Bra humör

Jag gillar egentligen inte att titta på reklamen på TV men jag måste säga att reklamen från Coop som går just nu  faktiskt får mig att dra på smilbanden.
 

Ljuset!

Våren är på väg, jag ser ljuset!


Hjälpsamma barn

Eftersom det snöat HELA dagen så blev barnen och jag tvungen att skotta när vi kom hem. Både Lucas och Nova var riktigt ivriga på att hjälpa mig med skottningen....undra bara var snön ska få plats?


Snöat!

Om någon missat det så har det snöat och blåst HELA dagen!!


ATG

Stina och jag var på ATG i dag med snälla zolero. Vi höll knappt på att ta oss dit eftersom att kung Bore bestämde sig för att blåsa och slänga lappmögel på oss hela dagen. Vi körde fast första gången innan vi ens lämnat anläggningen.
Besöket gick ganska fort och när vi skulle åka hem så hade bilen immat igen totalt så vi såg nästan ingenting. Stina körde på med fläkt och allt möjligt men inget hjälpte så tillslut fick vi börja köra hemåt med nästan ingen sikt alls. Väl hemma på stallplanen så körde vi fast igen och Jonas fick hjälpa oss lös med fyrhjulingen. Tjoho för snö!


Olika

När vi mockade i morse så använde jag mig av det ena hörnet i skottkärran, någon annan använde det andra hörnet....


Fullt ös!

Den här dagen har verkligen gått i ett, det började som vanligt med stalltjänst och innan fikat han jag även med att rida på Samay en sväng. Direkt efter rasten blev det en markarbeteslektion för Kerstin tillsammans med Maria och Julia, svettigt men riktigt roligt. Kändes helt fantastiskt att känslan finns där även fast jag rider på hinder så sällan nu för tiden. Så fort vi var klara med lektionen så hoppade Maria och jag upp på Sune och Jackpot och drog ut på en underbar runda i skogen. Båda hästarna skötte sig super!

Han precis in genom dörrarna så drog nästan hela personalstyrkan iväg till travet för att titta på Jonas när han startade sina två hästar. Efter ett mindre lyckat förstalopp så drog han till med en seger i andra och hans alldeles egna hejjarklack jublade högt och hämtade ut sina prispengar.
Tillbaka på jobbet igen så blev det mejlhantering, hemsidepyssel och suportsamtal innan det blev raka vägen ner i ridhuet för en HAB-lektion och sedan var arbetsdagen slut.
Åkte till UT och hämtade Lars, hämtade barnen på förskolan, hem och utfodrade dem, gärnet till simskolan, hem igen, körde ett pass på crosstrainern, åt middag (keso med avocado) och tog sedan en härlig dusch. Nu har jag precis nattat Nova och Lucas ligger och ser på film en stund innan vi släcker även där. Blir en lugn kväll i soffan, det kan jag lova.

Fullt ös skulle man kunna säga!

 


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Djurgården, Stockholm

Nova fortsätter tjata om ettan

Gång på gång förklarar jag för Nova att Ettan är hemma i USA och inte här hos oss. I dag blev hon riktigt sur och sa - Ettan vara med Nova!!

Måndagsmys!


Slut på vintervilan

Nu har Sune slut på vintervilan och med lite hjälp från mig svingade sig Maria upp i sadeln som värsta cowboyen!


Snöborgen

Förmiddagen spenderads i snöborgen med glada vänner och barn.


Varför?

Förklara för mig varför barnprogrammen på Barnkanalen sänds på finska ??? Blir galen, Nova förstår ingenting!


Sovmorgon

Våra barn är fantastiskt bra på att sova på morgonen, bara att tacka och ta emot. Mamman vaknade först strax före nio och en liten stund efter det började de övriga att skruva på sig. Nu väntar en dag med nya möjligheter!


Nova saknar ettan

Nova frågar efter ettan flera gånger i veckan, nyss sa jag att Eija kommer förbi och då sken hon upp, frågade efter Carina och jag sa att hon kommer inte........Ettan då?????? nä, inte han heller......varför då svarar Nova med sorgsen ton. Hur förklarar man för en 2.5 åring att hennes kusin är i ett annat land i fler månader?

Hej då

Hej då tänkte kanske yster då han snällt lunkade ut från sin spilta och in till sitt nya hem i tävlingsstallet och en alldeles egen box. Han är såld efter 20 år på ridskolan vi hoppas att han kommer att få ett toppenliv som pensionär. Fram till sommaren kommer han dock att fortsätta att jobba några lektioner i veckan men sen blir det pensionärsliv på heltid.


Suck!

Nova hade varit "trött, grinig, tjurig" på dagis och det resulterade i att hon fick sova på dagen och vad händer då nu??? Jo hon kan inte sova, far upp och ner som en pingpongboll och förstår inte alls varför hon ska lägga huvudet på kudden. Bråket är ett faktum och både barn och föräldrar tycker det är påfrestande och tråkigt.....suck....


Promenad

Maria, Sune, samay och jag tog en promenad i det fina vädret idag, underbart!!


Härlig promenad


Kall dag på jobbet

Nu tycker jag att det räcker med kyla, kan det inte bara vara -5 eller varför inte bli vår? I morse var det så kallt så att en stor del av stallet fylldes med "kallrök" när vi öppnade dörrarna för att släppa ut. Många av hästarna reagerade på röken genom att tvärnita eller blås högt.


Kallhålet!

Om vi har kallt här hemma vill jag inte ens tänka på hur kallt det är på jobbet.


Pyttelitet sår

En av lektionshästarna hade fått ett pyttelitet sår på benet medan den var ute i hagen. Såret var precis över en blodåder så det hade kommit rätt mycket blod, när hästen kom in från hagen så hade blodet strömmat ut från såret men fastnat som en stor klump på benet. Gissa om jag fick stora ögon precis när jag upptäckte såret.......


Myggfritt!


Jag lever....

Jag hinner verkligen inte blogga när det är så här mycket att göra på jobbet. Tänderna är snart raspade på alla hästar och än så länge går det riktigt bra. I går höll vi på till 22 så när vi väl kom hem somnade man ovaggad i sin säng och sov som en stock tills klockan ringde strax före sex. I dag har allt gått i ett och när jag kom hem så blev det middag och ett bad med Nova innan jag somnade i sängen och sov tills Katja kom tillbaka från Jonas. Undra om jag nu kommer att kunna somna......


Fullt ös!

Började dagen med att vara "Eva", gjorde klart privatsidan innan Miguel och jag traskade över till rs-sidan vid 8.15. Mockade,spånade och krattade klart där innan det blev fika. Medan jag kollade mejlen och fixade med hemsidan så fick jag en lyxiordninggörande av Jackpot så jag behövde bara sätta mig i sadeln. Det händer inte varje dag om jag säger så. Red i lilla då stora var bokat av NB, kände mig dock något i vägen då det var två dressyrtränare som höll träning samtidigt i lilla. Red ca 45 min med mycket övergångar och jobbade med att flytta för skänkeln. Han var stundvis mycket duktig även om han då och då passar på att skoja till det när det blir lite för jobbigt. Släppte ut honom efter passet, ordnade med foderstater, fixade med täcken och lastade Mango som åkte tillbaka till sin gamla ägare då hon tyvärr inte var det vi sökte. Jobbade klart med mejlen och hemsidan innan det blev lunch och sedan blev det lunch till hästarna, färdigklippning av butterfly och efter det intag. Efter intaget klippte jag sex krabater till och vips så var det dags att gå hem. I morgon är det tisdag och då är ska jag komma ihåg att hämta Katja på flyget för resten av veckan kommer ägnas åt tandraspning.


Brr


Så här jobbar vi på Hippo!


Ponnyn igen!

Då var han lös i morse igen den lilla rymlingen.....tredje gången gillt i morgon om han lyckas ta sig lös.


Dessa ponnyer

När jag fodrade i morse såg jag en liten skugga röra sig under dörren in till ponnystallet. Anade genast att någon av de små ligisterna var lös och jag låter korten tala för sig själv.....


Natti!

godnatt adjöss akta er för loppor och löss


Älskar min nya familjekalender!


Kalas, besök och middag

Efter familjens sovmorgon blev det ett litet besök från Lars och Gry samtidigt som jag passade på att baka tvåfärgad fudgekaka till Johanna. Efter det drog vi iväg på kalas 1 hemma hos Nicke och Johanna, gott fika och trevligt sällskap gjorde att tiden gick alldeles för fort. Iväg på kalas 2 hemma hos Alex som redan fyller 1 år! Även där blev det supergott fika, trevligt sällskap och en massa andra barn. Även här rusade klockan iväg och vips så var vi återigen tvungen att åka iväg på nästa besök. Denna gång blev det hem till Jesper och Anna, dock utan Anna som jobbade. Passade på att bygga lite på deras pussel innan vi avrundade och skyndade hem för en avskedsmiddag med amerikanarna. Stuvade makaroner och falukorv var beställt av dem så Nicke fick sköta matlagningen och uppskattat blev det då all mat var borta i ett naffs! Barnen fick sedan leka ordentligt då det är sista gången de ses på flera månader. Vi avrundade inte för en strax före nio och nu återstår det bara att lägga de två små ligisterna.


Sovmorgon

går runt i huset och försöker väcka upp resten av min familj men får absolut inget gensvar. Visst är det skönt med sovmorgon men någon gång måste de väll kliva upp?

Sova?

Varför vill inte Lucas sova? Han har legat i sängen i flera timmar men somnar inte. Gör allt annat hyss än att försöka sova. Jag har legat intill han i över två timmar men det är inte ens i närheten av trötthet som visas. Vad ska vi göra för att han ska sova och inte sprattla omkring och leva rövare??


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Kungsholmen - Fleminggatan, Stockholm

Paradisbadet!

Dagen har spenderats på Paradisbadet med vänner och barn. Tror aldrig jag åkt så mycket vattenrutschbanana som idag. Våra barn var helt sjövilda och åkte allt om och om igen. Lucas är väll blå över hela kroppen men lika glad är han för det. Trötta och glad åkte vi hem till Umeå och när vi öppnar dörren hemma så har min underbara och älskade mamma städat hela huset, bäddat rent, tvättat, diskat samt plockat bort julen. Man finner inga ord för att beskriva glädjen och lugnet som infinner sig när man bara kan sjunka ner i soffan efter en hel dags lek tillsammans med sina underbara barn. Vilken toppendag det här blev!


 

 


Lilla badhuset

Förmiddagen spenderades på lilla badhuset med en massa lek och bus. Hem och fikade lite innan vi åkte till Haga där jag lämnade av familjen innan jag själv åkte vidare mot Snobbstallet. Kom dit i perfekt tid för att hinna mocka åt Grodan och Loppan innan veterinären kom och vaccinerade. Åkte tillbaka till familjen, surrade en massa strunt och sedan åkte vi hem igen. Blev lite middag och lek för barnen innan det var dags för Nova och sova och vi andra såg på Änglagård 3. Lucas hade väldigt svårt att somna då han är riktigt spänd inför morgondagen och klockan han slå nästan midnatt innan sömnen omfamnade han.

Bara bus!

Hela gårdagen ägnades åt bus på Leos lekland. Fullt ös resulterade i två trötta och nöjda barn som somnade fridfullt i sina sängar på kvällen.


?

Jag: Hur lång är Martin Timell?
Lina: det är väll en timme......


Tjoho, 2013!

Gott Nytt År!!!!!!


RSS 2.0