Bröllop


I går var vi på ett fantastiskt, underbart och vackert bröllop. Det var Rebecca och Jörgen som sa ja till varandra och som vanligt så kunde inte mina ögon vara torra. Karin var smart och hade utrustat sig med servetter för oss blödiga. Dumt nog så satte jag mig intill Lotta och det innebär ännu mera tårar för vi är lika blödiga båda två.
Rebecca var fantastiskt vacker, klänningen satt som ett smäck och håret var prydligt uppsatt. Sanna sjöng vackert under vigseln och jag ville aldrig att hon skulle sluta sjunga, tänk om man kunde sjunga så.
Efter vigseln blev det kramar, mingel, riskastning och skål. Rebecca fick lite ris innanför klänningen och gjorde sitt bästa för att få bort det.
Middagen serverades sedan inne i gamla fabriken, vackert, stort och ljust. Maten var jättegod och vi åt så vi höll på att spricka. Drickan flödade och samtalsämnena satt inte fast. Talen var underhållande och jag måste säga att Rebeccas mormor var absolut bäst på att hålla tal, tätt följd av mannen med telefonsamtalet.
När alla magar var mätta så var det dags för dans och brudparet dansade vackert tätt intill innan alla andra svingade sig upp på dansgolvet för att slänga sina lurviga.
Dansen fortsatte natten lång och precis innan vi slängde in handduken så fick vi varmkorv med bröd och den satt inte fel kan jag säga.
Tack Rebecca och Jörgen för ett fantastiskt fint bröllop.

Natti

Nu har jag druckit en stor kopp oboy, lyckats lägga ner barnet från min arm utan att hon vaknade och med stor möda fått upp mannen ur sängen. Nu tänker du men stackars människa kunde han inte fått sova vidare? Jo det hade han kunnat om han hade kört bort bilen innan han somnade. Jag kan inte köra bort bilen och ta ut hundarna samtidigt som jag håller koll på lilla Nova.
Sängen ropar på mig, hoppas jag kan flytta lilla barnet upp till sängen utan att hon vaknar........håll tummarna.

Förstår varandra

Det är tur att Niklas förstår vad jag menar och inte vad jag säger......Vi ska på IKEA i morgon och då försöker jag säga till Nicke vad vi ska köpa.


- Vi behöver en sådan där puff i badrummet
- Ja precis ett nytt skötbord i tvättstugan


Det är inte lätt att vara gift med mig =)

Snyggo!Hittade helt plötsligt en ny bild på datorn i dag......vet inte hur den kommit dit men snygg är hon allt lillasyster!

Dolt nummer

Jag blir alldeles kallsvettig då dolt nummer dyker upp på min telefon, jag känner hur hjärtat börjar slå fortare och det kryper i hela kroppen. I dag dök då återigen numret upp på min telefon och jag svarade med lite darrig röst. Det visade sig att det var från sjukhuset i Stockholm, de hade fått våran remiss för Nova och han ville veta personnummer och namn på barnet, samt veta hur hon mådde. Han sa att han skulle skicka en remiss till oss och att vi ska få komma dit en gång först för koll och sedan så kommer de att göra ingreppet ungefär när hon är sex månader. Även fast jag vet att allt ser bra ut nu och att hon mår bra så börjar tankarna snurra och jag ältar det i huvudet om och om igen. Tänk om de säger något annat? om det har förändrats eller om nått annat har dykt upp? Jag vet att de redan har tittat på bilderna en gång och de säger samma som här men man kan ändå inte sluta fundera. Hur som helst så får vi nu ställa in oss på att åka till huvudstaden om inte allt för länge.

volvo

mot volvo för att släcka tjatet om service =)

Vissa är bara för klena

Idag när vi var på ATG så skulle de övriga i sällskapet dricka kaffe. De kokade vatten, la i pulver och rörde om......då visade det sig att skeden var lite för klen för det heta vattnet =)


sänka mig?

- mamma sänka mig?
- Ska mamma hjälpa dig?
- ja, mamma sänka mig
- Älskling kan du säga H?
- H
- Kan du säga hund?
- hund
- Kan du säga hjälpa mig?
- H-sänka mig

Jag älskar verkligen Lucas =)

HavetI går hade vi en underbar dag vid havet, barnen lekte, hundarna badade och magarna fylldes med god mat. Sällskapet var trevligt och dagen gick allt för fort. Det är sådana här dagar som förgyller livet, som man kommer ihåg och uppskattar.


Sover

Nova och Matilda sova, Lucas hoppar studsmatta och Niklas ska handla (nä jojo han handlar inte varje dag men det blir rätt ofta eftersom vi är hemma hela dagarna och då går det frukost, lunch, middag, fika och frukt. hihi). I kväll blir det grillat, god sallad och trevligt sällskap.
I dag har vi gjort en massa ärenden på stan, vi skulle även ta fram lite kort men då kunde man inte få fram korten som vi hade för de låg på ipoden......konstigt, har använt det förut som usb minne och då gick det. Nova sov sig igenom stan och det var skönt, kände inte för att amma när det är så där 14 grader. Lucas skötte sig rätt bra men pillade på saker lite här och där. Han fick en liten box med fyra nya böcker som vi kan läsa när det är sängdags.

Onsdag

Pojkarna tog sovmorgon så Nova och jag gick ner och åt frukost, läste tidningen och såg på nyheterna i lugn och ro. Det är dock lite pysslande eftersom att Nova ska ligga på armen hela tiden och då blir allt lite svårare. Halv elva behagade pappan i familjen att kliva upp, Lucas kom ner vid 10 snåret. Efter lite frukost till de två så gick vi upp och hämtade gräsklipparen. Medan Nicke och Lucas klippte gräsmattan så friserade jag våra stora buskar lite ordentligt. Efter lite utomhusbestyr så blev det sen lunch och sedan finbesök av Brändström. Fika och kaffe slank ner i magen och sedan åkte vi till mamma en stund. Lucas lekte och Nova visade sig från sin bästa sida och skrattade nästan hela tiden.
Hem och fick finbesök av Matilda, hurtbullen hade gått hit. =) Nu ska Lucas sova och sedan hoppas jag att Nicke hinner på Coop innan det stänger.

Sovande barn

När man vill att barn ska vara vakna så sover det och när man vill att de ska sova så är de vakna =) Nu vill vi gå på promenad med hundarna och då sover Nova som en stock, bra tänker ni. Ja det är bra men hon har sovit länge och jag känner henne så väl nu så jag vet att om vi traskar iväg nu så kommer hon att bli hungrig efter bara några hundra meter och vi måste vända........barn är underbara =)

Vanilj dammsugare

Vi har en alldeles egen vanilj dammsugare =) Varje gång man ska dammsuga och startar den så luktar det vanilj. Det är inte helt fel och man blir lite fnissig varje gång, detta kan ju bero på anledningen till att den luktar vanilj. Det var nämligen så att Nicke skulle lufta ut vaniljsockret från skåpet för flera månader sedan, smart som han är så lyfter han i locket och vips ligger burken på golvet (locket satt inte fast på rätt sätt), han kommer på den smarta iden att han ska dammsuga upp pulvret........sagt och gjort, det gick ganska bra och sedan torkade han med trasan. Rent och fint blev det och därefter så luktar det vanilj när man dammsuger =)

Kalas

I går var det åter kalas, denna gång var det Tobias som fyllde år. Han hade bakat en massa goda saker och jag åt så jag höll på att storkna. Han är verkligen bra på att baka. På kalaset så var det även andra gamla vänner och det är så trevligt att ses, varför hinner man inte ses oftare??? Tråkigt när det ska gå så långt mellan gångerna. Å andra sidan träffar vi inte så mycket folk egentligen. Man har så mycket att göra hela tiden så man glömmer nästan bort att leva här och nu. Vi har dock blivit mycket bättre på det sedan Nova föddes och man fick sig en tankeställare och började ta vara på dagen här och nu. Hur som helst så har vi svårt att dra oss från trevliga kalas och vi kom hem någon gång vid halv åtta, middag var bara att glömma så det fick bli oboy och mackor. Hela familjen såg sedan på Allsång på skansen och myste.

Återbesök

I går var det dags för återbesök med Nova på Barn 3 igen. Man får en obehaglig och olustig känsla i magen varje gång. Jag mår illa och allt känns tungt och trist. Hur som helst så blev det våran tid på en gång, alltså på den utsatta tiden men vi är vana att behöva vänta i 30-50 minuter. Karolin tog upp Nova, gullade med henne och mätte, klämde och kände på kinden. Allt såg precis lika dant ut som förra gången och det innebär alltså bra. Läkarna i Stockholm håller med de läkarna som är här om att det är lymfangiom och då måste man ner till Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att göra resten av behandlingen, det görs inga sådana här i Umeå. Man får först åka ner och träffa läkarna och sedan ner en gång till för själva ingreppet. Läkaren vi träffade för två veckor sedan sa att man väntar upp till ett år men så lät det inte på Karolin, hon sa att det nog kommer att göras tidigare. Det känns bra för oss för ju mindre hon är ju mindre förstår hon och då blir det mindre jobbigt för alla inblandade.
Själva ingreppet verkar göras genom att man sprutar in en vätska i kinden som "slår" sönder de lilla blodkärlsnystanet och då får lymfan söka sig andra vägar i kroppen. Vätskan absorberas av kroppen och huden drar ihop sig. Låter i mina öron bra så att man inte måste göra någon jätte operation. Det går inte att läsa så mycket om detta men det är så här de förklarar i alla fall. Har lyckats läsa lite om lymfangiom, bla att om personen är tex förkyld så kan man svälla lite i lymfan så jag ska försöka att inte sätta hjärtat i halsgropen om Novas kind växer i samband med förkylning.

Trötta barn

Varför blir trötta barn trotsiga och tjuriga? Lucas älskar att trotsa sin pappa när han är trött och hans pappa hakar på och så är cirkusen igång. Nova är supertrött hon med och kan inte komma till ro, äter, gnäller, gnyr, snurrar runt och är allmänt missnöjd. Hon får värmeslag av att ligga i våran famn och då blir hon ännu mera olycklig.
Lucas sover nu på en madrass i stället för sängen som han bara slår sig på. Jag hoppas att detta ska göra så att han kan sova hela natten och inte vakna av att han slår sig hela tiden.
Kanske man kan få lite egen tid nu?

Där igen

Då är man där igen då. Kanske man borde gå och sova? Alla andra sover eller inte alla, Nicke är vaken. Plexus ligger som en platt sill på golvet efter att han tryckt i sig halva sitt ben, Gizmo ligger slickad längst golvet och drömmer söt. Lucas sover på övervåningen och Nova sover i hörnet på soffan. Varför går jag inte och borstar tänderna och sedan sussar på kudden?

Eclipse

Då har man varit på BIO och sett Eclipse, bra film enligt mig. Lite mer hångel denna gång =) Längtar redan till nästa film kommer.

Räckmackor

Snart blir det middag, räkmackor mums. Sen ska jag ha lite barnledigt och gå på BIO med vänner. Nicke ska vara hemma med barnen och det kommer att gå utmärkt. Han ska få lite understöd från mormor =) Nova har en massa mat i kylskåpet som står och väntar på henne så hon kommer också att vara nöjd. Lucas är alltid nöjd när mormor är här så det betyder att hela familjen kommer att vara glada.

Städa

Dagen började med sovmorgon och sedan rensade vi i garderober så det stod härliga till. Vi fick bort en massa rat och saker vi inte använder. I går plockade jag bort två IKEA kassar med kläder och i dag rök det fem coop kassar. Niklas gjorde allt för att sinka städningen och tillslut gav jag upp och vi åkte med lite saker till Selma i stället. Stannade där en stund och snackade en massa strunt innan vi åkte och postade brev samt hämtade släpet på Nickes jobb så att vi kan ta bort allt skräp som står på framsidan från tvättstugan och sen åka till återvinningen i morgon.

sova?

Kanske man borde sova? alla andra sover, tre tungt andandes individer. Varför sover jag inte när Nova sover? Hmm, kanske för att jag inte är trött då =) Sov ju ändå en stund vid sju snåret.

Sovande barn

Sitter i sovrummet och ser på friidrott samt surfar omkring i cyberrymden. Har två sovande barn på var sida, de sussar så gott, små snarkar, sträcker på sig lite hit och dit, byter position och har allmänt små ljud och rörelser för sig. Nova var nyss vaken och åt ca 150 ml mat, slurp sa det och ner i paltkoma. Man ska inte klaga men sovrummet är 100 grader varmt så barnen har bara blöja på sig och håller ändå en mycket god kroppstemperatur. Jag håller på att flyta bort och blir genast sugen på en milkshake men man måste någon gång börja tänka på profilen samt att vi ska på bröllop snart och det kan vara trevligt att komma i några sommriga kläder.

Älskade vän

Måste bara säga att i bland så stannar man upp och lever här och nu. När Nova kom till världen så fick vi lära oss att stanna upp, leva här och uppskatta varje minut. Det är synd att man ska behöva vara med om läskiga och otäcka saker för att hjärnan ska koppla att man har ett bra liv med underbara vänner, nära och kära.
I dag så skrev min älskade vän Rebecca ett hjärtskärande inlägg som fick mina ögon att tåras och hjärtat att värka. Jag vill verkligen inte tänka tillbaka på den dagen hon skriver om och kände direkt att tur att vi lärt oss att älska livet, här och nu.

Rebecca våga aldrig skrämma mig så igen! Puss på dig.

Djurparken


I går styrde vi bilen mot Lycksele Djurpark och hade en riktig Lucas dag. Djur, karuseller, båtar och massa gott att äta. Alla var på ett strålande humör och barnen lekte och busade hela tiden. Lucas sprang nästan hela djurparken runt och för er som varit där vet att det är mycket kuperat.
Vi tog en välförtjänt lunch när vi kom fram till björnarna och alla åt, drack och mådde gott. Barnen älskade kakorna så det var tur att vi tog med dem. Stina och jag gjorde vårt bästa för att byta blöja på Nova där mitt i allt annat. Som vanligt så ska de små bajsa ett ton när man ska "snabb byta", tur att vi var två säger jag bara. Turen fortsatte sedan förbi vargar, järv och lo men de tyckte nog att det var lite för varmt, jag skymtade vargen och de andra skymtade järven. Däremot så fick vi se två fjällrävar som kivades och lät som två arga katter. Den lilla älgkalv som stoppade ett avverkningsområde i våras hamnade tillslut på djurparken och den var väldigt trygg med människor så vi fick stå precis intill den då den vilade i solen.


Därefter var det dags för fiskarna och det uppskattades av Lucas.....tur någon tycker fiskar är roliga att titta på.
Sista på dagen så stod leklandet på listan, barnen blev helt till sig, Oliver stackarn vägrade släppa båten efter att de kört, de kiknade av skratt när de åkte andra båtar och sprutade vatten på varandra och berg och dalbanan åktes flera gånger till barnens förtjusning.Dagen avslutades med lite mer lek på linbanan och en snabbtitt på sälarna innan vi styrde mot bilarna, amning och blöjbyte.

Alla utom Nova höll sig vaken på vägen hem, glatt humör och spel på telefonen kan räcka långt!


Skön dag

I dag har vi inte gjort nått alls, började dagen med att äta frukost och gick sedan en promenad i ösregnet och åskan. Det var inte meningen att det skulle bli så men det regnade inte när vi gick. Vi fortsatte att plocka undan en massa saker, amma och vika kläder. Pannkaka till lunch och sedan sken solen och det blev varmt och skönt. Anna kom på besök, vi åt glass och drack saft, ammade och snackade en massa strunt. Lucas, Magnus och Nicke har lekt i studsborgen nästan hela dagen, Lucas höll på att flyta bort.
I morgon styr vi bilen mot djurparken och hoppas på en underbart trevlig dag. Lagom varmt, inget regn och en massa trevligt sällskap.

Trötta barn

Har precis lagt två trötta barn, Lucas har svårt att komma till ro på kvällen och vi är säkert för snälla och den onda cirkeln är igång. I kväll så blev det dock ganska lugnt, han bytte bara säng en gång och valde sedan att traska tillbaka till sin egen och somnade ganska fort efter det. Nova hjärtat var supertrött men kunde inte komma till ro, ville inte ha nappen och inget var bra. Hon är inte den som skriker men man vet att hon är missnöjd och hon skruvar på sig samtidigt som hela ansiktet blir som ett litet russin. Efter lite mat, nynnande och gungande så somnade hon i mina armar. Jag lyckades även att lägga ner henne i hennes egen säng, bara lite skruvande, glodde på mig med små ögon, nappen in och sen somnade hon om. Så resultatet är nu att båda barnen sover i sina egna sängar och klockan är bara strax efter åtta.

Sorg

Läser med sorg i hjärtat att den fyraårige pojke som var med om drunkningsolyckan för en vecka sedan har avlidit. Det sprider sig en obehaglig känsla i hela kroppen och jag känner att det bränner i ögonen. Sådant här får inte hända och ändå händer det varje sommar. Man kan aldrig förstå hur fruktansvärt det måste kännas för anhöriga, släkt och vänner.
Vila i frid lilla vän.

natti

Jag borde verkligen sova, båda barnen sover och vi är vakna. Varför passar jag inte på och sover??? Sov visserligen en stund på eftermiddagen eller kvällen, kanske är det. Nova sover bra på kvällen och mindre på bra natten så varför inte gå till sängs när hon ändå passar på att sova, äta och sova igen? hmm, får fundera lite på det.

Flygplan

I dag kom Lucas mormor hem och eftersom att Lucas älskar flygplan så bestämde vi att åka till flygplatsen för att titta på lite plan. Eller inte på flygplatsen utan utanför så att man kan se planen flyga över huvudet. Vi hade kollat upp när planen skulle landa och kom dit i god tid, trodde vi. Precis när vi kör upp på lilla vägen vid landningsbanan så kommer det två plan i tät följd och givetvis från andra hållet än där vi stod. Vi fick snabbt vända och åka runt till andra sidan. Vänta en stund och vips kom ett postplan och lyckan var total för hela familjen.
Stor del av dagen tillbringades sedan på Haga och efter det blev det storstädning av förrådet, slänga skräp, handla, äta och amma. Nu sover båda barnen och föräldrarna ligger och ser på TV eller tävlar i Angry Birds.

Kaskadspydde

Japp, här sitter man i godan ro och matar Nova, vad händer då???? Jo hon kaskadspyr över hela sig själv, golvet, soffan och mig.......hur kan en sådan liten människa spy med sådan kraft och så mycket?

Lucas

Stackars Lucas har fått ett horn i pannan. Plexus skulle klämma sig förbi och Lucas flyger som en vante med huvudet rätt in i stolsbenet. Han blev mörklila i pannan på en gång och jag tänkte bara måtte de inte spricka........men inget sprack utan det blev en bula stor som en femkrona och säkert 1,5 cm hög. Lucas som är en hårding grät lite men mest för att han blev arg på Plex som sprang omkull han.

Sol!

Idag har vi njutit av ledigheten och levt här och nu. Vi gick en låååång promenad med hundarna, kastade boll och stannade i en lekpark. Gick hem till Helga, fick en underbar lunch, ammade, barnen lekte och vi han snacka strunt. Gick hem, morfar Mats kom förbi med fisk så Lucas fick se och känna. Sen kom Ida, Jea, Tobbe och Teodor och vi fikade och surrade i några timmar. Barnen lekte i vattenspridaren och solen gassade. En underbar, ledig och skön dag.

Ny dag

En ny dag är här, solen skiner och hela dagen är ett oskrivet blad. Lucas tog sovmorgon till nio men hans föräldrar och lillasyster vaknade redan strax före åtta.
Nu ska vi gå en promenad med hundarna innan vi hittar på nått annat spännande för dagen.

Matvrak

Nova är ett stort matvrak, alldeles nyss drog hon i sig 170 ml.....undra hur en sådan lite mage kan rymma allt?

Passa på

Nicke och Lucas är ute och går med de fyrbenta ligisterna. Under den tiden passar jag på att plocka undan 10000 leksaker, plocka ur/i diskmaskinen, torka av diskbänken, plocka upp allt skräp på golvet och stöka undan lite allmänt. Nu är det bara dammsugning kvar men det får bli i eftermiddag efter att vi har njutit av det underbart fina vädret.

Lina är en blommördare

Japp det är sant. Lucas och Niklas likaså! De gör allt för att mina blommor ska gå i kras och plattas till. Springer över dem, kastar boll till hundarna så att de springer rätt över dem och sedan har de mage att slänga stora bollar på de stackars oskyldiga blommorna......


Middag

Lina lekte med Lucas, jag ammade och Niklas gjorde en alldeles underbar middag.


surt

då traskar man upp för att plocka jordgubbar och så finns det bara gröna små kart..........

Jordgubbar

Tror att jag ska ta mina korta taxben och gå upp till pappa för att plocka lite jordgubbar. Blev så sugen på att äta lite till efterrätt.

Vännäsdagarna

Fick sovmorgon i morse, underbart. Klev upp, åt frukost och sedan blev det morgonpromenad med Forsgren/Johansson. Barnen sprang helt galet under större delen av promenaden. Hem, ammade, åt god sallad till lunch och sedan styrde vi mot Vännäs för att titta på lite marknad. Jag är den typen som gärna går på marknad men bara ett varv för sedan känns det som om man har sett allt. Lucas fick lite godis, en sådan där pinne med hjul och godis i. Han blev nöjd och körde omkring med den runt barnvagnen så gott han kunde.

Nu ska vi snart grilla och sedan blir det fotboll för hela slanten.

Tokhundar

Våra hundar är inte som andra hundar.

Slappardag

I dag har vi inte gjort nått alls, eller så har vi egentligen gjort saker hela tiden och klockan har rusat i hundra åttio. Dagen började med att de små tog sovmorgon till nio, vi åt frukost och gick en promenad med Helga, Colin och Kevin. Vi gick hem, ammade, bytte kläder, åkte och köpte en present till Jea och vidare till dem för lite fika. Vips så hade klockan skenat iväg och vi skyndade oss till Team Sportia för att köpa varsin tröja, vidare till djurmagazinet för kattmat och sedan coop för att handla lite middag. När vi väl kom hem var klockan strax efter halv sex och och vi åt en underbar kycklingsallad.


Mätt och glad styrde jag, Lina och Nova bilen mot Degernäs för att ta hand om Wilma och sedan stanna kvar för att umgås med familjen Martinsson, Rebecca och Johanna. Vi fick fika och han surra en hel massa innan vi insåg att klockan skenade även denna gång.


Vi åkte hem vid tio och väl hemma så kom jag på att jag var megasugen på en milkshake så vi fick helt enkelt göra det så att jag inte skulle få abstinens och vara vaken hela natten.


Nu ska vi passa på att njuta av att båda barnen sover men känner jag den lilla rätt efter tre veckor så kommer hon att vakna så fort jag sätter mig i soffan.

gulp....

Läste precis på Aftonbladet att Mats Alm har blivit frisläppt, bevisen räcker tydligen inte till.......gulp. Han har redan suttit nio månader i häktet så han släpps fri på en gång. Eftersom att bevisen inte räcker till och man inte kan döma han så ska han nog ses som en fri man men jag måste säga att det pirrar till lite i maggropen när jag vet att han ska gå fri.

sorry

Det händer så mycket nu så jag hinner inte se åt datorns håll. Dagarna rusar fram och vi hinner knappt med nått känns det som, morgon och kväll hela tiden. Vi gör inte annat än är på sjukhuset känns det som. Vi hade koll med Nova i måndags för att väga och se att hon fortfarande mår bra samt att prata lite om vad det här med lymfan innebär samt hur vi ska gå tillväga med det. Om två veckor ska vi dit igen och då hoppas de på att Stockholmsläkarna har hunnit kolla på hennes bilder och vet vad vi ska göra. Det låter nu som om man väntar tills hon är runt året innan man sprutar in en vätska i kinden som gör att "lymfsjön" drar sig tillbaka. De vill inte göra detta när hon är så liten och det tycker jag känns bra.
I går var våran hemma dag och vi skulle njuta av att bara få vara och inget sjukhus. Vad händer då???? Jo jag får superont i magen efter en lättare promenad på morgonen, sen får jag feber och det känns som om jag ska dö när jag krälar mot soffan. Jag får två alvedon av Nicke och försöker vila en stund. Försöker få tag på sjukvårdsrådgivningen men där är är det så mycket folk så jag får inte ens stå i kö, efter en massa försök så får jag iaf stå i kö men då är det 33 minuters väntetid så jag ringer BB i stället. De säger att jag ska åka till akuten för att jag kan ha fått livmordeinflammation. Vi får ringa hit Lina för att Lucas inte ska behöva vara med på sjukhuset och sedan brummar vi upp. Som vanligt får man vänta i hundra år innan det blir våran tid och sedan så får man det svaret man inte vill ha - Men du ska inte vara här, vi har inga kvinnoläkare här..........Som tur var så var denna kvinnliga sköterska snäll nog att ringa till kvinnokliniken så jag fick komma dit. Promenad upp dit och där gick allt i rasande fart. Det visade sig att jag hade vätska kvar i livmodern och därför har jag ont. Nu ska jag snällt äta medicin i 10 dagar och en annan i 4 dagar........har inte våran familj gjort bort våran sjukhusdos snart????????

explosion

I natt när jag ammade och resten av familjen låg och sov så small det till så högt så att jag hoppade rätt upp i luften och Nicke vaknade med ett ryck. Vi tittade på varandra och undrade vad det var? Jag frågade Nicke om det kanske kunde vara åska som var precis rätt ovanför huset eller nått......PANG! sa det då helt plötsligt igen, denna gång med ett litet mer muller efteråt. Vi tittade åter på varandra och fattade ännu mindre, Nicke fiskar upp telefonen och vi försöker läsa på VK om det är någon som vet vad det kan vara. Bara några minuter efter så kommer den första notisen om det men det verkar inte vara någon som vet vad det är. Vi tänker att det måste ju stå i morgon i alla fall.......nä inte ens nu i kväll, snart ett dygn efteråt så är det ingen som vet vad det var. Många har hört det och det är stor spridning över hela stan. Alla verkar lika förvirrade och förvånade över vad det kan vara. Jag är ju en mycket nyfiken individ så jag vill verkligen ha ett svar på vad det kan vara. Det lät mycket mycket högre än jordbävningen men ändå lite samma känsla.

Artikeln i VK

Konstigt

Det är en konstig känsla som spridit sig här hemma. Vi har helt plötsligt inga sjukhusbesök inplanerade (bortser från sista i morgon), våran oro har tonats ner till normala småbarnsoron och vi tar varje dag som den kommer. Helt plötsligt känns det som om hela sommaren ligger framför oss och vi vågar tänka på att göra något roligt tillsammans. Lycksele Djurpar, Havsbadet, paradisbadet eller Kolmården. Jag känner att saker som jag småstörde mig på innan Nova föddes har helt dött ut. Jag kan helt enkel inte irritera mig på saker som kan göras senare eller på ett annat sätt. Familjen mår bra och det är det som räknas.

Sophunden!

Plexus har i alla tider varit en inbrytarkung, japp inbrytare är rätt ord för han bryter sig IN i köket när han ska vara i hallen tex. I dag när vi var en sväng på stan så hade vi tänkt till lite extra och ställt upp ett kompostgaller och en liten soffa framför dörren så han inte skulle ta sig in.......ha trodde vi ja.

 

så här såg det ut när vi kom hem =) Han har alltså hoppat över våran avspärrning, på något sätt fått upp lådan till soporna och sedan vräkt i sig det som går att komma åt. Dock har den hungriga hunden missat att det ligger 1 kg köttfärs på upptining på diskbänken. Tråkigt för han tur för oss.


Fniss attack

I natt när Nicke hade bytt blöja så hör jag hur han slår i nått i badrummet, svär en ramsa och kommer i mina ögon sett utramlandes ur badrummet, tippandes över Lucas leksakståg som ligger precis utanför =) heheh. Två trötta föräldrar och flygande leksakståg kan inte annat än resultera i asgarv mitt i natten. Vi kunde inte sluta skratta, inte nog med det så börjar Nova med sina små ljud som är så underbar söta så man kan bara fnissa och då blir det ännu värre. Måste dock medge att det var skönt att få skratta lite.

Ett samtal från sjukhuset

I dag visste vi att samtalet om bilderna skulle komma från sjukhuset, även om läkaren sa att det preliminärt såg bra ut så kniper det i magen. Jag tänkte att det kommer att ringa vid ett eller två för de har inte haft så bråttom att ringa de andar gångerna. Precis när jag håller på att byta blöja på prinsessan så ringer telefonen och jag ber Niklas svara. Jag ser när han lyfter upp telefonen att det är ett dolt nummer, hjärtat fryser till is, svetten börjar rinna och hjärnan skenar iväg. Han tar telefonen och försvinner ut ur tvättstugan. Jag försöker att byta klart i lugn och ro samtidigt som öronen lyssnar på varje ljud som bara går att snabba upp. Jag tycker han pratar i en evighet och jag kan inte avgöra om det är bra eller dåliga nyheter......sen hör jag de magiska orden. - Så då är det ingen fara för henne? Det är inte farligt?........Bra vad skönt. Det känns som om jag ska svimma av glädje när jag hör de orden, tårarna sprutar och jag skulle kunna pussa ihjäl det lilla barnet som ligger på skötbordet. Nicke kommer tillbaka och säger något med att ja du kanske hörde att det inte är någon fara. Helt plötsligt står man då där som en liten familj igen, en frisk och lycklig familj. Det känns som om det inte finns några bekymmer i hela världen och allt är precis som i en romantisk tonårsfilm.
Vi ska upp på sjukhuset igen på måndag för vägning, mätning och sista kollen. De släpper oss inte vind för våg. Hon har ju ändå kvar svullnaden som ska följas upp och se vad som ska göras med den. Läkaren som är specialist på detta är på semester och detta kommer att göras i Stockholm. Men vad gör lite semester eller en resa till en annan stad när lilla Nova mår bra????

regn

Regnet öser ner och åskan dundrar en bit bort men vad gör det? Nova är hemma med oss och luften sipprar ner i mina lungor, mer och mer för varje dag.

RSS 2.0