Blåbärs?

Blåbärs??? Va? Pripps blå? Nä det man kan baka i!!! Va? Ja det man lägger bären i??? va?? En pajform?? Ja blå bär!!! Hmm kanske att jag inte är så bra på att gissa......


Om

Om du inte vill ha ett svar, fråga inte


Tack!

Ja men det här vädret var ju roligt, JÄTTEROLIGT!!! Tack till alla som gnällt på snö och kyla.......alla fina "narnia träd" är borta, allt hänger tungt, det blir en tjock skare, all den vackra pudersnön är borta och det kommer antagligen att bli en stor skridskobana av alla vägar.....Tjoho! 

Hur är det möjligt?

Nått helt oväntat och helt omöjligt har hänt i detta hus!!! Jag har slut på värmeljus.........är så deprimerad.....skulle tända ljus igår men det var helt tomt i lådan. Nicke har förbjudit mig att köpa fler värmeljus för han påstår att jag har flera hundra........buhu.....jag som vill tända ljus.....
 

Måns tar livet med ro!


Grattis älskling!

I dag är det din dag, puss!


Kvällspromenad

Hela familjen gick på en kvällspromenad med Gizmo och det hela avslutades med några åk i backen!


Bara baka lite

Isabelle kom ner och givetvis var vi bara tvungna att baka, bara lite....


Regn?

-19 grader nu och plus 2 med regn på söndag???


27 december


MIO - inte min favoritbutik längre!

I går åkte äntligen hela familjen iväg för att köpa en ny soffa, vi åkte givetvis till MIO eftersom att vi hittade vår soffa till övervåningen där och den är vi supernöjda med. Vi tittade på olika soffor i en halv evighet kändes det som, bestämde oss för en lämplig och Nicke sökte upp en anställd för att kolla om den fanns hemma. Denna anställda verkar ha haft en dålig jul eftersom att vi fick veta att om vi minsann hade varit där tidigare på morgonen så hade den funnits kvar att köpa i vänsterställd och om vi ville ha den soffan i vänsterställd så skulle den komma in i slutet på februari till ordinarie pris!. Jag sa då trevligt till den anställde:
 
- Varför visar ni bara upp högerställda soffor i hela butiken? Jag vill ha köpa en vänsterställd och jag vill köpa den idag.
- LILLA GUMMAN!!!, svara den anställda. Vi säljer mest av den högerställda.......
 
Min fråga är då, varför har man bara högerställda soffor kvar om man nu säljer mest av den??? Jag är heller inte så sugen på handla på MIO mer då jag blev kallad lilla gumman med en nedvärderande ton. Hallå?!?! jag vill handla av er? fattade personen inte det, varför gjorde hen inte sitt bästa för att sälja till oss? Nä vi åkte då till en annan butik och köpte en soffa!

Juldagen

Juldagen blev en "lugn" dag, god mat och en massa lek för barnen. Med fem busiga barn som svepte omkring som små orkaner i huset så rullade dagen på i ett fasligt tempo ändå.


Återkommer

Är full av julmat, orkar inte ens blogga. Får återkomma....


Jag önskar mig lite varmare väder


Borde bli lite varmare


Tåget

Tack vare att Nova vaknade i god tid så har vi nu hunnit med att hämta och lämna Victoria på tågstationen.


Lite brr


Tidigt!

Tidigt! Varför vaknar Nova 06.40 när hon är ledig och när det är dagis så får Nicke släpa upp henne?


Baka

Baka baka liten kaka, tror jag fått ett tix, måste baka om jag känner mig stressad...


Wiiii

Kort dag i morgon och sedan ledighet till 8 januari!!!


Gjorde det i dag igen!

Än en gång har jag glömt Gizmo ute.......dock låg han och åt på ett ben och såg mer frågande ut när jag öppnade dörren och ropade på han.

20.42

Då somnade Nova efter en lång kamp. Hon var tydligen tvungen att sova på förskolan i dag eftersom att de var kort om folk...........no comments!


En frukt!

Ridskolan har skaffat sig en ny frukt!


Ludd

Gjorde rent filtret på jobbets torktumlare idag, inte varje dag man fyndar "ludd" i stora kakor!


Roligt

Det är roligt att linda upp benlindor, det är roligt att linda upp benlindor.......


Samma sak varje år

Julkort, inte julkort............


Snö

Nä men titta, det snöar


Ponnyer!

Ponnyer är verkligen hjälpsamma individer, de är aldrig i vägen eller nyfikna när man jobbar. De ska inte peta, känna, rycka och dra i saker....de visar helt enkelt respekt och hänsyn!


Inget fredagsmys

Stackars lilla musen är redan nedbäddad och får därför inte vara med på fredagsmyset.

Hon har det rätt bra


Avundsjuk!

Så här fin utsikt har min lillasyster!


Snö snö snö

Vackert blir det


Fullt ös

Dagen har som vanligt gått i fullt ös, stalltjänst, ridit två söta ponnyer, fodrat, haft HAB, fixat mejlen och bråkat med våra datorer osv. Jag gillar när dagarna rullar på, dock så kanske jag tycker att livet rullar på lite väl fort ibland.

Myggfritt!


Magnus Uggla - Jag och min far


Vår fantastiska jord


Julshowen!

Ännu ett års julshow är över, är så stolt över alla som kämpar med detta varje år!!

Ida, det hände igen

Ida, kommer du ihåg förra veckan då du var så glad på hundägaren och jag berättade om de små papillon hundarna? I fredags när jag hämtade barnen på förskolan så parkerar jag på den vanliga platsen, kliver ur bilen och vips är jag omringad av tre små hundar som hoppar upp på mig med sina små tassar........tänk vad glad jag blev! Husse sa inte ett ord utan traskade bara iväg åt ett annat håll. Undra om man kan ta med en hem eller kommer det räknas som stöld då?

Konstigt

Är det inte konstigt att man hinner med mer saker hemma de dagar man jobbar än när man är ledig?? Hämtade barnen vid fyra, åkte hem, plockade undan, sorterade tvätt, startade en maskin tvätt, vek tvätt, diskade bort allt på den överfyllda diskbänken, plockade ur och i diskmaskinen, medlade mellan två sjövilda och bråksugna barn,  matade djuren, gjorde rent kattlådan, städade kylskåpet och sorterade sopor, allt detta innan Nicke ens kommit hem från jobbet. De dagar man är ledig är man glad om man hinner kliva upp och äta frukost innan dagen är slut.

Bloggtystnad

Det har varit en ofrivillig bloggtystnad då bloggappen strulade under helgen men nu är det äntligen årgärdat. I bland när man har lite lite med tid så är det lättare att slänga iväg ett inlägg från appen än att gå och hämta datorn.

Kliva upp

Vem vill inte byta den varma sköna sängen för det här?


Min ängel


Var är den?

Vem av mina underbara vänner har lånat min Harry Potter film "De vises sten"? Den är spårlöst borta..........

Bortskänkes!

Pga tidsbrist måste jag omplacera mina kära små dammråttor. Hämtas GRATIS, du får själv fånga dom. Dom är stillsamma och lugna och orsakar inte så mycket bråk, ligger mest i hörnen, är förtjusta i golvvärme. De är alla grå, i olika nyanser. De är könsmogna, översexuella och har en tendens att föröka sig i rasande fart!

En dag på jobbet


Vacker dag


Brr!


Granen

Nova och Matilda har klätt granen i dag, de var så duktiga.


Nu blir det provsmakning av det nybakade


Baka baka liten kaka

Julpyntat, skottat snö och bakat, ungefär så har den här dagen sett ut. Matilda har varit här hela dagen och hjälpt till med det mesta, det tackar jag för! Isabelle har infört att vi ska baka p söndagarna ända fram till jul så det är väll bara att lyda. I dag blev det ischoklad, både ljus och vit. Maränger, wienernougat och Rocky road fudge. Undra vad det blir för spännande nästa gång?


Tar tillbaka

Skrev i ett inlägg att Stockholm hade mer snö än oss, tar genast tillbaka det! Vi körde ut till långviken och tillbaka, såg nästan inget framför oss och snön vräkte ner! När vi kom fram till Norman var bilen helt täckt av snö.


Globen

I går åkte en stor del av jobbet till Globen för att titta på fina hästar, tävlingar och gå på mässan. Hade en riktigt trevlig i ett snöigt Stockholm. Snacka om att 08-orna får panik för att det vita guldet faller från himlen. När vi skulle hem från Globen stod allt still som tex tunnelbanan. Att få tag på en taxi var i princip omöjligt, det slutade med att jag sprang fram till en taxi och han var så hjälpsam så han styrde upp att byta kund men en annan taxichafför (vi var fem personer som skulle åka så vi behövde en större bil). Det tog 1.5 timme till Arlanda och trafiken sniglade sig fram hela vägen, ändå körde han massa små andra vägar för att ta oss fram så fort som möjligt, all heder till chaffören! Flygningen till och från Stockholm är en av de jag kommer att sudda ut ur mitt minne, planet hoppade som ett popcorn och fler än jag önskade nog att planet skulle ta mark så fort som möjligt.


Stockholm har mer snö än vi

Detta är en av sakerna som gör att jag INTE vill bo i en storstad, KÖ!

Rundvandring i Globen innan det börjar

Fina hinder och åsnor på promenad

Kerstin går banan

Prisutdelning
F
Muren ligger på 2.14, skulle du hoppa den.....barbacka???

Maria tycker det är dags att åka hem till Umeå

På väg hem!!!
Håller på att "gå in" mina nya shaps som jag shoppade på mässan.

1 december

Lyssnar på julmusik, ser på skidor och plockar undan samtidigt. Nu ska julen fram! Härligt att få upp lite julljus, gran och julgardiner. Ska nog hinna klämma in lite pepparkakor, glögg och julmust under dagen också.

RSS 2.0