Dagen Sara blev drottning

Jag finner egentligen inte rätt ord, vet inte hur jag ska formulera mig eller få ut något vettigt ur mitt tomma huvud. Kan i alla fal säga att det här är dagen då Sara blev drottning! Denna fantastiska människa, glad, snäll, ödmjuk, rolig ja jag skulle kunna göra listan lång. Om någon är värd denna framgång så är det familjen Algotsson, som de har kämpat och alla deras uppfödningar. Wega ingen sponsorhäst som Sara fått silver på, det är en egen uppfödning efter Lindas OS häst La Fair som är undan den fantastiska lilla hästen Princess Fair som även är mamma till Sara och Lindas andra OS hästar Robin Des Bois och Stand By Me. Princess har gett så många fina avkomor och Linda och Sara har ridit dem till fina framgångar. Nu har allt deras slit ännu en gång gett ett fantastiskt resultat och jag skickar dem alla mina gratulationer!!!
 
(Tänk att det redan har gått 8 år sedan vi var på OS i Aten. Tack för att jag fick dela den tiden med er.)
 
Wega som 3-åring, tittar fram lite blygt bakom sin kompis.

Aten 2004

Ett av alla hinder på banan

Ett hinder som ser ut som en soffa

Minsta lillasyster Algotsson provsitter ett av alla hinder

Här hoppar de över en fontän

Älskade, finaste, vackraste Dobbin landar på tysk mark efter OS
Dobbin hemma i sin älskade box.
 

Prinsessan

Har varit och ridit på prinsessan på morgonen. Som vanligt var hon helt sagolik att rida!


Hälsning från Plexus!


JA!!!!

Sara och Wega nolla!!!

Ja!!!

Ludwig nolla på hinder!! Tjoho! Än så länge en andra plats.

SVT mot Havrepappan!

Ja vem hade nu rätt? Har SVT ändrat sina TV-tider eller är det så att Havrepappan läste fel i morse??? Kan det vara så att SVT fick ändra lite i tablån efter mejlbombningen??

Vem???

Vem i hela friden är det som sköter klippningen av sändningen på SVT??? Först får vi se en japan med över 60 staff gå i mål och sedan trycker de upp en fet logga mitt i bilden precis i spånget när vi äntligen får se Linda!!! Vad säger man??

Var god stör ej

Ser på fälttävlan så var god stör ej.........undra om min familj kommer att förstå att jag vill se på det ostört i flera timmar??

Havrepappan!

Kan inte annat än hålla med havrepappan

Stugan

Vi var i Brändströms stuga häromdagen och som vanligt var det supermysigt, god mat och trevligt sällskap!

 

Bad

Lucas har varit och badat i grannens pool! Superroligt tyckte han.

Bilder på trädet

Hade ingen kamera med mig igår så det blev inga kort. Tog däremot med mig den i morse och nu är vi ganska många som tittar på trädet och vi är alla övertygade om att det inte är en termit som ätit på trädet. Märkena som är överst är ca 2 meter upp och man kan tydligt se jämna ränder efter något som dragits längst trädet. De är vitaktiga och ca 2 dm långa sträck med kanske fem cm mellanrum. Det är upp till alla att bedöma själva vad det kan vara, jag tror på ett större djur och det känns mindre lustigt då man såg en björn här för ca 2 vekor sedan. Grannarna har varit och tittat, alla är lika förvånade och alla är överens om att man borde ringa länsstyrelsen för att låta dem göra en bedömning. Det är enormt svårt att visa på bild och måste upplevas för att ska kunna få den riktiga uppfattningen. 

 


Gulp!

Var ut i skogen på baksidan av huset för att rasta Gizmo inför natten. Upptäcker plötsligt att ett av träden är helt avskrapat från bark och alldeles randigt som om det var ristat av klor......mitt hjärta började picka lite extra när mina tankar genast rusade till kvinnan som träffade björnungen i skogen bara någon kilometer härifrån för någon vecka sedan. Ropade snabbt in Gizmo och gick med raska steg hem igen. Huvva, jag vill då inte möta någon i skogen, jag är tillräckligt harig ändå!!

Inget inlägg

I går blev det inget inlägg då blogg.se hade nått problem för jag kom bara till den betande kon. I dag har jag inte haft tid att blogga då det har varit barn här hela dagen och inte en lugn stund. Nu ska Lucas och jag mysa lite i biorummet, barnprogram och popcorn kommer att förgylla denna kväll.

Sova?

Kanske man borde gå och sova?? Hmm, det är så tråkigt att sova.....

Fantastisk himmel

I går kväll när vi satt och såg på TV såg jag helt plötsligt hur ett konstigt sken spred sig in genom persiennerna. Skuttade upp ur soffan och tittade ut, möttes av en helt fantastisk himmel! Regnet vräkte ner och himlen såg ut som om den brann, magiskt! Efter en stund avtog regnet och molnen skingrade sig sakta, solen kämpade på och molnen skimrade vackert.

Pionerna har slagit ut


Gizmo!


Gizmo har blivit grå runt nosen

Rulla på gräsmattan är fantastiskt mysigt!
Någon som har sett bollen???

Service, ridning och grillat.

Dagen började tidigt då Nicke åkte med bilen till volvo för service och sedan till familjen T och hämtade deras bil så att jag sedan kunde skjutsa dem till flyget. Väl avlämnade på flyget så åkte Lina och jag vidare till stallet och red på de två bruna springarna som skötte sig super! Alltid lika roligt att rida på Kanan. Vi jobbade mest med ökningar, minskningar, flyttningar och förvänd galopp. På väg hem från stallet hämtade vi upp volvon som var klar och sedan blev det lunch med familjen, resten av dagen har rusat på i ett ruskigt tempo och avslutades med grillat!

Lek

En stor del av dagen har tillbringats på Haga, en massa sol, lek och bus blev det.


Slappt!

Fick några minuter för mig själv, passade genast på att slappa lite i hängmattan.


Ingen åska....

Molnen tornade upp sig och himlen blev mörk, åska tänkte jag men icke......jag kommer inte få något blixt och dunder i år!


vår fantastiska jord


Bettans 2:a kund


Hej då håret!

Lät Bettan klippa mitt hår, 2 cm var de vi kom överens om men i slutet blev det dryga 7 cm.....hmm jaja. Blev i alla fall rakt och fint så nu hoppas jag att ingen ska klaga på att de är nött.


Redo för möhippa!


På väg hem

Efter en fantastisk vecka i glada vänners sällskap är vi nu på väg hem. Vi har badat, gått på djurpark och shoppat lös på IKEA. Nu är vi nog alla trötta men nöjda och glada.


Sover

Efter en heldag på badhuset som sedan avslutades med restaurangbesök så ligger nu hela familjen och sover i sina sängar. I morgon blir det IKEA och där kan man ju hitta både de ana och det andra.


Trevlig dag på zoo

I dag har vi haft en jättetrevlig dag på Frösö Zoo, vi har tittat på djuren, åkt karusell och gått på cirkus. Tror alla kände sig riktigt nöjda när vi åkte därifrån vid middagstid. Under dagen kom vi fram till att det finns vissa saker som man kanske borde kunna förändra för att göra saker lite bättre (men så år det nog alltid). Tex kanske man kunde höja inträdet en 20 för alla och så blev alla attraktioner "gratis" inne på området. Kanske man borde fundera lite på den serveringen som finns. Svindyr mat som tog hundra år att få och bara var "snabbkörd" i micron. En pizzaslice = en panpizza.....hmm jaja man gör som man vill. Nachotallrik = färdig tallrik med allt på som står på en hylla i rumstemperatur som man kör två minuter i micron..... Nä nu ska jag sluta gnälla för på det stora hela var det en fantastisk dag!


Semester

Nicke har äntligen fått semester så hela familjen ska nu få tillbringa dagarna ihop. Vi startar upp med att besöka djurparken i morgon.


Bröllop

I går var vi på bröllop, det var ett fantastiskt vackert par som sa ja till varandra längst älvens kant. Talet av Calle var helt underbart och jag tror knappt att någons ögon var torra. Middagen och festen uppfyllde nog allas förväntningar och långt efter midnatt styrde vi våra ben hemåt och stupade i säng. Tack alla inblandade för en fantastisk kväll!

 
 

Fel, fel och fel

Vad är det för fel på blogg.se?? Det står bara och laddar hela tiden och kommer upp en rackarns ko!!!! Något irriterande!

Fridfullt


Lek


Livskvalité


Regn?


Nä om man skulle väcka Lucas

Har varit på promenad med brudarna (Lotta, kiwa och Nova) samt Gizmo. Regnet kämpade på med vad gör det med trevligt sällskap! Nu ska jag väcka upp Lucas och göra nått vettigt av denna dag.


Tur!

Vår gräsmatta har konverterat till klöveräng. Detta måste ju innebära en massa tur, eller??


Bio

Har varit på bio med Lina, vi såg Snow White and the huntsman och det var en film som föll mig i smaken. Skulle säga att det är lite som en blandning mellan Narnia och Sagan om Ringen.

Kvalitetstid!


Regn


Underbara sovmorgon

När nickes klocka ringde så hörde jag att Lucas redan var vaken och såg på barnprogram på bottenvåningen. Han tänka att jag nu vaknar snart nova men samtidigt så tänkte jag att jag ligger och drar mig tills hon ropar. Vips så var klockan nio och Lucas kom in och väckte mig. Strax därefter vaknade Nova så nu sitter vi i soffan, Nova med en välling och jag med en celcius. Detta kan bli en bra dag!!


Kul


Tänk om man fått sitta i publiken


två drag!!!

Stackars Lucas skulle vara duktig och visa Ettan att det inte är någon fara med att bli klippt med klippmaskinen och vad händer?? Jo det börjar med att han har ett stort myggbett i nacken som jag klipper rätt över och han blir jätteledsen. Han samlar sig och jag säger att jag börjar klippa mitt uppe på huvudet och vips så är han super ledsen igen.......tror ni inte maskinhelvetet lägger av, den drar ett drag mitt uppe på huvdet och luggar honom för att sedan sluta klippa helt!! Ni kan ju tänka er hur roligt det såg ut med två drag, ett i nacken och ett mitt på huvudet. KORT! Nu har jag helt enkelt försökt att klippa till håret med sax, stackars Lucas. Tur han inte är så brydd och att han älskar sin keps!

Ny ryttare

Denna lilla stackare stod på återvinningen och skrek efter en ny ryttare. Klart barnen ska ha en ponny!


Ja!!!

Appen funkar igen!!


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Riviera, Båstad

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Smådalarö, Haninge

Min dejt ikväll


Bus, lek och lunch hos Dino


Varm och skön dag


Strax efter åtta i morse hade vi denna underbara temperatur

När vi åkte hem från Dino mitt på dagen så var det nätta 27 grader

och nu ikväll ligger den på den behagliga temperaturen 25 grader. Helt klart en fantastisk dag!
 

Livskvalitet


Sol, sol och sol

Denna dag har bjudit på sol, lek i lekparken, sol, promenad, bus, sol, lunch ute på gräsmattan vid lekparken, sol, fika, sol, pizza till middag med familjen Tegström, bad i badkaret med fyra plaskande busungar och avslutningsvis mys i soffan med välling och film för fyra små trötta barn. Kan man ha en bättre dag??

DAGARNA GÅR

Dagarna går i ett, semestern fylls ut med fantastiska minnen och jag njuter varje minut. Barnen leker hela dagarna och vi har varit i lekparker, på 4H och badat på tomten. Solen har visat sig från en bra sida och sommaren verkar komma med stormsteg. Mitt i allt detta så har jag ändå hunnit nästan allt som måste göras i ett hus med barn, tex tvätta, städa, diska och handla. Dessa tråkiga saker göra jag dock bara på morgonen så att resten av dagen kan spenderas ute i solen.

Bra dag

En bra dag som har spenderats ute i solen, HELA DAGEN! Bad, bus, hoppning i studsmattan, gungat, ritat med kritor över hela gatan, lunch och framför allt mycket trevligt sällskap. Nu laddar vi för nya tag i morgon.

En underbar dag!

Solen har lyst från en blå himmel, vinden har hållit sig borta och allt har varit perfekt hela dagen. En sådan där dag man kommer tänka tillbaka på när vintern är här och snön ligger tät runt knutarna. Vi har varit ute i princip hela dagen, lekt, lekt och lekt. Mer av denna vara så kommer den här sommaren och semestern att hamna på en klar förstaplats.

Nova är inte rädd av sig, kan Lucas kan hon!

Fullt fokus på bollen

Full fart ut för rutschkanan!
Även Sanni ville vara med och leka

Trevlig kväll

Lördag kväll spenderades på Lottas Place, trevligt sällskap, gott att dricka, bra musik och mycket skratt. Kvällen avslutades med en tur på cykeln, mitt i natten tillsammans med Kiwa, Lotta och Gizmo. 

Lite bilder från fredagens dressyrtävling


Lite bloggande

Det blir väldigt lite bloggande då dagarna fylls med massa andra saker istället och så länge bloggappen ligger nere så blir det inte direkt några små spontana inlägg.

RSS 2.0