Kattungarna växer


Vem?

Vem har beställt spöregn och orkan????


Skitväder!

+7 grader och blåsten viner runt knutarna. Blä!


Söta Khan!

Dinusha Björkman och Henrik Söder, Umeå, fick den 13 juni en pojke, Khan, som vägde 2 270 gram och var 44 cm lång. Foto: Sandro

Tisdag

Dagen har gått i ett, känns som om jag inte gjort något men dagen har rullat på ofantligt fort ändå. Umeå Djurtransporter kom strax efter sju och allt gick jättebra, fodringen gick som en blixt och jag han fixa massa småsaker innan niofikat. Jobbade med hemsidan innan det blev dags att ge hästarna lunch och em havre. Efter min egen lunch lät jag Dino gå i skritten och sedan fick han sin massage. Vet inte om jag gör helt rätt men man kan hoppas att det ger nått i alla fall. Olov fick rida inne och då kunde vi göra lite mer gymnastikövningar och trava längre sträckor. Han gillar verkligen att trava. I morgon kommer tandläkaren och kollar på två hästar, den ena vet vi är nått fel på för han tuggar små bollar av all mat, den andra vill vi bara gör en check på då han står och grimaserar varje gång han får mat. Nu blir det lite TV innan sängen ropar.

Är det okej bara för att de är små?

Flera gånger när jag är ute och går med hundarna så dyker det upp två små lösa hundar av rasen pappilon. De skäller och springer runt mina hundar, stannar bar någon meter ifrån oss och studsar upp och ner. Är det okej att de springer lösa utan matte och husse bara för att de är små? De springer runt och kissar och bajsar precis som de vill, de härjar fritt utan minsta uppsyn från någon ägare. Senast i lördags kom de farandes fram mot mig och mina hundar, skällde som bara den och sprätte med sina små ben. Denna gång kom faktiskt hussen ut, han ropade, ropade, ropade lite till, ropade igen, ropade lite högre, skrek, vrålade och absolut INGENTING hände. Jag fick korrigera mina hundar och sedan gå vidare och låtsas som om inget hänt. Två saker gör mig riktigt irriterad, det som gör mig mest irriterad är att JAG kommer att få böta om dessa hundar springer fram till mina hundar och de (mot förmodan) skulle bita dessa små rackare, även om mina är kopplade. Det andra är att det på något sätt verkar okej att ha dessa lösa, om jag skulle släppa ut Plexus vind för våg och han skulle springa fram och skälla ut folk och hundar åt höger och vänster så skulle jag vara en oansvarig hundägare, jag skulle bli anmäld och det skulle inte förvåna mig och jag var tvungen att ta bort min "farliga kamphund".
I kväll när vi hade varit på föräldramöte så var de ute och sprang igen, den ena kom hela vägen fram till oss. Jag kunde lätt klappa och ta upp den, sen följde den ena med oss en bra bit på vägen innan Nicke fick bli riktigt irriterad på den och tala om för den att gå hem. Är de inte rädd om sin hund???

Ta vara på livet

Jag är så ledsen för Lenas skull, hon förlorade sin älskade häst idag. Alla djurmänniskor vet hur fruktansvärt det är att förlora sin vän, särskilt då det händer så snabbt och oväntat. Jag lider även med Isa som också kämpade för hästen hon älskade, hela natten. Det finns inga ord som kan hjälpa när sorgen är så stor, det enda jag kunde göra var att finnas där hela vägen till slutet och vara där som stöd när det behövdes.

Vila i frid älskade Wendela.

Lyssnar och försvinner bort


6000 visningar

Vad är det som händer, på en halvtimme har klippet ökat med nästan 1000 visningar, jag har som sagt inte gjort något särskilt med klippet utan bara lagt upp det på min blogg.......

1:a advent

1:a advent är här och snön håller sig borta, det gör mig inte så mycket att vi inte har snö riktigt än men vi måste ha snö på julafton. Det hör till och det ska gärna dala riktigt stora snörflingor hela dagen. Med snön kommer också ljuset, jag är faktiskt less på att det är så mörkt ute, tur att det snart vänder. Dagen har fyllts med julpyntning, städning, kalas och god middag. Tror att nästan allt pynt är uppe, i alla fall det som ska vara inne, det är nog bara granen som inte kommit upp än. Ute ska vi dra två ljusslingor till, en till trädet och en till busken. Vi får se när det blir tid över till det.

Vila i frid älskade morfar


5000 visningar

Tänkte kolla på klippet då Robert Whitaker slår världsrekordet i barbackahoppning och gissa om jag blev förvånad då det har 5000 visningar........shit, var kommer alla dessa tittare ifrån? Jag har bara lagt upp den på min blogg.

Globen

I går morse kom Johanna och hämtade mig, vi åkte till flygplatsen och mötte upp de andra ridlärarna innan vi steg ombord på planet som tog oss till Stockholm. Landade på Arlanda och tog sedan flygbussen in till T-centralen, sedan blev det tunnelbana fram till Globen. Ida och jag fick inte följa med de andra på ridlärarkonferensen så vi gick på pressbyrån och köpte frukost.
Godaste keson!
När vi ätit klart och tittat på lite folk fösökte vi hitta in på Globen och efter att vi gått runt lite så hittade vi rätt. Ida hade biljetter till första föreställningen så hon traskade mot arenan och jag gick till annexet och tittade på saker. Inser hur mycket fina saker det finns att köpa, folk är som galna och rycker i allt och pressar sig fram. Den ena saken är dyrare än den andra och jag får nästan lite panik av hela situationen.
Hittade en grimma som borde passa min kompis Lina

Efter att jag traskad runt några varv stötte jag på Kerstin och Anna, fortsatte att titta på saker med dem medan jag väntade på att Erika skulle komma. Kersin och Anna är riktigt shopingvana så jag kunde bara flyta med, bära saker och agera klädhängare och det kändes som ett mycket bättre alternativ än att titta på saker själv.
Hittade även en tröja åt Peter.

Erika dök upp lagom till lunch så vi gick på donken och åt nuggets, snackade skit och glodde på människor. Efter maten unnade vi oss en glass och sedan gick vi och tittade på saker tillsammans. Ingen av oss var dock sugen på att shoppa så efter en stund gick vi och köpte popcorn och dricka innan vi satte oss på våra platser och bara umgicks, när hade vi tid med det sist????.
Vi fick se lite hoppning, bla AGRIA hoppet och hästen som vann det var verkligen en riktigt fin krabat. Såg så lätt och enkelt ut! Efter hoppningen blev det världsrekordsförsök utan sadel, fyra deltagare var med och Robert Whitaker hade en häst (Waterstone) med sig som han aldrig suttit barbacka på förut men tydligen hindrade det inte honom från att slå världsrekordet!! Det nya rekordet ligger nu på 2.12m
Helt otroligt att han sitter kvar och det ser knappt svårt ut!

Han titta lite på islandshästarna innan klockan tickade på och vi drog oss mot flygplatsen, denna gång kände vi oss supervana med tunnelbana och buss så resan tillbaka till Arlanda gick mycket fortare än till Globen. Åt middag, snackade en massa och sedan flög vi hem. Tack alla inblandade för en helt fantastisk dag!

Robert Whitaker slår världsrekord, barbacka!


Hemma

Äntligen hemma efter en underbar dag på Globen. Tack till alla som gjorde denna dag riktigt minnesvärd!


Flygrädd

Det är bara att inse att jag är flygrädd! När man då inte får sitta intill någon man känner så inser man hur mycket man älskar livet och alla man känner. Tur jag har min telefon!


Kattungarna


Kattungarna

De växer så det knakar


Sjuk?

Jag tror jag håller på att bli sjuk, jag är nästan aldrig sjuk så varför ska jag bli det nu? Är det lagen om all djävlighet som slår till igen?? Jag har inte tid att vara sjuk, jag åker ju till Globen på fredag. Hur roligt är det att flyga om man är förkyld?? Hostar, snorar, nyser och fryser om vartannat........blä!

Hundjävlar!

Tar på hundarna kopplet, går ut genom dörren och rundar kanten på huset samtidigt som jag försöker stoppa ner nyckeln i fickan. Vad händer då???? Ja upp ur skogen kommer "elaka hunden" med bonusmatte. Jag är helt oförberedd och har givetvis "långa" koppel. Båda hundarna hoppar framåt, jag blir tokig och lusläser noga för Gizmo, när jag vänder mig om och ska lusläsa för Plexus så flyger djävulen in i Gizmo och han tar helt plötsligt satts och flyger fram mot den andra hunden. Som tur är så tar kopplet slut och Gizmo inser sitt misstag och kommer tillbaka med svansen mellan benen.....när jag läst klart för båda hundarna och tittar upp så är både hunden och bonusmatte borta. Jävla hundar! Jaja den här dagen kan bara bli bättre!!


orkar inte

Jag orkar inte blogga ikäll, ska se lite på TV och sedan gå och sova, tror att en förkylning håller på att smyga sig på.....

1 minute to change chameleon color


Katten förföljer kameramannen


Hopp sa räven


Storleken har ingen betydelse när man vill leka med bollen....


Hej då hästarna!

Morgonen började si så där när proppen hade gått i hallen och jag inte hade tid att byta, jag fick leta efter alla mina kläder i mörkret. Skulle sedan ut med hundarna och tänkte att jag går en snabbis i skogen då det tog tid att leta kläderna, han halvvägs ut i skogen så slocknade ficklampan!! Fick ta upp mobilen och lysa mig hem igenom skogen. Letade efter lunch i kylskåpet men gick bet på det, fick ta en kesella med mig i stället. Åkte till jobbet och fodrade alla RS-hästar, täckade dem och släppte ut i småhagarna innan jag gick över till Eva. Städade en massa löshö efter helgen och vi fick även ta en använd bal med oss som givetvis resulterad i att vi fick slut och var tvungen att hämta en ny innan alla fått morgonmat. Krattade och sopade innan jag traskade upp på kontoret och kollade mejlen samt hämtade pappren på hästen. Tog en snabbfika och gick sedan ner till stallet, tog in Sandokhan från hagen, ryktade han och flätade svansen innan vi gick en promenad i solen medan vi väntade på transporten som skulle ta han till sin nya ägare.
Nyfiken häst som spejar efter lastbilen.
Snäll som han är så traskade han raka vägen upp på lastbilen, hej då Sandis!

Gick in till stallet, traskade iväg och hämtade skruvdragare och sudd, suddade bort Sandis och Oliver från sina foderskyltar, flyttade Symphonys namn och saker till Sandis box, skruvade ner Sandis skylt och flyttade kedjan. Traskade till ponnystallet och tog ner Olivers skylt, ritade ett sträck på baksidan av skylten så jag skulle veta var jag skulle såga så att den passar med de andra skyltarna. Skruvade upp Sandis skylt på väggen med alla andra hästar som har lämnat oss, ut till snickaboa och såga av Olivers skylt, in till stallet och upp med den på väggen. Gick upp på kontoret och ordnade så att Eva skrev tre lappar till mig innan jag gick ner igen, klistrade upp dem och började med täckeshörnan. Tejpade upp skyltar som trillat ner, vek ihop alla svetttäcken, hängde dem på rätt plats, tog reda på alla lösa gjordar och hängde regntäckerna på rätt pinne. Fixade grimskafft till de nya ponnyerna och precis när jag var klar kom Olivers nya ägare. Vi gick ner till hagen och hämtade han.
In till stallet och han fick sin nya grimma och ett täcke innan de försvann upp och gjorde klart alla papper.
Hej då Oliver!

Upp på kontoret och skrev veckonytt samt försökte skriva ut mina flygbiljetter men det blev bara kaos så det slutade med att jag fick ringa Per och han fick fjärransluta, även han fick problem men som tur var så löste han det åt mig tillslut ändå. Fick med mig Johanna och Stina till lunchrummet så jag fick sällskap medan jag åt min kesella. Åter till kontoret för att fixa häst- och veckolistan innan jag traskade ner i stallet och gjorde iordning en spilta till ytterligare en ponny som kom till ridskolan idag. Han heter Fobos och är ett svart/brunt russ som gått ponnytrav, tänk om han kan bli lika bra som Mysak, Maskot och Flaxman.....tänk om.....bara tänk....vilken lycka! Hjälpte praktikanterna att starta upp klippninen på Alert och klippte samtidigt av lite av hans långa man. Mötte upp Fobos och hans medföljare, visade var han skulle stå och var hans saker skulle vara innan det blev dags att ta in hästarna. Tog in alla hästar, la bort ett trasigt täcke och sedan tog Johanna och jag in karantänhästarna samt gav dem mat och vatten innan vi gick upp på fikat. Under fikat fick Johanna och jag veta hur osociala vi var som satt med våra telefonen men jag menar att om de andra läser tidningen och jag läser VK på telefonen så borde de inte spela någon roll. Sen om jag vill spela eller surfa omkring så är det mitt problem. Gick ner till stallet, satte lappar på de nya häst/ponnysarnas sadlar, träns och sadelhängare. Gick och borstade Dino, hämtade tömkörningssakerna och sedan gav vi oss ut i stora ridhuset. Flyttade, trampade och jobbade med övergångar i alla gångarterna. Han är så otroligt fin!!! Avslutade dagen med att fixa extramaten och Maggans betfor till kvällen och morgonen. Dagen till ära var jag bara 12 minuter sen från jobbet och det måste nog nästan vara rekord.
Nu blir det lite TV och sedan sängen, ser fram emot en ny dag med nya möjligheter i morgon.

Söndagkväll

Medan Nicke var på jobbet så passade barnen och jag på att städa deras rum, plocka undan och tända lite ljus. Det var Lucas ide att tända ljus och jag var inte sen att haka på. När Nicke kom hem så gick vi upp till pappa och bjöds på en fantastiskt god middag.
Som vanligt en fantastisk sallad
Vi bjöds på lax och potatis
Lucas myste med Zacke som helt plötsligt inte var välkommen i katträdet.......
De hade också gjort lite mysigt med tända ljus.
Här är de nykläckta kattungarna!
De är så små och söta.

Mys

Lucas, Nova och jag tänder lite ljus och myser.


Kattungar

I natt föddes de fyra små underbara kattungar hos familjen Nyström, när pappa kom ner i morse så trodde han att det låg en liten råtta på golvet, han tittade lite mer noggrant och insåg att det var en kattunge. Han letade efter kattmamman och fann henne och tre kattungar till i kattträdet. Vi var givetvis där och tittade på de små underverken direkt på morgonen. De är så små och alldeles nykläckta men det ser ut som om de blir två svart/vita, en grå/vit och en svart som är tigrerad. Ska försöka fota dem lite senare så ni får se de pyttesmå krabaterna.

Paradisbadet

Nicke och jag tog ledig från jobben och åkte till Paradisbadet med barnen i fredags. Jeanette, Tobias och Theodore följde med. Vi badade och badade, badade lite till, åt lunch och fikade innan vi var helt slut vid fyratiden. Alla barnen var helt sjövilda och åkte alla rutschkanor som fanns. Vi hade planerat middag i Ö-vik men alla var så mätt så vi drog raka vägen hem. En helt klart underbar dag!

Morgonpromenad - check!

Morgonpromenaden är avklarad och nu väntar jag på att resten av familjen ska vakna. En sväng på Expo tänkte jag hinna med under dagen, Nicke ska måla på jobbet och lite städning ska hinnas med innan det blir lördagsmys med någon god middag, kanske lite glass och sedan hade jag tänkt slinka förbi hos Lina där det vankas fest.


Första julklappen


Kurs

Är på sjukvårdskurs i Kåge.


Duktiga!

Har kommit hem från kvällens träningar och jag måste säga att alla var RIKTIGT duktiga! Det är en fröjd att få ha sådan duktiga och ambitiösa elever! Jag blir verkligen glad och engagerad när eleverna kämpar på in till sista svettdroppe.

Fullt ös

Dagen har rullat på i ett högt tempo, började som vanligt med fodring och sedan fotade jag några hästar innan jag tog fram saker och red de två nya ponnyerna. De skötte sig super och kommer nog att funka strålande på lektion. Små fixade med lite saker innan jag tog lunch, direkt efter lunchen tog jag in Dino och red honom i stora ridhuset, han kändes superfin och när man får äran att rida på en så duktig och arbetsvillig häst så förstår man faktiskt varför folk tycker dressyr är så roligt. Tog in Bo och Samay innan jag hjälpte till med de övrig intaget, fikade och sedan blev det en tur med Camaro runt skrittrundan. Han skötte sig bättre i dag än förra veckan men han är fortfarande pigg som en spigg!

Dessa två vildingar var med mig på jobbet idag.


Trött häst drömmer och snarkar

Dino var riktigt trött när han låg och sov i hagen idag, tror knappt han märkte att jag var där.

Jaha ja

Då var det måndag igen, började som vanligt med att utfodra ridskolans hästar med hö och havre, ta på dem täcken och släppa ut ensamhästarna innan jag traskade över på privatsidan. Det var slut på hö nere på golvet så jag fick snällt klättra upp i containern för att hämta mer.
Hade rätt bra koll på vad Eva höll på med nere på maken, funderade ett tag på att stanna kvar där uppe för vem skulle komma och lyfta ner mig därifrån ???
Efter fikat åkte vi på återkolla på ATG, Carisma är nu friskförkla och ska sättas igång, känns jätte skönt! Tillbaka till stallet, uppdaterade hemsidan och sedan blev det en snabblunch innan jag hämtade in den här trötta killen:
Han sover ovanligt mycket nu för tiden, varje dag ligger han i hagen och sover riktigt tungt. Var tvungen att filma han en stund i dag, han drömmer och snarkar hela tiden. Lägger upp filmen sen.
Gjorde i alla fall i ordning Dino för en tur i skogen, han skötte sig riktigt bra då vi gav oss iväg, vi travade fram längst stigarna och sedan ville Tessa galoppera en bit innan Kakan skulle vara för trött.......tror vi tar tillbaka att han skulle kunna bli för trött för ridturen i skogen slutade så här:
Tur Dino är en trygg häst, han tittade efter Kakan och skrittade sedan snällt hela vägen hem.
Väl hemma blev det intag av hästarna, kontroll av några sjuklingar och sedan lite rast. Efter rasten letade jag fram två ponnyträns, några små sadlar, två schabrak och några sadelgjordar innan jag gick ut till karantän för att ta hand om de två små trollen där inne. Maria hjälpte mig med sadlarna och sedan tog vi ut ponnyerna på lina en stund innan det var dags att åka på dagis och hämta barnen. Nu är familjen utfodrad och vi väntar på att Nicke ska komma hem så att jag kan åka och vara barnvakt en stund.

Blommar igen

Mina orkidéer blommar igen, helt otroligt om jag ska vara ärlig!

Undra om det går i släkten?

Lakritz öppnar dörrar och Janzzon öppnar diskmaskiner

Kvällens partytrick


Vissa jobbade hårdare än andra


Tårta

Det blev en liten tårta till farsdag


Dubbla ballonger

Vissa blåste dubbla ballonger inför kvällens fest.


SHOW!

Det har hänt mycket saker i helgen, eller mycket är kanske inte rätt ord för vi har varit på samma stället hela tiden men det har inte funnit tid över till något annat alls.
Fredag efter jobbet blev det finslipning av showen hemma hos Jonsson med resten av gänget, hem och såg på IDOL innan vi stöp i säng. Lördag morgon bjöd på en liten sovmorgon, små plock i huset och sedan åkte vi till systemet och hämtade lite dryck inför festen.
Ut till lokalen, dukade, fixade med ljudet, blåste balonger, genrepade, ställde ut bord och gjorde klart så allt var redo när gästerna skulle anlända. Hem och duschade, åkte till mamma och fick på mig partykläderna, Nicke och barnen anlände ochs sedan åkte vi till lokalen igen för de absolut sista pysslet.
Lina är redo för fest!
Gästerna anlände vid sex, det blev fördrink och mingel innan de fick sätta sig ner för att äta. Tvärr så hade det blivit någon miss så maten räckte inte till showgänget......tur vi är rätt snälla av oss. Efter maten blev det efterrätt och det räckte i alla fall till oss så lite fick vi i oss innan det blev dags för SHOW!!! Tjejerna var helt fantastiskt duktiga och jag blir så glad att jag får äran att vara där och stötta upp dem så gott jag kan. Efter showen blev det dans och jag kan lova att jag stöp i säng då vi kom hem vid halv tre.
Britta vann priset för bästa utklädnad
Vi gjorde vårt bästa för att smälta in i gänget
Djupa diskussioner
I dag tog vi en rejäl sovmorgon och klev inte upp för en barnen kom hem, sedan blev det lite tv-spel, lunch och även lite farsdagsfika. På eftermiddagen var jag så trött så jag sov en timme, underbart!

Ny ponny

Ridskolan har köpt två nya ponnyer, här är en av dem.


Helg

Tjoho, helg!!!!! Behövs ingen närmare beskrivning.


Snart helg

Ja då var det snart helg igen, i morgon blir det fixa av de sista sakerna inför medlemsfesten. Ska bli riktigt roligt att alla kan samlas för de var länge sedan vi hade fest så det är verkligen på tiden. På jobbet tänkte jag hinna med att ta ut finaste Dino på en sväng i skogen och även ta en lite tur på Lilla C, Anders tog henne idag så vi får se om hon är sugen på en liten ridtur i morgon. Hade även tänkt hinna klippa Frodo och Sillen, laga täcken, fixa en skylt till bomförrådet och ta hand om ridskolans två nya ponnysar som kommer ikväll....men vi får se hur tiden räcker till.

Lilla C

Lilla C är ett litet monster som gör som hon själv vill, hon tycker att hon är kung och lever helt efter sina egna regler. I går försökte hon traska rakt över mig när vi kom fram till hagen, rakt in även fast jag stod framför henne! I dag när vi skulle ut i hagen så bestämde hon sig helt plötsligt för att hon var en hingst och försökte därför betäcka stackars Carisma som snällt traskade genom stallgången. Nä, i morgon får hon minsan gå ut med sina kamrater så att de kan tala om för henne hur man beter sig. Snorunge! (tur att jag älskar henne ändå)

Dagens soluppgång

Dagens soluppgång

En av alla saker som vi gjorde idag

Fyllde upp alla gångar med rent och fint spån
Tur jag jag fick hjälp av starka kollegor

När jag åkte hem idag

var himlen så här vacker

Hur tänkte han nu?


Hjärtat

Fick äran att ta en tur på lilla hjärtat idag. Pigg som en spigg och en bock blev dagens facit.


Ramlade ur kundvagnen

När vi var på COOP och handlade så såg jag en familj med en son på ca1,5 år. Barnet stod upp i kundvagnen och hängde över kanten, försökte nå saker och hoppade omkring. Första gången jag såg dem tänkte jag att att de inte såg så säkert ut, andra gången jag såg dem var jag på vippen att säga till dem att de kanske borde sätta barnet ner då pojken var näst intill sjövild i vagnen, jag ångrade mig dock eftersom jag inte ska lägga mig i allt jag ser utan får lita på att de kan hålla koll på barnet själv. Jag vänder mig om, säger till Nicke att det inte ser säkert ut och sekunden efter det hör jag den obehagliga smällen, tystnaden och illvrålet!! Jag inser direkt att pojken har ramlat ur kundvagnen och blir alldeles iskall......pojken skrek hysteriskt och det kan jag förstå, jag hoppas verkligen att det "gick bra" för honom och att han nästa gång sitter i vagnen eller står på marken.......huvva!


Hatar!

Jag hatar när kesellahyllan gapar tom!! När ska man handla för att det ska finnas kesella på hyllan?? En måndagskväll och det är helt tomt! Tala bara om för mig när jag ska komma till butiken så lovar ja att anpassa mig för jag vill ha kesella men jag blir så less när man gång på gång kommer dit och hyllan ser ut så här:


Solnedgång

När jag åkte hem från jobbet idag så höll solen på att gå ner, riktigt tråkigt att det ska bli mörkt så tidigt, dock så får jag se riktigt fina solnedgångar.
Solen är på väg ned
Denna bild är tagen ca 15 minuter senare

R.I.P Hickstead

Är hemma hos Bettan då telefonen ringer, det är Frida i andra änden. Hon frågar om jag ser på hästhoppningen, nä säger jag.....-Hästen dog.....-Va, säger jag? -Ja den hoppade hela banan och fick fyra fel sen dog den.....-Vad säger du? Eric Lamazes häst Hickstead föll ihop och dog.....
Jag känner att jag blir helt kall, det är så fruktansvärt när våra älskade hästar slits bort från oss så snabb och plötsligt. När jag kom hem var jag tvungen att läsa på olika sidor för att se vad som hänt. Hittade ett klipp som jag tittade på också för att förstå vad som hänt. Det är så overkligt och obeskrivbart, jag finner inte riktigt några ord.

Riktigt fränt!

Tänk att få ha en egen fisk som simmar omkring här hemma.

Morgonpromenad

Eftersom bara Nova och jag var vakna vid sex så väckte jag upp hundarna och gick en morgonpromenad med Lotta och Kiwa, drygt 5 km blev det och enligt Linas mått får man då räkna det som en promenad. Nu sitter vi och äter frukost och sedan ska jag väcka upp mannen i huset så jag kan åka på Hippo och hjälpa till på tävlingarna. Hoppas ni får en bra dag.

MOA!!!


Mer maränger

Nu är det bara att vänta på att ugnen ska göra sitt....


Rosa maränger

Fick ett il och var tvungen att göra lite rosa maränger


Lördag

Vädret är inte på våran sida så det blir nog till att vara inne idag, är tävlingar på Hippo lite senare och efter det blir det middag hos bästa Forsgren/Johansson (dit Lucas vill gå redan nu eller egentligen redan för några timmar sedan). Vi tänkte hinna med att tända ljus på graven också, undra om vi gör det före eller efter Nova ska sova....

Stressig dag

I dag är en sådan dag som bara känns som ett stress, har stressat hela dagen och inte hunnit med allt jag ska göra. Var bara en gång under hela dagen som jag inte stressade och det var under ridturen i skogen. Kände mig stressad då jag kom till jobbet i morse (vet inte varför), skyndade att fodra alla hästar med hö och havre och han precis börja släppa ut innan den nya hästen anlände. En stor fuxvalack med bläs, verkar vara en snäll invivid, än så länge i alla fall. Installerade han i en box, släppte ut resten av hästarna och täckade de som skulle ha täcke innan jag ilade över på andra sidan och fodrade med Eva. Vi var inte klara fören nio så det blev fika på en gång, sen kollade jag mejlen, fixade med hemsidan, ändrade foderstater, avmaskade och badade den nya hästen och gav lunch innan Maria och jag gav oss ut på en underbar ridtur i skogen. Hemma igen så gav jag lunch till våra två hästar som vi ridit innan det blev lunch för oss. Ner i stallet igen, letade rätt på ett täcke till den nya hästen och fixade extramaten till de som ska ha extra, gav havre till alla hästar och sedan var det intag. När vi var klara med intaget var klockan tre minuter i två och jag ska hämta barnen klockan två på förskolan så jag fick rusa upp till bilen och brumma iväg, fick ett sms av Nicke att han kan hämta barnen så kände jag äntligen att jag kunde slappna av lite. Hem och rastade hundarna innan vi åkte på GG och köpte celcius, till COOP och handlade lite saker som saknades till middagen och sedan hem. Åt en god middag med hela familjen och sedan blev det till att äntligen sätta sig i soffan och njuta av fredagslugnet en stund. Nu håller Nova på att somna och sedan ska vi fixa lite gurka, morötter och dipp inför IDOL, hoppas ni får en trevlig kväll!
Det här mötte mig när jag kom ner till stallet i morse
Den trevliga ridturen med Maria i skogen, självklart fick jag rida på fin Dino.

Från mobilen

Vi har en väldigt nyfiken stallkatt, så pass nyfiken att han tagit sig upp på taket för att kunna kika in genom fönstret och se vad vi gör på kontoret.


Bara bus!

Valackerna har riktigt roligt i hagen
Ibland är de dock inte riktigt överräns
och då gäller de att fly så fort man kan
Detta är dock en FÖRBJUDEN lek!!

Skogspromenad

Så här lycklig kan man se ut när man ska få dra däck i skogen....

Testbild från mobilen

Har buggat i blogg appen när jag ska ladda upp bilder, provar igen

bild från tvrummet

När jag börjar?

Fick frågan när jag börjar på morgonen, jag börjar 06.30 och kortet som jag tog i går är taget strax före sju då jag släpper ut hästarna i hagen.

Precis min humor


Vacker morgon

Det finns många fördelelar med att börja tidigt på morgonen, här har ni en.

Någon som vet vad detta är för nått?

Hittade den här "saken" i stallet idag men vad är det för nått? Metall, ca 5 cm hög.

Ensam

Nicke jobbar sent så jag och barnen är ensamma hemma. Frågade pappa om han inte ville äta middag med mig då han också var själv hemma och det ville han. Han tog med sig lite rester som vi knaprade i oss innan han var tvungen att åka eller som han själv sa - Nu startar taxirörelsen.....
Har lagt Nova och jag hoppas att hon somnar själv, hon är riktigt duktig på det men Lucas håller på att stöka runt med sitt lego så vi får se om hon får någon lugn och ro i sitt rum.

RSS 2.0