Flash mobb - Umeå


Vaken

Varför vaknar barn så tidigt, varför förstår det inte hur underbart det är att sova bara en aning längre på morgonen? Jag skulle kunna tänka mig att i alla fall få sova till sju.

Tre år av sorg och saknad

Vackraste!

Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd

Hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'


Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund


Min ängel..


(Jag fick låna en ängel)
Du spred ditt ljus (i mitt liv)
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
Jag fick låna en ängel
För en stund

Frihet
Du gav mig tro på att det går
En ensam sliten grimma
den hänger i ett stall
den påminner om ett förtroende
och vänskap för varann
den påminner om en flicka
som älskade sin häst
hon var den enda
som kände honom bäst
nu när deras dagar för alltid är över
stallet står tomt, men grimman finns kvar
för att påminna om deras lyckliga dar
Vackraste ängeln
Här, i den stilla gryningen
Kan jag känna, allting andas, igen
Dom tunga molnen,
drev iväg med vindarna
Inga tårar, ifrån himlen,
blir till regn
Vi, hör orden i en sång, som
finns kvar här i våra hjärtan
Nu, i lugnet efter storm 

En ängel flög förbi
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende,
på vår jord
Som en sol som värmer oss
Som ett himmelskt stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets skeende,
med en tro
Kärleken är 

Och när natten sänker sig
Är vi trygga i varandras andetag
En vind, som smyger sig hit in,
bär en doft utav vilda rosor 

En ängel flög förbi
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende,
på vår jord
Som en sol som värmer oss
Som ett himmelskt stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets skeende,
med en tro
Kärleken är 

Oohh... Aahhh... Ohh

En ängel flög förbi,
Mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende,
på vår jord
Som en sol som värmer oss
Som ett himmelskt stjärnebloss
Så vi kan betrakta livets skeende,
med en tro
Att kärleken är
Mys i hagen
Kommer jag någonsin finna ro, sluta drömma om att du står i stallet och att jag inte varit där och tagit hand om dig på flera månader, kommer jag någonsin att få samma underbara känsla som med dig. Älskade häst!

Flash mobb - Umeå


Underbart!!

Jag har ett underbart jobb, i dag var en sådan där dag då jag verkligen njöt av jobbet fullt upp. Sandra, Stina och jag passade på att rida en sväng i skogen i det underbara vädret. Jag skrattade nog nästan från att vi lämnade stallplanen tills att vi satt av. Redan då vi passerade Amerika så började vi inse att detta kunde bli en intressant runda. Lucky tvärstannade och hoppade åt sidan för lite vatten och stockar. Sando blev rädd för några stenar, hoppade åt sidan så Dino och jag fick ta ett jätteskutt åt sidan för att inte hamna under. Stina börjar känna sig som en nybörjare då Lucky får för sig att springa med huvudet rakt upp, jag håller på att ramla av då Dino tvärstannar för en liten snöklump och jag driver på frammat och får reaktionen: skena rakt ut i skogen!!! Efter en stund blir det en ganska trevlig runa och vi rider upp till vattnet, Dino går snällt i men de andra vägrar följa efter så vi bestämmer oss för att rida runt och ta vattnet från andra hållet. Sandra tar täten och vi får en mycket trevlig runda nästan hela vägen fram till vattnet, Sandra hade nämligen bestämt sig att försöka ta lite satts över vattnet men det gick inte!! Helt plötsligt är hon på väg mot oss i full fart och vi mot henne, hihi. Väl framme vid vattnet så går Dino snällt i och Lucky följer efter men Sando vägrar bestämt. Det är inte för en jag går tillbaka och tar tag i han och börjar leda som han bara kliver rätt ner......men då blir helt plötsligt Dino rädd för hästen som är bakom och bestämmer sig för att hoppa iväg i full galopp, jag är helt oförberedd och får hålla fast mig för kung och fosterland. Stina som står på andra sidan och ser på skrattar så hon nästan viker sig. Jag själv skrattar så jag får kramp i magen och det för inte saken lättare när man ska sitta kvar i sadeln. Hur som helst så tar vi oss alla över vattnet och får en fantastiskt bra runda hem och sedan en välförtjänt lunch.
När vi tagit in hästarna på eftermiddagen så var det tydligen några som var tröttare än andra....
Cassie
Carlotta
Lilla C
Lilla C igen för att hon är så söt.

Efter jobbet blev det dags att åka hem, de håller på att ta bort hela vägen utanför forslunda så där blev det till att sitta i bilkö innan jag kunde rulla på hemåt.
Framför
Bakom

Härligt

Har precis duschat och tvättat håret, det är så härligt när man har jobbat och sedan får ta en varm dusch. Båda barnen sover så nu blir det kvällsfika och lite tv-tittande innan det är dags för sängen.

Hoppgruppen

Har kommit hem från min lektion och jag måste bara säga att de är helt fantastiskt duktiga!

Vem?

Vem i hela friden har varit och satt upp nya hastighetsskyltar på vägen till jobbet under dagen??? Varför är det bara 50 km/h helt plötsligt? Helt ny och fin väg, bra avfarter och inga bostäder......När jag åkte till jobbet i morse var det 70 som gällde och när jag sedan skulle åka hem så var det 50 hela vägen från forslunda, trodde jag såg fel. När jag sedan åkte tillbaka ikväll så har någon varit och flyttat skyltarna ytterligare, nu är det 50 hela vägen till jobbet.....Jag förstår bara inte varför det är 50 på en sådan bra, bred och välbyggd väg.....

Halvdag

I dag var det halvdag på jobbet och det känns som om jag bara hinner dit och sedan hem igen. Det har varit bra väder i dag så hästarna njöt för fullt och man såg hur de passade på att sola. Väl hemma så blev det lunch och sedan gick Carina och jag till Jysk och Rusta men tyvärr hittade vi inte det vi sökte. Hämtade Lucas på dagis, fikade och sedan pysslade jag lite i trädgården. Nu har vi precis ätit middag och jag ska strax pallra mig iväg till jobbet igen för att håll en hopplektion.

Linslusen

Lucas har hamnat på tuben, han är en riktig linslus har har nu fått sina sekunder i rampljuset. Han är med från början av filmen och endast några sekunder. Gulliga lilla barn!

Tomt

Vill inget, har ingen ork, är less, blä!

Bloggtorka

Har haft lite bloggtorka, det beror mest på det fantastiska vädret men även för att jag inte haft någon som helst vettigt att skriva om. Hela familjen har njutit av solen och värmen, långa promenader, lek i studsmattan och sandlådan samt underbara middagar. Vem vill sitta inne när solen gassar och humöret är på topp, inte vi i alla fall.

Morgonpromenad

Det blev en underbar promenad i solen även idag, Helga följde med och det var trevligt att prata lite strunt med henne också. Hon och Lina joggade och höll på under vissa delar, undra hur Helga mår i morgon? Dock ska hon ha beröm för att hon inte klagade en enda gång under hela promenaden. Nu hoppas vi på bra väder även i morgon så att vi kan bättra på kondisen och färgen.

Fem år

Tänk vad fort tiden går, för fem år sedan flyttade vi in i vårt fina hus och jag trivs lika bra idag som då. Både Nicke och jag drömmer mardrömmar ibland om att den andra personen säljer huset utan att den andra vet om det.....Jag vill verkligen inte bo någon annanstans, vi har världens bästa grannar, tomt och hus. Vi har hunnit göra om stora delar av huset, badrum och tvättstuga står på tur men det får ligga på is en stund.
Köket
En del av vardagsrummet
Nicke byggde ner taket så att vi kunde sätta in lampor.

Gizmo

Gizmo är på G nu när det är vår, tänk alla bollar som man kan jaga.

Studsmattan

Igår hade Lucas väntat tillräckligt länge för att få ta fram studsmattan, ögonen bara lyste på han då vi gick till garaget för att hämta den. Han hoppade sedan hela dagen, även Nova fick prova på att vara på mattan en stund. I dag har han också hoppat nästan hela dagen så den är verkligen uppskattad.
Lucas i väntan på att nätet ska upp
Krypa krypa
Hopp hopp
Fullt ös
Även Ettan gillade att hoppa

Härliga vår


Härlig morgonpromenad

I går gick vi en härlig morgonpromenad och i dag gjorde vi om samma sak. Rebecca, Lotta, Lina, Niklas och jag, självklart var barnen med också. Solen sken och man kände verkligen hur det värmde.

Vårblommor

Äntligen verkar våren vara här, snön smälter, solen skiner och blommorna blommar.

Mata med duplo

Nova försöker förgäves mata Plexus med duplo, han stänger ihop munnen och vänder bort huvudet men hon försöker ändå, gång på gång. Undra när hon ska förstå att han inte vill ha?

Påskledigt

Underbart väder, lediga dagar, god mat och förhoppningsvis trevligt sällskap så vill jag spendera min påsk. Nicke har halvdag och sedan har vi fyra lediga dagar tillsammans, fantastiskt!
Började dagen med att lämna på förskolan och sedan blev det en promenad på nästan fem kilometer, gick förbi och hälsade på hos Nicke på jobbet och sedan hem. Solen sken och hundarna var riktigt duktiga, Plexus passade på att bada i en jättestor vattenpöl precis innan vi kom hem så nu ligger han i hallen och får stanna där tills han är torr.
Nu dags för lunch.

Långhelg!

Japp då var denna vecka avklarad och jag ska inte jobba för en nästa onsdag, härligt! Roligt också att hela familjen kommer att vara hemma så vi kan umgås och hitta på roliga saker tillsammans.

Lucifer

Våran lektionshäst Lucifer måste vara en av de goaste och sötaste vi har, i dag då det var dags att gå in från hagen så låg han och vilade, han sneglade lite åt grinden där vi stod och väntade på att de skulle komma, tittade sig omkring och la sig sedan helt raklång på sidan. Där låg han sedan helt still medan vi tog in alla andra hästar och det var inte för en jag gick dit och började prata med honom som han öppnade ögonen, glodde en stund på mig, funderade lite och sedan bestämde han att sig för att det kanske var dags att gå upp, först skulle han dock rulla sig ordentligt på båda sidorna innan han accepterade att bli intagen.

Mycket på en gång

Nova har på bara några dagar börjar göra en massa framsteg, hon kryper några steg och sätter sig igen, kryper lite till och sätter sig åter igen, hon har lärt sig att klappa händerna, pussas och att smacka, det viktigaste är att hon kan smacka ifall hon är en blivande ryttare! Hon försöker även att gå själv så man får vara lite vaken på vad hon hittar på för bus.

10 månader

För 10 månader sedan föddes vårt mirakel, lilla Nova vägde 3175 gram och var 48 cm lång. På 10 månader har hon lärt sig att sitta, klappa händerna, smacka, säga mamma, lära sig att lyssna på sitt namn, börja krypa, äta, dra sig upp mot saker och mycket mycket mer. Tänk vad spännande livet är och vad mycket vi får vara med om när vi är runt våra två älskade barn.

Krypa

Nova försöker nu varje dag att krya några steg, det man kan se är att det fortfarande är lite för halt på golvet.

jobba jobba

Har ätit middag och sitter nu och väntar på att återigen åka till jobbet. Har tre lektioner i kväll så jag kan bara föreställa mig hur trött jag kommer att vara i morgonbitti då klockan ringer.

Gävle

I går åkte vi på en snabbvisit till Gävle, jag ville titta på ELITlaget och Nicke skulle flyga simulator. Resan gick smidigt och enkelt, solen sken och sommaren var nästan där. Han träffa en massa människor, titta på fina hästar och sola.
På väg ner körde vi om denna bil i 80 km/h, lgf-skylt, ingen regplåt och inga lysen.....
Högakustenbron på väg ner
Två hundar busar som bara den, runt runt runt.
Jacqueline och Samantha hoppar fram
Sandra och Chessan
Lilla Q gillade INTE helikoptermyggen
Frida och Jackpot
Maria och Lilla Q
Lisel gillade inte heller myggen
Bron på vägen hem
Summan av helgen blev fantastisk från båda sidorna, Nicke var helt överlycklig över sin flygning och jag över hästarna. Nicke sa till och med att han ville åka på hästtävlingarna nästa år igen......undra om det var någon baktanke där???

Klappa händerna

I dag klappade Nova händerna för första gången, flera gånger gjorde hon det på uppmaning. Jag får registrera det i framstegsprotokollet.

Kryper lite

I dag så kröp Nova några steg på mattan, sakta sakta så är det på G

Vad ska det bli av honom?


Duktiga

Jag tycker inte det är så roligt att titta på folk som flyger radiostyrdaflygplan men jag blev faktiskt lite imponerad av dessa personer.

36,6

Febern verkar ha hört min förbannelse och i morse vaknade jag utan huvudvärk och med 36,6 på termometern. Nu håller vi tummarna för att detta håller i sig.

Sova?

Nu ligger jag i sängen och borde nog fundera på att sova, alla andra i huset sover och jag hör deras djupa andetag. I morgon blir det en spännande och förhoppningsvis rolig dag, jag har svurit en förbannelse över febern och kommer därmed att lämna den hemma.
God Natt

Älskade Emma


Vik hädan!

Jäkla feber, vik hädan!!!!

men vad händer?

Här går man och känner sig friskare, vågar mig till och med ut i friska luften (till garagen och tillbaka) och vad händer? Febern går upp på 38,5 direkt, frossan slår till och huvudet dunkar.....vad har jag gjort för fel???? Jag förtjänar inte detta, jag vill vara frisk!!

Byta däck

Glöm inte byta till sommardäck, i dag är sista dagen för byte.

Friskare

Åhh jag känner mig nästan på topp nu, inte så mycket feber och kan vara upp med andra, sitta i soffan och har till och med tagit mig ork till att klippa håret på Lucas. Nu är det mest störande med huvudvärken och halsontet, dock glad att vara någorlunda på fötterna.

natten

Efter en skaplig natt av hela familjen så vaknar jag upp med 38,2 och känner mig super fräsch. Tror på tillfrisknande under dagen och petar därför i mig två alvedon och något för den värkande halsen.
Nova har sovit uruselt i två dagar och toppar nu det med att somna strax efter fem i går och sover fortfarande, ett mål mat och några napp instopningar har hon hunnit med under den tiden.

Resultat

När man ändå ligger som en död i sängen så passar jag på att kolla in resultaten från Gävle.

Fryser

Jag vet att jag är jäkligt gnällig just, förlåt.
Jag fryser, jätte mycket, har två extra tjocka duntäcken och en värmefilt ändå fryser jag. Blä!

upp och ner

Febern går upp och ner men jag ändå pallrat mig ner en stund på bottenvåningen. Nicke och barnen var ute så jag passade på att titta på dem en stund och sedan så spelade vi en bana supel malo innan jag kände att huvudet blev allt för tungt. Känns ändå som om jag är bättre och jag hoppas på att kunna gå till jobbet i morgon.

39,6

39,6 med alvedon.......får man gnälla då??

Feber

Hur kan man bli tvärsjuk bara så där? I går mådde jag hur bra som helst, var ute på en härlig cykeltur i går kväll och kände inget. När jag kom hem sa jag till Nicke att jag helt plötsligt fick ont i halsen på höger sidan tänkte inte så mycket på det, tog en dusch och sedan så gick jag till sängs. Vaknade mitt i natten av att jag trodde jag skulle frysa ihjäl, fick värmefilten av min man och försökte sova vidare, strax efter fyra ger jag upp, kollar tempen 39,2, tar två alvedon och dricker ett stort glas vatten. Vaknar vid halv tio igen och är var då nere på 38 grader, äter lite fil och känner helt plötsligt hur jag börjar frysa igen, 38,6 bara sådär. Nu ligger jag bara i sängen och försöker att bli frisk, ska ju ha lektioner i morgon och så ska vi åka på en tripp på lördag. Varför blir jag sjuk nu???

Hacke hackspett

På väg till Lucas dagis så har hacke hackspett varit framme och pickat flera hål i ett träd.

Bjuda på bal

Killen som har hittat på ett eget sätt att bjuda tjejen på bal

Tänder?

Jag tror Nova håller på att få fler tänder, hon är gnällig, grinig, sover dåligt, lös i magen, lite lätt feber till och från, dreglar och vill inte dricka välling. Förra gången var nästan likadan, hoppas de kommer fram snart så hon slipper ha det så jobbigt.

Häst som hoppar hopprep

Hästen hoppar hopprep, undra hur man lär den det?

Fort

När jag jobbar halvdag så känns det som om jag bara kommer till jobbet och sen går hem. Det är särskilt så när jag jobbar ons-fre för då har jag så mycket att göra som jag ligger efter med. Det gick superbra att jobba idag, fodringen var enkel eftersom att de var en bra och torr bal, det underlättar verkligen. Jonas och Sandra kom över och hjälpte till att kratta och då går allt ännu lättare. Han med ett snabbt fika innan det blev lite jobb med hemsidan och sedan så blev det fodring innan klockan sa att det var dags att åka hem och byta av Nicke.

Sams

Eftermiddagen tillbringades i Helgurs hus, blev dock inte förvånad när jag fick vänta nästan 30 minuter innan hon hade lyckats ta sig hem från dagis (vi hämtar samma tid). Barnen höll sams nästan hela tiden, de är precis som två bröder, leker, brottas, knuffas, skrattar, busar, fnissar, springer osv. Ska bli riktigt skönt nu när man kan vara ute mer för det är verkligen spring i benen på dessa två pojkar. Kevin försökte vara med på ett hörn men han blev mest omsprungen eller omkullsprungen, inte lätt att vara liten och inte hänga med de stora killarna. Nova var mest nöjd med att titta på underhållningen som grabbarna bjöd på. Hade inte tänkt stanna så länge men det bjöds på middag och Lucas åt bättre än någonsin, han åt även själv utan tjat och det var underbart. Klockan sprang iväg ordentligt och vi kom inte hem för en klockan var sju så det blev kvällsmat till barnen, lite supel malo och sedan sängen. Nova har börjat med en massa hyss när hon ska sova, det började efter att vi satte upp den sista sidan på spjälsägen. Hon sparkar ifrån på spjälorna och blir jättearg när hon då åker iväg med huvudet före upp i kanten, sen snor hon tusen varv och blir på allmänt dåligt humör. Hon som alltid legat helt still.....

Powernapp

Är man trött om man somnar vid köksbordet?? Vaknade av att klockan ringde och under några sekunder undrade jag nästan hur jag hamnat där och vad som hänt......

.


Promenad

Dagens promenad blev inte riktigt som jag tänkt mig och därför blev den både kortare och lite långsam men ibland blir det så.

Trött

Jag är så trött, vill bara sova men Nova vill inte somna verkar det som, klockan tickar på och snart blir det till att hämta Lucas och kanske gå en sväng till Colin.
När man är så här trött borde man vilja sova.....

Förskolan

Ett barn har precis somnat om och det andra har jag just varit och väckt, tänk om båda hade velat sova så här länge.....Lucas ska dricka lite välling innan vi klär på oss och går till förskolan. Undra vad de ska göra för spännande i dag?

Sömn

Nova har sovit uruselt i natt, har ätit fyra gånger, fått nappen säkert 50 gånger, jag har lagt henne åt rätt håll ett flertal gånger och kliat henne under foten några gånger. Hon är förkyld och jag skulle kunna misstänka att det är tände på G eller nått liknande för så här dåligt som hon sovit två nätter i rad tror jag inte hänt förut. Jag hoppas hon får rejäl sömn i vagnen sen för det är jobbigt att vara liten, sjuk och trött.

Livet

Lev livet, det går inte i repris!

Middag

Nicke jobbade till sex så då passade barnen och jag på att åka till mormor på middag. Det blev inte så länge, dock hade vi mycket trevligt. Var tur att vi gjorde nått roligt under dagen efter Lucas och min lilla konflikt i skogen. För att sammanfatta det hela så slängde han kopplet på marken och gick vidare utan att plocka upp det, jag sa att han var tvungen att gå och hämta det men han ville inte. Tjuriga mamman vägrade ge med sig och efter ca en timme så gick vi hand i hand och hämtade kopplet. Man hinner titta på många träd under en timme.....

Melodifestivalen

Ja nu har jag äntligen fått lite tid till att fixa några bilder från våran tripp till Sundsvall och melodifestivalen.
Vi började våran resa ner mot Sundsvall på lördagsmorgonen, solen sken och humöret var på topp
Vi köre ikapp en ambulans som hade något konstigt som hängde under bilen, jag försökte få en bra bild utan att köra allt för nära.
Våran utsikt från hotellet, Casinot!
Efter en ansträngande bilresa så blev det lite vila på sängen så vi skulle orka kvällens äventyr.
Det blev en god middag på en kvarterskrog innan Anna släppte av oss utanför Nordichallen och vi jobbade oss fram mot dörren i den kraftiga blåsten. Man kan se flaggorna som står rakt ut.
Inne i den varma och blåsfria hallen såldes det en massa saker, jag kämpade emot köpsuget och drog mig neråt istället.
De stora tillfälliga läktarna tornade upp oss då vi kom ner på bottenplanet. Folk har samlats vid olika stationer där det delas ut gratissaker.
Här satt vi på våran platser och hade mycket bra utsikt över folket.
och så här bra såg vi scenen. Rummet där artisterna samlas efter sina låtar och under röstningen är nere vid de fyra runda lamporna i högra hörnet.
Efter melodifestivalen kom Anna och Matilda och hämtade oss och vi fick oss en lite visning av Annas lägenhet och jobb innan vi styrde mot hotellet och Casinot.
Till de andras glädje gav jag efter och följde med på Casinot, Matilda var bäst under kvällen och vann en bra summa pengar.
Dagen efter blev det självklart en tur på IKEA och syskonen Bredin gjorde sitt bästa för att passa in bland hyllorna.
Som vanligt så är det en massa saker som står på listan då man är på IKEA, inte bara sina egna saker ska handlas utan även åt nära och kära. Det var en man som gick förbi Nicke, tittade på vagnarna och sa - Lycka till att få in det där i bilen......
Tur vi kör volvo!!


Tack så mycket alla mina underbara vänner som gjorde denna helg möjlig för oss.

Står

Nova kan stå korta stunder själv, i går när Tobias släppte henne så stod hon säkert fem sekunder själv. Vem vet hon kanske skippar krypandet och går raka vägen till gå.

Ylar

Plexus är så söt, han ylar då någon av barnen gråter. Nova var gnällig så jag tänkte att jag skulle göra välling åt henne, satte ner henne på golvet och det gillade inte lilla prinsessan utan tog ton direkt och krokodiltårarna sprutade, Plexus ligger en meter bort och börjar givetvis yla på en gång och det resulterar då i att Nova blir tyst och undrar vad som låter, alltså en helt perfekt kombination.

Ibland, ibland inte

Ibland är man viktig och räknas, ibland inte.......det svåra är bara att veta när man räknas.

Dagisplats

Har nog glömt berätta att Nova har fått dagisplats och det känns helt underbart att vi redan fått veta det. Förra gången hade vi magsår till bara någon dag innan han vi skulle börja jobba och ja, jag vill inte ens tänka tillbaka på den tiden för då börjar jag bara må dåligt. Hon har fått på samma ställe som Lucas och det känns super, ingen avdelning klart men det kvittar för de ska ändå inte gå på samma avdelning, jag hoppas verkligen att Lucas har fått byta till en storbarnsavdelning då.

Morgon promenad

Har varit på en underbar morgonpromenad med Lotta och Rebecca, solen sken och humöret var på topp.

Träning

Strålande sol, plusgrader och blåst.

Sova

Varför sova i mitten på sängen, fötterna nedåt och med huvudet på kudden?

Fredag!

Härliga underbara fredag du är äntligen här. Nu blir det grillning, god efterrätt och trevligt sällskap.

Anlänt

Efter flera timmars förseningar så har då amerikanerna äntligen anlänt till Umeå. Ettan sa inte ett ord, tittade bara på mig med sina stora ögon. När vi kom hem så ville Issa givetvis hålla i och tog upp han men det blev inte populärt, han tog ton från tårna och krokodiltårarna kom. Hihi ja det är inte lätt att vara liten och alla vill krama och hålla.

Sover

Nova sover och vi andra har ätit lunch, Lucas ser faktiskt på barnprogram och det hör inte till vanligheten. Jag har gjort klart dammsugaren för en till omgång men om jag startar den nu så blir nog Lucas arg för då hör han inget. Får helt enkelt vänta lite.....stackars mig.

fras,rassel, rasp

och lite andra ljud hörs från Nova då hon går omkring i gåstolen. Tror hon fått med sig allt duplo och en massa tågräls under den.

Vad säger man?

Tobbe är en rolig prick, jag kan bara inte låta bli att inte visa er detta.
Vissa har roligare på jobbet än andra =)

Piggare

Lucas verkar piggare idag, han har inte hostat så mycket och han säger att han känner sig bättre. Jag frågar om han har feber? - Nä! Jag är sjuk......

Försenad

Tanken var att jag skulle vara på flygplatsen nu och hämta Carina och Ettan, de skulle landa 09:05. Dock är de försenade, ganska mycket kan man säga.......14:55 kommer de att lyfta från Stockholm och då kan jag räkna ut att de är här vid 16 tiden. Kan tänka mig att de kommer att vara mycket trötta då de lyfte från Miami i går och med tidsomställningar och många upp och nergångar så blir man nog väldigt slut. Hoppas de orkar vara vakna en liten stund i alla fall.

Hmmm

De leker en lek i BB-huset, där där man ska säga i detta fall en stad: Rodney säger Amsterdam och nästa säger då en stad på M för att förra staden slutade på M.......Christian säger Madrid och Gurkan säger då Danmark......Ingen reagerar utan leken fortsätter......efter en stund frågar Sonia om de inte kan få säga länder också och då svara alla ja.........Hallå, Danmark är väll ändå ett land och ingen stad!

host host

Båda barnen har äntligen somnat i sina sängar, Lucas somnade fort men Nova skulle vända sig, ställa sig upp, garvade och var på allmänt bra humör och hade inga planer alls på att sova men tillslut så tog sömnen över och hon gav upp. Inifrån Lucas rum hör man små host host då och då, stackars barn som måste hosta, man vet hur jobbigt det är.

Sjuk?

Lucas verkar inte bli bättre med sin hosta och nu ikväll känns han faktiskt lite varm, jag hoppas verkligen inte att han håller på att bli mer sjuk. Stackars lilla barnet blir så ledsen då han är sjuk

Sy

Jag har precis avslutat nått jag aldrig trodde jag skulle göra, jag har sytt! Eller jag satte fast några knappar som lossnat från Lucas overall. Nu återstår bara frågan hur länge de kommer att sitta kvar, jag tippar på första gången jag ska trä resåren under foten men vi får väll se.

Pang

Vad var det som lät? Det small till och durrade i huset, ungefär som när det var jordbävning fast en miniatyr, kanske att de spänger för nya vägen?

Pling plong!

Det plingar på dörren precis då Nova somnat, jag hinner bli lite irriterad men lite mer nyfiken på vem det kan vara så här mitt på dagen? Ser en tjej när jag swischar förbi fönstret, sätter hundarna ner och öppnar dörren. Utanför står då kvinnor och jag inser direkt vad detta är. Den ena sträcker fram en liten broschyr om jesus och snäll som jag är så tar jag emot den. Hon säger att jag är välkommen på sammankomsten, sedan säger hon att jag har fina hundar och därefter tackar de för sig och vänder sig om och går.......hela min kropp skriker MEN HALLÅ!!!! Ni kan ju inte gå, ni skulle ju få komma in så jag kunde grilla er!!! Jag ville gärna bli road en stund..........blä! Varför vill ingen föra en diskussion med mig????
Om du är sugen så kan du ju gå

Bus med bollen

Har inte hunnit med någon promenad med hundarna idag så Plexus roar sig själv, han tyvärr inte få fram kameran när han spexade som mest så ni får nöja er med det jag han fånga.
Det lyser bus i ögonen på han
Han tar upp bollen i munnen och lägger sig på rygg, ligger så och snurrar bollen i munnen och drar tassarna längst nosen.
Och sist så kastar han iväg bollen för att sedan kasta sig själv efter med full kraft.

ICA Reklam - Nakna kocken


I morgon

I morgon kommer Ettan och Carina hit från USA, Ettan blir ett år den 14 och det måste vi fira. Tänka att han redan har blivit så stor, det är helt sanslöst. Å andra sidan så är Nova snart där och det känns ännu mer skrämmande.

Billack?

Vi har målat våran ytterdörr vit på insidan, ljust och fint men med två stora hundar, katter, barn och barnvagnar så sliter det rätt mycket på färgen. Man ser att den släpper lite här och där och då slog mig tanken att man kanske kan använda båt eller billack? Jag menar det borde ju hålla för ganska mycket slitage eller vad tror ni?

Rosa sadel

Vet inte hur jag kom inte på sidan om en rosa sadel men på nått sätt hamnade jag där, rosa....en rosa sadel....ja kanske om du har en söt liten ponny och är galen i rosa men nja, inget för mig i alla fall.

Flyttat ut!!

Nu har alla dammråttor fått flytta ut ur huset, de verkar som om de hade bjudit in alla sina nära och kära och då kände jag att det vara dags att sätta ner foten och säga STOPP! Vi vill inte ha så många dammråttor, helst inga alls och då fick helt enkelt alla flytta ut på en gång.
Det är en sådan härlig känsla då man fått dammsuga färdigt, man känner att det där stora svarta och tunga molnet har förbytts till solsken och man kan göra vad man vill. Jag hatar att veta att jag måste göra det och älskar att veta att det är gjort. Nu har jag hela dagen kvar till att vara med Lucas, spela supel malo och roa Nova. Lucas är föresten hemma idag då han hade feber natten mot måndag och i dag då han skulle till dagis så hostade han och då tyckte jag att det var onödigt att gå dit bara en dag.

Helg!

Åhhh nu är det långhelg, ska inte jobba för en nästa onsdag. Härligt!
I dag efter jobbet så gick Lucas och jag ut en stund på gården och han passade på att cykla lite på cykeln som har stått i garaget hela vintern.
Han körde även lite med den lilla plasttraktorn men den börjar bli på tok för liten för han. Jag hackade lite is och grävde fram buskarna ur snön. Lucas ville gå till rutchkanan men han fastnade rejält nästan på en gång.
Det var knappt så jag fick lös han.
Efter vi varit ute så blev det lite fika och supel malo.

Konstiga annonser

Har tidigare skrivit om konstiga hästannonser och idag såg jag även att "havrepappan" hade gjort det. Måste säga att han har ganska roliga teorier han med.

Träningsverk

Måste erkänna att jag faktiskt har lite träningsvärk i magen i dag, jag känner det om jag hostar eller liknande. Det var verkligen roligt att rida igår och i dag då han hade gått på lektion så var de helt lyriska över hur duktig han var så kanske att mitt slit i går ändå gav nått för honom och inte bara för mig.

Hästarna

Zandra och Mysak hade sådan tur att de fick flytta tillsammans och vara i samma stall, det är skönt att veta att de hamnat på ett bra ställe och framför allt där det är kunniga människor. De är hos Martina i Ö-vik.

mums

Har precis dippat lite gurka, mums. Jag är nog beroende av att dippa grönsaker

Frågan om Mysak

Glömde att svara på frågan om vad som hänt Mysak, inget har hänt. Han och Zandro har bara fått bli glada pensionärer.

Dino

I dag har arbetsdagen gått i rasande takt precis som vanligt. Red Dino innan lunch och båda två var nog lika svettiga och trötta då vi var klara. Han vill inte gå fram utan försvarar sig med att byta galopp eller skjuta in bakdelen........en rackare till häst måste jag säga, tur han blev riktigt fin på slutet. Sandra hoppade Jackpot och han skötte sig super, varför ska han inte hoppa på lektion när han går som en kanonkula då Sandra rider??? Busiga lilla ponny. Efter lunch mockade vi lite i hagarna innan jag snabbmockade åt ponnysarna och sedan havrade.

Promenad

Lotta ringde och ville gå på en promenad och jag var inte sen att hacka på. Underbart när asfalten har tinat fram och man slipper halka omkring hela tiden. Hundarna skötte sig super hela tiden och Lotta och jag han snacka av oss ordentligt.

Håller själv

Höll på att glömma bort att berätta att Nova numera kan hålla sin nappflaska själv då hon dricker välling. Hon känns så stor helt plötsligt, hålla själv.....behövs jag inte mer då?

Ställde sig upp

Nova vill mycket mer än hon kan och detta resulterar i att hon blir sur och arg då hon inte kan göra det hon hade som mål att göra. I dag satte vi ihop spjälsängen som den ska vara, alltså fyra sidor med galler och inte tre. Hon sitter då snällt i sängen och tittar på oss och sedan tar hon tag i gallret och reser sig upp direkt, garvar som bara den och är helnöjd. Tänk vad lite som kan göra en glad.

Anna och Casalls Etoile


Sandra och Lillan


Karin och Zepcan


Malin och Nelson


Lollo och Kalez


Elias och Wincent


Lovisa och Felicity


Sofia och Chamonix


Malin och Apollo


Maria och My Way


Emelie och Gastus


Maria och Lilla Q


Stallet

Nu blir det till att fara mot stallet för dagens sista tävlingar, får se om jag hinner filma nått spännande då jag ska sitta i tornet en stund i dag med.

Elias och Lucifer

Snälla Dino han filma Elias när jag satt i tornet

Frida och Jackpot


Lördag

Vaknade klockan 05.50 av att klockan ringde alldeles för tidigt då den blivit felställd, lyckades somna om innan klockan ringde klockan sju istället. Upp och åt frukost, promenerade hem till Rebecca och sedan tog vi bilen därifrån till Hippo. Satt i tornet under förmiddagen så jag han tyvärr inte filma nästan nått för laget klarar jag inte av att filma och i 140 hade vi inga hemmaekipage.
Alla är inte lika aktiva när vi sitter i tornet....

Efter arbetet i tornet såg jag på 130 klassen innan jag sedan hade ångest under hela lagklassen för jag vill verkligen att det ska gå bra för dem. Laget skötte sig super och knep en andraplats tätt bakom Gävle RS och för Piteå. GRATTIS! Tittade på 140 klassen innan vi åkte och köpte pizza och sedan hem. Nu ska vi lägga barnen och sedan blir det till att se på körslaget och dippa grönsaker.

Sara och Ferrox


Kerstin och Sandokhan 6


Elias och Wincent


Karin och Thadea


Sofia och Chamonix


Stina och Zmay


Eva och Ziezo


Karin och Zepcan

När jag sitter på läktaren och äter mitt morgonfika så kommer Karin och Zepcan in på banan, jag kommer på alldeles för sent att detta borde jag filma så det blev tyvärr bara att ställa sig upp precis där jag satt, därav den urusla kvalitén på filmen, sorry!

Första dagen

Började halv sju som vanligt, Eva och jag jobbade som galna djur och när klockan var 06.50 så var alla hästar påklädda och ute i hagen. Bara ponnyerna var kvar men de fick vi hjälpas åt med eftersom att de skulle behöva ledas pga av alla uteboxar. Hela dagen flöt på bra, vi han till och med sopa rent havrerummet på privatsidan. Hjälpte Kerstin med Sandokahn och han gick som en stjärna, ett litet skitpet men i övrigt en superfin häst. När jag slutat så blev det till att sitta i dommartornet. Tänkte visa er hur jag har det där.
Eftersom att jag jobbade hela dagen och sedan satt i dommartornet så han jag inte se så mycket av dagens tävlingar från läktaren. Han dock med att filma några hästar, lägger upp dem då barnen sover.

RSS 2.0