Fest

På torsdag äts det ärtsoppa på lördag är det fest men fredag är ändå den dagen som känns bäst......NÄÄÄÄÄÄÄ, lördagen blev en kanondag med mycket fika, god mat och fest!! Har underbara vänner som ordnar så mycket fint, verkligen trevligt. Tråkigt att vissa var sjuka och inte kunde komma men det kommer nya chanser. Gott att dricka, snacks och singstar, helt fantastiskt!

Skumt

Satt och tittade på BB i lördags kväll när Ricard helt plötsligt börjar bete sig jättekonstigt. Han svamlar och yrar medan Ebba mest gråter. Jag han inte se klart allt och när jag tittar dagen efter så har både Ebba och Ricard lämnat huset. Upptäcket nu när jag läser aftonbladet att han tydligen inte mått så bra så de lämnade huset och jag måste säga att det var nog det enda rätta med tanke på hur han betedde sig.

Fika fika och fika

Mickteträning på morgonen och jag fick äran att rida på Helmer. Hem och gick en promenad med hundarna och sedan blev det fika hos Jenny, vidare till Villanäs för ännu mer fika och sedan blev det hem där jag blev serverad en underbar middag. Nu väntar jag på resten av allt fuffens för det är nått fuffens på G!

får göra nått annat

Bra TVII bra, här ligger man i soffan och har inget att göra, tänker kolla lite vad som hänt i bb-huset under natten men ICKET!! det går inte för de har problem med någon jäkla crasch......det är inte första gången det krånglar heller. Jaja jag får väll fortsätta läsa tidningen och se på nyheterna.

Varför?

Varför är det bara jag som är vaken i hela huset??? Alla andra sover så jag borde också sova men nä jag är inte trött!! Varför vaknar man halvsju när man är ledig och barnen sover? jajaj jag får ju lite egen tid i alla fall.

blommor och lite till

Tänkte visa er vilka fina blommor jag fick igår. Kunde inte ta kort på allt men jag visar er endel av det.
Efter lite blommor så kommer det några andra bilder
Den spännande och underbara boxen!!
Mysiga filtar
En fin skål
och sist men inte minst, min nya träningskompis!

Tack

Tack tack och åter tack till alla fina grattiskommentarer och fina paket. Ni är alldeles för underbara och snälla! Finner inte riktigt ord för hur fina ni är, jag älskar er verkligen.
Gårdagen bestod av mycket folk och mycket fika, det var en jämn ström hela dagen och jag hade svårt att hinna med att prata med alla. Det var väldigt många barn och jag måste säga att det faktiskt lekte riktigt bra, lite smågnabb då och då men är nog helt normalt.
Tänkte att jag ska försöka titta på alla mina fina presenter underdagen, smälta att jag fyllt år och kanske ta en liten kaka eller två.

Valp vs häst


Då är det snart dags

Jaha, då är det snart dags att sätta en 3 framför den andra siffran i sin ålder. Känner absolut ingen panik eller ångest över det, min omgivning verkar mer stressade. I morgon blir det jobb och sedan får jag snällt hänga på mig förklädet och bjuda på fika för de som är sugna. Vet inte riktigt vilka som kommer att titta förbi men min släkt och några andra har rapporterat om närvaro och det är ju trevligt. Lina frågade i dag vad jag har önskat mig och då kom jag på att jag inte önskat mig något eller jo typ en trisslott, ett par skor och lite skämtsamt så nämnde jag en iPad bara för skojs skull. Det jag önskar mig mest är en trevlig dag med trevligt sällskap.

Baka baka liten kaka

Bakningen är i full gång och för de som är sugna på att smaka så går det bra att komma på onsdag.
Smälta choklad till kakorna
choklad smält = check
Röra ihop ena massan till den ena kakan
Den andra kakan är redo för frysen

oj oj

Har tittat en stund på big brother de är inte riktigt kloka......jag vet inte vad jag ska säga. Alltså hur kan man säga så många roliga kommentarer? Antingen är de inte smartare eller så spelar de bara dumma. Typ att den mannen som födde barn som det blev så stort ramaskri om, då förklarade en tjej att han är tjej men nu kille. Då säger den andra tjejen, men va? Växte snoppen så han födde genom den då? (obs, kanske inte exakt ordagrant men just det att snoppen växte.....)

Slött

Jag ligger i sängen och väntar på skidorna medan Nicke dammsuger, är inte det en bra fördelning så säg?

100 år

Tänk vad fränt att bli 100- år. Läste precis på aftonbladet om vad en som är 100- år har hunnit uppleva:

 

1910: Sista avrättningen i Sverige.

1912: Titanic sjunker.

1914-1918: Första världskriget.

1921: Allmän och lika rösträtt i Sverige.

1939-1945: Andra världskriget.

1948: LP-skivan uppfinns.

1954: Första kärnkraftverket öppnas (i dåvarande Sovjetunionen).

1957: Första satelliten ”Sputnik” skickas ut i rymden.

1961: Berlinmuren byggs.

1963: John F Kennedy mördas.

1969: Första månlandningen.

1975: Pol Pot och Röda Khmerernas folkmord startar.

1977: Elvis Presley hittas död.

1984: Hiv-viruset identifieras av forskare.

1986: Olof Palme mördas.

1989: Berlinmurens fall.

1990: WHO tar bort homosexualitet från listan över sjukdomar.

1995: Sverige blir medlem i EU.

2001: Terrordådet i New York 11 september.

 

Jag vill också bli hundra år, alltså om jag får vara frisk, pigg och kry.


Vart tar dagen vägen?

Ja vart tog denna dag vägen, vi har inte hunnit något vettigt och nu är klockan snart fem. Återvinningen är det enda vi hunnit på hela dagen......ja och varför kan jag då sitta här oh klaga? Jo för att vi är hos mamma och kommer aldrig härifrån.

längd och vikt

Glömde skriva att Nova nu mera väger 8095 gram och är 67,5 lång. Jag vet att man inte ska jämföra barn och särskilt inte killar och tjejer men jag kan inte låta bli att kolla hur gammal Lucas var när han vägde lika mycket.....5 1/2 månad var han men då vägde han ju drygt 800 gram mer än henne då han föddes.

fullt ös

Nu sticker vi iväg och tvättar bilen, återvinningen och handlar. Sen blir det bak och städning.

Sjukt!

Nicke visade mig ett klipp på en man som är så sjukt vig så jag inte trodde det var möjligt. Visst det finns "orm människor" men ändå, hur kan man vara så vig???
Kolla klippet här

8 månaderskoll

Har ränt omkring som en liten hamster hela morgonen, fram och tillbaka, hämta och lämna. Nova har i dag gjort sin åtta månaderskoll, det gick bara bra och hon fick godkänt på syn, hörsel och att greppa/följa saker. Fick med mig en bok hem om vad hon kan äta och den ska jag verkligen läsa för det känns som om jag aldrig haft en bäbis förut, kommer inte ihåg vad de äter längre.

Öppet hus

I går åkte vi på Midgårdsskolans öppethus, verkligen roligt måste jag säga. Kommer inte ihåg att vi hade så på våran skola men det kanske vi hade, eller vi hade öppet hus men det är mycket mer intressant som det är på denna skola. Teater, dans, musik och inte bara vanliga lektioner. Lucas satt som förstenad under hela danslektionen ( ca 1 timme) och sedan blev det fika. Efter fikat var det idrottslektion och jag måste säga att det inte är konstigt att lillasyster är smal som ett sträck när man ser hur mycket de håller på i skolan. Först hoppade de hopprep med visst antal upprepningar och sedan höll de på att boxas under resten av lektionen.

Jag blev helt slut bara av att titta på dem, Lucas satt även still under denna lektion även om han blev trött på slutet man det kan man förstå med tanke på alla intryck som han fick. Han sprang och lekte med några i klassen och hade inga planer alls på att åka hem för att sova.Trotsar kylan

Jag trotsar kylan och låter Nova sova ute en stund, det är ca -15 grader och hon är väl nerbäddad i vagnen med en filt över suffletten så det kommer inte in några vindar och det borde bli varmare där inne. Hon somnade nästan direkt som jag la ner henne, verkligen skönt att bara kunna ställa ut henne och så somnar hon. Sen så hade jag inte så mycket att välja på vad gäller ute/inne för snart ska jag hämta Lucas och om jag låtit henne sova inne så skulle jag behöva väcka upp henne för att klä på henne och traska iväg.

Kallt

Det vill inte ge med sig, kylan tänker bita sig kvar. Jag börjar bli lite less på att det ska vara så kallt, det går när jag ska vara inne men när jag måste till dagis med Lucas så är det mindre roligt att ta med en åtta månaders bäbis. Jag vet att hon ligger varmt och skönt i vagnen men när mina ögonfransar fryser ihop av en kort promenad fram och tillbaka till dagis så känner man inte att man vill ta ut det lilla livet. Tur jag har Lotta som kunde komma förbi en snabbis och vakta Nova så hon slipper vara ute nu på morgonen, hoppas givetvis att det blir lite varmare framåt dagen så hon får komma ut en stund. Stackars Plexus fick givetvis kramp när han väntade utanför dagis så det blev en lätt joggingtur hem så vi alla tre fick upp värmen.

Bara för att

1. hur gammal är du om 5 år? 35
2. vem var den sista du träffade? Barnen
3. hur lång är du? typ 167 även om jag mätte mig på Lucas 3-års koll och hade krymt till 164
4. vilken var den senaste film du sett? Seven
5. vem ringde du senast? Niklas

6. ditt senaste SMS och till vem? NIklas

7. vad är helgens planer? Städa klart och kanske åka en sväng till stallet
8. föredrar du att ringa eller skicka SMS? Beror på vad jag vill personen
9. är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. vilken ögonfärg har du? Jag vet typ inte.. nån blandning av gråblågrön
11. när vaknade du idag? 05.45
12. har du någon gång hittat en katt? ja
13. vilken är din favoritplats? med mina nära och kära
14. vilken plats föredrar du minst? sjukhuset
15. var tror du att du befinner dig om 10 år? oj, svår fråga. Förhoppningsvis någonstans med min familj
16. vad skrämde dig som barn? spöken under sängen
17. vem fick dig att skratta senast? Hanna
18. är du för ung för att äga vinylskivor? Mjo jag är ju det
19. har du stationär eller bärbar dator? Både och
20. sover du med eller utan kläder? beror på
21. hur många kuddar har du i sängen?
22. hur många landskap har du bott i? två
23. har du någon gång spytt på någon? Japp, på Nicke när vi var på förlossningen och väntade Lucas
24. föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor på vintern, strumpor hemma och barfota på sommaren!
25. är du social? Mycket
26. vilken är din favoritglass? Sandwich krossadchoklad
27. vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av på lånet, åka på en resa, ta lång semester och renovera hemma.
28. tycker du om kinamat? Aboslut
29. tycker du om kaffe? absolut inte 
30. vad dricker du till frukost? Inget för jag tar fil och russin i en shaker och sätter mig i bilen
31. sover du på någon särskild sida? japp
32. kan du spela poker?
33. tycker du om att mysa? Bland det bästa som finns
34. är du en beroendemänniska? Det tror jag inte
35. känner du någon med samma födelsedag som dig? nä, det tror jag inte
36. vill du ha barn? Räcker med de två jag har
37. kan du några andra språk än svenska? engelska 
38. har du någonsin åkt ambulans? Japp
39. föredrar du havet eller en pool? Pool 
40. vad spenderar du helst pengar på? Barnen
41. äger du dyra smycken?
42. har du någon gång testat narkotika? Ne, är verkligen emot sånt..
43. vad var de senaste du stoppade i munnen? Makaroner och korv
44. vem är den roligaste människan du känner? oj......hmmm
45. välj ett ärr på din kropp: handleden
46. vad har du för ringsignal? Erik Grönwall
47. har du kvar något klädesplagg från du var liten? Absolut
48. flirtar du mycket? hahah nä 
49. vart togs din profilbild? vilken profilbil?
50. kan du byta olja på bilen?om jag måste

51. har du fått fortkörningsböter? Som tur var inte
52. vilken var den senast bok du läste? Bree taners andra liv eller vad den heter
53. läser du dagstidningen? Japp =)
54. prenumererar du på någon veckotidning?
55. dansar du i bilen? Kan man de?
56. vilken radiostation lyssnade du senast på? Rix FM
57. vad var de senaste du krafsade ner på ett papper? Nått med hemsidan
58. när var du i kyrkan senast? hmm, oj vet inte
60. Vem utmanar du? Tessa


Allergiker klagar över stallkläder på buss

Läste ett bra inlägg på Jeanettes blogg, hon har skrivit om en artikeln som tar upp ämnet allergiker. Personen som skrivit artikeln är vad jag kan förstå allergisk och i mina ögon mer än jävligt gnällig på medmänniskor . Jag har förståelse för att det inte är lätt att vara allergiker och att det är ett dolt handikapp men att jag ska behöva åka hem och duscha och byta kläder innan jag ska springa in på tex Copp för att köpa en liter mjölk så blir det för mig otänkbart och då kommer jag strunta i att handla. Om jag bodde tre mil utanför stan så skulle detta vara ännu mer otänkbart.... Hon gnäller på att föräldrar sätter sina barn på bussen i stallkläder, men det kanske inte har bil och även om de har bil kanske det är smidigare att ta bussen. Sen så kanske de inte har något skåp i stallet som de kan ha sina stallkläder i och måste därför släpa kläderna fram och tillbaka. Skulle kvinnan tycka det var bättre att de hade stallkläderna i en påse eller är det också otänkbart för henne? Hur som helst så kan jag tycka att vi ska visa respekt för andra men om jag inte äger en bil men en hund och ska ner på stan ska jag inte få ta bussen för att det kanske sitter en allergisk person där? Om jag nu åker hem, duschar och byter kläder så kommer jag ändå ha hund och katthår på kläderna så hur ska jag göra då? Åka naken? De personer som inte tål cigarettrök då, kan de förbjuda personer som har rökt till att stiga på bussen? Starka parfymer, citrusfrukter och nötter ska det också förbjudas?

Var ska vi dra gränsen, vad tycker du??

Den sista vilan

Känner mig som en bödel ibland, i dag gick jag än en gång med en häst till den sista vilan. Det gick hur bra som helst, lugnt och stilla. Mannen som jobbat på djurtransporter ler när han ser att det är jag och brukar säga - Jaha, det är du och jag igen då. Känns bra att han är så lättsam och trevligt i den annars så trista stunden. När vi kom upp för fika så visade de sig att det lämnat en lite present till mig, blev glatt överraskad för det var inget jag hade väntat mig och det var verkligen inget de hade behövt göra.

Inte meningen

Det är nog inte meningen att jag ska prata med försäkringsbolaget, först när jag ringer så är hon på lunch sen så är hon på möte. Blir kopplad till någon annan som också visar sig vara på möte, åter till växeln och blir kopplad till en tredje som helt enkelt inte svarar! Vilket kundmottagande!

Suck

Suck säger jag bara, vet inte varför jag blir störd men jag blir det. Fick precis brev från försäkringsbolaget, ett brev vi väntat på i ÅTTA MÅNADER!!!! Där skriver de att de inte kan ge Nova den försäkringen vi vill ha utan de kan erbjuda oss en annan, detta pga av hennes lymfangiom. Står att de har baserat detta på mina uppgifter (som det fick då hon var två dagar gammal) samt från sjukhuset. Jag känner att jag blir irriterad eftersom att mina uppgifter endast är att det är ofarligt och sjukhuset har inget mer än så att tillägga, hon har heller inte något problem av det. Vi har inte varit på koll på avdelningen sedan i augusti och alla säger att det är ofarligt och "lätt" åtgärdat. Hon har aldrig varit inlagd för nått och hon är i övrigt helt kollad från topp till tå så det finns inget mer. De försäkrar antagligen en massa barn varje dag som inte är kollade så noga som Nova men då är det inget tjaffs, detta är ett skönhetsfel som ska åtgärdas men ändå är det gnäll!
Men det är väll som Nicke säger, de vill ju alltid friskriva sig från allt. Det som jag känner att jag reagerar på är att det har tagit dem åtta månader att få fram detta och vi hade kunnat ansöka till något annat bolag om vi vetat detta tidigare. Det står att vi kan ringa till dem om vi funderar över nått och jag borde göra det men risken finns att jag kommer att försöka äta upp personen på andra sidan. Jag blir sur och har lust att flytta Lucas försäkring till ett annat bolag men vad hjälper det? och varför bryr jag mig egentligen, vad blir bättre av det, som att de skulle bry sig?????

Kallt, brrr eller svinkallt

Jag vet inte vad jag ska kalla denna kyla som tränger in i märg och ben. Jag kan tycka att det är okej med en dag av denna kyla men inte att den ska vara fram till nästa torsdag och det är inte nådigt kallt heller. I måndags möttes jag av detta meddelande på telefonen:
Kände direkt att jag inte var så sugen på att åka till jobbet, släppa ut hästar och vara i höförrådet. Varför ska det vara så nedrans kallt? Inte nog med att det är kallt, det ska snö också! I dag när jag kom till jobbet så möttes jag än en gång av kyla, stackars hästarna hade alldeles vita ögonfransar och pälsarna stod rakt ut även om de hade dubbla täcken och vinterpäls, men det är klart att vi en kyla på:
så förstår jag att även hästarna kan tycka att det är lite kyligt, tur att alla rs-hästar har fri tillgång på mat så att de kan äta hela dagen.

Grattis

Ett stort GRATTIS vill jag ge till Karin som fyller 30 år i dag, tänk vilken fantastiskt bra ålder det är!! Jag funderade lite på hur länge jag känt Karin och kommer inte fram till något årtal eller så men jag kommer starkt ihåg när vi åkte till Nordmaling och tävlade med Raider och Viona, när vi skulle åka hem kom Raider på att han blivit bredåkare så det vara bara för Karins snälla pappa att ordna två resor hem. Jag kommer ihåg då vi var i Åre och åkte skidor, eller jag åkte skidor medan Karin åkte snowbord, Karin han nog två vänder i backen medan jag han en för hon är så grymt bra på att åka bräda! Det är ganska roligt att tänka tillbaka på gamla minnen och inse att man känt folk ganska länge och har många trevlig minnen tillsammans.

Två år

Jag vet att jag tjatar om att tiden rusar fram men det gör verkligen det, i dag är det två år sedan vi sa ja till varandra och jag har inte ångrat mig en enda sekund. Känns overkligt att det gått två år men om jag stannar upp och tänker efter så inser man att vi hunnit med väldigt mycket så kanske att det ändå gått två år. Vi har tillsammans två underbara barn, villa, husdjur, bil, jobb, underbara vänner och familjer. Jag älskar mitt liv och hoppas att jag kan fortsätta att leva här och nu, uppskatta det jag har, inte bara se framåt även om vi självklart gör det också.
Vi är inte så mycket av den sorten som firar en massa saker men i går så passade vi på att låna in en barnvakt så att vi kunde åka ner på stan och äta en god middag tillsammans. Oj vad mätta vi var när vi kom hem.

Hur tänker de då?

Sitter och kollar på hästannonser för man kan ju i alla fall få drömma om en egen häst igen. Det som förvånar mig dock är hur folk väljer att framställa sina hästar och framför allt hur de väljer att filma sina hästar. T.ex. så tittade jag på en häst som krävde en rutinerad ryttare för den kunde bli lite stressad i galoppen, det fanns film på hästen och jag tänkte att det kan vara intressant att se på filmen, fyra minuters film på hästen och då kan man tänka att det borde ju i denna film ingå skritt, trav, galopp, hoppning och några enkla övningar som kanske öppna, sluta och skänkelvikning, filmen är ju trotts allt fyra minuter och det är rätt lång tid i mina ögon. Hur som helst så börjar jag titta på filmen, och tittar och tittar......fyra minuter senare så har de bara visat hästen i trav. Är det bara jag som tycker det är konstigt att man bara visar en film på hästen i trav?? Det är väl ingen travhäst som ska säljas?
En annan film som jag tittade på står det att den unga hästen är lovande och duktig och har så mycket lovord och bra stam, hoppsto, spännande tänker jag och tittar på filmen. Ännu en film med en massa trav, trav och trav. De travar på slappa tyglar och så fort ryttaren lägger till skänkeln eller tar lite i tyglarna så börjar hästen slå med huvudet och sakta in, gå mot skänkeln och piska med svansen. De visar lite galopp och här går det så sakta så en shettis skulle skritta fortare, man skulle vilja se att den tar för sig och tar i mer men det går saktare och saktare tillslut så saktar den av till trav och ruskar på huvudet. Ingen hoppning med på denna film heller trotts att den tävlat i hoppning och att de skryter upp den fina stammen, den har fin stam men varför kan man inte visa vad den kan?
Är det inte bättre att försöka visa allt hästen kan på en film istället för att kunden ska behöva fråga om ALLT, lite av varje tror jag gynnar alla men vad vet jag???

Vakna?

Jag undrar när min man ska vakna? Han sov hela dagen i går för han mådde dåligt men var helt oki på kvällen och åt mat precis som vanligt. Sen fick vi sova hela natten utan incidenter och sedan bestämde barnen att de skulle vara morgon 07.21 och då var det bara att kliva upp. Nu börjar jag tycka att det är dags för mannen att kliva upp också. Jag har redan hunnit plocka undan, diskat bort all disk och rensat diskbänken, rastat hundarna, matat Nova och sövt henne, spelat spel med Lucas och om han fortsätter att sova så kommer jag hinna äta frukost och börja dammsuga.

Drar på smilbanden


hundpromenad

Gick på en promenad med Lotta så att sjuklingarna kunde vara hemma själv, hundarna sprang som galningar och var totalt döva för alla kommandon. De var jätteduktiga vid alla hundmöten men däremellan var det som om de hade knäck i lurarna. Vet inte vad som var felet på dem......Kameran fick följa med för jag känner att mer ringrostig kan man nästan inte vara.
Texas och Kiwa busade som bara den hela tiden
Gizmo visade sig från sin bästa fotosida
Kiwa gör något slags hopp mot Texas
Kiwa sitter snällt och väntar
Fullt ös, alla tassar i luften
Plexus väntar taggat på att få springa iväg
Lotta får en puss av Texas
Texas spanar efter sin matte
Fullt med snö på nosen
Fullt ös i de gamla tassarna
Busiga vovven

Sjuk

Mannen i huset har nog magsjuka, han är i alla fall döende om man frågar han. Lucas kräktes två gånger i natt vid fyra men sen har han varit som vanligt. Än så länge känner inte jag något och jag hoppas att jag klarar mig för magsjuka är verkligen inget roligt. Det känns inte så roligt att detta bryter ut i dag då vi skulle på galej ikväll, barnvakt och en hel natt med sömn var ordnat. Jajaj det kanske blir en annan gång om vi har tur, måste säga att jag i all fall är glad att det är melodifestivalen i kväll för annars hade jag nog brutit ihop totalt.

Gjorde min morgon

Matilda är så himla rolig, hon gjorde min morgon då jag läste hennes inlägg:

För er som var på västerslätt strax efter 4 idag och undrade vad det ihållande tjutet var kan jag nu lugna ner er. Det var min biltuta som hängde sig. Jag lovar, vi rustar inte för krig.

Baddräkt

Då har jag införskaffat en baddräkt, trodde aldrig jag skulle köpa en igen men nu blev det så. Snabb gick det, titta på en som hängde och dinglade på en galge, ryckte år mig den, in i provhytten, till kassan och hem. Kan inte påstå att man gör sig särskilt bra i den typen av kläder men nu får jag helt enkelt gilla läget och snällt följa med och bada för nu har jag inget att skylla på.

Helg!

Nu är det helg, eller är det helg? Nä det är torsdag men jag har jobbat min vecka och nu är det full fart mot helgen. Lucas är på dagis, morgonpromenaden är avklarad, jag har kört en maskin tvätt och diskmaskinen är i fullgång. Nova sover ute i kuvösen men hon kommer säkert vakna snart, i går sov hon två gånger på hela dagen och de varade ca 20 min.
I går var jag på KappAhl och skulle köpa lite nya kläder till Nova då hon växer som ogräs. Försökte hitta en helt vanligt tröja utan bilar, blommor, traktorer eller volanger. Men icke, om jag kollade på sidan där killkläderna hänger så fanns det massa "vanliga" tröjor men på flicksidan så var det bara volanger och spets. Vad är det för fel på en vanlig tröja på en flicka?? Jag fick tillslut köpa en body för att få ett plagg utan något könspekande trams på. Sen hittade jag lite på rean och Lucas fick ett par överdragsbyxor. Gick vidare till Coop för att kolla om de hade några tröjor och där hittade jag två vanliga tröjor utan nått på, dock fanns de bara i ljusblått och ljusrosa men jag köpte dem för Nova behöver tröjor. Sen hittade jag en röd tröja med en grön krokodil på och den fick följa med hem den med. Nu hoppas jag att vi har lite kläder som hon kan ha, som inte stramar och drar.

Banträning
Banträning
Banträning


Banträning


Tisdag

Då var det tisdag kväll och dagen har rullat på i ett alldeles lagom tempo. Fick ett litet utbrott i morse på jobbet då folk kluddar på saker som inte är deras men som tur är så är jag inte upprörd särskilt länge så det gick över rätt fort. Han med att titta på en runda då Lilla C hoppade och jag måste säga att hon blir bättre för varje gång. Karin och Thea var också med och det gick verkligen super. Har hunnit med att fixa lite småsaker på hemsidan och sedan de vanliga som ska göras i stallet. I morgon är det halvdag och sedan helg, tänk vad fort tiden går.

Måndag

Då var det måndag igen, dagen har rullat på bra förutom att lunchen sög. Vi började med de riktigt lunchfodringarna i dag, alltså att vi packar den på morgonen i den nya krafftsäckarna. Vi skruvade upp alla nya krokar och hängde upp påsarna, riktigt bra blev det. Sen micklade vi lite med vågen som fått stora dåndimpen under helgen och gått tillbaka till fabriksinställningarna. Efter 10000 knapptryckningar och två samtal senare så funkade vågen super och vi fick även hjälp att fixa den andra vågen så att den räknar på 100 gram och inte 200 gram och det är ju super. Sen upptäckte jag att vi nästan hade slut på kraftfoder så Eva skulle beställa det idag. Hemsidan har också hunnit få sig några uppdateringar och en liten hylla har kommit upp på väggen i skorummet. Summan av denna dag så måste jag säga att vi har hunnit göra ganska mycket saker.

Trött

Jag är så trött, hur kan man vara så här trött???? Har i alla fall gått en härligt promenad på förmiddagen, ätit god lunch och sett en film. Tror det var filmen som gjorde att jag blev så trött.

Klubbis

Dagen rullade på i går, fixade lite hemma, handlade, var på promenad och han med en snabbis på klubbtävlingen. Han med att filma några innan Lucas drog allt för mycket i mitt byxben, får se när jag hinner lägga upp dem.
På kvällen blev det god middag och melodifestivalen.
I dag blir det mer snickerier och sedan måste jag jobba med hemsidan.

Trött och tåg

Jag känner att jag är helt slut, trött i kroppen, knoppen och ögonen. Skulle vilja sova en stund men det går ju inte när man har två små gulliga barn som vill ha uppmärksamhet. Nova vill inte sova utan har varit vaken sedan i morse om man bortser från 20 min på promenaden. Hur orkar hon vara vaken? Lucas har spelat lite men sen övergick vi till att bygga med tågbanan.
Lucas sitter mitt i smeten
Polisen är på väg till en krock
Krocken
Ett tåg som är på väg till tankning
Tankstation
Skolan
Båten är på väg mot land
Thomas tåget är uppe på bron

Mycket

Det har varit mycket i veckan, har knappt hunnit med mig själv känns det som. Upp varje morgon och varit på jobbet 06.30 sen har vi jobbat med tandhästar till sena kvällen. Samtidigt har vi fått stallet att fungera fullt ut, fodrat mockat, krattat, sopat, tagit in och ut, klippt hästar och allt annat som ska fixas. Sandra och jag har hunnit klippa ganska många hästar i veckan så nu börjar de flesta se väldigt anständiga ut.
Flaxman på den sidan som inte hunnit med dagens frisering
Flaxman på den nyklippta sidan
När jag höll på att klippa Baloo så kom jag att tänka på hur bra och snälla hästar som ridskolan har, alla utom Magic går att klippa utan att ge lugnande. Det finns ändå 47 stycken så jag tycker att det är helt okej att en ska vara lite tjurig.
Valle står och väntar på sin tur

RSS 2.0