Jenny

Låt oss prata om organdonatorer
De flesta som känner mig vet att jag ger blod, är med i Tobiasregistret och även är registrerad för organdonation. De flesta vet också att jag kämpar för att alla andra människor som har möjlighet att göra dessa saker ska registrera sig nu och inte säga -jag gör det sen.....för med handen på hjärtat, när är sen?
Hur som helst, nu är hösten här, det är mörkt ute morgon som kväll. Ganska ofta regnar det eller är dimma. Jag åker tidigt på morgonen till jobbet och nu när det är mörkt ute och även regnat ordentligt senaste veckan så har jag reflekterat över cyklister och gångare som är ute samma tid som jag. Varför, varför i hela friden är folk rädd för att synas? Varför vill man inte ha reflexer, lampor eller på något annat sätt synas???? Varje dag förra veckan tänkte jag på detta och så även i morse då jag helt plötsligt får syn på en cyklist som swishar fram på cykeln på cykelbanan parallellt med mig. Det var aldrig så att våra vägar skulle mötas men jag ryckte ändå till när personen från ingenstans dyker upp ur mörkret i full fart. Ingen lampa fram, ingen bak, ingen hjälm och inte heller några reflexer. Den försvann nästan lika fort som den kom och jag satt där i bilen och började än en gång fundera på varför man inte vill synas??
Kan någon av alla som cyklar eller rör sig ute i mörkret utan lampor och reflexer snälla förklara för mig vad det är som gör att man inte tar på sig bättre utrustning?  Och ja, jag vet att några av er är väldigt duktiga men nu vill jag vända mig till dem som gillar att leva i mörkret.
 
Jag hoppas verkligen att alla dessa människor är anmälda till donationsregistret........