Månadsmätningen

Japp då var det dags för den igår igen, hur kan en månad gå så fort? Var riktigt nervös innan för det kändes inte som om jag gått ner nått alls. Ville knappt gå in men samtidigt ville jag få det bortgjort, -1,7 kg och 1 kg av det var fett, det andra är muskler och vätska om jag fattat det rätt. Den totala viktnedgången är nu 5 kg på åtta veckor och nu är det bara slutspurten kvar! Alla är riktigt duktiga och kämpar på efter bästa förmåga, ser faktiskt fram emot nästa gång men jag hinner nog ändra mig om det.....

Byta namn till Siri

Jag funderar allvarligt på att byta namn till Siri, det verkar som om man får bra kontakt med min man då. Han pratar med Siri hela tiden och har inte tid att göra någonting annat.

På besök i hagen

Nyfiken häst
Det kliar
Törstig kille
Killen som aldrig kommer fram annars men idag var han väldigt nyfiken
så nyfiken så han inte fick plats på kortet
En till nyfiken kille
Händer det något spännande där borta?
Det gäller att passa på att sola när tillfället ges
Bus, bus och bus
Fler som passar på att sola
Mer sol på hela kroppen
Mat är jättegott!
Den godaste maten är tydligen längst ner i balen
Sötnöten!
En till nyfiken kille
Som sagt den godaste maten verkar finnas längst ner...
Spejar
Busigaste killarna i hagen
Vissa nöjer sig med att ta det lugnt och äta
Dags för lektion
En väldigt närgången häst

Sårskadan läker fint

Hästen som fick såret under ögat i fredags mår bra, såret läker som det ska och det ser riktigt fint ut.

Lite bilder från dagen

Började med en morgonpromenad, frosten låg och gnistrade på marken och solen var på väg upp
Var i stallet en snabbis med Stina och hittade dessa söta krabater.
En julgran blev inhandlad, våran första! Nu återstår bara sakerna som ska hänga i den.
Lucas fick nya vinterskor, han har ärvt nästan alla vinterskor han haft och denna säsong kände vi att det var dags att han fick ett par riktigt bra skor. Vi har kollat runt lite och om man får tro på vad alla säger så är det Kuomaskorna som ska vara de bästa, vi åkte på skohuset och för första gången någonsin fick personalen mäta Lucas fot och vi kunde köpa en storlek som vi vet passar och inte bara "gå på känn". Nu får vi hålla tummarna för att han får ha varma och torra fötter i vinter och att lillasyster sedan får ärva skorna.

Himlen

Himlen var helt fantastisk i kväll, som vanligt är det svårt att fånga färgerna på kort men jag gjorde mitt bästa
åt ena hållet
och åt andra

Nya skor, julgran och månadsmätning

I dag har vi faktiskt hunnit med rätt mycket, städat ute så att alla saker har fått komma in under tak. Plockat undan inomhus så att vi kan dammsuga. Varit iväg med Stina en snabbis och kollat på hästen hon red. Varit och köpt nya vinterskor till Lucas så att han inte ska frysa om fötterna samt köpt en julgran! ja det är sant vi har köpt en julgran, vi har aldrig haft det men nu i år så kände vi att barnen är så stora så att det är dags att införskaffa en sådan och eftersom att vi alltid är ute i sista minuten så passade vi på när vi ändå var i krokarna. Nu blir det middag innan vi åker till IKSU för att göra våran månadsmätning.

Från mobilen

Någon har päls på sin nos....
image description

Vakna?

Undra när mannen i huset ska vakna?

Morgonpromenad

Fördelen med att ha små barn som vaknar tidigt är att man hinner gå en morgonpromenad och sedan ha hela dagen framför sig ändå.

Aj aj aj

Klaffsade omkring i ponnyhagen när Eva ringde och sa att någon häst i stohagen hade gjort sig illa, praktikanten hade kommit upp på kontoret, helt förstör och nära till tårar och berättat att en av hästarna var helt blodig och i hennes ögon var den nog nästan döende. Skyndade mig in med Baloo samtidigt som jag sneglade mot stohagen, räknade till rätt antal hästar och tänkte att alla står i alla fall på benen. Tog första bästa boxen till ponnyn innan jag småjoggade ut till hagen, frågade vem som var skadad och praktikanten svarade de..de..de..den...vita, den vita. Tittar efter den vita (vi har fyra vita), ser att en av dem ser blodig ut i ansiktet och klaffsar rätt ut i hagen och fångar den, tittar snabbt och inser att detta kommer behöva sys men att hästen inte är döende. Förklarar för praktikanten att det inte är någon fara för hästens liv och att det kan komma mycket blod från ansiktet. Tar in hästen och försöker tvätta så rent jag kan medan Eva ringer veterinären.
Eftersom att det är en skimmlen så ser det mycket värre ut än vad det är och eftersom praktikanten inte gillar blod så kan jag förstå att hon blev skärrad.
Eftersom att det var en ganska stor hudflik som var lös så tyckte vi att det var lämpligt att sy. Medan vi väntade på veterinären passade jag på att klippa och bada Baloo, leta rätt på ute och innetäcke åt honom och kasta i mig lite lunch. Han precis klart lagom till veterinären klev innanför dörren.
En trött och nysydd häst. Det gick mycket bra för veterinären att sy och nu hoppas vi att det läker bra.

Trött kille

Här ligger en trött kille
och han har då inga planer på att kliva upp för att gå på lektion.....

Gårdagen

Blev inget bloggande igår eftersom att jag somnade tillsammans med Lucas, vaknade och borsta tänderna och somnade sedan om direkt igen. Måste erkänna att jag vaknade ganska pigg i morse.

Rosa Bandet

Ligger i soffan och tittar på Rosa Bandet, skänker självklart en slant. Såg vackra Karin på TV och inser hur stark hon är och vad mycket hon gått igenom, tänker även på Rebecca som kämpat på och genomgått en lungtransplantation och allt vad det innebär. Kommer ihåg när jag fick smset om att Rebecca åkt in för transplantationen......tårarna rullade av glädje men sen kom även rädslan. Hur kommer det att gå? Har jag hunnit säga hur mycket jag gillar henne? Vad händer nu? och miljoner andra frågor.......
Skänk en slant du med, alla slantar räknas!

Adele - Someone Like You (Live in Her Home)


Du vet att du är mamma:

Hittade en rolig lista på en Tessas blogg. Många saker stämmer vääääldigt bra. (Fast inte alla)

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.
- Du hittar durkslaget i toalettstolen.
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60….
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet.
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: ”Det här med moderskap är ingenting för mig”, men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot ♥

Fiskspelet

Det är snart ett år sedan som Lucas spelade fiskspelet och kom på hur man enklast fiskade (vissa kanske skulle kalla det fusk men det har bara dålig fantasi.......)

Möte

Avslutade ett möte för en stund sedan, känns verkligen som om vi är på rätt väg och för ovanlighetens skulle känns det inte helt kaotiskt om jag får säga det själv.

I fall du funderar


Hur sitter hon kvar?


Duktiga Johanna


Från mobilen

Dimman låg tät och minusgraderna höll sig kvar.....

Från mobilen

234 poäng mot kusin vitamin!! Där satt den!


Annorlunda bilder från betet -08

Städade lite bland alla bilder på den andra datorn, hittade mängde av bilder från betet ute i Gunnismark. Fastnade för några av dem.

Måndag

Dagen har gått i ett, visade Dino för en spekulant och han var lika fantastisk som vanlig att rida. Körde över grov, kollade på Lilla C och tog en titt på Sando. Om jag säger så här, jag behöver inte funder på hur jag ska få dagarna att gå......I morgon blir det till att dela av en hage, rida en sväng i skogen och kanske få någon ordning på datorn.

Från mobilen

Är man nå' söt då?


Bio

I dag har Lucas varit på BIO för fösta gången i sitt liv, Alfons Åberg. Han satt helt still hela tiden och tycker verkligen att det var roligt, får se när det går en lämplig film nästa gång.

Från mobilen

Någon har hittat tv dosan...


Från mobilen

Syndar lite mer....


Från mobilen

Syndar lite......


Robin var bäst!


Ett litet avtryck

Någon har gått med sina smutsiga skor i den vita soffan, ett litet, smutsigt, sandigt skoavtryck kan skådas......

Fågelinfluensan

Precis min humor!

Undra hur verkligt det känns?


Bilder från igår

Här är anledningen till att det blev en lång arbetsdag igår, först tidig morgon för att lämna på ATG sen sen kväll för att hämta. Men vad gör det när man har dessa underbara djur att ta hand om.
Nyopererad och klar, dock mycket trött
Här ser man benet och vad som behövde opereras

Vacker morgon

Det var en sådan vacker morgon när vi åkte till ATG i tisdags, tyvärr går det inte riktigt fånga på bild, särskilt inte från en mobil och rullandes i en bil.

Sanning och konsekvens

Tänkte se det programmet på TV3 ikväll, om kvällens avsnitt står det så här "Hästsport är Sveriges näst största sport, men det finns flera oseriösa hästhandlare och Sanning & konsekvens har tittat närmare på en av dem." Låter som ett mycket intressant program, finns mycket som borde komma upp till ytan.

Livskvalitet


Lång dag

Började vid sex i morse för att hinna klart stallet innan vi skulle vara på ATG klockan åtta. Tillbaka till jobbet, slängde i mig fika och hade sedan lektion för NB. Direkt efter det red jag på finaste Dino innan det blev lite datorjobb för lunchen. Åt en god lunch innan vi hade stallmöte, sen medicinering av några hästar, fix inför morgonens medicinering, byte av vojlock till Dino samt ett innetäcke till honom. Hjälpte sedan KM med den anpassade ridningen innan det blev dags för att åka och hämta hästen som vi lämnat på ATG. När vi kom dit var den på tok för trött för att åka hem så vi fick snällt vänta. Strax före sex var vi hemma i stallet igen, lastade ur, fixade de sista sakerna och åkte sedan äntligen hem. Det blev en god middag, la Lucas och somnade givetvis själv. Vaknade av Nova, gav henne lite mat och har nu åter krupit tillbaka till sängen. Ligger här och lyssnar på det smattrande regnet och vinden som viner runt knutarna, ganska mysigt så länge man får vara inne under ett varmt täcke.


Natti natti

Klockan rusar och jag ska kasta mig i sängen för att sova några timmar, Lucas har feber så vi får se hur mycket sömn det blir.....

Badhuset

I går tog vi en härligt morgonpromenad innan vi åkte och hämtade hem Lucas och drog sedan till badhuset där vi mötte upp familjen B. Vi badade, badade och badade, precis då mamma kom för att titta på de badande barnen så ville Nova kliva upp. Praktiskt tyckte jag för då fick jag lite hjälp. Gick ner på stan och hämtade Kiwa och sedan tillbaka till mamma för då vara pojkarna klara med badandet. Hem och tog emot Britta som skulle ha hjälp med telefonen, sen kom familjen L och fick hjälp med sin telefon. Det drog ut på tiden så de stannade över middagen och sedan åkte de hem. Lina vad också här och åt middag men åkte sedan och tog in hästarna och plockade upp Ida när hon var på väg tillbaka. Efter en stund kom även Lars och klockan tickade på som den oftast går då det är trevligt, runt tolvslaget drog sig familjen Å/O hem och vi traskade raskt upp till sovrummet och slockande snabbt i sängen, tur var ju det då barnen vaknade strax efter fem.......

Promenad

Morgonpromenade blev senare än vanligt då mannen sov till tio, Sanni kom ner och vi gick en rask promenad i höstsolen. Hundarna skötte sig super, lekte och nosade. Nu är det dags att dammsuga och stöka klart det sista i trädgården. Tvätten är redan vikt och två maskiner körda eftersom att barnen tyckte att det var morgon klockan fem.......

Sömn?

Vem behöver sömn??? Inte då jag om du frågar mina barn......

Natti

Natti natti, nu blir det sängen!

32 dagar kvar

För att lätta upp lite från förra inlägget så kan jag medela att det är 32 dagar kvar tills första delen av Breaking Dawn börjar gå på BIO.

70 dagar kvar

Tänkte bara nämna att det är 70 dagar kvar till julafton för de som funderar............

Veckan som gått

Denna vecka har rullat på så fort så jag knappt hunnit se åt bloggen, jag tänkte att jag ska försöka sammanfatta veckan lite snabbt. Måndag började med en vanlig arbetsdag, två fantastiska praktikanter och på kvällen var det styrelsemöte. Tisdag rullade på ungefär likadant men styrelsemötet byttes mot showmöte. Onsdag kom veterinären på besök, praktikanterna fick hoppa lite och på kvällen var det Riders Tour på motorcentralen. Det är roligt att de anordnar lite sådan här saker i Umeå, kanske inte så mycket nytt under himlen men det är trevligt att det händer nått i alla fall. Det var en frågetävling under kvällen och tro det eller ej men nått helt oväntat hände!! Jag VANN!!! Tror aldrig jag vunnit något som har med frågor att göra förut?? Jag vann ett fint schabrak och två biljetter till Globen Horse Show!! Fick även en KRAFFT säck. Lovade Anna att hon skulle få mitt schabrak om jag vann men hon vann ett eget, även Emily, Lina och Rebecca vann var sitt. Tror URF dominerade på frågesport.
Torsdag innebär ridning för personalen, vi rider för Kerstin och anväder lite olika hästar varje gång. Denna gång fick jag rida på underbara Cobra, vi hade några cavalettibommar, bom och sedan ett kryss på en sida och sedan fyra räcken på andra långsidan. Cobra var pigg som en spigg och hoppade glatt över alla hinder, han är en pärla! Skyndade mig hem från jobbet för att hämta barnen och sedan vidare hem, fixa middag till resten av familjen, duscha och sedan åka till Bowlinghallen för att umgås/spela med trevliga arbetskamrater och sedan äta middag tillsammans. Hem strax efter nio och ögonen gick i kors av trötthet. I dag är det då fredag och denna dag har gått i ett kan jag lova. Började med stalltjänst och sedan fick vi gófika av praktikanterna, vidare ut till privathagarna för att förbereda för delningen av en hage. Går och drar ut strömmen och upptäcker att en av alla hästar ligger helt platt i hagen, tänker att den solar nog, eftersom att solen äntligen börjat värma. Går närmare och närmare men den reagerar inte över huvudtaget.....börjar funderar på om det står rätt till. När jag är enda framme vid hagen så ser jag att den i alla fall rör på sig. Den tittar upp på mig men lägger sig ner igen, jag smackar på den för att få den att kliva upp. Efter lite protester så kliver den upp men börjar genast att gräva och gå i små små cirklar. Går ner på knä, sträcker ut halsen så långt den kan och trycker sedan ner huvudet hårt i marken. Bestämmer mig för att ringa Eva så hon kan ringa ägaren och säga att hästen inte är frisk. Vi tar ut hästen ur hagen men den blir genast sämre och vi bestämmer oss för att ringa ägaren igen och säga att vi kommer att ringa veterinären. Eva ringer till veterinären och de säger att de ska komma på en gång, ägaren skyndar sig till stallet och vi traskar på med hästen samtidigt som den får vila då den verkar tycka att det är skönt att få "sträcka ut magen"
När veterinären kommer så visar det sig att hästen har förstoppning, den fick dropp, smärtstillande och kramplösande. Jag hade tyvärr inte tid att stanna kvar men när jag åkte hem så höll de på att "droppa" hästen och sedan skulle de gå, gå och gå. Hoppas nu att det släpper fort!
Hur som helst så ägnades förmiddagen åt att hjälpa till med den sjuka hästen, dela hage och sedan raskt över till rs-sidan för att ta en tur i skogen med praktikanterna och direkt efter det var det intag och sedan raka vägen till förskolan för att hämta barnen. Då jag sitter i bilen börjar jag inse hur hungrig jag är.....kanske att det hade varit bra att äta lunch någon gång under dagen! Hem med två glada barn, lät dem fika och sedan packade vi lite saker till Lucas som ska sova hos mormor i natt. Hämtade Nicke på jobbet, åkte och lämnade Lucas, till Coop för att inhandla middag och sedan hem för att ÄTA MAT. Stökade runt i köket och la sedan Nova, nu sitter jag här och ska snart gå upp och titta på IDOL, vi spelar in det så att vi slipper reklamerna. Först ska vi bara skära lite gurka och göra lite dipp.

Fredag

Äntligen fredag, det har varit en lång vecka med mycket aktiviteter. Får blogga om veckan sen.


Mycket

Det är mycket nu, något varje kväll. Tur det är roliga saker för annars skulle jag nog svimma av sömnbrist eller nått. Hinner inte med något annat än att jobba, hämta barnen, äta middag och åka vidare. Tur det snart är helg.


Skrittmaskinen

Skrittmaskinen har inte mått så bra av allt regn som fallit under några veckor, eller maskinen har kanske inte så mycket stryk men det stackars underlaget. Idag tog Jonas och jag tag i det, eller han körde traktor och jag fick stå ute i kylan och peta gallrena fram och tillbaka. Tog en bra stund innan vi fick till det så att vi blev nöjda, ner med all tråd, bort med leran, dit med ny sand och upp med trådarna igen. Hoppas nu verkligen att de uppstallade blir nöjda.
En massa vatten och djupa spår
Ännu mera lera och vatten
All lera och skit är borta och den nya sanden är inkörd
Ny fin sand, nu ska vi bara dit med en lite sladd som kan åka runt varv på varv.....

Fäller

Flaxman har missat att det börjar bli kallt, han fäller otroliga mängder hår!
Lite av all päls som trillade av då vi drog lite med borsten

Tonårsbrev

En far gick förbi sin sons rum och förvånades över att se att det var så fintstädat och att sängen var bäddad. Så fick han syn på ett kuvert som låg på kudden, adresserat till 'FAR' Med onda aningar och nervösa händer öppnade han kuvertet och läste brevet från sin enda son:

Kära Far! Det är med stor sorg jag måste skriva till dig. Jag var tvungen att sticka med min flickvän, för jag ville undgå en scen med Mor och dig. Jag vet att du och Mor fortfarande tar mig för ett barn, men Far, jag är alltså 17 år gammal och jag vet hur jag skall ta vara på mig själv. Jag har funnit äkta kärlek tillsammans med Susanne, och hon är bara så söt. Men jag vet att du aldrig skulle vilja ha henne med på familjekort på grund av piercingarna, tatueringarna och hennes inte så fina kläder och för att hon är så mycket äldre än mig. Också för att hon har fem barn, varav hennes yngsta dotter är i min ålder. Men det är inte bara förälskelse. Far, hon är gravid med tvillingar! Susanne säger att vi kommer att bli väldigt lyckliga tillsammans. Susanne bor i en campingvagn ute i skogen, och hon har tillräckligt med ved för att hålla oss varma över vintern. Vi delar så många drömmar om framtiden. Far, hon säger att hon ska köpa massa dataspel till mig. Susanne älskar barn. Alla henens barn har olika pappor, men hon säger att med mig är det annorlunda. Far, jag vet att vi kommer att vara tillsammans för alltid. Susanne säger att jag är mycket mera man än de äldre killarna hon har varit tillsammans med. Är inte det sött? Susanne har öppnat mina ögon för att hasch faktiskt inte är skadligt .Hon är en businesskvinna eftersom hon odlar sin egen hampa och säljer det för att  försörja sin familj. Susanne är duktig med pengar; hon byter lite av sitt hasch till kokain och ecstasy med grannarna. De andra som bor i skogen är också företagsfolk. Under tiden kommer vi att be om att vetenskapen finner en kur mot AIDS, så att Susanne kan få det bättre i framtiden. Du skall inte vara bekymrad för mig, Far. Jag är väldigt lycklig! En vacker dag är jag säker på att vi kommer och besöker er, så ni kan få se era barnbarn och mina styvbarn.

Med vänliga hälsningar

Er son

P.S.

Far, inte något av det ovanför är sant. Jag är hos Kalle. Jag ville bara berätta för dig att det finns värre saker i livet än betyget som ligger i skrivbordslådan. Ring mig när det är säkert för mig att komma hem.


Trött

Har ganska nyss kommit hem från styrelsemötet på jobbet, ögonen går i kors och kroppen skriker efter sömn. Blir till att borsta tänderna och sedan sussa gott på kudden!

Drömmen om ett barn

Ligger och ser på ett inspelat program, Drömmen om ett barn. Jag blir rörd till tårar av sådan här program, blir berörd och inser än en gång att livet är orättvist. Ibland undrar jag varför jag tittar på dessa program och det undrar tydligen min man med.......

Söndag

I dag håller vi på att göra klart för vintern, ner med studsmattan, bort med leksakerna i sandlådan, in med sakerna på altanen, på med vinterdäck på bilen och annats som måste göras. Nicke ska även hinna klippa sig och så ska vi hinna äta, leka med barnen, plocka undan och kanske även bara "hinna vara".
Nu åker studsmattan ner för detta år
Det har varit kallat i natt
Löven har underbara färger
Inte mycket kvar av studsmattan
Nova vägrar kliva upp själv utan ligger och skriker tills någon lyfter upp henne
Härligt ljus bland löven
Jag älskar färgerna på hösten
Solen skiner vackert på häcken
Frosten ligger kvar på bordet
Kan själv!

Till Amanda

Det var dessa jag hittade, dock inte så roliga i kvaliten men det är svårt att göra något åt nu......

SINGEL?? HÄR ÄR SÄLLSKAPSMANNEN

Ursprung: 
*Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så 
långt tillbaks i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis 
växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och 
avelskarlar. När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite 
tips och råd för att förenkla din vardag med mannen. 

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En 
karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. 
Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag 
accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att 
ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet 
och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga 
och gnällande karlar väntandes vid kassan. Även om du anser dig ha tid 
över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera 
mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr 
sig för mycket om andra karlar! 

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha 
karl är inte billigt. 
En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan 
ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl 
kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man 
till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till 
så att just din karl har tillstånd, dvs licens, för detta annars bör man 
inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl 
saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom 
till att bli en skicklig bär- och svampplockare. 

Allmän skötsel:
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver 
han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter 
som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. 
Västerbottenrasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv 
till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av 
huvudhår bör man överlåta till en fackman. OBS! All kupering är strängt 
förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i 
vissa fall! 

Raser:
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder 
slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. 
Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par 
bedjande, sammetsbruna ögon. men tänk på att dessa karlar oftast helt 
saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar 
då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem 
med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. 
Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska 
raser. Vi väljer att här presentera Västerbottenrasen. Vad som 
kännetecknar Västerbottenrasen är främst ett lugnt psyke, relativt 
lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. 
Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. Då Västerbottenrasen är 
framavlad i ett strängt klimat vistas de ofta utomhus vintertid, gärna två 
och två eller i flock, företrädesvis på snöskoter. En könsmogen 
Västerbotterkarl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på 
dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en 
ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att 
välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon 
riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då 
måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom 
en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste Västerbottenkarl kan 
ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men 
bestämt tillrättavisa honom. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du 
vill ha en inne eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på 
att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och 
hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en 
karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn 
runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras 
då och utför villigt sina små tjänster. 

Uppfostran: 
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en 
fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande 
människor. Någon som ej är van karlar kan till och med bli rädd. En annan 
viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att 
hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. 
Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett 
sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda! 

Avel:
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi 
vill rekommendera. 
Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att 
byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i 
avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka 
kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. Förövrigt 
brukar Västerbottenkarlarna visa sig villiga till avel, något som 
bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid 
förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har 
utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv 
reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den 
första avkomman även om motsatt reaktion i kan sällsynta fall förekomma. 
Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin 
avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv 
mot avkomman. Sådana karlar är inte lämpliga som sällskapskarlar och du 
bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. Eventuella 
framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana 
defekter innan de tar hem honom.

Vad var det i paketet?

Nu har mitt efterlängtade paket från smartphoto kommit, jag har beställt kort därifrån flera gånger förut och alltid blivit väldigt nöjd. Smartphoto är det nya namnet på Extrafilm, det är en fotobutik på nätet där man kan beställa allt ifrån canvastavlor, till fotoböcker, vanliga fotokopior och mycket mer.
I paketet som jag fick idag så var det ett fotoställ som rymmer tolv olika bilder, det var smidigt och enkelt att göra. Laddade upp tolv bilder på deras hemsida med hjälp av några enkla knapptryckningar och sedan fick jag välja i vilken ordning jag ville att korten skulle visas. Ett kort hade lite dålig upplösning och de blev jag uppmärksammad på och bytte då genast till ett annat. Bra att man får den upplysningen så att kvaliten blir så bra som möjligt. När beställningen var gjort fick jag ett mejl på att de mottagit min order och efter några dagar fick jag ytterligare ett mejl denna gång att min produkt var skickad. Jag tycker att det är bra att man får dessa mejl så att man vet att de fått ordern samt att produkten är på väg.
Så här ser fotostället ut framifrån, jag valde att använda kort på barnen.
Den blir väldigt platt och smidig om man behöver ta med sig den någonstans.
Korten sitter fast i den smidiga spiralen som gör att det blir lätt att bläddra till nästa kort.
Så här ser den ut från sidan, handgjord elegant grå kartong, den står bra och stadigt.
Valde både kort som var svartvita och de med färg.
Jag valde att ställa fotostället vid våran fotovägg, det är enkelt för barnen att se den och även byta bilder i fall de vill göra det. Eftersom att den är liten, enkel och smidig så kommer vi säkert att byta plats på den då och då, ställa den i sovrummet och kanske även i barnens rum, den passar in överallt.

Skynda dig att beställa fina saker på smartphoto du med!

Ännu en vacker morgon

Så här vackert var det då jag släppte ut hästarna i morse

I väntan på sponsorerna

Vi hade inte så mycket för oss då vi väntade på sponsorerna
Sillen gör sig lustig då vi gjorde ordning dem för ridningen.
Johanna väntar på att sponsorerna ska anlända

Älskade häst

Du fattas mig.......

Tonläget

I dag pratade vi om tonläget då vi borstade lite hästar, hur det kan uppfattas av andra och hur man uppfattar det själv. Hur mycket som skulle bli lättare om bara tonläget var lite trevligare och hur många missförstånd som aldrig skulle uppstå om tonen var annorlunda. I bland tror jag inte folk inser vilken ton de pratar med och då kan andra missuppfatta den, eller så kanske jag har fel. De kanske vet exakt hur de låter och även har för avsikt att låta så? Hur som helst så vet jag att jag själv kan bli kort i tonen ibland och det är inte meningen alls, jag försöker tänka på hur jag säger saker och även hur folk kommer att uppfatta det. Tillexempel så försöker jag alltid svara välkommen då jag svara i telefon, inte bara namn och vart man kommit med en ton som kanske kan missuppfattas. Alla människor reagerar olika på tonläge och ibland kanske man är känsligare än annars.
Måste bara tillägga att jag trivs super på mitt jobb just nu så att ni inte får för er att det är fnurra på tråden eller nått.

Tjurigt barn!

Hämtade hem två mycket trötta barn från dagis, gjorde middag och fixade med tvätten. Plockade fram lite kläder som de skulle ta med sig till dagis i morgon och hittade ett par tunna vattentäta handskar till Lucas. Perfekt tänkte jag, om han kan ha dem så slipper vi köpa nya. Går ut i vardagsrummet och ber han prova dem så jag vet om det passar.......då bryter fjärde världskriget ut!! Han ska inte för nått i världen prova dessa vantar, tårarna sprutar och han skriker hysteriskt. Jag blir förvånad över mig själv då jag lyckas hålla lugnet så pass som jag gör ändå, ca 45 minuter senare så ger han äntligen med sig och vantprovningen på 4 sekunder går utmärkt. Tjuriga barn, måste vara efter pappa!!

Steve Jobs

När jag lyssnade på radio samtidigt som jag morgonutfodrade hästarna så blev det nyheter, Steve Jobs har dött under natten berättade en mansröst. Kändes overkligt på något sätt, även om man vet att han hade cancer så fanns det kanske ändå ett litet hopp om att han skulle leva lite längre. Dock har man via bilder kunat se hur han sakta har tynat bort, den sista bilden jag såg visade en smal och nästan grå man som inte kunde fylla ut kläderna någonstans. Mina tankar går till hans vänner och familj.

Spelkväll

Hämtade barnen på förskolan, traskade hem och gjorde middag. Han precis börja smälta maten då lillasyster ringde och behövde hämtning på stan, lastade in två trötta barn i bilen och rullade iväg. Han köra en bit innan vi kom till ett övergångsställe och när jag är nästan mitt på så kommer det en cyklist swischandes mitt framför huven, han tittade inte ens på mig utan cyklade bara vidare......shit vad rädd jag blev. När jag väl hämtat syster på stan så visade de sig att hon inte hade ätit något så hon fick följa med hem på lite middag, vips så hade min andra lillasyster fått upp nosen för att det tydligen serverades middag hos oss för innom några minuter var även hom här hemma och åt. Vilken tur att de har en sådan snäll syster. När de var mätta och nöjda så började Sanni och Lucas att spela fia med knuff och det blev mycket uppskattat, Lucas fick räkna och räkna, nyttigt värre så här på kvällen.
Lucas fick välja pjöser först, det blev grodorna. Sanni valde prinsessorna.
Spelet fick Lucas då han fyllde år
Lucas motståndare....

Skickad

Fick ett mejl idag om att min fotoprodukt från smartphoto är klar och skickad, spännande värre!

Hänga träns?

Det finns många olika sätt att hänga upp sitt träns:
Bak och fram eller lite halvt si så där i pannbandet.....
I nackstycket men tillsammans med betet
och här ett till träns som hänger i nackstycket tillsammans med bettet samt ett träns som hänger bak och fram.

Tycker att det borde vara ganska lätt att hänga tillbaka tränset "rätt" på kroken, ett tips är att kolla hur grannen hänger sitt, dock verkar det inte alltid funka.....
Hur hänger du ditt träns? =)

Vackert

Så här vacker var himlen i går när jag släppte ut hästarna strax före sju.


Trött

Är trött, kommer på mig själv att sitta och glo rätt in i den lysande datorskärmen. Kanske jag borde fundera på att gå till sängs, sova sött och vakna utvilad imorgon. Somnade tidigt igår tillsammans med Lucas, vaknade en minut innan klockan ringde i morse och kände mig faktiskt pigg, det var länge sedan den känslan fanns. Kanske borde stoppa något litet i magen innan sängen så jag inte hungrar ihjäl inatt.

Då var det gjort!

En månad har gått och ikväll var det dags för invägning, alla satt något spända och väntade på sin tur. En efter en fick vi gå in och ställa oss på vågen och sedan mäta. Måste säga att alla har varit ruskigt duktiga och kämpat på efter sin egen förmåga. Ser faktiskt redan nu fram emot nästa gång. Känner mig nöjd med min egen prestation, -3,3 kg så nu gäller det att kämpa vidare till nästa mätning.

Baka baka liten kaka

Bakade det sista idag innan kalaset, tvåfärgad fudgekaka!

4 år

Våran älskade Lucas fyller fyra år idag, fyra hela år, vart tog tiden vägen?? Känns som om det var igår jag låg på förlossningen och han kom till världen. Klockan 02.00, 3915 gram och 52 cm lång, våran älskade bäbis hade kommit till världen. En helt ny värld öppnade sig och helt plötsligt var vi tre. Älskade barn, om du bara visste hur älskad du är!
Våran gladskit
Provar hoppgungan
Smakar på saker
Sussar sött
Har han varit så här liten?
gungar
moster och lucas
iPhone kille i tidig ålder
Provar sina nya glasögon
Badar i poolen
Leker i gräset
Älskade barn
Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.

Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara

Sovmorgon?

Åhh min sovmorgon, som jag längtat.......hmm men vad händer? Jo Lucas kommer in till mig strac före halvåtta och säger att det är morgon och drar sedan upp rullgardinerna. Jaha, det var den sovmorgonen.

Middag

Är det ätardag så är det! Tacos fick det bli.

Kanan

Red Kanan för KM idag tillsammans med Lina, Sandra och Karin. Hjärtat pickade som på en liten fågelunge då bomövningen förvandlades till hinder, i min värld stora men för de andra var det nog bara bommar i luften......Med hjärtat i halsgropen hoppade jag även en oxer, kändes som om jag red emot en stor mur, Kanan väntade snällt innan hindret, hoppade och landade lika snällt på andra sidan, WOW vilken häst, undra om Rebecca vill ge han till mig??

Bakdag

Lucas fyller år i morgon så dagen har gått i ett rasande tempo, städning med bästa mammas hjälp, tvättning, bortplockning och en massa bakande. Rosa maränger, dumlekakor, snickerskakor och rispuffkakor. Tänkte hinna med tvåfärgad fudgekaka i morgon.
Det är mycket som behövs när man ska baka
Här bakas det maränger, receptet har jag fått av Sara och det finner du här.
Dutt, dutt
Issa börjar snart få kläm på detta
En färdig maräng innan den ska in i ugnen, Issa har duttat ut den och jag har lagt på strössel
Här har Lucas lagt strössel på sin maräng
redo för ugnen
Det färdiga resultatet, små rosa minmaränger
Mer bakning, här smälter Issa ljus blockchoklad i vattenbad
och häller det sedan på den blivande snickerskakan
Mera kakor bakas
Dumle i väntan på degen
Innan de ska in i ugnen
Det färdiga resultatet av dumlekakorna

RSS 2.0