Tävling

I morgon är det tävling, åhh vad roligt för det som får vara med. Lycka till nu alla, kör så det ryker och så tar vi alla priser som går!

Bad

I dag så var Sandra och jag supersnabba i stallet, vi var ganska många på morgonen så vi han med en hel del innan fikat. Eva och jag vägde upp ca 250 kg hö till norrmännen, flyttade hästar inför helgen, tog ner mysaks skylt och skruvade upp den på väggen bland de övriga gamla hästarna, skruvade i fler skurvar i buktande namnskyltar, tog ner specialfoderskyltar, fixade foderstater, körde över två kärror med grov och slängde ner en massa hö. Efter fikat så klippte och friserade vi Sammy och Sandokahn. Sammy blev en helt ny häst, mycket snygg måste jag säga. Fodrade lunch till hästarna och sedan blev det lunch för oss med. Efter lunch blev det bad av de två nyklippta hästarna och intag av resten. Klämde in ett litet fika innan vi tog oss en ridtur på Sammy och Jackpott, lilla Jackpott blev arg på mig och gjorde alla möjliga krumelurer i kanske 45-60 sek och sedan insåg han att det bästa var nog bara att göra som man blev tillsagd. Han var så fin och lydig så jag passade på att trava lite bommar och tog även ett pyttelitet skutt, han bjöd superbra till Sandra stora förvåning och min livräddningssitts var obefogad. Han är verkligen jätterolig att rida och kan gå på tygeln i alla gångarter, mjuk i handen, framåt och bara underbar.....jaja det sista kanske var att ta i men fin är han. Synd bara att han är så liten.........

hihi

I dag då vi åt lunch då berättade Jonas om sin vistelse i Polen, jag skrattade så jag nästan fick ont i magen. Han var alltså där för några veckor sedan och hälsade på hästen som han har där. När det var dags att åka hem så skulle ägaren till stallet (tror det var han) köra dem till båten men först skulle de dricka kaffe tillsammans. Han hade fått kaffe då de kom någon dag tidigare och det var det värsta rävpisset han smakat (ja han uttryckte sig så), han var alltså inte så sugen på mer kaffe men snäll som han är så sa han ja, medan mannen skulle göra klart kaffet så slank Jonas in på toaletten och när han kom ut så hade han fått en riktigt riktigt stor kopp kaffe. Denna gång smakade det ännu värre men han drack snällt upp den, när de sedan skulle gå ut i hallen och ta på sig skorna så nådde han inte riktigt fram till skorna, det vinglade och han kunde inte få på sig dem, han kände sig fnittrig och lite konstig.......här skrattar jag massor för med hans ansiktsuttryck och inlevelse i historien så kunde jag redan nu gissa vad som hade hänt. Hur som helst så säger han till sin kompis nått i stil med -Kan jag hålla dig på axeln för jag får inte på mig skorna, det vinglar så mycket. Han får med lite hjälp på sig skorna och så ska de ut till bilen och Jonas känner att det bara blir värre och värre, gung gung, svårt att gå rakt. Han säger till sin kompis att han nästan känner sig full........kompisen svarar att han hade sett då den andra mannen hade blandat ut kaffet med en stor mängd sprit av något slag. Till saken hör att Jonas inte dricker alkohol och då kan man ju bara tänka sig hur det kan bli, en person som inte dricker i vanliga fall häller nu i sig detta äckliga kaffe så fort som möjligt.......
Haha en underbar historia att höra på, inte lika bra då jag ska återberätta den men jag var bara tvungen att dela med mig av den.

Petig???

Ibland då jag sopar på morgonen brukar jag fundera på varför folk inte vill hålla snyggt och prydligt i stallet. Om man mockat åt sin häst varför kan man inte ta med en sop och sopa utanför sin box, om man ta fram borstar, hinkar och andra saker varför kan man inte ta bort det sen, varför tar man inte bort grimmor, hjälmar, spön och vantar? Varför hänger man inte upp täcken ordentligt så att de inte ramlar ner så fort någon passerar utanför boxen. Är folk inte rädd om sina saker. Men hur som helst så ska jag komma till saken. Varför sopar inte folk efter sig i hovslagarspiltorna när man borstat sin häst??? Vill inte folk att det ska vara snyggt och prydligt, varför alltid lämna till någon annan?
Det här mötte mig i morse då jag skulle sopa kanterna, spån, bajs och en massa päls
Så här vill jag att det ska se ut men jag kanske är väldigt petig vad vet jag???

Fläta

Nova har ganska långt hår men det är väldigt tunt.

Svanar

I går när jag hade hämtat Lucas på dagis så flög det två svanar över våra huvuden, är inte det ett vårtecken så säg?

En kort promenad

Det blev bara en kort promenad på dryga 2 km, efter lämningen på förskolan. Fick inte med mig något sällskap och minusgraderna bet sig fast. Jag tycker verkligen inte att det är roligt att gå själv, skulle säkert vara roligare med lite musik eller en talbok men då hör jag inte om det kommer någon bakifrån och då hinner jag inte kalla in hundarna. Tur att jag har sällskap för det mest i alla fall.

Tomt

Just nu känner jag mig djävligt gnällig men jag tycker att jag har lite rätt att vara det. Kom precis hem från Coop efter att ha försökt göra en storhandling, tydligen verkar det inte som om de är så sugna på att folk ska handla på måndagskvällar för hyllorna gapade tomma både här och där och vågarna till självscanningen var ur funktion, i alla fall tre av fem. Det var nästan helt slut på blöjor, nästan helt slut på korv, det var slut på 1,5 liters mjölk, kesella och keso. Jag kan förstå om hyllorna inte kan vara välpackade dygnet runt men mjölk, kan man inte tycka att det borde finnas storpack på mjölk i alla fall?
Här borde det stått 1,5 liters mjölk
Keso, var är min keso???
Vill ha kesella men det är slut (den som står där lite ensam är tyvärr inte rätt sort)

PS: Jag skulle inte säga något om det var en liten kvartersbutik men detta är en stor butik DS

Slut!

Jag är helt slut, hur kan man falla ihop som en liten skrynklig trasa efter att ha kört bara 15 minuter på crosstrainern?? Kändes som om jag skulle svimma och huvudet dunkade...... Jag körde nått program då det gick jättemycket upp och ner, inte ens mina stackars armar kunde hjälpa mig de sista 44 sekunderna, tur man har lite egen vilja så jag körde programmet ut.

Grillat

Ja det blev grillat till middag igen, mums. Lika gott denna gång

Klockan går baklänges om man väder på batteriet...

En annan rolig sak som jag hittade var detta:


Klockan uppe hos pappa hade stannat förut idag och när pappa bytte batteriet kom en udda kommentar

- Nu måste man sätt batteriet rätt håll annars går klockan baklänges....


Det kändes som om hela värden blev helt tyst som på film, musiken tystnade alla stannade upp och allt blev TYST. Sedan brast vi andra ut i världen största skratt *hahahahhah*

- Va men det är ju så.....

*hahahhah* 

Ja ibland är det så skönt att bara få skratta så man kiknar.

Det var bara så oväntat att det skulle komma från han......

Telefonförsäljare

Skulle leta efter lite gamla inlägg på bloggen från då Lucas var nio månader och stöter då på detta inlägg, kommer ihåg det så väl, helt underbart:


Ja jag säger då det.....det finns olika typer av telefonförsäljare

Dryga - Sådana jä***r som inte fattar vad man säger och bara babblar på om sitt
Sura - Sådana som fräser i luren då man inte vill ha deras usla produkter
Lögnare - Som påstår att det inte tillkommer någon kostnad, att man inte lovar nått och att ALLT är gratis,  men det är ju inte sant för frakt tillkommer även porto ibland och andra "undangömda" förbindelser.
Bra - Nej jag är inte intresserad, okej TACK ÄNDÅ!
Roliga - Dessa stöter man dock på väldigt väldigt sällan. Men i dag ringde det en sådan till mig. Han ville "ge" mig underkläder och Omega-3, det skulle inte kosta mig nått och de skulle stå för frakt och allt..... Jag sa av principskäl nej och förklarade för honom att inget är GRATIS
-Om jag säger ja så förbinder jag mig på att de får skicka fler paket, eller hur? 
-Ja men det är jätte lätt att avbeställa resten, sa han. 
- Ja men där ser du ju, det är ju så ni lurar folk. Ni hoppas på att folk helt enkelt ska glömma bort att avbeställa och på så sätt tjänar ni pengar, eller? *haha*
- *hahha* Ja det är klart det är så.....

Då börjar jag asgarva, jag har aldrig någonsin hört en telefonförsäljare hålla med om det.......

- Så därför ska jag tyvärr inte ha nått, säger jag.

Tystnad

- Men snälla jag får ju provision...........................

Då bryter jag ihop fullständigt. Aldrig förut har jag hört en telefonförsäljare hänga ut sitt eget företag med att "hoppas på att folk glömmer avbeställa så att vi får sälja" och att - Snälla jag får ju provision......

- *hahahahah* Ja det ska vara för det då, säger jag

Han blir super glad och läser upp sitt telefonavtal och vi lägger på.

Ja då är man lurad igen och måste komma ihåg att avbeställa dessa saker sedan när det kommer men det kan jag leva med denna gång för kaln var för jäkla skön.

Sover

Nova gör tidiga morgnar sen så är hon vaken så pass länge att storebror hinner vakna och direkt efter det så vill hon sova igen. Nu har hon sovit jättelänge, jag har till och med hunnit dammsuga, plocka undan, haft besök, ätit lunch, spelat, surfat runt och nu gör jag absolut ingenting.

Ja, vad säger man?

Läste i aftonbladet om en 16-årig kille som blivit mobbad, så här stod det:

Efter år av mobbning slog Casey, 16, tillbaka. Händelsen filmades och någon laddade upp klippet på nätet. Där har Casey fått massivt stöd och en våg av näthat slår mot mobbaren.

Så, vad säger man, rätt eller fel?


Ställa om klockan

Ja, då är sommartiden här, är det inte fantastisk så säg. Ser ni inte gröna gräsmattor och vårblommor som pluppar upp? Känner ni lukten av våt asfalt, klapprande hovar på hårt underlag, hör ni löven som susar i träden? Tjoho, välkommen sommar!

Jan Svanlund

Läste tidigare i dag att Jan Svanlund har avlidit efter en kort tids sjukdom, känns overkligt på nått sätt. Vem ska nu kommentera våra hoppningar? Man är van att höra hans röst, skumt att någon annan nu ska prata. Ibland känns det som om människan har svårt att stanna upp och uppskatta livet och inte för en person går bort så reflekterar man över att man bör uppskatta livet. Vila i frid.

Kusin vitamin

Måste bara visa en bild på min älskade kusin, hon var tydligen med i tidningen Linköpings Magazine
Kanske ska säga att det är hon med blå bikini.

Flytta

I dag har vi hjälpt Kicki och Lars att flytta från sin lägenhet till sitt alldeles egna hus. Kommer så väl ihåg den dagen vi fick nycklarna till vårt hur, en underbar känsla. Hur som helst så var vi väldigt många som var där och hjälptes åt och därför gick det rätt fort, vi bar ner nästan allt, packade lastbilen, åkte iväg till huset, åt lunch och tömde sedan lastbilen. Vips så var vi klara, det var som ett litet lämmeltåg vid urlastningen. Kommer att bli spännande att få se hur detta tomma hus kommer att förvandlas till deras alldeles egna hem.

Frida och Jackpot


Anna och Celico


Micketräning 25 mars


Karin och Thadea

Kom även på att denna film inte kommit upp

Elias och Vincent

Kom på att jag inte hade gjort klart filmen på Elias och Vincent från Micketräningen i februari så jag knåpade ihop den lite snabbt nu på morgonen.

Leos lekland

Hela fredagen spenderade vi på Leos Lekland, vi kom dit vid tio och åkte hem närmare halv fyra. Barnen lekte hela tiden och vi föräldrar fick prata av oss, alltså en perfekt dag. Vi var många som hade möjlighet att komma och jag hoppas verkligen att vi kan göra om det för det var super trevligt.
Signe fick vara med i lilla leklandet
Även Helga passade in där, knappt att man märkte att hon var äldre än barnen.....
Nova passade också på att utforska världen
Eftersom att grabbarna sprang, sprang och sprang så blev det många vätskepåfyllningar.

Lucas somnade på vägen hem i bilen och jag har stor förståelse för det, lät han sova en stund så att han skulle orka med resten av dagen. Det var dock en slagen hjälte när det var dags att gå till sängs

Pigga barn

Man ska aldrig någonsin berätta för ett barn att man tänkt åka på Leos nästa dag.......strax före sex kommer Lucas inhoppandes i sovrummet och vill åka på Leos. Han hade väldigt svårt att förstå att det inte hade öppnat än.

Morr

Jag vet att jag är gnällig i dag men jag tänker göra bort allt på samma dag. Vad är det för fel på vädret!!! Varför måste det blåsa storm och vräka ner någon blandning av snö/hagel??? Jag vill ha sol, snälla, snälla ge mig sol.

Kort stubin

Vet inte vad det är idag, känner mig trött och har ingen stubin alls. Det är inte så lätt att vara 3,5 år och ha en mamma som är tjurigare än en tvååring. Jag har träningsverk i benen så jag kan inte ens böja mig ner för att hjälpa Lucas med skorna, jag har svårt att plocka upp saker från golvet och Nova känns helt plötsligt som om hon väger 20 kg när hon ska upp i famnen. Det är sällan jag är på så här dåligt humör, tror att det kan vara städdjävulen som kommit fram, vi måste dammsuga och det är kanske det som hänger över mig? Eller så är det den skitiga bilen? Eller så är det för att det inte är sol och vinden viner som en orkan? Mina ögon är tunga och jag skulle verkligen uppskatta att få lägga mig i sängen en stund. Jag hoppas verkligen att detta går över snart för jag hatar att vara på dåligt humör!

Torsdag

Då är det torsdag och jag ska snart byta kläder på Nova innan det blir dagis för Lucas och sedan ska jag åka till jobbet på ett möte. Vet inte när det är klart men efter det blir det lunch och sedan kanske trevligt sällskap. I morgon blir det Leos så Lucas får leka ordentligt innan helgen.

kellogspaketet??

Hur är det möjligt att så många människor kör som krattor i trafiken, har det fått sina körkort i kellogspaketen??? Jag säger inte att jag är världens bästa förare men ibland blir jag mörkrädd då jag är ute och kör. Någon måste ju ha lärt dessa personer att köra bil, VEM?????

För att citera vad en vän skrev för inte allt för länge sedan:

Jag vet att jag är jobbig, men vi måste reda ut detta EN GÅNG FÖR ALLA!


Det är INTE stopplikt i cirkulationsplatser (rondeller), kommer det ingen bil kör man med fördel utan att stanna, det krävs dock lite planering av körningen.


En annan sak vi måste ta upp. Ligger man på en 50-sträcka och det kommer en fartkamera så kan man faktist fortfarande köra 50 km/h förbi kameran, man behöver INTE bromsa ner till 35 för att i sakta mak krypa förbi kameran för att inte få böter. När jag ändå har ämnet hastighet uppe. Står det 90 på skylten medför detta att maxhastigheten är nittio kilometer i timmen på den sträckan INTE 65!


Känner du att du är förgammal för att framföra bilen på ett säkert sätt eller om du rent ut sagt känner dig osäker bakom ratten, KONTAKTA KÖRSKOLAN eller STANNA HEMMA


18 år

Tjoho!! I dag bli lilla lilla Sanni 18 år, hur kan en lillasyster få fylla 18 egentligen? De borde förbli små hela livet......jag menar jag blir ju inte äldre än 25 så hur kan de då bli äldre?

Stort GRATTIS till dig älskade syster!

Kalas

I går var vi på överraskningskalas och jag kan lova att födelsedagsbarnen blev riktigt överraskade. Det var två personen som skulle fylla 30- år och de trodde att de skulle ha en gemensam namngivningsfest för sina barn men ack så fel de hade. Lars satt som i chock hela fikat och det var nästan så jag tyckte lite synd om honom då han sa att han suttit och gjort kort för hand, klippt och klistrat till denna "namngivningsfest" som han trodde han skulle på. Allt arbete med film, kort osv vara bara på skoj.
Vi bjöds på underbart gott fika och trevligt sällskap.
Det chockade födelsedagsbarnet. När vi återkom på kvällen verkade det dock som om han hämtat sig lite.
De hade gjort iordning massa gamla kort och där hittade vi Jocke, Nicke och Lars i härlig närhet.
Lars fick öppna massa stora fina paket
Efter middagen blev det sumobrottning och Lars fick lite hjälp att komma i kostymen
Redo för fight
Även Nicke fick gå en match, mot Jocke
Kvällen bjöd även på boxning med megahandskar och där var det några som var mer slagsugna än andra. När klockan blev tio så tackade vi för oss och önskade de andra en trevlig kväll.

Promenad

Dagens promenad var helt underbar, solen sken, sällskapet var fantastiskt, hundarna skötte sig utmärkt och barnen var på bra humör. Vi passade på att traska en annan sträcka eftersom vi verkligen ville njuta av den lediga söndagen och det vackra vädret. Blev mot östra och sedan vek vi av höger mot elljusspåren, förbi konsum, vidare mot foi och sedan hem igen. Åhh ge mig mer vårväder och lediga dagar!

Promenad

Det blev en trevlig promenad med Lotta på morgonen, solen visade sig från sin bästa sida under några stunder och då kände man verkligen hur den värmde. Vi mötte inte så mycket folk så hundarna kunde springa som de ville nästan hela tiden. Jag älskar morgonpromenader!

9 månader

Nova har hunnit bli nio månader och det händer saker varje dag. Hon kan säga mamma, vinka och ställa sig i krypställning. Däremot så är inte inte intresserad av att vända sig särskilt mycket, hon göra bara det om hon måste. Hon rycker i lampor och allt hon kommer åt, skrattar och är nöjd nästan hela tiden. Det är väldigt sällan som hon är ledsen och det får vi tacka för. Just nu tror jag hon är i en växtperiod för hon äter helt plötsligt två gånger per natt men vad gör det då hon oftast snällt somnar om. Får försöka ta ett kort på henne senare i dag så vi kan föreviga niomånadersdagen.

Undra?

Hittade en till film på min lillasyster, undra om dessa tokigheter går i släkten??

la la laaa


la la laaa


Än en gång

Jag vet att jag visat er denna förut men jag älskar att lyssna på Emma

Ja vad säger man?


Vem är skyldig?


Super Mario

Spel kan göra mig galen, Lucas ville spela super mario och visst tänker jag klart vi ska göra det. Men jag blir så arg när det inte funkar!!! Jag ramlar ner eller så hoppar Lucas med sin gubbe på min gubbes huvud eller så blir bara allt helt fel och jag krockar med nått........Aaaaaa. Han gillar att titta på någon extra sak som finns på spelat när det är inspelat när någon annan spelar och det är helt sjukt hur säkra de är på vad de gör.......BLÄ!

Lycka!

Ibland när jag orkar brukar jag läsa en helt fantastisk blogg, jag skriver orkar för att den berör mig så mycket på alla sätt. I dag kände jag att jag ville läsa den igen och då nås jag av den glädjande texten att det har kommit en liten lillebror och allt har gått bra. Åhh vilken lycka!

Duktig

Nova är så duktig när hon ska sova på förmiddagen, man klär på henne, lägger ner henne i vagnen och ställer ut henne. Vips så sover hon, ingen gungning eller nått, bara ställa ut och sedan sover hon. Måste säga att det är riktigt bekvämt för då hinner man med annat under den tiden man skulle fått stå och gunga.

Hmmm

Nova som har sovit som en klocka sen hon föddes, ätit och somnat om. Hon verkar har kommit in i någon niomånaders svacka. Hon somnar och sover lugnt, vaknar och äter men det är efter det som hon är helt otröstlig, skriker, skriker och skriker. Hon är verkligen ledsen, det är som om hon inte är riktigt vaken heller för när man väl lyckats väcka henne så blir hon glad. Kan det vara drömmar eller är det bara ren separationsångest? Hmm, hoppas det är övergående för ingen i familjen får sova. Älskade lilla barn.

Lakritz

De som känner våran katt Lakritz vet att hon är översocial och jämt ska vara med, prata om stå i centrum. Häromkvällen då vi hade kvällsfikat så kom hon upp i sängen, kollade om vi hade kvar något gott och sen la hon sig på brickan. Hur kan man komma på att man ska ligga på den hårda, kalla brickan och inte i den mjuka varma sängen??

Lilla Q

Mamma kunde vakta Nova en stund på dagen och då passade jag på att åka till Lilla Q. Mockade och fixade all mat innan jag tog in och gjorde iordning. Det fick bli samma runda idag eftersom att min förhoppning var att hon inte skulle vara så tittig när hon var själv......hmm, jaja kanske inte jättetittig men klart mer än i går. Vi stötte på några läskiga brevlådor, skoterspår, traktorspår, snöklumpar men det värsta av allt var nog den stora, farliga, läskiga mördarlastbilen som helt plötsligt dök upp som ett monster från helvetet. Q bestämde att den ville hon inte möta, ungefär så här kändes diskussionen.

Q- Den där tänker jag inte möta!!
Jag- Jo det ska vi visst för det är längre hem om vi vänder
Q- Jag vill verkligen inte möta den
Jag- Jo det är ingen fara
Q- Den låter farligt och är jättestor!
Jag- Jag lovar att den är inte värre än alla lastbilar du möter på tävlingar
Q- Jo det är den visst!
Jag- Sluta tramsa nu och gå förbi
Q- Nä, den låter fortfarande
Jag- Se, nu låter den inte längre han stängde av den
Q- Den är fortfarande farlig, jag vägrar!
Jag- Men sluta tramsa nu och gå förbi
Q- Nä vägen är för smal och snövallen är för hög, JAG VÄGRAR!! Jag går hem!
Jag- Men hem är ju jättenära om du bara går förbi lastbilen......
Q- Kan jag ta satts och hoppa förbi?
Jag- När det går verkligen inte för sig
Q- Jo, vilken bra ide´
Jag- Nä det tycker jag verkligen inte, gå bara försiktigt förbi så går det bra
Q- Du verkar vara väldigt bestämd
Jag- Just på den här punkten är jag väldigt säker på att du kommer att klara det och därför är jag bestämd. Gå förbi nu
Q- På tvären då? Eller baklänges?
Jag- NEJ!
Q- Okej då jag prova väll då........
Jag- Bra vad duktig du är
Q- JA!!!! Jag överlevde, såg du???
Jag- Ja du var jätteduktig. Du får en klapp på halsen, känns det bättre nu?
Q- Bättre? Jag är kung!
Jag- Bra kom ihåg det nästa gång du möter en lastbil....


Sen så skrittade hon snällt den korta vägen hem.

Badhus

Hade hört rykten om att det gamla badhuset på ersboda skulle öppna igen men inte vetat om det varit sant. I dag läste jag i VK om det och nu kan man ju verkligen börja hoppas. Tänk vad skönt att kunna gå dit och bada med barnen, när och bra.

Promenad

Efter att jag lämnat av Lucas på dagis plockade Lotta och jag upp Helga hemma hos henne och sedan blev det en promenad upp mot östra, förbi konsum, mot skidspåret, ner mot tobleronehusen och sedan hem. För Lotta blev det en långsam promenad, för mig en rask och för Helga blev det nog en promenad i ett helt rasande tempo.

Bojkotta IDOL

Jag funderar starkt på att bojkotta IDOL i år, jag ska i alla fall försöka men jag är rädd för att trilla dit. Varför ska jag då bojkotta det? Jo för att nämna tre anledningar:
  • Peter Jhide är inte med och det är den största anledningen för han är en stor det av programmet
  • Carlsson inte är med längre
  • De kommer inte till Norrland på turné trotts att de hittat många duktiga här, bla tre vinnare och Tove Styrke!
Men det är som vanligt, Norrland räknas inte och varför fortsätta med ett vinnande koncept?? BLÄ!!!!

Ridit

När Nicke slutade så åkte jag raka vägen och hämtade Lina på jobbet och så åkte vi till Degernäs för en ridtur. Släppte av henne hos Grodan och jag åkte vidare till Q, Camilla hade redan mockat så jag hade bara en hög att ta ut, Q hade gjort sig fin genom att rulla från topp till tå. Fick borsta man och svans i hundra år och kropp i nittio sen på med skydd, sadel, träns och täcke. Eftersom att Lilla Q bara skulle jogga lite så skrittade vi mot Lina och Grodan och sedan red vi halva stora rundan innan vi styrde hem igen. Hon var lugn och stadig hela tiden, inte särskilt tittig och drog absolut inget i tyglarna, bara lufsade på i godan ro. När jag kom tillbaka till stallet så började Camilla och jag att prata om hur duktig hon var i stallet som t.ex. står helt stilla på gången, Camilla hade nämligen hört att hon kunde hoppa omkring lite men nu i dag så märktes hon då inte ens av och det måste ju vara positivt. Fyllde fyra påsar med hö och tre hinkar med krafft innan jag sopade, plockade undan och åkte hem. Får se vad vi hittar på för nått i morgon men skulle tro att det blir en liknande runda.
Lilla Q och Maria

Framsteg: Mamma

Nova säger MAMMA, tjoho! Mamma och inte pappa, hihi......Nicke och jag har hört det flera gånger i dag och när jag visade Isabelle när hon kom så sa hon snällt mamma igen. Vi har aldrig hört en enda tendens förut men i dag så sa hon det flera gånger. Ett minnesvärt framsteg.

Håller tummarna

Håller tummar och tår för Helena som äntligen verkar ha fått möjlighet att göra sin transplantation.

Helg!

Japp då var det helg igen då! Har precis kommit hem från förskolan där det tydligen var familjefika.......hmm, hade nog önskat att mannen i huset hade nämnt det för mig så jag vetat. Hundarna skötte sig dock super som låg där ute hela tiden och Nova sov snällt i vagnen. Fikat var supergott och jag njöt av varje tugga.
Snart kommer Nicke hem och då ska jag åka och rida på lilla hästen, ska bli spännande, får se om jag sitter kvar.

Tisdag

Då var tisdagens arbete över och även denna dag har rusat fram. Vi fick en ny häst i går kväll, en fux med bläs, tror den är 7 eller 8 år och väldigt snäll. Sandra red den en stund på morgonen och den traskade på i ett lagom tempo hela tiden och brydde sig inte om nått. Det bästa med hästen är namnet och att det är tryckt i passet så det går inte att ändra, tjoho! Nu tänker du men berätta då vad den heter, berätta......jo det ska jag tala om för dig, den heter www.greatguy.nl lite originellt och jag tror han kommer att vara ensam om sitt namn. Den stora frågan är nu vad vi ska kalla den, jag tycker GG för det är kort och enkelt men Sandra tycker Greta och ja, kärt barn har många namn säger jag bara.
I morgon blir det lite ridning, spännande!

Mycket

I dag var det mycket på jobbet, Sandra, Eva och Kerstin var lediga och Stina hade sjukt barn. Började halv sju med att fodra hö och havre på rs-sidan, sedan klä på alla hästar, det stora frågetecknet varje morgon är vilket väder det ska bli och om hästarna behöver täcken?? La på alla täcken och jag ångrar det inte eftersom att det blåste rätt bra under dagen. Över till andra sidan och höade alla hästar, det var väldigt mycket löshö så vi fodrade upp det först. Vi var inte klara för en nio med fodringen och då pinnade vi upp på morgonmötet. Vi blev inte så många på mötet och vi hade inte så mycket att prat om heller så det gick ganska fort. Efter mötet fick vi justera lite hästlistor inför kvällen bla då Niro och Xtrem inte bör börja med hoppning efter deras vila, sedan gick jag ner och la ett zinkaband på Sandokhan eftersom att han var tjock i sitt ena framben och väldigt öm över senan. Vi hoppas att det bara är ett slag men det är dumt om han springer omkring allt för mycket. Efter det blev det raka vägen till tvättstugan och vidare för att kratta och sopa på privatsidan. Det blev Jonas och jag som fixade det, upp på kontoret och kollade mejlen samt fixade veckonytt på hemsidan. Ner på rs-sidan igen och gav hö, fyllde på den krafft som var kvar och vidare med kärrorna för påfyllning, drog tillbaka ena kärran och sopade havrerummet innan jag havrade och krattade klart på rs-sidan. Upp för en snabblunch innan jag var tvungen att fixa en lapp som jag fått om en sen bokning som skulle in på hemsidan. Ner på rs-sidan igen och tog över nästa krafftkärra innan jag fixade foderskyltar på några privathästar, tvättstugan igen, vikning av täcken och vojlockar, städning av tvättstugan samt bortplockning av trasiga täcken. Tillbaka på rs-sidan för att snygga till och spåna lite extra innan vi tog in alla hästar. Efter det blev det fika och fodring på privatsidan innan det var dags att styra bilen hemåt då arbetsdagen var slut. Kan säga att jag kommer att somna helt ovaggad ikväll.

Sol

I dag var det sol och jag lapar i mig så mycket jag kan. Efter morgonpromenaden så satte sig Lotta och jag på bänken hos pappa och lät kattungarna vara ute en stund.
Katterna har spanat in en pippi
Zacke har fått syn på en hackspett
Lotta njuter av solen

nähä

Blev ingen start för Sandra så vi får hitta på nått annat.

Snart

Snart är det dags för Sandra att starta i SM klassen, spännande och roligt att man kan följa det med webTV. Håller tummarna för att det ska gå bra.

Måns

Måns är inte som andra katter, så här hittade jag han sovandes i badrummet.

Pruttljud

I morse då vi låg i sängen så höll Nova på att hålla låda, hon la sig ner på min mage och gjorde pruttljud. Jag kunde inte annat än skratta.

Pulkabacken

Nova sova till åtta och sedan blev det frukost, startade en maskin tvätt och plockade undan. Tömde alla soptunnor och gjorde rent kattlådan innan vi gick ut till pulkabacken. Hundarna fick dra bobben till backen och Lucas älskar när de springer och han får åka fort.
Taggad hund till att ge sig iväg
Någon som ligger och väntar på att en snöboll ska kastas
Ett barn högst upp i snöhögen

Melodifestivalen

Jag brukar vara superdålig på att gissa hur det ska gå för folk i olika sammanhang men i dag ska jag ändå göra ett försök. Jag tänker nu på melodifestivalen som går av stapeln ikväll, jag skulle vilja att The Moniker vinner men jag kan tänka mig att Eric Saade har en hel flock med svärmande ungdomar runt sig som kommer att rösta på honom för att han är han. Jag kommer att glo ögonen ur mig på Brolle och har antagligen ingen aning om hur låter var när den är slut. När jag såg The Moniker första gången och sedan på andra chansen så kände jag att låten var härlig och trallvänlig på nått sätt, påminner lite om The Beatles och jag hoppas därför att fler än Sverige ska gilla låten. Jag kommer att hålla alla tummar och tår för att han vinner!

Alltså mitt val. The Moniker
Vinnare: Eric Saade

Min dag

Klockan ringde 05.45, jag klev upp, såg på nyheterna, gjorde min medtagbara frukost, klädde på mig och gick ut genom dörren. Det var då jag insåg att detta kommer att bli en dag med mindre vårkänslor än dagen innan. Pulsar mig fram till garaget, ca två dm nysnö har fallit under natten och ingen traktor så långt ögat kan nå.
Det är svårt att fota i snön för jag får nästan inga kontraster men man kan se mina spår där jag pulsat fram.
En bild åt andra hållet från garaget sett, inte ett spår och djup snö. Jag börjar inse att det kan bli problem att ta sig ut då det lutar uppåt på hela parkeringen och bilen är framhjulsdriven......jag backar ut bilen ur garaget och försöker köra framåt, kommer kanske en meter innan det tar stopp, backar igen, framåt, backar igen, framåt, backar igen och framåt. Nu har äntligen bilen fått lite fäste och jag rullar sakta framåt och ut mot vägen, pust, äntligen på väg till jobbet.
Väl framme på jobbet så inser jag att här har det inte heller varit någon traktor men nu tar jag satts redan ute på stora vägen, sladdar in på parkeringen och håller farten uppe hela vägen ända till min parkering. Tjoho!
Snön vräker ner och alla hästar måste få på sig sina täcken innan vi kan gå vidare till privatsidan för att fodra där. När klockan närmar sig åtta så går jag för att ha lektion och jag måste medge att de var riktigt roligt att ha lektion. Alla skötte sig bra och även eleverna verkade nöjda.
Var hästvakt år Kajsa i dag så jag passade på att släppa henne i skritten innan jag mockade och gick upp på lunch. Efter skritten så gick vi in i lilla och longerade och Kajsa skötte sig underbar, avslappnad, bra steg, lyhörd och bara helt superfin. Jobbade med stora och små volter och hon bara jobbade på med bra energi hela tiden. Efter longeringen fick hon lite mat innan hon gick ut i hagen igen.
När jag skulle ge lunch åt de hästarna som var inne så var en av ponnysarna som varit på resa väldigt trött så jag la hans hö vid huvudet och han låg snällt kvar och åt sin lunch, frukost på sängen, vem gillar inte det?
Efter lunch han jag sätta mig ner och kolla mejlen, uppdatera hemsidan, ändra foderskyltar, höa och havre på ridskolesidan, tvätta klart alla täcken och vojlockar samt städa tvättstugan. Han även med att se Sverige bli fyra i skidskyttet, blä för att bli fyra! Styrde bilen hemåt och nu vankas det räkmackor och kanske Avatar.

Iakttagen

I dag när jag hade höat klart lunchen så kände jag mig iakttagen när jag skulle lyfta upp en bal för kvällen. Tittar mig omkring men ser ingen.....tittar av någon anledning upp i det höga taket och gissa om jag blev förvånad då jag ser en katt som ligger och trycker i ett hörn.
Jag kan inte på något sett förstå hur den kommit upp dit om den helt enkelt inte har klättrat på balken upp. Det finns ingen annanstans att ta sig upp.
Man kan nästan ana här hur högt upp katten är, det finns inte så mycket att klättra på som ni ser.
Katten har flyttat lite på sig då Jonas försökte få ner den med hjälp av stege. Den var inte alls sugen på att bli fångad och gjorde allt för att han inte skulle nå den.
Efter många om och men så fick vi in den i ett hörn och Jonas kunde fånga in den och ta ner den. Vi hade stängt dörrarna så att den inte kunde ta sig ut men den försvann fort som blixten mellan alla höbalar. När den oroliga men glada ägaren dök upp några minuter senare så behövde hon bara locka på den en gång så jamade den genast och hon kunde gå och hämta den. Lyckan var total hos båda, alla nöjda och glada!
De tog den snabbaste vägen hem, genom spånförrådet och över stallplan.

Tidsinställda inlägg

Måste säga att jag gillar detta skarpt, det gör inget att jag halkar lite efter med inläggen för jag kan lätt justera dem i efterhand. Alltså inget att stressa upp sig över om jag inte hinner få upp inlägget samma dag. Däremot så kan det nog se ut som om jag inte gör några inlägg ibland eftersom att de inläggen jag skriver hamnar på sitt "rätta" datum och då lägger sig längre ner på sidan.

Mycket

I dag var det mycket på jobbet, gick i ett hela tiden. Vi var bara fyra stycken så då tickar klockan på och vips så är dagen slut. Sandra är ledig för hon ska åka på SM och då hjälpte jag Stina med den anpassade ridningen och vi gick en promenad i djupsnön, sen blev det fodring av hö och havre, krattning och sopning och till tvättstugan med fyra täcken. Ponnystallet tog lång tid för mig i morse och jag trodde nästan aldrig jag skulle bli klar men det blev jag, dock kommer jag inte att träna nått extra idag för efter denna förmiddag så kommer jag att somna ovaggat i natt det kan jag lova.

Skotta snö

Efter den goda lunchen så blev det matning av Nova och sedan så skottade Lotta och jag fram altanen med förhoppning om att man kanske kan sitta där i helgen och få lite färg.
En massa snö som ska bort
Min duktiga medhjälpare
Nova hejade på så gott hon kunde (man kan se på pinnarna på stolen att det var rätt mycket snö)
Plexus invigde den uppskottade altanen och hälsade att det blev mycket bra

Kommer

Lina kommenterade att det inte kommer något inlägg från Sundsvall men det kommer, måste koppla in telefonen till datorn så ni får lite bilder, men dagarna går och IKEA sakerna ropar från sina kartonger, dammet ropar på dammsugaren och barnen ropar på uppmärksamhet. Så helt enkelt så får inlägget vänta lite men det kommer, jag lovar, kanske även en liten film från kvällen om ni har tur.

Dagens träning

Det blev en trevligt promenad med Lotta efter att vi lämnat av Lucas på dagis. Hundarna skötte sig jättebra hela promenaden och jag blir så stolt över dem. Solen värmde underbart och jag blev på så bra humör, tänk att jag har den möjligheten att få vara ledig så mycket som jag har, fantastiskt!
När jag kom hem igen så kände jag att jag var i ett träningstim, så jag ställde mig på crosstrainern en stund:

3,83 km
10 min
25 speed
112 kal

blev dagens skörd så nu ser jag fram emot en dusch, lunch och lite avkoppling.

Framsteg

I helgen då vi var i Sundsvall så var barnen hos mamma och då hade Nova börjat att ta sig framåt. I går då Nicke la henne på golvet i vårt sovrum så åkte hon omkring på golvet och tog sig säkert två meter, dock var det inte framåt utan bakåt men det är ju i alla fall i en riktning och det är hon väldigt nöjd med.

Pulkabacken

Solen skiner och barnen leker i pulkabacken, precis som det ska vara. Fråga är bara om det är föräldrarna eller barnen som tycker det är roligast att vara i backen. Colin, Selma och Lucas åkte på varsin bob, tillsammans eller med sina mammor eller en annans mamma, upp och ner i backen. Hundarna fick sitta på sidan och titta på, inte lika uppskattat men de fick i alla fall vara med. Helga har blivit lite rädd för fart (inte konstigt så gammal som hon är) så hon bromsade sig hela vägen ner för backen och det resulterade i att Lucas och jag åkte dubbelt så långt som Colin och hon.
Barnen fick snällt gå upp för backen själv, endast lite protester hördes
Selma passade på att åka upp för backen några gånger men jag måste säga att hon var riktigt duktig på att gå upp för backen gång på gång.
Selma funderar på vad grabbarna har för sig lite längre ner i backen
Bus, bus och bus det är ett bra ord för att sammanfatta det hela
Helga passade på att sola sig lite
Sist av allt måste jag även visa hur lilla Kevin hade det i sin vagn, myggnät! Helga måste vara den enda föräldern som tror att det ska komma en okänd katt och hoppa ner i vagnen när man är i pulkabacken och det dessutom står folk vid vagnen hela tiden.....

Mycket

Har så mycket att skriva om så jag vet inte var jag ska börjar.......får skriva ner inläggen sen när jag hunnit få undan lite här hemma, Nova sover och Lucas leker. Nu ska jag äta frukost och vara med barnen.

Träning

Lotta och jag tog en morgonpromenad med hundarna, en perfekt uppladdning inför dagens resa i bil till Sundsvall. Det rullade på i ett bra tempo och det kändes jättebra, solen sken, kanske man skulle ha önskat lite mindre orkan men vad gör det i glada vänners närvaro. Hundarna lekte och var allmänt lydiga.

Söt

Läser aftonbladet och ser en helt otroligt söt och gullig flodhästbäbis. Den är verkligen bedårande!

Mata

Lucas har precis hjälpt mig att mata Nova med lite fruktpuré. Han var duktig och väntade snällt på att hon skulle öppna munnen.

Framsteg: Vinka

Nova har lärt sig vinka, eller jag tror det. Hon har flera gånger i dag börjat vinka och om jag börjar vinka så vinkar och också. Jag bestämmer därför att i dag är dagen då hon lärde sig vinka.

Vem?

Var är våran Toy Story 3??? Är det någon som har lånat den så skulle vi vara glada om den kom hem igen för Lucas älskar den filmen och nu är den helt borta.

Söt

Jag som är djurälskare läste om "världens mes ledsna hund" för några månader sedan, den såg verkligen jätteledsen ut och man kunde inte annat än göra det där orde....men åhååå. Läste aftonbladet i går och nu har den ledsna hunden lärt sig vifta på svansen och har blivit glad igen, det såg ut som en helt annan hund. Härligt att det finns folk som verkligen viger sina liv åt att rädda sjuka, skadade och övergivna djur.

hmmm

Är sugen på att åka en stund till stallet för att titta på träningarna samtidigt vet jag att det inte är roligt att lägga Lucas om Nova är vaken, hmm svårt blev det nu.

GULD!!!!

JAAAAA!!! Tjejerna är så jäkla bra!!! GULD!! Grattis

Helg!

Då var det helg igen då, ska inte jobba förren på onsdag. Dagen sa bara swosch och så var det dags att skynda hem för att byta av mannen som i sin tur ska på jobbet.

Chelsea

Red en stund på jobbet idag, var riktigt roligt. Red på Chelsea och det var spännande och nyttigt, pigg och framåt men ändå fick man rida på ordentligt för så fort hon kom till arbete så studsade hon bak och blev alldeles för hög i formen. Men efter mycket galopp arbete så blev det riktigt bra och både hästen och jag var nöjda.

Syns jag?

I dag då jag skulle åka hem från jobbet så kom det en bil åkandes på parkeringen och jag är helt övertygad om att personen som framförde fordonet hade fått sitt körkort i kellogs paketet! Jag har min parkering längst upp i hörnet på en jätteparkering som har stort utrymme för att vända en bil på. Nu när det är vinter är det rätt trångt för mig att ta mig ut så när de två bilarna som har parkering närmast mig var borta så tänkte jag att detta kommer att bli lätt att ta sig ut. Jag backade så långt jag kunde mot Stinas bil och körde sedan vänster med fullt rattutslag tills det inte gick mer för där finns en snöhög. Efter det hade jag tänkt backa igen och sedan köra ut men det gick inte för att puckot i den lilla skitbilen som kom in på parkeringen skulle tydligen in och vända på min lilla parkering.......VARFÖR???? Helt plötsligt satt jag fast mellan snöhögen och bilen bakom, kunde inte göra nått!! Den pyttelilla bilen med den skumma föraren hade fullt sjå att få plats mellan mig och snöhögen på andra sidan men den bara skulle in där, backade och körde fram, backade och körde fram. Tillslut tog den sig runt och körde framåt, bra hinner jag tänka, backar och ska köra framåt men NNNEEEJJJJJ!!!! Det går inte för då har puckot stannat för att plocka upp folk, varför kör man inte fram så att fler kommer fram? Nä hon kanske inte märkte den stora volvon som stod precis bakom och ville fram. Tittar inte människor i sina speglar längre?? Varför skulle personen in och vända bakom mig och varför kunde den inte köra fram och hämta folket???? Sen när de väl är klara och har hoppat in då åker den iväg mot stora vägen och bränner bara rätt ut i trafiken utan att stanna för stopplikten......jaja att jag ens blir förvånad!

RSS 2.0