I morgon

Nu ska jag gå och sova, är trött efter en dag på hästtävlingar, familjeliv i stugan med skoter och grillning samt middag med goda vänner. Får återkomma i morgon med lite bilder från de tre lediga dagarna som passerat. I morgon väntar en ny dag med middag hos mamma samt att hjälpa en kompis att flytta.
God Natt!

Fota

I dag blir det stallet för att fota folk, hinder och kanske lite hästar. Ska bara se till att resten av familjen vaknar någpn gång.

T.R.Ö.T.T

Är så trött, får man sova nu??

Vissa kan konsten att sova gott!


Stör ej, sovande katter


Duktiga jenz och Oscar!

Oscar, vilken man. Han gjorde min dag så fantastisk bra idag. Länge sedan jag skrattade så mycket och länge sedan jag kände att "jag tror inte jag klarar mig utan den här personen i stallet". Sen har vi då lilla Jenz, vilken fantastisk liten ponny! Inte gått i vagn på antagligen flera år och vips så travade han där så fint, man kan inte annat än bli stolt över vår fina lektionsponny!


En bra dag!

Solen sken från en blå himmel och man kände hur det värmde på ryggen, en bra dag på jobbet!


Avfallning

Så nära avfallning som jag var idag det är många år sedan sist. Vi hade hoppclinic på jobbet och jag red på lilla diamanten Jackpot. Han kändes bra på uppvärmningen, vaken och glad, kanske att han tryckte lite mot skänkeln men inte så att jag la någon större vikt vid det. Vi började med lite bommar och han jobbade på efter bästa förmåga, ett litet räcke kom upp och vi skulle travhoppa, han kändes bra emot och det kändes som om han bjöd bra, STOPP!! klamrade mig fast för allt jag var värd och lyckades på något sätt ta mig tillbaka till sadel, shit vilken kort hals den ponnyn har..... Efter det lilla stoppet insåg jag att han nog ändå inte var riktigt framme utan att jag mer hade nöjt mig med att han var söt, följsam och "lagom". Tog en ordentlig galopp ett varv i ridhuset och sedan kändes han precis som vanligt. Vi hoppade på två små räcken, sju jämna galoppsprång, sedan åtta och därefter sex språng. Han kändes så trevlig och bra, positiv, lyhörd och framför allt så sög han verkligen tag i hindren och jag kunde fokusera på att rida rakt fram efter, rätta galoppen och bara ge han beröm. Det här var nog sista gången jag red på denna fantastiska lilla ponny, han är såld och jag tror inte han kunde hamna i bättre händer.

Berättelsen om Armani

Såg på Plus för någon vecka sedan och hittade nu en intressant länk där man får veta lite mer. Berättelsen om Armani

Konstigt

Börjar senare idag och det hör inte till vanligheten, känns väldigt konstigt. Barnen fick sova ut så länge de ville, Nova och jag åt sedan frukost och nu sitter Lucas och Nova i vardagsrummet och skrattar åt något roligt. Medan Lucas sov hjälpte Nova mig att plocka ur och i diskmaskinen, plocka undan och vika lite kläder. Solen skiner och jag tror det här kommer bli en riktigt bra tisdag.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Vasastan, Stockholm

Vips!

Vips så var måndagen snart över och som vanligt så har det gått i 180, stalltjänst, lektion, kontorsjobb, lunch kontorsjobb igen, intag och lite övrigt pyssel. I dag funkade äntligen vårt dataprogram så det vara bara till att sätta sig ner och fylla i alla uppgifter om hästarna som försvunnit. Kommer nog att komma på lite saker hela tiden som är borta och ska in på nytt. Hämtade barnen på dagis direkt då jag slutade, hem med dem och sedan kom snälla Isabelle ner och lekte med dem så jag kunde handla. Blir lika ställd varje gång jag kommer till Coop och nästan alla parkeringar är upptagna, klämde in mig på en halvtaskig ruta längst bort och skyndade mig ni för middagshandling tillsammans med 10.000 andra personer. Väl hemma blev det våfflor som uppskattades av barnen. Nova har somnat, jag ligger i sängen och gör inte så mycket alls och Lucas håller på att kvällsfika, i morgon blir det sovmorgon eftersom att jag ska jobba sent och rida på kvällens hoppclinic.

Himlen brinner


Bus


Finast!


Ute

Även hunden har vågat sig ut


Nedärver?

Man nedärver många saker till sina barn, undra om sovposition är en av dem?


Våren!

Våren är officiellt här, i alla fall för familjen W.


Lördag

Började inte som jag tänkt mig, nu kan det nog bara bli bättre?

Veterinären

Gizmo fick sin andra spruta idag, han är riktigt mycket bättre nu så det känns verkligen som om han kommer bli helt återställd. Håll tummarna!


Lilla Grodan

Fick äran att rida lite på Grodan ikväll innan hoppträningen, han skötte sig väldigt bra även om han inte han bli lika fin som i söndags. Värmde upp lite utomhus först för att sedan kunna börja med galoppen direkt då vi kom in, det kändes att han tände till då han kom in bland de andra hästarna och hindren men han lugnade sig ganska direkt och började fokusera lite mer på mig. Han är så fantastisk rolig att rida och han tar fram min absoluta arbetsvilja och kämparglöd, tjoho vad det är roligt med hästar!
 
 

Dagens hus

 Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm

Sötaste ponnyn!


Älskar det

Tror hästen älskar det, kolla öronen! Åhh, jag saknar tiden med fälttävlan, allt runt omkring och framför allt alla underbara människor.

Saknar

Ja, jag älskar att titta på träningarna, jag älskar att fota när ni hoppar och jag älskar att titta på när ni tävlar.......men i bland blir det lite mycket och jag inser hur mycket jag saknar att "vara med", träna och tävla. I bland måste jag bara ta lite avstånd och hålla mig hemma så att saknaden inte drar ner mig...... 

Fullt ös

Som vanligt är det fullt ös på jobbet, tur jag har så duktiga praktikanter som kan bistå när det är tajt om tid. Började som vanligt med stalltjänst, sen ringer KM och säger att hon är sjuk, snabbt som attan fixar Maria och jag med tvätten, Maria ordnar sedan lektionen och vi andra mockade klart. Vi var rätt snabba i stallet så vi han faktiskt med att lasta av en massa hö innan fikat. Direkt efter fikat blev det ridning av Jackpot, var lite mer jobb idag än vad jag är van vid på honom, det märktes att jag inte ridit på några dagar. Upp på kontoret och fixad med lite kontorsjobb och sedan lunch. Direkt efter intaget red jag på Samay, hon skötte sig som vanligt bra, vi hoppade ett litet sockerbitshinder och travade några bommar. Direkt efter det var det Olof och den anpassade ridningen, fick hjälp av Maria idag och hon hade som vanligt en massa roliga idéer och vips var vi klara och dagen var slut.
Nu har vi ätit middag och Nova och jag har varit på en promanad med Gizmo i blåsten. Kopperasta en hund som bara ska skritta och dessutom är van att vara lös är inte det lättaste. Jag kommer att bli tokig, han stannar och nosar ÖVER allt. 

Mätt

Kryper ner under täcket, proppmätt och glad efter en middag ute med trevliga arbetskamrater.


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östernäs

Jobba jobba

I dag var det en lite annorlunda dag på jobbet, började med stalltjänst som vanligt, fika och sedan fick jag hjälp av mina fantastiska praktikanter med Ronja och Mimmi. De longerade Ronja och jag red Mimmi och direkt efter det var de snälla och tog båda hästarna så jag kunde springa upp på mötet som varade resten av dagen. Känns som om vi inte gjort något alls på hela dagen men ändå kommit en bit på vägen, vi har spånat, diskuterat och börjat föra ner en massa saker på papper. Det känns som om det är på tiden att ta tag i alla saker och jag måste säga att en massa bra tankar kläcktes idag. Vi har verkligen jättemycket bra idéer, undra bara vem som ska hinna fånga upp alla?

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Grevie/Böske

Ny dag, nya möjligheter

Söndag, ett barn sover, familjen sitter i soffan och slappar. Ny dag, nya möjligheter!

Grodan och jag

Lastade in barnen i bilen och åkte till Hippo för att rida på fina Grodan, Lina vaktade barnen och jag fick rida, konstigt nog var båda väldigt nöjda men den fördelningen.
Började med att skritta fram på raka och böjda spår, flytta undan för skänkeln samt öka och minska volterna. När han var mjuk och följsam gick vi över till trav, jag hade tänkt mig lite arbetstrav som uppvärmning men Grodan körde en mer elektriks passage med tillhörande svansföring, sprattlande ben och en hög nacke. Eftersom vi var ensamma i ridhuset så utnyttjade jag hans energi till att bara jogga omkring på serpentiner, volter, raka spår, höger, vänster och en massa olika ridvägar. Ända tills han började fundera på vart vi egentligen skulle och vad jag egentligen ville. Efter en stund började vi tala samma språk, han sträckte ut halsen och började frusta. Travade på över hela ridhuset och fortsatte med vända, flytta, öka och minska. När han var lyhör och uppmärksam i traven tycket jag att det var dags att jobba lite i galoppen, ping, pong, ping, pong, frust, studs, hopp, Grodan laddade som om han var en studsboll i en pytteliten glaslåda.  Ställde mig upp och lät han galoppera på längst fyrkantsspåret, ping, pong, studs, hopp, korsgalopp, pip, dra i tyglarna, öka, minska, tjoho så roligt han tyckte att det var! Lät han bara galoppera vidare och efter några minuter slutade han leka och började koncentrera sig på mig istället. Vi jobbade med att galoppera i ett jämnt tempo i båda varven, svänga när ryttaren sa det och följa hjälperna. Det var tre hinder i ridhuet och så fort jag på något minsta vis närmade mig någon av dem så blev det studsbollen i glaslådan, jag fortsatte bara att jobba honom varv efter varv och efter ett längre arbete så var det som om vi helt plötsligt blev ett team, han slappnade av, följde mig vart jag ville, lyssnade på minsta hjälp och vi galopperade runt hindren precis som om de inte var där. Ökade galoppen på långsidorna och tog tillbaka på kortsidorna, han var så fin! Avslutade med att trava av honom i ett lite friskare men balanserat tempo, låg form men ändå på plats.
Grodan är alltid så rolig att rida, han är glad, positiv, busig, lydig och får mig alltid att vilja jobba med det där lilla extra. Tror också att det är lättare att sitta upp på en häst då och då, och jobba flitigt, visst finns det säkert de ryttarna som alltid klara 100% varje dag men jag vet själv när jag hade RV att vissa dagar var roligare än andra.
Hur som helst så var det två mycket nöjda, trötta och svettiga individer som lämnade ridhuset. Ser redan nu fram emot nästa gång jag ska få trimma. Tack Lina för att jag får låna din fina häst då och då!
Grodan och KM 

Exakt!

Precis, exakt så här känns det när jag får ett mattetal framför mig!


En halo

I går morse strax efter sju bjöd moderjord på en halo.


Tårar av glädje och sorg

I går hade vi fått tid hos en jättebra veterinär med Gizmo, han har i två och en halv vecka varit väldigt konstig, växlat mellan pigg och glad eller bara gå undan och visa tecken på stress. Vi har googlat och rådfrågat nästan alla vi känner under tiden han har vilat och gått på smärtstillande. I går när vi skulle till jobbet fick han panik när han skulle hoppa in i bilen och sedan satt han och stressade i bilen hela vägen till jobbet. Hade tid på fm så jag jobbade på så fort jag kunde och med hjälp av mina fantastiska praktikanter han även vi med både Ronja och Mimmi innan jag åkte.
På vägen till veterinären han många tankar flyga genom huvudet, vad kommer hända nu, hur kommer jag bli mottagen, vad kommer de att säga, kommer vi att behöva ta bort han???
På utsatt tid fick vi då komma in i ett undersökningsrum, vi gick igenom de två veckor som varit, svarade på en massa frågor och lyssnade på hjärtat och undersökte honom. Gizmo är inte så förtjust i att bli klappad och ännu mindre att någon drar eller klämmer på han men han höll god min och veterinären fick göra sitt jobb. Hon tyckte att han kändes stel i höften och jag kände att hela världen nu rasade samman, han kommer att dö, jag får aldrig mer ta hem honom.........
Vi bestämde att vi skulle börja med ett blodprov och om de såg bra ut skulle vi gå vidare med en röntgen, såg det inte bra ut och så enades vi om att avsluta allt här och nu. Ett blodprov togs och i samband med det satte man även en infart för avlivning och sedan blev det bara Gizmo, jag och alla tankar kvar i rummet. Tårarna sprutade och det kändes som om allt bara var över......Bestämde fort att hans förra ägare måste få veta vad som händer så jag hörde av mig till henne och hon kom på två röda sekunder. Kändes helt plötsligt så bra att inte behöva sitta där inne själv med alla frågor.
Efter en hel evgihet kändes det som så kom veterinären tillbaka och allt såg bra ut på blodprovet, in på röntgen och söva ner hunden. När vi står och väntar på sövning som kliver Monica in genom dörren, Monica som har jobbat hos Birger i alla år, min Monica, trygga, snälla, fantastiska Monica. Allt kände helt plötsligt så bra, så tryggt och "vanligt". Medan hon sövde ner honom viskade jag tyst - Sov gott lilla vän och tänkte för mig själv, Hej då, tack för allt.
Vi började matt röntga ryggen och väntade sedan en evighet (i min värld) på svar, både Åsa och jag kände känslan av av röntgen inte såg bra ut eftersom att man lät honom ligga kvar på borde. Veterinären kommer in och säger att ryggen ser jättebra ut! Men hon vill ha en till bild på höften. En ny plåt och en ny väntan påbörjades. Än en gång blev det ett ett positivt resultat och helt plötsligt byttes alla tårar från sorg till glädje, skulle detta gå vägen, vad händer nu?
Med tanke på hans ålder och ras så hade hon nästan aldrig sett så fina plåtar.
Det enda hon kunde se var an liten inflammation i höften, inte stor men ändå så att han reagerar på den. Vi bestämde att ge honom en annan medicin som han nu ska få en gång i veckan i fyra veckor och sedan ska han förhoppningsvis vara återställd. 
Det var länge sedan jag gråtit så mycket av både glädje och sorg, när jag skulle köra tillbaka till jobbet så kände jag mig helt tom. Kommer knappt ihåg hur jag kom dit. Jobbade över på jobbet, hämtade barnen, åt middag med Nyströms och somnade sedan helt utslagen vid halv åtta........vilken dag!

Här ska det bantas

Våra katter är tjocka och lata, nu får de helt enkelt jobba för sin mat och kanske även känner då de är mätta.


Plus

För er som är hästintresserade och missade Plus i kväll så rekommenderar jag er att se det. Finns så många skumma människor här i vårt land. Tror nog att hästhandlaren och Hästsjukhuset Solvalla kommer ha rätt lite patienter en tid framöver......om jag köpte en häst och den hade någon form av röntgenförändring så skulle jag villja veta det. Det ska vara upp till mig att bedöma om jag sedan vill ha hästen eller inte! 
 
Se plus här

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Lidingö

Hihi, inte lätt det här med skidor...

 

Kallare på jobbet


Kallt hemma


Älskade ponny!

Vi fick äran att lära känna dig, 13 år och en dag fick vi tillsammans. I dag galopperade du över regnbågsbron och vidare till de evigt gröna ängarna. Du är så saknad......


Går och lägger mig!


Bio

Tisdagskvällen förgylldes med ett litet biobesök sponsrat av vår fantastiska bank. Man tackar och bockar!


Tradera

I love Tradera! Lyckades vinna två budgivningar på Tradera, en Gant kjol och en Gant tröja, båda till Nova. Tjoho, och vissa säger att lycka inte kan köpas.....


Tre busiga killar

Vi tog en tur i skogen idag, det var tre busiga killar som passade på att göra livet lite extra skojigt då det blåste rejält på vissa ställen. KM var riktigt nära att ramla av två gånger, en av dem förstår jag inte hur hon lyckades hålla sig kvar.


En bra dag

Det har varit en bra dag på jobbet, ridit, longerat, plågat Johanna när hon red, haft stalltjänst, jobbat en massa med datorn samt suttit i telefon med vår IT kille Per en lång stund. Solen sken långa stunder och på eftermiddagen kände jag till och med att den värmde. Det är så lätt att kliva upp på morgonen då det är ljust, allt blir så mycket lättare då man går mot våren, tjoho!!

Hur har eran dag varit?


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Hemmeslöv, Båstad
 
Tror jag ska flytta dit.....

En helt vanlig måndagsmorgon


Stänger ner

Nu stänger jag ner korpgluggarna för idag, jobb i morgon. Natti natti på er alla.

Tävling

Suttit i tornet några klasser.......nä jag blir inte alls avundsjuk på alla som får tävla!!

 


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Torekov, plantahagsvägen

Strax

Ska strax äta lite lunch och sedan åka till stallet och ta plats i domartornet för dagens tävlingar. Lina håller mig underrättad om vilken tid jag ska vara där och hon brukar ha bra koll. En tankning av bilen måste klämmas in innan och barnen ska få på sig kläder så vi måste åka lite innan.
Ser fram emot att få se många fina ritter och givetvis segrar och placeringar till URF!

Pirrar till

Tror nog att det pirrar till lite extra i magen på den här killen.....
 

Gizmostatus

Stundvis nästan precis som sig själv, stundvis tillbaka på 0. Han är klart piggare och gladare, vill vara med och står vid dörren om man ska ut, han vill fortfarande inte att man ska titta på han men vill gärna bli klappad på magen.
Tänk om de kunde tala.........

Drar täcket över huvudet!


Vem?

Har en liten fråga eller fundering, undra vem skötte röken som kom in på scen under Anton Ewalds nummer?? Tveksam att den personen kommer att få det förtroendet igen.........hihi

Gullig gull

Om alla hjälps åt kanske våren vågar sig fram.


Mello!

Tycker verkligen att melodifestivalen levererar ikväll.


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Thorslanda, Hjuvik
 
Pool är ju aldrig fel...........
 

Våren, var är du?


Sovmorgon

Som vanligt är det bara jag i familjen som är vaken, de andra sover sin skönhetssömn. Det är jag, min celcius och datorn. Det här blir en bra dag.

Dagens hus

Något för mina hästvänner, här kan ni välja mellan fyra olika hus.
Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Stall i Stockholm

ops....

Oj, oj........artikel......hihi

Har min vila gjort susen?

Vaknade vid halv åtta och kände mig riktigt fräsch (jaja bortsett från att jag måste duscha), ingen feber och blev inte heller yr av att kliva upp. Kan det vara på väg att vända? Jag är lite mer harklig i halsen, det kliar och gör lite ont men jag känner att jag absolut är på rätt väg och att jag nu snart kan säga att jag är helt frisk! Tjoho!!

Gizmo - ryggskott?

Googlar, googlar och googlar för att hitta rätt på folk som har haft liknande symptom som vi har med Gizmo. Hittade en blogg om en som haft ryggskott på sin hund och det är väldigt mycket som stämmer in på Gizmo, inte allt men mycket. Det var ett långt inlägg men bla så stog det så här:

Vanliga smärtsymtom

En hund som upplever smärta blir ofta undergiven, rädd, irriterad, aggressiv eller överaktiv. Smärtan kan göra hunden undergiven, framför allt mot ägaren. Ibland för att hunden inte tycks kunna avgöra vem som orsakar smärtan, speciellt när den blir akut. Säkert betyder det också en del att hunden känner sig sänkt, mindre stark och kapabel att försvara sig.

En känslig hund som inte har lätt att bli aggressiv, visar ofta rädsla i stället. Det är då en rädsla som man undrar lite över, speciellt i början innan man vant sig. Man har en känsla av att hunden är räddare än den borde vara. Den blev inte så illa skrämd den där gången så att den skulle bli så här rädd. Dessutom verkar den mindre rädd ibland och mer ibland, trots att det, till exempel, smäller precis lika högt och mycket.
 

Vi upplever att Gizmo vill gå och gömma sig då vi pratar med honom precis som om vi skulle vara elak eller dum med han. Det enda som jag fortfarande tycker är konstigt är att han borde väll ändå reagera på något sätt då man klämmer igenom honom?

Gizmostatus - fredag fm

Han ligger som vanligt under köksbordet, ville ha frukost och sedan vila igen. Han brukar vara väldigt lugn inne så det är så svårt att säga om det är "som vanligt" eller om han har ont. Helt plötsligt vill vi att han ska vara livlig när vi inte vill det i vanliga fall, han måste tycka att vi är knäpp. Hur som helst så blev han väldigt glad i går när det hände saker i dörren och sprang omkring och viftade på svansen, han blev även lite busig då barnen lekte med bollen och han reagerade på en annan hund då vi var ute. Det är väldigt svårt att sätta fingret på vad det är, ville säga att det kanske är något fel i ryggen, längre bak men samtidigt skulle jag vilja säga att han kanske har "nackspärr" då han inte vill ta emot saker som kommer flygandes i luften, han låter det falla ner på marken och tar därefter upp det. Tänk vad skönt om de bara kunde prata......

Behöver jag säga vem det var?

Pling plong, VOV VOV, tass, tass.............vem i hela friden plingar på dörren nu när jag ligger här och vilar??? Kliver upp, masar mig ner och fram till dörren.........BEHÖVER JAG ENS SÄGA VEM SOM SOM PLINGADE OCH STÖRDE MIG I MIN VILA????

Judit & Judit

 

Telefonförsäljare

Kollade tillbaka på vad jag bloggat om i mars förra året och stöter då på detta inlägg och det är absolut värt att visa er igen, kommer ihåg det så väl, helt underbart:


Ja jag säger då det.....det finns olika typer av telefonförsäljare

Dryga - Sådana jä***r som inte fattar vad man säger och bara babblar på om sitt
Sura - Sådana som fräser i luren då man inte vill ha deras usla produkter
Lögnare - Som påstår att det inte tillkommer någon kostnad, att man inte lovar nått och att ALLT är gratis,  men det är ju inte sant för frakt tillkommer även porto ibland och andra "undangömda" förbindelser.
Bra - Nej jag är inte intresserad, okej TACK ÄNDÅ!
Roliga - Dessa stöter man dock på väldigt väldigt sällan. Men i dag ringde det en sådan till mig. Han ville "ge" mig underkläder och Omega-3, det skulle inte kosta mig nått och de skulle stå för frakt och allt..... Jag sa av principskäl nej och förklarade för honom att inget är GRATIS
-Om jag säger ja så förbinder jag mig på att de får skicka fler paket, eller hur? 
-Ja men det är jätte lätt att avbeställa resten, sa han. 
- Ja men där ser du ju, det är ju så ni lurar folk. Ni hoppas på att folk helt enkelt ska glömma bort att avbeställa och på så sätt tjänar ni pengar, eller? *haha*
- *hahha* Ja det är klart det är så.....

Då börjar jag asgarva, jag har aldrig någonsin hört en telefonförsäljare hålla med om det.......

- Så därför ska jag tyvärr inte ha nått, säger jag.

Tystnad

- Men snälla jag får ju provision...........................

Då bryter jag ihop fullständigt. Aldrig förut har jag hört en telefonförsäljare hänga ut sitt eget företag med att "hoppas på att folk glömmer avbeställa så att vi får sälja" och att - Snälla jag får ju provision......

- *hahahahah* Ja det ska vara för det då, säger jag

Han blir super glad och läser upp sitt telefonavtal och vi lägger på.

Ja då är man lurad igen och måste komma ihåg att avbeställa dessa saker sedan när det kommer men det kan jag leva med denna gång för kaln var för jäkla skön.

Ligger uppe

Nu har jag lagt upp startlistor och funktionärslistor till helgens tävlingar.
 
Du hittar dem här

Gizmostatus - torsdag fm

Hör hur han tassar omkring, till och med i trav. Var ner och hämtade en celcius och då låg han under köksbordet och vilade.

Gizmostatus - onsdag kväll

Låg helt synlig framför trappen när jag kom ner, ville även bli klappad på mage/bringa. Såg inte ut som om hela hans värld höll på att rasa samman utan såg faktiskt helt vanlig ut.

Om det var möjligt

Nu har jag verkligen snöat in på tvättstugan, googlar runt på massa olika ställen och kollar på fina bilder på tvättstugor. Helst skulle jag vilja fixa den i morgon om det var möjligt.......

Tvättstugan

Jag har länge sagt att jag vill göra om i tvättstugan, jag trivs inte där inne och det är inte gjorts något alls sedan huset byggdes -81. Jag skulle vilja ha stängda skåp uppe och nere, vita golv och väggar, ny hel bänkskiva och fina lampor. Just nu vill jag bara stänga dörren och låtsas som om rummet inte finns.

Dagens hus

Något för mina hästvänner? Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Nedraön, Älmhult

Kanske.....

Jag hatar när jag måste erkänna att min man har rätt och jag har fel.......
Så här ser han typ ut då....vad var det jag sa, och stirrar på mig???
 
Hur som helst så var jag hemma i måndags för jag kände mig sjuk (nej jag är inte gravid för er alla som undrar och redan frågat, man kan faktiskt vara förkyld också). Feber, tung i huvudet och grosiga ögon gjorde att jag stannade hemma. Kände mig bättre i går och gick givetvis till jobbet för jag har inte riktigt ro att vara hemma. Gick upp i morse när klockan ringde och känner att samma känsla genast är tillbaka, visserligen bara 38 i feber men varför kunde jag inte bara hålla mig hemma i går som Nicke sa........blä!

Kattrackaren!

Lakritz retar gallfeber på oss alla, hon pratar, nä rättare sagt hon skriker nästan hela tiden!! Natt som dag, när hon ska äta, efter hon ätit, när hon går omrking, innan och efter hon går på lådan, när hon vill bli klappad, när hon vill gå ut och komma in. HELTA TIDEN!!! Tror jag ska bygga ett hur i kuvösen åt henne så får hon bo där!!

Gizmostatus - onsdag fm

Hör hur han tassar omkring på nedervåningen, + för det.

Raspa raspa liten tand

I dag fick två av ridskolans ponnyer träffa tandläkaren, de skötte sig super!


Gizmostatus

Pratat med veterinär och tillsammans har vi nu beslutat att ge honom smärtstillande några dagar, tyckte faktiskt att han såg lite piggare ut redan nu ikväll. Håller tummarna för att det är en sträckning eller någon som i alla fall går över med vila och lite medicin. Han är vårt lilla <3

Krokodiltårar

Stackars Lucas var så duktig och skyndade sig allt vad han kunde för att vi skulle hinna till simskolan, han åt tre frukter för att inte bli hungrig och samarbetade till 100% och vad händer då när vi kommer till badhuset.......jo givetvis var det sportlovsuppehåll.......blä, tänk om hans föräldrar kunde lära sig hålla koll på viktiga datum. Fick vända hem igen med en kille som var besviken och visade detta genom stora krokodiltårar.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Silverdal, Sollentuna 

Inte bra att vara hemma

man börjar ju fundera så mycket på allt och nu är det då älskade Gizmo som snurrar i huvudet. Han är inte han! har tryckt, klämt, dragit och på alla sätt försökt känna igenom honom för att kunna hitta en orsak till hans beteende. Har pratat med lite olika människor och med lite vägledning och råd så kanske, kanske att man kan antyda att kan skulle kunna ha ont mellan skulderbladen och lite bakåt. Lilla lilla vännen, tänk vad enkelt det vore om han i alla fall var halt eller på något vis kunde visa oss om/var han har ont.

Skum

Gizmo är fortfarande jätteskum, "rädd" för något och vesslar omkring fort som bara den när man är ute och hemma ligger han under bordet och trycker. Han är inte halt, äter, dricker och går på toa som vanligt. Jag har försökt känna igenom honom och hittar inget ställe där han reagerar mer än någon annanstans. Så fort man pratar med han är det som om han blir jättestressad och bara flåsar och vill gå iväg. Är det någon som varit med om något liknande som kan ha någon ide om vad det kan vara? Det är synd om honom, han är i vanliga fall en väldigt glad hund.

Lyder

Blev hemma från jobbet idag, känner mig inte jättesjuk men minsta ansträngning gör att pulsen går upp och hjärtat slår hårt. Tempen liggar bara runt 38 men jag känner mig ändå seg och orkeslös. Det kliar och kittlar i halsen, jag hostar och jag kanske helt enkelt måste acceptera att jag är förkyld. Var på väg till jobbet i morse men Nicke tyckte det var högst olämpligt så jag bestämde mig för att lyda. Blir hemma, i sängen, under täcket och vila. Tror dock att jag är helt redo för jobbet i morgon.

Kom igen nu våren!


varför?

Varför känns det alltid som om man inte hinner göra något då man är ledig? Planerar alltid in en massa saker men  det är knappt något av det som blir gjort. I dag borde vi tex åka och köpa ett nytt bord till vardagsrummet, byxor till Lucas och visa Vickan hur TV funkar, skotta en massa snö och städa huset. I stället sitter jag och barnen i soffan och slappar medan Nicke är och hjälper Helga.

Gizmo

Gizmo är verkligen en helt underbar hund, han är lydig, snäll och man märker aldrig av han då man är hemma. Jag litar så mycket på han så jag till och med brukar glömma han ute ibland. Hur som helst så var vi ute och lekte med barnen på onsdag kväll, vips så ser jag hur han springer hem till huset och bara vill in, tänker inte så mycket mer på det utan går hem och släpper in han. På torsdag morgon ska vi åka till jobbet och han tassar med raska steg till bilen, ska hoppa in men lyckas göra ett rejält magplask och man riktigt ser hur kan skäms, i ren reflex lyckas jag givetvis i samma sekund som detta händer vräka ur mig några väl valda ord om hur klumpig han är. Kommer till jobbet och Gizmo tassar iväg med raska steg mot ingången och jag efter. Jag fodrar som vanligt hästarna och sedan när vi ska gå och dra linorna så inser jag att det är något fel på hunden. Han vill inte följa med ut, står och stirrar mot himlen, stressar och piper som när han sett en luftbalong. Jag går och sätter linorna, han tassar bakom mig och när jag tittar på han ser det ut som om jag skulle slå ihjäl han. Väl inne igen så flåsar han så mycket så jag tror att han ska svimma, han vill bara in på stallpass och ligga under bordet, precis som han gör hemma då han är rädd. Hela dagen var han så här och hemma på kvällen kom han inte fram varken då Isa eller Nicke kom hem, fredag på jobbet var han likadan och första gången jag såg att han var lite mer av sig själv var då vi gick och hämtade barnen, då tog han faktiskt tag i en pinne och drog i den i någora minuter, tvärtittade upp mot himlen, svansen mellan benen och tassade iväg igen. På fredag kväll kom han fram från sitt lilla gömställe några gånger till och tittade till den övriga familjen. Jag hoppas verkligen att hans lilla skräck för vad det nu kan vara släpper snart, det är inte lätt för honom. När han blir så här då det kommer luftbalonger så brukar det släppa på några timmar men nu sitter det minsan i. Man undrar ibland vad det är han hör? jonas säger att Gizmo har ett sjätte sinne och har förutspått en jordbävningen........Som tur är så äter han precis som vanligt, rastar sig precis som vanligt så det är inget fysisk fel på han, bara en litet psykbryt.
Älskade lilla hund!

Urk

I går hade jag en si så där dag på jobbet, jag kände mig sur och grinig. Inget var roligt och jag störde mig på ALLT! Fördelen blev dock att jag fick väldigt mycket gjort på kontoret eftersom jag bara satt i mitt hörn och tjurade och jag måste även säga att mina kollegor verkligen gjorde sitt bästa för att få mig på bra humör. Eftersom att jag berättade för dem att jag var väldigt humorfri så roade de mig så gott de kunde.
Vet inte om gårdagen var en början på hur jag känner mig idag, mosig i huvudet och allmän förkylningskänsla, klart man ska känna så då det är helg. Jaja, tänkte ändå ta mig en lättare tur på crosstrainern så får vi väll se vad resten av dagen bjuder på, passar då då resten av familjen sover.

Brr


Som vanligt trevligt sällskap

Maria och jag red som vanligt tillsammans idag, först en tur i skogen och efter det jobbade vi sötnötarna en stund i ridhuset.


Hoppas det står fel...


RSS 2.0