbladet: "Till svenska folket: Dina bokstäver är latinska. Dina siffror arabiska. Din demokrati är från Grekland. Din pizza italiensk. Din kebab är turkisk. Din alkohol uppfanns av en iranier, och du älskar att åka till Thailand. Din favoritrappare har afrikanskt påbrå, och han, den där roliga på TV:n är kurd. Din bästa fotbollsspelare och lagkapten är bosnisk. Visst vore ditt liv tråkigt ...utan invandrare ;) "


SD-ledare med huvudet på skaft..

Känns tryggt att de kommit med i riksdagen......eller?

Lekparken

Eftersom att jag känner mig lite krasslig i dag så blev det ingen morgonpromenad med Helga, Lucas och jag gick till lekparken en stund i stället. Där bjöd Lucas på köttbullar, potatis, sallad och ketchup. Hundarna lekte som galningar och Nova som som en stock. Härligt att få komma ut en stund även om man mår som en kratta.
Efter lite lek och bus så passade Gizmo på att sola sig lite.
Plexus kunde inte riktigt slappna av så han lekte med bollen i stället.

Vem????

Vem i hela friden röstar på SD?? i min värld är det otänkbart, jag vill leva i ett Sverige som är öppet och där alla är olika. Om jag hörde rätt så är det över 300.000 som röstat på dem. Undra om det som röstar på SD äter pizza eller pasta, undra vad de äter för frukt och grönsaker, undra om de bara lyssnar på svensk musik, undra om de aldrig åker på semester, undra om deras kläder är gjorda i Sverige, undra hur det egentligen tänker, undrar hur de kan gå igenom hela livet utan att känna en med icke svensk bakgrund, det är många frågor som snurrar i mitt huvud. Det som kändes ännu mer skumt var att när deras partiledare kom till valvakan så lät det som om de höll på att vinna nått derby eller tog studenten, sedan spelade det en låt från melodifestivalen som inte var svensk......undra om de helt enkelt får använda sig av icke svenska saker när de passar dem?

Jaja det kan ju vara jag som inte fattar..........

Sjuk?

Lillen står och väntar på sin första ridtur.

Dagen har varit lugn, promenad på morgonen, lunch, djurmagasinet för att köpa hundmat och ett ben, vidare till familjen Brändström/Tegström för en liten kurs i iPhonens världens magiska värld, till stallet för att hjälpa Tezza och Jojo med att ta premiärturen på Lillen, raka vägen till pizzerian, hem och åt middag och därefter raka vägen till vallokalen. Känns som om dagen gått i ett och vips så är det kväll och inget av de sakerna som man bestämt innan har man hunnit med, till exempel lister, färg och vinställ till köket, plantera min lilla ros eller hänga upp klädkrokar till barnen. När man bor i hus så finns det alltid miljoner saker att göra. Hur som helst så kände jag när jag kom hem att det var som bomull i huvudet och det brann i halsen, brukar inte vara sjuk men i natt frös jag så mycket att jag fick ta värmefilten. Tänkte att jag för en gång skull borde kolla febern, 38,4........hmm då kanske man kan få vara lite seg i bollen.
dagens lunch blev ägg och spenatsoppa
Hittade en annan liten spillivink i hagen.

14 år

I dag är en helt vanlig dag men ändå inte vanligt, vi ska gå och rösta, Nova blir tre månader och Nicke och jag har hängt ihop i 14 år.....14 ÅR!!! Hur firar vi det då? hmm ja inte på nått sätt, det har vi aldrig gjort. Vet inte varför vi inte gör nått speciellt, på något sätt så är ju ända varje dag speciell. Vi har två fantastiska barn, vovvar, villa, volvo, jobb, vi trivs fantastisk tillsammans och ja varje dag bara rullar på inte så att man behöver fundera på vad man ska göra direkt. Det är snarare så att man hela tiden säger att det är måndag och fredag.

Puss på dig älskling!

3 månader

I dag är Nova tre månader, shit vad tiden går fort. Lilla snuttan försöker redan hålla i sin nappflaska, pratar vitt och brett om massa saker, greppar efter leksaker och vänder sig efter ljud. Fort lär de sig nya saker och snart är hon nog 15 och vi får jaga henne på stan =)

igår

Igår var vi som sagt bland annat på travet, lovade något kort därifrån.
Här är det födelsedagsbarnet som kör sitt första varv av tre.
Här är då Nickes pris för segern i konkörningen

Marlene

Vi hade besök av våran kusin Marlene förra helgen och tiden gick alldeles för fort för helt plötsligt var hon tvungen att åka hem igen. Hon har samma humor som oss, lätt att umgås med känns som om vi träffas varje dag, hjälpsam och ja bara underbar. I morse när jag skulle läsa hennes blogg så hittade jag helt plötsligt ett inlägg om mig själv. Söta, rara kusin är du inte fantastisk så säg? Kram på dig!!

godnatt

nä nu blir det snart sängen efter en lång och trevlig dag. Vi har varit på travet där grabbarna tävlade mot varandra i ponnytrav, eller konkörning med ponny eller ja de körde en bana på tid. Nicke visade oanade talanger och vann allt......konstigt att han var så duktig undra om han tjuvtränat?
Efter travet åkte vi vidare mot mellanlandning för bastu, chpis, dipp, dricka och trevligt sällskap. Jag smet lite tidigare för att lämna bort barnen innan vi tillbringade resten av kvällen på Olles. Mycket trevligt sällskap och god mat även om de glömde min mat så de andra nästan han ät klart innan jag fick min. Eftersom vi ska ha barnvakt även nästa helg så rundade vi av i tid och åkte och hämtade diamanterna medan de andra partade vidare. Helga talade snällt om för mig strax innan vi skulle gå att hon nog var lite full.......NÄHÄ! Skämtar du med mig det märkte jag inte =)))) Bra i alla fall att hon upplyste mig om det ifall jag undrade eller inte märkte det.

Äventyr

mot nya äventyr, kort kommer sen.

Lördag

Nova vaknade vid sju, klev upp med henne och gav mat. Hon visade sig från sin bästa sida och satt i babysittern så att jag kunde vika tvätt, starta en ny maskin och plocka undan i tvättstugan, märkte knappt av henne. Har även hunnit koka lite nappar och flaskor samt se lite nyheter. Nu har skrutten somnat igen och jag äter frukost, undra när grabbarna på övervåningen ska vakna?

Lurad


Jäkligt bra


Bara för att jag måste

hihihihi

Fredag!

Äntligen fredag, Nicke har haft en 18-vecka på jobbet och jobbade även i lördags så det känns underbart att få ha hela helgen framför sig. Fläskfilén ska grillas, salladen ska skäras och sedan blir det en underbart god middag och efter det IDOL. Jag kände att det var dags för fredagsmys när jag handlade så det slank ner en chipspåse och lite dipp, mums.

Min iPhone

Min iPhone har fått spelet, det går inte att prata i den utan att den går in i telefonboken, lägger på, startar face time eller nått annat skit. Jag håller på att bli galen!!! I dag gjorde vi ett test, vi la både telefonerna intill varandra, ringde upp till den andra telefonen och sedan la nicke ett papper över båda, lika hela tiden fram och tillbaka. Hans var släkt hela tiden medan min tändes och släcktes konstant!!!!! Hur många gånger som helst. Jag vet att det går att lämna in den och det måste jag göra men jag blir mest arg på att jag då måste vara utan telefon i några dagar eller veckor för att det är fel på den, satans måndagsexemplar! Det är ju knappast så det har en ny hemma till mig.

Lekstund

Har precis kommit in från en promenad med Lucas och hundarna. Vi skulle gå till lekparken när vi träffade Agnes och då traskade vi med dem en bit och vips så var vi hemma på deras gård och barnen lekte i över en timme hur bra som helst. De skrattade och busade, sprang, gungade och tramsade på som bara barn kan göra. Härligt att se de små underbara liven leka.
Nova sov sig igenom hela promenaden och sover fortfarande, kanske hon tar igen all tid som hon var vaken i natt och i dag på förmiddagen.
Lucas har helt plötsligt börja titta på TV, han ser på film och det känns konstigt att han sitter där helt still och tittar. I vanliga fall tittar han i två minuter och ger sedan upp.
Nä nu blir det till att fixa lite här hemma så man kan göra fredag sen.

Nattuggla

Eftersom Nicke jobbade sent i går så blev det senare med IDOL och sedan såg vi lite annat och nördade oss med våra telefoner. Vips så var klockan tolv och vi gick och la oss, vad händer då? Jo Nova bestämde sig tydligen för att det var morgon och skulle vara vaken och bäras ända fram till klockan två.......gissa om jag var trött. Sen vaknade hon 05.30 och ville kliva upp så ingen sovmorgon blev det. Nicke tog henne fram till kvart i sju sen var han tvungen att åka till jobbet. Nu har hon somnat men så fort jag inte gungar vagnen så vaknar hon.....retsticka till barn.

Ensam

Nicke jobbar fortfarande eller han är på jobbet, de har kurs. Det är verkligen tråkigt när man knappt hinner ses, han åker innan sju och har som sagt inte kommit hem än. Tur att dessa veckor bara är ibland och inte jämt.

Shit!

Ibland när jag duschar, tvättar jag kroppen med det sista hårshampot...
I dag läste jag på flaskan: "För extra volym och mer fyllnad"...
Shit!!! -
Inte konstigt man har problem att kontrollera vikten!!!!
Funderar på diskmedel i stället ...Där står det: "Tar bort även det svåraste fettet"..

Fina huset

I morse blev det ingen promenad runt ängarna vi tog istället bilen till Teg för att titta på husbygget som familjen T/B håller på med. Måste säga att det blir ett stort och fint hus. Det är så roligt att se hur det växer fram.
Man blir så nyfiken på hur det kommer att bli på insidan.
Ingen gräsmatta än men det kommer sen.
Gizmo var också med och tittade.

15 dagar

Det är bara 15 dagar kvar till Lucas fyller tre år, känns helt overkligt att det redan hunnit gå tre år sedan han föddes. Var har tiden försvunnit? Kanske vi borde fundera på barnkalas?

Regnbåge

I morse när jag satt och åt frukost så fick jag helt plötsligt syn på en helt fantastiskt stor och fin regnbåge. Går och hämtar Lucas så att han också ska få se och ut genom dörren för att fota, vad händer då?? Jo självklart har den nästan helt försvunnit. Varför? Jag ville så gärna visa er andra hus fin den var. Hur som helst så gjorde jag ändå ett tappert försök att fota det lilla som var kvar.
Man kan antyda den just intill skorstenen.

blött

Jag bara älskar när det regnar så här mycket och man får sitta inne och titta ut på regnet som bara öser ner. Det är mysigt när man hör hur det smattrar på taket, lite sommarkänsla blir det. Fick köra Nicke till jobbet så jag kan ta bilen för att hämta Lucas, han uppskattar nämligen inte detta väder.

Öser

Regnet öser ner ute men lilla hjärtat sover gott i sin vagn under tak. Hon har sovit som en stock i snart två timmar, tycker hon borde lägga liter mer av den tiden till att sova på natten och vara vaken på dagen =)

Väntan

Vi har fått en kallelse av astrid lindgrens barnsjukhus, de ska ringa oss i dag klockan 09.00. Nicke kommer hem från jobbet så att vi är hemma båda två när de ringer för jag blir så stressad så jag hör och kommer bara ihåg hälften av vad de säger. Vi väntar och väntar, väntar lite till och väntar ytterligare......ingen ringer. Vi tänker att vi måste ringa upp dem, telefontiden är dock mellan 8.15-9.00 eller 13-15 detta innebär att vi inte kan ringa till dem heller. När klockan är 09.35 måste Nicke åka tillbaka till jobbet för han kan ju inte vänta här hemma hur länge som helst.....jag håller på att bli galen. Jag vill veta vad de säger och vad som kommer att hända nu. Har haft magsår för detta samtal i flera veckor, då kan de väll ändå komma ihåg att ringa? Tänk om de inte ringer, vad gör vi då?

idol

snart blir det idol, spelar in det så vi slipper reklamen. Hoppas dagens program bjuder på både höjdare och några små fnissiga inslag =)

100 dagar

Det är 100 dagar kvar till julafton, 100 dagar......det är inte allt för långt bort. Julgran eller inte? Kallt, mörkt och allmänt trist, den lilla ljuspunkten är kanske att det är ca 100 dagar kvar till Selma får ett syskon. Det är ju nått att se fram emot.

Skitsak!

Jag blir så less, här köper man en "träningskompis" för dyra pengar (jaja inte jätte dyr men inte gratis heller) och sedan så lägger den av innan men ens hunnit gå fem mil med den........ska det vara så????
Detta medför att dagens promenad inte fick någon mätning men den gick superfort eftersom vi inte hade två galna treåringar med oss =)

Promenaden

Dagens promenad kan man i stort sett sammanfatta som kaos, två vilda barn som sprang omkring som galningar eller cyklade som dårar. Lucas fick ett utbrott på vägen hem, han skulle åka under vagnen och inte på cykeln. Jag sa att han valt att ta cykeln och att han då snällt fick sitta på den och inte åka under vagnen. Till saken hör att det sitter ett snöre i cykeln så han behöver inte ens cykla själv, bara ha fötterna på tramporna så sköter jag resten. Lata barn! Hur som helst så fick han efter kanske tjugominuters gallskrik och klängande snällt sätta sig på cykeln, dock så gnällde och klagade han hela vägen hem.
Vi fick stanna så många gånger på vägen så min "träningskompis" helt enkelt trodde jag slutat träna och la av =) Det jag fick med innan den la av var i alla fall:

Distans: 4.16 km
Tid: 1,40,12
Kalorier: 295

Mardröm

I dag kom Gizmos värsta mardröm flygande över vårt hus, två stora luftballonger. Han fick panik, började skälla och fick gå in.

Bra

Jag tycker att han är duktig, jag vet att han var med i talang....kanske han till och med vann det kommer jag inte ihåg. Jag tycker att alla har rätt att söka till IDOL även om de har kontrakt redan. Vissa gnäller över det, Mariette hade redan släppt låtar när hon var med, Kevin hade varit med i Maltas melodifestival två gånger tror jag. Det är väl bara att söka sen är det upp till svenska folket om man gillar det eller inte. Jag tror dock denna kille kan bli en flickfavorit =)

Duktig

Måste säga att jag tycker att denna kille är riktigt bra.

Rätt åt dem!

Snacka om att ge sig på fel människor, rätt åt dem! =)

Söndag

Det har regnat till och från under hela dagen, det struntade vi i och åkte till Långviken på lite fika och möbelskruveri. Det visade sig dock att det inte var helt enkelt att få ihop alla saker, tur att tre smarta killar kunde slå sina kloka huvuden ihop.
Efter fika och lite möbelskruvande så var det dags för att sätta upp tv:n på väggen, detta visade sig dock vara lite enklare så här behövde Anders inte tänka så jättelänge.
När vi hade hjälpt till med lite allt möjligt så tror jag att en hel myrstack flyttat in i Lucas byxor så vi fick styra bilen hemåt för vi ville verkligen inte att han skulle riva det nybyggda huset.
Anders hade fått fina blommor på morgonen och de slank också med på kameran.
Efter besökte åkte vi hem och åt sen middag, badade barnen och fick finfrämmande av mormor och moster.

Regn

Det regnar idag, men vad gör det egentligen? Vi har tak över huvudet och massa saker att göra inne. En sväng till Nickes arbetskamrat ska vi hinna med och säga hej då till kusin Marlene. I övrigt får vi se vad dagen bjuder på.

Fika

Idag har vi varit på stan och fikat, ja det är helt sant. Jag har fikat på stan, det är nog så långt ifrån vad jag brukar göra. Är inte den där fika människan, kan kanske bero på att man har en galen treåring med sig och han sitter inte still och då kan det vara svårt att slappna av.
Eftersom att jag inte fikar så ofta så är jag helt ovetande om vad man ska fika och vad jag tycker om, kanske också att jag är lite kräsen =)
Lucas fick en chokldboll och själv tog jag det han i kassan rekommenderade. En god liten sak som innehöll nötter, dumle, polly och marshmallow. Mycket gott måste jag säga.
Lucas satt som ett ljus hela tiden och jag kan nog tänka mig att fika någon mer gång och han ska vara så duktig som han var idag.
I övrigt så drev vi bara omkring på stan och tittade på lite folk.

Fredag

Fredag, äntligen fredag fast egentligen har veckan skenat fram så det känns som om denna vecka knappt börjat. I kväll blir det god middag och sedan IDOL. Vi måste nog tyvärr dammsuga huset en snabbis innan maten för annars kanske vi försvinner i dammet. Konstigt att våra pälsdjur hårar så mycket....

Träning

I dag fick jag och Lucas med mig min kusin Marlene på morgon promenaden, Helga, Colin och Kevin var förstås också med. Vädret var underbart och vi han prata om ditt och datt, alltid roligt med en till i sällskapet. Nya samtalsämnen kommer upp och andra tankar och funderingar.

Distans: 4.78
Tid: 60 min
Tempo: 12.20
Kalorier: 339


Tiden borde jag egentligen inte skriva för den fortsätter ticka på även om man får stanna för att vänta på barn, ställa upp lill cykeln, vänta på hundarna och allt annat som sinkar en. =)

Mys

Det är mysigt att sova på rena handdukar

Bär

Idag kom Jeanette och Theodore på besök, vi plockade krusbär och svartvinbär till förbannelse. 5 liter eller nått.

Äntligen!

Har i flera dagar varit utan min "tränings kompis", den la helt plötsligt av efter att jag klippt gräsmattan. I går fick dock Nicke igång den och i dag var den med mig under hela promenaden. Jag startar den när jag lämnat Lucas på dagis för annars får den krupp, eller rättare sagt så har jag inte lyckats fatta hur man pausar utan att den tappar kontakten.
Distans: 2,76
Tid: 30 min
Tempo: 10,53 per km
Kalorier: 196
Nu funderar jag bara på om jag kanske ska ha den på mig när vi går på stan i dag och köper byxor till Lucas......kan vara intressant att veta hur långt man egentligen går när man traskar runt på stan.

Kurser för män 2010

Kurs 1
Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-

Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp
1500:-

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar
2000:-

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.
2500:-

Kurs 5
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum
1900:-

Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband
4000:- begränsade platser!!

Kurs 7
Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.
1500:-

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator
7500:- obegränsat antal.

Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel
1900:-

Kurs 10
Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.
500:-
Alla anmälningar är bindande
obegränsat antal.


ett lik per dag

Varje dag vi ska ut med hundarna så hittar vi ett ny liten mus i kuvösen, duktiga katter eller bara drygt att slänga bort dem varje dag? Vet inte vad jag ska tycka. =)

Tisdag

klockan ringde, frukost och iväg med Lucas till dagis. Åkte och mockade åt Sigge, fixade mat och sopade. Styrde vidare mot Hippo för att klippa lilla Paris, G-son fick komma och göra den lilla b-ponnyn trött innan vi kunde börja. Sen raka vägen hem, matade Nova och hämtade på dagis. Åt en allt för sen lunch och lekte med Lucas innan vi hämtade Nicke. Åkte och handlade, åt middag och sedan blev det fotboll. Sverige gjorde en bra match.....efter det blev det IDOL, vid de laget hade vi samlats flera stycken. Roligt program som vanligt nu börjar det säger jag bara =)

Måndag

Barnen gav sin mamma sovmorgon och vaknade 09.35, jobbigt med småbarn. Kastade i oss frukost och sedan gav vi oss ut på promenad med Carina/ettan och Helga/Colin/Kevin, stannade i en lekpark och lät dem leka. Hem och åt lunch och myste lite. Lucas ville se på bilder på Wilma eller som han säger Linas häst och det fick han förstås göra. Efter en stund kom Carina och Ettan tillbaka och vi han knappt sätta oss så kom Emma och Frans och strax efter det familjen Forsgren/Johansson. Vi gjorde paj och emma hade gjort helt fantastiska muffins. Barnen lekte så mycket så att det såg ut som om en tornado dragit fram innan de bestämde sig för att leka ute. Fullt hålligång hela dagen kan jag lugnt säga.

Biggest Loser

Jag är en liten TV nörd när det vankas nya program eller serier. Tyvärr missade jag solsidan och true blood men har fixat båda och ska se dem när vi hinner. I kväll börjar biggest loser Sverige och jag kommer nog att fastna framför tv-rutan. I morgon börjar IDOL och det kommer att ses, varje avsnitt kommer jag att sitta klistrad vid. Jag kommer precis som alla andra att få mina favoriter, fråga mig själv vad vissa gör där och tycka och tänka fritt om ditt och datt.

Nu börjar tv livet.......eller ja vi får se om det hinns med någon tv när man har två små guldklimpar som vill ha sin mammas uppmärksamhet.

inget inlägg

igår blev det inget inlägg, ska förklara varför:

Mega bakfull man
Trotsig treåring
Tjurig tremånaders
Stökigt hus
Två hundar som behövde rastas
Två hundar som spydde på sex ställen i huset


Måste jag säga nått mer???

Bomb på promenaden

Vi var ute och traskade på den vanliga morgonpromenaden då vi helt plötsligt får syn på ambulans, brandkår och polis. Vi ser avspärrningar och poliser på flera ställen. Nyfikna som vi är så går vi givetvis ett varv för att spinka lite. En bomb? Japp, när jag ringer till mamma ser hon på vk.se att det är avspärrat för att någon har hittat en bomb.....vi såg även lastbilen som drar den lilla bombvagnen precis utanför lägenheten.

A hunter shoots a bear!

Skjuta eller inte skjuta det är frågan, gör ditt val innan videon är slut =)

Plexus

Jag har tidigare nämnt att Plexus inte är som andra hundar, han ligger och sover, vilar och latar sig på de mest konstiga sätten. I dag var det återigen dags att plocka fram kameran för att föreviga hans viloposition.

Pride

Har precis kommit hem från en trevlig kväll på pride festivalen med Tezza och Helga. Vi såg på Mariette och sedan drack Helga öl. Jag kan lova att fotbollen var lockande men vad gör man inte för sina vänner ??

Hur svårt kan det vara?


hihi, detta gjorde min kväll när det visades på tv. Underbart!

Dagis dag två

Det gick lika lätt att lämna i dag och dagen till ära han jag till och med få en spontan puss. Jag måste dock höra med fröknarna om vi kan få börja senare för när vi kommer så ska de gå ut men inget annat barn är klar för utgång och då måste Lucas vänta inne och hinner smälta bort där i hallen innan det är dags att gå ut.

Dagens

Har precis kommit hem från en uppfriskande promenad med Helga, solen skiner och vädret är allmänt underbart. Det enda som irriterar mig är att jag inte fick igång min lilla träningsapparat.....vet inte vad som hänt, kanske den hamta i sömnläge? Får titta på det sen. Hur som helst så gick jag till Lucas dagis, upp till Colins dagis där jag fick traska omkring i ca 15 innan Helga var klar och sedan gick vi mot ersäng och runt röda området. Från oss och röda området är det ca 2,5 kilometer så det blev ju en lite stäcka i alla fall. Eftersom Helga väntade besök så han vi inte gå längre idag.

Dagis

I dag lämnade jag Lucas på dagis för första gången på drygt 10 veckor, han hade inte ens tid att säga hej då till mig eller vinka. Vips så var han borta. De var kort om personal så han fick vara inne en stund innan de skulle gå ut men han verkade som sagt vara mycket nöjd med det.

Sjukhuset

Japp då var det dags igen, återkoll med Nova. Eller kan man säga återkoll......snarare vikt, längd och hälsokontroll. Allt såg bara bra ut, 5410 gram och 56,5 lång. Doktorn lyssnade på lungorna eftersom att jag sa att hon var så slemmig i måndags natt, allt såg bra ut även där. Nu fick vi ingen ny tid utan väntar på remiss från Stockholm och efter det kanske vi får komma på återbesök eller vad vet jag?

Glad att allt var bra med lilla hjärtat i alla fall.

RSS 2.0