Eva Cassidy - Fields of Gold


jag sörjer min kamrat

"När olyckan är framme och rycker ifrån mig min häst är sorgen i hjärtat det som förtär mig mest. Att vardagen så snabb återgår som ingenting hänt gör ont i mitt bröst, som om hjärtat sig vänt. Låt mig sörja min fyrbenta kamrat. Jag måste få gråta ty han fattas mig. Låt mig få uttala orden *jag älskade dig*. Även om han bara var ett djur så finns det i mitt hjärta plats att honom sörja när han rycktes bort i all hast. Låt honom få vila tryggt i mitt minne. Inte som en i mängden utan som en härlig häst med ett vackert sinne. För mig vill inte vardagen rusa på som vanligt just nu. Jag sörjer en kamrat försök att förstå det DU. Låt mina tårar få vara nära till just nu. För jag saknar och sörjer min kamrat, förstå det DU"

Kära Anneli satte ord på mina känslor och jag måste säga att hon lyckades väldigt bra.........

Suck.....

Suck, suck, suck så känner jag just nu. Ser allt i svart och vitt just nu, vill och orkar inget. Skulle vilja skrika rakt ut och sedan bara vara för mig själv. Kan inte fokusera och hjärtat är i 1000 bitar. Jag kan inte förklara för någon hur jag känner, motivationen är på minus och gråten är konstant i halsen. Jag ser bara olyckan framför mig hela tiden, om och om igen, hela tiden!!
På jobbet fortsätter allt precis som vanligt, som om inget hänt......jag funkar inte så. För mig är en vän borta, en häst som jag träffade åtta timmar per dag, en fantastisk lite individ som låg mig väldigt varmt om hjärtat.
Alla hästar har sina personligheter och jag känner dem nästan utan och innan. Jag såg på flocken direkt på måndagen att de förstod att allt inte stod rätt till, de skrek konstant till varandra och var allmänt bökiga och stökiga något de aldrig annars är. De har resterande dagar fortsatt att vara på ett konstigt sätt, vägrar gå ut i hagen och när de är där ute är de missnöjda. Jag är helt övertygad över att de känner hur jag mår för de är antingen väldigt mysig med mig eller så passar de på att traska iväg åt ett helt annat håll än dit jag vill gå, bara drar i grimskaftet och knatar iväg. Jag känner mig maktlös och förstår även deras frustration, en flockmedlem är borta och det är klart han är saknad..........

Tomt......


Vet inte ens var jag ska börja....

...är helt tom i huvudet, kommer knappt ihåg vad jag gjort i dag. Vad hände före olyckan och vad hände efter?? 11.41 började den värsta timmen i hela mitt liv och den avslutades med att vår älskade lektionsponny Dixon nu betar på de evigt gröna ängarna. Han bröt sitt ena framben i hagen och hans liv gick inte att rädda.
Jag kommer ihåg dagen då han kom till oss, jag fick äran att prova hoppa han innan han gick in på lektion, jag har satt igång honom så många gånger och jag sa senast i våras att det är tur att jag inte har ett eget stall för då hade han bott hemma hos mig.............älskade ponny, du fattas mig.

Jävla skitdag

Jävla skitdag, skulle ha legat kvar i sängen!!!


Ni kan svaret det vet jag.

Tobias satt och lekte med ett litet förstoringsglas idag. Försökte tända eld på det mesta kändes det som. Han brände på sin arm, på mitt ben på nicke osv. Det blev varmt och brände som tusan. Sen när han skulle bränna på en kartongbit med plast på så uppstår det konstiga som ni nu kommer att kunna förklara.

Om man tar ett förstoringsglas och låter solen lysa igenom på en lite koncentrerad prick så börjar det brinna så långt är jag med. Nu tog Tobias och lyste på en bit karton och inget hände sedan lyste han på samma kartonbit en liten bit längre ner som hade plast ca 1 cm över sig (se kortet) det blev absolut ingen åverkan på plasten däremot så brändes det hål på kartongen under plasten. Hur kan det börja brinna i kartongen men inte i plasten? Borde det inte synas något på plasten? Hjälp nu en förvirrad människa.


Morsdag

Vi brukar inte fira några speciella dagar förutom födelsedagar, jul, nyår och midsommar. Morsdag, farsdag och namnsdag tex är sådan vi brukar skippa. I morse väcktes jag däremot av min fantastiska familj, fick fika på sängen och paket. Vilken överraskning! Fick en radioanka som jag kan ha då jag badar, den mäter även temperaturen i vattnet. Sen fick jag godis, yellobeans!!(stavas det så?) En hel låda med 50 olika smaker! Mums!


Snobbstallet

Det blev en underbar morgon i snobbstsllet, solen sken och humöret var på topp. Jag fick äran att rida Ralf, han var supersnäll men tyckte det var lite läskigt då det sprätte grus på sockerbitarna som de andra hoppade över. Han gav mig helt nya erfarenheter och han påminner inte om något jag tidigare ridit på. Vi travade länge omkring bland alla hinder, lärde känna varandra och han verkade gilla då han fick beröm. Passet avslutades med en helt underbar högergalopp. Tänk vad lite tid i stallet kan maxa ens humör.


Tjoho!!!

Ja men då kan man sova gott i natt då! Grattis Loreen, grattis Sverige!


Grattis!

Grattis till alla fina URF framgångar på dagens tävling.


Fick det bäst

Nicke står vid grillen, jag ligger på locket till sandlådan och bara slappar. Jag fick det bäst!


Sparkar dig

Hästar är skojiga varelser, de två jag idag pratar om har gått i samma hage i flera år. Vi flyttade dem till en mindre hage mitt på dagen och helt plötsligt är det som om de inte känner varandra.....det ska nosas, pipas, sparkas, grävas och bitas. Bara bus hela tiden!


Passa på

Man får passa på att vara ute när kvällen bjuder på fint väder.


Fredagsmys med mormor


Regn

Efter regn kommer solsken


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Nynäshamn Söder, Nynäshamn

Helt okej


Fantastiska sol!!

Vilken underbar dag!! Sol och 23 grader varmt, familjefika, kvällsjobb och allt detta avslutas med att jag ska dela säng med en ghostbusters......


Min arbetsdag

Började som vanligt med att fodra och släppa ut ensamhästarna, möttes av mörka fluffiga moln när jag drog linorna till de övriga hagarna. Vi var bara tre personer i rs-stallet på morgonen så vi var inte klar till nio utan det blev lite mer stalltjänst efter fikat. Resten av dagen fortsatte att rusa på i ett vansinnigt tempo som innehållit bla fodring i hagarna, städning i hagarna, vatten till alla hästar, stänga lucka på åttkantshuset, laga hagar, fodra lunch och ge kraftfoder. Dagarna går om man säger så.


Kanske någon borde köpa ett cykelställ?


Träningar

Har haft tre lektioner ikväll och som vanligt var det helt fantastiska och roliga elever!!


Projekt stänga taklucka på åttkantshuset.


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Ljungskogen, Vellinge

Det är roligt att vara i stallet


Underbar morgon!


Är den ergonomisk?

Anders skulle hjälpa mig med grepen......är den ergonomisk nu?


Jagad

Att bli jagad på studsmattan är fantastiskt roligt.


Underbart väder

Tur man har ett jobb där man kan vara ute när solen skiner.


Ett vrål!

Jag hör ett vrål från hallen och hinner tänka att Nova måste ha slagit sig jättehårt!!!
Som tur var så hade hon bara fastnat med strumpbyxan under vällingkartongen.......


Låt det bli torsdag och fredag fort!!!


Underbar morgonpromenad

Lotta, hundarna, skogen och jag. Helt underbart!!


Lyxshake

Nicke har gjort lyxshake!


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet? Jag bryter idag min vanliga ordning på hus/lägenheter över 10 miljoner och tänkte istället visa er en lägenhet som tillhör en vän: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Polisbilar och busar!

I dag har hela familjen varit på öppet hus hos polishögskolan. Vi fick titta på helikoptern, bilar, prova hinderbana och se lite "teater" när polisen visade upp olika scenarion. En riktigt trevlig men kall förmiddag!
En "buse" bli gripen
Blivande polishund
Lilla kriminalväskan med allt du behöver
Helga provade hinderbanan och bara flög över!

Hopptävlingar i Vännäs

Åkte till Vännäs för att titta på Grodan som debuterade 120, passade på att lufta kameran efter det långa uppehållet.......jisses vad man kan bli ringrostig!

Putt!

Jag blir så putt.......blä! Letar klänning till det närmaste bröllopet och hittar en på nätet som jag känner att jag kommer trivas i, vad händer??? Jo givetvis finns den inte i min storlek! Nu ska jag fortsätta vara putt, gå till sängen och dra täcket över huvudet.

Undra hur den kom in i hålet?


Nya skor

Skokanonen har 30% på hela butiken och det passade super när Lucas inte har några sommarskor. Dock är det inte lätt att handla skor med en kille som vägrar prova skor eller få sin fot mätt. Han låg på golvet och tjurade hela tiden! Jag visade alla möjliga skor, springskor, tofflor, finskor, klackskor, vinterskor osv.....INGET DÖG! jag kände att den pedagogiska mamman höll på att få bryt och tillslut satte jag mig också ner på golvet och tjurade. Efter många om och men så lyckades jag mäta foten och sedan mäta några skor. Han vägrade fortfarande att prova så vi får se vad som händer nästa gång han ska gå ut och måste använda sina nya skor......Nova hittade direkt ett par skor och skrek sedan i högan sky för att hon inte fick ha dem på sig då vi skulle betala.


Morgonpromenad

Blev en kort morgonpromenad med hundarna, Nova vill inte sitta still i vagnen så vi traskade endast runt röda området.


Brr

Brr, det var kallt om händerna i morse då jag gick ut med hundarna. Fick till och med dra in dem i ärmarna för att de inte skulle bli allt för kallt. Dock dämpades den något kalla morgonrundan med värmen från väderprognosen, 16 grader varmt ska det bli idag!! Är sommaren på väg?


Kors i taket!!

Äntligen, äntligen, äntligen har Nicke fått tid för att kolla upp sin sömnapne! Det tog bara drygt 2,5 år att få tid, jag hade börjat misströsta och trodde nästan att han fallit bort ur systemet. Hoppas nu bara att han kan få hjälp så att jag också får sova på nätterna utan att behöva oroa mig över om han andas eller inte. Tjoho!!

Måns!


Bus


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Lidingö Sticklinge, Lidingö

Träning 14 maj
Tänk vad vädret kan ändra humöret


Kanske?

Kanske man skulle ta och åka en sväng till stallet för att titta lite på småhästarna som ska hoppa.....


God morgon!

Idag blir en bra dag!


Dag eller natt?

Fåglarna kvittar och det är inte mörkt ute....kanske det ändå lutar mot sommar.....


Kvällsbesök


Vem dricker mjölken?

Jag sitter tillsammans med Kevin och Nova, spelar ett utvecklande spel på paddan. Det är olika djur som man ska dra till mitten beroende på vilken "mat" som är där. En skål med mjölk dyker upp och jag frågar Kevin vem som dricker mjölken? Helt plötsligt svara Helga som sitter en bit bort och skickar sms. KORNA, det är korna som dricker mjölk!!......ja vad säger man?????


Helt okej

Helt okej start på morgonen när man får ligga kvar i sängen medan Lucas ser på Musse.


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Vellinge

Sötisarna


Tårta

Är det kalas så är det!


Prickiga barnet


Mums mums


Presenter

Lucas ville köpa presenter till Plexus så vi åkte till djurmagasinet och köpte lite saker. Att släppa lös en 4,5 busunge i en butik fullt med godsaker till hundarna är livsfarligt. Det blev 10 ben, 10 grisöron och lite smågodis innan jag fick sätta ner foten. Plexus blev väldigt glad över sina presenter och delade givetvis med sig till Gizmo.


Grattis Plexus!

I dag fyller han sex år!
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Vår?

Vågar man säga att våren är här nu eller sticker jag ut hakan så mycket så det blir snöstorm i morgon??


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Värmdö Mörtnäs, Värmdö

Kanske

Kanske man borde hoppa ur vuxenoverallen, kliva i några anständiga kläder, äta lunch och sedan åka med djuren till veterinären för den årliga vaccineringen......

Run, Run!


Som silke

C-vitamin med granatäpple/lime och hett vatten, som silke för en krasslig hals.


Bara för att lätta upp stämningen så här på morgonen


Vaccinering

Vaccinering av hundarna - check!

Håll tummarna

Lucas har som sagt vattkoppor och till skillnad från Nova så mår han riktigt dåligt av dem, de kliar, han har feber och han kan inte sova. I går fick ingen i familjen sova på hela natten, han grät, snurrade runt, kliade osv. Han var ledsen till och från under dagen, sa att han inte ville ha prickarna och kunde inte komma till ro. På kvällen fick han en alvedon och tavegyl (som vi fått på recept), protesterna var höga vid medicinintaget men tillslut var den nere i magen. Lucas låg i sängen och såg på film, kom och låg i min famn en stund och sedan så gick han och Nicke till sovrummet och gjorde kväll. Vips så sov barnet och han sover än!! Han har snurrat runt lite i sängen i natt men inget kli och ingen gråt, Tavegyl is the shit! Förstå så skönt för han att få sova, han behöver det verkligen. Hoppas det vänder snart, tredje dagen idag och jag har för mig att det ska vara den värsta av dagarna......håll tummarna på att han snart känner sig bättre.

Kvarka

Läste precis på ridsport att det var misstänkt kvarka i flera stall, jag lider med dem. Jag vill aldrig ha tillbaka kvarkan och jag ryser bara jag hör ordet.........

Helt okej

Hejja Sverige!


Hänga tvätt ute

Att få hänga tvätten ute i solen så att den torkar, är inte det sommar så säg?

Plocka-vila-städa-vila-diska

Plocka-vila-städa-vila-diska-vila-blogga-vila-passa upp sjukt barn-vila-tvätta-vila-vika tvätt-vila-starta ny maskin-vila osv osv. Någon gång kanske det blir rent och fint här hemma.

Förkyld

Kanske är så att jag ändå är lite förkyld, jag gillar inte att vara sjuk men nu är det nog bara att erkänna det. Dock är det bra att det infaller samtidigt som Lucas är sjuk för det vore inte så roligt om jag var hemma med han denna vecka och sedan ska jag bli sjuk nästa vecka. Lika bra att vi gör bort det tillsammans.

Ingen lek

Att vara 4,5 år och få vattkoppor på hela kroppen är ingen lek, det kliar, retar, irriterar och är allmänt jobbigt. Inget är bra och man kan inte sova och inte ligga still. Han har prickar på hela kroppen, i öronen, munnen, ögonlocken och under fötterna. Han tittar på sina prickar och blir ledsen, säger att han inte vill ha prickar.......stackars barn.
Fördelen med att vara hemma är dock att man får äta vad man vill, säger Lucas glass så får han det, oboý check, äpple lika så, tur att han får i sig lite näring i alla fall. Nicke har fixat lite medicin åt honom till natten och vi hoppas verkligen att det hjälper för han måste få sova lite annars blir det bara mer jobbigt.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Saltsjö-Duvnäs, Nacka

Sova?

Det kanske är dags att sova?

Vattkoppor

Då var det Lucas tur att få vattkoppor, vi trodde nästan att han haft det eftersom det tog så lång "tid" innan han fick det. Han har inte haft någon minsta lilla minimala prick, inte någonstans och helt plötsligt i dag när jag tog på han jackan när vi skulle åka från Leos så ser jag att han har en liten prick på näsan, kollar vidare och hittar två på armen, fyra på ryggen, tre på magen och tre i nacken.......när vi sedan kommer hem så har han nästan dubbelt så många på kroppen. Hur i hela friden kan de pluppa upp prickar så fort???
Nova fick redan förra torsdagen och av hennes prickar kan man bara se lite små skorpor. Nicke har varit hemma hela veckan med barnen så veckan som kommer ligger på min lott, hoppas hoppas att vädret blir bra så vi slipper klättra på väggarna inne i huset i alla fall.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm, Stockholm

Studsmattan

Nova vill hoppa på studsmattan men jag förklarar att det ute går när det snöar/regnar ute, den är blöt. Hon tittar länge på mig och sedan visar och säger hon att man kan torka den med nått......söta barn.


Lämnar ett soligt Skellefteå

Haft en trevlig eftermiddag i Skellefteå, lina har gjort två kanonrundor och solen sken. Allt har gått super om man bortser från den lilla detaljen att man måste skruva fast bultarna om man byter till sommardäck, tur vi är händiga!


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Bellevue Sjösida, Malmö

Statiskt hår

 

 


Chillar lite


Bus i hagen


Clicken!


Busiga hundar


Kattungen har blivit stor


RSS 2.0