Ännu en dag på sjukhuset

I går var det då dags för dagen D, hela familjen klev upp klockan sex för att hinna klart allt innan vi skulle vara på sjukhuset halv åtta. Nova var hungrig som bara den men var tvungen att fasta innan sövningen. Hon hatar napp men var tvungen att ta den eftersom hungern blev så stark. I vanliga fall spyr hon om man erbjuder nappen så man kan ju bara tänka sig hur hungrig hon var, men klagade hon?? Nä då tappra barnet bara gnydde och visade allmänt missnöje. Vi styrde bilen mot Haga och lämnade Lucas hos mormor sedan vidare mot sjukhuset. Halv åtta var vi där men som vanligt får man vänta oavsett om man har tid eller inte. Fem i åtta så kommer Olle och säger att vi kan gå ner till magnetröntgen, magen vrider sig som en mask på en krok, illamåendet kommer som en blixt från klar himmel och tårarna bränner i ögonen. Jag vet att alla tester som gjorts är för hennes skull och att de har kollat henne så noga de kan innan sövningen men en sövning är alltid en sövning......är det sista gången jag håller henne nu är min tanke som rusar i huvudet runt, runt, runt. Kroppen följer bara med, huvudet skriker att jag bara vill åka därifrån, benen följer Olle och vi kommer närmare och närmare. Olle knackar på dörren till rummet och ut kommer en helt underbar kvinna som är varm och bara fantastisk. De förklarar vad som ska göras och att vi ska räkna med att det kommer att ta ca 2,5, allt ska göras på samma ställe och sedan kommer hon att köras ner till Barn 4. Hon säger att vi nog inte ska vara med vid sövningen och Nicke och jag säger att vi absolut inte vill vara med. Hon säger att de ska ta vara på henne på bästa sätt och sedan så går vi därifrån.......känslan är så konstig, vi styr omkring på en tom barnvagn och vi vet inte när/om vi får se våran prinsessa igen. Det känns som om man är i en annan värld, inte där på nått sätt.
2,5 timme är lång tid om man bara väntar. Vi gick omkring och vandrade, satt i bilen och spelade spel, lyssnade på radio, pumpade ut en massa mjölk eftersom att mina bröst fullkomligen höll på att sprängas. När 2 timmar och 20 minuter har gått så ringer telefonen, mitt hjärta stannar för en sekund. Jag slänger telefonen till Nicke och säger att han får svara. Jag hör på att att de inte är klarar och min hjärna målar upp 1000 saker som kan ha hänt. Han lägger på och säger att det är fel på magnetröntgen och att det kommer att dröja ytterligare 1,5 timme innan de är klara........1,5 timme, det är ungefär som en hel evighet. De säger att Nova sköter sig superbra och klarar sig utan tub i halsen......underbart att höra tycker jag. Vi bestämmer att Nicke kan passa på att lämna blod och han ger som vanligt pengarna till Barncancerfonden. Vi fikar och bara driver omkring. Klockan går sakta sakta men när vi är som mest på bristningsgränsen så ringer telefonen. Nu är hon klara och hon ligger på Barn 4 så vi kan komma. I dörrarna in på Barn 4 möter jag en vän som precis fått barn, jag känner att jag måste stanna och prata för det är inte ofta man kan prata med någon annan som har sitt barn på samma avdelning och man kan prata om sådant som bara en förälder med sjukt barn kan förstå. Jag får höra deras historia och sedan får hon höra min, man inser att våran Nova nog mår bra ändå. När vi kommer in på salen så står de mitt i rummet och funderar på var de ska koppla upp henne. Hon ska ha dropp, syresättnads sak på foten, syrgas om hon behöver. De säger att hon mår bra och att jag gärna får hålla henne för de kan bli lite kalla när de varit sövda. Det är en helt underbar känsla att få ha henne i mina armar igen, tät tät intill......Där sitter vi sedan i säkert två timmar, hon ammar och sover om vartannat.
När hon piggat på sig lite så kommer Olle och hämtar oss. Vi blir placerade i dagrummet tillsvidare och jag passar på att amma lite mer. Nova är hungrig efter nio timmar utan mat. Vi väntar och väntar, vi vill bara hem så väntan känns nog ännu längre bara för det. Tillslut kommer läkaren och vi får gå in på salen, det läskiga tinitusljudet börjar igen, jag känner hjärtat slå hårt, magen vrider sig och helt plötsligt mår jag urdåligt. Olle tar bort de två kanylerna Nova har i sina armar, läkaren sätter sig ner och jag känner att nu kommer det........hon är jättesjuk. Läkaren tittar på oss båda och säger att de snabbtittat på bilderna och att de ser mycket bättre ut än förra gången. Öronläkaren hade också tittat på dem och han var nöjd och kunde till och med ta en mindre biopsi än de hade tänkt från början. Hon säger att det preliminärt ser ut som nått med lymfkärlen men de måste titta nog på bilderna innan de kan säga säkert, sen så tar biopsin upp till en vecka. Jag vet knappt om jag tror mina öron, sitter läkaren här och säger till oss att det ser bättre ut än de först trott? Är det ingen elak tumör? Vad händer? Hon säger att hon ska ringa oss i slutet på veckan men att vi ska åka hem och ta det lugnt. Om de är nått med lymfan så ska några specialister i Stockholm titta på dem också. Jag tänker att precis vem som helt får titta på bilderna bara Nova kan bli frisk.......
Helt plötsligt känns det som om jag får luft i mina lungor igen, sakta fylls de och luft har aldrig känts så underbart. Tårarna bränner i ögonen och för första gången känns det som om jag har fått en barn och att jag kan ta henne till mig på alla, verkligen alla sätt. Jag tänker för mig själv att läkaren inte kan säga att det ser bra ut om de inte tror på det, eller????

Blogg torka

Måste erkänna att jag tappat orken att blogga när Nova inte är frisk. Jag kommer säkert komma igång någon gång men just nu är det så mycket annat som cirkulerar i huvudet. Det känns som om det är morgon och kväll hela tiden, dagen går som en dimma förbi. Jag känner mig som jordens sämsta förälder till Lucas eftersom att jag inte har någon ork kvar när vi kommer från sjukhuset. Jag hoppas däremot att lite ork kan komma tillbaka när vi får resultatet från proverna, vare sig de är positiva eller negativa. Man slipper i alla fall fundera på vad det är när svaret har kommit. Jag vill bara ha en diagnos att ta på.........
I dag har vi varit på sjukhuset och gjort det sista sakerna innan hon ska sövas i morgon. Det blev lungröntgen två gånger, EKG, ultraljud, koll av syresättning, blodprov, vägning, mätning och allmän koll. Nova verkar ha klarat allt galant eftersom att det blev OK på sövning. För att hålla modet och humöret uppe så brukar vi skämta om att hon måste vara en av världens mest genomkollade bäbis. Sen när man tillbringar så mycket tid på sjukhuset så uppskattar man verkligen sitt hem ännu mera. Man inser att man inte är ensam att ha ett sjukt barn och man uppskattar livets små godheter. Vi får i alla fall åka hem varje dag, en familj vi stötte på i dag bor i Östersund och de trodde att de skulle behöva stanna i 2-3 månader.........en annan sak vi såg var på barnhjärtmottagningen, en barn hade fötts med hjärtat på höger sida, mjälten mitt i magen och utan lever......är det konstigt att man är helt tom i huvudet när man kommer från sjukhuset???
Nu ska jag ta och vila lite, umgås med våran son och sedan blir det en tidig kväll eftersom att vi ska vara på sjukhuset 07.30 och innan det ska vi lämna av Lucas, lasta av alla saker, köra till sjukhuset, parkera och promenera upp till barn 3. Det blir en lång dag i morgon..............

Midsommar

I dag har vi levt som den lilla familjen som vi faktiskt är, jag har slagit bort alla tankar och levt här och nu. Våra barn gav oss sovmorgon till klockan åtta, vi åt frukost, pysslade, gjorde iordning lite picknicmat och styrde bilen mot Haga. Väl där ut med två barn, två barnvagnar, två föräldrar och två stora hundar och picknickmat =) VOLVO det är en familjebil det. Vi traskade upp mot Gammlia i det fina, vackra vädret. Jag höll på att få värmeslag men var mer rädd för mjölkstockning så jag hade snäll på mig tjocktröja! På Gammlia umgicks vi med vänner, åt, tittade på folk och bara var. På eftermiddagen blev Nova hungrig för andra gången och jag kände att det var dags att ta hem henne så jag kunde amma i lugn och ro. Ner till Haga igen, ammade, såg på fotboll, umgicks och åt en supergod middag med efterrätt. Vid sju så styrde vi bilen hemåt för att lägga barnen, vila och se på fotboll. Nu sover barnen gott sedan en tid tillbaka, Nova har dock ätit och hunnit bajsa på sin pappa, jag har hunnit ta det lite lugnt och nu är det bara bissingarna som ska få sig en omgång innan det är dags att försöka sova en stund innan prinsessan vaknar för att äta.

Det är mycket just nu

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, det händer så mycket nu i våra liv så jag hinner inte ens tänka. Kanske är det bra att inte hinna tänka när det nu är som det är. Nova har redan vid 6 dagars ålder genomgått ultraljud, magnetröntgen, skiktröntgen, fått sond, fått kontrastvätska. Hon har kvar att göra (vad vi vet nu) en biopsi, lungröntgen och sövas. Det känns som om vi lever i en konstig bubbla, fördas från hemmet till sjukhuset hela tiden. Inga klara svar utan vi vet inte mer nu än när hon föddes känns det som. Det vi iaf vet är att det inte sitter något i skelettet och det känns bra. På måndag ska vi åter till sjukhuset för att träffa läkaren, narkosläkaren och göra en kolla på att fortfarande mår så bra hon kan må just nu. Om man bortser från svullnaden i kinden så verkar hon just nu iaf vara världens friskaste barn och det är ju skönt. Hon går upp bra i vikt och äter mer än gärna, allt annat verkar fungera bra så vi får hoppas att denna bubbla snart spricker och att vi får ett svar som vi vill ha och att Nova kommer att bli fullt frisk.
Det som är jobbigast just nu är att man är så full av hormoner så att det räcker med minsta lilla för att tårarna ska komma upp i ögonen. Alla runt omkring oss är verkligen underbara och säger att allt kommer att bli bra........det hoppas jag med men någonstans i bakgrunden så finns det svara hålet som gör att man grubblar och grubblar.

Nova vs Pappa 1-0

Nova bajsade precis ner sin pappa =) han hade gjort henne klar och skulle lyfta upp henne för att lägga fram hennes kläder då hux flux bajsar hon på hans tröja och kalsonger.......hihi =)

Forts. om lilla prinsessan

Vi fick äran att vara på nya BB, verkligen superfina lokaler. Dock blev jag lite besviken då tanken med nya BB är att partner/mannen eller följeslagare av något slag ska ha möjligheten att bo över, tydligen gäller inte det på sommaren då man drar ner på vårdplatser och gyn flyttar in till BB och sängarna blir färre. Det gör mig lite snurrig när det gör så för att för det första så tycker jag att det är fruktansvärt att gynpatienter ska behöva dela avdelning med BB patienter och för det andra så vill man verkligen att sin partner ska få sova över. Jag kände verkligen att jag vill ha Nicke där med tanke på att allt hade gått så fort, 12 min, fika, dusch och sedan upp på BB och vips ensam.........Tur att det inte var första barnet för då hade jag nog blivit riktigt stressad.

Hur som helst så skötte sig Nova super under hela BB tiden och efter tre dagar fick vi åka hem. Anledningen till att vi inte fick tidig hemgång var att de kunde ana barnbäck i fostervattnet och att de ville kolla upp en svullnad på hennes kind. Måste erkänna att det är skönt att bo i Sverige och dessutom ha ett regionssjukhus som "hemma" ställe. Här vet  man att resurser finns och kunnig personal. Om jag ska nämna nått som var lite jobbigt under BB vistelsen utan att nämna Novas kind så var det att dela rum med en kvinna som snarkar värre än en full karl, barnet hennes skrek hela natten och barnmorskorna var inne till henne säkert 10 gånger. Jag tycker det är bra att de tittade till det lilla barnet men jag tycker även att det är jobbigt att dela rum med en snarkade människa som dessutom startar tv apparaten klockan fyra på morgonen för att sedan somna om........


På söndagen gjorde Nova sin första läkarundersökning som bara gick finfint, läkaren lyste med en lampa genom kinden och trodde att det var vätska där inne, svullnaden är mjuk och i samma färg som resten av huden. Läkaren skriver en remiss till ett ultraljud som ska göras på måndag morgon.

Måndag morgon kommer och vi väntar och väntar. En barnmorska kommer in och säger att vi fått tid klockan två men att de skrivit remiss på fel patient........dock ska de lösa det under dagen. Eftersom att remissen är felskriven får nu Nova genomgå andra läkarundersökning för att nu är det en ny läkare och denna måste se patienten för att kunna skriva en remiss. Vi tycker dagen släpar sig fram och klockan börjar nära sig två, en barnmorska kommer och hämtar oss men vi blir stoppade i korridoren för det har kommit något annat emellan och vi ska få en ny tid. Snällt traskar vi tillbaka till rummet och väntar återigen. Vid det här laget så har det den nyförlösta mamman börja rada upp olika scenarion i huvudet, det ena värre än det andra. Man undrar vad det kan vara för fel på lilla prinsessan. Vid tre blir vi åter hämtade och denna gång kommer vi iväg, vi får dock hjälp av en superstressad barnmorska som är på väg hem. Tur man kan hitta själv ibland =) Vi sätter oss ner och väntar, passar på att amma det lilla barnet så hon ska vara mätt och nöjd när det blir våran tid. Väl inne i ul-rummet så sköter sig Nova prickfritt genom att sova igenom hela undersökningen. Läkaren håller på i en evighet enligt mig men det kanske tog 20 min. Hon säger inget alls under hela tiden, bara fotar, kollar vidare och fotar lite mer. När hon är klar så tittar hon på oss, säger här är huden, här är käken och här ser man en vätskefylld cysta. Jag hör ordet cysta och tänker direkt att Nova är döende. Hon ser nog detta på mig och säger - Cysta är inte samma sak som cancer utan det är ett samlingsnamn på vätskefyllda bölder.... eller nått liknande. Jag känner att blodet sakta börjar rinna genom kroppen igen. Hon säger att hon måste titta på bilderna med en kollega men att hon hör av sig med ett resultat under dagen eller kanske i morgon.....i morgon tänker jag? tror hon jag kan vänta så länge? Sen reser hon sig upp, jag frågar om hon kan säga nått om bilderna men det kan hon inte och går iväg. Där sitter man kvar som en fågelholk och känner att man inte blivit det minsta lilla klokare. Vi traskar tillbaka till avdelningen och väntar snällt på ett resultat.
Vid halv tio håller jag på att bli galen, jag har redan i huvudet planerat hennes begravning. Nicke ser att jag mår pyton och vi bestämmer att kalla på en barnmorska. Hon ser också att jag inte mår bra så hon säger att hon ska ringa på en barnläkare som kan förklara för oss lite närmare. Vi säger även att vi vill åka hem för jag får inte sova och vi vill vara tillsammans när Nova inte mår bra. Vi får veta att läkaren ska gå ronden men sedan komma till oss. Skönt.

Lite senare kommer en kvinnlig barnläkare in, sätter sig vid sängen och är jordens trevligaste. Vi får ställa alla våra frågor och hon svarar snällt. Hon säger att hon inte är döende och vi ska glädjas åt henne precis som hon är. Hon säger även att hon bara snabbtittat på bilderna men de ser ut som nått med lymfkörtlarna och om det är de så ska man göra en magnetröntgen så att man verkligen är säker och därefter så kan man te spruta in en vätska som slår sönder cystorna och kinden drar ihop sig. I min värld låter detta som ljuv musik och jag känner att mina lungor återigen kan ta in luft, jag kan lukta på min älskade lilla flicka och glädjas över att få ha henne i mitt liv. Däremot tycker hon inte att vi ska åka hem eftersom att det är bättre att få ett avslut på det hela innan man åker hem. Jag hittar inga bra motargument utan stannar snällt kvar med min snarkande kamrat.

Klockan fyra på morgonen har Nova bajsat, ätit och är klarvaken. Jag tar henne med mig och de får göra PKU testet så vi kan få åka hem så fort som möjligt efter läkarutlåtandet. Vi passar på att vila lite på förmiddagen och sedan får jag veta att läkaren ska komma vid elva och då får vi veta lite mer. Strax efter tio kommer de in och säger att läkaren redan är här och det är våran tid. Jag känner att jag blir lite nervös för jag gillar inte att Nicke inte är med. Nova genomgår nu son tredje läkarundersökning på tre dagar och även denna gång ser allt bra ut. Läkaren säger att vi ska få tid för magnetröntgen, hon ska ringa oss om tid under dagen men vi kan åka hem nu.

Åka hem, ännu mera ljuv musik i mina öron.

Att få komma hem är så underbart fantastiskt det går inte att beskriva. Nova sköter sig fortfarande fantastisk och Lucas älskar sin lillasyster. Hon äter bra och ligger snällt och tittar sig omkring. Läkaren ringer under dagen och säger att vi har fått tid redan nästa dag och ska vara på barn 4 klockan nio. Känns super att få det gjort för det är jobbigt att gå och vänta och inte veta vad det är.

Natten kommer och hon äter och äter och äter. Dock ser hon även till att hennes pappa får jobba lite genom att byta en bajsblöja.
Hela familjen klivet upp vid sex men det känns inte ens tungt, alla är samlade och lilla Nova är hemma.

Egen tid

Båda barnen sover lugnt och tryggt, mannen är och handlar, det innebär egen tid för mamman. Jag ligger i sängen och tittar på de små underverken. Den ena snarkar gott i sin säng och den andra ligger i min famn och sussar gott. Är det verkligen möjligt att få två så snälla barn? =)

Helt rätt att öka farten!

Ibland blir man alldeles matt när man läser i tidningen om vissa saker. För en stund sedan läste jag om en man som låg på en enfilig väg med mitträcke, han blir uppkörd av en ambulans med sirener och blåljus. Han väljer att öka farten eftersom han inte har någon fil att byta till. När det blir tvåfiligt släpper han fram ambulansen och saktar ner till 70 km/h som var den bestämda hastigheten. Då blir han återigen uppkör, denna gång av en polis. Polisen tycker att det har gått för fort och bötar mannen samt drar hans körkort på plats..........Men vafan........NÖDEN HAR INGEN LAG! Det har även visat sig att ambulansen var ute på ett prio-1 larm. Hur sniken kan man bli om man inte kan bortse från en "fortkörning" för att släppa fram en ambulans????

Artikeln i aftonbladet

Tog 12 min

Glömde tydligen säga att från att vi kom till förlossningen till att lilla prinsessan är född tog det 12 min.......vissa har då väldigt bråttom att komma till världen =)

Vart ska jag börja?

Vet inte riktigt vart jag ska börja, vet inte hur mycket jag hinner skriva innan det är dags för amning, blöjbyte eller lek med Lucas.
Hur som helst så har jag hela tiden sagt att jag gärna slipper få barn lördagen den 19 juni eftersom att jag redan känner tre som fyller år den dagen och att det är prinsessbröllop. Självklart så började jag få verkar fredagen men inte mer än att jag tänkte, hmm förverkar det är lugnt. På natten så blev det mer och mer, vid två kunde jag inte sova längre. Tog två alvedon, ringde förlossningen och sa att det kanske är nått på G, gick och duschade och la mig sedan i soffan och såg på TV. Vid nio hade jag verkar med fyra minuters mellanrum så vi bestämde att vi skulle åka upp. Åkte och hämtade upp mormor så hon kunde lämna oss och ta hand om Lucas.
Vi kom in vid tio och de tog in oss i undersökningsrummet och satte på CTG, då helt plötsligt upphör de täta verkarna och de kommer mer sällan och inte så kraftiga. Barnmorskan säger att de tycker att jag ska åka hem för att det finns inte så mycket det kan göra (liten detalj, barnmorskan var mycket lik Anna G), jag säger att jag inte vill åka hem utan röra på mig lite och se om de startar. Vi bestämmer att gå ner för att äta lunch och sedan komma tillbaka. Jag hinner inte mer än promenera iväg några meter så är värkarna igång. Jag kan inte äta, kräks nästan för att det gör så ont. Vi går tillbaka, lägger oss i dagrummet och ser på bröllopet precis som alla andra verkar göra. Jag halvsomnar mellan varje värk men är verkligen trött så jag försöker sova. Vid två så ska vi göra ett nytt test men eftersom att jag sover precis vid två så säger sköterskan att hon går av sitt skift men det kommer att komma någon annan. Vid fyra kommer en kvinna och hämtar oss, vi sätter på CTG igen och hon går ut en stund. Jag säger till Nicke att mina värkar inte ger utslag på monitorn och de gör jätte ont. Man kan tydligt se på barnets hjärtljud att något händer i livmodern i alla fall för de åker upp och ner som en jojo men min kurva åker på i samma lugna hastighet. Barnmorskan kommer in efter ett tag och säger att det är lika bra att gå hem eftersom att jag inte har ett etablerat verkarbete och det kommer inte komma någon bäbis i dag. Jag säger att jag har verkar men de ger inte utslag. Hon säger att jag ända ska gå hem och ger mig två verktabletter att äta på en gång och skickar med två till för natten samt en sömntablett. Vi åker och hämtar Lucas, åter middag och sedan går jag och lägger mig med Lucas vid sju för att försöka vila mellan mina "förverkar".
Klockan åtta kan jag inte ligga kvar i sängen längre utan säger till Nicke att jag måste lägga mig i ett bad för att se om smärtan blir lättare att hantera. Han tappar upp ett bad åt mig och jag kryper ner, underbart varmt och skönt. Vid halv nio säger helt plötsligt Nicke till mig - Du jag har klockat dina verkar nu och du har 1.25 mellan dem nu.......Jag säger till han att han ska ringa till förlossningen för jag vill inte åka upp och bli hemskickad. Han går och ringer till dem, kommer tillbaka och säger att vi kan komma upp. Jag känner då att smärtan är lite mer än jag klarar och säger det till han - Om det här är förverkar så kommer jag att dö!!! Nicke ringer även till mormor som ska vara barnvakt och till morfar som ska köra bilen. Jag försöker desperat ta mig upp ur badkaret och få på mig kläderna, då känner jag att smärtan tar över och jag spyr som en galning i handfatet. Vid det här laget så har mina föräldrar tydligen rört sig i ulltrarapid och de har redan anlänt. Jag kravlar mig ner för trappen och lyckas få två kraftiga värkar på vägen ner i trappen och ut i hallen. Regnet öser verklige ner och jag försöker på något sätt ta mig in i bilen. Pappa ska vara snäll och spänna fast mig och lyckas givetvis knuffa mig lite lätt i magen men det strålar som miljoner nålar. Pappa öser i väg så fort han kan, varje gupp känns som om vi åker bergochdalbana. Jag kramphåller i handtaget i taket för varje gång jag sätter mig ner så vill jag krysta. Sakta sakta (i min värld) närmare vi oss förlossningen. Väl där kastar sig Nicke ur bilen och springer fram till dörren och trycker på knappen, pappa ska hjälpa mig ur bilen men jag har en jätteverk så han får snällt vänta ut den. En barnmorska kommer och öppnar dörren, enligt pappa så såg man på henne att hon insåg att det var lite bråttom. Jag kravlar mig ur bilen och in på förlossningen. Här hinner jag tänka nu ska de säkert ha in mig i ett undersökningsrum.....Hör Nicke säga att nått med att det är nog lite bråttom. Det kommer en barnmorska till och vi får till min glädje gå in i ett förlossningsrum på en gång.....En av barnmorskorna springer runt sängen och startar lustgasen jag kravlar vidare mot sängen. Försöker få tag på masken och hör att de börjar ställa en massa frågor till mig men att de snabbt inser att de inte kommer att få något vettigt svar av mig utan ställer snällt frågorna till Nicke i stället. De vill att jag ska ta mig upp på sängen men jag säger att det är omöjligt att röra sig över huvud taget. De ber mig andas in en massa lustgas och hjälper till att lyfta upp mig på sängen. Jag drar vid det här laget i mig så mycket lustgas jag kan och inser att det är nog det enda jag också kommer att kunna få. Säger att jag måste få nått mer, Nicke drar upp lustgasen. Jag hör att barnmorskan ber om att få handskar, 6 1/2....sen hör jag även det desperata i hennes röst - Nu!, huvudet är här........Jenny, du kan krysta nu. Två krystningar senare ligger då vårat älskade barn på sängen och jag känner att jag inte fattar något alls. Jag frågar Nicke vad det blev och han ser lika chockad ut som jag känner mig. Öhhh ja hmm.........En tjej hör jag barnmorskan säga och hon frågar även vad barnet ska heta. Jag tittar på Nicke och han säger snällt Nova, Nova ska hon heta. Han insåg här att hans förhandlingsläge om inte var så stort.
Jag skrotar iväg till duschen och står där och funderar, har jag över huvud taget fått barn??? Känner mig en ening förvirrad om jag ska vara ärlig. Skrotar tillbaka efter en stund och vi får det omtalade fikat. Nova vill inte vara sämre än sin bror så hon passar på att bajsa tre gånger på sin mamma och snuttar sedan villigt. Barnmorskan kommer in och ska väga henne, vi gör genast en gissningstävling av det hela. Jag gissar först, 3200, Nicke gissar på 3300 och barnmorskan gissar på 3400, jag känner genast att hon har säkert rätt men inser att jag får bita i det sura äpplet och stanna kvar på 3200. Men vem var närmast??? Jo självklart den nyblivna mamman =) TJOHO! 3175 gram vägde hon så jag måste erkänna att mina många höningar kanske har gett resultat på vägning =) 48 cm lång är hon, vet inte om man kan säga lång......48 kort borde passa bättre.

Nu måste jag natta Lucas, får skriva mer sen.

kanske, kanske inte

Nu händer det saker...........

Mot BM

Nu börjar klockan närma sig BM, jag ska vara där klockan 14 så det är snart dags att dra iväg. Jag är lite skygg för regnet så jag tar bilen. Då kan jag hämta Lucas på en gång och sedan kan vi åka och hämta Nicke. I kväll blir det tacos med de två som återstår av familjen N. Härligt med lördag i morgon för då är Nicke ledig.

Ny taktik

Ny taktik påbörjas från och med idag. Jag tänker planera in så mycket saker så bäbisen i magen känner sig övergiven och väljer att komma ut =) Så i dag kommer den nya glasskivan till köket, besök på banken, besök hos barnmorskan, promenad med hundarna, Lucas ska lämnas på dagis, lunch, middag, hämtning på dagis, tre fotbolls matchen som måste ses får inte missa en sekund......sen däremellan ska jag nog kunna klämma in lite till!

Glad

Min man är min hjälte =) han hjälpte mig att haxa låten som jag letat efter hela dagen, tjoho!

Hjälp mig!

Jag letar efter en låt, eller det är en dopsång eller vad man ska säga. Den heter Älskade Barn och är skriven av Jessica Nilsson. Jag hittar olika versioner på YouTube men det finns ingen "original" version utan bara olika videoklipp från dop. Någon i detta avlånga land som vet var jag får tag på den????? Jag har fått den på huvudet och kan inte få bort den så det är lika bra att lyssna sig less.

Texten går i alla fall så här:

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn

Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn

Fotboll

Jag börjar inse att det kommer att bli precis likadant som alla andra gånger det går sport på TV. Man börjar se, blir beroende och sedan uppstår ett tomrum när turneringen är slut........

Namn

Vad ska barnet heta? Vi vet ännu inte om det blir en flicka eller pojke, alla andra verkar vara supersäkra på sin sak men denna gång vet jag verkligen inte. Med Lucas var jag säker på att det var en pojke men denna gång vet jag verkligen inte. Jag kommer med olika namn hela tiden men Nicke ratar nästan alla och säger bara - Det löser sig.......Jo det fattar ju jag med, barnet kommer ju knappast att vara namnlös men ändå. Nu har jag kommit på ett flicknamn som jag kommer att kämpa för om det blir en flicka......han kommer att säga NEJ det vet jag men jag ska jobba på det ändå =)

Väntan

Jag vet inte varför jag över huvudtaget inte bara försöker släppa det och tänka på annat. Det kommer inte direkt starta bara för att jag hoppas på det. När jag minst anar det så sätter det säkert igång. Men jag tycker att det passar bra i dag för då är det varannan dag på födelsedagarna =)

Träning

Var och kollade på kvällens träningar, verkligen jätteduktiga måste jag säga. Solen sken nästan hela tiden och vi han snacka en massa strunt. Satt med Lovisas mamma som är barnmorska så mycket handlade om min graviditet och barn saker. Var skönt att få komma ut och se lite hästar och människor. Åkte hem och hittade en sovande man och en vaken Lucas......Nicke kan verkligen inte lägga sig på kudden utan att somna =) Tog över och Lucas höll låda till ca 21.30, fattar inte att han orkar........slutade med att vi fick byta blöja och han drack en flaska välling till. Fattar inte vart han gör av 750 ml välling????

4,0 på Richerskalan

Ja inte konstigt att man kände av det om det var 4,0.

Artikeln på VK.se

Artikeln i Aftonbladet

Test

Test test håller på att luska ut lite saker på min blogg.

Glada killen

Lucas är på ett strålande humör, pratar, busar och är bara allmänt glad. Han vaknade strax efter sex i morse och strålade som en sol, vi åt frukost, gjorde i ordning lilla barnvagnen som Ethan ska låna några dagar, gick upp med den till morfar och sedan hem och hämtade cykeln för att åka vidare till dagis. Lucas blev överlycklig när Isabelle jobbade, sprang raka vägen fram och kastade sig i hennes armar och sedan gick de till sandlådan och lekte. Själv tog jag cykeln och hundarna och gav mig ut på en tur i strålande sol. Cyklade till Laitis eftersom att min hemnyckel låg i bilen och den hade Nicke på jobbet. Hjälpte dem att klistra lite lappar och sedan köpte vi lunch.
Nu ska jag nog vila en stund innan Lucas ska hämtas.

Lunch

Har precis ätit en god räkmacka till lunch, drack enorma mängder apelsinsaft. Kanske är det saften som är min hemliga drog nu när jag är gravid? Säger ju att jag inte fått något begär men kanske är det saften som ändå är mitt kall =)

Mer om jordbävningen

Står i VK och Aftonbladet i dag om jordbävningen, måste säga som jag skrev i går att det var det största jag känt. Läste på Seismologiska Institutets hemsida: 2010-06-15 22:06: Ett jordskalv med mycket preliminär magnitud 3.8 inträffade kl. 22:31 tisdagen den 15 juni ca. 30 km SSÖ om Skellefteå. Mer exakta uppgifter om lokalisering och magnitud kommer under onsdagen. Skalvet kändes vida runt i Västerbotten. Två mindre efterskalv inträffade inom 40 minuter efter huvudskalvet.
I går var det verkligen nervpirrande, lite spännande och på något sätt lite fränt. Men dock så klarar jag mig utan större skalv än så. Så där lagom är bäst.

Jordbävning!!!

Wiiiiiiiii det var nyss jordbävning här, inte bara lite durr utan det vibrerade, skakade och mullrade rejält. Måste säga att detta var det kraftigaste skalvet jag har känt. Vi har bott här i drygt fyra år nu och känt av tre skalv. Har aldrig förut varit med om det innan vi flyttade hit och nu tre gånger......lite skrämmande eller nervpirrande får jag nog erkänna.
Det går inte komma in på vk så vi kan inte läsa om vart dess centrum var men robertsfors/bygdeå brukar ju vara nära.
Aftonbladet
VK

tebax

Nu är myrjäveln tillbaka!!!!

En myra i tv:n


Helt plötsligt när jag och Lucas sitter och tittar på tv så dyker det upp en myra i ena kanten, eftersom att jag är smidig som ett kassaskåp så ropar jag på Nicke och frågar om han kan ta bort den. Han kommer ut i vardagsrummet, går fram till tv:n och tar tag i myran......hihi trodde han ja. Då visare det sig att myran är på insidan av glaset, i tv:n. Jag tror att han driver med mig men inser ju när jag tagit mig fram dit att han har helt rätt. Den är på insidan av glaset och kryper omkring där inne. Hur den kommit in vet vi inte och hur den ska komma ut har vi förstås ingen aning om heller. Nu efter att jag lagt Lucas så startar jag tv:n för att se på fotboll och då är myran borta........hmmm.


Skåplucka

Då har en ny och hel skåplucka kommit på plats, skönt. Nu är det inte mycket kvar innan det är helt klart. Jag vet att jag sagt det länge men vi kan inte råda över att vissa firmor inte verkar vara intresserad av att sälja saker. Om vi har tur kommer även glasskivan i dag men de kanske inte vill komma när det regnar. Nicke målade klart väggen mot fönstret i går kväll så då kan vi sätt upp gardinerna i kväll. Vad saknas nu då? Glasskiva som kommer när firman vill leverera, tak och golvlister, gardiner som troligtvis kommer upp ikväll och lite målarfärg på den sista lilla väggen. Glömde jag nått??? Hmm, jo vi ska bygga ett vinställ intill frysen eftersom att det blev en ganska stor "dö" yta där. Men det är inte högsta prio nu, får bli när barnet har kommit och Nicke inte måste jobba både dag och natt.

regn

Ja då var det regn i dag IGEN då........blä, urk, urch. Varför måste det regna hela tiden? Jag vill ha sol, 20 grader varmt och vindstilla. Ja! Jag vill det även om jag är höggravid. Precis när jag skulle ta ut hundarna så öppnade sig himlen så jag blev genomvåt. Kan säga att croccs inte är en hit när det regnar.
Nu ska jag har fötterna i högläge en stund innan det blir dags för att hämta lilla hjärtat på dagis, mannen på jobbet och vidare på kalas. Så som jag skrivit i tidigare inlägg så passar det inte att föda barn i dag =)

Passar inte i dag

Jag tycker inte att det passar att föda barn i dag, bla fyller ju lillflip år. Så i dag tänker jag passa på det. Sen ska jag satsa på att föda barn 16, 17 eller 18 för den 19 passar inte heller något bra. Då fyller Mats år och sedan är det nog ingen som har tid med mig på förlossningen då kronprinsessan ska gifta sig.
Nu blir det till att äta klart frukosten, sedan försöka få med sig det motvilliga barnet på dagis.

Bad

Jag och Lucas tog ett bad ikväll, vet ju inte om det är det sista på länge så man får passa på. Det är verkligen roligt att bada med Lucas, han är ju en liten människa nu så det går att göra så mycket roligt med han. Han kan hjälpa mig att starta och stänga av vattnet när jag ska skölja ur håret. Han hällde en massa vatten över sin pappa =) Han håller vatten i olika behållare och rör. Han är verkligen kreativ måste jag säga. Efter badet fick han se lite på musse pigg medan han drack välling och sedan somnade han ganska snällt.

Fotboll

Nu blir det fotboll, hoppas på en bra match utan tutor......hmmm tror att jag kommer att gå bet på tutorna! Inget gott att äta hemma heller. Är bra sugen på att skicka Nicke på Coop men han målar så jag tror inte han kommer att uppskatta det........Får helt enkelt klara mig utan nått gott till matchen.

Blä

Nu är jag less, hark kollat aftonbladet och VK typ tusen gånger, bloggat och kollat facebook lika många gånger. Ätit en massa mat, sett på fotboll, gått promenad och ätit god kladdkaka. Undra vad jag ska göra för att få fart på detta? Resinolja har jag hört är bra.......Magnus och Lucas hoppar studsmatta så jag kan sitta i soffan med benen i högläge en stund. Lucas ska komma in och bada om en stund sedan blir det sängen eftersom att det blir dagis för honom i morgon.

Kladdkaka


Då är man mätt i magen efter att ha tryckt i sig lite kladdkaka. Man måste ju passa på att unna sig lite skräp nu innan förlossningen. Jag behövde inte ens göra så mycket för att få äta kakan, diska och stå för ingredienser och vips så var kakan klar.

Väntan

Finns det något som är så enerverande som väntan?? Man väntar och väntar och väntar men inget händer. Barnet verkar trivas i magen och jag får snällt vänta. Samtidigt kan jag känna att jag vill njuta av varje dag som är kvar eftersom att detta kanske är sista gången man är gravid......det är verkligen blandade känslor. Jag skulle även kunna hoppa över själv förlossningen och bara få ta emot den lilla krabaten och mysa med den =)

Lek

I dag så blir det städning, kanske ska prova tricket att hänga gardiner och ha sex samtidigt......det sägs att förlossningen ska starta då =) hahah skämt och sido, städning och sedan ska vi ägna dagen åt Lucas eller tvärtom kommer det nog att bli. Lek  med Lucas först, dammsugning sedan. Vi har plockat undan så det är inte så mycket kvar, Nicke ska måla sista varvet i kväll, då är det bara lister, glasskiva och gardiner kvar =) skönt. Det lär inte bli mycket gjort när den lilla kommer.

Dagen D

Japp så är då dagen D här och bäbisen lyser med sin frånvaro. Den verkar trivas bra där inne men jag skulle trivas bra om den ville komma ut. Denna eviga väntan......

Sova

Varför kan jag inte sova då alla andra sover???????

Argentansken

Lina säger att det var argentansken som höll fast den andra spelaren =) hihi ett typiskt Lina ord.

Fotboll

Då har man sett på fotboll nästan hela dagen, det känns så i alla fall. Lucas fick besök av Lina, jaja jag med men Lucas säger ju att det är hans Lina så det är bara att acceptera. vi har ätit en supergod middag och cyklat en sväng med hundarna. Nu lägger Nicke Lucas och sedan blir det en match till att titta på. Kanske lite gurka med dipp, några chips och lite godis. Får passa på att äta det nu innan lilla skrutt kommer......för den verkar inte komma nu i dag i alla fall =)

Låt de dödens dö

Eller hur man nu säger. Med risk för att folk kommer att bli upprörda så tänker jag ändå säga min mening om detta.
Jag blir så förbannad när jag läser om våldtäkter nästan varje dag. Det är våldtäker, mord, misshandel, överfall och massan annan skit. Vart är vi på väg???? Våldtäkter till exempel, ska man inte som kvinna kunna gå hem efter en fest på kväll utan att riskera att bli våldtagen? Jag blir så arg, det är så fegt. En tjej (kvinna)är i regel svagare än en kille (man) och om det då är fler gärningsmän som till exempel nattens våldtäkt i Motala, eller de fyra i Stockholm hur ska man då över huvud taget ha en chans att försvara sig???? Det är så fegt och hur kan man över huvudtaget tända på nått så sjukt som en rädd kvinna som gör allt för att försvara sig? Jag fattar inte? Det verkar vara fler som inte förstår, en man som verkar heta Göran har också bloggat och detta och jag är nästan beredd att hålla med hans i hans åsikter.....Vad är det som driver dessa sjuka människor???? Ska man som förälder behöva vara livrädd för att släppa iväg sina barn på saker bara för att vissa människor inte kan förstå hur man uppträder i ett samhälle?
Det som också är sjukt är att man man mot förmodan får tag på en gärningsman så lyckas denna person oftast gå fri eller få ett jäkla ministraff medan den stackars kvinnan ska leva med detta i hela sitt liv. Om personen mot förmodan får fängelse ja då ska denna "skyddas" kan inte sitta på samma avdelning som andra utan på en speciell. Precis som man "skyddar" de som ger sig på barn..........Varför ska de de skyddas? Låt det vara med de andra fångarna så kanske de kan få känna sig lika hjälplösa som den stackars kvinnan/barnet........nu kommer folk bli upprörda - Det där löser inget....bla bla bla. Det skiter jag i, låt dem utrota varandra!

Sista dagen

Måste säga att jag vill ha det överstökat nu. Minsta lilla förverk så hinner jag tänka -Nu, nu startar det.....men icke. Jag kommer väl att få gå över som Helga, inte 21 dagar men 14........blä. Jag vill att den ska komma nu. Mysigare att kunna gosa med den utanför magen än i. Om man kunde vara lite synsk och gissa när den kommer. Jag vill veta.

Jobb

Då har Nicke åkt på jobbet och vi sitter här hemma. Det blåser storm ute så man är inte så sugen på att göra någon längre utomhusaktivitet direkt. Lucas tror att Nicke bor på jobbet, han säger hela tiden -Pappa jobbet? och i går när vi skulle sova fick inte Nicke ligga i sängen för han skulle ju på jobbet.....
Jag skulle vilja plantera jordgubbs- och tomatplantor i dag. Undra om min pappa vill hjälpa till????

Sommarlov

Jag vill också ha sommarlov, i alla fall känslan av att ha sommarlov. Du vet när man känner sig så där fri, ledig och bara ska njuta av sommaren. Alla ungdomar är så fria, ska sola, bada, fika på stan osv. Ja, semester är också sommarlov på ett sätt men helt plötsligt har man en massa saker man måste göra, de dagliga plikterna slutar inte för att du får semester.........hur som helst så är det inte samma sak. Jag önskar alla ett jätte bra sommarlov =)

Fullpackad dag

Lucas vaknade strax efter sex, vi åt frukost, gick promenad med hundarna, lekte en stund och bytte om till lite mer anständiga kläder. Halv elva kom Carina och Ethan, vi packade in oss i bilen och åkte till stan. Där han vi uträtta lite ärenden innan studenterna började snurra runt runt, sjunga och spela musik. Lucas skulle inte ta på sig sina hörselkåpor men ändrade sig mycket snabbt då några studenter brölade på med någon mojäng. Han hade snällt på sig kåporna tills vi gav upp och styrde mot Degernäs. Där tog Lina hand om Wilma och sedan gick vi in och fick gott fika, galet mycket skratt och trevligt sällskap. Strax efter tre styrde vi mot stan, lämnade Lina och sedan mot Nickes jobb. Hämtade upp han och vidare mot Matilda för ännu mera fika. Lucas hade vid det här laget drabbats av en socker kick och for runt i lägenheten och petade på allt, ALLT! Jag höll på att bli galen så vi gick ut på balkongen. Där börjar han lugna ner sig och får efter en stund syn på Jojo och ropar glatt på henne, släpper in henne genom dörren, hjälper till med skorna, visar fikat och sitter sedan och fikar en kort stund innan han får kill i benen igen. Vid det här laget så inser hans föräldrar att han inte går att hålla still längre så vi tackar för fikat och går ut och leker i lekparken innan vi styr hem. Man kan se på Lucas att han är helt slut, även jag. Han får leka en stund innan det blir välling och sedan sängen. Han var fortfarande speedad av dagen men kunde tillslut komma tillro, jag var nära att somna jag med men bestämde att jag var tvungen att gå ner och göra lite nytta samt fika. Nu ska jag äta upp mackan och sedan blir det sängen =)

Studenten

Jag tänkte önska alla studenter en underbar och oförglömlig dag, solen skiner och det är inte ett moln på himlen. Ni har säkert redan varit vaken i flera timmar, druckit champagnefrukost och kanske öppnat nått paket.
Jag kommer ihåg studenten, vilken underbar dag. Hela livet framför sig och nya möjligheter. Proven är över och sommaren är framför er. En sak som är lite mindre rolig är ju att nu ska man ut på arbetsmarknaden och den är lite tråkig just nu. Men se detta som eran dag, njut, säg hej då till era klasskamrater. Även om ni säger att ni ska ses så kommer ni att befinna er på så många olika ställen framöver och man kommer att inse att det var ganska roligt när man gick i skolan. Man glömmer lätt bort alla lov, studiedagar, klämdagar och andra dagar som "faller bort".
När jag tänker på studenten känner jag mig jättegammal, det är 10 år sedan jag slutade.......har jag blivit så mycket äldre? Nä det tror jag då bestämt inte =)

Elefanter i stan


I dag när vi åkte till Haga för middag så passade vi på att stanna till för att titta på cirkusens djur. Lucas tittade på dem med skräckblandad förtjusning. Han ville absolut inte gå nära och när en av "kossorna" råmade så hoppade han rakt upp. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av elefanterna, verkligen fina djur. Sen blev jag även imponerad över att de stannar innanför den pyttelilla tråden. Tre stora elefanter och en liten sketen tråd..........Det var en äldre farbror som matade den ena elefanten med kex, skulle inte tro att det är så populärt om man frågar de som ansvarar för dem. Sen så är det kanske inte så smart för även om de är snälla så är det starka, tänk om den bestämmer sig för att den vill ha lite mer och tar tag med snabeln runt hans arm eller nått. Jaja nu gick det ju bra och man kanske inte har galna elefanter bakom en minitråd där allmänheten får gå hur nära som helst.

Filmade en liten snutt på elefanten.
Bra

Allt gick bra hos BM, magen hade växt en cm på en vecka eller så var det bara det att bäbisen kröp ihop förra gången för nu låg den åter exakt på linjen. Bra blodtryck, blodvärde och alla andra värden såg bra ut så nu tycker jag att den kan komma ut. Den är ju fixerad så det är bara till att bestämma sig för att komma. När vi lyssnade på hjärtat i dag så fick jag för mig att det är en pojke.......men som sagt jag vet inte. Kan inte bestämma mig men i dag lutar det åt pojke.

Till BM

Då ska jag och Lucas göra oss klara för att cykla till BM, hoppas att hon nu säger att det är dags för den lilla att komma......typ i dag =)
Ska gå upp och väga mig, klä på Lucas, plocka bort frukosten och sedan bär det av.

Fika

Nu blir det till att äta lite kvällsfika och sedan tror jag sängen ropar på mig. I går kom vi aldrig i säng, tror klockan blev runt halv ett innan vi gick upp och la oss. Det är inte något som ska upprepas =)

Nyklippt

Då är Lucas nyklippt, han tyckte att det var lagomt roligt men det gick mycket bättre denna gång än förra. Han fick läsa lite böcker, han fick en bok så han skulle sitta still, Max bil valde han helt själv.Efter frissan så gick vi på Lindex och köpte två tröjor och ett par shorts till det duktiga barnet.

När vi handlat så gick vi förbi en lekpark så Lucas fick leka.

Jag vill också kunna sjunga!


Trött

Jag är så trött, vill sova. Tänkte dock vänta till efter lunch sen blir det nog till att vila en liten stund innan hämtning på dagis och vidare till frisören med Lucas. Det kommer att bli mycket spännande =) Sist gallskrek han nästan hela tiden.

Någon?

Är det någon som kan tala om för mig när den lilla krabaten tänker komma. Det är så svårt att planera sin närmaste framtid när man inte vet. Man får hela tiden säga - Ja om vi inte är på förlossningen eller BB. Nu tycker jag faktiskt att den kan komma, det går ju bra och jag är pigg men jag vill veta vem som är i magen =)

Inköp


I dag när vi var på stan så kunde jag inte hålla mig när jag såg en välkommen skylt, tyckte den kunde passa bra på våran dörr. Vad tycker du???

Vacker


Jag älskar

Jag är nog helt förälskad i hans röst, den är underbar. Jag kan lyssna hur många gånger som helst på den. Åhhh, fantastiskt säger jag bara.
Föresten.....får man dua prinsessan???? =)

Vecka 40

Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födseln.
Jag är i vecka 40
Jag har gått 39 hela veckor och 0 dagar
Jag är på dag 274 av 280 (97,9%)
Det är 6 dagar kvar till beräknad förlossning
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. 

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Stan

Då har man hunnit vara en snabbis på stan, var 50% på en barnbutik så man får passa på =) Ätit lite hemmagjord pizza med ett stort glas mjölk och nu ligger fötterna i högläge. Ska passa på att vila lite innan jag hämtar Lucas för då vill jag passa på att leka med han, man vet ju aldrig när den lilla behagar titta för då hinner jag nog inte leka lika mycket med han.

Oväntat


Har precis kommit hem från dagis och en kort cykeltur med hundarna, det är lättare att cykla än att gå känner jag. Hur som helst så finns det några ställen när man är ute med hundarna där sikten är lite skymd och precis just på dessa ställen så i nio fall av tio dyker det förstås upp en annan hund. Har lärt mig av detta så jag är lite observant just där och precis som jag förutspådde så kom det en hund där även i dag. En stor schäfer som vi ofta möter, den verkar inte gilla andra hundar och våra är inte sena att haka på i skällande. Denna gång hade jag varit lite fiffig och tagit med mig antiskallhalsbandet (applåd till mig), satte det på Plexus och Gizmo hade super halsbandet på sig redan så där var det lugnt. Mannen som har hunden har alltid verkat lite skum och jag blir nästan lite rädd för han men i dag stannade han långt bort så jag han koppla mina hundar och fick till och med säga till han att det var okej att komma. Jag står med ryggen mot han för att inte jag ska vara spänd så mina hundar känner det, helt plötsligt börjar mannen att prata med mig och jag blir helt chockad, han säger att han har svårt att gå för han har ont i benet och att det är jobbigt med en sådan stark hund. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men håller med han och helt plötsligt står vi där och pratar och mina hundar glömmer bort att de ska se stora och farliga ut. Mannen är supertrevligt och hans hund verkar inte så arg när den väl insåg att den inte kommer att bli påhoppad.......Snacka om att det blev ett oväntat möte, hoppas nu att de kommer ihåg att man inte måste skälla på den hunden =)

Dagis

Frukosten är intagen och nu blir det dagis och kanske en kort promenad. Känner att jag måste vila och då är det nog läge att lyssna på sin kropp. Ingen bäbis än men det är inte långt kvar nu. Det blir en kort vecka för Lucas på dagis då planeringen iaf är att titta på studenterna på torsdag och sedan slutar ju glinen på fredag.

Hittad Iphone

Den kanske är återfunnen, lilla söta, rara, underbara telefonen kanske är åter i Jojos ägo. Tänk om hon har sådan tur att det är den, eller ja vems skulle det annars vara??? Men tänk om den är hel och funkar, underbart säger jag bara då. Det har inte regnat så det borde inte vara något fel på den. Undra hur många sms och missade samtal hon har? =)

Målning

Nicke står i köket och målar väggen, känns som om det faktiskt finns en möjlighet att detta kök ska bli klart någon gång. Det kommer att behövas två varv för att det ska bli riktigt vitt och fint. Måste säga att Nicke är petnoga, jag ser det när jag sitter här med benen i högläge. Sakta, sakta rollar han noga som attan. Så vad är kvar nu, jo glasskivan och snygga gardiner sedan är det klart =) TJOHO!!!!

STORstädning

Då är huset storstädat, mamma stod för det hårdaste arbetet men jag gjorde så gott jag kunde och Niklas var duktig han med. Leksakerna är bortplockade till sina lådor, huset är noga dammsuget, tvätten tvättad, disken borta, alla fönster är puttsade, golven skurade, papper sorterade, blommorna badade och allt är dammtorkat. Hundarna har fått en långpromenad och snart ska vi äta middag. Jag lägger upp fötterna i högläge med gott samvete och ska nog inte röra mig så mycket mer i dag förutom att stoppa in lite middag (hemmagjord pizza).

Sovmorgon

Lucas var ett duktig barn och sov nästan till till kvart i nio. Nu har han ätit sin välling och jag min frukost, detta innebär att vi måste börja städa. Vi? jag vet inte jag kan säga vi eftersom att Lucas inte vill hjälpa till och mannen i huset fortfarande sover.......återstår bara jag då?

Trevlig kväll

Har precis lagt barnet och sitter nu med fötterna i högläge. Kvällen blev mycket trevlig i glada vänner sällskap. God mat och kall fanta gjorde min kväll. Lucas höll glatt humör hela kvällen och charmade nog alla med att flirta hej vilt åt höger och vänster =) Kvällens lycka för honom blev dock när Lina kom tillbaka från hästintaget, hans lekkamrat var tillbaka och han kunde styra och ställa som han ville. Johanna ställde fram en skål med melon på bordet och Lucas var förstås övertygad om att det var hans skål och tuggade snabbt i sig all vattenmelon......hihi, jag är dock glad att han äter för det är lite snålt med det annars. Vid halv tio bestämde vi att det nog var dags för barnet att natta, var övertygad om att han skulle somna i bilen men inte det inte. Det blev nästan två flaskor välling och lite Musse Pigg innan han slog igen sina blå. Vi fick föresten våran nya badbalja i dag (Frida har varit på IKEA), Lucas säger att det är hans och jag sa att han får dela den med bäbisen och det tyckte han var helt okej.
Måste säga att det är alldeles för sällan som vi träffas så här, vi bara måste göra om det och då menar jag snart inte om ett år eller så.

Hemma

Vi har hunnit med att göra en massa saker i dag men ändå så känns det som om vi inte gjort något alls. Nicke håller på att slipa lite spackel nu och sedan blir det nog målning innan vi ska åka på middag. Jag skulle behöva sova en stund för jag är så trött. Lucas gör sitt bästa för att terrorisera sin far och jag orkar bara inte gå dit och ta bort han.....

Dagen när ALLT ska göras

Japp, sovmorgon kostade vi på oss. Snart är frukosten intagen och vi styr mot K-rauta för en ny blandare (förhoppningsvis), sedan färg, djurmagasinet, kvick och plantagen. Plantagen kanske jag får åka till själv för Nicke avskyr växter och att plantera.......men äta jordgubbar och tomater från eget land går tydligen utmärkt.....konstig kombination det där.

Fredag

Äntligen fredag och man har hela helgen framför sig. Lucas har somnat och vi gör absolut ingenting, skönt för det händer sällan. Jag har passat på att ta mig en dusch och sitter och äter lite nutella. I morgon ska vi försöka hitta en blandare, köpa färg, nya uttag, kanske fixa lite lister, plantera lite jordgubbs- och tomatplantor. Sen blir det grillning på Teg. Undra om man hinner med något mera???? =)

Grattis!

Såg att Jaqueline och Samantha blev fyra i dagens 125 på Strömsholm. Stor Grattis! Full fart framåt.

Duktiga hundar


Har varit och lämnat Lucas på dagis och sedan styrde jag cykeln mot Helga för att göra ett "lukt" test hemma hos dem. Hon har fått för sig att det luktar mögel men jag kunde inte känna någon sådan lukt och inte hennes mamma heller så vi bestämde att det nog var hon som inbillade sig allt. Efter lite surrande så cyklade jag vidare mot ängarna och tog den vägen hem. Hundarna sprang som dårar och det såg verkligen underbart ut i det gröna gräset. När jag närmade mig skolan så var det fullt med folk på busshållplatsen så jag ropade in de fyrbenta och de sprang som vanligt som två små ljus intill cykeln. När jag nästan passerat hållplatsen så hör jag en röst
- Är det en schäfer det där??? Jag känner att jag hajar till och vänder mig om för att se om personen pratar med mig?
-Hmm jo, det är en blandning schäfer/rottis.
-Så vacker och fint. Maffig säger kvinnan och stegar fram med glada steg mot hundarna.
Hundarna som är lärda att inte hälsa på okända folk såg lite förvirrade ut men bestämde sig för att det nog var okej denna gång.
- Vi har också haft schäfer, den skulle ha blivit 20 år nu i sommar men vi fick ta bort den i mars.
Shit tänker jag.....20 år.....måste vara något slags rekord....
- Jo de är fina, vi hade en innan vi skaffade dessa. Underbar hund.
Sen surrade vi på om hundar ända tills hennes buss kom och hon var tvungen att åka.
- Åhh vi har precis flyttat hit men jag hoppas verkligen att jag får se er igen, säger hon med ett stort leende på läpparna.
Jag måste erkänna att det inte är ofta som folk vågar prata med oss för att de tycker Plexus se så farlig ut kan till och med byta sida på vägen för att hålla sig långt borta. Är det sedan någon som äntligen vågar sig fram så är det alltid Gizmo som är den vackra och söta. Plexus stirrar på dem och de tycker de är obehagligt.........Hur som helst så skötte sig hundarna utmärkt, kvinnan blev glad och jag blev stolt hundägare.

Lite gnäll

Jag vet att jag inte borde gnälla för jag är i vanliga fall världens piggaste. Går långpromenader även fast det bara är drygt en vecka kvar till beräknat förlossningsdatum. Men lite, bara lite vill jag gnälla av mig.......det är bara så att jag knappt tar mig upp ur sängen på morgonen. Alla fogar i hela kroppen skriker av smärta.....men man kanske inte får klaga eftersom att jag inte ens måste gå upp och kissa på natten så det kanske bara är att bita ihop.......

Fler förslag

Fått förslag på Gainomax, kan nog vara en bra ide så man går lite mer energi. Kläder till mig ska med och hygienartiklar. Förra gången kunde jag inte äta alls så mat blir det nog inte, men lite dextrosol slinker säkert ner. Vet inte hur många blöjor jag ska ta med, 12 st har jag stoppat ner och man får ju blöjor i gratispåsarna. Annars får nicke ta med sig mer är han hämtar Lucas. Med de nya reglerna så kommer vi ändå inte att få stanna så länge på BB så det behövs säkert inte så mycket saker.
Mer förslag mottages gärna =)

Med till förlossningen

Jag måste ha blivit senil, jag kommer inte ihåg vad jag ska ta med till förlossningen. Jaja vissa saker kommer jag givetvis ihåg men det står still. Jag har börjat packa lite saker men några råd skulle inte skada.
 • Några bodysar
 • Baby sockar
 • Baby mössa
 • Filt
 • Amningsinlägg
 • Blöjor (ja jag vet att man får på BB och förlossningen men ändå)
 • Tvättlappar (det får man också men för säkerhetens skull så tar jag med)
 • Kräkhanddukar
 • Kamera
 • Festis som jag kan dricka
 • Körkort
 • Förlossningsplan/Blodgrupp
Tror jag har kommit ihåg att skriva ner det jag packat, jag vet att jag inte packat några kläder till mig än men jajaj det kommer.
Någon som har någon toppenide på vad jag ska ha med mig???
 • Musik/talbok är något som jag funderar på

Stökigt

JA! jag vet att det är stökigt, hårigt och dammig hemma hos oss. Men hallå! Vi bygger om. Jag tycker inte att jag gör annat än plockar leksaker, sopar, stökar undan, diskar och tvättar men det hjälper inte för det håller på att svämma över. I dag tar Lina med sig lite saker och sen kommer Anna och hämtar resten så det kommer att minska. Tyvärr så har vi säkert ett ton med papper som ska sorteras, hur kan det bli så mycket papper när vi inte ens får reklam? Jag blir snart galen och jag kan lova att det kommer inte att födas något barn i detta hushåll så länge det ser ut så här!

Glasskiva

Snart kommer det någon som ska mäta upp glasskivan åt oss. Super säger jag bara, äntligen så kanske det kan bli klart. Fläktkåpan verkar vara klar till i morgon så då kommer den på plats och då är det bara målarfärgen som är kvar att ordna =)

Storm

Jag börjar misstänka att det blåser storm ute. Solen skiner och regnet har dragit förbi och vad händer då? Jo stormen kommer. Blir man nå less???? Nä nu ska jag sluta klaga, blåsten medför säkert något bra..........

Lunch

Snart ska jag åka och äta lunch med Nicke, Helga, Colin och lilla Kevin. Helt spontant bara, alltså underbart! Inga måsten eller massa planering.
Gick en kort promenad med hundarna i morse för det småregnade och jag är gjord av socker......nä sanningen är att jag inte ryms i regnjackan =)

Sovmorgon

I dag bestämde jag att vi ska börja klockan 9 på dagis i stället för klockan 8. Varför ställa klockan om man inte måste? Tycker synd om Lucas när vi måste väcka han varje morgon. Så sagt och gjort! 9.00 blir det från och med nu.

Borta

Måste säga att internet verkligen fungerar. Alla saker är borta eller iaf tingade, super. Nu ska de bara hämtas och sedan får vi lite mer plats här hemma.

Bortskänkes

Stekpannor, kastruller och en jättebra elektrisk wokpanna som blir het på några sekunder. Intresserad? Kom och hämta. =)

Liten?

Har precis varit hos BM, allt såg bra ut och hjärtat pickade på som bara den. En liten vikt ökning och pyttelite större mage kunde vi också konstatera. Det vad dock ingen fara att magen inte blivit så mycket större eftersom att barnet verkar vara en piggis och sedan har den sjunkit ner och verkar fixerad så nu är det nog bara att se till att få sova och äta ordentligt eftersom att den kan komma precis när som helst. Det gör mig dock inget om denna lilla krabat är lite minde än Lucas var, 4 kg är min gräns =) Gissningen på Lucas var att han skulle vara runt 3,5 kg men inte det inte. Han var lite över kurvan och denna är lite under så kan man då räkna denna som liten?

GlömdeJag har helt glömt bort att visa den underbara lilla varelsen ESTHER. Maria Norman och Daniel Karlsson, Umeå, fick den 29 mars på Umeå BB en flicka, som vägde 3 795 gram och var 50,5 cm lång. Foto: Sandro
GRATTIS!!!!!

Irriterande

När man får sova kan man inte sova och nu när jag måste vara vaken för jag ska lämnas Lucas på dagis och sedan gå vidare till barnmorskan då blir jag jätte trött och kan knappt hålla upp ögonen......mycket irriterande måste jag säga.

Noshörningar

Jag kan inte låta bli att kolla på Kolmårdens noshörningar, lilla pyret växer så det knakar. De är rätt söta när det ligger och sover, bara öronen vickar av och an.

1 juni

Är det sommar nu? Ja, man får nog säga att det är sommar nu, jag vill i alla fall säga att det är sommar nu och kommer att göra det. Känns som om det kommer att hända mycket saker framöver. Köket ska bli klart, nationaldagen (som vi inte firar så mycket men den är dock där), studenterna ska sjungas ut, syskonen har sina skolavslutningar och en ny liten individ ska komma till världen. Allt detta på ca två veckor. Efter det rullar det på med midsommar, varma och ljumna kvällar och semester för de som arbetat hårt. Jag längtar och ser fram emot att kunna börja rida igen. Då ska jag styra vår bil mot Degernäs och stjäla en häst att rida på =)
Nu blir det frukost för magen kurrar.

Vaken

Varför sover hela familjen och jag är vaken?? Jag vill också sova. Detta är ett av mina stora problem när jag måste ställa klockan, då kan jag helt plötsligt inte sova lugnt och tryggt utan ligger nog och spänner mig, vet inte vad klockan är och tror att vi ska för sova oss. Sen gruvar jag mig nog undermedvetet för att lämna det stackars barnet på dagis då han hellre vill vara hemma. Jag ska dock till BM i dag så det passar inte och sedan kommer jag nog att bli riktigt trött framåt lunch eftersom att jag nu varit vaken ett tag.

RSS 2.0