Tyst

Det blev tyst på övervåningen, LITE FÖR TYST!!!
 

host host

Lucas har varit feberfri sedan i går morse, dock har han dragit på sig en retsam hosta. I går kunde han knappt somna. VI hoppas att den ska bli bättre med vila så att han kan gå på sexårs i morgon.

Måns!

Vi vilar alla på olika sätt.....
 

Gizmo

 

Kärlek

Nova och moster <3

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Fiskarbacken

Snart

Ska snart gå och hämta Nova, hon har varit på förskolan idag. I går fick hon vara hemma men om man är tre år, pigg och frisk så är det inte roligt att vara hemma med två sjuka. Hoppas hon har haft en bra dag idag.

hihi

 

Jag skulle springa

 

Eller så..

Eller så skrämmer vi bara skiten ur dem som väntar på bussen

Varför inte pimpa busskuren?

Varför inte pimpa bsskuren lite?

Något för Umeås busskurer?

Eftersom att det verkar väldigt populärt att slå/parka sönder glaset i olika busskurer så kanske det vore lämpligt att byta ut glaset mot något mer hållbart, tex:
Ett litet tips bara......

Hur man inte ska segla

I somras var vi på Norrbyskär med familjen för att träffa Sanni som sommarjobbade

Vädret var på topp även om det blåste lite

Det var inte bara vi tvåbenta som nöjt av båtturen.

Nicke och Isabelle ville gäran segla så Sanni tog fram båten till Isabelle.

Nicke tog fram sin egen.

Lite tips på hur man ska segla innan de släpps ut i sina båtar. Mobiltelefonerna lämnas över till oss på land för man vet aldrig hur det här kommer att sluta......

Isabelle ger sig iväg med en väldans fart, vinden blåser i håret!

Isabelle intar en helt egen seglings position i båten
Det är viktigt med sträckta ben när man seglar

Och vips så välter hon

Brr, ser kallt ut!

Hon får snällt simma runt båten

och dra upp den på rätt köl igen

sen får hon kravla sig upp i båten igen med blöta, kalla och tunga kläder

allt är i sin ordning för solglasögonen sitter på sin plats. Full fart igen!

Oops, tipp igen!

Hon provar ytterligare en ny position i båten

Nä men vad händer här? Tippar hon??? nä det gick bra den här gången

och den här gången klarade hon sig oxå, trots den något anorlunda placeringen i båten

och ner i vatten igen

och igen

och igen

och igen

Trött, kall, blöt men glad ger hon upp och seglar mot bryggan

Men vad händer då? Tipp, tipp......

Full fart mot kanten på bryggan, tur Sanni stod där och tog emot för annars kanske det hade blivit ytterligare ett dopp.

Sä här glad är man när man fått både segla och bada

Hur gick det för Nicke då? Bara bra, det var bara precis in mot bryggan som han halkade till och tappade balansen.

Det är SÅ HÄR ROLIGT ATT SEGLA!!
(när Nicke seglade en sväng till på eftermiddagen så stannade Isabelle på land)

Kanske?

När man är hemma och är sjuk tillsammans med sitt sjuka barn så hinner man surfa runt lite på webben. Jotex är en sida som jag gillar att surfa omkring på, där har jag hittat lite saker som jag skulle vilja ha. tex påslakan, gardiner och mycket mer.
Kanske jag borde köpa en trisslott?

Bättre

Idag mår Lucas bättre, ingen feber bara lite hosta kvar. Toppen toppen!

Brr

Varför blev det helt plötsligt så kallt??


Sjukstuga

Började morgonen med att snora och nysa. Åkte väg till jobbet, kände mig långt ifrån frisk men man nöter på ändå. Vid halv nio får jag ett sms, barnen är sjuka. Eftersom jag inte kände mig helt frisk så bestämde vi att jag är hemma med barnen och Nicke kan jobba. Nu ligger vi under våra täcken och ser på tv. Barnen äter marängsviss, jag står emot. Förkyld

Håller på att bli förkyld, i morse kände jag mig enormt seg, trött (kanske för att Nova snurrat runt som en torktumlare hela natten) och hängig men jag släpade mig upp till jobbet och vips så var dagen slut. Dagarna på jobbet går verkligen undan. Hem och hämtade barnen, tog hundra år att få dem klara och när vi väl kommit ut påklädda och klara så hör jag bakom min rygg -mamma, jag är kissnödig. In och av med alla kläder igen. Väl ute och påklädda igen, upp på boben och som vanligt kan de inte hålla sams när de ska åka, idag handlade inte bråket om det vanliga vem ska åka först utan idag handlade det om att Nova inte fick hålla sig fast i Lucas då vi åkte. Surputte! Väl hemma frågade jag vad de ville äta (blev matlådor då vi hade på tok för många). De valde korv och makaroner, varmde maten och fixade grönsaker. Tänkte att eftersom att Nicke jobbade sent och barnen såg på film så kunde de få äta i vardagsrummet. Oj oj vad jag skulle få ångra mig. Han bara fram med maten så visade det sig att Nova inte alls skulle ha korv utan hon ville ha lax. JAG VILL HA LAX!!!!!!!!!! hon skrek som en galning i ca 15 min och jag sa till henne flera gånger att nu hade jag gjort klart den här maten för det var de som de önskade. Men hon skulle minsan inte ha någon korv!! Jag går ut i köket och försöker hålla ett trevligt humör (trött, förkyld och redan uppretad), PANG - Mamma, Nova kastade sin tallrik på golvet!!!!!! Måttet blev rågat och jag bar upp henne på rummet och berättade att man kan inte bete sig hur som helst. Hon fortsatte att skrika så jag inser att här kommer jag inte längre utan går ner och stökar bort maten, torkar och ställer undan i diskmaskinen. Nova forsätter att skrika där uppe. PANG! Vad händer, frågar jag Lucas. - Jag tappade min tallrik med mat på golvet..........(bryter ihop lite lätt i köket) Går ut och plockar undan efter nästa barn, inser att Nova slutat skrika. Toppen, hon kanske har lugnat sig och är på väg ner tänker jag för mig själv. Plockar klart efter barn två och ropar på Nova att hon måste komma ner och äta, inget svar. Går upp för att prata med henne men ingen Nova på rummet. Går in till vårt sovrum och vad hittar jag där i sängen???? Jo ett sovande barn.......Lyfter upp henne och säger att hon måste äta. Vi går ner tillsammans och båda barnen får lax, barnen glada och jag känner mig som ett fågetecken. Vad var det som hände, vem gick vinnande ur den här striden? ett onödigt bråk som ändå slutatde med att barnen åt lax.
Tur vi alla blev sams, klädde på oss och gick ut och åkte skridskor. Humöret var på toppen hos alla och middagsbråket var ett minne blått.
 
Avslutade kvällen med 30 min på crosstrainern, inte fullt frisk så det fick bli ett lugnt tempo. Kändes bra att trampa av sig lite mjölsyra samt rensa tankarna.
 
Sockertopparna sover nu lugnt och kanske även mamman borde följa det exemplet?
 

Boxen omgång två

I söndags var det då dag igen, omgång två på boxen. Alla var rejält peppade så stämningen var på topp! Det är verkligen roligt att träna när alla drar åt samma håll, peppar varandra och skrattar tillsammans. Vi körde inte samma sak som förra gången utan vi fick lära oss lite nytt. Vi körde två och två så man fick vila ca 15 sek mellan varje övning och det gjorde att jag inte kände mig helt överkörd då vi var klara. Har haft en härlig träningsvärk i benen idag, inte stel som en pinne som förra gången utan bara härlig träningsvärk.

Ligisten vs föredömet

Ett tydligt exempel på vår lilla ligist ska jag nu visar er. 
Man vilar INTE bakom husses ben, man vilar i soffan. Tänk om Issi kunde lära sig lite av Måns, bara lite.

Ligisten
Blomkrig!

Blomkriget fortsätter!!

Och tydligen blir man väldigt trött då man ätit upp mattes blommor....

Simma simma

I går blev det ingen träning eftersom att min hälsena helt plötsligt sa upp sig från  sitt jobb och sjukskrev sig! Skitsena!! Tycker ändå att jag kompenserade det idag, simmade 70 längder när vi var på simhallen. 
Nu middag med familjen. 

Här deppar vi inte ihop

Här hemma deppar vi inte ihop för att det saknas delar till spelet. Man får väll improvisera och helt enkelt bygga nya. 
Katten äter upp mina blommor
Kanske?

Jag tror inte det är sant, jag har tränat för tredje dagen på rad! 16 min random och 20 min "plan mark". Kändes bara fin fint. Kanske berodde det på mina nya träningsbyxor??


Vart tog tiden vägen?

Blev ett pass på crosstrainern idag igen. Körde som i går, ett pass på 16 min random och drack sedan lite vatten. Upp på crosstrainern igen och startade upp ett nytt pass på 16 min fast nu bara "plan mark", försökte ställa in nivån på "plan mark" och tycket att jag lyckades rätt bra. Började fippla med ipaden för att hitta något spännande att titta på, letade runt lite och hittade ett avsnitt av barn på sjukhus eller vad det nu heter. Försökte i full fart hitta av den lilla raden med text, pet, pet, pet, JA, jag lyckades! 30 sekunder senare var programet slut, SURT! Började leta efter något annat, aha, ponnyakuten, pet, pet, pet och peeeet, där lyckades jag än en gång att träffa av den lilla texten i farten. Trycker på play och börjar titta, efter några minuter lägger svtplay appen av och jag måste starta om den och sedan börja om med pet, pet, pet för att träffa av samma avsnitt igen. Än en gång börjar jag titta på programmet, efter 11 minuter ringer Matilda. Vi pratar i åtta minuter och lägger sedan på. Precis när jag ska starta programmet så börjar barnen att bråka, jag blir irriterad och ber dem att sluta och frågar om mamma kan få träna klart??? Nova frågar om jag ska träna länge till? Jag böjer mig ner för att se hur länge jag har kvar, hmm klockan står på noll. Den har aldrig startat. Jag bestämmer mig för att sluta träna och istället sära på barnen. När alla sedan är sams så börjar jag fundera på hur länge jag egentligen han träna. 16 min på random gick fint, det var på andra etappen jag gjorde något fel. Jag var besviken då jag klev av crosstrainern för det kändes som om jag inte fått träna klart men när jag börjar räkna så han jag nog träna mer än jag hade tänkt mig och det kändes lätt! 16 min var tanken men jag såg på ponnyakuten i 11 min, pratade med Matilda i 8 min, letade program och försökte träffa av rätt rad, startade om appen och programmet. Så visst blev det mer än 16 min. Tjoho, det flyter nu. Undra hur länge det ska gå bra, hoppas det flyter på så här en stund till så att jag inte tappar orken och ger upp.

Vackert

Idag visade sig vintern från sin bästa sida, sol och fantastiskt vackra träd. Önskar jag hade varit ledig så jag hade kunnat springa runt med kameran. 


Träningsverk

Trots en enorm träningsverk i benen så körde jag mitt lilla pass på crosstrainern. 15 min random, upp och ned och sedan 15 min full fart framåt. Återigen en klapp på axeln till mig själv eftersom att jag egentligen ville ligga kvar i sängen och se barnprogram med Nova. Det bästa av allt är att det kändes lätt, superlätt! Då menar jag givetvis inte att jag inte fick ta i eller bli svettig bara att det kändes som om 30 min gick fort och det kändes som om jag hade kunnat köra på myclet längre. Kanske finns det hopp även för mig??

hej då

Känner mig helt tom, "min" ponny flyttade till ett nytt hem idag. Det värker i hjärtat och jag känner mig så löjlig då jag inte kan hålla tillbaka tårarna. Jag visste att hon aldrig skulle passa på ridskolan!! Varför, varför, varför fäste jag mig vid henne???
Jag vet att om hon bara hamnar i rätt händer så kommer hon bli en fantastisk ponny för sin nya ägare, hon kommer att ta sin lilla ryttare över stock och sten. Hon har en underbar gång, ett bra hopp och går fram över allt i skogen. Jag hoppas att hon hamnar hos någon som vill hålla på med fälttävlan.
Tack för allt, du har lärt mig så mycket under detta år.
 

Klapp på axeln

Varit på handledarutbildning idag. Trevligt och roligt att träffa andra som har lärlingar. De bjöds på kycklingsallad till lunch, även godis (min favorit) och frukt serverades. Jag åt bara av frukten, klappade mig själv på axeln för att jag struntade i godiset. 


knäckt!

Jag är nog knäckt, var på boxen i morse tillsammans med det tappra gänget som ska motionera lite ihop. Vi mätte oss och sedan fick vi en liten genomgång i wod. Jag trodde jag skulle svimma, kan man ha så dålig kondis?? Bara att erkänna, sju minuter och jag föll som en fura. Om jag säger så här, nu kan det bara bli bättre! Just nu känner jag inte av någon träningsverk, dock känns det som om mina överarma inte är mina längre. De är lixom inte där när jag ber dem göra saker. Undra hur det ska gå i morgon?

Härligt!Lite skridskoåkning och lek i snögrottan blev ett härligt avslut på söndagen. 

Buskul!En förmiddag i friska luften
En regnbåge
En kväll på isen
Någon?

Nova är inne i någon vägra sova period, jag vet inte vad det är men hon blir så tvärarg, skriker och vrålar som en galning! Hon skriker så högt och länge så hon tillslut kräks. Hon somnar snällt på kvällen men vaknar mellan 22.30-00.00, sen håller hon låda. Ska se på film, ha välling osv. Skriker och vrålar! Ska sova i vår säng och snurrar runt som en propeller på min sänghalva så att jag inte får sova. Jag är inte en person som behöver mycket sömn men nu börjar sömnkontot verkligen tryta. Det är på det väldigt tråkigt att behöva bråka varje natt.
Någon som har sett vår lilla prinsessa som brukar sova hela natten i sin egen säng???

Ingen träning

I dag har jag inte hunnit med någon träning. Istället har jag hjälpt till att installera Silver i sitt nya hem. Vi har bara hunnit ha Silver på ridskolan i fyra månader, han trivs dock inte med livet som lektionsponny och Emelie kunde erbjuda han ett bra hem. Det kändes toppen att se han undersöka sin nya box. Ska bli spännande att få följa alla deras framsteg. 

Dag två

Chockar mig själv genom att köra två pass på crosstrainern idag med, eftersom att det gick så bra igår så passade jag på att öka från 2*15 till 2*20 min. Ja jag vet att det inte är någon stor ökning alls men jag tänkte skynda långsamt så jag inte skrämmer mig själv, ger upp och slutar träna. Det känns bättre att öka lite sakta, klara det jag ställer mig själv inför och känna att jag vill göra det fler ågnger.
Kom igen nu, det är kul att träna, det är kul att träna, det är kul att träna! Tur att min kompis Lina ringde så att vi kunde prata strunt i telefonen under hela träningen.

Nått fel måste jag göra?

Nu jäklar måste jag komma igång med träningen! I dag fick bli dag 1. Körde 15 min på crosstrainer (upptäckte att det är precis så långt ett avsnitt av stjärnhoppningen är), roade min dotter i fem minuter och tänkte där efter göra lite situps. Det går inte, jag måste göra något fel. Det är inget problem att göra en situps utan problemet är att jag blir så illamående! Vad gör jag för fel?? Provade plankan istället ( nä jag vet inte om jag gör rätt men det kändes "rätt" i alla fall). Avslutade med 15 min crosstrainer till. 
Full fart framåt!

Om nova själv får välja

När jag provade mina skridskor idag så hittade Nova ett par vinterskor till sig själv. Hon bar stolt omkring dom i butiken, haft dom på sig hela kvällen och nu när hon skulle sova så hittade vi dom i sängen. 


Håll er undan

Köpte ett par skridskor till mig själv idag, kommer inte ens ihåg om jag någonsin ägt några.


Har haft besök
Ops!

Nä men titta, det har vist drevat utanför grannarnas garage. Tur man har sitt garage på "rätt" sida. 


Då gör vi oss klara då
23.53

Hela familjen är vaken....

-19


Vill ha kallt och snö, men jag måste erkänna att det blev i kallaste laget direkt när det vände! -19 i vindavkylning, brr. Så jag önskar -5, vindstilla och snö. Tack på förhand. 

Kör försiktigt

Såg den här reklamfilmen för några dagar sedan, den får en verkligen att tänka till en extra gång.
 
 

En ridlärare on ice
En trött liten prick
??

Hur är det möjligt att vara vaken där här tiden om man är sex år gammal och gick upp klockan sju??? Att jag är vaken är ingen nyhet, jag vill ta vara på dygnets alla timmar, men Lucas, hallå! Han borde vara trött, eller han är trött men varför somnar han inte???

Fullt ös!

Efter att jag varit ledig i 18 dagar så var det då dags att gå till jobbet idag igen. Vaknade innan klockan så kunde ligga kvar i den varma sängen en stund, pip pip (nä jag har inte pip pip jag har en låt men kommer inte på vad den heter så det får vara pip pip när väckarklockan ringer), studsade upp och började klä på mig......platt fall, började må som en räka, kallsvettades och mådde dåligt, fick lägga mig på golvet en stund. (NEJ, jag är inte gravid!) Ganska fort började jag må bätte och kunde fortsätta att göra mig klar för jobbet. Väl på jobbet så visade det sig att vi var två kort och Anders är som vanligt ledig på onsdagar, tur man vilat sig i form! Dagen har gått i 180, precis i min smak. Han beta av hela mejlen, uppdatera hemsidan och även rida på underbara Ronja. Hon är för övrigt tillsalu så vet du av någon duktig ponnyryttare som vill ha en trevlig ponny med bra gång så kan du hojta till.
Nu ska jag få de små liven här hemma att sova, hade tänkt åka och kolla på träningen ikväll men sysslorna hemma tog över totalt.

Ett smsFick ett sms idag, känner att jag kanske har missat något.......

Sugen?

Är du sugen på godis så kanske den här sorten faller dig i smaken.


Morgon

Hur kan det redan vara morgon? Barnen har ätit frukost och leker nu med sin kompis Jonah på Lucas rum. Sista dagen på lovet, jag ska passa på att njuta. 

Bara för att jag kan se den om och om igen

 
 

Lite mer

Jag tror jag ska bli lite mer som Morgan, i programmet Ullared. Han verkar ta livet med ro.

Roligt

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var ju roligt hurra!!

Hund?

Tror Jeanette och Tobias skulle vilja ha en hund, i alla fall medan Douglas äter. 


Lilla hjärtat

Hon är fortfarande vaken, glad och pratsam. Undra om hon kommer att söva sina föräldrar?

Komma igång

Jaha det är bara att printa ner det här på bloggen så att det inte finns någon återvändo! Det är dags att komma igång med lite träning/motion. Förra gången vi körde igång med detta så gick det faktiskt rätt bra. För att motivera mig själv lite mer så har jag tänkt skriva ner sakerna här på bloggen, känns som om det kommer bli lättare att peppa upp sig själv om man erkänner träningen för någon annan. Svårt att vara lat om man vet att andra vet att man är lat. Så från att jag börjar jobba på onsdag så är det alltså dags att komma i form. Inget småätande på vardagarna, en god fredagsmiddag och ät vad du vill på lördagar det är mitt motto.

Saknad

Fick rida på Linas fina häst igår, han var pigg som en spigg i början. Hoppade, studsade och pep. I slutet var han så fin och avspänd, kunde galoppera i låg form, ställa han höger och vänster och han låg kvar och väntade på minsta signal. Jag älskar verkligen att rida Grodan, han får mig att le i hjärtat. Men, varje gång jag rider och det känns så här bra brister något långt, långt in i mitt hjärta........saknaden är så stor.
Ikväll är det en sådan där kväll........
 

Ridning kräver ingen fysisk aktivitet!

När Lasse Anrell klagade och gnällde som mest på ridsporten fick han prova att ta en ridtur. Efter det har det varit tyst. Nu är det en SD-politiker som påstår att ridning inte är en idrott, det krävs tydligen ingen fysisk insats.
Jag är inte chef på mitt jobb och jag har kanske ingen rätt att bestämma det som jag nu ska skriva, MEN om denna politiker vågar komma på besök på URF så lovar jag att han ska få prova rida och att det krävs fysisk aktivitet!!!
 
Inlägget

Hur är det möjligt?

Vad går de på för energi? Nova har legat i sängen sen hockeyn började och hon är fortfarande vaken, tur hon är glad i alla fall.....

Hela mackor

Köpte en ny liten låda till mina knäckemackor idag, börjar vara lite less på att det mest är smulor kvar när jag ska äta upp de sista. Hoppas att detta ska förhindra mer knäckekras.Lite nytt

Vi har länge sökt efter ett nytt vitrinskåp, vi har letat men inte hittat något som vi känner "detta vill vi ha". Häromdagen fick jag ett sms av min mamma, tjoho! Hon hade hittat ett begagnat som vi verkligen kände kunde passa in hos oss. Vips så åkte Nicke och mamma och hämtade det, Nicke skruvade upp det samma kväll och vi är verkligen supernöjda. Det passar så fint till träväggen som vi byggde i somras.

Före och efterbild, eller efter och förebild blev det efterfsom att jag och bildprogrammet inte kom överens.

Ringklockor

Pling, pling!! Barnen har fått ringklockor av familjen T till sina cyklar. 


Varför?

Varför är mina barn som mig? Varför vill/kan de inte somna? De kan sova hur länge som helst på morgonen men på kvällen håller de minsan låda i en hel evighet.

Trött?

Nä, inte det minsta.....varför blir jag inte trött???

Bowling

Eftersom att vädrets makter är emot oss så fick det bli en tur till bowlinghallen. Våra barn har aldrig bowlat förut så humören var på topp och kloten flög åt alla håll och kanter. Efter 1 1/2 serie började barnen bli trött, tror att Theodore och Selma var de som orkade längst. Själv lyckades jag faktiskt att få till några strike. 


Filmkväll
Första gången

Jag har aldrig fått dubbla gulor i ägget förut, det är första gången. 


En bra start på 2014
RSS 2.0