En promenad i skogen
Snöhunden
För ett år sedan

För ett år sedan försökte vi tillbringa en stund med barnen i en lekpark på teg, det gick si så där om jag säger så.

Älskade hund

Saknar han varje dag, tur jag vet att han är i goda händer och har det bästa hundlivet man kan tänka sig.

En julklapp till oss själva

Nicke och jag brukar inte köpa julklappar till varandra, vi köper till barnen men inte mer. Istället så brukar vi fundera på vad vi verkligen vill ha och där efter unna oss något som vi kanske inte skulle ha köpt i vanliga fall. Det passar dessutom väldigt bra att det råkar vara rea så här efter jul.
Vi har länge pratat om en ny bäddmadrass och när man då ser att det är nästan halva priset på en som känns passande för oss så köpte vi en sådan. Sen chockade vi oss själva med att slå till på en robotdammsugare! Gizmo släpper så mycket päls, det spelar ingen roll om jag dammsuger, 10 minuter senare ser man stora dammråttor som åker över golvet. Något deprimerande om jag uttrycker mig så. Hur som helst så hittade vi en robotdammsugare som funkar bra på päls och fått väldigt bra betyg. Vi har nu haft den i hemmet i två dagar och alla i familjen är stormförtjusta! Den åker omkring på golvet och städar väldigt strukturerat, när den är klar åker dem hem till sitt "bo" under trappen. Vi har döpt den till Rut, för den är vårt eget lilla rutavdrag.

10 år

Idag är det inte bara julafton, idag har vi även varit förlovade i 10 år. Under de 10 åren har i hunnit med mycket, bla har vovve, villa och volvo införskaffats. Vi har även fått två helt fantastiska och underbara busungar.
 
God Jul till er alla, hoppas ni får en fantastisk dag!

Nära nu

Julafton i morgon, folk stressar hit och dit. Det är fullt av människor i alla butiker och hyllorna gapar tomma. Många ska resa iväg, hinna träffa släkt och vänner som man inte hinner se annars. Det ska städas, lagas mat, bakas och pyntas. Paketen ska vara inslagna i likadana papper med vackert snöre och en matchande lapp på. Gärna som pricken över i så får även granen gå i någorlunda samma stil, det måste ju få många likes på instagram.
 
Jag är i samma ekkorhjul jag, det bakas, pyntas och paketen ligger inslagna under granen. Men, jag försöker att tänka efter lite, varva ned och inte dras med i en allf för stor julstress. Jag bakar för att jag älskar att baka och aldrig hinner det annars. Jag försöker pynta lagom, en gran som barnen ha klätt, det vill säga en massa kulor, kottar, pinnar och annat pynt i mängder i den höjden som barnen når där efter hänger det några kulor i vuxenhöjd. Paketen ligger inte i en vacker hög under granen med matchande papper utan de ligger mer som i en liten sjö eftersom att barnen varit där och kännt, klämt och skakat dem. De har papper från förra året, en massa olika färger eftersom att det oftast blir en snutt kvar på varje rulle.
 
Trots all denna stress, bak, stök, städ, mat och paketinslagning så älskar jag julen, jag älskar alla fina ljusslingor som pryder husen, jag älskar alla vackra instagrambilder på barn som ser ut som små modeller i  snygga kläder,  jag älskar matchande paket, granar som ser ut som om de är tagna ur en heminredningstidning, jag älskar alla bakverk som folk knåpar ihop och jag älskar att lyssna på julmusik. Helt enklet så bara älskar jag julen och därför vill jag önska er alla där ute en god jul.

Måns tar livet med ro
Mörkaste dagen

Nu vänder det, mörkaste dagen på året är idag. Nu kan det bara bli ljusare, tjoho!!!

Vacker morgonpromenad

Äntligen!

Snön faller från himlen och allt blir så ljust och fint. Det ser nästan ut som om man klivit rätt in i Narnia när man tittar ut genom fönstret. Trädens grenar hänger tunga och julkänslan infinner sig direkt!
 

Livsfarligt!


Vad är det som är så svårt att förstå!! Man kan inte lämna kvar en grimma så här i boxen under natten!!! Det är livsfarligt, hästen kan fastna i den och göra sig riktigt illa. Jag vet inte hur många gånger jag har upplyst om detta men det verkar gå in genom ett öra och ut genom det andra. Någon som har ett bra förslag på hur man ska få in informationen och sedan få den att fastna där???

Hur man blir pigg på en sekund!

Tänk dig själv att vakna upp på morgonen, man är inte helt vaken. Hasar sig ned för trappen och börjar styra mot badrummet. Får syn på granen! Den lyser! Vadå tänker du? Lyser, ja men det är väll inget speciellt med att en julgran lyser.
 
Men tänk om, tänk dig då istället att du var sist upp i går kväll och är 100% säker på att du släckte den.
 
Jag var klarvaken på en sekund och har nog aldrig varit så snabb på morgonen. Var helt säker på att någon skulle hoppa fram bakom en dörr eller liknande. Jäkla gran!
 
Så frågan är, vem tände granen?

Charlotte Dujardins och Valegro

Här slår Charlotte Dujardins och Valegro världsrekord. Vilken fantastisk ritt!

Inga julkort

Efter att ha funderat fram och tillbaka har vi bestämt att inte skicka några "riktiga" julkort i år. Istället har vi valt att skänka pengar till UNICEF .
 
 
Den här julen är det inte tanken som räknas. Det är julklapparna.

 

Det pågår fler katastrofer än på mycket, mycket länge och det är barnen som drabbas värst. I gåvoshopen hittar du livräddande produkter som skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i julklapp. Köp julklappar som räddar barns liv här: http://bit.ly/1yyrESL!

Vill du också sprida budskapet? Hämta material här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Köp julklappar i UNICEFs gåvoshop

Exakt!!

Exakt, exakt så här känner jag mig när vi pratar om matte!
 

Besök

Gizmo har besök
 

Vackraste!

 

Det är vackert ute


Tror att det är något som är lite tokigt här...
Baloo, han har humor

 

När hände det senast?

SItter i soffan, mannen är på möte, båda barnen sover, jag har tränat och duschat. När hände det senast? Vad ska jag göra nu?

Idag han jag se solen
Tror något blivit lite tokigt....
En annorlunda husvisning


Musikprojektet El Sistema

Många av er har frågat hur det kommer sig att Lucas har fått sjunga på Norrlandsoperan tillsammasns med bla Daniel Lindström och Norrlands Symfoniorkester i helgen. Hans skola ingår i ett musikprojekt som heter El Sistema och genom det får de lära sig att spela i orkester eller sjunga i kör. Jag tycker att det är helt fantastiskt att de får den här chansen, nu menar jag inte bara att de får sjunga på operan utan att de får möjlighet att jobba med så mycket musik under skoltid. Många barn kanske aldrig skulle få den här "kontakten" med musik annars. Jag måste även säga att de har underbara lärare och pedagoger som jobbar stenhårt och engagerat med alla dessa barn och dessutom följde med dem hela helgen. Vilka fantastiska människor!
 
 Sol, vind och vatten
 Jai Ho
Don´t You Worry Child
Toner i miljoner
We Are The Champions (Lör 6 dec)
We Are The Champions (fre 5 dec)
Pachelbels Kanon
Regnbågar

Snart operan igen

Lite lunch i magen och sedan är det dags för att åka till operan igen och titta på de duktiga barnen. Efter det blir det en tur till stallet för att hoppa bästa hästen. Håller tummarna för att jag inte får ett nervöst sammanbrott och börjar dra i tyglarna. 

Hmmm.....

 

Kan man bli annat än stolt över dem?

 

Trevlig helg mina vänner

Sitter i soffan och njuter av att det är fredag, Nicke tycker att jag ska börja med middagen. Lucas tittar upp från sitt LEGO bygge och säger snällt till sin pappa:
- Mamma kanske bara vill göra som dig....
-Va, säger Nicke?
- Slappa!!! Säger Lucas och flinar
Trevlig helg alla mina vänner.

Vacker morgon
Dagarna går

Dagarna går och det blir sällan som man tänkt sig på vårt jobb. I morse då vi kom möttes vi av att lilla Malcom hade ont i magen, veterinären fick komma ganska omgående och när jag lämnade jobbet 16.15 så var veterinären där för andra gången. Nu ikväll har jag dock mötts av beskedet av att han mår mycket bättre och jag håller nu tummarna för att han är pigg och kry i morgon. Av helt förklarliga skäl så har jag inte hunnit med så mycket mer än lilla ponnyn idag. Mellan varven har jag slängt i mig lite lunch, pratat med vår it-kille och svarat på mejl.
Nu ska jag njuta av lite glögg och pepparkakor innan sängen ropar på mig.

Slut

Känner mig helt slut i huvudet, trött, förkyld och en skitdag på jobbet. Kraxar fram ord, hostar och harklar mig när jag ska prata. Det kliar i halsen och jag är tung i huvudet. Tur att kvällen räddades av att underbara lillasyster kommit hem på en två dagars visit innan hennes äventyr i livet går vidare. Vi har hunnit med familjemiddag, hembakat fika och julpyssel. Nu borde jag gå och sova så hals och huvud får vila, natti natti och tack för att jag fick gnälla av mig lite. Ska försöka att inte upprepa det.

RSS 2.0