Men nu får det vara nog!

Känner mig ganska frisk nu, inte någon direkt symtom på sjukdom förutom febern som vägrar ge med sig. Känns lite overkligt att titta på termometern och den visar feber när man känner sig frisk men trött. Dock så kände jag att jag nästan ville börja gråt ikväll när jag skulle gå till sängs och upptäcker att jag har fått massvis med prickar i knävecken, på magen, låren och handlederna. De kliar som bara den och om man googlar runt så ser det ut som om det är nässelutslag. JAG VILL INTE VARA SJUK NÅGOT MER, LÄMNA MIG IFRED!!!!! Jag tänker dra täcket över huvudet och vakna frisk i morgon, så det så!!

Köpt filmen!

Blir så irriterad och less varje gång vi köper en dvd film och det börjar med sju stycken trailer, varningstexter för att kopiera eller ladda ner film och sedan reklam. HALLÅ!!! JAG HAR KÖPT FILMEN!! JAG VILL SE FILMEN INTE EN MASSA ANNAN SKIT!!! Är det inte precis det här jag betalar för att slippa?? Om jag vill se reklam och annan skit så kan jag lika gärna kolla på en film på tv4 eller tv3. Det är en ren djungel att ta sig fram till menyn bara för att starta filmen, suck.
Samma sak stör mig när jag är på BIO, jag betalar dyra pengar för att gå och se film, då vill jag inte se 15 min reklam. Visst jag kan tänka mig att se någon ny trailer när jag är på BIO för där byts det ut (på dvd filmen är det samma om 10 år) och man kanske är intresserad av att se någon annan film på BIO.

Skickliga på att smida skor


Frisk!

Känner mig nästan helt frisk!!! Tjoho!!! Just för tillfället är det bara hostan och febern som ska bort. Har än så länge rört mig"fritt" i huset utan att må dåligt på något sätt. Håll alla tummar och tår för att denna bihåleinflammation är ett minne blott.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Stockholm

Hur ska jag veta??

Hur i hela friden ska jag veta hur länge jag ska äta medicinen???? Det står inget på den om hur många dagar jag ska äta, bara 1 tablett 2 gånger dagligen. Jag kan ju inte äta upp alla tabletter, det är 30 stycken...... På den andra medicinen står det iaf 10-14 dagar.

Trotsåldern

Lucas måste vara i trotsåldern på nått sätt, han har så fruktansvärt mycket åsikter om allt så ibland känner jag mig helt hjälplös. Förstå mig rätt, jag tycker att det är bra med en egen vilja men ibland går det överstyr. Han kör med olika saker som att han inte kan klä på sig, han kan inte äta själv, han hör inte vad man säger, han är medvetet taskig mot sin lillasyster och just nu ikväll ligger han inne på sitt rum och skriker allt var han kan - jag vill inte ligga på mitt rum!!!!! jag vill inte ligga på mitt rum!!! Vi går in och berättar för han att han visst ska ligga på sitt rum och sova, klockan är mycket och det är dagis i morgon. Men tro inte att han ger sig. Det är inte jätteroligt då Nova sover att man är inte så sugen på att hon ska vakna. Mellan hans små trotsiga påhitt så är han på ett strålande humör, hjälpsam, lyhörd och ödmjuk. Hur länge kan detta hålla i sig? Någon som känner till några bra knep för den underbara trotsåldern?

Tjoho!

Jag känner mig nästan frisk!! Nästan ingen yrsel och ingen huvudvärk, det jag kan märka fortfarande är att jag börjar svettas mängder om jag är uppe och traskar mer än ca fem minuter. I morgon kommer jag att vara stålkvinnan igen, det känner jag på mig!

03.37

Ja det var den tiden som jag kapitulerad för hostan och släpade mig ner till köket för att hämta hostmedicinen. Sörplade i mig 10 ml och släpade mig till sägen igen, somnade om och sov som en gud tills Nicke kom och väckte mig med orden -Lucas måste vara hemma han är sjuk......jag visste knappt vad som var upp och ner, det kände som världens värsta bakfylla och jag ville bara somna om. Tur Lucas är en stor kille som klarar sig rätt bra själv. Halv tio kom han och väckte mig, vi åt frukost och sedan har jag legat i soffan och spelat lite spel med han. Rätt som det var så kröp det fram att han inte alls var sjuk, det var nått han bara hade sagt. Listiga lilla barn! Bihåleinflamationen känns över förväntan idag dock tror jag att jag passar på att dra i mig starka hostmediciner mitt i natten om jag ska bli så här knäckt....nu vill jag bara bli helt frisk.

Söt kattunge


Mycket bättre

I kväll känner jag mig mycket bättre, har till och med varit uppe hos min pappa och ätit födelsedagsmiddag med resten av familjen. Ingen yrsel och ingen huvudvärk, är dock väldigt trött nu så man märker att man fortfarande inte riktigt är i fas. Fortsätter det i den här takten så är jag nog snart frisk, tjoho!

Buck

Såg ung och bortskämd på SVT1 i går och när det var slut så rullade nästa tvprogram bara på. BUCK hette det och jag satt som klistrad framför tv:n i 1.5 timma. Shit vilken duktig man! Såg att den går i repris 00.35 i natt för er som missade den och känner en nyfikna eller så kan ni se den på SVTplay. Trailern visar bara ett snabbt sammandrag av en lång och gripande dokumentär. TIll och med Nicke tittade vissa stunder.
 
Amerikansk dokumentär från 2011. Buck Brannaman har utvecklat en enastående, och mycket framgångsrik metod, att hantera och träna hästar. Den går ut på att kommunicera med hästarna med hjälp av ett lyhört ledarskap och utan straff. Till vardags reser han mellan rancher, där han lär ut metoden till hästägarna. Han tillbringar större delen av året på vägen, utan sin fru och sina döttrar. Bucks barndom var osäker. En missbrukande far misshandlade honom och hans bror, och de tvingades uppträda med allehanda tricks. Vändningen kom när en fotbollstränare, efter ha sett ärren på Bucks rygg och ben, hjälpte honom att komma vidare och få en fosterfamilj.

bihåleinflammation

Då har jag varit på vårdcentralen och blivit undersökt, åkte hem lite fattigare och med två olika sorters mediciner. Nu jädrans ska jag bli frisk, är inte ofta sjuk och man känner sig som en skurk när man väl är det. Dock är det bara att inse att sängen är min enda plats just nu, får yrsel och huvudvärk så fort jag kliver upp, snorar, hostar och nyser. Dock känns det som om det är på väg åt rätt håll så med lite medicin i bagaget ska jag nog snart vara på fötter igen.

Vårdcentralen

Nä, nu är jag less på att ligga här och vänta på att bli frisk. Ska ta mig till vårdcentralen och dela med mig lite av mitt blod och kanske få lite mediciner så att jag snart är i fas igen.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Gamleby, Västervik

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Skäggs Gård med Tjauls, Gotland 

Dagens status

Ögonen - Mycket bättre, inget kladd bara massa "gros"
Halsen - Rakblad som skär hela tiden, tar en halstablett
Huvudet - Ingen dunkaden huvudvärk, första morgonen på flera dagar
Hostan - Mer torrhosta än slem, borde vara bra....
Näsan - Inget snor och inga näsdroppar (än)
Örat - Inget ont i örat idag, dock hör jag fortfarande väldigt dåligt. Som om det är tilltäppt med bomull
Kroppen - Än så länga inga kraftiga blodtrycksfall
Feber - 37,8 högre än gårdagens morgontemperatur men längre än eftermiddagens temperatur.
På det hela taget känner jag mig än så läge piggare idag än i går, kanske det går åt rätt håll? Känner en viss stress över att bli frisk då det är bröllop på lördag.

Trött

Går till badrummet för att göra mig klar för kvällen, petar i mig mina mediciner och tittar till i spegeln. Wiii, hjälp!!! Vad är det för hårigt monster med röda ögon som tittar tillbaka i spegeln??? Skyndar mig att göra mig klar och kryper ner i sängen. När jag är precis mellan sömn och vakenhet så slår de mig helt plötsligt att jag glömde borsta tänderna. Hur trött kan man vara? Glömma tänderna.....ja det var bara till att kliva upp ur den varma sängen och tassa iväg till badrummet för andra gången.

Simskola

I dag har Lucas haft sin första lektion på simskolan och jag tror att han tycker det var riktigt roligt. Ska bli spännande att se vad de får lära sig och hur de utvecklas under dessa veckor. Kanske han vill fortsätta till våren med en ny kurs, vem vet.

Bättre

Känner mig mycket bättre idag, ögonen gick att öppna även om de var kladdiga, ingen feber och mindre snor. Dock är jag fortfarande väldigt tung i huvudet och har ganska mycket slem när jag hostar. Jag ser ljuset!

Alice - Samson


Malaki Paul


Luckan exploderade!

För några veckor sedan satt Nicke och jag i köket och åt frukost när vi hörde ett konstigt ljud. Vi försöker lokalisera ljudet, Nicke rusar in i tvättstugan och jag hör en ramsa av svordommar och sedan tystnar ljudet. Jag rusar efter och sedan står vi sida vid sida och tittar på tvättmaskinen. Luckan har exploderat!! Som tur är så har luckan ett plasthölje på utsidan och det har klarat explosionen så ljudet vi hörde var allt glas som raslade omkring i "luckan". Där står vi sida vid sida och tittar på vår kvalitetstvättmaskin som ska hålla i 100 år. Vad gör vi nu??  Nicke letar reda på kvittot och givetvis har garantin precis löpt ut!! Vi ringer butiken ändå och de vill inte gärna veta av oss eftersom garantin löpt ut så vi får ett annat nummer som är till en reperationsfirma. Nicke ringer till dem och de är villiga att hjälpa oss för nätta 2.500 + moms!! Nu hade min puls stegrat rejält och jag kände att ilskan började ta vid. Här köper man en kvalitetsmaskin som ska stå för kvalitet och lång hållbarhet! Nicke är alltid så snäll så han vill inte ringa och gnälla hos någon och vill absolut inte stöta sig med någon heller så han behåller lugnet och tänker snällt betala. Det är här någonstans som jag känner att jag inte tänker acceptera detta utan fiskar upp telefonen och ringer till Miele med en puls på 180. I andra änden svarar världens underbaraste människa, en trevlig kvinna som genast vill skicka ut en arbetare för att ta hand om detta. Synd bara att hon sitter i Stockholm och jag i Umeå. Hon lyckas i alla fall lugna mig och påpekar hela tiden att ingen har kommit till skada och att det här löser vi. Sådant här ska inte hända men ibland häder det tyvärr ändå.

Så vart vill jag egentligen komma med detta då?

Jo att köpa kvalitet lönar sig tydligen, även om kvalitet också kan gå sönder. Miele fixade detta på absolut bästa sätt, inget bråk om garanti eller annat tjaffs, en ny lucka sitter nu på tvättmaskinen och alla är glada.
 
Tack miele för bra service!!

 

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Nacka

Ögoninflammation

Vaknade till och skulle lite nyvaktet titta på klockan, försöker titta igen men inser ganska snabb att ögonen inte går att öppna. Försöker desperat att få upp ögonen men det är nästan omöjligt, lyckas få upp en liten glipa på höger öga och genom den lilla strimman med ljus som uppstår försöker jag leta efter Nickes nummer så jag kan skicka ett sms till han eftersom han (som tur är) fortfarande är kvar på nedervåningen. Inser att han inte verkar ha telefonen på sig, knackar lite hysteriskt på väggen istället, Gizmo skäller och rusar ut i hallen!! Nicke skäller på Gizmo och jag inser att detta inte heller kommer att hjälpa. Trevar mig över sängen, ned med fötterna på golvet och söker mig fram till dörren. Tar i från tårna och ett litet fjantigt ljud kommer ut från min mun, tar i en gång till och ljudet blir lite högre, känner paniken och tar i allt vad jag kan och nu verkar Nicke höra mig........Äntligen kommer han upp och kan leda mig till badrummet så att jag kan tvätta av mina ögon och få synen tillbaka. 
 
Ögoniflammation - Check!!

Vår fantastiska jord


Inte så tuff!

Just nu är jag inte så tuff, hostar, nyser, snorar och har feber från och till. Kände mig lite skruttig på torsdagen och det blev lite sämre under fredagen. På lördag förmiddag kändes det lite bättre men under kvällen var det som att vända på en krona och jag blev jätteförkyld. I natt hade jag nästan panik, kändes som om jag fånge i min egen kropp. Svettades, andades häftigt, kändes som om jag inte fick någon luft och näsdropparna var slut. Det var tungt att andas och det brann i bröstet. Jag var så trött så jag låg bara och vred mig som en larv och hoppades att det skulle ske ett mirakel. Det har inte alls blivit bättre under dagen så det är bara att inse fakta. Jag måste vara hemma i morgon!!! Panik, jag är nästan aldrig hemma. Jag hatar att vara hemma och går in i det sista till jobbet. Jag känner mig som en skurk när jag är hemma men man måste nog inse fakta, det är inte läge att gå till jobbet då det är en ren kraftansträngning att ta sig till köket för ett glas vatten.
Hoppas att jag får sova i natt så att jag kan gå till jobbet på tisdag i alla fall......

Hoppihopp i Nordmaling!

Var i väg på hopptävling med Tessa igår på morgonen. Kändes precis som gamla goda tiden, allt var precis som vanligt förutom att jag inte inte längre har någon häst......
Kakan skötte sig helt exemplariskt och hoppade snällt över alla hinder och fick med sig sin första rosett. Stolt matte/uppfödare/ägare, stolt hästskötare och stolt chafför.


 
 

Plötsligt händer det!

Nova kom precis in i biorummet och var strålande glad. Tror jag det!!!! Hon har lärt sig att klättra ur resesängen......ett glatt barn, två mindre glada föräldrar.

Fyr- och femklöver!

Vår gräsmatta fortsätter att leverera fyrklöver så det bara skriker om det. I dag imponerade den även med två stycken femklöver.


Vad är felet?

Nu har det blivit helt galet här på bloggen, inläggen hamnar på varandra och menyn är längst ner på sidan. Nått skumt hände när blogg.se bytte platform och jag vet inte hur jag ska lösa det........någon som har svaret???

En ny låt som jag fastnat för

Som vanligt så fastnar jag för en låt och vill höra den om och om igen. Kan lyssna på den i flera veckor i streck. Nu har jag återigen hittat en låt som jag gillar, kan inte sätta fingret på vad det är som gör den så bra men jag gillar den verkligen.
 

Förlåt!

Jag vet att det är bloggtorka men det har varit väldigt mycket denna vecka. Start av matte b kursen på måndag och sedan ridlektioner tisdag, onsdag och torsdag. I morgon är det dock en ledig kväll (hoppas jag). Nova kändes inte riktigt pigg i kväll så hon blir hemma i morgon, min fantastiskt snälla lillasyster ska vakta henne så Nicke och jag kan gå till jobbet. Tur man har nära och kära omkring sig så man klara sig.
Nu blir det sängen så man orkar upp i morgon, ska bara göra ditt och datt innan jag lägger mig.....

Resan del 2


Finaste Bullen efter ridturen

Stallplanen sett från stallet

Finaste Chili

Finaste Lucky Me!

Det blev spex på kalaset

Fairnet!

La Fair i sin "fina" flugkostym

Wega får en klapp på halsen av Sara

Lite av alla blommor

Mer presenter

Sara fick även två tårtor av en av gästerna, inte illa att en av dem matchade tröjan

OS-tårta

Den andra tårtan

och en närbild på den första tårtan

Sofia och Wilma tittar på "Wega och Sara"

Linda ville också dokumentera kvällen

Fler blommor från glada gäster

OS-facklan från 2004

Fler presenter, bild på La Fair med Wega vid sidan

Den tjusiga skylten som satt uppe då de kom hem

Fairytale

Ny stjärna?

Chili

Fåren smet, Linda och jag passade på att fota medan Josse fick valla in dem med Chilis hjälp

Ridhuset

En av alla stenmurar

Nyfiken 1-åring

en till nyfiken 1-åring

Fairytale var väldigt gosig och ville stå nära hela tiden

My Fair Lady ville bara mysa och inte vara med på kort

En av alla unghästar
Maggan vänder hö
 

Resan del1

Finaste Bullen!! (Stand By Me för det som är petiga på smeknamn)

Bullen och jag på en underbar tur i skogen

Linda och Linus får visa vägen för Fairnet och mig

Bäst att hänga på så de inte försvinner

Mitt hjärta klappade lite extra för denna kille!

Bullen och jag passade på att rida en tur på fredagen med

Sveriges OS-skor!


Regnbågen


Gulp

Jaha, då ska man traggla sig igenom den läskiga matten....


Resan

Tänkte skriva ett inlägg från den hastiga lilla resan men det får bli i morgon eller senare för nu blir det film.


Helt okej


Arlanda

Sitter som sagt på Arlanda och väntar på flyget som ska ta mig till Kalmar. Jag gillar inte att flyga så jag försöker roa mig med en massa saker medan jag väntar på mitt plan. Ska bli så underbart skönt att få komma tillbaka till den skyddade lilla världen i körningsven. Fylla på alla reserver, umgås och träffa alla efter så lång tid. Det är dessa tankar som håller modet uppe när flygrädslan kommer krypande.


Äta heter det

Sitter på Arlanda och två människor går förbi. Den ena kvinnan säger till den andra - jag ska gå iväg och tjeeeka lite mat nu...... Äta eller käka heter det så det så. Tänkte om ni funderade.


Sara

Silver-Sara%20pustar%20ut%20p%C3%A5%20hemmaplan

Dagens hus

Ska du köpa hus och vill ha väldigt trevliga grannar så titta hit: Västra Ersboda, Umeå

Hastigt beslut

I dag tog jag ett hastigt beslut som inte är gratis men väldigt viktigt för mig.
I morgon packar jag min lilla väska och åker söderut.
Det kommer att blir roligt och väldigt bra för själen.
Jag kommer fylla på alla mina reserver och komma hem med massa nya fina minnen som jag ska bära med mig resten av livet.

vad gör jag uppe nu?

Klockan är strax före halv nio, har nog inte varit uppe den här tiden på flera veckor....har dessutom redan hunnit sortera tvätt, vika tvätt, starta en maskin tvätt, plockat undan och nu passar jag på att surfa runt lite. Hur mycket ska jag hinna med på denna dag?

Ser lovande ut


Hugos dag

Idag var det dop för Hugo, samling först i kyrkan för ett väldigt fint dop och därefter fika i stora mängder. Tror att jag nästan rullade ut genom dörren.

Huvudpersonen med pappa, mamma och morfar

-Snälla mamma kan vi åka till Colin nu?.........

En hungrig pappa väntar på fika

Snygga Anna!

Hugo, dagens huvudperson!

Många ville uppvakta den lilla krabaten

Nova hjälpte till att öppna och utforska alla paket

även att provsitta och titta i den fina ryggsäcken

En älg hade också kommit på besök.......
Även Oskar ville vara med på kort.
 

En dag i lekparken

Nästan hela torsdagen spenderades i äventyrslekparken. Dagen uppskattades av både stora och små.
 

En dag vid havet!

Dagen har spenderats vid havet tillsammans med familjen, syskon och respektive. Solen sken men även vinden jobbade på efter bästa förmåga. Vi lekte, åkte båt, busade, åt mat och bara drev omkring. Gizmo ägnade hela dagen åt att leka, bada, bada och bada. Efter det badade han lite till!
 

Hästar på radiosporten

För att få en liten hum om hur det kan låta i radiosporten även om det inte är den roliga dressyren från idag så är det ändå underbart roligt att lyssna på.Lyssna: Christian Olsson refererar Nick Skeltons avgörande ritt

Uttryckte mig klumpigt!

Jag måste rätta mig angående mitt förra inlägg. Jag skrev "Snurrad piaff och hoppsasteg......det går inte lyssna på dressyr i radiosporten. Men man drar i alla fall på smilbanden." Jag menar inte att programet var dåligt, jag uttryckte mig lite klumpigt. Jag tycker att det var riktigt roligt och drog på smilbanden hela tiden och fick även med mig Nicke på ett hörn eftersom att även han tyckte att det var rätt underhållande att lyssna på alla nya "rörelser och ord". Det jag menade med mitt inlägg var att det i mina öron var svårt att få någon riktigt uppfattning om hur det egentligen gick under ritten. Bra, mindre bra, dåligt eller missar. Egentligen bryr jag mig inte så mycket och det var det bästa radiopromgramet som handlar om dressyr som jag hört på men just när jag satt där i bilen så fick jag ingen riktigt uppfattning om hur ritten var förutom den snurrande piaffen och hoppsastegen. 
 
Så nu hopppas jag att ni har förstått mig rätt, det var alltså väldigt roligt att lyssna på men jag hade bara lite svårt att förstå hur ritten egentligen gick, lyssnade bara på alla roliga och nya ord.

Dressyr på radiosporten

Snurrad piaff och hoppsasteg......det går inte lyssna på dressyr i radiosporten. Men man drar i alla fall på smilbanden.


Ny dag, nya möjligheter!

Den här dagen kan inte bli sämre än igår (om man bortser från Leos lekland). Än så länge går det bra och inget oförutsett har hänt.

Inspirerad

Nova är inspirerad av laghoppningen!


Irriterande!

Det är så irriterande när man ska beställa saker på nätet och sedan svarar de inte på mejl! Hur ska man kunna slutföra affären om det bara är en envägskommunikation?? *suck* vill bara göra klart allt och få det hemskickat.

Bolt!

Ja, vad säger man......Killen kan springa!!!

Mer av herr och fru söder


Herr och fru Söder


Promenad

Fyndade både det ena och det andra på promenaden med Gizmo.


Regn!


Körsbär

Vårt lilla skruttiga körsbärsträd har helt plötsligt börjat producera små fina körsbär.


Heroson

Ridskolan har idag förlorat ponnyn Heroson, han blev tyvärr hastigt sjuk och hans liv gick inte att rädda. Vi är alla ledsna men tacksamma för den tid vi fick tillsammans.

RSS 2.0