Jenny

Jobb och ATG
Fick rycka ut och jobba extra på jobbet i morse, måste säga att det var riktigt roligt att komma dit och jobba. Klockan gick dock väldigt fort, kändes som om vi han fodra, kratta och sopa på rekordtid. Jobbade till nio och sedan åkte vi till ATG med patienten.
Spejar nyfiket ut genom fönstret

Vi hade tid 09.30 för att titta på knölen som finns under käken och påverkar hästen då den ska äta mat. Maria kom och tittade och vi bestämde oss för att röntga innan vi gjorde något annat.
Den surrande maskinen som inte patienten var särskillt förtjust i.

Vi fick ta några plåtar då vinklarna inte blev riktigt önskvärda och patienten hade lite svårt att stå still. Efter många om och men så fick vi tillslut en bild som veterinären blev nöjd med och hon ställde genast en diagnos men ville gärna rådfråga en annan kollega innan hon ville säga något 100%. Nu väntar vi på svar från denna kollega men tyvärr så vet vi nog redan svaret då Maria var väldigt tydlig. Bara för att göra det ännu mer tydligt så rådfrågade jag en vän som är veterinär och även där fick vi samma svar då hon sett plåtarna. Tyvärr så lever våra älskade hästar inte lika länge som oss och ibland blir de sjuka, när man vet att sista tiden är här så är det nog det värsta och jobbigaste vi djurägare måste vara med om. Man måste få vara ledsen och sörja, vi älskar ju dessa djur!!
Här kan ni själva se hur plåten såg ut, jag har försökt visa med pilar så att man ska förstå hur man ska titta på bilden.
Anna

Vad tråkigt med hästen:( I all bedrövelse är det ändå skönt att få en prognos så att man kan behandla eller på annat sätt hjälpa hästen så att den slipper lida i onödan....



Svar:Ja, det stämmer!! Du tävlade även Yam-yam (inte säker på stavningen) när jag tävlade Zimé:D



Har inte tävlat på 10 år då kroppen tyvärr sagt ifrån...nacken och axlarna som krånglar:( Har dock en förhoppning om att under nästa år kunna tävla någon klubbtävling och ev. någon lokal. Får se hur kroppen känns först;) Har en trevlig häst att rida på och det är i nuläget guld värt:D Man ska ha de bra på äldre dar;) Hi hi!!



Mvh Anna & Tabasco:)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress