jobb, naglar och medlemsfest

Inser att det är en vecka sedan jag hunnit blogga, tiden rusar iväg! Nicke har jobbat sent hela veckan samt lördag och direkt när han slutade igår så blev det snabba ryck för tillfixning inför den stundande medlemsfesten. Min fantastiska lillasyster han fixa mina naglar på fredagen, tusen tack för det.
Medlemsfesten blev som vanligt en succe, Eva och Pernilla levererade givetvis en show som gav kramp i magmusklerna. De två är i en klass för sig!
 

En promenad i solen

 

Pay and Jump på stall PEKA

Idag ordnade stall PEKA en Pay and Jump, ett kul initiativ och riktigt uppskattat. Det är verkligen nyttigt att åka iväg och hoppa i ett annat ridhus, med andra hinder och underlag. Hoppas de anordnar mer sådant här i framtiden.
 

Nu vill jag ha, sommar, sol och tävling

 

Tänker tillbaka

Sitter och tänker tillbaka på OS 2004 i Aten, här tar jag emot världen bästa häst Fair Dobbin då han kliver av planet i Tyskland. Det finns ingen som honom, som kunde komma så långt in i mitt hjärta samtidigt som han hittade på alla rackartyg en häst bara kan komma på. Han hade i mina ögon allt, känslig, kapacitet, ridbarhet och humor. Jag undrar om Linda och Sara kände samma sak som mig? De lyckade dock båda kvala in till OS med honom så lite måste de tycka om stjärnan i alla fall.
 

Fredag!

Tjoho, fredag! Vilken tur, nu hinner man precis hämta igen sig innan måndag.

Redan torsdag

Dagarna rusar på i 100 knyck, det är redan torsdag kväll. Vem kan stoppa upp tiden så man hinner med att njuta av nuet? Jag försöker verkligen att hinna med så mycket det går varje dag utan att ta på mig för mycket. I går bakade Nova och jag en sockerkaka och idag har jag hunnit med att göra knäckebröd. Och tro det eller ej men jag har faktiskt hunnit träna nästan varje dag i två veckor. Visst det är inga långa pass och det är inte på något gym men med vår crosstrainer, hopprep, kettlebell och några bra appar så kan man få till riktigt svettiga pass.

Adele Carpool Karaoke

 

En helt vanlig fredagsmorgon.....

Obeservera att den lilla ponnyrackaren inte bara bajsat på flera ställen i gången, den har även dragit ned alla svettäcken i hörnet........

Låtsas att jag inte finns........

 

Promenad

I morse var jag och Gizmo på en härlig promenad, det blev drygt fem km på 48 min. Tycker det är lite svårt när jag ska försöka använda appen som räknar km och tid när det är vinter. Vill gärna starta appen precis när jag går iväg och stanna den när jag kommer hem. Men jag vill ha telefonen i en varm innerficka och det betyder att jag måste starta appen och sedan dra igen jackan, ta på mig "koppelbältet" och sätta fast hunden innan jag kan ge mig ut genom dörren. Samma sak händer när jag kommer hem, visst det tar säkert inte mer än 30 sekunder åt gången men det irriterar mig ändå lite. Får klura lite på vad som är smartaste lösningen. Hur som helst så är det ändå skönt att äntligen börja komma igång med träningen, har faktiskt hunnit med att träna varje dag den här veckan.

Wow!

Vår fantastiska kollega Emma har pysslat ihop ett stall som numera står i stallhörnan och väntar på att alla barn och vuxna med barnasinnet kvar ska komma och leka. Det är helt underbart och fantastiskt fint. Alla detaljer finns med och det bara kryper i fingrarna att få leka med det. Det finns hinder att hoppa, spiltor, boxar, spån, foder, namnskyltar och även bokstäver på ridbanan. WOW, säger jag bara!!
 

Kanske.....

 

Den lilla saken som blinkar

Jag skulle bara vilja berätta för alla att den lilla oranga saken som ibland blinkar på bilen är en så kallad blinkers. Den finns på bilen för att du ska kunna uppmärksamma andra trafikanter på vart du är på väg med din bil. Den är väldigt praktisk att använda när du ska byta fil eller svänga i en korsning. Den går även utmärkt att använda när man tex ska in eller ut ur en rondell. Bilen kommer inte att explodera eller gå sönder för att man flyttar spaken så att den lilla lampan börjar blinka. Andra trafikanter kommer dessutom att bli väldigt tacksamma om du använder den blinkande lampan på rätt sätt.
Så nästa gång du tar en tur med bilen, ta mod till dig och prova blinka.

Tappade hakan

Igår när Nicke var och klippte sig så satt det en tjej i salongen som fick löshår insatt, jag tänkte inte så mycket mer på det för en hon gick fram till kassan och betalade. Jag tappade hakan, stirrade och såg antagligen urfånig ut när jag hörde summan. Jag har aldrig någonsin funderat över löshår och därför har jag heller aldrig funderat över vad det kostar att göra det. När hon glatt betalade och gick därifrån så gick min hjärna på högvarv, hur kan man lägga pengar på detta, det finns massa andra saker man kan göra för de pengarna och hur argumenterar man för sig själv att detta är absolut nödvändigt att göra?!?!
Sen när hjärnan dämpade sig lite så inser jag att det kanske inte är mer konstigt än att hästen absolut måste ha det där nya Horseware täcket trots att det redan ligger 4-5 stycken i stallet eller att hästen måste ha det där nya fina HG-tränset och givetvis en snygg luva och schabrak till, varför inte lägga till ett par snupersnygga benskydd också när vi ändå är igång?
 
Man kan i alla fall konstatera att vi lägger pengar, stora pengar på olika saker.

Den gode dinosaurien

Igår gick familjen på bio och såg Den gode dinosaurien, riktigt bra och underhållande. Det är första gången Nova går på en film i 3D och när glasögonen var på plats och Disneyslottet dök upp och växte framför hennes ögon på bioduken hörde man ett tjut av glädje och ett skratt.
 

Lite bitigt

Ärligt talat var det lite bitigt på promenaden i morse, det nypte i kinderna och tårkanalerna kunde inte hålla tätt. Kroppen var varm eftersom att jag hade fem lager kläder på mig men lilla ansiktet hade önskat en lite buff. När jag kom hem till huset så stod hela familjen i köksfönstret och skrattade åt mig, vit i ögonfransar, hår och kanter på jackan där min andning hade blåst ut varmluft. Kallt men vackert var det!

Just idag saknar jag dig lite extra......

 

Lite pyssel i vårt hus under 2015

 

Vilken fantastisk clinic!

Vilken skicklig ryttare han är, Rolf-Göran Bengtsson höll en fantastisk clinic på Umeå Ryttarförening igår. I drygt sex timmar underhöll han den stora publiken, red två hästar och instruerade tre grupper med duktiga elever. Vi fick se allt från ungästar till hästar som tävlar i 1.50 klasser. Med små tips så lotsade han alla elever runt på bästa sätt. Det blev mycket fokus på yttertygeln, rakriktning, avspändhet och lydnad. Självklara saker kan man tycka men väldigt noga att påminna om.
Nu är man så taggad på att trimma så jag undrar om jag inte ska önska mig en häst i födelsedagspresent.
 

Martin, Simon, Magnus och Amanda

 

Magnus Englund och Simon Zion

 

RSS 2.0