God middag och IDOL

Fredag innebär tidig dag så jag hämtade barnen på förskolan vid två, traskade hem och gav dem lite rivet äpple och "bananpengar", slängde lite tvätt i maskinen och stökade undan från diskbänken (som på något konstigt sätt alltid verkar fylla på sig själv under natten...). Nu, två maskiner tvätt senare och en god middag så sitter jag i Novas rum och hoppas på att hon ska somna så jag kan gå ner och pyssla lite till innan det blir IDOL för hela slanten. Spännande att se vilka två som juryn tar med.

Skulle du sätta dig?


Medvetet skolk!

Något som kan reta mig så enormt så att jag ser rött är medvetet skolk!! Vad är det för fel på dagens ungdomar? Är det okej att göra precis som man vill, komma och gå. Så fort det inte passar så skiter man i det eller hur funkar skolan? Får eleverna bara protestera och sedan gå hem. Kan de få MVG fast de medvetet skolkar?? Hur är det tillåtet att stå och säga till en person att man ska göra en sak och sedan när den personen vänder ryggen till så struntar man i det??? Jag hoppas verkligen att jag har fel och att detta inte är tillåtet!!


Trött

Man kanske borde gå till sovrummet och lägga huvudet på kudden, sova gott och vakna till en underbar fredag!

Mat!

Nicke frågar hela tiden om och vad vi ska äta, blir han aldrig mätt?

Fredag

I morgon är det fredag och det innebär att jag slutar tidigt och även återbesök för Lilla C, jag håller tummarna och hoppas att hon är helt frisk men jag tror inte hon är det. Blir nog en sväng till och lite vila men sen så blir det nog full fart igen........hmm, jaja här sitter jag och spekulerar.

Smartphoto.se

Har beställt saker från dem förut och varit mycket nöjd, denna gång ska jag vara tespilot åt dem och det känns superspännande! Tar några dagar innan produkten kommer och jag väntar ivrigt.

om......

Jag säger inte att det är så här men om jag hade en stor schäferhane på 50-60 kg och om den var aggresiv och om jag inte orkade hålla den och om jag inte kunde säga till den när den drar i full fart mot en annan hund då skulle jag INTE ha hörlurar i öronen och stå med ryggen till med långt koppel!! Du hör nänmligen inte när andra människor och hundar kommer, även om den andra hundägaren både plingar och ropar för att få din uppmärksamhet för att kunna passera. Kanske att du nästa gång ska lämna hörlurarna hemma så att du lyssna på saker, ha koll på hunden, höra andra medmänniskor och kanske ska du även fundera på att gå lite på gym när du nu väger som 1/2 hunden, det kan det vara liiite svårt att sätta emot när den helt plöstligt bestämer sig för att hoppa iväg mot den mötande hunden.

Min dröm

Vaknad av klockan och visste knappt vad som var upp eller ned, tappade telefonen i golvet och snubblade mig ut mot hallen. Trodde inte att det var möjligt att vara så trött! Hur som helst så hade jag världens skumaste dröm inatt. Kommer inte ihåg hur den började men jag var i alla fall på promenad i skogen (mullestigen) med en häst (mysak) och långt bort får jag syn på en lös häst (ser ut som joyride eller kingen) som kommer springande emot oss. När den är ganska nära inser jag att den är helt galen och elak, försöker ta mig därifrån genom att hoppa upp på hästen jag leden men hasar bara ner längst sidan hela tiden, springer och springer. Kommer fram till en sjö (tavelsjön), går längst med den och hör en skumt ljud och vatten som "pyser upp", får syn på en späckhuggare som simmar intill kanten och sneglar på mig, försöker fortfarande ta mig bort från hästen som jagar mig och människor men jag kommer inte riktigt ihåg. Tar mig fram till en väg där jag möter någon, kan vara Nicke, vi tar oss till ett område med hus, ser ut som Haga ungefär. Här är vi jagade av människor och vi försöker ta oss in någonstans för att söka skydd, jag ser en dörr som är olåst och vi slinker in där. En vänlig familj bor i det radhuset och vi får stanna där tills vi känner oss säkra. Helt plöstligt är vi påväg igen, nu styr vi fötterna mot ett höghus (jespers tror jag) där ska vi försöka ta oss upp med en hiss men den är så liten så jag får ligga och krypa ihop mig i fosterställning och ändå tar vi oss inte förbi första våningsplanet, på något sätt tar vi oss i alla fall upp till lägenheten som är högst upp och nu blåser det så mycket ute så jag måste lägga mig på golvet helt platt med nästan på mattan för annars blir jag sjösjuk......här någonstans ringer klockan och det kanske inte är konstigt att jag är helt groggy då jag vaknar.

Idioter

Är på väg till ATG med häst, alltså har vi en hästtransport kopplad på bilen. Det finns så många idioter i trafiken, behöver jag säga nått mer??


Drömmar

Ojoj vad jag har drömt inatt, får återkomma mer sen. Handlar om galopperande hästar, späckhuggare, snälla människor, gungande hus osv. Oj oj vilken natt!


Lina är min idol

Här blev allt helt kaos men då kom Lina som en räddande ängel, allt försvann, kunde inte lägga in bilder eller nått.....-ändra redigerare, sa Lina och vipps funkade allt!! tack!

stackars skor


så här såg mina skor ut efter hagbygget

Skumt

Nu blev det skumt, provade att skiva från appen och det gick super bra! Men sen syntes inte inlägget på "min sida" utan bara på den allmänna bloggen......sen när jag skulle skriva ett nytt inlägg så har hela listen med alla saker försvunnit, typ bilder, centrering osv......

Blogg.se appen

Äntligen har den kommit, har dock inte hunnit prova den än så jag kanske inte ska skryta om den för mycket innan jag vet hur den funkar. Dock hoppas jag på att den är super! Måste prova den sen.

Astrid Lindgrens barnsjukhus

I dag kom då telefonsamtalet som jag gått och haft ont i magen för så länge, Nicke ringde upp mig och sa att "de" ringt och att vi ska få en tid. De skulle skicka en kallelse, vad det nu innebär? Kan det vara inom en vecka eller är det inom ett halvår eller år? De har sagt framåt jul sen blev det framåt vårkanten men nu pratar de i alla fall om en kallelse. Vad händer nu, hur tar vi oss dit, var ska vi bo, hur blir det med jobb, Lucas, djuren och allt annat som ska ordnas? Kan Lucas följa med, vill jag det? Får vi åka båda två eller bara en? Vem betalar vad och hur länge måste vi stanna? Har så många frågor som rusar omkring i huvudet nu, känner att det bara snurrar och att inget faller på plats. Jag har gått och tänkt på den här dagen i över ett år, flera gånger per dag. Känns som om vi nu är ett steg närmare, nu kanske det äntligen blir ett datum och sedan kanske vi kan få det överstökat så vi kan gå vidare, eller kommer vi kunna gå vidare? Kommer det att bli bra eller kommer vi att behöva göra om det? Ska vi strunta i det och vänta tills hon är större eller göra bort det nu när hon är liten? Hur kommer Nova att reagera, gör vi det för våran eller för hennes skull? Kommer hon att minnas? Har en massa frågor som behöver svar, jag vet att jag kommer att få en massa svar när vi kommer ner men nu då?

Maria och Q


Några fler bilder


Lite bilder


Filmat från hästryggen


Hur många lingon finns det i världen?

Har precis sett den filmen, precis som vanligt så är vi inte så snabba på att se nya filmer i den här familjen men ikväll hade vi tid. Jag tycker att det var en bra, lagom underhållande film som passade mig en kväll som denna då jag är lite trött. Kanske inte är en film som jag skulle se flera gånger om och om men klart sevärd om jag får bestämma.

Så här kan man också fria.....


Lite bilder

Kom till stallet precis lagom för att hinna ta ett kort på Frida och Jackpot C efter deras seger i 1.20.
Grattis!
Han se unghästarna och kunde bara inte låta bli att ta ett kort.
och ett till
och ett till
och självklart måste jag ha ett annorlunda kort annars bryter jag trenden.....
mötte den här tjejen i stallet, hon kom sexa i 1.30, snabbaste fyra felaren, fem sekunder snabbare än den som vann.....
ritten gjorde hon på den här vackra damen
Zepcan
Bild tagen i motljus

som en drake hållen av ett kinesiskt barn....

Jag fnissar så otroligt mycket över radiosportens kommentator, undra vad han refererar för sport i vanliga fall? Men han är underbar, helt plötsligt blev det spännande att lyssna på ritten på radio.
Roffes ritt, underbar kommentar: ”En skarp vänstersväng fram mot nästa hinder i vitt och gult och grönt. Över det, ooh vad lätt! Han ligger i luften som en drake hållen av ett kinesiskt barn. Vad vacker han är. Öhm hästen.”
– Han river, HAN RIVER, HAN RIVER JU, skrek Radiosportens referent Christian Olsson.

Osis


Morgonpromenad

Har varit på en underbar morgonpromenad med Lotta och hundarna, solen sken och det var höst i luften. Hundarna lekte och vi han prata en massa strunt, jag tror det blir en bra dag idag!

Drogad och tjurig

En av ridskolans hästar har på något konstigt sätt lyckats skära sig i karleden under natten, den gillar inte när man tar i bakbenen i vanliga fall så det blev inte lätt att försöka tvätta rent och undersöka. Eftersom det är tävlingar i helgen så kom jag på att veterinären kan droga den så att jag kan komma nära och titta på såret, vid två kom han och gav hästen lite lugnande samtidigt som en av våra hovslagare kom förbi och då slog vi två flugor i en smäll, tittade på såret och skodde. Såret fick jag tvätta rent och fint, var inte särskillt djupt och det var väldigt skönt, hästen får vara inne några dagar så att det inte kommer in så mkt lera och annan smuts. Hovlsagaren skulle sko efter såret var tvättat men trotts drogerna så passade hästen på att tjura, när han skulle lyfta frambenet så la den sig ner och när han skulle lyfta bakbenet så vägrade den "vika ihop" det utan hade det helt spikrakt hur han än drog det........hästar är skojiga djur! Hur som helst så gick det tillslut bra, jag fick stå vid hästens huvud och stryka den över öron, ögon och mule, då gick det bra.

Wordfeud

Det spelet håller på att äta upp hela mitt liv!! Hur ska jag ta mig ur detta? Kan villigt erkänna att jag har ett grymt beroende.........aaaahhhh. Det är så roligt och får en att tänka på annat.

06.12

05.57 pratade jag med Eva samtidigt som jag svängde in på parkeringen. Direkt då öppnade bildörren och klev ur så förstod jag att han var på plats nere vid gödselplattan, lukten som kom emot mig går inte att beskriva för någon som inte fått lukta på den själv. Jag visste redan då att han var klar och bara väntade på mig, skyndade mig in och lämnade matlådan och sedan ner till stallet. 06.12 ringer jag upp Eva och talar om att båda hästarna nu är på de evigt gröna ängarna och att allt har gått jättebra, lugnt och stilla. Jag har tänkt på ägarna till hästarna flera gånger under dagen, jag vet hur jobbigt det är men också finns det ett lugn som sprider sig då man kan tänka framåt och slipper ha detta framför sig. Nu vilar deras älskade på en bättre plats och de slipper ha ont.
Älskade RV betar också på de evigt gröna ängarna

MAT!

Jag är hungrig, jag vill ha nått att äta så om någon vänlig själ kan komma hit med lite fika så skulle jag vara glad, tack på förhand.

En förrädare

Jag känner mig som en förrädare, i morgon ska jag ta två hästar till den sista vilan och hela veckan har jag traskat förbi dem och gett dem mat. Känns så konstigt att veta att i natt är deras sista natt och i morgon får de åka till de evigt gröna ängarna där de slipper ha ont. Jag tycker inte att de är obehagligt men det finns ändå i mitt huvud att det kan gå fel, vad händer då? Vid det här laget så känner jag killarna på Umeå Djurtransporter ganska väl och de skämtar alltid med mig och säger något i stil med -jaha, det är du idag igen..... De är så ruskigt duktiga på sitt jobb, lugna och inger en sådan trygghet. De är snabba utan att stressa och tar sig alltid den tiden som behövs. Nu hoppas jag på att jag kan sova i natt och att klockan ringer när den ska så jag inte blir sen.

Hopptävling

I helgen är det dags för hopptävlingar igen, denna gång är det inne så kameran får stanna hemma. Jag hoppas på fina resultat under helgen. Åhh vad roligt om man hade fått vara med, synd bara att jag:
1. inte har någon häst
2. inte hoppar längre och hoppning är en färskvara som måste underhållas
3. att jag har blivit så feg.
Jaja, jag får fortsätta att titta på mina duktiga kamrater och hoppas på att de får pris.

Hur tänkte de nu?

undra hur de tänkte när de skrev den här rubriken?

Klipp klipp

Denna dag har mest gått ut på att klippa päls på lurviga hästar, han med två stora och sju ponnysar innan dagen var slut, givetvis han jag göra mina "vanliga" sysslor med samt hjälpa till vid den anpassade ridningen. Jag han med så många hästar för att snälla Johanna tog in dem på löpande band och för att alla stod helt stilla utan trams. Jag blir så stolt över dem då de inte ens reagerar då man startar maskinen, bara står där och tittar rakt ut. De är helt fantastiska!!

Sötnöten!


Skitsnack

Med risk för att bli halshuggen.
I hästvärlden är det väldigt mycket skitsnack och det håller på att gå mig på nerverna. När jag inte har någon egen häst så känns det som om jag hamnar enbit utanför eftersom att det verkar lättare att snacka skit med någon som inte "är inne i smeten". Nu när jag äntligen har kommit tillbaka till jobbet efter min långa ledighet så försöker jag att komma till mitt jobb med en possitiv känsla och bra humör. Jag försöker att tänka om när jag bli irriterad på saker och låter det rinna av mig istället. Nu försöker jag verkligen inte säga att allt är så lätt och enkelt med det men jag jobbar på att inte irritera mig på småsaker utan försöker istället se möjligheterna. Om jag inte får hjälp med en sak som jag tycker är självklart att jag borde få hjälp med så får jag väll göra det själv då, jag bränner säkert en extra kalori eller två genom att göra det själv. Om någon behöver hjälp med något så hjälper jag gärna till och jag förväntar mig inget tillbaka. Jag försöker att inte jaga upp mig över skräp, täcken, hinkar, grimmor, grimmskaft, flaskor, svampar, skåp, transportskydd osv osv som ligger i gången och försvårar mitt arbete. Varför jaga upp sig över saker som jag ändå har väldigt liten eller ingen möjlighet alls att påverka, jag tänker sluta ödsla energi på saker som gör mig upprör och istället lägga det på saker som gör mig glad och människor som uppskattar min hjälp. Jag försöker tänka att människor som gottar sig åt andras olycka egentligen är ganska olycklig själv. De som snackar en massa skit om andra hästar är noh bara avundsjuka. Varför bry sig om vad någon annan har för häst? Det är den personen som vill ha den, betala för den, rida den och ta hand om den, vad har du med det att göra egentligen? Nu säger jag inte att man inte får komma med vettiga och konkreta tipps och förslag till någon men man behöver inte kritisera och såra. Varför inte glädjas åt varandra och hjälpas åt, vi gillar ju egenligen samma sak, hästar!
Om jag vann snuskigt mycket pengar skulle jag köpa en riktigt dyr och bra häst för att sedan sitta där och rida 1m och 1.10 bara för att jag kan och för att jag vill. Tänk vad alla skulle tycka och tänka........
Jaja, det var bara en liten åsikt som jag hade i mitt huvud som jag nu släppt ut till er och jag vet redan att genom detta inlägg så har jag petat på många ömma tår.

Dagens hage

Dagens projekt såg ut såhär, inser att det är ett evighetsjobb vi håller på med. Fler och fler vill ha sina hagar "rensade" och det förstår jag men var ska vi få tiden ifrån och vart ska vi köra den lera som blir över???

Leriga hagar

Idag har Jonas och jag jobbat som bara den med att få till en av hagarna på jobbet
Vi började med att Jonas fick smyga ut längst kanten för att tömma vattentunnan
Sen fick han gå längst kanten tillbaka för att inte sjunka ner i leran
Bort med elbanden och in med traktorn
Sen var det bara att börja tömma hagen på massa lera och skit. Vi fick även dika ur i diket så att det inte skulle rinna till något vatten därifrån.
Här kan men se att det är ganska mycket lera som plockas bort
Efter att vi tagit bort det som gick så fyllde Jonas på med nytt fint material

I morgon ska vi ta tag i nästa hage samt avdelning av en annan, kan lova att dagarna går, det är inte så att man kan sitta och pilla sig i naveln direkt.
Så här ser morgondagens hage ut
Kanske lättare att se på den här bilden, liknar mer en puckelpist än en hage......

15 år

Idag har vi varit tillsammans i 15 år, tänk vad tiden går fort. Vi har hunnit med rätt mycket på den tiden, bråkat, skrattat, kramats, gråtit, hållt ihop, sorg, glädje, haft delade meningar, slutat grundskolan, slutat gymnasiet, bott i olka städer då jag jobbade i Kalmar och Nicke fortfarande gick i skolan, flyttat ihop, bytt upp oss till större lägenhet, köpt hus, köpt och sålt bilar, fått två underbara barn, varit på semester, träffat underbara människor och massa massa mer. Nu blir det full fart framåt mot nya äventyr tillsammans!

Avstängd väg

Igår när vi skulle ner på stan och äta middag så blev det stopp i rondellen
Två lastbilar med vingar till vindkraftverk.

Duktig hund

Hade med mig Gizmo när jag åkte itll stallet idag, han är helt underbar att ha med. Glad, lydig, lyhör och nyfiken. Kanske dock lite för nyfiken eftersom han provade att springa in i Theas hage och fick svansen över elbandet, behöver jag säga att han inte gick in dit något mer?
Under hoppningen låg Gizmo intill banan hela passet, rörde inte en fena, tittade bara nyfiket på vad som hände. Mest nyfiken var dock Sparven.
Sparven tittar nyfiket över staketet.
Tror Gizmo gillar att vara i stallet, många som klappar på han, rörelse hela tiden och mycket spännande lukter.

Vackert

Himlen var så vacker i går men precis som Jesper säger så gör det sig tyvärr inte lika bra på bild som i verkligheten

Nyfiken

Nicke håller på att bygga ett skåp i köket, Nova vill vara med så att hon inte missar nått spännande.
(rena strumpbyxor.....)

EM-GULD!

Tjoho! Roffe och Ninja har tagit EM-guld, kan inte mer än säga GRATTIS, fan vad ni är bra!

Läs mer här på hästmagazinet
eller på Aftonbladet

Duktiga hästen

KM hoppade på Grodan idag och han gick som en gud, hoppade högt över alla hinder och var reglerbar hela tiden. Nu får han vänta på att sin matte kommer hem så hon kan trimma inför helgen.

2 månader och 1 dag!


Grodan

Började morgonen med en promenad tillsammans med Lotta och Matilda, åkte vidare till stallet, mockade och red sedan på en mycket fin häst. Han var lyhörd, pigg och vaken, lyssnade på vad jag ville och skötte sig bara bra. Släppte ut han i hagen och fyllde vatten tunnan som var helt tom. I morgon ska KM hoppa och det vore roligt om han skötte sig så att jag inte tryckt på fel knappar idag, men det kändes bra i alla fall.

Älgen flög in i hästtransporten

Läste precis en artikel i Aftonbladet om en travhäst som fick oväntat besök i hästtransporten.

Nova

Sanni har tagit kort på Novas små crocs
och hennes små stövlar

Matlådor

Nicke undrade om vi inte kunde ta och äta varsin matlåda till middag
Jag - men jag vill inte äta en matlåda till fredagsmiddag, jag vill äta nått annat.
Nicke - men vi kan lägga det på en tallrik........

Egen teknik för att slippa barnet!

Plexus är så söt, när han tycker Nova är jobbig och blir "för mycket" så slickar han henne hysteriskt i ansiktet och vips så är hon borta. Hon gillar inte att bli pussade över allt så hon försvinner illa kvickt!

Fredag!

Tjoho, det är fredag!! Hoppas ni får en trevlig kväll.

Sängen

Nu blir det till att packa ihop, dra sig upp på övervåningen och slutligen landa på kudden. Var på jobbet redan klockan sex i morse för att hinna göra klart alla saker i tid innan alla små lemlar anlände och ska ha morgonmat.

Körning

Camaro står och väntar på att vi ska gå ut och sela på.
Vagnarna är på och vi ger oss iväg på en trevlig tur i skogen.

Tuggummikulor

Kunde inte motstå denna söta lilla burk med tuggummikulor, den är nog runt 8 cm hög och gjorde succé när jag kom hem.

Åtgärdat?

Har försökt ta hjälp av min duktiga lillasyster för att åtgärda det skumma felet som tydligen funnits här på bloggen. Jag har själv inte vetat om felet men efter att jag fått den upplysningen har jag sökt med ljus och lykta efter vad som skulle kunnat vara fel. Det går att läsa bloggen från mac och på telefoner men inte från vissa pc. Nu har vi återställt kodmallen och tagit bort allt "skräp" som legat på sidorna. Jag hoppas att felet nu ska vara åtgärdat och att ni åter kan titta in då och då.

Irriterande

I går kom Lucas hem från förskolan och hade blivit puttad, enligt fröken hade han varit duktig och inte puttat tillbaka. Jag blev lite irriterad för jag tycker inte det ska hända men tänkte att visst saker kan hända och de är barn som leker och ibland går det överstyr, det var bra att han inte puttade tillbaka i alla fall. I dag när Nicke hämtade han så hade han ett rivsår på kinden som var blodigt, väldigt väldigt lite blod men dock blodigt och röd runt detta stort som en femkrona ungefär. Visst att man i en lek kan råka riva varandra men det kommer sällan blod och om det gör det tycker jag att leken kanske har varit i vildaste laget. Jag kanske är känsligt och gnällig men jag är inte så sugen på att han ska komma hem och varit med om sådan här saker varje dag. Enligt Nicke var det inte samma barn idag men för mig är det ändå irriterande.......

Lastning av häst

Jag har lastat häst hela dagen, ja kanske inte exakt hela dagen men nästan i alla fall, har nog lastat minst 50 gånger. Varför har jag då lastat så många gånger? Jo för att vi hade en häst som skulle till veterinären som är svårlastad, hon är inte dum eller stressad, hon bara stannar framför rampen och där växer hon fast. Jag kan lova att vi provat en massa olika metoder för att få henne att gå in utan att växa fast eller att gå nästan hela vägen in och sedan stanna när det är två dm kvar, växa fast där för att sedan backa tillbaka till ruta ett. Hon blir aldrig dum, slänger sig, sparkar, stegrar eller andra hyss, bara växer fast. Min nyaste metod idag var att låna en transport med fronturlastning så att hon ska lära sig att tänka framåt hela tiden. Jag ville att hon skulle kunna gå rakt igenom utan att bli stressad eller stanna, från början var jag själv för jag ville inte att hon skulle bli spänd av människor runt omkring henne utan bara fokusera på att inte "stänga av". Hon fick gott om tid på sig att nosa, titta och pilla på saker innan jag kände att hon var så pass avslappnad så att hon kunde börja fundera på att kliva på. Vi provade att gå på från "fel" håll för där har hon inga läskiga erfarenheter utan hon kunde se det med nya ögon. Wipps så gick hon rakt igenom utan att stressa. Vi provade från andra hållet men det blev direkt läskigt. Provade lite till och hon gick nästan in flera gånger, avslappnad och lyhörd. Eftersom att jag måste hinna fler saker under dagen så fick hon en massa klappar och sedan fick hon gå in i boxen en stund. Tog en snabb fika innan jag gjorde samma sak igen, gav henne tid, mutade med mat och visade att inget var farligt. Denna gång fick jag henne att gå igenom en gång åt "rätt håll", sen bestämde hon sig för att kliva upp och stanna två decimeter innan hon är helt inne, där hamnade vi i ett döläge så jag bestämde att vi backade ur och tag lite vila i boxen igen. Kändes ändå bra eftersom det var jag som backade och hon var lugn hela tiden. Åter till hästen efter lite tidsbestämda sysslor, denna gång var hon avslappnad och "kontaktbar" från första stund, bestämde att ta hjälp av Jonas då han aldrig varit med vid hennes lastning och kunde komma med nya ideer. Jonas var full av nya tankar och med hans hjälp kunde vi gå igenom flertalet gånger utan att tveka. Efter att hon kunde detta galant så belv det dags att kasta i sig lite lunch och ut till hästen igen. Nu var målet att hon skulle kunna gå på och sedan stanna när hon stod på transporten för att sedan gå ut framåt då jag sa att det var okej. Hon förstod snabbt vad vi menade och skötte sig super. Vi stängde igen fronturlastningen och förökte igen, tvärstopp!! Skulle inte gå på, nu provade hon dock en nuy metod, att zick zacka framför istället för att tänka framåt. Ner med fronturlastningen men lär bommen fram vara kvar, nu klev hon upp men stannade på sina berömda två decimeter innan hon är helt inne. Vi bestämde att backa upp mot kallstallet så hon inte skulle tänka på att gå på sidan utan bara ha valet att gå framåt. Sagt och gjort, Jonas backade upp och vi började om på ruta ett, gick rakt igenom åt båda hållen och det var inga problem, sen upp med bara bommen och försöka få henne att gå på, hon tvekade två gånger men sen gick hon bara rakt på och stod som ett ljus, hon fick god havre och en massa klappar. Vi väntade lite med att stänga så hon kunde slappna av helt, jag vill inte att hon ska tro att så fort hon är på transporten så smälls allt igen, vips iväg.
Hon stod helt avslappnat hela vägen till veterinären, skötte sig klockrent under utredningen. När vi skulle hem så gjorde jag likadant som hemma, hon fick gå igenom tre gånger innan vi stänge bommen fram och lastade på en avslappnad och lyhörd häst. Kunde nästan inte tro att det var sant, hon gick på utan bråk!!! Jag blir så glad, hon är så lättlärd och litar på en till 100%. Jag ska träna henne minst en gång till innan återkollen men om jag tänker på dagens framsteg så var det att gå från -10 till +8, duktiga hästen!

fel?

Några av er säger att det är nått fel på bloggen och att den inte alltid går att läsa, jag vet inte riktigt vad felet är men jag ska försöka ta hjälp av min lillasyster som brukar kunna lösa det mesta.

Kö och vattenpölar

Jag gruvar mig när jag ska åka hem från jobbet, jag vill verkligen inte stå i bilkö, jag vill inte, vill inte, vill inte!!! Jag är världens sämsta på att köa, jag skulle inte kunna tänka mig att flytta till en storstad och köa varje dag. Jag älskar att börja tidigt, trafiken flyter på att ett lugn infinner sig. Jag är inte skapt för bilkö!
I dag behövde jag inte stanna vid VK utan jag tog mig till och med igenom rondellen.....
Eftersom att det har regnat här i evigheter känns det som så kan det bildas vattenpölar lite här och där. Jag försökte fota en stor vattenpöl när jag väntade på min tur i kön, dock syns den inte så bra. Den börjar vid kanten på min runta och sträcker sig hela vägen ut till E4:an och lika bred som vägen.
Här kommer det en bil som försöker köra lite försiktigt genom vattenpölen....

Två rymmare

I morse då jag kom till jobbet hade jag två söta rymmare nere i stallet.
Söta flaxman ligger och sover i stallgången, han tittar kanppt på mig då öppnar dörren.
Jag går ända fram och klappar han lite på huvudet innan jag helt enkelt bestämmer mig för att låta honom ligga kvar tills det är dags att gå ut i hagen. Tur att vissa får sovmorgon.
I det andra stallet hittade jag denna kille
Han kom villigt fram och lät sig ledas hem, undra om det berodde på att havren som jag precis efter skulle servera?

armen

En dagsbild så jag vet hur den läker

Trafikkaos

Dagen började med att vi väcktes av den värsta åskknallen jag någonsin hört och efter det öppnade sig himlen samtidigt som det blåste storm. Klev upp, fixade en kesella och väntade på att det värsta regnet skulle dra över innan jag gick ut med hundarna. Åkte till jobbet strax efter klockan sex och när jag kom fram hade regnet nästan avtagit helt, täckade nåra av våra känsliga hästar, fodrade och släppte ut ensamhästarna. Över på andra sidan och fodrade där, krattade och sopade innan vi kollade på Chelsea som fått sig en spark vid bogen. Verkar inte vara någon större fara men hon får stå i box och vila någon dag så att "lårkakan" ger med sig lite. Efter fikat tog jag tag i Lilla C, hon har inte uppfört sig på lektion så jag tänkte att vi skulle göra något som hon tycker är roligt, tömkörning! På med loksele och långa tömmar innan vi traskade ut i stora ridhuset, hade en pigg och lydig häst framför mig hela tiden, flyttade, gjorde halt och ryggade utan minsta besvär. Började i höger varv och hästen skötte sig super, när jag sedan skulle jobba i vänster varv märkte jag direkt att nått var fel. Hon slickade öronen bakåt, rullade in halsen, sprang som ett u och slog bakut gång på gång. Gick tillbaka till höger varv och hästen gick kanon igen. Över till vänster igen, åter samma sak men nu var det lite mer att hon sprang iväg sidledes och försökte byta varv. Åter till höger, pigg, lydig och välbalanserad, vänster igen och samma sak.....Anders kom förbi och jag lät han prova, han föreslog att vi skulle ta bort bakselen och se om det blev bättre men det blev ingen skillnad. Han hade samma problem som gick trotts att han är så skicklig på att tömköra. Vi var helt överräns om att något inte stämmer så vi avslutade och gick in. Stannade vid hovslagarspiltan och gick upp och ner några gånger bara för att tala om för henne att hon i grunden har en bra utbildning och uppfostran trotts att hon ibland försöker smita undan från det. Disskuterade mina tankar och teorier med Eva och Stina, de ville se henne på lina och vi traskade ut i ridhuset igen. När hon nu bara fick springa fritt så surade hon de första stegen men sedan var hon "som vanligt", lät henne göra några övergångar och man kunde se att hon inte såg riktigt jämn ut när hon bröt av från galopp till trav. Varför har hon inte visat någon hälta utan bara surat? Varför ska hon vara en sådan som biter ihop och inte bara linkar lite så man förstår. Nu ska jag inte måla fn på väggen men jag älsar ju denna lilla krabat och jag vill inte att hon ska ha ont. Vi har bokat en tid för utredning på onsdag, hoppas bara att vi får in henne i transporten.....
Lilla C

Passade på att kolla på Carisma då vi ända var igång och hon var fortfarande halt så vi bestämde att det var dags att kolla upp på allvar. Åkte till kliniken och röntgade, man kunde se att hon fått en rejäl smäll på griffelbenet men att det ändå var intakt, nu väntar vi bara på att såret ska läka och efter det borde hon blir bra.
På vägen hem från jobbet var det totalt trafikkaos och så kommer det att vara i flera dagar, jag som hatar kaos!!

Duschen

Här borde det komma ett inlägg om dagen men det får bli efter duschen, jag är så snuskrigt skitig så jag vill inte ens umågs med mig själv......

Andra dagen

1 dag efter

Lådan

Efter några veckors torkande så gav jag mig idag på det andra varvet på lådan som ska användas till våra dynor i uterummet. Trodde nästan aldrig att vi skulle bli klara för det är väldigt lätt för den här familjen att påbörja saker utan att avsluta dem, men nu är det gjort. Det enda som saknas nu är den kudde som ska ligga ovanpå, tanken är att jag ska sy den och bara att komma oss för att köpa tyg och "fyllning" så ser jag hur veckorna rasras iväg men kanske om jag kan vara klar lagom till vårkanten?? Der vore ändå en rimlig tid tycker jag....

Jour

Hade jour på jobbet i helgen och i morse kom det berömda *pling pling* i telefonen. Skyndade mig att läsa och tydligen hade en av tjejerna som skulle jobba i stallet inte dykt upp, slänge på mig kläderna och åkte till jobbet. Vi gav mat och släppte ut alla hästarna innan vi började mocka. När vi var helt klara i ponnystallet så gick jag upp och försökte få ta på personen som skulle jobba men det var stört omöjligt, fel nummer på det ena och på den andra var det ingen som svarade. Fick hjälpa av Eva att komma på några förslag på tjejer som kunde jobba och Linn den ängeln kunde ställa upp!! Skyndade mig ner i stallet igen och mockade klart resten av spiltorna och lagom till det blev dags för att mocka boxarna så dök min räddare upp och jag kunde åka hem igen. Det var i alla fall en väldigt trevlig och snäll tjej som jag delade min morgon med och sedan var man pigg och alert för resten av dagen.

Lindrar

Så här ser armen ut, röd. Kanske inte ser så aj aj ut men det svider.
Världens bästa smörja när man bränt sig på något.

Rent och städat

Då har dammsugaren varit framme, leksakerna blivit bortplockade, tvätten blivit vikt och diskmaskinen diskat färdigt. Är det nu man kan säga att lördagsmyset infinner sig, tacos till middag och sedan kanske en filmen med lite smått och gott.

Vem vred på kranen?

Vem har öppnat kranen till regnet?? Det vräker ner, som om himlen vore öppen!!! iiiii

Jätteont!

om någon av mina vänner någonsin har funderat på att föra hela underarmen över het ånga bara för att prova hur det skulle kännas så kan jag tala om för er att det gör ont, jätteont faktiskt!

Krymper

Efter att jag fick en kommentar av Jonahs mamma så insåg jag att nog var väldigt trött i går då jag skrev inlägget. Jag tänkte berätta för er att jag verkar krympa, tyvärr så är det inte att krympa i midjemått/vikt (eller det vet jag inte än för det är tre veckor till nästa mätning) men jag verkar i alla fall krympa under dagen på jobbet. När jag sätter mig i bilen på morgonen så får jag alltid vinkla upp backspegeln så jag kan se ordentligt i den och sedan när jag ska åka hem från jobbet så får jag alltid ställa ner den igen......jag blir alltså lite kortare under dagen.......jag tycker redan att jag är kort så inte behöver jag krympa ännu mer?

Jaha ja


Trött

Jag är på tok för trött för att blogga nu, får bli i morgon istället. Tänkte berätta om att jag verkar krympa och dagens träning. Nu blir det sängen.

Överlevde hästspark i huvudet


Trötta barn

Barnen är så trötta nu när de är på dagis, Nicke hämtar dem vid tre och sedan är jag hemma strax före fyra. Vi hinner precis äta middag innan humöret dalar och gnället kommer. De gnäller för att de är trötta så man får försöka roa dem så gott man kan så att de inte somnar allt för tidigt. Nova hinner nätt och jämt landa på kudden innan hon somnar, Lucas däremot gör allt för att hålla sig vaken, han är så trött så att ögonen går i kors men han ska absolut inte sova......konstiga barn, sova som är så skönt.

Torsdag

Behöver jag ens säga att dagarna rusa fram, nä jag tänkte väll det. I dag är det torsdag och det innebär att vi åker och äter lunch på stan, riktigt trevligt torsdagsnöje. Gick och tittade på lite kläder till Nova då hon har lite lite till dagis ( jaja förskolan men jag säger dagis), hittade två tröjor och sedan råkade jag se en lite söt onepice som fullkomligen hoppade ner i min famn och vägrade släppa så jag hade inget annat val än att ta med den till kassan och låta den följa med hem, den är blå/röd med vita stjärnor.
Tre små plagg till en liten tjej
Den här personen fick jag dela baksäte med hem, det var inte lätt men någon var tvungen att göra det.....
Cassie var trött då de kom in från hagen så det blev en liten powernap
Så här nära kom Lilla C då jag skulle försöka fota henne, att bli kliad är det enda hon tänker på
Här är lilla sjuklingen, tro inte att jag kom ihåg att fota såret.

Himlen

Är det där uppe våra älskade finns, tittar de ner på oss eller är de bara vi som tittar upp på dem? Varför kan livet vara så orättvist? Man kan inte leva för evigt, var rädd om det du har, lev här och nu, älska det du har istället för att jaga det du saknar. Nu menar jag inte på något sätt att man inte ska få längta till saker men ibland kanske man ska stanna upp och se vad man har inte bara se det man saknar, ta vara på dagen och passa på att leva.

Frisk kille

Dagarna på jobbet rusar fram, fodring, krattning, sopning, mockning osv osv Stor del av dagen har spenderats på ATG för återkoll av våra tre hästar, två fick lite påbackning och en var helt frisk. De skötte sig som vanligt helt super och stod helt stilla vid sina undersökningar, jag blir verkligen stolt över dem. Band dock upp dem i boxen eftersom en av dem rev ner halv fönstret förra gången vi var där.....
En frisk kille!

Medan jag stod och väntade på Eva som körde våra hästar fram och tillbaka så fick en av hästarna som redan var på kliniken när vi kom dit vandra vidare till de evigt gröna ängarna, det blir en konstig stämning när detta sker....så uppenbart hur skört livet är. Jag känner att jag stannar upp och faktiskt uppskattar livet lite mer, det gjorde inte så mycket att våra hästar hade lite markeringar kvar, de levde i alla fall.
Carisma var lite bättre idag för hon var inte längre halt, dock så är hon fortfarande väldigt svullen men det går åt rätt håll.

Fotboll

Ligger i sängen och ser på fotbollen och NEJ jag missar inte IDOL för det spelar jag in, hatar reklam så detta passar mig perfekt. Väntar på att Nicke ska komma hem så att vi kan äta något litet innan magen vänder ut och in på sig själv, tror att min hunger sitter i huvudet.....bara för att jag ska äta bättre så får min hjärna för sig att jag måste äta oftare. Hmm, jaja får ta något litet att knapra på i alla fall.

Såret

Glömde givetvis att skriva att jag även tog hand om stackars Carismas sårig ben, i dag var hela benet jämntjockt, hela bandaget nerblodat och såret så där äckligt som bandagerade sår kan bli. Helst skulle jag vilja att det fick lufttorka men såret är fortfarande för stort och djupt så det kan jag glömma........nu kände jag att det låter som om såret är jättestort, det är kanske bara runt tre centimeter långt men det glipar rejält och är djupt , det rann fortfarande blod när jag petade på det idag. Hoppas svullnaden har gått ner tills i morgon och att såret dragit ihop sig, då tänkte jag att hon kanske kunde få vara utan bandage i boxen en liten stund i alla fall.......

Andra dagen

Andra dagen på jobbet är avklarad och jag känner mig fortfarande lika glad och pigg, sover dock som en klubbad säl på natten. Började med att ge hö och havre till rs-hästarna samt släppa ut ensamhästarna innan jag gick över och hjälpte Eva med privatsidan. Strax före nio var vi klara med fodring, krattning och sopning, passade på att sopa på gödselplattan då jag ändå hade ångan upp. Efter fikat fixade vi klart med en tavla som ska sitta nere i stallet, det är upptejpat så som våra hagar är och sedan små magneter med hästarnas namn på, på det här sättet är det lätt att flytta hästar mellan olika hagar och alla vet i vilken hage den ska stå. Sen när hästen ska hem till sin rätta hage igen så flyttar man bara tillbaka den lilla "namnmagneten" till "rätt" hage och allt är i sin ordning.
Fodrade lunch och havre på rs-sidan innan Maria och jag gick upp och kollade vilka tillridningshästar som ligger på våran lott, fixade lite med hemsidan och sedan lunch. Efter lunchen red jag en av de hästarna som ligger på min lott, Diana. Ett trevlig d-ponnysto som inte är dum eller så utan behöver bara lite vägledning med formen och sätta lite muskler. I morgon hoppas jag att det inte tar allt för lång tid på ATG för då hinner jag rida någon av de andra hästarna som ligger på min lott, Cobra eller kanske Dixon.
Tog in alla hästar innan fikat och efter det blev fodring och en avslutande HAB lektion. Ser fram emot en ny dag i morgon!

SURF söndag


Första dagen

Japp då var första dagen på jobbet avklarad, han med rätt mycket måste jag säga. Det märks dock att jag varit ledig länge för i vanliga fall så har jag lite bättre koll på vad som ska göras och vad som ska prioriteras. Måste ta reda på vilka tillridningshästar jag ska ha och vilka dagar de ska ridas, måste klippa man och svans på vissa och även ta fram klippmaskinen och ta bort en massa päls, ta hand om våra små sjuklingar tex stackars Carisma som fick sig en spark idag, städa i hörummet, skruva upp namnskyltar, byta foderskyltar osv osv.
Vi köpte fyra nya hinkar till betforn i dag, blir super så varje häst får sin egen hink. Skönt att slippa dela från den stora hinken samt kunna ge extra havre direkt i hinken så att allt är klart till kvällen. Var riktigt roliga att jobba idag, energin var på topp och allt kändes lätt, jag ska tänka tillbaka på det när snön viner runt knutarna och det är -25 C ute.
Treorna var och red idag, en person tyckte tydligen att någon annan skulle hänga tillbaka sakerna på rätt plats......
Ser fram emot en ny dag på jobbet i morgon!

Gott med ben

Hundarna fick två ben av Britta ikväll, gissa om de gick i taket av glädje?

Jobb i morgon!

Då blir det jobb i morgon, vågar knapp säga det men det ska bli riktigt roligt att gå till jobbet och få röra på sig, träffa sina arbetskamrater och se alla människor som man har saknat.

SURF lördag


Sötmunken!

klipp klopp, klipp klopp hörde jag bakom mig och när jag vänder mig om finner jag denna lilla sötmunk! Telefonen i högsta hugg och gummistövlar på, undra om hon tycker att hennes föräldrar pratar för mycket i telefon??

Högt upp

Jag vet att bilden är så dålig en bild antagligen kan bli men Jesper bor i alla fall högt upp

Dammråttor vs jenny 0-1

Äntligen klar med dammsugningen och alla dammråttor fick flytta ut, tror dock att de ligger i någon gömd håla och bara väntar på att jag ska plocka bort dammsugaren så att de kan komma ut och dansa fritt över golvet.

Sötisen!


Inskolning dag 4

Lucas och jag har precis ätit lunch och ligger nu i soffan och ser lite på TV, Nova ska äta och sova på dagis i dag så de kommer hem efter det. Hoppas nu att hon kan somna med de andra barnen, hon har sovit ute i vagnen i hela sitt liv så nu håller jag tummarna för att hon somnar snällt på madrassen med de andra barnen.

RSS 2.0