Utanför sjukvården?

Tror att våran familj har hamnat utanför sjukvårdens datasystem eller nått för vi blir aldrig kallad till de kontroller som vi borde. Jag förstår att saker kan ta tid och att vissa saker kanske är bättre om de får vänta men denna tystnad gräver en grop i min mage.
  • Novas kind skulle åtgärdas "framåt vårkanten" men vi har fortfarande inte hör något alls från någon. Sist vi hörde nått var höst/vinter och sedan har det varit tyst. Jag försöker tänka på det positivt och tänker att de har ingen brådska eftersom att det inte är akut eller farligt och ju större hon blir ju större är chansen att de "lyckas" på första försöket.
  • Nicke var på vc för över 1,5 år sedan p.g.a. av sina andningsuppehåll på natten och då fick han beskedet att det tyvärr var lång väntetid och att det kunde ta upp till ett år innan det blev någon utredning. Visst tänkte vi, det är bara att vänta vad kan man annars göra? Nu när det har gått så lång tid så börjar vi ändå fundera på om han har fallit ur systemet eller nått? Man vill inte direkt ringa och tjata men nu kanske man ändå borde ringa och kolla hur han ligger till.
  • Nova har nu blivit ett år och hon har fortfarande inte blivit kallad till sin 1-års vaccination, nu tror jag inte att det måste göras exakt på 1-årsdagen men det kan vara skönt att göra bort det innan semestern i fall hon får feber eller börjar må dåligt. Vi har bara varit på BVC de gånger hon har fått sina vaccinationer så vi är inte där särskilt ofta. Skulle vara ganska intressant att se hur lång och tung hon har blivit.
I natt trodde jag att jag skulle bli galen, stackars Nova snorade och hostade så mycket att hon knappt kunde sova (tror dock att hostan kom med vällingen eftersom att den lät slemmig och jag vet att fullkornsvälling inte gör saken bättre), Nicke slutade andas flera gången och jag var tvungen att knuffa till han så han vaknade, det var varmt och svettigt i sovrummet och jag hade en blåsa på insidan av läppen som sved irriterande så fort jag rörde munnen det allra minsta. Får jag inte sova i natt kanske jag blir galen, vem vet???

En underbar dag

Barnen tog sovmorgon och det tackade föräldrarna för eftersom att natten inte var så god då Nova är snorig. Tog en trevligt morgonpromenad med Lotta och hundarna innan vi styrde mot 4H gården för att träffa trevligt sällskap och titta på djuren.
Jeanette dukar upp en fantastiskt god sallad till de vuxna och pannkakor till barnen
Frans var riktigt hungrig
Vilmer ville också vara med på ett hörn
Theodore och Jeanette myser lite efter maten
Nicke och Nova satt i skuggan och myste
Efter god lunch och en massa gott fika så fick vi ge upp för den tryckande hettan och styrde vagnarna mot lagunen för lite bad. Alla barnen uppskattade ett svalkande bad, även Nova fick vara med på ett hörn.
Lucas klänger på ett räcke och tränar på att dra sig tillbaka till kanten
plask plask!
Lucas ville aldrig sluta bada även fast han var blå om läpparna, med andra ord så blev det nog en lyckad dag.

Kontaktannons

Lina behöver en dejt till sin 30-års fest och gärna längre, hör av dig!!

Varm dag

I dag har det varit en sådan där härligt underbar och varm dag, Lucas har badat i både sin lilla pool och grannens stora. Vi har haft vattenkrig och fikat massa gott fika, med 26,5 grad i skuggan så blev det inte till att göra några överansträngande saker utan vi har bara varit på tomten hela dagen.
Gizmo trodde på allvar att någon skulle kasta bollen till han......
Lucas fick bada i grannes stora pool
Plexus tyckte det var lite väl varmt och passade på att svalka tassarna i den lilla poolen
Nicke försökte sig på att laga hålen i taket......

Härliga moln

Häromdagen så trodde jag att vi skulle få ett hejdundrandes oväder så mörka moln tornade upp sig på himlen, dock hade jag fel och det blev inget alls av det hela, surt!

Rullen

Våran klädvårdsrulle har tydligen hittat sig en egen plats att "hänga" på, insidan av skåpdörren

Lösenordsskyddad


katt vs hund


Vem vinner?


Regn

Den dagen då det regnade så mycket så passade mina syskon plaska runt i vattenpölarna som alla andra barn.
Det började med att studsarunt vid huset
Hoppade vidare ut till garagen
Risk för att bli blöt.....
Längre ner på gatan blev ytterligare ett stopp
och det var där de hittade en liten vattenpöl att hoppa lite extra i

Soligt och körkort

Vilken fantastisk dag det har varit idag, solen lyser som bara den och vi har varit ute nästan hela dagen. Vi har bla hoppat studsmatta, ritat på asfalten med färgglada kritor, haft finbesök av Lars och Gry och cyklat på trampcykeln.
Nu väntar snart handling innan det blir middag för att fira Sanni som har tagit körkort!!! Grattis.

Helt otroligt!

Jag är nog den största blomdödaren som finns, inga blommor överlever i detta hus. Jag glömmer helt av att vattna dem och givetvis så torkar de ut. Nu har nått helt otroligt hänt här hemma, min phalaenopsis som jag fick när jag fyllde år i februari verkar ha bestämt sig för att kanske blomma om. Den har i alla fall skjutit ett skott och helt plötsligt känner jag att jag blev väldigt blomintresserad och vill se vad som kommer att hända. Har jag helt enkelt lyckats med en blomma för en gångs skull?

Kiwa testar Parkour


Lekparken

I går mellan skyfallen så passade vi på att leka lite i lekparken.
Klättrar
Balansgång
Hängbron
Fullt ös
Balansövning
Koncentrerad
Gung gung
mer gung gung
Vill också prova
Full fart framåt

Midsommar

Midsommarafton spenderades i Baggböle med släkt och vänner. Barnen fick vara med och göra midsommarstången, papporna fick hjälpa till att resa den och vi andra han med att prata lite allmänt strunt.
Glada vänner
Robert och Selma
Farmor och Sanni
Starka Nicke
Nova gjorde sitt bästa för att kunna gå på gräsmattan
Grabbarna grus tittar nyfiket på han som sågar
Signe var också med och firade
Åhhh hej vad de fick lyfta för att få den på plats
Vi tog en promenad ner till älven
Fina utsikten
Mer fin utsikt
Baggböle herrgård
Vägen tillbaka till de andra gick uppför denna lilla trappa
Herrgården men nu lite närmare

Tivoli

Förra veckan var det tivoli i stan och då passade vi på att gå dit, själv åker jag inte karuseller för jag blir så yr men det uppskattades av de andra.
Therese och Selma åker i luftballongen
Lucas och Lina åker även de i en korg till luftballongen

Bus

I går när vi var på morgonpromenad (innan skyfallet) så ville Lucas stanna och lek lite på skateboardrampen, det visade sig vara en ganska bra energitjuv eftersom att det inte var så lätt att ta sig upp själv.
Full rulle
Nova var med och inspekterade
På väg upp på kanten

Hundarna


Åska

Nu blir det åska, himlen är kolsvart och jag hör hur det mullrar ordentligt.

Shit vad det regnade

I går kom det så mycket regn på en gång så allt svämmade över, vägarna blev helt fyllda med regn och brunnarna kunde inte ta ner med vatten. Vi körde i bilen och hade vindrutetorkarna på max men det hjälpte inte. Det var riktigt maffigt att se och man inser hur lite människan har att sätta emot mot naturen. Solen sken samtidigt som regnet vräkte ner och det blev regnbågar över allt kändes det som. Vi fick se början på regnbågen två gånger, dock hittade vi ingen skatt.
Början på regnbågen, mitt på cykelbanan
Dubbelregnbåge med start vid husknuten
regn, regn och regn
Ett litet hål i molnen
Regnet forsar fram över asfalten
Brunnen har svämmat över och det är vatten över allt
Man kan ana brunnen men den är helt överfylld och vattnet rinner vidare
Vissa tror fortfarande på regndansen.....
Hinken var tom igår så man kan ju ana att det kommit en hel del vatten

Natt eller dag?

Så här ljust var det då vi gick hem på midsommarnatten, underbart!

lösenordskyddat


Slingrar sig uppåt

Alla vägar är bra utom de dåliga

Klippa gräsmattan

Barnen vaknade halv åtta, de fick bada och sedan blev det frukost innan promenaden. Rensade lite ogräs innan jag gick och hämtade gräsklippare. Han klippa bakom huset, framför altanen och en lite plätt framför gräsmattan innan himlen öppnade sig och regnet forsade ner.

Regn

Midsommarafton och regnet strilar ner, blä!

Hur länge?

Undra hur länge Lucas orkar hålla sig vaken? Han är inte trött, inte trött och inte trött, blir inte barn trötta? Jag ser att han är trött och att han skulle kunna somna vilken sekund som helst men icke. Någon gång måste han ju somna.

Bete

Nu är alla hästar ute på bete och ett lugn sprider sig i min kropp, jag vet hur mycket de älskar sin hage och hur bra de trivs.
Långt långt bort kan man skymta några vita prickar, de är våra älskade hästar. Närmare än så lär de nog inte vilja ha oss på några veckor.

Städa bland skåpen

I dag har vi varit riktigt effektiva, började med att fodra och släppa ut GG och Hempa. Över till andra sidan och fodrade dem samt krattade och sopade. Över till andra sidan igen och kollade att allt flöt på som det skulle innan jag virvlade upp på övervåningen och jobbade med hemsidan, bla med hösten schema. Ner och tog tag i "skåprummet" som jag skulle ha gjorts för flera veckor sedan men det har inte riktigt fått plats i mitt fulla schema. Ut med alla skåpen och sedan sopade jag golvet, kan nog utan att ljuga säga att det inte har sopats där inne på väldigt länge, hittade bla en Kalle Anka pocket, kattbajs, en list, hagstolpar, massa damm, hö, en järnstång, skärp och lite till.
Så här såg golvet ut i hela rummet.
Innan sopningen så fick Eva stänga av brandlarmet för annars hade nog brandkåren fått rycka ut med hela styrkan för att leda reda på branden som orsakade den kraftiga rökutvecklingen.
Alla skåp är utflyttade ur rummet och det är sopat, nu ska de märkta skåpen tillbaka in.
Det konstigaste av allt är att vi har några skåp utan ägare......Efter mycket detektivarbete så lyckades vi klura ut några ägare men än har vi två skåp kvar som saknar ägare. Ett svart som man kan se till vänster i bild och ett rött som jag inte fotade. Om du vet med dig att du har ett "övergivet" skåp så kan jag meddela att det saknar sin ägare.
När vi började med rummet så gick det precis att öppna dörren och när vi var klara med rummet så gick det helt plötsligt att gå in där och det ryms även fler skåp. Tänk vad lite städning kan göra.

Semester!!!

Japp då har man semester, underbart!

irriterande

varför går det inte att ladda upp bilder!!!!

Tantskrälle!

I dag har vi kört hästar hela dagen, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Alltid när jag kör transport så brukar jag fundera på hur folk tänker i trafiken? Har de ens en blekaste aning om vad mitt ekipage väger? Tror det att jag har lämnat en lucka till bilen framför just för att deras bil ska passa in där? Tror de att jag kan stanna på en sekund?

I dag så kom jag då körandes i godan ro på vägen vid polishuset, nästan framme vid gamla K4:a så är det ett övergångsställe. Jag försöker se mig omkring så gott jag kan men det står ett hus ganska nära vägen så man ser inte jätte långt. Jag ligger i kanske 45 km/h när jag helt plötsligt får syn på en röd oljad blixt som kommer cyklandes mot övergångsstället i en hastighet som skulle kunna passa i tour de franc eller nått. Jag hinner tänka att tanten ska nog svänga för inte tänker hon kasta sig ut på övergångsstället i den hastigheten? Men gissa vad som händer......tanten rejsar nästan enda fram till kanten och där kastar hon sig av cykeln och rusar ut i gatan! Jag bromsar så hårt jag vågar och får stopp på ekipaget mitt på övergångsstället. Tanten tittar lite surt på mig och går sedan vidare. Men hallå!! Vad skulle jag göra? För det första så var jag kanske fyra meter från övergångsstället och körde inte särskilt fort men jag har lång bromssträcka, för det andra trodde jag verkligen inte att hon skulle kasta sig ut mitt i gatan med trafik från båda hållen och för det tredje så spelar det ingen roll om gående har förtur för de är ändå OSKYDDADE!!!! Fattar de inte att även om de har rätt att ta sig över gatan så kan de göra sig rejält illa om de blir påkörda. När jag går över gatan så brukar jag då försöka läsa av trafiken och se så att bilisten har uppfattat mig och sedan vill jag vara säker på att bilen tänker stanna. När räsertanten har lämnat vägen så kör jag vidare i sakta mak, tar mig bort mot trafikjusen och ställer mig snällt och väntar på att det ska bli grönt. Swosch säger det så kommer det en bil och kör om mig, Eva och bilen framför. Pressar sig förbi en polisbil och genar över refugen bara för att ta sig fram till vänsterfilen som det tydligen inte är lika lång kö i.....Jag som trodde att det var en fil åt varje håll på den vägen men vad vet jag?? Hur som helst så börjar kön att röra på sig och jag hinner rulla lite längre fram innan det tar stopp igen, denna gång är jag nästan enda framme vid trafikljusen. När man kommer från det hållet som jag kom ifrån så är det en tvärgata som kommer ut nästan precis där jag står nu, jag stannar i tid för jag vill inte blockera den utfarten ifall någon vill svänga vänster eller ta sig ut åt höger för att lägga sig i vänsterfilen. När jag stått där länge och väl så blir det äntligen min tur, trodde jag! Nä för nu kommer herr direktör med sin nya, flådiga, snygga och dyra bil och ska svänga vänster. Han kör helt enkel ut precis framför näsan på mig och stannar där, det är trafik på hans nya vägbana så han kommer inte ut, där står han och väntar på att få komma ut och jag väntar på att han ska flytta på sig så jag kommer fram till grönljuset. Han står där så länge så att grönt blir rött och det är helt tomt i filen......Herr direktör flyttar sig tillslut och jag kan köra fram till stopplinjen och vänta på ytterligare ett grönljus. Åhh äntligen min tur!!! Kör sakta ut, svänger vänster och rullar sakta fram mot nästa trafikljus, men ÅÅÅÅ här kommer visst JAG SOM ÄGER HELA VÄGEN inrullandes precis framför näsan!!! Jag vet inte om jag ska skaffa ett plakat som jag kan sträcka ut genom rutan där det står JAG LÄMNAR EN LITEN LUCKA TILL BILEN FRAMFÖR FÖR ATT JAG HAR LÄNGRE BROMSSTRÄCKA OCH VILL GÄRNA INTE PANIKBROMSA!! Vad är det för fel på folk????
Resten av resan flyter på bra och tur är väll det för annars skulle jag antagligen ha behövt kliva ur bilen en stund och andas i en påse eller nått.

Bra väder

Molnigt, regn, vind och allmänt tråkväder är vad jag ser utanför fönstret men det passar ganska bra då jag ska sitta i bilen större delen av dagen.

Underbar kattunge

Jag vet att många har sett den förut och även jag, men den är så söt så den kan visas igen.

Hej då kameran

I dag tog vi det slutgiltiga beslutet om kamera, vi kommer att ta hem den och begrava den. Nä, men kanske inte begrava den men lägga den på hyllan tills vi vet vad vi vill med den. Det är för dyrt att laga den då man kan få en sprillans ny för nästan samma pris och då får vi nya garantier och allt som hör en ny kamera till. Killen som jobbade på Nikon tycket inte att vi skulle laga den heller och då är det nog säkrast att lite på dem. Det känns sorgligt att den inte fungerar mer för den har verkligen gjort sitt, skarpa fina bilder och lättsam. Nu återstår då bara nästan bekymmer, vad ska jag köpa för kamera? Vi har kommit så långt i våra funderingar så att beslut ett är klart, vi kommer att rätta oss efter det stora objektivet som vi har. Det är värt alldeles för mycket pengar för att köpa ett nytt och då får det bli en kamera efter objektivet.
Några bilder som kameran har på sin nacke:


Hund i bil

Tänk efter en gång till innan du lämnar hunden i bilen!

Lika

Jag anar att inte ni andra kommer hålla med mig men jag tycker på nått sätt att de är lika eller i alla fall påminner om varandra.....


Idioter!

Eller undra om man får säga så? Jag blir bara så arg då jag ser föräldrar som stoppar in sina små barn i bilen utan bilbarnstolar!! Hur svårt kan det vara att se till att det lilla barnet åker säkert? Små barn ska ha en bilbarnstol och åka bakåtvänd så länge som möjligt. Varför vill man inte skydda sitt barn på bästa sätt?
Vad säger lagen?
  • I Sverige har vi lag på att alla som åker bil ska använda bilbälte, både i framsätet och baksätet.
  • Barn som är kortare än 135 centimeter ska dessutom använda en särskild skyddsanordning, babyskydd, bilbarnstol eller bältesstol/kudde.
  • Barn som är yngre än tre år får inte färdas i en personbil eller lastbil utan särskild skyddsanordning, annat än vid tillfällig färd under korta resor i taxi. Vid färd i taxi får barnet inte åka i framsätet.
  • Föraren ansvarar för att passagerare som är under 15 år använder bilbälte eller annan skyddsanordning.
  • I fråga om skyldighet att använda bilbälte vid skolskjutsning finns särskilda bestämmelser i förordningen (1970:340) om skolskjutsning.

Läs mer här, här eller här

Bo i kollektiv?

Vill du bo i kollektiv så titta hit!

1 år

I dag blir Nova ett år gammal, det är helt otroligt hur fort tiden har gått. Jag kan inte få in i huvudet att ett år har passerat och att hon nu börjar bli en stor tjej. Helt plötsligt kan hon bla äta "all" mat, gå, leka, ha bestämda åsikter och busa. Från att ha varit lite och hjälplös till att springa omkring och busa med Lucas. Snart börjar hon prata, gå på dagis och säga en massa roliga saker. Nu undrar jag bara vem som ska dra i bromsen så att tiden inte går så fort....

nyfiken eller hungrig?


Bockande ponny


Slet sig

I går när vi skulle släppa två hästar till på betet så blev en häst rädd för tråden och kastade sig iväg i full fart, detta resulterade givetvis i att den slet sig och om man är häst och precis har kommit lös på ett stort bete så kan du ju bara gissa vad som hände.....en ledtråd är i alla fall att den inte stannar kvar.
Här är jag nästan ikapp!

Så ung och så duktig


Min dag i lite text och bilder

Började med att klockan ringde strax före sex, gick upp och åt en kesella på väg till bilen. Körde bakom några väglusar innan jag styrde in på vägen som är under mest ombyggnad i Umeå just nu (iaf enligt min mening), när vi kom fram till de provisoriska trafikljusen som alltid visar rött (känns det som) så var det bara till att stanna och vänta på våran tur. Medan jag sitter där och lyssnar på radio och drömmer mig bort så kommer det en liten pippi och landar på antennen till bilen framför, jag hinner tänka att ingen kommer att tro på mig om jag inte fotar detta men hur ska jag hinna få upp kameran innan den flyger iväg. Trasslar mig in i jackan så fort jag kan, upp med kameran, känns som om det tar hundra år innan den kommer igång.
Tjoho, jag lyckades. Ser ni fågeln som sitter på antennen??

Resten av dagen flyter på bra, god lunch på stan och sedan betessläpp för Yster och Sandokhan
Dino och Kahlea tittar nyfiket på de andra hästarna.

Fastna med svansen

Gizmo sprang omkring på gräsmattan och lekte hysteriskt med en boll, rätt som det var så fastnade han i trädet med svansen. Han får panik och hoppar omkring i en cirkel, kastar sig och sliter. Jag försöker hinna fram till honom men i all uppståndelse så lyckas han på nått sätt att slita sig lös och kvar hängde bara en stor tuss av svansen.

Shaun Smith


Duktig


Ronan Parke

Hur söt och duktig är han inte?
Video 1
Video 2

I Will Always Love You


Ahh

Jag blir galen på allt med kameran, jag vill bara att någon kunnig säger till mig att detta ska du köpa, det är prisvärt och du kommer inte att gå på knäna för att det är så dyrt. Jag vill ha något likvärdigt med det vi har men som FUNGERAR!! Hade hittat något som jag trodde kunde vara bra men fick precis veta att det inte alls är vad jag söker så nu är jag tillbaka på ruta ett igen.

Steffo tappar fattningen

Jag har nog samma humor som Steffo.....

Måndag

Barnen leker tillsammans i hallen, de springer fram och tillbaka över en bit kartong och Nova skrattar hela tiden. Snart är det middag och denna dag har rusat fram som alla andra, efter maten ska jag styra till stallet för att ha två hopplektioner. Bäst jag klär på mig ordentligt eftersom att de som önskade kallare väder fick sin vilja igenom......myggmedel ska också med för annars är jag nog tömd på blod när jag ska åka hem.

Dammråtta!

Jag blir lite irriterad då jag dammsög i morse och nu ser jag hur den fösta dammråttan seglar förbi över golvet!! Jäkla dammråttor!!! Ut ur mitt hus!!!

Ett svalkande dopp


Varmt

Gårdagen var helt underbart varm och skön, jag njöt varje sekund!
Gizmo trodde på fullaste allvar att någon skulle kasta bollen till han i den värmen
Kiwa låg i solen och åt på benet
efter någon timme så flyttade hon iaf in huvudet i skuggan

Piggare

Vi åkte till familjen Lindmark direkt efter morgonpromenaden, barnen lekte vid deras fina lekstuga och föräldrarna surrade på efter bästa förmåga.
Lekstugan som har en diskbänk på utsidan med vatten
Stina är den lilla pricken som vattnar blommorna medan vi andra sitter på kanten och gör inget alls.

Vi hade tur och blev bjudna på lunch och väldigt god efterrätt innan vi styrde bilen hemåt igen. Lucas sa att han var trött i bilen och innan vi visste ordet av så hade han somnat.
En utslagen kille

Trötta

Vi är så trötta i detta hus, kanske det är vädret som gör att vi har säckat ihop? Lucas sover på soffan, jag är nära på att somna, Nova kliar sig i ögonen och Nicke sitter på golvet och försöker sig på att laga nått. Kan någon ge oss lite energi?

Nästa söndag

Nästa söndag blir Nova ett år, ETT ÅR!!! Det är helt sanslöst, vart har detta år tagit vägen? De första två veckorna efter att hon föddes kommer alltid att vara fast etsade i mitt huvud och de går runt runt i mitt huvud hela tiden.
Snart ett år......

natt?

Borde jag gå och sova eller njuta av att det är helt tyst i huset, jag räknar inte med Lakritz som spinner och trampar på soffan precis intill mig. Jag vet att Nova snart vaknar för att äta lite mer mat och jag lär mig aldrig att gå i säng i tid. Men jag tycker man borde utnyttja så många timmar på dygnet som man bara kan.

Kameran

Jag kanske måste tillägga att jag inte ska köpa en kamera för att jag badar i pengar och bara vill ha en ny flashig kamera utan det är ju så att den inte funkar som den ska och måste lagas. Så en ny kamera ska inhandlas för att jag inte tänker laga den gamla.

30+

Värmen håller i sig och jag kan inte annat än njuta, visste det kanske är i varmaste laget men jag klagar verkligen inte. Jag ska tänka tillbaka på dessa dagar då regnet piskar ner, snön viner runt knutarna eller kylan ligger på -28 grader, det är då jag ska minnas dessa fantastiska dagar!

Vad ska jag köpa för kamera?

Ska köpa en ny kamera men jag känner att jag är mitt ute i en okänd djungel och alla vägar är en krånglig labyrint. Ahhh, vad ska jag köpa?? Någon som har några bra råd och tips? Har nu en Nikon D70

Jag vill kunna fota:
Inne
Ute
Barn som leker
Hästar som hoppar
Hästar som springer på marken
Hundar i full aktion
Dagliga saker
Porträttbilder

Mer:
Nå långt med objektivet
Lätt att hantera
Snabb (dvs kunna ta många kort under kort tid)
"hobbyfotografvänlig"

SOL!!

Å vädret håller i sig, 23 grader i skuggan och klockan är inte ens elva. Har redan varit ute på en härlig morgonpromenad, solat och nu sitter jag faktiskt inne en liten stund. Ska snart äta lunch och sedan vaknar nog Nova och då får vi se vad dagen bjuder på.

Före/efter

När hästarna går ute så hinner vi med lite mer saker på jobbet, som att göra fint på gödselplattan
Ordning och reda

Varmt

Oj oj oj vad varmt det har varit idag, helt underbart!! När vi hade varit och handlat och kom ut genom dörrarna så slog värmen emot oss och jag bara njöt. Barnen har varit ute hela eftermiddagen, skuggan var en perfekt plats att vara på en dag som denna.
28,7 grader i skuggan när vi skulle äta middag.
Lek med vatten är ett måste när det är varmt ute

Kvällsdopp

När barnen somnat så passade vi på att gå ut med hundarna och ge dem ett litet kvällsdopp. De älskar verkligen att bada och hoppar upp och ner ur vattnet hela tiden, deras glädje smittar verkligen av sig!
Blöt hund
Är det någon som kommer att kasta bollen snart eller?
Jag kan flyga, jag är inte rädd!
Det var nästan inga mygg......
Kan man ruska av sig allt vatten på matte så gör man så klart det.
Två olika sätt att ta sig ner i vattnet
Men nu måste det ju komma en boll...?

Rulla, rulla!

Måndagen är här och barnen började med att ta sovmorgon till tjugo över åtta, vi gick en härlig promenad med hundarna i det fina underbara och härliga vädret. Efter det kom gick Rebecca hem och hämtade bilen och sedan blev jag upplockad och vi åkte till Grodan och Kanan. Mockade, fixade mat och red sedan på åkern i stor härlig galopp, Grodan skötte sig superbra i dag med om man bortser från att han provade att trilskas en kort stund i vänster varv. Efter avslutat ridpass så fick båda hästarna duscha innan de släptes ut i hagen igen.
Grodan som är en klok och förståndig häst började genast äta lite mat medan Kanan visade sitt missnöje genom att rulla, rulla och rulla och på något sätt lyckades han dra med sig de andra hästarna i detta rullande.
Jag han inte få med då Grodan rullade men det var strax innan Lillan också föll för grupptrycket.
Rebecca gav lunch medan jag fyllde vatten och sedan åkte vi hem.

4H gården

När solen passade på att skina så åkte vi iväg på 4H gården för att barnen skulle få träffa lite djur.
Selma är på väg till djuren
De fick klappa på fåren och lammen
Klappa, klappa
Se på de nyfikna grisarna
klappa de ystra kalvarna
Lucas fick för sig att han skulle lukta på lammet
Lammet i sin tur ville då lukta på Lucas, men det var inte lika uppskattat.
Nova och lammet bekantar sig med varandra
Nyfiken tjej
Signe ville givetvis också vara med på ett hörn
Signe är en gladskit!
Tobias och Theodore
Det är jobbigt att titta på djuren så lite glass piggade upp
Äter glass och kollar läget
Glass är gott
Selma åt så fort hon kunde men solen gjorde att glassen började smälta
mums

söndag

Familjen är vaken, lite frukost ska ner i magen och en promenad står nog närmast på schemat. I dag bör gräsmattan få sig en klippning, grodan ska motioneras och Novas rum borde göras klart.

Lång dag

Började dagen med att åka till Grodan, han skötte sig bra och vi galopperade jättelänge i båda varven. Hem och duschade och lekte sedan med barnen. Nicke jobbade så Lucas och jag pysslade med allt möjlig, tex byggde vi ett duplohus med tillhörande bussgarage. När Nicke slutade så åkte vi ut till Brändströms stuga och där tillbringade vi resten av dagen. Vi höll på att blåsa bort men valde ändå att vara ute en längre stund, innan det blev en underbar middag.
Nu sover barnen i sina sängar och jag ska snart åka och hämta Issa på bussen innan det blir dags för sängen.

Se upp!


Som en vessla

I dag försökte jag vara snabb som en vessla när jag rände omkring i stallet. Jag var en aning tidig på jobbet, fodrade rs-hästarna med hö och havre (blev lite uppjagad då det var slut på allt foder i/på fodervagnarna, hatar när man måste börja med att fylla upp) och pinnade därefter över till de privata hästarna där jag gav även dem hö och havre samt lunchhö innan det var dags att springa till lektionen som började klockan åtta. Kan erkänna att jag inte frös i alla fall då jag kom in i ridhuset, det blir rätt svettigt när man vesslar omkring i full fart. Jag hade bara tre elever idag så det var lugnt och skönt och vi han med bomövningarna i godan ro. Efter lektionen ordnade jag all mat som folk skulle ha med sig på tävlingarna i helgen innan jag tog ett snabbt fika. Fyllde i hästarna jag haft på lektion, bytte om och tog in Jackpot för en ridtur. Han ville inte riktigt som jag idag och provade lite olika konster innan han tillslut gav med sig lite och vi fick gå ungefär halva vägen var. Av med sakerna, ut i hagen, in och skyndade mig att fodra hö och havre till lektionshästarna, även betfor till Clossen. Gjorde iordning Bubblan och tog en väldigt enkel lite tur på han, kollade att start och stopp funkade som det skulle. Tog en mycket snabb lunch innan jag kollade mejlen, fixade ännu mer foder samt lappar till en massa boxar. Tog in hästarna och sedan blev det fika innan Eva ringde och sa att våra tre finska gäster som är på genomfart hade anlänt. Ner och tog hand om dem så gott jag kunde för tydligen kunde de nästan bara engelska om jag inte ville prata finska, visade boxar, hagar och hämtade hö. Skyndade mig över på privatsidan för att fodra eftermiddagsmat och för tredje gången fixa foder till en liten eftersläntrare som tydligen glömt att man kanske måste ha med sig mat.
Så summan av dagen blir, ingen rast och ingen ro, hunnit med mycket och känner mig nöjd med dagen!

I dag är dagen vi spikar

I dag är dagen som vi nog kan säga att Nova verkligen går, hittills har hon tagit lite steg här och där, 5-10 per gång. I dag däremot så traskade hon omkring i vardagsrummet, fram och tillbaka, stannade och tittade sig omkring, traskade vidare och sedan vände hon. Jag bestämmer därför att det är från och med idag som vi kan säga att hon går.

Körkortet i flingpaketet?


Kittlig pingvin


Bollen eller barnet?


Juni

Ja då är juni här, kan man säga att det är sommar då? Det borde vara sommar i juni för snart slutar skolorna och många får sommarlov. Vi har en härlig tid framför oss och jag ser fram emot den med öppna armar.
I dag fick jag nästan lite sommarkänsla då solen sken och det rent av värmde. Mina duktiga trädgårdsarbetare var här och hjälpte mig att plantera lite fina blommor, en tomatplanta och lite gräslök. En god middag med trevligt sällskap har vi också hunnit med. Nu sover barnen sött i sina sängar och föräldrarna har "egen" tid, dvs sitter med varsin dator och nördar sig.......hmmm.

Googlebilen

I dag när vi var på väg hem och precis skulle svänga in på våran gata så kommer googlebilen körandes och tar bilder. Snacka om en skojig liten bil.
Ett jättemackapär på taket och en massa lådor. Spännande, nu har man sett den också.

Träningar

Ikväll ska jag ha hoppträningar så nu håller jag tummar och tår för att solen ska titta fram så att jag slipper stå på banan i flera timmar i regn.....

Bye Bye

I dag åkte Casper till sina nya ägare och jag hoppas de kommer att trivas med honom, en underbar och trevlig ponny. Trotts att de bara åker transport två gånger på år så skuttade han glatt upp på lastbilen och såg mycket förväntansfull ut.

RSS 2.0