Mat fåglarna och leka i lekparken

Lucas ville åka till mormor så då bjöd vi in oss på middag och efter det gick vi och matade änderna, de var väldigt sugna på brödet och hade inga problem att komma nära. De var grymt duktiga på att fånga brödet och tog det i  luften innan de nådde marken, precis som hundarna gör. Efter det blev det bus i lekparken och där hittade Lucas en kompis och de lekte länge och hade super roligt.

Fyra

Just nu har vi fyra hundar här hemma, förutom våra två så är Kiwa och Tilda här. Kiwa är lugn som en filbunke om man jämför med Tilda, sällan jag ser en så taggad hund. Dock är hon mycket snäll och lycklig så man blir bara glad i hennes närhet.

Vem?

Vem åker ut ikväll? Jag tror och hoppas på Sara

Hundskit!!

Jag blir vansinnig på att någon av våra "kära" grannar eller vem det nu kan vara låter sin hund skita på stigen som används av alla som bor på gården + många fler. Om hunden skiter på en mycket vältrafikerad stig kan man inte plocka upp det då??? Jag tycker inte att det är så roligt att ta in en barnvagn som har hundskit på däcken!!

Sällskap

Lucas fick sovmorgon eftersom att han hade växtvärk i går kväll och inte kunde sova. Vi kom till dagis strax efter nio och då var de redan ute så han kunde direkt börja leka. Själv gick jag en promenad i regnet tillsammans med Niclas och Tessa. Väl hemma så har vi bara tagit det lugnt, surfat, jobbat med hemsidan, snackat strunt, ätit lunch och matat barnen. Nu har Tessa åkt hem och jag ska snart gå och hämta Lucas, kanske vi rent av kan vara ute en stund då vi kommer hem.

Full fart

Har tillbringat hela dagen hemma hos Tessa och barnen. Vi har lekt i lekparken, på tomten, inne, varit i stallet, gått till affären i spöregn, ätit pannkakor till lunch, skrattat åt de trötta barnen, ätit middag och bara haft allmänt trevligt. Nu har jag precis lagt Nova och ska ta en promenad med hundarna.

SOL!

Jag ser solen, jag ser solen, jiippii!!! Vi får passa på att vara ute idag så man kan lapa i sig lite solenergi.

Kan det bli gulligare?

Såg den på facebook i går och på aftonbladet i dag, det går bara inte låta bli att lägga upp den.

Regn

Ännu en dag med regn, någon gång måste det ändå sluta regna så solen får komma fram och lysa på oss så att det blir varmt och skönt.
Vi gick en promenad med hundarna även fast vind och regn kämpade på för att stoppa oss. Måste säga att det ändå är härligt när man får komma in i värmen efter en promenaden. Snart blir det lunch och sedan hoppa in i duschen, fixa kläder och efter det åka på kalas, någon fyllde två år igår. Efter kalaset väntas god middag och trevligt sällskap.

Svalor är smartare än andra fåglar

JA!!! jag kom på det! Min fundering är inte så spännande alls men jag började fundera på det häromdagen. Är det så att svalor är intelligentare än andra fåglar??? Om en "vanlig" fågel kommer in i stallet så kommer de nästan inte ut, kastar sig mot fönster och flyger hysteriskt omkring. En svala manövrerar sig lätt igenom alla gångar och ut genom den dörren som är öppen. De flyger ut och in utan några som helst problem. Så är svalare smartare än andra fåglar???

Åhh

Jag blir så irriterad, jag måste ha minne som en guldfisk!!! Det var något jag skulle berätta/fråga om men kommer inte ihåg det nu när jag äntligen lyckats ta ner datorn och ge den ström.

Stina och Zmay


Maria och My Way


Sara och Ferrox


Frida och Jackpot


Plaskande

Nicke har jobbat till sex hela veckan så vi har inte hunnit med något alls i veckan förutom "det vanliga". Det är i stort behov av dammsugning och blomvattning men det får bli till helgen.
Barnen ska snart sova men Lucas håller just nu på att bada och jag hör ända ner hit hur det plaskar och skvätter där uppe. Nova däremot försöker bryta sig igenom barngrinden men det verkar inte gå så bra.

Hutlöst!

Det är f*n hutlöst dyrt att gå till tandläkaren, jag var där idag och mitt besök kostade 655 kr för 20 minuter!!! Hur är det möjligt? De tittar lite på tänderna, petar lite på den, putsar och tar bilder. Inte undra på att man inte går till tandläkaren oftare. Funderar allvarligt på att byta till en privat tandläkare, Nicke påstår att de är billigare.........

Som vanligt

Jag vet att jag börjar bli riktigt tjatig nu om att tiden går så fort men den gör ju verkligen det. I dag han jag inte ens rida någon häst eftersom att vi hade möte hela förmiddagen. Förstå att det snart är sommar och semester, underbart!

Sova

Nu är det dags att lägga de små hjärtana, vällingen är intagen för den stora och snart ska den lilla få sin välling i sängen. Båda är jättetrötta så jag hoppas att de somnar fort så kanske man rent av får se lite på tv en stund innan man somnar?

Fort

Tänk vad fort tiden går då man har trevligt, hämtade Lucas på dagis och så styrde vi raka vägen mot familjen Tegström/Brändström. Där tillbringade vi 2,5 timme men det kändes som max 30 min. Nicke kom förbi och lämnade Colin och Kevin och jag kan lova att barnen lekte, hejdundrandes vad de sprang runt. Var får de all energi ifrån??? Barnen lekte hur bra som helst och mammorna han prata lite strunt mellan matningarna och vattenpåfyllningar. När Robert och Nicke kom tillbaka så fick barnen gå ut en stund och de sprang runt lika mycket där, spelade fotboll och busade. När vi äntligen åkte hemåt så sa Lucas att han var trött och det förstår jag det.

jobbar

Försöker komma ikapp med hemsidan och ekipagen. Det är som en djungel där inget är klart och det saknas massa information och bilder. Det är tyvärr inte gjort på en handvändning och tiden räcker inte till när man är på jobbet. Sen är det lättare att jobba med bilderna hemma då jag har bättre program här. Har i alla fall tagit mig i kragen och bett folk skicka in uppgifter på sina hästar och sedan får jag gräva i arkivet så att alla får bilder också.

Så kan man också fria


Promenad

Har precis kommit in från morgonen promenad, fick sällskap av Niclas och en sovande Kevin. Hundarna skötte sig superbra hela rundan.
I dag har Nicke skickat iväg kameran till Nikon för andra gången, jag hoppas verkligen de kan göra nått åt det denna gång och inte bara ta hutlöst betalt för ett arbete som inte är åtgärdat. Hoppas hoppas! Måste dock erkänna att det kryper i fingrarna efter en D90 och ett fint objektiv till det, men jag älskar min kamera och jag "känner" den. Det kanske blir bara pannkaka av allt om jag byter.......

Leos

Tråkväder tornade upp sig på himlen men vad gjorde det då jag åkte och hämtade mamma/mormor och så styrde vi bilen mot Leos Lekland. Lucas lekte och busade hela tiden, vi spelade innebandy, basket, cyklade, åkte rutchkana och sprang i tunnlarna. Tror alla var helt slut när vi tillslut gav upp och lämnade tillbaka mamma/mormor på jobbet. Nu borde jag börja med någon slags middag men jag tror jag vuxit fast i stolen.

Tjoho!

Måndag, vad ska denna underbara dag bjuda på?

Trött

Är trött efter helgens tävlingar, har hunnit fota lite trotts att kameran gick sönder, tur man har snälla vänner som lånar ut en kamera så man får träna lite.
Ikväll gjorde vi chokladsockerkaka med vit choklad i, mumma!!!! tur jag han träna lite på cross trainern innan =)

Sötis

Hempa vilar efter dagens tävlingar

Häst hela dagen

Barnen tog en rejäl sovmorgon så jag vaknade av klockan 08.30 och fick kasta mig upp ur sängen, i kläderna och sedan iväg till stallet för att sitta i domartornet klockan nio. Allt flöt på väldigt smidigt och efter mitt jobb i tornet så fick jag låna familjen Martinssons kamera och det var väldigt snällt. Spännande att fota med en annan kamera, man är ganska inkörd i gamla rutiner när det gäller sin egen.

Ännu en lista

1. Har du nån bästa vän? Jag har många fina vänner 
2. Är du ofta med dina vänner? Var och varannan dag
3. Vad brukar ni hitta på? Allt möjligt
4. Bästa minnet med nån vän? Det finns många fina minnen
5. Säg namnen på några riktigt bra vänner? Nä, ni vet vilka ni är
6. Kan du vara dig själv med dina kompisar? Varför skulle jag inte kunna vara det?
7. Har du hatat din bästa vän?
8. Litar du på din bästa vän? absolut
10. Har någon av dina närmaste vänner någonsin svikit dig? ja
11. Har någon av dina närmaste vänner fått dig att gråta? ja, men oftast av lycka
12. Vart bor din bästa vän? I Umeå
13. Snackar du och dina vänner mycket skit om andra? inte mer än nödvändigt
14. Har du ljugit för någon kompis någongång? tror jag inte
15. Har någon kompis ljugit för dig någongång? vet inte
16. Ljuger du för dina vänner ofta? verkligen inte
17. Vilken kompis var du senast med? Lina
18. Har du många kompisar i din klass? Gå inte i skolan
19. Vilka/Vem är du mest med i din klass på skolan? Som sagt så går jag inte i skolan men det var Lina som jag var med mest.
20. Två stycken vänner som du känt sen du var liten? Undra hur liten?, Lina och Stina kanske.

SISTA SOM

1. Du fick en puss av? min man
2. Sov med dig i samma säng? min man
3. Du delade ett riktigt skratt med? Lotta
4. Du gick på bio med? hmm, oj, hmm, tessa, lina, helga, johanna....hmm någon fler säkert. Tror det var Harry Potter i november.
5. Du höll i handen? Nova
6. Du gick på stan med? Eva och Rosita
7. Delade en pizza med dig? Lucas
8. Du ringde? min man
9. Skickade ett sms till dig? mamma
10. Du kramade? Nova
11. Gjorde dig lite besviken? nikon
12. Gjorde dig mycket besviken? hmm nä finns ingen där tror jag
13. Du skrev med på msn? va? har inte msn
14. Du snackade skit om? Helga, när hon gnällde på att hennes häst var stel.....=) Hon bad om en snäll häst, inte en som var lätt att rida i form. 
15. Du åkte bil med? Familjen
16. Gav dig en komplimang? Anna Grundström för fina bilder
17. Du kollade på film med? hmm, film.....Lotta och Nicke kanske
18. Du åt med på resturang? Eva och Rosita
19. Betalade något åt dig? Lina
20. Grät inför dig? Lucas, han fick inte slänga duplo på golvet

BOENDE

1. Bor dina föräldrar tillsammans? nej
2. Om inte vem bor du mest hos? -
3. Har du eget rum? hmm ja ett eget hus 
4. Egen dator? ja
5. Egen tv? ja
6. DVD? ja
7. Boxer? ja
8. Internet? ja annars kunde det ha blivit svårt att svara på detta
9. Vilka färger går i ditt rum? gråtrut eller var det mio sand?
10. Har du stor golvyta? japp
11. Får man plats att sova fler än en i din säng? absolut
12. Är köket stort? normalt är väl ett bra ord
13. Ismaskin? vad skulle de va bra för?
14. Micro? japp
15. Glass i frysen just nu? massa
16. Fler än ett badrum? två
17. Badkar eller dusch? båda
18. Tvättstuga? japp, fylld av tvätt
19. Balkong? japp
20. Bra grannar? Dom bästa!

DIVERSE

1. Favoritfärg? har alltid gillat blått men favorit, svart funkar alltid.
2. Mobiltelefon? iPhone 4
3. Skola och program? Dragonskolan sam/eko
4. Oskuld? japp, två jungfrufödslar
5. Senaste filmen du såg? kan det ha varit sleepers
6. Senaste låten du lyssnade på? nått på radion
7. Vad står det i ditt äldsta sms som du har kvar i inkorgen? orkar inte leta bland alla sms då iPhonen sparar för varje person och inte ett och ett.
8. Hur många timmar har totalt pratas i din telefon? 13 dagar och 13 timmar
9. Hur många SMS har du totalt fått på din telefon? vet inte
10. Hur många SMS har du totalt skickat ifrån din telefon? vet inte
11. Vad åt du till middag igår? pizza
12. Har du duschat idag? nopp
13. Vad var det senaste du sa till din mamma? hej då 
14. Vad var det senaste din mamma sa till dig? hej då
15. Har du skolkat någongång? kan väll ha hänt
16. Är du en svartsjuk person? verkligen inte
17. Går vänner före en partner? varför inte kombinera båda?
18. Kommer du bra överens med din familj? absolut
19. Vad ska du äta till middag ikväll? grillat
20. Har du några syskon? japp


Utmanad är: Tessa, Lotta, Frida och Malin

Det går bra nu!

Jäkla skit kamera! Här har man haft kameran inne på lagning för flera tusen kronor och vad händer när man får tillbaka den? Jo den blir knäpp på exakt samma sätt som innan!!! Jag han fota med den en enda tävling, en dag. Jag blir så besviken. Varför ska man överhuvudtaget ha en kvalitetskamera om de ändå ska strula???Jajaj, kanske man ska fundera på en ny kamera.

BORTSKÄNKES!!!

Pga tidsbrist måste jag omplacera mina kära små dammråttor. Hämtas GRATIS, du får själv fånga dom. Dom är stillsamma och lugna och orsakar inte så mycket bråk, ligger mest i hörnen, är förtjusta i golvvärme. De är alla grå, i olika nyanser. De är könsmogna, översexuella och har en tendens att föröka sig i rasande fart!

11 månader

Lilla prinsessan blir idag 11 månade, tänk vad fort tiden går. Snart är hon femton år och sedan flyttar hon kanske hemifrån. Hon pratar på som aldrig förr, går korta sträckor, ställer sig upp utan stöd, staplar klossar på varandra, kör fyrhjuling och mycket annat. Tänk vilken underbar tid vi går till mötes nu, sommar, ledighet och busiga barn!

Arbetsskadad

Jag tror jag har blivit arbetsskadad. I natt drömde jag om jobbet eller om jobbet är inte rätt ord, vi har en skottkärra i paddocken och i går bad jag Åke borra små hål i den så att regnvatten som hamnar där i kan rinna ut. I min dröm kom då denna borrning in samtidigt som Lucas plaskade i vattenpölarna gjorde sig påmind. Helt plötsligt så har då Henrik (Idas bror) borrat en massa små hål i alla Lucas skor. Hur konstigt kan man drömma och vad hade Henrik med det att göra och varför borra i skorna?? Haha ja vad ska man säga.

Regn?

Så här tråkigt väder hade vi på måndagen, tur man kan vara inne.

Plask

Hämtar hem ett sjövilt barn från dagis, han har bara crocs på sig och springer omkring som bara ett busigt barn kan göra. Helt plötsligt får han för sig att han ska hoppa i vattenpölarna, jag avråder honom givetvis men varför lyssna på sin mamma? Jag frågar han vem som ska tvätta alla kläder som blir blöta och han funderar en stund och sedan säger han: Kanske du mamma? Väl hemma är barnet genomvått men överlyckligt, vad gör man inte för att barnen ska få leka?
Vem kan ha hoppat i denna vattenpöl?

Trött

Trött hund

Helg!

Ja då var det helg igen, som vanligt så går veckorna superfort och jag hinner knappt till jobbet innan jag ska hem igen. I dag blev det som vanligt fodring direkt morgonen och sedan avmaskade jag Hempa och GG innan jag gick över och hjälpte Eva. Efter fikat mockade Emelie och jag tre hagar, eller två hagar för den sista han vi inte riktigt klart med. Jag fick äran att rida på Johannas häst eftersom att hon inte riktigt känner sig okej, det var riktigt roligt men mycket svettigt. Skyndade mig sedan hem för att byta av mannen i huset.

Hoppelihopp

I dag när jag red Jackpot så hade KM träningar samtidigt, det resulterade i att jag fick ta några språng med den söta lilla ponnyn. Jag kan inte förstå varför han ska vara så tjorvig på hopplektionerna då han snällt flyger över hindren då jag rider på han, jag menar jag är ju skitskraj och paralyserad av skräck men ändå hoppar han glatt över med väldigt bra bjudning. Han gick till och med på storhästavstånd.........gulliga ponny. Jag är så glad att jag får rida han, det var faktiskt riktigt roligt att hoppa idag, även om jag fick prestationsångest för att alla tittade.

Framsteg - Ställer sig upp

Efter att Nova nu har börjat trippa omkring bland saker här i huset så kom idag nästa framsteg. Hon kan numera ta sig från sittande på golvet till stående utan att dra sig upp mot något eller ta stöd. Hon är absolut inte nöjd om hon måste sitta i gåstolen en kort stund, hon ska bara gå gå och gå. Duktiga lilla Nova.

Hopptävlingar i Skellefteå

I lördags åkte jag med Degernäsfolket till Skellefteå på hopptävlingar, åhh vad jag saknar de! Vi hade bara unghästar med oss och de skötte sig super, passade på att ta med kameran och man märker tydligt att fotografering är en färskvara. Bjuder er ändå på några bilder.
Vi hamnade givetvis bakom tre stycken fordon som hade både lång och bred last, även fast det var dubbelfiligt så gick det inte ens att komma förbi med en personbil.
Sammy och Sandra väntar på sin tur, debut för Sammy och de blev en nolla i protokollet.
Casag och Kerstin gjorde en fin runda i 1m, de petade ner ettan men i övrigt gick det kanon.
Kittis ger sin duktiga häst en välförtjänt klapp.
Lillan spejar
Karin och Zäpo gjorde en finfin runda och fick pris.
Fina Tea innan start
Samma flyger över hindren
Maria och Cyrus gjorde en mycket fin runda
Vissa hade lite delade meningar
Innan hemfärd blev det lite mat, Grodan och Samma hade inget emot att dela.
Vissa var tröttare än andra på hemfärden.
Fler bilder
Ännu mer
och lite till

Långdag

Orkar inte blogga nått i kväll, fixar lite bilder från dagens tävlingar till i morgon.

Tokig?

Är man tokig när man går upp tidigt en lördag morgon för att åka till Skellefteå på hästtävlingar???

Leos lekland

Gårdagen spenderades på Leos lekland med glada vänner, jag brukar alltid fundera på vem som är mest trött när vi kommer hem, barnen eller föräldrarna? Hur som helst så var det mycket trevligt och båda barnen somnade på två röda sekunder efter kvällsvällingen var intagen.

Framsteg - Går!

Jag höll på att traska omkring med Nova i vardagsrummet, var tvungen att sträcka på ryggen så jag såg till att hon stod i balans och sedan sträckte jag på mig, vad händer då??? Jo hon traskade bara iväg, rätt ut på golvet ända fram till fyrhjulingen. Jag trodde inte att det var sant, provade igen och hon gjorde om samma sak. Nicke och Issa kom ner från övervåningen och då tänkte jag att detta lär hon inte göra om men visst gjorde hon det. Åhh lilla hjärtat att du blivit så stor!

Regn?

Kommer det att bli regn idag? Ska vi åka på leos? hmm, ja tiden får utvisa

Njurfläckad nyckelpiga

Det var en sådan som landade på mig igår, blev så nyfiken så jag var tvungen att kolla upp vad det var. Det står däremot att de bara lever upp till mellersta Sverige.....undra om jag kan räkna Umeå dit?

Kryp

Det kom ett litet kryp och landade på mig idag, undra vad det var?

Kvalitetstid

Efter lunchen blev det utelek
Nova och jag hade lite kvalitetstid på studsmattan
Ingen linslus
Underbart väder
Härliga himlen

Vill inte rida

Hämtade Emelie och styrde bilen mot stallet, började fodra på rs-sidan innan Eva ringde och behövde hjälp på andra sidan för att lyften inte funkade. Allt gick superbra och vi var klara kvart i åtta, krattade och sopade.
Efter fikat så hade Sandra och jag anpassade ridning och då tog jag med praktikanterna. Emelie blev likblek då jag sa att hon skulle rida och sa att hon skulle börja gråta, hon måste vara den första praktikanten som inte vill rida.
Eva var snäll och sa att hon kunde gå med på promenaden och då lät hon sig motvilligt övertalas.
Efter lektionen blev det snabbfodring och sedan var dagen slut.
Katterna har ett fantastiskt slapparliv

vattkoppor

Mamma var här idag och då kom vi in på vattkoppor, hon sa att hon fått höra att barn under 10 månader som får vattkoppor inte blir imuna utan de kan få det igen, låter helt tokigt i mina öron men de hade sagt det här på sjukhuset när hennes arbetskamrat var inne med sin lilla bäbis för just vattkoppor. Nicke och jag googlade lite på detta sen men kan inte finna någon annan som säger det så nu känner jag mig helt förvirrad. Sen känner jag mig ännu mer virrig då jag tittar på bilder på vattkoppor och börjar fundera på om Lucas redan har haft det? Vi försökte smitta barnen för några veckor sedan men inget hände. När vi tittar på bilderna så ser vi att alla barn inte får miljoner prickar och om man läser på så inser vi att vissa barn kan klara sig med bara några prickar. Lucas fick ca 10 prickar på ryggen för några veckor sedan, de kliade som bara den och vi använde potatismjöl men kliet var bara en kväll och sedan så började prickarna försvinna och efter någon vecka så var prickarna nästan helt borta. Nova fick aldrig något och vi tänkte inte mer på det.......kan de ha varit vattkoppor???

Min dag

Dagen började med att jag åkte och hämtade Emelie, sen blev det som vanligt fodring, krattning och sopning innan det efterlängtade fikat.
Efter fikat skulle jag rida och då övade Emelie på att ta in från hagen samt borsta, för mig är det rena lyxen att få det gjort. Själv passade jag då på att hjälpa de andra två praktikanterna med att fylla upp Dinos box med "testmaterialet" och även dokumentera att Emelie faktiskt vågar vara nära hästarna. Bubblan hade gjort sig riktigt fin och var rullad från topp till tå.
Sandra och Lucifer följde också med på ridturen. Vi red först en kort runda i skogen innan det blev ett pass i paddocken. Bubblan hade lite svårt att förstå att han skulle följa tygeln till höger, om jag tog i den så han passade på att göra en massa andra trix istället innan han tillslut insåg att det nog var lika bra att göra som man blev tillsagd. Måste säga att det är en riktigt kanon ponny då han slutat trilskas och bara gjorde som han blev tillsagd. Då och då under ridturen så fick han för sig att testa om jag kunde sitta kvar men större delen av tiden var han snäll och rar. Fick även prova att rida en sväng på Santiago och jag kan säga att när den turen var slut så kände jag mig som en blöt fläck som bara kasade av hästen, mycket häst att rida men stundvis så kunde han springa på tygeln utan att dra eller stanna. Tror att den farbror han ett ganska bra liv men hans mattar och hussar borde ta och bli lite mer bestämda på punkten vem bestämmer.....
Det var fler som njöt av det underbara vädret.
Efter avslutat ridpass fick bubblan duscha och missnöjet över det visade han på en gång då han kom ut i hagen.
Gnugga, gnugga, gnugga

Han med att klippa Alert tillsammans med Sanna innan lunchen och sedan fick Emelie bada han innan det blev dags för veterinärkoll. Sofia och Sanna skulle tvätta benen på Baloo och han tramsade på som vanligt, vände runt, sprang iväg, stannade och annat trams. Tillslut gav de upp och han föll på min lott, jag fick ta några duster jag med men tillslut så insåg han att jag nog kommer att vara tjurigare och gick villigt in. Broddade av Guling, fikade och slutade sedan för dagen. Ännu en bra dag på jobbet!

öhhh

hmm helt plötsligt kommer alla inlägg på en gång......

Skumt

Det är så skumt för mina inlägg kommer inte upp, är bara gamla inlägg som syns......

Kvalitetstid

Efter jobbet blev det hoppning i studsmattan, lek med Nova, mys med Plexus, middag, plockning av en massa duplo från golvet, bad och allmänt mys.

bilen

Höll på att glömma, jag tvättade bilen idag.

Sol och varmt

Ännu en bra dag på jobbet är över, solen gassade och värmen var som en riktigt var sommardag. Sandra och jag red en sväng i skogen med Sando och Jackpot och de skötte sig super som vanligt. Jackpot är verkligen en klippa i skogen och skuttar över allt som ligger i vägen. Jag han även med fodring, utsläpp, städning av höförråd, hemsidan, möte, longering, intag och en snabb mockning av hage innan det var dags att gå hem igen. Älskar sådan här dagar på jobbet.

ICA reklam


Sol!

Solen skiner och man känner värmen komma tillbaka. Vi har hunnit vara på en morgonpromenad och nu bakas det för fullt till en kombinerad frukost/lunch. Hoppas det blir så gott som det ser ut!

Tjoho!

Det går så bra på jobbet nu, allt flyter på och saker går så smidigt. Började med att fodra och släppa ut hästarna, mockade, spånade, krattade och sopade, hade lektion för helt fantastiska elever, fikade, red Sando en sväng på framridningsbanan, städade i höförrådet, hjälpte veterinären, åt lunch, tog in hästar,tvättade och bandagerade ett sår på Lilla C, klippte jackpot eftersom att han blir så svettig då jag rider, la upp några saker på hemsidan och sedan var dagen slut. Jag hinner bara dit och sedan är det dags att gå hem.

Kvällsdopp

Lotta och jag tog en kvällspromenad med hundarna, vi gick till Gizmos favoritplats och lät dem ta ett kvällsdopp. Plexus och Gizmo simmade hela tiden medan Kiwa var sugen på att hoppa i men vågade inte riktigt. Tilda fick lite hjälp ner i vattnet och hon simmade som en galning men tog lite snålskjuts på Plexan den sista biten.

Underbara jobb

Tjoho vilket roligt jobb jag har. Började 06.30 med att fodra och släppa ut hästarna, när grabbarna kom så hade jag hunnit få ut alla ensamhästar samt valack gänget. Mockade, spånade och sopade på rs-sidan och sedan blev det till att trippa över till privatsidan för att göra snyggt där innan jag han upp och la in lite saker på hemsidan. Fika i magen och sedan visade jag Emelie vad hon skulle pyssla med medan jag red jag på Sando Khan i paddocken och jag måste säga att han är helt underbar att rida, kanske att jag skulle ha önskat mig lite mer ben när vi kom till de mindre volterna. Den person som köper honom kommer att få en jätterolig häst att rida till vardags. Gav hästarna kraftfoder och brände iväg för att köpa lite lunch. Åt mat och surrad med Stina och Emelie innan det blev dags för att gå ner och göra iordning Dino för att rida ut med prolympia. Vilken rolig klass det var, skrattade nästan hela ridturen. Bort med alla saker och såg till att allt kom på rätt plats innan det blev dags för fika. Efter fikat så var det dags att ta in hästarna och precis när jag kommer in i stallet så håller Åke på att ta in Chelsea, hon blir som en stålvajer då hon kommer in i spiltan och jag funderar på varför, precis då jag ser att hon klivit på grimskaftet så rycker Åke i det och resultatet blir då att Chelsea tror att hon har blivit attackerad av en jättestor, farlig, giftig och fruktansvärd orm som måste dödas ögonblickligen!! Hon gör sig till ett U och slår bakut allt vad hon kan, Åke försöker kasta sig in i hörnet på spiltan men fastnar på spånet och flyger istället handlöst rätt in i hörnet under vattenkoppen! Chelsea är vid detta laget helt övertygad om att hon håller på att bli dödad så hon står och hoppar som en tok medan Åke bara vill ut, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, allt går så fort och det ser faktiskt rätt roligt ut. Båda ser panikslagna ut och vill bara bli av med den andra, tillslut tar Åke mod till sig och skuttar ut och det går hur bra som helst. In med resten av hästarna och sedan blev det fodring av privathästarna innan det blev dags att styra hemåt. En underbar dag på jobbet (saknade dock Sandra)!

Plexus och Nova

Plexus leker med bollen men får snabbt konkurrens av Nova
Nova vill också ha bollen
När hon kollat klart på bollen så fick Plexus tillbaka den

Ta kort

I dag försökte jag ta lite kort på Nova och Plexus då de höll på att leka på golvet, Måns ville tydligen oxå vara med på kort så jag fick börja med han och sedan förfölja han med kameran tills han blev less.

Tips om vin

Rött - vitt, Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordsduk. Det vin som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.
Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.
Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.
När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.
Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin.
Renstek sköljer man ner med renat
Lycka till med vindrickandet i sommar!!

Roligt

I dag har jag haft en helt underbar dag på jobbet, Sandra och jag red ut i skogen på Sando och Jackpot. Vi hoppade en massa stockar och små hinder, Jackpot är helt fantastiks att hoppa, bra galopp, lätt i handen och bjuder 100% ärligt. Så himla skumt att han är rädd för hinder när han går på ridskolan......i dag var han i alla fall helt fantastisk! Måste nästan ge en applåd till mig själv också som vågade hoppa alla hinder, rida först och hålla ett jämt bra tempo hela tiden. Åhh vad roligt det var!!

vill ha!

Jag är så sugen på fruktsallad med kesella vanilj, ge mig nu!!! Tur att jag kan göra det när barnen somnar, undra bara när de tänker somna?

YamYam

*1990-03-08 +2005-02-04
Stanford - Freimoor
Hoppträning 1,50 m


Jag ska resa nu, gråt inte
Jag vet att du är ledsen, luta dig mot min varma hals, jag lovar att
stå alldeles stilla
Jag ska inte åka riktigt än, ännu en stund finns jag kvar hos dig 
Du kramar och smeker mig, du säger att jag måste bli hel igen,
förstår du inte jag orkar inte mer,
jag längtar efter att få sluta ögonen och sova
Nu kommer bilen som ska hämta mig
Jag är inte rädd, så gråt inte du heller
Jag försvinner inte, jag reser bara bort
Nej jag vet inte vad landet heter och du kan inte följa med
Jag vet att jag får vila i daggvått gräs på klövervita ängar 
Så gråt inte är du snäll, men när du känner vinden,
den mjuka ömma vind, den som över stigarna i skogen blåser där jag bar dig på min trygga rygg
Då ska du känna det som en hälsning lång bortifrån
En sammetsmjuk smekning från en varm och len mule mot din kind.......

Jag minns så väl den dagen då Jenny Åkerlund kom gåendes mot mig i stallgången och sa - Har du sett den nya hästen i karantän? -Nä, sa jag. Och brydde mig inte så mycket mer. Jag var ju redan så nöjd med den hästen som jag red då. - Du kan väl följa med och titta på den? Jag vill rida den, sa hon. Jaja tänkte jag, titta kan jag ju alltid göra. 
När vi klev in i karantänstallet var det mörkt, vi tände lampan och över boxdörren tittade en fux fram. Han såg rädd och ensam ut. Tänk själv att komma till ett helt nytt ställe och bara placeras i en box alldeles ensam.

Dressyrträning

-Tycker du inte att han är fin?, undrade Jenny. Jo sa jag, bara jag slipper rida honom. Men så blev det ju inte. Jag mötte Kerstin redan nästa eftermiddag och hon undrade om jag inte kunde ta och motionera den nya fuxen? Visst sa jag och tänkte, det är ju bara tills han börjar att gå på lektion. Jag red honom i de två veckorna han stod i karantän och den ena dagen vara bara värre än den andra. Jag vet inte hur många varv han skenade i ridhuset med mig hängandes i tyglarna.

Bäbis

När de två veckorna var över och juluppehållet passerat så var det då dags att återgå till gamla trygga Verner igen, trodde jag ja. Både jag och Åsa fick beskedet att vi skulle byta hästar. Åsa från Urax till Verner och jag från Verner till Yam-Yam. Båda två klagade men Kerstin sa att vi inte hade något val, så här var det och det gick inte ändra på och för den delen så var vi påtänkta för elitlaget. 
Hur många träningar som slutade i tårar och krachade hinder vet jag inte. Jag bad verkligen att få sluta rida honom, men Kerstin sa bara - Du kommer att tycka om honom när ni lärt känna varandra. Då kan jag lova att jag inte trodde henne...

3 år gammal

Men tiden gick och det började kännas bättre och bättre, han började gnägga när jag kom till stallet och vi började bli vänner. Efter ett tag så lärde jag mig även att rida honom så att vi kunde förvandlade allt det hemska till något positiv. Men inte kunde jag i min vildaste fantasi tro att jag 1,5 år senare skulle köpa honom. 
Tiden gick och tävlingarna gick bättre och bättre, dock gick han mindre och mindre på lektion eftersom att han bara skenade runt och skrämde folk. Visst fanns det några som gillade honom men inte tillräckligt för att han skulle kunna vara kvar som lektionshäst. Det var då jag ställdes mot väggen. Köpa eller INTE köpa, jag gick till mina föräldrar och pratade med dem. De sa att det var en idiot idé och att de inte ställde upp på att köpa häst. Så jag fick ta ett banklån för att kunna köpa min älskade häst, och jag ångrar det inte för en dag att jag gjorde det. Yam-Yam har nog varit med om det mesta, han har varit runt bland så många ryttare nu så jag har tappat räkningen. Han bodde hos Sven Ingvarsson tills han var 5 år. Sen såldes han till en hoppryttare som jag vid det här laget har pratat många timmar med. När han var där så åkte han omkring bland många olika ryttare och hamnade hos oss på URF december 1998. Jag köpte honom våren 2000. Jag sålde honom vidare hösten 2003 till Örnsköldsvik. Tyvärr så fick han broskbildningar i bogen och de valde att avsluta hans lidande den 4 februari 2005.

Linda Algotsson på invigningen av Hippologum

Yam-Yam var en väldigt känslig häst som älskade att hoppa. Han hoppade allt som man styrde på, fast han var blind på höger öga. Några meriter är JDM-Brons 1999 och JKM-Guld 1999, vi red även i elitlaget för URF 1998, 1999 och 2000. Och tro det eller ej men vi startade även debutant fälttävlan, det var faktiskt roligare än jag trodde.YamYam min älskling

Jenny och Baracuda


Jenny och Baracuda


Frida och Xanadou


Anna och Baracuda


Anna och Sunny


Reve De Voltaire

Född: *1994 +2008-04-29
Voltaire - Fleet Steed xx
Närbild

RV som han kallades var en valack import Belgien född 1994 efter Voltaire, Haste Fleet - Fleet Steed XX. Jag köpte honom dec, 03 och har älskat honom varje sekund sen dess. Han var en kille som älskade att hoppa och vara i skogen. Dressyr tyckte han var väldigt onödigt och protesterade in i det sista.

Han var den hästen som gjorde att jag fick självförtroendet tillbaka, han skulle aldrig ha kastat sig ut i något han inte kunde klara av. Han var extremt personlig, tjurig i boxen men snäll mot dem han kände. Han var trygg och skulle aldrig ha drömt om att slänga av. Han tittade inte på hinder eller nått i skogen, man kände sig alltid säker.

Jag ångrar inte en dag att jag köpte honom även om många viskade i bakgrunden att jag aldrig borde ha köpt honom då han var "en stopper". Han stannade nästan aldrig när jag hade honom och om det kom ett stopp var det antagligen för att det inte gick att hoppa över. Han var snabb och vändbar, stor galopp och rädd om sig, skulle aldrig ha skenat iväg eller ökat galoppen om han fick längre tygel, en perfekt häst för mig.

Markarbete för Elli Sund

Rv i närbild

Rv helkropp

I tävlingsmundering

Hemmatävling 040910, 1,10 m.

Hemmatävling 050403, 1,10 m.

Rembrandt


Ravec

Ravec
Född 1984
Ambassadeur - Vleuten xx
Ravec var den första stora häst som jag började rida och tävla på allvar. Han var en fux som var opropetionerlig på många sätt, han var stor, lång och kantig. Dessutom så var han struppipare. Men för mig så var han ändå underbar. Lätt i typen och stor vägvinande galopp, rörde aldrig i bommarna och var väldigt vändbar. En som aldrig drog i tyglarna eller ökade galoppen när tillfälle gavs. Den perfekta övergångshästen, en sådan som alla borde få rida. Tillsammans med Ravec så vann jag bla JDM -98 och V75 hoppet. Jag blev även tvåa i JKM -98.

OS i Athen 2004

Samlade

Jag följde med Linda Algotsson till OS i Athen 2004. Det var verkligen en upplevelse. Ständiga säkerhetskontroller och många fina hästar. Jag var hästskötare åt världens finaste fälttävlanshäst, Fair Dobbin. Han var Linda och Saras reservhäst. Jag tror nog att han är den enda häst i världen som har lyckats kvala till OS med två olika ryttare. Eftersom att han var reservhäst så fick vi stå i ett stall enbit utanför Markopoulo. Där var det lugnt och skönt, ingen stress och inga hysteriska fotografer. Förutom stallets vanliga hästar och Dobbin så stog även en häst från Italien, Nya Zeeland och Brasilien där. Linda hade inte tid att komma ut och rida Dobbin när tävlingarna hade börjat så det blev bara för mig att byta om och sköta det. Eftersom att det inte fanns tillgång till några hagar så var det till att rida två gånger per dag. Dobbin är en väldigt livlig kille som lätt blir uttråkad om man gör samma sak varje dag så du kan ju tänka dig vad mycke hyss han hittade på. For som en gummiboll åt höger och åt vänster. Men för mig så gör det inget för det är en del av hans charm.

Dobbin i stallet
Eftersom att det var väldigt varmt i Grekland under den tiden vi var där så var man tvungen att rida tidigt på morgonen. Så det var att sitta till häst någon gång mellan 7 och 8. När jag åkte till stallet på morgonen vid 6 så var det ca 25 grader varmt. Värmen var olidlig vissa dagar när det steg upp mot 40 grader. 
Dressyren gick dagen efter veterinärbesiktningen. Sara och Magnus var först ut. Det blåste helt fruktansvärt den dagen. Precis innan Magnus skulle in på banan så blåste ett stort plasttält iväg och KeyMaster blev förstås upprörd. Magnus redde ut det väldigt bra ändå. Robin gjorde ett bra dressyrprogram trots att han höll på att blåsa bort.

 

Dressyr Robin Des Bois
Dressyr KeyMaster

Linda red dressyren andra dagen och det var en av de varmaste dagarna. Linda kom in på arenan och stylade med lite byten och Stand By Me såg väldigt avspänd och fin ut. Hela programmet flöt på bra och alla satt som på nålar inför avslutningen. Linda rider upp mot dommaren gör halt och ska precis hälsa när hela publiken börjar att jubla och applodera....Standis hoppar till och Linda måste samla ihop han för en ny hälsning. Som tur var så fick de väldigt bra poäng i övrigt så det kunde lämna arenan med bra poäng.

Dressyr Stand By Me

Terrängen gick då på den tredje dagen. Det måste ha varit den absolut varmaste dagen under tiden vi var i Grekland. Jag höll på att smälta bort. Sara gick ut som den första i den svenska laget. Hon och Robin gjorde en väldigt fin runda, de tog den långa vägen på vattnet men annars var det rakt fram hela tiden.

Robin på Terängen
Magnus och KeyMaster gick ut som nummer två i laget och gjorde en helt strålande insatts. Rakt fram överallt och väldigt bra tid. De såg verkligen ut att vara i bra form.

KeyMaster på Terängen
Linda gick ut som sista ryttare i laget. Standis var verkligen på hugget och såg riktigt bra ut. Allt flöt på bra tills vattenhindret. De landade lite snett till höger i vattnet och Standis gjorde som han är tränad till. Bjöd på det som stog framför honom, problemet var bara det att det han bjöd på inte var ett hinder. Linda var tvungen att styra på sidan och ta den långa vägen. Resten av banan flöt på bra men det hela resulterade i straff på hinder och tidsfel.

Standis på Terängen
Sista dagen gick hoppningen och det var Linda som var först ut för laget. Standis känndes okej och han hade klarat besiktningen med glans. Vi var alla nervösa inför starten. Det var viktigt med felfria rundor. Standis och Linda kämpade på runt banan och det slutade med 8 fel. 
Standis på hoppbanan
Som andra ryttare gick Sara och Robin ut. Även Robbin känndes bra och hade klarat besiktingen utan problem. Sara och Robbin fick även de 8 fel på hinder.

Robin på hoppbanan
Magnus gick ut som sista ryttare och kände sig väldigt nöjd efter en bra terängrunda. KeyMaster hade tappat en sko under terängen men det var nu ordnat och besiktningen hade gått bra. Vi var alla nervösa för det hade varit många fel på banan och vi ville att det nu skulle gå bra för Magnus. Mest nervös av oss alla var nog Victoria, Magnus flickvän och groom. Hon lyfte ett ben vid varje hinder som Magnus och KeyMaster hoppade över. Och när det slutligen passerade mål på noll fel och innom tiden så hoppade hon en meter rakt upp.

KeyMaster på hoppbanan
Vi började våran resa hemmåt redan kl 6 dagen efter. Alla var glada över att det gått så bra för Magnus men samtidigt var alla trötta efter en lång, varm och påfrestande tävling. Vi flög till Tyskland och övernattade där iväntan på hästarna som skulle komma dagen efter med flyget.

Flygplanet som hästarna flög med
Hästarna åker tre och tre i varje conteiner, de lyfts sakta ner med en lyft och veterinär och groom hjälps åt att lasta av, en häst i taget.

Hästarna åker 3/3 i varje conteiner
Dobbin lastades av planet av veterinär Fleming Winberg och jag tog emot han och lastade han omedelbart på lastbilen. Hästarna var verkligen snälla. Det var fullt med folk runt omkring och de har rest i flera timmar men de lastas snäll av och går glatt på lastbilen på en gång.

Jag väntar på Dobbin
Standis påväg upp på lastbilen
KeyMaster, Magnus och Victoria
Eftersom flyget var försenat så åkte vi raka vägen till Achselschwang och lät hästarna få sova där över natten. De hade rest länge och behövde få vila, dricka och röra sig.

Hästarna väntar på vatten
Äntligen lite gräs i sikte
Josse låter Standis få beta
KeyMaster njuter av gräset
Dagen efter åkte vi upp till färjan som tog oss till Danmark och sedan raka vägen till Flyinge där vi lämnade av Magnus, Victoria och KeyMaster. Jag och Josse passade på att låta våra hästar sträcka lite på benen medans de andra lastade av. Dobbin tog sträcka på benen på högsta allvar och passade på att busa lite. Det blev ett snabbt hej då och sen så rullade vi på vägen igen. Det kändes att det var nära nu, alla ville hem inte minst hästarna. 
Äntligen hemma, en lång resa har vi bakom oss och hästarna är glada att vara hemma. De får gå en promenad och vi lastar ur bussen. Dobbin gör sitt bästa för att charma alla.

Dobbin charmar
Morgonen efter är det dags för våra fyrfotade vänner att äntligen se hagen och få möjligheten att rulla sig och busa. Dobbin med sin vanliga humor tar detta på högsta allvar.

Dobbin
Dobbin älskar att rulla sig
Dobbin busar
Dobbin busar
Full galopp
Galopp igen
Det var till och med så att Stand By Me smittade av samma bus som Dobbin och var tvungen att få visa att han oxå var glad över att vara hemma.

Standis i hagen
Standis ruskar på huvudet
Standis bockar
Robin som är en gammal och klok man var givetvis lycklig över att vara hemma igen men tog det lugnt och bara njöt av att äntligen vara hemma.

 


Robin i hagen

Trött

Jag är så trött så ögonen går i kors, om man bara kunde få sova en liten liten stund.....

Atoz

Finaste!

Morgonpigga barn

Nova är snorig igen, det resulterar i att hon inte sover så bra och blir gnällig. Jag förstår henne för det är jobbigt att vara snorig och även hosta. Natten gav alltså inte så mycket sömn och vid kvart i fem tyckte hon att det var morgon, Nicke fick kliva och sedan väckte han mig för att sedan gå till jobbet. Nu har hon äntligen somnat och Lucas har istället vaknat. Vi får se vad vi gör av dagen men först hoppas jag på att lilla hjärtat får sova ordentligt så hon är pigg och utvilad då hon vaknar.

3-årstest

Åkte och tittade på 3-årstestet idag, det är alltid lika roligt att titta på fina unghästar. Tycker också att det är spännande att se hästen under löshoppning för att sedan se den bli riden, det kan skilja som dag och natt. En sak som jag dock reagerade på var att en häst fick klass ett efter löshoppningen trotts att den var halt.....får man ens fortsätta testet om den är halt? Ägarna kom dock in och strök hästen till den uppsuttna delen och det var ju bra. Tessas häst skötte sig super!

Hoppträning för KG Svensson

Snacka om nostalgi då man hittar filmer som innehåller detta:
Framridning
Hoppning

Reve De Voltaire

Har nästan inga filmer på då jag rider och har därför någon slags noija över att filma alla andra som rider, det är så roligt att ha kvar och titta på och minnas tillbaka. Gissa om jag blev glad då vi städade i Novas blivande rum och hittade ett band som innehöll film både från Micke och KG Svensson träning. Man inser dock att tekniken har tagit några steg framåt.
Har jag hoppat dessa hinder? Känns helt overkligt.

IDIOTDJÄVLAR!

Gårdagen började bra, en promenad på morgonen med Lotta, mannen låg självklart kvar i sängen och lovade mig sovmorgon dagen efter. Hem och vek tvätt för hela familjen, lunch, lek med tågbanan medan Nicke åkte och handlade lite saker sedan blev det lek på studsmattan. Jea, Tobbe och Theodore kom förbi så det blev fika, mer hopp i studsmattan och sedan även lek i sandlådan, självklart han vi med lite fika däremellan. Senare på eftermiddagen kom vi på att vi glömt köpa lite saker så Jea och jag satte oss på cykeln och drog iväg till Coop, Gizmo fick också följa. Väl hemma så blev det middagsstök, lek med barnen, massa prat, fler folk och bara allmänt lugnt och trevligt. Vi fick avnjuta en underbart god grillmiddag och även efterrätt. Barnen knoppade in en efter en och tillslut var det bara vuxna kvar men inte var det så mycket mer seriöst för det.
Nova vaknade vi halv tio och kunde inte sova, snorig och ledsen. Hon somnade, vaknade, somnade, vaknade. När Jea kom och sa hej då så tror jag klockan var runt elva eller nått men Nova sov fortfarande lika oroligt. Tillslut fick jag henne att somna, borstade tänderna och såg framför mig en underbar natt med sovmorgon! Men där kan jag säga att jag fick rejält fel, jag vet inte vad klockan var första gången någon smällde en smällare (läs bomb eller nått), jag brukar inte bry mig när folk smäller smällare även om vi har en hund som hatar det. Men när de smällt så där 10-15 stycken med några minuters mellanrum, hunden hade panik, Nova, Nicke och jag var klarvakna då kunde jag känna att det fick räcka. Sista smällen som hördes var 03.17 och då var jag ganska irriterad. För att få någon sömn så bestämde vi att jag skulle gå in till Lucas för att sova (jag vaknar av Nova när hon är förkyld), sagt och gjort, traskar in till Lucas och har väldigt svårt att somna om, vet faktiskt inte vad klockan var då jag äntligen lyckades somna om. Vid sex var Nova vaken och jag vet inte vad mannen i huset höll på med så vid halv sju hade jag lyssnat klart på skriket och klev upp med henne, så blev det med min utlovade sovmorgon.
Stackars Gizmo har fortfarande inte kommit ner från övervåningen..........

RSS 2.0