Nattskräck

Nova har det inte lätt på nätterna, hon vaknar och skriker hysteriskt. Man får absolut inte prata med henne eller på något sätt röra vid henne. Efter några minuter lägger hon sig ner igen och somnar om som om inget har hänt. Vi har länge pratat om att hon antagligen har någon form av nattskräck och efter nattens raseriutbrott så googlade jag på nattskräck. Nu är jag helt övertygad om att det är precis det hon drabbas av vissa nätter, det är så mycket som stämmer in. Känns också skönt att läsa att de inte mår dåligt av det eller kommer ihåg att det hänt. Vi brukar fråga henne ibland på morgonen men hon tittar på oss som frågetecken. Det verkar som om det är mest jobbigt för de som är runt omkring barnet, jag tillexempel har så svårt att somna om efter att ha vaknat av ett barn i full panik! 

Fredag

God middag, snöskottning, fångarna på fortet och grönsaker med dipp. Låt helgen börja!

Underbart väder

Vi var inne precis hela dagen igår, i dag när solen sken så vackert in genom rutorna så trotsade jag Novas förkylning, klädde på henne och bäddade ner henne i vagnen med en filt. Det blev bara en kort promenad men jag tror faktiskt att vi båda två mådde bra av den. 
 

Svårare än så är det inte

 

Känner igen det här

 

Tittar tillbaka

Sitter och tittar på gamla blogginlägg, ett var från när vi var på Norrbyskär och hälsade på lillasyster. Isa försökte segla men hon var mest under vattnet och givetvis var jag där och fångade det på kort, igen, igen, igen osv.
 
Inlägget hittar du här: En dag på norrbyskär

Trött mops!

 

Fina Valle

Efter en längre tid sjukdom fick fina Valle lämna oss på onsdagen. När jag höll han den sista minuten lutade jag min panna mot hans och bara stannade av. Vi stod där alldeles stilla och sedan traskade vi sida vid sida ut till den sista vilan.
 

Ny termin

Nu är dansen igång igen. Några nya ansikten i gruppen men samma fantastiska lärare!

Krymper

När jag åker till jobbet på morgonen får jag alltid ställa om backspegeln, när jag sedan åker hem på eftermiddagen så måste jag ställa om den igen. Jag krymper tydligen ganska mycket under dagen.

Löshoppning

Idag hade 3:orna löshoppning på schemat, jag hade turen att få hjälpa till lite och passade samtidigt på att filma lite. Har inte hunnit fixa filmerna än så ni får hålla tillgodo med tre kort istället.

Tjoho, fredag!


Vad?


Vad gör ni för spännande där uppe?

Intresseklubben antecknar


Nä men titta vad jag hittade i morse.....

Vacker morgon.
Sovstil


Måns har helt underbar sovstil. Varje dag hittar man han i en ny helt udda position.

Vänder på steken


Först ligger man åt ena hållet, sen vänder man på steken. 

Till dig....

Till dig som tömde din skottkärra i denna spilta, snälla gå 30 meter längre och töm den på rätt plats. Tack på förhand!
PS: Tips till dig som tömde din skottkärra, ridskolan har inte samma spån som privathästarna........ tänk på det nästa gång...........DS

Lördagslyx

Såg en "reklamfilm" på facebook och hur man gör chokladskålar. Givetvis kunde vi inte motstå utan provade samma kväll. Mums säger jag bara. Det man dock kan tänka på är att inte ha för stora ballonger eftersom att man inte orkar äta för stora skålar, sen såg det lättare ut på filmen än i verkligheten. Chokladen får tex inte vara för varm för då kan ballongen sprängas, sen bör man "doppa" ballongen två gånger för att skålen inte ska bli för tunn. Sen vet jag inte inte om man kanske ska använda något så att ballongerna lättare släpper från choklad när man sprängt dem. Men för att vara första försöket så tycker jag att kockarna lyckades super! 
 

Micketräning

Igår var jag och tittade på Micketräningen, som vanligt blir jag fruktansvärt sugen på att vara med. På något sätt blir saknade av RV alltid extra stor under dessa träningar. Kanske beror det på att när jag började träna för Micke så hade jag Yam-Yam och det var där jag också var tvungen att inse att vi två inte skulle komma längre tillsammans. Sen köpte jag RV och Micke kände väl till hästen så det kändes som om vi alltid tränat tillsammans, han kände både mig och hästen.
Hur som helst så passade jag på att ta med mig kameran, konstigt hur ringrostig man kan bli bara för att man inte fotat på några månader.

En morgon i stallet.....

 

SOL!!!!

 

Dit och hem

Jag kommer till mitt jobb och går hem, så känns det. Dagarna går så fort så man hinner inte riktigt med. Idag har jag i alla fall hunnit med nästan alla saker jag hade på listan, bäst av allt var att jag fick rida på Flingan. Hon skötte sig som vanligt bra, jobbade på i låg form och kämpade hela passet. Jag gillar verkligen den ponnyn! I morgon är det fredag, tjoho vad fort den här veckan gick.

Svimmat?

Nä, jag har inte svimmat, jag har bara inte haft något speciellt att skriva om. I dag började Nicke att jobba så jag och barnen drog till Villanäs och hängde med familjen L, lika trevligt som vanligt. I morgon är det min tur att återgå till jobbet efter en härlig julledighet. Barnen har vänt på dygnet så det blir spännande att se hur de ska orka upp i morgon då klockan ringer, tur de får mjukstarta med 1 1/2 dag innan helgen. Lucas kan precis alla trix för att inte sova, han går på toa X antal gånger, är törstig, får växtvärk, det kliar, det gör ont osv. Han har legat i sin säng sedan klockan sju och är fortfarande vaken. Man får inte så mycket annat gjort i det här huset då om jag säger så. Nu blir det lite kvällsfika och sedan sänger så även jag orkar upp i morgon.

Ett riktigt "frostkalas"

Idag var det kalas för Signe, temat var Frost och det blev givetvis uppskattat av alla barnen.

Klart hon ryms i fönstret

 

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Götarsvik Säteri, Örebro

Cool cube

Om ni inte redan upptäckt cool cube så är det dags att göra det nu. Det påminner lite om lego, man kan bygga saker men du köper inte tex en polisstation, bil eller byggnad. Här köper du lösa bitar och bygger vad du vill av dem, det ingår en lite bok med olika förslag på vad man kan bygga. Våra barn älskar det!! Man kan bygga både "platta" saker som kalle här ovanför eller i 3D. Priset är i min smak, du får 1100 bitar för 299 kr. Eller så kan du köpa lite "udda" färger, 50 st för 18 kr. Sen blir det ännu bättre eftersom att butiken som säljer dessa cuber ligger i Umeå och det innebär att man slipper frakten, kan det bli bättre?


Varför??

Funderade på varför det inte var några fåglar vid fågelmaten........

Hur i hela friden sitter han kvar?


RSS 2.0