Godnatt
Njuter


Fler än Maria och jag njöt av den fantastiska solen

Toppendag


Sol, trevliga hästar och underbara sandvägar, kan man ha en bättre dag på jobbet?

Himlen
Tisdag

Dagen har rusat på i ett, stalltjänsten tog lite tid men trevligt hade vi. Tog en tur i skogen på fantastiska Ronja, hon är så rolig, lätt och nyfiken på nya uppgifter, hon försöker alltid sitt bästa när vi är tillsammans. Hon brukar tycka att sitt lektionsarbete är spännande och roligt men nu har hon varit lite väl pigg på slutet så jag fick äran att ta ut henne en sväng i skogen. Man fäster sig så lätt vid dem och ibland känns det som om man inte vill "lämna tillbaka" dem till enbart lektioner. Blir så glad i hjärtat varje gång jag får rida på henne.
Dagen har även bjudit på lite longering av vår nya c-ponny, han skötte sig super och den såg ut som en tvättäkta lektionsponny då den luffsade runt på linan. I morgon blir det nog en liten premiärtur!
Har känt mig pigg hela dagen, hostan kvarstår men det får jag nog leva med en stund. Nu ikväll känner jag mig lite trött i nacken, kanske beror det på den anpassade ridningen då jag hela tiden går och titta bakåt över höger axel. Det får bli vila resten av kvällen, vill kunna rida i morgon igen.

Zamiro

 
Ridskolan har beslutat att sälja Zamiro, han passar inte som lektionshäst då han är lite för känslig. Han vill ha en egen matte eller husse som han kan känna sig trygg med. Han är snäll i all hantering och försöker alltid göra sitt bästa. Eftersom att vi haft många hästar att rida på slutet så har han tyvärr inte prioriterats, han behöver därför stärkas mer i ridningen.
Vet du någon som sker en trevlig kompis som både kan hoppa och gå dressyr? Tveka inte att höra av dig till oss på info@hippologum.com 
 
 Dressyr (28/10)
Hoppning (från i vintras)
 
Pris: 40.000 kr
 

helt okej dag

Då har man gjort första dagen på jobbet sedan förkylningen. Det gick över förväntan! Kände mig seg nästan hela dagen, fortfarande lite yr men det gick ändå helt okej att jobba. Störde mina arbetande kamrater då och då genom att hosta, tur det ändå höll god min.

jobbet

I morgon hade jag tänkt på gå jobbet, tjoho! Inget mer sängläge för mig inte. Nu håller jag tummarna så att det inte blir något bakslag!

Utanför huset

I dag har jag varit utanför huset två gånger, det ni! Först åkte vi på barnens hus för att köpa en leksak till Nova eftersom att hon äntligen slutat med napp (håller tummarna för att det inte blir bakslag) och efter det vidare till djurmagazinet för att köpa mat till de fyrbenta. Hem och vilade lite för att sedan åka till Haga och umgås med familjen där, hämtade hem en bänk och lite annat kraffs. Hem för lite middag, vilade i soffan, stökade omkring lite på nedervåningen och passade på att tvätta lite eftersom att detta inte blivit gjort i veckan. Efter dagens stora utflykter får jag nu ligga och vila lite i sängen, kanske se på "så mycket bättre" och äta något gott.

Status

Dagens frukost är intagen, nere i soffan tillsammans med Lucas. Jag blir lite bättre varje dag, sakta sakta. Tur det är två dagars helg nu så att jag kanske hinner bli helt frisk innan måndag. 
Dagens utflykt får blir med bil, fram och tillbaka till djurmagazinet för lite mat till våra fyrbenta vänner. 
Hoppas ni får en bra lördag och jag håller givetvis en extra tumme för alla mina vänner som är på roliga hopptävlingar idag. 

Jag ser ljuset!


I dag har jag varit ute för första gången på en vecka, underbart!

Status

Sov helt fantastiskt hela natten, vaknade upp och kände mig helt okej, kollar på klockan.....11.15!!!! fyra missade samtal och tre sms. Vad händer?? Jo, antagligen behövde jag sova ordentligt för dagens status är, helt okej. Jag har ätit "frukost" i köket utan att behöva vila, gick upp och ned för trappen utan att bli andfådd och kunde röra mig utan att bli yr! Ser vi en ljusning, JA! Ett starkt sken lyser och jag tror jag ska våga mig ut på altanen för att ta lite frisk luft!

Byta hake/hasp på dörren?

 

Status

Ljuset i tunneln ses nu utan kikare, det lyser starkt och jag känner att jag har vinden i ryggen!

Grr

Jag kanske är sjuk, hes och jävligt less på att ligga i sängen men jag kan fortfarande argumentera! Blir så less när det ska strula varje gång man ska boka ny tid på simskolan, klockan nio var gruppen full och jag vägrar låta Lucas simma till halv åtta på kvällen. Ringde till simskolan och försökte låta så trevlig som möjligt, förklarade mitt ärende och som en skänk från ovan så fanns det tydligen en plats kvar. (Kanske det vänder nu?) Något fel måste de iaf ha på sitt datasystem för rätt som det var när jag var inne och skulle boka så var ALLA, jag menar ALLA platser alla dagar bokade......hmm. Tur jag ringde.
 
Ett litet tips till simskolan för att sippa stressade och arga föräldrar. Istället för att alla måste boka nya platser var tionde gång kanske man i stället kan gå in och bekräfta platsen man redan har eller byta om man vill. Nu måste alla byta och då blir det kanske datahaveri när alla ska in samtidigt......ett tips bara.....

Hoho

Hoho på er. Jag ser en ljusning, febern verkar ha gett med sig, nu återstår bara gros i ögonen, hosta och kanske det jobbigaste nackvärk/yrsel. Men det blir bättre, sakta sakta så blir det bättre!

TackTack snälla mamma, nu kan jag roa mig medan förkylningen härjar i min kropp!

Bättre

I dag känner jag mig bättre, mindre hosta och snor. Har till och med tagit en dusch, kändes dock som om jag sprungit flera mil när jag väl ålade mig tillbaka till sängen.

Roligt med gamla filmer

 
 

snigelfart

I snigelfart har jag nu traskat ned för trappen, hämtat lite kräm och tillbaka till sängen. Andfådd och yr i huvudet men det kändes ändå bättre än väntat.

Det tar sig

38,6 det blir bättre. Sakta sakta så känner jag mig bättre. När jag fick min hostattack i natt så kunde jag ställa mig upp utan att det svartnade för ögonen, det blev bara lite lätt stjärnfall när jag la mig ned igen. 

Håller mig sällskap

Issi, det är hon som håller mig sällskap nu när jag är sjuk. Hon kan verkligen konsten att sova tungt, drömma och ta livet med ro.
 

Trolla

Skulle verkligen vilja kunna trolla, knäppa med fingrarna och en bra film startar på tv:n och en skål popcorn dimper ned intill mig.

Vad gör Plexus?

Får ofta frågan om var Plexus är nu för tiden, ska jag inte ta hem han och saknar jag han inte?
Jag saknar han så att hjärtat spricker! Men man får inte glömma att man ibland måste kolla vad som är bäst för djuret, Plexus har det bästa livet han kan få (förutom att han bor i skåne, hihi).

Så till er andra som sakna honom, här kommer en film från en helt vanlig "Plexusdag".

Fräsch

Vaknar upp efter en natt med ganska lite sömn, hosta och öm nacke är en del av det. Känner mig rätt fräsch och kollar temepn, 39.0. Hämtar lite frukt och bäddar ned mig i sängen igen!

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Grevagården, Skövde

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Dalarö :Stockholm, Haninge 

Check!
De tre musketörerna!

I dag fick barnen och katten fixa lunch, omelett blev det.
 

Gamla inlägg

Gick tillbaka och kollade på lite gamla inlägg, 1 år sedan gjorde jag ett höstinlägg från en morgonpromenad med Gizmo. Vilken vacker morgon det var!

Måns!

 

Issi

 

Sover

Alla i familjen ligger och sover så skönt, själv ligger man här ock hostar!
Nu får det snart vända, är så less på att allt som skrivs här är negativt och tråkigt. Vill ha en glad blogg där det händer roliga och bra saker. Visst att det är upp och ner men nu har det väll ändå varit lite väl mycket ner?

Check!

Då bockar vi av feber och frossa!

Målar rymden

 

Mina hjärtan!

 

Checklista

Jag funderar allvarligt på att börja föra en checklista så jag kan bocka av allt som händer nu. Kan i alla fall lägga till hosta, snor, nysningar och ögoninflamation på listan. Check!

Sjuk?

Jag har inte tid att vara sjuk nu!! Nej nej nej, ska åla mig upp ur sängen och äta frukost. Allt kommer att kännas bättre då! Hoppas ni får en underbar lördag.

En 3-åring

En 3-åring kan verkligen konsten att prata oavbrutet i flera timmar, när tar de in ny luft för att kunna fortsätta prata??

Jaja

Jaja, lika bra att erkänna. Drog lite extra på smilbanden när jag fick visa legitimationen på systemet. Jag sa till killen i kassan att han gjorde min fredag ännu bättre än den redan var, han svarade att han var glad att kunna glädja mig....tänk vad lite som behövs för att humöret ska gå i topp!

Mitt hjärta

I dag har lilla hjärtat flyttat till sitt nya hem. Tur att hon inte ska så långt, jag kommer att få möjlighet att pussa på hennes mjuka mule fler gånger. Hon har funnits i mitt liv så länge, jag vet att hon kommer att få det så bra men det känns ändå tomt i mitt hjärta. Kanske är det för att det varit så mycket jobbigt sista tiden och man är lite nere. Det känns som om det saknas en liten bit nu när hon inte längre står i sin box. Vem ska nu prata med mig varje morgon?
 
 

trött

Vilken dag det blev, fyra ponnyer och två hästar har jag hunnit rida. Vem behöver gå på gym när man får rida under arbetstid och efter det har vänner som behöver hjälp med sina hästar? Det är så roligt att trimma, även om benen var som överkokta spagetti när jag klev av den sista hästen. 

kan ni tänka er

Jag hoppade för Emma igår, hoppade! Ni som känner mig kan ju bara ana hur mina ben skakade och hjärnan spelade mig som vanligt ett rejält spratt. Tur jag har världens bästa arbetskamrater som står ut med mig och peppar mig fast jag blir så illamående så jag håller på att kräkas. Ibland undrar jag hur det är möjligt att jag tävlat 130 hoppning och fälttävlan, undra var den modiga människan är nu för tiden?? (tror Linda skäms lite för mig)
Hur som helt hade vi en superbra uppvärmning och jag fick många bra tips för Ronja och min framtida ridning tillsammans. Jag måste verkligen jobba på att få upp henne i formen så hon blir stark även där, det är så lätt att man låter henne komma ner för djupt eftersom att hon är väldigt trevlig och bekväm att rida där. Efter uppvärmningen blev det hoppning och det var här min hjärna sa upp sig och drog ett täcke över huvudet. Hur som helst så är Ronja en fantastisk häst, hon hoppar allt jag styr på och är så positiv till allt nytt man ställer framför henne. Så fort jag red som jag borde så var hon superfin och när jag red som en kratta så gjorde hon så gott hon kunde ändå! Det var mycket svängar och hinder i följd men hon hoppade glatt ändå. Hon skuttade glatt över studsen trots att jag nog med hela min kropp skrek nej i panik. hon nådde lätt fram på två galoppsprång i kombinationen även fast hon är en ponny.
Vi måste börja hoppa mer, hon och jag. Hon för att få mer rutin och jag för att slippa svimma varje gång jag ser ett hinder. Måste erkänna att även fast jag var så rädd hela tiden så var jag så fantastiskt lycklig när vi var klara, det är så roligt att hoppa och jag saknar det verkligen!

snart borde det vända

Jaha, när ska det vända? när ska det bli bättre? Jag berättade på torsdagen om veckan som bara blev värre och värre. Fredag morgon vaknar jag och är sjuk, åker ändå en stund till jobbet på morgonen för att informera morgongruppen om Dons plötsliga bortgång. På söndagen börjar jag ta min medicin och blir bättre, måndagen var mina tankar på helt annat håll och i dag tisdag vaknar stackars Lucas och kan inte gå. Han har troligtvis sträckt sig i baksida lår, han vill inte rörar sig och givetvis kan han inte gå på sexårs. Jag han jobba en timma på morgonen och sedan har jag vabbat resten av dagen. I dag fick även vår älskade Zacc lämna oss och han betar nu på de evigt gröna ängarna. Älskad och saknad!
Nu måste det vända!

Återigen en magisk morgon 
 

Vackert!

Hösten är här och varje morgon då jag drar linorna till hagarna så visar himlen upp sig i fantastiska färger.


 

En helt vanlig arbetsdag
under the dom

Jaha, då är man helt fast i en serie igen.

Trängde jag mig?

Åkte till apoteket precis innan det öppnade, det var redan en massa människor som stod utanför och trängdes. Eller trängdes, de stod utspridda över hela vägen men en massa människor som stod och väntade var det i alla fall. Konstigt nog var det ingen som stod nära dörren så jag traskade bara fram till dörren och som en skänk från ovan så öppnade sig precis dörrarna, jag gick in, tog min kölapp och det blev min tur direkt. Fick ut mina saker, betalad och gick ut igen. Max tre minuter tog mitt besök, väl i bilen började jag fundera på om de andra människorna tyckte att jag trängde mig? Men hallå, varför gick ingen fram till dörren och kollade om den var öppen? Varför stod folk och kollade på klockan istället? det är inte mitt fel att man tror att dörren är farlig och håller ett säkerhetsavstånd på fyra meter........

11 oktober


11 oktober och maskrosor slår ut längst med stallväggen. 

Fredag morgon, livet går vidare
Trött

Det är nog bara att erkänna för mig själv, jag är helt urslut efter denna vecka. Somnade i soffan, höll telefonen i handen, under örat och ändå hörde jag inte att det ringde.......

Det är så här jag ska minnas dig

<3
hej då.......
 

Förlåt mig kära läsare

Jag känner mig helt tom, när ska det vända, vad kan mer hända? Just nu känns det som om botten är nådd och att inget mer kommer att förvåna mig. Hur mycket motgångar ska vi,jag, ni och alla inblandade gå igenom? Så mycket tårar som kommit den senaste veckan, så mycket tårar trodde jag inte fanns.

  • Min kära arbetskamrat, det finns inga ord!
  • Zacc, älskade ponny. Så mycket glädje du gett oss, varför skulle du bli så akut sjuk?
  • Vänner, att förlora sitt älskade djur, häst och hund. Mitt hjärta värker när jag tänker på er.
  • Den förkylda hästen......Folk skriker ut KVARKA (utan att veta att det är det), alla får panik!! Telefonen ringer, folk blir galna. Jag får kalla kårar och vill inte ens tänka tillbaka på tiden då vi hade kvarka.......
  • Droppen kom idag då vi förlorade vår fina lektionshäst Don Esco, han fick tarmvred och även fast veterinären snabbt var på plats så fanns det inget vi kunde göra. Tårarna rullade sakta ned för mina kinder när jag ledde honom fram till den sista vilan.
Allt detta på en vecka..........
 
Så här kommer det som jag redan sagt förlåt för. 
Jävla, sa***ns, pip, pip, pip, PIP, Pip, PiP, pip, PIIIIIIIIP, PPPIIPP, piiiiiiiiiiip, pip, pip, pip, pip, pip, pip, PIP, Pip, PiP, pip, PIIIIIIIIP, PPPIIPP, piiiiiiiiiiip, pip, pip, pip, pip, pip, pip, PIP, Pip, PiP, pip, PIIIIIIIIP, PPPIIPP, piiiiiiiiiiip, pip, pip, pip, pip, pip, pip, PIP, Pip, PiP, pip, PIIIIIIIIP, PPPIIPP, piiiiiiiiiiip, pip, pip, pip, pip, pip, pip, PIP, Pip, PiP, pip, PIIIIIIIIP, PPPIIPP, piiiiiiiiiiip, pip, pip, pip, pip, pip, pip, PIP, Pip, PiP, pip, PIIIIIIIIP, PPPIIPP, piiiiiiiiiiip, pip, pip, pip SKITVECKA!!!!!!!!!
 
Pip
 
PIp
 
PIP
 
Nu kan det bara bli bättre!
Vila i frid älskade vän
 

När man inte har så mycket annat att fundera på

Okej jag förstår vad de menar men....om jag är gravid men inte kvinna får jag deltaga då? Och, vad jag vet så är det väll bara kvinnor som är gravida......

Hade det inte räckt med "personer under 18 år eller gravida får ej deltaga i röntgenundersökningen"? 


Sugen

Såg en hund idag som verkade väldigt sugen på det som hans matte hade i handen....den satt så här bakom hennes rygg hela tiden. Matte i sin tur märkte inget alls.


 

Tisdag morgon
Finn ett fel
Måndag morgon
Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Ängelholm/båstad

En behövlig skogstur

I torsdags tog Maria och jag en välbehövlig skogstur, rensade tankarna och pratade om livet. Fredag!

Behöver man säga något mer?

Det finns inga ord

Det finns inga ord att säga, man kan bara hålla om och finnas där. Älskade, älskade vän.

Helt slut!

Efter två sömnlösa nätter så var det dagen med stort D idag, uppkörning för utökad B! Det var länge sedan jag mått så dåligt, varit så nervös och känt mig så stressad! Kunde knappt jobba på morgonen och jobbade på i ett hysteriskt tempo mellan 06.30-07.00.
Eva hjälpte mig att köra släpet till Nolia och sedan fick jag stå kvar där helt själv, ensam och övergiven med alla mina hjärnspöken. Trodde jag skulle kräkas och det kände som om hela min kropp skulle stänga ned. Klockan tickade och ingen kontrolant dök upp. Tick tack, tick tack....fem minuter senare (läs en hel evighet) dök det upp en kvinna. PIP! Kroppen stängde ned totalt! Panik, vad gör jag nu, detta är på riktigt, nu händer det, borde jag haft en checklista, vad kommer hon att säga??? Gick fram och hälsade och vi satte oss i bilen för genomgång. Försökte tänka klart, hur ska jag komma ihåg allt? Passade på att ställa några frågor som tex om det är okej att ställa frågor och när jag backar runt hörn, får jag köra fram för att räta upp släpet om jag tycker det behövs?
Dags för en yttresäkerhetskontroll. Började med att öppna motorhuven, pekade på kylarvätskan, styrservooljan, spolarvätskan, var man fyller på olja, olestickan och bromsvätskan. Berättade att det fanns streck för max och min och var man såg det. Tittade på henne, KLAR sa jag! Panik igen, andas, detta går bra.
Gjorde den yttre säkerhetkontrollen och kände paniken över att jag inte hade någon checklista, jag borde verkligen haft det! Klar! - Är du verkligen klar? Hmm, PANIK!!!!! Vad är det du kör för fordon? Hmm, P A N I K, vad menar du nu? Ja men är det ett vanligt släp eller en hästransport eller vad är det? Hmm, menar du att det är en sluten box.......ÅHHHHH Just jag, jag har inte kollat att jag säkrat lasten....... öpnnar dörren, visar mina nio spånbalar, berättar vad de väger, visar att det sitter fast och säger lite glatt till henne, så här säkrad kommer min last aldrig att vara, hästarna står nästan lösa.......drar handbromsen på släpet så jag kan kolla bromsarna, kollar även handbromsen till bilen och gör en innre säkerhetskontroll. Kollar påskjutsbromsen genom att köra ca 10 meter framåt och bromsar hårt, KLART! Anser du att det här ekipaget är kördugligt? JA!
Bra då kör vi. Fick köra på alla smågator runt grubbe, mycket övergångställen, cykelvägar, rondeller. Fick backa runt ett hörn i ett villaområde och sedan körde vi tillbaka på Blå Vägen. Väl tillbaka på parkeringen fick jag koppla av släpet och så tittade jag upp med panik i ögonen. Du kan låta bilen stå kvar, du är godkänd och så gick vi och satte oss i bilen igen. Här skenade alla mina känslor på högvarv! Hon berättade vad som skulle hända nu och vad som händer om jag blir stoppad med ett "tyngre" ekipage innan jag fått mitt nya kort, sen sa hon att körningen var bra, säkerhetskontrollen var mycket noggrann men även att jag kanske borde haft en checklista eftersom att jag blev så nervös........hmm, nervös?? Vad menar hon nu??
 
Kändes som om körningen gick jättefort och så här i efterhand när nerverna lagt sig så har jag nog jagat upp mig lite för mycket, låtit nerverna skena iväg och hjärnspökerna äta upp mig. Har pluggat som bara den på kvällarna och fick inte en enda fråga om man bortser från att jag höll på att glömma visa den surrade lasten.
 
Så nu ska jag göra något avanligt för mig, jag ska klappa mig på huvudet och säga till mig själv, vad duktig du var, du klarade det, du ser att du kan och våga tro på dig själv!

2 oktober

 
2 oktober 2007, 02.00 föddes världens finaste Lucas. 3915 gram, 52 cm lång och alldeles perfekt! Han förgyller vårt liv varje dag, det finns bara en liten fråga. Var tog tiden vägen?
 
 

Tisdag

Behöver jag ens nämna att denna dag gick lika fort? I morgon är en stor dag!

RSS 2.0