Hoppsan!

 

Vad hände sedan?

Hittade några bilder på RV och mig från när vi var och tävlade i Stöcke för många år sedan. Gillar inte bilder på mig själv men när jag sitter här och tittar på dem så inser jag hur glad jag ser ut, vilken kämparglöd som  syns och lyckan man faktiskt kände när fick utdelning efter många timmars trimmande.
Vad hände sedan...........

Fånga bollen!

Hur man fångar en boll!
 

Tantvarning??

Jaha, då sitter man här i ett helt tyst hus och äter frukost, klockan är inte ens åtta och jag har hunnit med en promenad med hunden, en maskin tvätt och lite vanligt stök. Låt dagen börja!

Fredag!

Fredag, städat, tvättat och bäddat rent i sängen. Låt helgen börja!! (Håller tummarna för att alla i familjen fortsätter åt det friska hållet)Blä!

Somnade med barnen igår, vaknade när Nicke kom upp och petade på mig. Mådde fruktansvärt illa, hade frossa och ont i magen. La mig på Nickes "sida", fick en hink och somnade om. Sov väldigt tungt under natten och vaknade av klockan. Kände mig lite bättre, gick ned och klädde på mig, hämtade en banan och gick till ytterdörren. Där blev det stopp, magen körde på i 180 och ett illamående vällde upp inom mig. Av med ytterkläderna, in i badrummet och satt där på pallen och tittade på den läskiga vita stolen en lång stund. Inget mer hände.........Fick inse att jag var besegrad, skickade sms till mina kollegor och gick sakta ut i köket, satt på en stol en lång stund och petade försiktigt i mig en banan. Vandrade sakta vidare till vardagsrummet och la mig under en filt i soffan. Låg i soffan och hade ångest över att jag inte kunde ta mig till jobbet och ångest över att jag kanske skulle behöva besöka den vita stolen inom snar framtid. Slumrade till i soffan, vaknade av att Nova kom ned och strök mig över huvudet. Åt lite yoghurt och fortsatte vila i soffan, till lunch blev det en rostad macka och till mellis en rostad macka till. Illamåendet har försvunnit men magen låter och lever om. När de andra skulle äta middag passade jag på att äta en liten portion korvstroganff med ris. Så summan av dagen är små små portioner mat och vila i soffan, jag vill verkligen inte bli sämre.

Tack!

Det sägs att jag fyllde år igår, själv försökte jag att smita undan så gott jag kunde. Snälla mamma bakade en tårta och jag måste säga att den var fantastiskt god. Strax innan vi skulle åka till simskolan dök det helt plötsligt upp några vänner, jag som inte ens hade planerat för det. Nicke fick åka själv med barnen medan jag fick sitta kvar och snacka strunt. Mest oväntat av allt var att underbara Lotta helt plötsligt kom in genom dörren, det värmde rakt in i själen. 
Tack till alla som på något sätt uppvaktade mig igår, ingen nämnd och ingen glömd
 

Hopp!

 

<3

 

En dag på jobbet

Taskig medarbetare!


Måste säga att ibland har jag väldigt taskiga medarbetare.....detta vill man inte mötas av på morgonen. Skrutt häst!!

Pyssel


Lucas har pysslat i skolan. En röd uggla med små vingar. 

Finn ett fel
Vi hade i alla fall tur med vädret

Skulle vilja skriva så mycket.....tur det snart är helg. 

Plötsligt händer det!

I går var jag och tränade, vaknade med Sveriges stummaste ben! Men jag tog tjuren vid hornen och tränade ändå ett pass idag när barnen somnat. Tjoho för mig!

6 år idag

<3
 

Ont i knät

Jag har helt plötsligt fått ont i mitt vänstra knä. Har aldrig tidigare haft problem, vet inte med mig att jag halkat, sträckt eller vridit det på något sätt. Det gör ont när jag belastar eller sträcker ut det. Det känns som om det sitter på utsida/framsida strax under knäskålen. Vad kan jag ha gjort?

Fredag morgon
En vacker morgon
Bajsboken!

När vi kom hem från skolan idag så läste jag högt för Lucas i hans läxbok, jag sa att han behövde inte läsa själv utan jag läser och han behöver bara lyssna och titta på orden. Helt plötsligt försökte han läsa några ord själv och ville vara med på ett hörn. På någon minut så var läxan läst, vi fortsatte prata glatt med varandra och pratade inte mer om läxa eller läsning. När vi nu skulle krya ned i sängen så plockade jag fram fyra olika böcker och frågade vilken jag skulle läsa för han, INGEN! Fick jag till svar.......jag fortsatte med mitt glada humör och sa att det inte var ett alternativ utan peppade på efter bästa förmåga. På bara några sekunder började han visa intresse för Bajsboken, vi valde den, la oss i sängen och jag började läsa. Jag lät hela tiden fingret glida under orden och läste väldigt sakta. Vips så ploppade det upp små ord här och var, han ville vara med, försökte läsa, såg orden och helt plötsligt blev det nästan en tävling om vem som kunde säga orden först. Så fort han tvekade eller började kännas osäker så fortsatte jag läsa som vanligt, bara en aning långsammare eller tog om meningen som vi precis läst. Vi läste hela boken och humöret var på topp hela tiden, han skrattade, gestikulerade och blev engagerad. Det var en underbar känsla och jag tror inte ens han märkte att han tränade på att läsa. 
 
Så nu sitter jag i en ny fundering, ska vi läsa bajsboken i morgon med som han nu känner igen eller ska man välja en ny bok?

Ett två kämpa på!

Jag ser ljuset i tunneln, i dag var det plusgrader, solen sken och det droppade från taken. Det var ljust då jag hämtade barnen och alla var på ett strålande humör. Gjorde middag och såg på skidor, hade besök av Matilda och hon fixade fruktsallad till efterrätt. Allt var frid och fröjd tills vi skulle göra läxan med Lucas. Det är som att köra rakt in i en vägg, tvärstopp!! Jag vet inte hur vi ska göra, det är en ständig kamp runt denna läxa och att lära sig läsa. Jag lovar, det är inte lätt att lära ett barn att läsa om inte barnet själv vill. Det slutar nästan alltid med hårda ord och hot, det skär i mammahjärtat varje gång men när man provat allt annat så hamnar vi tillslut där. Han älskar matten och den gör han glädjeligen men läsa, där är det tvärstopp. Han kan alla bokstäver, bokstaverar alla bokstäver men "sätter" inte ihop dem till ett ord. Jag funderar starkt på att börja muta mitt barn just nu.........Det finns inget barn på jorden som kan vara mer bestämd än Lucas!
 
Hur gör ni andra som har barn som håller på att lära sig läsa, precis lärt sig läsa eller bara har varit i denna situation? Och hur ofta hade era barn läxor? Lucas har läxan varje vecka, är det normalt att man har läxa varje vecka i åk1? Jag tycker att det kan bli lite mycket, kanske känns det bara så eftersom att det är en ständig kamp men läxan ska läsas minst tre gånger så vi har minst tre dagar med bråk........

Så det så

Rött och rosa skär sig, PUNKT!

En dag på jobbet
Lucia

Idag fick jag rida på sötaste Lucia en sväng, hon är så rolig att rida. Mycket känsligare än man tror och lyssnar väldigt bra på rösten. En ponny i min smak!

Så sant
Robotdammsugaren

Vi köpte en robotdammsugare till oss själva i julklapp, lovade att uppdatera er om hur den sköter sig. Vi är fantastiskt nöjda och den dammsuger prickfritt i alla rum. Den har inga problem med päls eller den enda tröskeln vi har i huset. Den kämpar sig runt alla möbler och hittar hem när den är klar. Vi är helt enkelt supernöjda.
 

Sjukstugan fortsätter

Att hosta och bli andfådd bara för att man förflyttar sig en kort bit är verkligen inte okej! Ont i huvudet och förhöjd temperatur är heller inte okej. Jag brukar nästan aldrig vara sjuk men när jag väl blir det så blir jag utslagen. En kompis till mig påstår att det blir så för att jag struntar i att vila när jag egentligen är sjuk och inte lyssnar på kroppen fören jag är riktigt sjuk. Om man skulle vara hemma varje gång man var lite fökyld så skulle man aldrig kunna vara på jobbet under den tiden man har barn i förskoleåldern, de drar hem saker hela tiden.

Ljusslingan sliter sig

 

Ny energi!

Efter en natt med relativt bra sömn så har två i familjen tillfrisknat. Föräldrarna verkar dock bara bli sjukare, det rosslar när man andas, ömmar i halsen, hostas, snoras och man har en konstant förhöjd temperatur i kroppen. Efter en lugn förmiddag i soffan passade vi på att gå ut en sväng på baksidan, efter den friska luften var det som om barnen fick ny energi och helt plötsligt kändes de som vanligt.

Vem behöver sova?

I förrgår hade Nova nattskräck så familjen var vaken till och från hela natten. Natten mot idag så vaknade jag av att hon lyckades riva ned min telefon i sitt huvud, redde om den sistuationen, somnade och bara för att strax efter det vakna av att hon har kraftig smärta i sitt vänsteröra. Först skrek hon i panik och vi trodde hon hade ett "anfall" av nattskräck men sedan visade det sig att hon hade ont i örat, vi tröstade och försökte hjälpa henne så gott vi kunde. Hon skrek till och från i flera timmar och det enda som kunde lugna henne var när jag la min hand över hennes öra. Då sov hon men jag var vaken. Någon gång under natten så vaknade även Lucas med ont i örat, Nicke tröstade honom men efter det var det praktiskt taget omöjligt att somna om. Strax före åtta vaknade jag och tänkte åka och titta på banträningen, trodde jag ja! Allt var igensnöat och jag tillbringade en lång stund med att bara skotta rent framför dörren, pulsa till garaget och inse att jag inte ens skulle försöka ta ut bilen ur garaget. När jag var nästan klar med skottningen öppnas dörren och där står en mycket förkyld och hängig Nova, hon vrålar efter mig och vill att jag ska komma in. Förklarar för henne att jag bara ska skotta klart och hon kan titta på mig genom fönstret. Väl inne så värmer vi en rispåse åt henne och lägger på kudden, hon somnade i samma stund som hon la ned huvudet. Hon sov bara en kort stund men det gjorde ändå att hon kunde bygga lite med cool cubes tillsammans med resten av den förkylda familjen.
Vid lunch kom traktorn och befriade oss från det mesta av snön, Nova följde allt med stora ögon! Det blev lite lunch efter det och sedan ville barnen se på film. Som vanligt såg Nova ca fem minuter av filmen innan hon ville göra något annat. Hon gick och hämtade täcke och kudde, la sig på golvet i köket och där sover hon nu. Det ser inte så skönt ut men tydligen duger det åt en väldigt trött och förkyld tjej. Jag hoppas att natten mot måndagen ska bjuda på mer sömn för hela familjen måste få sova ordentligt så att vi kan bli friska.

Snö, snö och mera snö
Pysselsöndag


Cool cubes är en fantastisk uppfinning. Det är roligt, enkelt och det är bara fantasin som sätter gränser. Förmiddagen har spenderats med att bygga, bygga och bygga. Man blir som barn på nytt!

RSS 2.0