Jenny

Fusk när Rolf-Göran Bengtsson vann!
hih, lite skrattretande är det ändå att så många blir upprörda över att RGB vann jerringpriset i går. Allt från att ridning inte är en sport till att Svenska Ridsportförbundet har fuskat. Är det inte komiskt att folk inte bara kan gratulera till priset och glädjas åt det? Nä här ska det smuttskastas åt både höger och vänster. Vuxna människor (framför allt män) gnäller som bara den för att inte "deras" kandidat vann! I en sport ska tydligen svetten forsa ner i ansiktet, dregglet ska rinna ur munnen och svordommarna ska hoppa fram och tillbaka, gärna ska man springa tillsammans och jaga en boll eller åka skridskor efter en puck (slåss lite emellanåt). Några säger att hästen borde fått priset men hur är det då med dem som får pris i cykling, segling eller rally??  Ska cykeln, båten och bilen få pris då? Räknas det inte som en sport?

Den löjliga kommentaren om att Svenska Ridsportförbundet skulle ha fuskat för att de ska ha uppmanat till att rösta på RGB den håller på att göra mig tokig! Varför skulle det vara fusk? Är det inte upp till varje förbund att se till att folk röstar? Sen när är det inte okej att be folk rösta? Alla har samma möjlighet att rösta.

Ett citat jag läste igår: Hästsport är inte en idrott utan mer en sexuell läggning. Utövarna är lättidentifierade då de - trots att de oftast är små söta flickor - har lika grova händer som en rysk hamnarbetare. Ja vad säger man? Eller denna: nästa år ska bannemig älgjakt med hund kvala in för att få jerringpriset, DET om något är en sport. Kan faktiskt inte låta bli att flina lite, att det ska vara så jobbigt att ridsporten tar lite plats. Jag tror ALDRIG att jag hört någon från ridsporten klanka ner på någon annan sport för att de har vunnit.

Säg hur många sporter som låter "alla tävla mot alla" oavsett ålder eller kön. Hingstar, valacker och ston mot varandra. Tjejer, killar, damer och herrar, unga och gamla.

En ryttare tjänar väldigt lite pengar om du jämför med vad en hockey- eller fotbollspelar tjänar. Ändå kämpar alla på, jagar sponsorer, letar bra hästar, jobbar tidiga morgnar, sena kvällar, helger och röda dagar.

Medierna är helt galna och gör sig löjliga, kommer inte ihåg namnet och vet knappt vad ridsporten handlar om. Vad har ridsporten gjort för fel och varför ger det alla dessa människor rätt att spy galla över oss?

Varför är det så fruktansvärt uppretande att ridsporten har vunnit???? Förklara för mig för jag förstår verkligen inte.
Matilda

Jag håller med!! Man undrar ju om det sticker ännu mer i ögonen bara för att det är en såkallad "tjejsport".



Sen får många sporter en väldig plats i media. Inte visar dom hästhoppning klockan 2 på söndagar då WC går. Nej, då är det längdskidor hela dagen!!

Maria Isaksson

Bra skrivet Jenny! Håller helt med!

Den där onämnbare sportreporten på Aftonbladet (som jag fö avskyr) höll på att ge mig hjärtinfarkt av ilska när han säger Vem är RGB? och "hästen skulle ha haft priset"

Hur vore det om media och alla gnällgubbar ( tror det är mest gubbar )att glädjas över denna gigant i ridsporten fått det finaste priset priset som VI= svenska folket valt att ge just honom och INTE nån annan idrottare.

Hanna Östberg

Bra skrivet Jenny! Trodde det var ett skämt när jag såg kommentarerna på bl a facebook igår, det kändes som att man var tillbaka på mellanstadiet där killarna tyckte att havremoppar var urlöjligt. Vuxna människor som beter sig som barn, sluta gnäll för guds skull. Vilken annan sport (vissa tyckte inte ens att det var en sport) är det helt legitimt att totalt såga hela tävlingsformen och ifrågasätta flera hundratusen utövare?

Johanna

Sjukt irriterande, och framförallt respektlöst gentemot vinnaren!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress