Semester

Ja!!! Semestern är här!

Sista dagen

I morgon är det sista dagen innan semestern och som pricken över i så slutar jag tidigt också, tjoho!

Städat

KM och jag har städat i förrådet i flera dagar, jaja kanske inte hela dagarna men lite varje dag för annars får man dammlunga. Nu är det riktigt fint där inne.

Vilken man!

Killen som kommer och levererar hö till oss flera gånger per år visade idag upp sina färdigheter med traktorn. Anders, Miguelle och jag stod mest och gapade över hans precision och skicklighet att manövrera traktorn inne i hörummet och vid rälsen........shit så duktig!

Irriterande

Vad är det som är fel?? Varför kan jag inte ladda upp bilder, ARG!

Himlen är i uppror

I dag har himlen varit i uppror, inga moln, mörka moln, spöregn, sol. Var riktigt häftigt att se, försökte fota lite men det blev inte riktigt samma känsla på bild.

Trött!

Är så trött, vill gå och sova men jag vill så gärna se klart matchen.........

Fram och tillbaka, ila ila

Började jobba strax efter sex, det är en helt underbar känsla att få vara först i stallet. Hästarna är nyvakna och det är tyst och lugnt i stallet. Man kan höra hur hästarna mumsar i sig sitt hö och kraftfoder. Stalltjänsten gick superfort och vi var klara starx före halv åtta med allt. Jonas och jag gick ut och lyfte bort alla dressyrstaket och hinder på hoppbanan så att det skulle bli fint sladdat inför dressytävlingen i helgen.
In och jobbade en stund på kontoret innan det blev fika och till vår lycka så bjöd Anders på tårta. Efter fikat gick KM och jag ner i täckesförrådet och städade så mycket vi bara kunde, slängde en massa skräp och piffade till. Nu är det bara en massa dam på golvet kvar, vi vet inte riktigt hur vi ska få upp det utan att få dammlunga. Ut till soprummet med allt skräp och sedan pinnade vi iväg till hoppbanan för att kolla så att ett en brunn var lagad och det var den. KM passade på att vila hjärtat en stund.
Plockade bort en massa saker i rs-stallet innan det blev god lunch och trevligt sällskap. Efter maten blev det mer jobb på kontoret, in med en massa evenemang och bilder på URFs facebooksida och efter plockade KM och jag ihop Chelseas saker innan vi drog ut till betet och påbörjade det omöjliga arbetet - fånga vildhästen på betet.........chelsea - personalen 1-0. Tittade till de andra hästarna innan jag skyndade tillbaka till jobbet för att hinna ge havre innan jag slutade.
tydligen var det sovstund när vi kom till betet.....
 

Regnet - Jenny 0-1

Regnet vräkte ner när jag åkte till betet men lagom tills jag var framme så blev det uppehåll och jag kunde glutta på hästarna utan att bli genomblöt.

Lite mer betesbilder


Klia lite på varandra är mysigt!

Vit, vitare, vitast.......NÄ!!!! Vit, vitare, skitigast!!

Spanar på stona
 
 

Älskade Dino


Hur klarar han av att sitta kvar?


Hälsningar från Plexus


Gizmo är helt normal


Så här kan man också se ut på mitt jobb

Anders är på väg ut för att röja runt hoppbanan.

Dagens bete


Blogg.se Appen

Har hittat ett svar på min fråga om Blogg.se Appen.
"IPhoneappen och MMS/SMS-tjänsten fungerar inte på det nya systemet än. Så fort alla bloggar är flyttade kommer vi påbörja arbetet med att implementera tjänsterna på den nya plattformen."

God middag och trevligt sällskap

Hämtade barnen direkt då jag slutade, åkte hem och bytte om, in med barnen i grodan och mig själv på cykeln och trampade sedan iväg mot familjen Johansson. Barnen lekte och föräldrarna han prata en massa strunt med varandra. Tänk vad fort tiden går då man är omgiven av trevligt sällskap, swoosch så var klockan alldeles för mycket och vi ilade hem för att hinna träffa 1:an och Carina som kommit hem från USA. Barnen blev jätteglada över att träffa 1:an, de lekte och busade i strudsmattan men tillslut så märkte man att de blev allt för trötta och vi fick helt enkelt gå in, ta på pyjamas, servera välling och lägga de små grynen i sina sängar.
När Nova somnat passade jag på att ta en runda på min crosstrainer innan det blev en härlig dusch och sedan fick det bli lite tittande på TV.

4 dagar kvar

Tjoho! Nu är det bara fyra dagar kvar till semestern, känns helt overkligt nära! Nicke får tyvärr inte semester samma dag som mig men vi kommer hinna semestra ihop så länge så vi klarar oss ändå. Jag hoppas att vi får många härliga, soliga och minnesvärda dagar under denna sommaren.

Ute på betet


Midsommar

Vi tänkte åka till Gammlia och trängas med alla andra människor då Stina kläckte tanken om att gå till lekparken istället. Superbra ideé och vi hakade på omedelbart! Barnen fick leka fritt, springa omkring och busa och göra av med all energi som ryms i ett par barnben. Efter det åt vi lunch på gräsmattan och sedan blev det ännu mer lek. Vi åkte hem, duschade och Nova fick sova innan vi styrde bilen mot Tegströms Place. Där blev det mer lek, god mat, gott att dricka och framför allt trevligt sällskap.
 

Blogg.se appen har slutat fungera

Eftersom att blogg.se håller på att göra om en massa så verkar det nu som om appen helt lagt av och genom det så blir det väldigt lite skrivet på bloggen. Jag brukar lägga upp de flesta bilder via telefonen men nu när det inte funkar så måste jag sätta mig vid datorn för att blogga och då blir det lite skrivet eller uppdaterat. Om någon där ute vet hur jag ska få appen att fungerar igen så är jag väldigt tacksam för hjälpen.

Ett ögonblick


Äntligen, Patrik Kittel!!

Söndagen den 30 September 2012 klockan 11.00 kör vi igång. Självklart vill du vara här och se ett av Sveriges hetaste namn inom dressyr!

Du förbokar dina biljetter genom att sätta in pengar på Swedbank konto 8420-2 923 948 492-7 tillhörande Umeå Ryttarförening. GLÖM INTE ATT SKRIVA DITT NAMN, SKICKA SEDAN ETT MEJL TILL: stina.burstrom@hippologum.com DÄR DU SKRIVER HELA NAMNET + DET DU SKREV PÅ INBETALNINGEN. Sista datum för att förboka biljetter är den 21 september, därefter får man köpa sin biljett i entrén (om det finns biljetter kvar). Platserna på läktaren fördelas efter när du köpt din biljett dvs ju tidigare du köper dessto bättre plats. Biljetterna kan du antingen hämta ut på hippologums kontor under kontorstid (tidigast den 1 augusti) eller i entrén i samband med clinicen.

Kostnad: 395 kr

Ni som har valt att behålla era biljetter har möjlighet att lämna tillbaka biljetterna om ni inte kan vara med den 30/9. Senaste datum att lämna tillbaka biljetterna är den 1 Augusti. Skicka ett mejl till stina.burstrom@hippologum.com där kontonummer och namn + det ni skrev på insättningen står så får ni tillbaka era pengar!

Vill ni behålla era biljetter behöver ni inte göra något utan ni hamnar automatiskt först i kösystemet.

Varmt välkommen till Umeå Ryttarförening och Hippologum!


Fatboy!

Mamma fick en superfin fatboy hängmatta i dag, barnen trodde nog att de var till dem för de gungade, gungade och gungade.
Titt ut!
 
 
 
 
 

Gizmo


Hästarna njuter på betet


Jag älskar barnfilmer!

 

Socialstyrelsen varnar

”Socialstyrelsen tillkännagav nyligen en upptäckt av en potentiellt farlig substans i hästars tagel. Substansen Amobacter Equui har kunnat kopplas till följande symptom hos främst kvinnor:
- Minskat intresse för att laga mat, städa och hushållsarbete i allmänhet.
- Minskat intresse för att bära make up, vackra kläder och högklackat.
- Bristande intresse för att spendera pengar på t ex hemmet och... bilreparationer före det att ”älsklingen har ny utrustning såsom skydd, sadel, täcke och grimma samt förnödenheter som hö, kraftfoder och diverse tillskott.”
Amobacter Equui leder ofta till att infekterade personer tillbringar många timmar hemifrån och vidare till utmattning vilket kan leda till minskad fysisk kontakt med andra människor, i synnerhet äkta män/makar. 
Amobacter Equui är starkt beroendeframkallande och jakten på ytterligare objekt med tagel kan leda till flocktänkande likt chipsreklam ”du kan inte bara ha en”.
 

Observera! Om du kommer i kontakt med kvinnor infekterade av denna substans, var förberedd på att prata om hästar i timmar. 

Socialstyrelsen varnar: Hästar är dyra, beroendeframkallande och kan påverka kvinnors goda omdöme.”

Lyckliga lektionshästar!

 
 

Gizmo gillar bollar


Lilla hjärtat blir 2 år

Älskade Nova blir i dag två år, helt sjukt hur fort tiden går! Två år, det är jättelång tid men ändå inte. Grattis älskling!!


.


Jag gillar blommor!


En trevlig lördag

Lördagen bjöd på bröllop, det blev en helt fantastisk dag och kväll. Bjuder på några av de 700 bilder som vår kamera lyckades fånga.

Helt okej


Borde sova

Varför sover jag inte? Har varit så trött hela dagen och nu när jag äntligen får sova så kan jag inte.......


Studsmattan


Redo för bröllop!

 

 


18-år

Älskade lillasyster fyller 18-år idag, grattis!!


När hjärtat skriker nej!

Hur ska man kunna fatta vettiga och riktiga beslut då hjärtat skriker NEJ!! Hjärnan säger ja, allt kommer bli bra och det vore endast av egoistiska skäl som jag skulle säga nej. Varför samarbetar inte hjärtat och hjärnan?


Första ridturen

I dag fick Nova rida på Clicken, hennes första ridtur. Även Lucas ville rida, han har dock suttit på cascaja så det var inte premiär dock blev det lite trav och det var första gången. Hade två glada och lyckliga barn efter den korta turen. Tänk vad lite som kan göra så mycket.


Hur tänkte han nu?

I dag då vi stod och väntade på vår tur vid trafikljusen kom det en bil som bara skulle tränga sig upp på gångvägen. Han skulle in mellan trafikljuset och lyktstolpen, när trafikljuset vek sig och kilade fast sig i skåpet så fick han snällt backa. Undra egentligen hur han tänkte?


De första är ute

Nu är det sommar, de första hästarna är ute i beteshagen och äter gott gräs. De andra anländer nästa vecka och när de åker och jag går på semestern så kommer även värmen.....


Jättetrött häst!

Kahlea tar livet med ro och sover tungt i sin spilta. Trodde först att det var nått fel på henne men insåg snabbt att hon bara drömde.

Fågelmobbning

Kajorna gillar inte kråkan! De jagade den riktigt länge idag, taskigt att vara fyra mot en.


Kattstigen

Katterna går på samma väg på gräsmattan, det blir till och med en liten stig efter dem.


En dag på betet

Eva och jag drog klart beteshagen i dag, solen gassade och myggen visade bra form. Plexus tyckte det var riktigt roligt till en början men i slutet var han så trött så han lommade iväg till bilen och la sig där.


Sannis dag

I dag tog Sanni studenten så jag jobbade bara förmiddag innan det blev klädbyte, kamerahämtning och spurt ner på stan för att se de nybakade studenterna strömma ut ur skolan.
Lägger upp några bilder från telefonen, bjuder förhoppningsvis på några fler bilder sedan.


Titta vad jag hittade...

....längst in i förrådet.


Gott med gräs!


Maränger på G


Trötta hästar


En härlig dag med Karin


Nya arbetsbyxor


Izza har bästa utsikten!


Kommer inte ut


En tur i skogen


Underbara morgon

Först blev det galoppintervaller på Thea tillsammans med Karin och Zäpo. Efter det blev det en tur på banan med Ralf. En underbar förmiddag i stallet helt enkelt.


Helt okej jobb


5 juni

Är det inte i kallaste laget?


Sötaste


Jag väljer dörren med sol!

Om man gick ut genom den ena dörren på jobbet så lyste solen från en nästan klarblå himmel. Om man valde den andra dörren så tornade mörka moln upp sig och det såg ut att bli åska. Jag valde dörren med sol!


En kort stund...

Blev en stund på hästtävlingar i dag med, en kort stund om du frågar mig säkert en lång stund om du frågar min familj. Några bilder från dagen.

Lakritz


Morgonpromenad

Nova, Gizmo och jag tog en mysig morgonpromenad, sedan blev det en tur i gungan.


Vad betyder molnen?

Väldigt skumma moln tornade upp sig på himlen igår.


Bokat bord

Vi hade bokat bord i går och på bordet stod det en fin liten lapp till andra gäster.


Trevlig kväll

Blev en trevlig avslutning på dagen trotts storm och ösregn. Middag på båten med goda vänner kan inte bli fel.


Sjösjuk?

Undrar om jag kommer att bli sjösjuk under kvällens middag??

Hopptävlingar 2 juni 1m

Några bilder från dagens 1 m

Hopptävlingar

Passade på att åka ut till Hippo och tittade på lite hopptävlingar, blev en riktigt trevlig kväll som sedan avslutades med Let´s Dance och lite tilltugg.

RSS 2.0