Oj vilken lång dag

Nu blir det sängen, får visa er lite bilder i morgon.


God Natt

Ses i morgon!

Lilla pricko!


Får bli vinterskor på måndag


Vitt

Tittar ut genom fönstret mot skogen, inser att det är vitt ute och helt plötsligt ser jag träden och buskarna istället för ett stort svart mörker. Är det nu jag kan säga -jag ser ljuset........


Andas

Andas, ja så har jag känt hela dagen på jobbet......vet inte riktigt vad det är, kanske att det känns som om det är 1000 grejer att göra och man hinner inte beta av något av det som står på listan. Mer och mer saker tillkommer men inget försvinner, så känns det i alla fall. Jonas och jag han med att skruva tre tunnor till idag och där betas det sakta av från listan i alla fall, mejlen strular som bara den....kanske är det därför jag känner mig stressad? Fick rida på prickiga ponnyn idag och det lättade mitt lite deppiga humör. I morgon ska underlaget i lilla bytas så Jonas kommer att vara där och harva vissa stunder på morgonen, ponnyhagen ska få sig en omgång så ponnyerna kommer bara kunna vara ute en kort stund och Johanna ska ha lektion på morgonen så vi får helt enkelt ta stalltänsten som den kommer.......tjoho, snart är det JUL!

Inget för hissrädda!


Slökatten!


Städ byttes mot bak

Sanni behövde hjälp med att baka så jag bytte städningen ( oj vad tråkigt ) mot bakning. Det blev vit ischoklad med nonstop samt chokladdoppade marshmallows med strössel på. Vipps så var denna kväll borta, undra bara vem som ska äta upp allt fika?


Tomt

Jaha, då har vi varit och tittat på sista delen av Twilight och det kändes som om den var 30 min lång. Kände mig som ett stort frågetecken där ett tag men det redde upp sig som tur var. Jag är helt klart nöjd med filmen och kommer absolut att se den igen då den kommer på DVD. Om det är något som jag känner mig mindre nöjd med så är det att vissa saker som de inte tagit med i filmen kändes stora i boken men det är väll sådant man får leva med.

Följ med hem till Sara!

 
 

Myskatten


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Mariefred, Strängnäs 

Bättre

Lucas sover fortfarande så det är bara Nova och jag som är vakna, till och med djuren sover. Nova håller ett glatt humör även om hon snorar och hostar lite. Måste ändå säga att det är bättre att denna förkylning bryter ut så att de kan bli friska, det är jobbigt att vara sjuk länge som om det nu har brutit ut ordenligt så hoppas jag att de snabbt blir friska.

Vaken

Barnen sover men jag är vaken, ligger och funderar på varför jag inte kan sova då de sover? Natten har inte varit rolig för någon, de hostar och vaknar då givetvis av det. Nicke har varit upp till dem flera gånger och jag kan knappt somna om då han kommer tillbaka. De är synd om de små när de inte får sova ordentligt.
Jag ligger och tycker synd om mig själv eftersom det är två kalas och julfest i morgon och vi kanske missar allt. Jag vill/behöver verkligen komma ut lite, träffa folk och se något annat än väggarna i huset.......jaja dagens i-landsproblem


Funderar

Funderar på att bjuda småligisterna på lite popcorn, då borde de i alla fall sitta still några minuter. Att jag sedan får popcorn i hela sängen är något jag helt enkelt får leva med.....


Solen lyser....

Åhh vilken underbar morgon, solen lyser, fåglarna kvittrar, en stor lyxig frukost är intagen och barnen ligger som små underbara tennsoldater i sängen och ser på TV.........eller hur var det nu???
 
Ja visst, barnen tog visserligen en sovmorgon men regnet strilar ner, fåglarna har jag knappast sett till och barnen röjer runt och känns inte speciellt sjuka om du inte tittar på febertermometern. Frukosten då? Nä, det blev en celcius som jag drack inklämd mellan två barn som snabbt drack upp sina vällingar. De satt visserligen stilla under den tiden så jag kunde dricka den i min takt och slapp i alla fall få hicka.
 
Den som påstår att det är roligt/slappt att vara hemma med sjuka barn ska ha en smäll eller så kan de komma hit och låna mina en stund! Att vara på jobbet är som semester om man jämför.
 
Tur jag älskar de små liven så mycet så att hjärtat nästan spricker.
 

Ahhhh

Ge mig styrka!

Sluta sova?

Börjar bli lite irriterande att inte få Nova i säng inom en rimlig tid på kvällen......hon sover aldrig på dagen under helgen eller andra lediga dagar men de vill fortfarande att hon ska sova på dagis. Vi är inte så sugna på det men de säger att det är ett mycket högre tempo där och att de behöver vila. Jag förstår det och vill verkligen göra som de säger men när klockan blir framåt 21.30 varje kväll innan hon somnar så känns det mer och mer som att hon borde sluta sova på dagen. I dag började jag lägga henne vid 18.45 och sedan har vi nu kämpat och kämpat med att hon ska sova, snälla Sanni har läst fyra (!) böcker, hon har legat själv i rummet, jag har suttit intill henne, jag har sjungit och jag har provat att bara finnas där. Inget hjälper utan hon tjollrar på i samma glad ton och har inte en tanke på att somna.
 
 
Vad ska jag göra????

Tisdag

Precis som i går så har dagen rullat på i 100 knyck och det känns som om man inte gör något fast ändå hinner man jättemycket. I dag han jag faktiskt sitta på kontoret i en timme, svarade i telefon minst femton gånger, svarade på mejl ang Max, julklappshoppning och han med lite på hemsidan. Kändes skönt att hinna sitta på stolen och hinna med saker som jag inte hunnit undan med. Vi (Kerstin och jag) han med en liten tur på Balanze och som vanligt så skötte han sig väldigt bra, trav på volten i båda varven och en massa klappar. Avslutade dagen med en tur i skogen tillsammans med KM, Olov, Olovs pappa och Camaro, lilla skruttponnyn var pigg som en spigg och taktade hela skogsrundan..........mjölksyra i armen......

Jag är så blödig

Jag blir så sentimental när jag ser andra människors lycka, blir berörd av när andra människor blir berörda och jag kan aldrig hålla tårana tillbaka. Sitter och surfar runt på youtube och som vanligt kommer det upp några klipp som får mig att bli berörd.
 
 

NU är det dags!

Vilken dag går vi och ser Breaking Dawn? Jag vill inte vänta längre.
 

Om man ska tro vår lokaltidning

Om man ska tro vår lokaltidning så kan Linda Algotsson Ostholt vinna Jerringpriset......kanske de hade otur då det tänkte för i min värld är det Sara som kan vinna det. Kanske de även borde byta ut bilder på förstasidan eftersom att det är Linda på bilden och inte Sara.
 

En dag på jobbet

Alla dagar på mitt jobb rullar på i en ruskig hastighet men måndagar är nog ända snabbast. Stalltjänsten blev klar strax före tio, flyttade sedan skyltar och foderstater innan jag gick upp och fixade hemsida, mejl och en annons på Max. Ner och fodrade lunch innan det blev dags att utfodra sig själv. Efter lunch blev det lite sista fix på hemsidan innan intag och efter det klippte jag två ponnyer innan det blev dags för fika. Ut och satte nät på en bal hos ponnyerna innan jag hjälpte Maria med Sune och sedan var dagen slut.....kan inte påstå att man hinner rulla tummarna direkt.


Höstljus


Pärlplattor

Lucas och jag byggde med pärlplattor efter simningen, Lucas gjorde en råtta och för mig blev det en liten polisbil.

Bada.

I söndags var vi och badade på Ersboda Bad och Gym, barnen hade väldigt roligt ändå från första sekund tills vi började dra oss hemåt ca 2 timmar senare. Det busades, simmades, hoppades från kanten, byggdes tunnlar och åktes rutschkana.
 
 

Tomt

Har inte skrivit något på flera dagar, vet egentligen inte varför det blivit så. Kanske är det för att jag inte haft något intressant att skriva om och ingen direkt inspiration. Känns inte direkt givande att bara "släng in" ett inlägg bara för att........

Mot skogen!

Då är vi på väg mot en jobbhelg i skogen! Tjoho


Man får anpassa sig efter de små


Fullt ös!

Dagarna går som vanligt i 100 knyck när man är på jobbet, det finns alltid saker att göra. Ett litet problem som jag har nu är att några saker står högst upp på prioriteringslistan och det går inte att välja det ena eller det andra.....jag MÅSTE göra dessa saker, gärna i går eller varför inte i förra veckan. Det är tyvärr inte så att sakerna går på ett kick heller. En av sakerna är att klippa våra 45 lektionshästar, när jag är klar med "sista" så lär den "första" vara redo för nästa omgång av klippning. I dag han jag iaf med att klippa tre av de lurviga sötplputtarna och kanske jag hinner med någon till i morgon men då måste jag prioritera bort min lilla projekt och det är också en sak som jag verkligen måste bli klar med så fort som möjligt. 
Om det är så att någon därute i detta land vet hur man klyver sig i två arbetsamma delar eller gör dygnet några timmar längre så tar jag tacksamt emot lite hjälp!

Dags igen!

Jaha, då var det dags igen. Jag håller återigen på att bli lite lite längre! Har växtvärk i knäna och skenbenen.....det gör JÄTTEONT!!! (har full förståelse för Lucas då han är ledsen över sin växtvärk).

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Lidingö.

Häst med narkolepsi

Jag har aldrig tidigare sett en häst med narkolepsi, visste faktiskt inte ens att hästar kunde ha den sjukdommen.

Läste detta på ridsports hemsida.
11-åriga stoet Kina tävlar i 1,40-klasser med vinster och placeringar. Men hon har även narkolepsi, vilket gör att stoet rätt var det är kan somna och falla omkull.

I Ridsport nummer 22/2012 kan du läsa en intervju med Kinas ägare Jenny Österberg, som köpte stoet för snart två år sedan. Kina är en svårriden och känslig häst, vilket säljarna var öppna med. Men det visade sig senare att stoet även hade narkolepsi.

Här nedan kan du se hur Kina beter sig under ett narkolepsianfall.


Djävligt irriterande!!

Jag blir så less på vissa dvd-skivor som vi KÖPER!!!! Lucas får då och då en dvd som han kan titta på, i kväll skulle han se en av dem, innan den börjar så ska det visas någon text om upphovsrättslagen och allt som hör där till (trots att vi köpt den!!!) Denna förbannade text visas sedan på alla världens språk och det går absolut inte att spola sig fram till början på filmen utan man måste snällt titta på den fina röda texten som snurrar på språk efter språk!! Jag köper en dvd, jag vill starta den och filmen ska börja på en gång, hur svårt kan det vara??? Jag förstår att folk inte vill betalar för detta trams!

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm, Stockholm 

Än en gång!

Än en gång har hästsverige visat att vi kan, vi är starka och när det väl behövs så går vi ihop och jobbar åt samma håll (ja jag vet att det finns motståndare, avundsjuka och de som alltid ska dra åt motsatta håll eller skriva elaka kommentarer men de tänker jag inte bry mig om). När en fantastisk människa, ryttare och os-silvermedaljör behöver hjälp med ekonomiskt stöd för att kunna köpa lös delar av "sin" underbara häst så ställer folk upp från alla håll och skjuter till med pengar, allt från några kronor till flera tusen. Jag blir väldigt berörd av detta engagemang!!
Sara är en omtänksam, snäll, ödmjuk och underbar person som aldrig har försökt ta plats eller "mangla sig fram". Hon bryr sig om folk i sin närhet och lyssnar på vad man har att säga.
Hon har ridit på familjens uppfödningar och nått fina framgångar (tex os-silver 2012), hon har ridit fram fina hästar från unghäst till os-nivå och visat sin skicklighet som ryttare.
 
Jag ser fram emot att se Sara och Mrs Medicott i OS 2016 i Rio och tänka, jag äger ett litet tagel i svansen!

Sjuk?

Är hemma med två barn, ett som sa till sin pappa i morse att han var sjuk och den andra för att hon tydligen ville vara hemma.....


Måndag

Klarblå himmel och strålande sol, en underbar dag!


Kunde inte hålla mig

Vet att det inte är dags än men jag kunde inte hålla mig, har bakat vit ischoklad.


Mat till fåglarna

Barnen har gjort mat till småfåglarna


Hopptävling


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Halmstad

Frisk eller sjuk?

Jag var hemma måndag och tisdag, har jobbat onsdag och idag. Känner mig rätt frisk mitt på dagen, har ingen hosta, inte ont i halsen och snorar inget. På morgon och kväll däremot är jag helt slut, yr och ont i huvudet, feberkänsla och väldigt väldigt trött. Så länge jag ligger och tar det lugnt så känns det okej men det är inte läge att vara ute och slänga sina lurviga.......

RSS 2.0