Hästtandläkaren

Då är hästtandläkaren här igen och vi har betat av hästar hela dagen, alla skötte sig super och jag måste säga att det är mycket skönt att veta vilka som ska drogas och inte. De flesta har sett jättebra ut i munnen, lite småfix bara, Dixon däremot hade en lös tand som Katja fick plocka ut.
Ett tappert försök till att fota tanden som är lös utan att dräpa mobilen. Man kan skymta att tanden längst fram är lite högre än de andra och inte riktigt i linje.
Bild tagen uppifrån på tanden som blev utdragen
Från sidan.

Moraträsk

Helga, Colin, Lucas och jag var och tittade på Moraträsk, Lucas tyckte det var superroligt i ca fyra låtar innan han segnade ner på golvet och blev jättetrött. Vet inte om han är för liten eller om det var för sent men han var väll så där lagom road måste jag säga. Hur som helst så var det i alla fall värt att han fick gå dit en stund och sprattla av sig även om det bara varade en kort stund. Om jag fått bestämma så skulle de dragit in läktaren så att alla fått plats på golvet för då tror jag det blivit lite roligare i alla fall för Lucas.

Orolig

Nova som alltid sover som ett ljus var orolig i natt, hon vaknade och somnade, tappade nappen, åt vände och vred på sig. Strax efter ett så vaknar vi av att hon skriker helt hysteriskt och hon skriker nästan aldrig så vi flög upp ur sängen, jag försökte gå med henne, sjunga för henne, gunga, tända lampan och prata med henne. Inget var bra, det var som hon var vaken men ändå sov. Bytte blöja och sedan fick hon en alvedon och näsdroppar. Helt plötsligt blev hon superglad och låg och tittade på sina föräldrar, höger vänster. Jollrade och pillade på sin filt. Efter ca 30 min så la jag tillbaka henne i sin egen säng och där fortsatte hennes lilla dialog innan hon lugnt somnade ochvaknade sedan utvilad i morse. Funderar på om det kanske var växtvärk, tänder eller en mardröm. Vat vet jag, skönt att hon kunde somna i alla fall.

Hund i isblock

Sitter och läser Aftonbladet och klickar mig fram till en artikel om en hund som är infryst i ett isblock och dumpad på någons gräsmatta. Sjukt och mycket skumt måste jag säga, myndigheterna försöker lösa mysteriet. Det ser ut som om den har blivit instoppade i en påse som sedan fyllts med vatten som sedan blivit till is, vem gör något så sjukt??

Hunddagis

I dag var jag och Nova förbi på hunddagiset, jag har inte varit in förut så det var riktigt roligt att komma dit en stund. Alla hundar busade, nosade och var allmänt skötsamma, verkligen intressant att se måste jag säga. Tog lite kort när jag var där för att värma upp mig själv och kameran inför hoppsäsongen. Kan villigt erkänna att jag var mycket ringrostig och busiga hundar var inte det lättaste jag fotat om jag säger så.

Varför?

I dag är jag ledig och ska lämna Lucas på dagis, klockan ska ringa 07.45 men varför sover då inte barnen tills klockan ringer? När Nicke har varit hemma i veckan så har han fått väcka dem men inte jag inte. Lucas vaknade strax efter sju så det var bara att kliva upp. I morgon vaknar de antagligen ännu tidigare, höll dock på att bli mycket tidigare i dag då Nicke först valde att znooza hundra gånger och sedan så tappade han något i golvet i sovrummet så både Nova och jag hoppade en meter......

Micketräning 21-22/1


Micketräning 21-22/1


Helg!

Japp då var det helg igen då, veckorna går så fort hinner knappt med alls känns det som. Det är så himla roligt att jobba igen och kanske är det därför det går så fort? Just nu skulle jag dock vilja sova en stund men jag ska snart trippa iväg till dagis för att hämta hem Lucas och sedan ska vi åka på posten och hämta ett paket till han. Föresten, fynda ett par barnskor på Ö.B i dag för 39 kr, sådan som går att knäppa upp på sidan för de vi har nu är värdelösa, man får inte ner en tjocksocke i dem och hur varma och sköna blir de då?? De andra skorna var svindyra och därför blir jag så arg när passformen är urkass!
De nya skorna, värda att testa för det priset

På nyheterna

Helt plötsligt när jag sitter och ser på nyheterna så kommer det upp om exakt det inlägget jag skrev om i går, mamman som handlat kläder på Lindex........någonstans hoppade man ju ändå att det inte skulle vara sant. Hur kan man göra skillnad i storleken på tjej och killkläder??? 116 cm borde vara 116 cm oavsett kön eller????

obehagligt

Fick veta i dag att en häst som står i stallet där jag har hållit träningar hade lyckats fastna i gallret och gjort sig rejält illa i käken, nu håller jag alla tummar och tår för att de kan fixa det i Sundsvall i morgon. Kämpa på!

Rullat på

Jag brukar sällan vara trött men i går så somnade jag när jag la Lucas och klev upp i morse då klockan ringde, mycket skönt. Dagen har rullat på lika fort som alla andra dagar, har fodrat, lett hästar, fixat lite småsaker i höförrådet, bytt några skyltar, fixat med täcken, städat och ordnat lite småsaker på hemsidan. Tittade en stund på Lilla C när Sandra hoppade och hon blir bättre och bättre för varje gång, verkligen roligt att se även om jag är mycket partisk och älskar allt hon gör. I morgon ska vi hämta lite nya grepar, krattor och sopar så att vi har bra material att jobba med.

Irriterande

I bland är det tur att vissa har sinnesnärvaro och huvudet på skaft när klädbutiker kommer med sjuka och konstiga svar. Lindex har tydligen en väldigt konstig uppfattning om sina klädstorlekar, tur att denna mamma var snabb i tanken och kunde fråga hur de egentligen tänker!!!

Måndag

Då var det måndag igen, veckorna rusar fram och i dag fick jag till och med vårkänslor då det var plusgrader ute, dock verkar det blir kallt i morgon igen. I dag gjorde Sandra och jag en drive med att klippa och frisera några hästar, fem hästar på ca 1,5 timme tycker jag är helt okej, vi hämtade och lämnade dem i hagen så vi höll ett bra tempo. Måste säga att det är superroligt att vara tillbaka, härligt att träffa alla och stämningen är på topp. La in lite saker på hemsidan, fodrade och satte upp några nya skyltar. Nästa vecka kommer Katja och det ska verkligen bli roligt att träffa henne igen.

Rummet

Novas rum är nu färdigmålat, gardiner är på plats samt två lampor och ljusslingan. Det går sakta men vi är på god väg och nu kan man i alla fall vara där inne och hennes leksaker går att ställa in.

Tippat

I morse då jag klev upp och tittade ut genom fönstret så ser jag till min förvåning att torkvindan har tippat omkull, tror att det är tyngden av snön som fått den att tippa men vad vet jag?

Glad

Klev upp före sju för att åka och titta på Micketräningen, han tänka att jag måste vara knäpp som går upp fast jag egentligen kan ligga kvar och sova i den varma sängen. Hur som helst så åkte jag dit och ingen kunde nog le mer än jag då jag fick rida fram Thea, Helmer och Grodan. En häst i varje grupp och jag kommer antagligen inte kunna gå i morgon. Helmer var faktiskt en stjärna, en riktigt rolig kille att rida. De andra två har jag fått rida tidigare och de står redan högt i kurs. Alla som tränade är så duktiga och hästarna är så fina, verkligen roligt att titta på träningen och om jag ska vara ärlig så känner jag faktiskt ett riktigt sug efter egen häst även om jag vet att det är omöjligt nu.

Promenad

I dag blev det ingen vanliga hundpromenad för vi hade två galna treåringar med oss som lekte, sprang och klättrade hela tiden. De hade hur roligt som helst och man såg att det bara lyste i ögonen på dem.
Hitta barnet
En väntande förälder
Bus
Tara
Colin
Lotta

Allt man behöver

Allt man behöver, iPhone 4 och en napp.

Vad

Lotta och jag har gjort en överenskommelse, jag ska dricka en celcius och hon ska ta hem angry birds......undra om vi båda kommer att gå vinnande ur vadet =)

hmmm

KLockan är snart nio och jag har kvar att storhandla, duscha, måla och se lite på solsidan.....undra om dygnet räcker till?

Körförbud

Om man lämnar in en bil på en verkstad dagen innan besiktning för att de ska göra en förbesiktning av bilen så borde de vara så passa duktiga att de kan se de mest uppenbara felen på bilen kan man tycka. Om de släpper igenom bilen tror man kanske att det ska gå att besiktiga den dagen efter det???? Men oj så fel man kan ha!
Så här blev det för mina kära släktingar när deras bil var klar på besiktningen. Inga bromsar löd domen.......oj kanske inte så lätt för verkstaden att veta att man måste kunna bromsa bilen!! Skönt att lägga dyra pengar på förbesiktning så att man vet att man får bra service.

Brrr

Varför måste det bli så kallt? I går var det så fantastiskt ute och man kände hur solen värmde och man kunde drömma om våren. Varför ska det då bli så ruskigt kallt i dag då???

7 månader

Tänk vad tiden går fort, 7 månader är lilla hjärtat idag. Om jag tänker tillbaka så inser man att det är en stund sedan vi tillbringade några veckor på sjukhuset, den värsta tiden i mitt liv. Sådant man önskar att inte någon annan ska behöva vara med om, jag hoppas att vi snart får knyta om denna påse och lägga den bakom oss och aldrig mer behöva öppna den. Hur som helst så märker man att Nova är mycket mer medveten om världen, hon vill mer och hon har mycket starka åsikter om hur hon tycker att livet ska gå till. Hon blir fortfarande vansinnig om hon måste ligga på magen, glad om hon får sitta i stolen och åker mer än gärna omkring i gåstolen. Nu ser jag fram emot alla nya saker hon kommer att lära sig framöver. Oj, höll på att glömma att hon har fått två tänder också.
Nästan nyfödd
Drygt fyra och en halv månad
Nästan sju månader

Vackert

Det var så vackert då vi var ute på promenad i dag, tänk om man kunde få visa alla människor hur vackra träden var i sin snöskrud, hur solen värmde och hur tyst allt blir i snön.
Hundarna sköter sig så bra nu, jag blir så glad när de lyssnar på vad man säger. De kan springa omkring och strosa sen kommer de tillbaka direkt man säger till dem. De går fot när man möter andra hundar, nu förtiden behöver vi inte ens koppla dem och det känns underbart!
Lilla Tara hänger på bra under hela promenaden, tråkigt att hon ska åka hem på fredag.

1/2 dag

I dag jobbade jag 1/2 på jobbet, vips så vad dagen slut och det var dags att gå hem. I dag försökte jag lista ut hur jag ska få in schemat men det jävlas hela tiden. Kommer att bli gråhårig, nä men jag får ringa suporten på måndag. Provade våran stegräknare i dag och på min halvdag så gick jag mer än 9000 steg och det är ganska okej tycker jag.

Ops


3 ton

I dag har vi lastat tre ton hö på nio minuter, tycker jag var en helt okej tid. Har även försökt lösa mysteriet med alla scheman som ska in på hemsidan, min guru har slutat så det är inte så lätt. Tydligen så är det ingen annan som kan och då blev det min uppgift att klara det. Problemet är att man inte hinner sitta ner och lösa det för att tiden går så fort och då är det en massa andra saker man ska göra hinna göra. I morgon är det halvdag och sedan helg, hur ska jag hinna det i morgon???
Såg på när Lilla C hoppade i dag och i min värld så håller hon precis på att lära sig att gallopera och vara i balans, verkligen roligt att se henne, även roligt att hon får den bästa suporten då Sandra rider på henne.

Snöskottning

Eftersom att våra två barn var så duktiga och somnade nästan samtidigt så passade vi på att skotta av lilltaket, visst det kanske inte var akut nu men det kommer att komma mer snö och det kommer att töa, hatar att vara ute i sista sekunden.

Första dagen

Då har man avklarat första dagen på jobbet sen i april, poff så var dagen över. Tycker inte att jag han göra något alls men det måste jag ha gjort eftersom att dagen gick så fort. Måste säga att det är en underbar stämning på jobbet och det är verkligen roligt att Sandra är där så att man har någon som jobbar vid ens sida.Jag hjälpte henne att hålla Sillen då han blev klippt, hon hjälpte mig att hämta spån, vi hjälptes åt att fodra och allt stämmer så bra. Roligt!
I morgon måste jag försöka ta tag i schemat för tydligen är det omöjligt men jag vet exakt vart jag kommer att ringa om det inte funkar. Känn dig träffad!

I morgon

I morgon börjar jag jobba igen, visserligen bara 2 1/2 dag i veckan men jag ska ändå ställa klockan, gå upp och gå till jobbet. Känns super roligt och jag längtar tills i morgon, få träffa alla och få lukta på Lilla C, kanske rida lite, fixa med saker som måste lagas, mocka och allt annat som hör jobbet till. Sen ska det bli roligt för Nicke att vara hemma lite med barnen. Enligt han själv så ska han diska, laga mat, dammsuga, plocka undan, städa och en massa andra saker. Undra hur länge de håller i sig????

Duktiga

Efter en rejäl sovmorgon och en god frukost så gav vi oss iväg på morgonpromenaden (borde nog heta lunchpromenad), vädret var inte det mysigaste, blåste och snöade så vi valde en tur som bjöd på lite mer träd än öppna ängar. Hundarna skötte sig så bra och jag blir så stolt över dem, de var gick förbi en massa hundar utan att skälla, tramsa eller allmänt fjanta, de var så duktiga så att de till och med kunde vara lösa förbi några hundar. jag måste säga att Lotta verkligen har lyckats få mig att tro på det jag gör och att jag kan. Det är så roligt att vara ute och gå och nu vill vi möta andra hundar och man känner att det blir ett perfekt träningstillfälle varje gång. Tänk vad lite peppning kan göra och att hon bara säger - Det kommer inte att hända något Jenny, det kommer att gå bra. Tjoho nu kör vi!

Bättre?

Nova var bara vaken en kort stund på morgonen innan hon somnade om och sov ca fyra timmar till. När hon vaknade så hade hon ingen feber, kinden var inte röd och hon verkade inte öm heller, hoppas hoppas att hon är på väg att bli bättre. Fyra antibiotikadoser har hon fått och det smakar tydligen frukt för hon äter det utan minsta protest.

Sömn

Nicke och Nova sover fortfarande, bra att Nova sover så kanske hon blir frisk fortare. Natten har varit bra och det tar jag som positivt eftersom att natten innan var riktigt dåligt, hon kunde inte sova, hade ont, feber, gnydde och ja allt som man gör när man är sjuk. I natt har hon sovit och ätit så jag hoppas verkligen att antibiotikan har börjat verka nu.

Väntan

Nu har Nova fått sin första dos av antibiotika, en till ska det bli till kvällen och jag hoppas att man ser skillnad tills i morgon. Jag vill gärna att det gått ner ordentligt och att det inte är rött eller varmt, skulle vara glad om hon inte hade ont också. I 10 dagar ska hon äta antibiotika och ingen skulle bli gladare än jag om de sedan valde att göra något åt svullnaden. De ska ha träffats nu så någon slags plan borde de ha kommit fram till.

Stick i fingret

Nu har de äntligen börjat röra på sig, Nova har fått ett stick i fingret så nu hoppas vi på att det visar att det inte är någon fara.
Mycket imponerad över sitt plåster, kolla även in den fina frisyren.

Varför?

Varför tar det alltid så förbaskat lång tid när man är på akuten??? Om de nu har så mycket att göra kanske man måste anställa fler läkare eller vad det nu är som det hänger på. Nicke är som sagt där med Nova, de fick vänta 15 min i första väntrummet, en timme i andra väntrummet, sen blev de hämtade till ett rum och där har de fått vänta i en timme till......med en 7 månaders bäbis! Varför blir man överhuvudtaget hämtad till ett rum om man ändå ska sitta där och vänta, då är det bättre att få sitta i väntrummet och titta på TV eller nått.
Nu vill jag att de ska få träffa läkaren och sedan få komma hem!

Akuten

Nicke och Nova är på akuten, jag valde att stanna hemma med Lucas eftersom att vi inte hittade någon barnvakt till han och att jag blir så ledsen när vi är på sjukhuset. Jag mår så illa då vi är där och vill bara därifrån.....De trodde inte att det var någon fara, det kan svälla då de är förkylda, men de ville ändå kolla eftersom att hon är röd och varm på kinden, så att det inte är en infektion eller nått.

tiden stannar

Tiden har stannat, jag vill bara få åka till Astrid Lindgrens Barnsjukhus och få ta bort vätskan i kinden, jag vill få det bortgjort så man kan få "gå vidare" och tänka framåt. Tiden står still och det känns som om jag ska spy, vill inte äta och bara sova. Först sa de att hon skulle vara ett halvår, nu är hon sju månader och de har fortfarande inte sagt när de ska ske. Nu, jag vill få det gjort nu!

jävla skitdag!

Nova hade lite förhöjd temperatur igår, tuggade på fingrarna och dregglad, tänder tänkte vi direkt. Sen har hon sovit jättedåligt i natt, gnytt, varit ledsen, vaknat, gnällt och det har bara varit allmänt dåligt. I morse när Nicke ska byta från pyjamas till andra kläder så ser han hur kinden är jättestor och stenhård! Den är rödsprängd och varm, hon är jätteöm och missnöjd med allt. Vi vet att den kan svälla om de är förkylda men den har aldrig någonsin gjort det förut! Nicke är lugn som vanligt och säger att det säkert är för att hon är förkyld men jag kan lova att hon har varit bra mycket mer förkyld än lite snor i näsan. Nu väntar vi på att barnläkaren ska ringa men vi verkar få vänta ihjäl oss!!

Bara för att det är bra


Promenad

Lämnade Lucas på dagis innan vi gick upp och hämtade Lotta hemma hos henne (någon hade visst tagit ofrivillig sovmorgon) Sedan styrde vi promenaden mot cyberfoto, in mot I20, mot statoil och ner mot jula. Vidare och lämnade av Helga och sedan hemåt. Tydligen har de som skottar haft fullt upp för cykelbanorna var inte skottade, vi turades om att styra vagnen och jag kan lova att det sög fast rätt bra, nästan hemma kommer Lotta på att Plexus har ju selen med sig så han kan ju dra vagnen.........TRÖGSKALLE!!! klart han kan göra det, varför kom jag inte på det själv lite tidigare!!!!

Latmasken

I går när vi kom hem så orkade inte Lucas ta av sig ytterkläderna utan han stampade in i vardagsrummet, slog på TV, ner i gåstolen och sedan satt han där och glodde på TV.

Nattlampa

I går var jag och hämtade ut Novas nattlampa, det är mamma som har sponsrat med den och det tackar vi gladeligen för. Det är barbapappa som lyser så mysigt och man kan ha den i sängen för den blir inte varm. Hon låg och höll i den i flera minuter igår, tittade, vände och vred på den. Helt trollbunden blev hon, det var så gulligt att se.

Bort med julen

I dag ska jag ta bort resten av julen, det lilla som är kvar. Har julstjärnorna kvar och de ryker i dag, även gardinerna och pyntet ute. Det kommer att bli mörkt i vårt hus då stjärnorna försvinner för vi har inga andra lampor att sätta upp. Vi var och letade i går men hittade inte det vi sökte däremot hittade vi en ny ljusslinga till våran lampa, Lucas hittade en ljusslinga med tomtar på som han tittade på och höll i jättelänge innan han frågade om han kunde få den, eftersom att den var på 30% så passade vi på. Intill den hängde en annan ljusslinga som jag bara inte kunde motstå, 50% gjorde inte saken lättare. Vi åkte alltså till lampaffären för att köpa fönsterlampor och kommer hem med tre ljusslingor.
Lucas ljusslinga som består av X antal pingviner
Novas ljusslinga
Tillfälligt upphängd på ljusstaken för att inte trassla ihop sig.

Snö, snö och mera snö

Läste i vk att vi har mest snö i hela Sverige, eller i alla fall så har Västerbotten det, det stod även att man inte måste skotta hustaken men däremot så bör man kolla till balkonger, utbyggnader och garagetak. Självklart kunde jag inte ignorera det utan gav mig på balkongen så fort som möjligt, pust, stön och mycket svett senare så var nästan hela balkongen ren från snö. Nicke fick ta det sista, jag fick helt enkelt erkänna mig besegrad när armarna inte orkade kasta all snö över kanten gång på gång.

Bäbisar

Jag har haft turen att få lukta på bäbis två dagar i rad nu, Johannes i går och Signe i dag. Signe visade sin uppskattning genom att kräkas några gånger på mig, tur man inte har bäbiskräkskräck.....Man har svårt att få in att Nova och Lucas har varit så små och Nova till och med mindre, känns helt overkligt. Nova såg ut som ett jättebarn om man jämförde dem, tydligen växer de ganska mycket på ett halvår.

två gånger

Två gånger på två dagar har det nu hänt att det har promenerat folk mitt i rondellen då jag ska köra där. Det är i   rondellen vid OK på Ersboda som det hänt båda gångerna. I går var det en äldre dam som traskade på i sakta mak och i dag en lite väl vinglig herre med en lila plastpåse i handen. Det är fullständigt livsfarligt, höga snökanter och isigvägbana som är värre än en puckelpist gör att det redan innan är svårt att se eller hålla sig ordentligt på vägen så inte blir det bättre för att det traskar omkring människor där. Det kan bara inte vara så jobbigt att gå några meter extra för att ta sig till ett övergångsställe istället för att ta genvägen genom rondellen.

Krock

Gick en promenad med Helga och Lotta direkt efter att Lucas var avlämnad på dagis, hundarna lekte och sniffade runt om vartannat. Gick hem, duschade, startade en maskin tvätt och diskmaskinen. Åkte iväg och shoppade lite kläder till Nova och sedan styrde jag bilen mot Degernäs för att lukta lite på bäbis och äta lunch. På väg ner mot stan så blev det helt plötsligt tvärstopp på E4:an i höjd med hagaskolan efter rondellen, av en slump så körde det en polisbuss framför mig och den slog på blåljusen och sniglade sig fram mellan alla bilar som höll på att byta till vänsterfilen. Kön blev större och större och den ringlade sig sakta framåt, efter en stund kunde jag se vad som hänt, det var två bilar som krockat och jag kan säga att den ena bilen var riktigt riktigt tilltygad, den hade flugit upp på refugen som var täckt men säkert 70 cm snö och där stod den helt tillplattad, bildelar låg utspridda över hela E4:n både söderut och norrut. Sammanlagt var det fyra bilar som stod stilla men jag tror bara att det var två som hade krockat. Ursch för att krocka, när jag läste VK så verkar det som om det gått ganska bra ändå. Nu kom jag helt plötsligt på att jag glömde bort att berätta att jag höll på att bli påkörd igår, i höjd med toyota så kom det en bil utkörandes i full fart utan att titta sig för. Det kom bilar från alla håll, alla fick väja och nita så gott vi kunde, kan säga att mina ben var som spagetti resten av vägen, tänk vad fort det kan gå.
Efter en trevlig stund i Degernäs så for jag hem och hämtade Lucas och sedan spelade vi lite wii och fikade rån och o´boy.

Tisdag

Hela familjen har vaknat, ätit frukost och Nova har hunnit somna i vagnen igen. Snart är det dags att klä på Lucas och traska iväg till dagis för första gången detta år.
Var ute på kvällspromenad med Lotta igår, vi gick förbi hemma hos Rebecca och Jörgen i deras nya lägenhet som kommer att bli superfin innan vi fortsatte promenaden där hundarna skötte sig super. Måste säga att det är fantastisk att Lotta flyttat hit för det gör ju att jag kommer ut och rör på fläsket!

Ladda ner

Har funderat på en sak angående nedladdning av musik och film, när jag var liten så spelade folk in saker på band från andra band. Kommer ihåg när jag fick min första (tror det heter) dubbeldäckare, jag var så stolt, kunde spela in från ett band till ett annat, inte hörde man någonsin om någon piratkopiering eller liknande då. Jag fick ett band av min kusin som det var både dover calais, främling, jimmy dean och annat på, inte var det någon som någonsin sa till min kusin att nej nej så får man inte göra. Kanske att det är för att det handlar om detta i större utsträckning nu än förut men nedladdning har alltid funnits och folk har spelat över saker från band till band men nu är det bara lite mer hysteriskt.
För att byta tråd lite grann men ändå hålla mig kvar vid musiken så gillar jag att man kan köpa bara några låtar från en skiva och singlar. Passar mig super som tex Tove Styrkes million pieces och white light moment vill jag gärna ha då köper man dem så smidigt och enkelt, det är sådant jag gillar.

Hästblogg

Måste bara visa er som är intresserade om en hästblogg som förgyller ens dag och gör så att man får ett leende på läpparna, skrattar så man får magknip och bara blir allmänt glad.

Mullehästens blogg

Leos lekland

Vi har varit på Leos hela dagen och barnen har sprungit så jag trodde benen skulle trilla av tillslut. Svetten rann om stackars Lucas och jag inser att jag snart måste ta fram maskinen för att klippa av han allt hår som växer bättre än ogräs på sommaren. Vi han med både lunch, fika och glass innan vi åkte hemåt, skulle tro att barnen kommer att somna ögonblickligen i kväll, utan massa hyss och galna idéer.

kalas

Känns som om vi är bjuda på kalas hela tiden, god mat och trevligt sällskap är verkligen inte fel. Dock är den mindre sunda kosten ett problem om man vill tänka på vad man äter.

Hemma

Det har varit några intensiva dagar i Stockholm och jag tänkte visa er några bilder. Vi har haft trevligt, bott på hotell, varit på skansen och ätit god mat. Lucas hade ögon stora som klot när vi åkte buss, tunnelbana och spårvagn. Måste säga att det är fruktansvärt smidigt att ta sig fram i huvudstaden, gratis buss får man också åka när man har barnvagn och det gillade jag skarpt.
Den långa rulltrappan
Lucas på tunnelbanan
Spårvagnen
Vädret visade sig inte från sin bästa sida när vi var där, det snöade och snöade, inte en enda plogbil vad däremot i sikte. Konstigt att det blir kaos när ingen skottar.....
Nova och Lucas skötte sig så himla bra hela tiden, lyssnade på vad man sa, somnade snällt på kvällarna och var allmänt glada och trevliga hela tiden. När vi var på Skansen så fick Lucas klappa både en orm och en spindel, själv säger han att han har klappat en mask om man frågar.
Vi tittade på en massa djur som tex ormar
krokodiler
När vi var på stan på fredagen så hittade vi en mac butik och där slank vi in och jag hittade en hårt skal till min telefon som jag kan ha när jag börjar jobba. När jag väntade på att få betala så började det tuta som bara den, alla kollade ut och precis utanför så stod en stor lastbil med skylten bredlast och framför den hade någon parkerat sin stora bil på en lastzon.....lastiblschaffören tutade och tutade men inte flyttade bilen på sig, kanske för att det inte satt någon i. Tror ni inte att chaffören körde ändå, galning. Han pressade sig emellan två bilar och sen upp på trottoaren. Jag fick inga superbilder men försökte fota så när jag kunde.
Ser ni vad som står på skylten
Upp på trottoaren för att ta sig fram
Får fixa lite mer bilder sedan nu ska jag ut med hundarna.

Tusen saker

Jag har ungefär tusen saker jag skulle vilja skriva och få ur mig men just nu så står det lixom still och jag vet inte vad jag ska skriva alls. Får fundera lite

Bara rika har råd

Kollar på nyheterna och det handlar om att låna pengar till egen bostad, alla regler görs om och man (om jag förstått detta rätt) inte låna 90% av lånet längre och ha topplån, du måste alltså ha egna pengar att lägga in, räntorna går upp och allt snävas åt. I mina ögon/öron så känns det som om de drar åt snaran på ett sätt som bara kommer det göra möjligt för de rika att köpa hus eller lägenhet. Långt ifrån alla har en massa pengar liggandes på banken som bara väntar på att få läggas in i en egen bostad. Man lånar ju pengar på banken för att man inte har några pengar så hur ska man nu kunna göra? Ingen vill ju ta "snabblån" eller blankolån (hur stavas det då?)........om man kan bevisa att man kan betala tillbaka så förstår jag inte varför man inte kan få låna. Ska det vara så att bara det rika ska ha råd att få en egen bostad??

Frukost

Sitter och äter frukost, barnen sover och allt är klart för storstädning av huset, snart drar vi härifrån.

bort

Nu är det slut på julen, allt ska bort så jag kan se fram emot våren, vatten som rinner fram i iskanaler, fåglar som kvittrar och vantarna tas av. Började med att städa bort snöflingorna här på bloggen och sedan får jag ta tag i julen här hemma. Hade mer än gärna tagit bort all jul i dag men måste köpa lite lampor först så att det går att se nått här hemma. I morgon blir det storstädning av huset, åhh vad härligt!

Till Lina

Kom på att vi pratade om denna men att jag glömde visa dig den

bättre

Känner mig lite bättre nu, har legat i soffan hela dagen. Har fått för mig att blodtrycket varit lågt och det är därför jag mått dåligt. Hoppas att det hämtat sig och att jag får mår bättre nu.

Vad?

Vad kallar änglarna sina motorcyklar?

yr

Är helt yr, känns som om jag är megabakis, allt snurrar och jag svettas hela tiden. Undra vad som är fel på mig?

Dansa nykter

Det har faktiskt hänt att jag har dansat nykter i mitt liv, det kanske inte är så många gånger men det har hänt. Det finns till och med bildbevis på det. Malin och jag var rosa pantern och jag kommer än i dag ihåg den fina rosa fluffiga svansen.
Jag till vänster och Malin till höger

Två saker

Två saker har hittat sina ägare nu återstår bara en sak och jag kan tänka mig att det är Theodores eftersom att han var enda barnet utöver våra.

Bortsprungen hund

När Lotta och jag var ute på kvällspromenaden med hundarna så stötte vi på en man som tappat bort sin hund. Vi sa att vi gått runt hela ängarna och vårdcentralen men inte sett till den. Det är verkligen inget man vill ska hända att hunden springer bort, vet dock inte om våra skulle göra så.
När jag kom hem läste jag på VK om hunden så om du ser den ring till något av numren som finns i artikeln.

Glömt

Efter den hårda nyårsfesten så har det självklart glömts kvar några saker. Den som känner på sig att den glömt något kan höra av sig. Bla har jag hittat en "diamant" som kanske hör till ett örhänge eller halsband och sedan har följande saker upphittats:
Liten rosa kamera
Tvättlappar
Halsband, detta är dock glömt tidigare

Sakerna längtar nu hem till sina ägare......

Crocs utan strumpor

Gick upp till pappa för att låna en resväska eftersom att vi var så klantiga och lånade ut våran egen. Tog på mig jacka, mössa och crocs utan strumpor. Måste säga att det blev lite kallt om tårna.

50 dagar

Jaha då är det bara 50 dagar kvar tills man fyller år, vet inte vad jag känner inför det riktigt. Jag har redan allt jag kan önska, jag känner ingen direkt panik över att fylla år, kanske mer för att man måste ordna med kalas och fika.....kanske man bara borde fly bort från allt?

vardagsmåsten

Ja då är det måndag och Nicke är på jobbet, Lucas ser på TV och Nova sover i vagnen. Själv så har jag diskat, plockat undan, startat en maskin med tvätt och nu borde jag vika och plocka upp det som redan är tvättat men orken tog slut. Jag vill åka på Leos med Lucas men då blir vi kanske mer förkylda och det är inte så bra när man ska bort, jag skulle vilja gå ut och leka i snön med Lucas men då kommer säkert Nova att vakna, jag skulle vilja kunna knäppa med fingrarna så allt blev bortplockat, jag skulle vilja att någon kom och gjorde klart alla små skitdetaljer i köket, jag skulle vilja att Novas rum målade klart sig självt och jag skulle vilja sluta hosta. Så nu har jag fått gnälla av mig lite, ha en bra dag.
Hatar att diska nappflaskorna

Planen spricker

Då har jag målat klart en vägg, två varv, tyvärr blev det inte mer eftersom att färgen tog slut.....borde inte en färgbutik kunna räkna ut hur mycket färg man behöver om man har gett dem måtten. Jag trodde det, varför vill de annars veta hur stort rummet är? jaja nu blir det till att köpa mer färg i morgon men tyvärr så sprack min plan totalt med att hela rummet skulle vara klar till tisdag kväll när det nu blev såhär. Jag kommer bara att hinna måla två väggar klara innan vi åker och de andra då vi kommer hem. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge eller hur var det nu????

Nyårsafton

Vi tillbringade kvällen hemma hos oss med mycket trevligt sällskap, det blev välkomstdrink med tilltugg, förrätt, varmrätt, efterrätt och efter det lyckades vi trycka i oss en massa chips, dipp, gurka, morötter, ost och ölkorv. Det är konstigt hur mycket man kan få i sig egentligen. Det spelades spel och sågs på hockey under kvällen och när klockan närmade sig tolvslaget så klädde vi på oss och gick ut för att titta på raketerna. Lilla Nova var vaken så hon fick följa med ut, hon fick sitta i min jacka med brorsans hörselkåpor över öronen, nyfiket följde hon alla raketer som sköts upp. Efter tolvslaget så fortsattes det att spela innan vi började runda av vid halv två.
En mycket trevlig kväll som är värd att minnas, ett underbart bra avslut på ett mycket händelserikt år.

Nyårsaftonsmorgon

Tillbringade en stund i stallet på morgonen, Lina red Zäpo medan jag mockade, sopade, fyllde spån och gjorde iordning Grodan för longering. Jag fick sällskap att Karin och vi han prata om både ditt och datt. Grodan skötte sig super vid longeringen och efter det åkte vi hem.

Efter

Jag ligger efter i Novas rum, skulle ha målat i går men jag han inte, vet inte vad vi gjorde i stället riktigt men det hans inte med iaf. Nicke är och köper spackel nu så att vi kan spackla de små hålen innan vi kan måla den andra väggen. I dag ska jag iaf måla klart den ena väggen så att vi inte hamnar allt för mycket efter.

pizza

Snart blir det pizza med kusin vitamin och hennes sambo samt familjen Nyström sen får vi se vad kvällen bjuder på.

RSS 2.0