Fler än jag som vill se på TV

Måns vill tydligen också se på TV, det går väll när det är reklam men när CSI börjar så skymmer öronen texten....


29 februari

29 februari, skottdag och en dag som alla andra. Tänk att vara född på skottdagen, måste vara lite annorlunda, får man välja om man vill fira sin dag den 28 februari eller 1 mars?

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm, Stockholm

Friska

Här kommer ett gäng friska ponnyer!


Istappar

Vi har väldigt långa istappar som hänger från taket....


En dag på jobbet

 

 


Norrsken!

I går var det norrsken igen, vet inte vad det är som gör att jag blir så fascinerad av detta ljusfenomen men jag kan inte sluta stirra på det då det svävar fram över himlen.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm, Stockholm

Alert

Det har gått runt lite olika rykten om Alert, tex att han är jättesjuk och att vi måste ta bort han. Detta stämmer absolut inte! Han är frisk och kry, lever livets glada dagar. Fri tillgång på mat, box och egen hage där man kan sola hela dagen. Han är pigg som en spigg och brukar ibland rejsa runt i hagen och bocka.


Fått en fråga

Jag har fått en fråga om jag kan lägga upp några bilder på bölderna som hästarna får när de har kvarka.
Ska titta lite på bilderna jag har, måste hitta någon som är "värd" att visa upp. Jag har mest tagit bilder för egen bruk, dvs för att se hur mycket bilderna ändras från dag till dag och det kan vara lite svårt att se hur de är tagna och vad de egentligen visar. Jag vet hur jag tagit bilden och därför måste jag hitta några bilder som även ni läsare kan förstå. Ska se vad jag kan hitta.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm, Stockholm

Fastna eller kliva upp?

Högt med spån på kanterna och massa nytt i mitten. Nu ska vi se om "rullarkungen" kommer fastna eller bara rulla och kliva upp.


Vem!?!?

Vem i hela världen har bestämt att det ska vara -19 grader?!?! Det skulle vara någon ynka minus idag och plusgrader resten av veckan! Inte -19. Grrrrr

 


Rullar fast

Vi har en lektionshäst som envisas med att rulla fast i spiltan då och då. Nu har han stått på box i flera veckor och det har gått bra. I torsdags behövde vi tyvärr boxen han har bott i så han fick gå hem till sin spilta. Jag sa då till min kollega att han säkert kommer att rulla fast och att jag dragit mig från att flytta hem han igen. Mycket riktigt, i dag ringer de som jobbar helg och säger att han har rullat fast......fick snabbt byta kläder och åka till stallet, där låg han ihop tryckt så mycket det bara gick, stackars lilla krake. Varför lär de sig inte? Hur som helst så kom han upp och hade inga synliga skador förutom lite skav på haserna. Hur ska jag nu göra? Överrullningsgjord är en ide. Kommer aldrig våga ställa han i spiltan igen.
Han hade legat i hagen under dagen så jag provade att ge han mat och han åt som vanligt. Nojig som man är så longerade jag även en stund, bara för att vara säker. Jag såg att han både bajsade och pruttade men man blir ändå lite nojig. Kan även vara så att han inte vågat lägga sig ner i spiltan utan låg i hagen........vad vet jag.


Fläta

Nova fick sin första riktiga fläta i går, i vanliga fall får man inte sätta upp håret på henne utan hon slår bort händerna eller drar ut snodden. I går satt hon dock helt still och lät den vara kvar.


Slut på maränger!

Hur kan coop har slut på maränger precis då vi behöver köpa det? Just i dag av alla dagar.....jaja det är väll bara till att ställa sig och baka några egna.

Två glada människor


Slagit ut

Min tulpan har verkligen slagit ut


Sol!


Besök

Hundarna har en kompis på besök


Lugnt och skönt

Nova har precis somnat, Lucas har gått till grannen. Jag har dammsugit och Lotta har plockat undan lunchen. Nu tänker vi sätta oss ner och ha lite lugnt och skönt, dricka en celcius och titta på skidor.


Vaken

Kunde inte somna igår, klockan blev efter två och sedan är jag pigg vid sju. Kanske jag håller att bli frisk? alltså jag menar jag sover väldigt lite då jag är frisk. Dock så kände jag ett snabbt tryck över bröstet när jag ryckte till i samband med att Nova vaknade. Som tur var så gick det över nästan lika fort.

Lasse vs RGB


Sova?

Kanske man borde sova, alla andra i huset sover redan. Jag är dock inte trött, hur ska jag då göra?

Hjärtstopp!

Karin höll precis på att ge mig ett hjärtstopp!! Hon skrev på facebook "Hur får man upp sitt iphone skal? Jag vill inte vålda allt för mycket, har lyckats skruva bort de små skruvarna som finns..." iiiiii, skal? skruvar? Fick genast ta ett litet samtal med henne och med hjälp av lite vägledning och ett litet youtube klipp så har hon nu lyckats öppna luckan till simkortet, pust.....vilken tur. Så var vänlig använd ingen skruvmejsel till din iPhone, skruva inte upp några skruvar och bryt inte i den. Använd det lilla "gemet" som följer med och tryck ner den i hålet till luckan som sitter antingen uppe på eller på sidan beroende på vilken modell du har. Tack för mig!

Wall-E min idol


Trött

Känner mig trött, ska se på en film med Lucas och efter det kommer jag antaligen att somna när han ska sova. I morgon jobbar Nicke och jag har jour, kan redan nu lova att det kommer att krocka med varandra.

Man kan inte annat än att älska dem!


Sjövilda barn

Hur kan våra barn alltid vara sjövilda? När som helst på dygnet, alltid sjövilda. De kan vara vaken hur länge som helst och vakna tidigt. Full ös hela tiden, busungar!

Touch me - Samantha Fox


boys boys boys


Det var tider det


hihi, gamla goda tider


Fields of gold


Middag

I kväll blir det middag med familjen N, alltid trevligt när vi alla kan samlas och framför allt hinna ses. Snälla Isabelle ska komma förbi redan då hon slutar och det uppskattas.

Nästa gång

Nästa gång min man är sjuk så ska jag minsann se till att han ska få ta hand om två sjövilda barn.......

Rörd

Jag har så lätt för att bli rörd, så självklart föll det en och annan tår i går då Prins Daniel hade presskonferens. Man såg hur glad han var, den känslan går inte att beskiva.

Bodensoldater på väg

Följ Madde på hennes blogg

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm

Sovmorgon

Kan inte komma ihåg när jag sov så här länge sist, 10.14 kollade jag på klockan och kände att jag nästan hoppade till av chock. Jag brukar vakna (av mig själv) innnan sju och sedan inte kunna somna om igen. Kanske det var bra att sova, jag känner mig mindre snorig och inte lika trött. Ska försöka ta det riktigt lugnt idag och inte stressa eller oroa mig över alla kvarka hästar. Eva tror att jag mår så här för att jag är konstant orolig och stressad över alla hästar och visst kan hon ha rätt i det. Nu hoppas jag på att mannen ska komma hem på lunch så att man kan få lite mat i magen, man får ju passa på att bli servad om man ändå är sjuk.

Sjuk?

Nu ger jag upp, jag erkänner sällan att jag är sjuk. Jag är sjuk! Eller jag snorar, hostar och det kliar i halsen, dock så är det trycket i bröstet som är mest jobbigt. Har haft det i ca två veckor nu och det brukar gå över på kvällen men det gör inte det nu. Det är tungt att andas och spänner. Kanske jag har en låsning i ryggen som gör att jag får ont i bröstet?

Tack tack

Måste börja med att tacka för alla gratulationer jag fått under dagen, ni är så underbara! Tänk att jag skulle få en flaggdag så här på äldre dagar, har fått lite kommentarer under dagen med frågan: Vad är det med er och kungahuset eller Du måste ha varit medlem i kungahuset i ett tidigare liv. Ja vad är det med oss och kungahuset?? Inte vet jag, vi dras helt enkelt till varandra......nä men skämt å sido. Nova föddes alltså när kronprinsessan och prins Daniel gifte sig och i dag föddes deras lilla prinsessa på min dag. Kan nog bara konstatera att det kommer att bli lätt att hitta flaggor, fina tårtor och grattiskort på våra födelsedagar.

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Helsingborg - Hittarp, Helsingborg

Bakat

Bakade lite kakor ikväll, har lovat Johanna att hon skulle få lite tvåfärgad fudgekaka så det blev en av kakorna. Sen blev det rosa maränger, snickerskaka och rispuffkakor. Skulle helst vilja gå och sova är så trött men det är 15 minuter kvar på marängerna så det är bara att härda ut.

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Ljunghusen, Vellinge

Fullt ös

Dagens jobb var fullt ös medvetslös, från start till mål. Skottat snö tills jag var helt mör i hela kroppen, fodrat, stalltjänsten på morgonen, ridit och tömkört.
Snö, snö och mer snö faller från himlen!

Det är roligt att spela!

 

 


Trevlig post!

Älskar att få trevlig post i brevlådan, i dag var en sådan dag. Tjoho vad roligt!

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Brevik, Tyresö

Underbara tisdag!

I dag har det varit en riktigt bra dag på jobbet, inga nya sjukdomsfall har upptäckts och det kändes super! Tog en underbar ridtur i skogen med Maria och Iza.
Jag fick rida på underbara Samay, hon skötte sig super, gick först hela tiden och gick fram över allt.
Skogen var helt fantastiskt vacker.
Maria red på Dino, tror båda två var lika glada.
Iza fick rida på Carisma och de var också på strålande humör.

Varför?

Varför går jag inte och lägger mig tidigare på kvällen? Känner mig överkörd och mörbultad just nu. Jaja, det blir nog bra. Mot jobbet och en ny dag!


Kvarkahästar

Kvarkahästar är luriga krabater, de kan se "helt vanliga ut", vara pigga, äta bra och framför allt skoja till det lite med termometern. En kvarkahäst kan ha 36,? på morgonen och man känner lugnet, när man sedan tar in den på eftermiddagen så kan hästen nu helt plötsligt ligga på 40 grader. Den kan fortfarande vara ganska opåverkad och därför kan det vara svårt att upptäcka att de verkligen är sjuka. Har du tur kanske du kan se att hästen rör huvudet lite konstigt, har svårt att nå till marken, sträcker ut halsen lite annorlunda eller äter dåligt. Det här konstiga fenomenet med "pigga, opåverkade hästar" har jag sett på flera hästar. Jag skulle rekomendera att man tempar sin häst både morgon och kväll så att man kan hålla koll på hur mycket temperaturen förändras under dagen. Efter allt tempande som jag nu gjort under dessa veckor så är jag alltid väldigt uppmärksam på hästar som hamnar över 38.0 grader. Det behöver absolut inte betyda att hästen är sjuk eller på väg att bli det men jag tempar dem gärna en extra gång under dagen, klämmer, känner och tittar på dem lite extra nog. Om man har en egen häst så kan man säkert hästens normala temperatur och vissa hästar ligger lite högre, unghästar kan tex göra det. Så vart vill jag då komma med detta inlägg? Ja inte vet jag, vill nog mest bara tala om att kvarkahästar är falska varelser som man inte ska vända ryggen till. Var uppmärksam, tempa gärna två gånger per dag (någorlunda samma tid), titta efter tecken på om hästen inte mår bra och ignorera inte en temperatur som är förhöjd, normaltemperatur är oftast mellan 37,5-38,2. Tänk på att kvarka är extremt smittsamt och anmälningspliktigt. Ingen vill ha kvarka i sitt stall så snälla var uppmärksamm och noggrann så att inte smitan sprids vidare om du är i ett stall med smitta. Själv är jag så less på denna sjukdom och kan nog snart utnämna mig till kvarkaexpert. Snälla låt denna tid snart vara över..........

Mer skottning

Eftersom att vi inte skottade så mycket här hemma i helgen så tänkte jag att jag tar tag i lite skottning på jobbet. Solen sken och det droppade underbart från taken.
Dagens projekt, leta rätt på undertråden och skotta fram den.
Under all snö gömde sig tydligen en undertråd, jenny vs undertråden 1-0
Blev glatt påhejad av Samay, synd att hon var lite dålig på att hjälpa till.

Skottardagen

Söndagen bestod mest av att skotta snö, på tomten, vid garaget, garage taket, taket till uterummet och balkongen. Jag tog balkongen medan Nicke tog taket till uterummet.
Det började med att jag knappt kom ut på balkongen....
Väl ute insåg jag att det snöat en hel del, som om jag missat det.....
jenny vs. balkongen 1-0

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Hovås, Göteborg

Lek


Man får inte vara dum

Om man är kort så får man helt enkelt komma på egna knep för att nå knappen.

 


Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Lorensberg, Göteborg

Tulpaner

Vår, ge mig vår. När det nu snöar för fullt får man helt enkelt nöja sig med att titta på lite blommor inomhus.


Skotta, skotta liten gård

Skottat lite snö från vår pyttelilla uppfart
Traktorn kom och underlättade skottningen
Blev fort väldigt mycket snö
Det blåser, det har blivit ett rejält överhäng på garaget
Överhäng
Grannens bil har snöat igen men bara på ena sidan.
Vår buske har fått sig ett litet tak

Baklås

Nicke kom på att han skulle låsa till biorummet så att barnen inte skulle kunna gå in dit och hämta godis. Han känner att låset är lite trögt men tänker inte så mycket mer på det. När vi sedan ska in i rummet igen så uppstår ett problem, han kan låsa och låsa upp, låter det som men låset rör sig inte. Man hör hur låset klickar till men inget händer.....
Tur barnen har små stolar så att man har en stol i lämplig höjd.
Efter mycket mekande, brytande, skruvande och pressande så lyckas vi bryta upp dörren.
Dörrkarmen har mått bättre, delar av låset ligger kvar....
Dörren har även den mått bättre, trasigt jäkla skitlås!!

oväder igen då

Visst att det blåser och snöar och att man kanske inte måste ge sig ut på vägarna men på nyheterna låter det som om det kommer bli det värsta ovädret på länge med olika klasser på varningarna hit och dit. Jag har varit ute i dag så jag vet att det är dåligt väder och jag kan tänka mig att det blåser rätt bra på öppna ytor. Kan även tänka mig att de som skottar kommer att ha lite att göra i natt. Jag vill verkligen inte ha mer snö men jag kan ändå tycka att det är rätt mysigt att vara inne i värmen när man ser hur snön viner runt knutarna.

Oväder?

Det sägs att det ska bli oväder här i kväll/natt, visst det blåser och snöar men jag tror att det är lite överdrivet som vanligt. Alltså visst det lär komma snö det förstår jag men man kanske inte måste jaga upp sig mer än nödvändigt. Dock har vi skottat av det lilla taket på huset eftersom att det var rätt mycket snö på det redan nu.
Taket innan det blev skottat
Taket när det är skottat
Vår torkvinda däretmot verkar inte gilla "ovädret" utan har stoppat huvudet i snön......

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm, Stockholm

Mycket på jobbet

I dag var det mycket på jobbet, gick i ett från att jag kom dit till att jag åkte hem. Det känns som om jag ser ett ljus i tunneln (läs kvarkahelvetesjävlaskittunneln!!!!!). Stalltjänsten flöt på bra och efter fikat tog Maria och jag tag i hästarna som behöver motion. Fyra hästar skläpptes i skritten och sedan tog jag in sötaste Samay och gjorde klar henne för en ridtur.
Det märks att det är vår, pälsen faller av som löven faller ner från träden på hösten.
en hel del päls.....
Maria tog tag i bekväma mig som vill rida i ridhuset, det blev paddocken och jag är väldigt glad att jag gjorde som hon sa. Solen sken, det droppade från taken och Samay blev precis så där lagom pigg som en liten ponny ska vara. Hon är så fantastiskt fin, lätt i handen, lätt att rida på tygeln och snäll. Hon måste bli lite starkare och lära sig att flytta lite bättre för skänkeln men jag tror hon kommer att bli en riktigt bra lektionsponny. När vi ridit klart fick lilla prickan vara naken i hagen, gissa om hon bev glad?
Hästarna njuter i hagen
solen skiner och plusgraderna smyger sig fram, kan man bli annat än glad?

Pratade med fröken...

...och det verkar ha blivit något missförstånd i tisdags vid överlämningen från vikarien till den andra fröken. Lucas fröken blev förskräckt då jag berättade hur jag upplevt det hela och skulle prata med de andra. Kändes bra att få ha en dialog och jag kände mig glad då jag gick därifrån.

Vet inte vad jag ska skiva...

Vet inte vad ja ska skriva, har lust att blogga men vet inte riktigt om vad. Står still känns det som....tänker blogga om min dag och dagens hus lite senare då jag har datorn, just nu duger dock telefonen utmärkt. Hade med de finaste fyrbentingarna i världen på jobbet i dag, som vanligt skötte de sig utmärkt!


Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Gamla delen, Lomma

Vädergudarna måste vara tokiga

-24 när jag åkte till jobbet i morse, -1 och snöstorm då jag åker hem.......vädergudarna måste vara tokiga.

Myggfritt!


Brr

Dagen började med två dm nysnö och snöstorm. Trodde knappt att jag skulle ta mig från parkeringen. Nu har det slutat snöa och blåsa men blivit kallt istället. Undra vad som är bäst?


Ni har svaret, det vet jag

När jag satt i bilen på väg hem från förskolan i går så funderade jag lite på de olika rutinerna som verkar gälla på förskolan. Jag vet egentligen inte så mycket alls om något utan är bara en simpel förälder som hämtar och lämnar barnen varje dag och litar fullständigt på att de kan ta hand om mina guldkorn. Nu ska jag återigen ta hjälp av er kunniga läsare, ni kommer genast kunna ge mig ett bra svar det vet jag. Vad gäller då min fundering??? När jag hämtade barnen i går så var Lucas redan ute så jag gick in och hämtade Nova, träffade hennes fröken och fick höra hur dagen varit sen klädde jag på henne och vi gick ut. Lucas kommer fram och jag tar av han hjälmen och västen, går in med dem och sätter båda barnen på boben, än så länge så har allt varit precis som vanligt. Jag ser mig om på gården för att se vart Lucas fröknar är, letar, tittar och funderar. Ser inte till någon från hans avdelning så jag går och letar rätt på en fröken från en annan avdelning, frågar henne var fröknarna kan ha tagit vägen? Till svar (ett trevligt svar) får jag att de har haft vikarie i dag men den har gått hem så det finns ingen personal kvar från hans avdelning. Jag höjer lite på ögonbrynen men talar snällt om för henne att jag tänker ta hem mina barn nu så att de vet att de försvinner från förskolan. Det är inte för en jag sitter i bilen som det slår mig att jag inte fått veta hur Lucas dag varit, har han ätit bra, vad har det gjort och om allt varit som vanligt. Så nu kommer min fråga till er, om någon ur personalen är sjuk på en avdelning och de kommer in en vikarie varför jobbar inte en ordinarie längre den dagen och vikarien går hem tidigare? Eller varför stannar inte vikarien kvar tills alla barn gått hem så att man kan få veta hur dagen varit? Jag hämtade mina barn strax före fyra och jag tycker inte att det är så sent......

Ny häst - Dressyr


Ny häst - Hoppning

En sådan här häst vill jag ha, den verkar snäll, lydig, lyhörd, trevlig, klok osv. Tänk vilken trevlig individ! Allt jag vill ha är en ärlig och snäll häst.

3 år

I dag är det tre år sedan vi sa ja till varandra. Tänk vad fort tiden går......dock ska vi inte börja räkna efter hur länge vi varit tillsammans. <3

Död åt kvarkan!

Nu är jag riktigt less på denna kvarka, någon snorig här och där, någon med feber och någon hängig. Man blir nojig för minsta lilla, om så hästen bara harklar sig så är man där och tittar. Jag vill att detta ska ta slut någon gång.........

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Ekholmsnäs, Lidingö

Tisdag

Tjoho, jag önskade sol och plusgrader och fick det. Lite sol och lite + men det räckte och blev över. Vilket bra humör man blir på när solen kommer fram
Hästarna njöt i sina hagar, alla älskar solen!
Red ut i skogen med Maria och Lilla C
Själv fick jag rida på Magic, han var pigg som en spigg. Han försökte sig på en misslyckad bakutspark, hihi så söt!

Jobbet idag

I dag har jag inte gjort någonting och har ändå inte hunnit rida........hur går det ihop?? Eller så har jag gjort hur mycket som helst men när man ska förklara så låter det som om det inte är nått. Har tex mockat, sopat, krattat, spånat, tempat, klippt, ätit lunch, tempat igen, skrivit ner hur våra hästar mår, fodrat, tagit in och lite till......inte ens hunnit starta datorn. Men i morgon är en annan dag, en bra dag med plusgrader och sol!

Roligt nästan jämt

Kan man börja måndag morgon på bättre sätt??

Överfull och genomfrusen......

Tur vi har glatt humör i alla fall!

 


Vem!?!?

Vem tog mina plusgrader?? Lämna genast tillbaka dem!!


Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Vollsjö Säteri

Sötnöt!


Mums!

Lina vet va jag gillar, både vit choklad och Mirandabjörnen, mums!


R.I.P

Vaknade till de tråkiga nyheterna om att Whitney Houston har gått bort, en kvinna med en fantastisk röst och många bra låtar.
Vila i frid!

Korvgrillning och lek

Sol och takdropp var precis vad jag önskade och söndagen kom med sol och takdropp, det är frid för själen.
Eftersom att det var fint väder och behagligt ute så tog vi med oss barnen, hundarna och familjen Forsgren till i20 hunddagis för lite korvgrillning och lek.
Lotta stod och solade mot väggen, underbart!
Lucas lekte i röret, upp, över och sedan igenom.
Hundarna lekt också.
Barnen fick åka skrana innan vi grillade korv.
Vi invigde den lilla webergrillen.
Nova traskade på efter bästa förmåga
Åka skrana från ett betongrör var en ny erfarenhet för barnen.

Trevlig kväll!

I går var det ridsportgala och det blev en riktigt trevlig tillställning, god mat, bra underhållning, dans och framförallt mycket skratt. Jag fick sitta tillsammans med havrepappan och jag skrattade nog nästan hela kvällen! Hans bästa citat var anledningen till att han aldrig åkt skoter "- Det finns inga skotrar norr och Gävle....." hmm, norr och Gävle sa jag? Snabbt sa han att han absolut inte sagt fel men så ploppade det upp en till felsägning och det var bara att erkänna sitt lilla misstag. Det är alltid roligt att träffa nya människor, sen att han är insatt i hästvärlden men lite mot sin vilja som de flesta män, gör saken lite roligare för han försöker verkligen föra dessa mäns talan och jag tycker att han gör det så bra! När han pratade på uppe på scen så insåg man att han träffade rätt flera gånger, Phia kände sig riktigt träffade när han började tala om prisskillnaden på majs.....Hur hans fru tycker de ska äta den billigaste majsen som smakar träpellets men hon kan lätt handla hästsaker för "bara" 3.000 kr och det är bara saker hon behöver.
Jag vill tacka alla inblandade för en fantastiskt trevlig kväll, detta måste vi göra om!

Kanske dags?

Kanske det är dags att göra sig klar? Eller i alla fall bestämma kläder för kvällen......

Snöskottning

Traktorn på våran gård har skottat upp en stor snöhög bakom vårt hus, vi får skotta om stigen varje gång de har skottat snö och det kan bli rätt tungt i längden. I går så hade traktorn varit här och flyttat större delen av snöhögen och det resulterade givetvis i att stigen var helt borta.
Efter att vi skottat, skottat och skottat så har vi återigen en stig att gå på.
Kan lova att det kändes bra då vi var klara! Undra hur länge stigen får vara denna gång?
Lucas var med på ett hörn, dock var han inte alls intresserad av att skotta
Gizmo hade fullt upp med all snö som flög omkring
Paus i skottandet
Jag och Sanni gör oss fina för kameran
Jag provar min allra bästa "plutarmin"
Nicke ramlade ner i ett hål.....
Hundarna busade i vanlig ordning

Mina drömmar besannas

Ser jag plusgrader?? Ser jag plusgrader?? Tjoho!!


Bra dag!

Detta ska bli en bra dag, ingen sol än men med endast någon minus ute så tolkar jag det som om våren gör sitt bästa för att vinna över Kung Bore. Nova och jag är vakna, resten sover men när de vaknar blir det frukost, promenad med plexus (Gizmo ska agera draghund åt Elin och hennes skidor), lek i snön och ett försök till att skotta fram stigen bakom huset som hela gården använder. Traktorn var där och flyttade en snöhög i går så just nu är det en "snöklump" högre än mig som blockerar stigen. Hade tänkt att Lucas skulle få åka lite skridskor men vi får se vad som händer efter snöskottningen, borde tränga in en lunch där och lite sömn för Nova.
Kvällen bjuder på gala och det ska bli riktigt trevligt, hoppas alla är lika taggade.


Trött

Är trött, ska gå och sova. Kvarkan håller på att ta död på mig, alla extra saker och oro. Längtar tills allt är över, ska njuta av att få känna sig fri. Tänk att slippa tempa varje morgon, tänk att slippa lägga täcke på alla hästar, tänk takdropp och solsken. Det är nog det jag ska drömma om i natt.

Bättre idag

Känner mig bättre idag, inte ont i halsen men fortfarande ett störande "tryck" i bröstet och även i käken. Vet inte riktigt vad det kan vara. Tog det lugnt på jobbet idag, lugnt innebär bara att jag inte red någon häst idag, det fick bara bli det vanliga så som att mocka, kratta, sopa, spåna, tempa, frisera man, fodra, släppa ut osv.
Nu ska jag se lite på tv innan det blir sängen, hoppas på en toppendag i morgon!

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Saltsjö-Duvnäs, med egen pool.

Ont i halsen

Tror att jag har fått kvarka, ont i halsen och hostar. Har mått hur bra som helst men i dag då jag kom hem kändes det som om jag fick en golfboll i halsen på vänster sida. Åkte och hade lektion och för varje minut som gick så kändes det som om det onda "rann" längre och längre ner, ut i bröstkorgen. Tog i allt vad jag orkade för att få fram orden men det lät mest som om ja hade en bubbla i halsen eller nått. Väl hemma fick det bli en varm dusch och sedan varm c-vitamin, det släppte lite medan jag drack den varma drycken men nu ondar det igen. Det har nu spridit sig så det gör ont även i vänster käke. Känns som om jag inte kan sträcka på mig ordentligt för då gör det ont i bröstkorgen. Känner inget konstig när jag känner på halsen, pulsen dunkar rätt bra men i övrigt känns allt som vanligt.
Undra om jag håller på att bli sjuk, vore inte så konstigt med tanke på att barnen snart varit sjuka i två veckor. Jag vill verkligen inte bli sjuk!!!!


Lektion

Har ätit middag och sedan skrattat tillsammans med två busiga barn. Nu ska jag strax åka till stallet för att ha två hopplektioner. Förra veckan hade jag riktigt duktiga elever så jag hoppas givetvis att det går lika bra idag. Alltid roligt att få vara vikarie då eleverna är så duktiga.


Foto-Utmaningen: dag 30


Dag 30: Valfri bild

Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 28: Väder
Dag 27: Tema "två"
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 25: I all hast
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 23: En sommarbild
Dag 22: Mitt beroende
Dag 21: När jag var liten
Dag 20: Tema "olika"
Dag 19: Här bor jag
Dag 18: Känslor
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 15: Kärlek
Dag 14: En vinterbild
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 12: Min vardag
Dag 11: Tokigt
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 9: Dagens
Dag 8: En favoritbild
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 6: En grön bild
Dag 5: En gammal bild
Dag 4: Min hobby
Dag 3: En familjemedlem
Dag 2: Favoritpryl
Dag 1: Självporträtt


Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Jumkil, Uppsala

Tisdag

Så var tisdagen snart till ända och dagen har som vanligt gått superfort, hade hjälp av Maria nere i stallet i dag och det är så roligt att jobba när man är två. Vi tog bilder som ska sättas upp sadelkamrarna, hur man rengör bett och träns samt snurrar ihop dem. Har lagt upp några bilder här på bloggen förut som visar hur man inte ska hänga tränsen. Vi tog även bilder på hur man tar hand om skydden och en hårig vojlock. Ibland känns det som om man måste vara övertydlig med vissa saker och nu känns det som om vi är på god väg att sätta upp nått bra. Maria är en riktigt påhittig figur och jag gillar starkt att jobba med henne. Vi tog en tur tillsammans i ridhuset på var sin fux, Maria red på sin favorit och jag fick ta den som är en mindre favorit. Tempade och tog hand om våra små sjuklingar, måste dock säga att det verkar ha lugnat ner sig lite (egentligen borda jag inte skriva detta, borde ta bort det på en gång.....nu kommer varenda häst vara sjuk i morgon).
I morgon ska vi löshoppa lite hästar, kanske att jag hinner filma lite.

Host host

Har två barn som hostar, hostar och hostar, den ena värre än den andra. Båda har nog lite feber och Lucas säger att han har ont i sitt öra. Stackars barn.....


Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Domsten, Helsingborg

Snabba svar

Jag gillar er läsare, ni är underbara! Om jag har en fråga så hinner det bara gå några minuter så är det någon av er som med nått bra svar. Tack tack!

Foto-Utmaningen: dag 29


Dag 29: Nyaste bilden på mig själv

Dag 28: Väder
Dag 27: Tema "två"
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 25: I all hast
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 23: En sommarbild
Dag 22: Mitt beroende
Dag 21: När jag var liten
Dag 20: Tema "olika"
Dag 19: Här bor jag
Dag 18: Känslor
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 15: Kärlek
Dag 14: En vinterbild
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 12: Min vardag
Dag 11: Tokigt
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 9: Dagens
Dag 8: En favoritbild
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 6: En grön bild
Dag 5: En gammal bild
Dag 4: Min hobby
Dag 3: En familjemedlem
Dag 2: Favoritpryl
Dag 1: Självporträtt


Kommande dagar:

Dag 30: Valfri bild

Någon som känner igen sig?


Vad är det för djur katterna tagit?

Denna stackars krabat hade blivit stallkatternas leksak i natt, nu undar vi bara vad det är för djur? Den är drygt en dm lång,  kan det vara en iller, mink eller mård??

Förslag 1: Vessla (har googlat och jag tror absolut att det kan vara rätt)

Tömkörning

Eftersom att det inte är några lektioner nu så måste vi röra på vissa hästar, jag fick äran att ta Samay och Dino. Det blev tömkörning för båda och de skötte sig som små änglar båda två. Flyttade snällt, bra övergångar och stod snällt stilla i halterna. Dino tyckte det var onödigt att rygga "för rösten" men med lite träning på det så satt det som ett smäck! Det är så roligt att jobba med två så fina hästar från marken, tror det får bli samma sak i morgon.
Sötaste Dino, behöver jag ens nämna att han fick en ny grimma sen.....

Dagens hus

Ska du köpa hus och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Vaxholm Norrhamnen

Näsdroppar?!

Känner att jag behöver eran hjälp i detta ämne, någon av er måste ha ett bra svar. Jag blir galen varje gång jag ska ge barnen näsdroppar, för det första så måste flaskan till näsdropparna vara helt rak för att det ska komma upp något i sprayen, vilket barn kommer att stå helt stilla och rak i ryggen samtidigt som den får näsdroppar???? För det andra så är pipen som ska in i nästan lika stor som till vuxna, mina barn har då små näsborrar! Var hittar jag näsdroppar som är användarvänliga för barn och har bra effekt?? Varför finns det inte vettiga näsdroppar som man kan ge barnet när de ligger ner i sängen, NEJ koksaltlösning på liten plastflaska funkar inte på våra barn även om dessa går att ge då barnet ligger ner. Kan inte vara så svårt att göra en flaska med näsdroppar som fungerar i liggande läge. Om man har någon slags "slang" eller liknande som sitter i flaskan och när du vänder på flaskan så fylls "slangen" med rätt mängd för ett tryck och du kan använda den fast barnet ligger. HJÄLP MIG!!!!

Foto-Utmaningen: dag 28


Dag 28: Väder
En bild från i somras, regnet vräker ner samtidigt som solen försöker tränga sig igenom.


Dag 27: Tema "två"
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 25: I all hast
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 23: En sommarbild
Dag 22: Mitt beroende
Dag 21: När jag var liten
Dag 20: Tema "olika"
Dag 19: Här bor jag
Dag 18: Känslor
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 15: Kärlek
Dag 14: En vinterbild
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 12: Min vardag
Dag 11: Tokigt
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 9: Dagens
Dag 8: En favoritbild
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 6: En grön bild
Dag 5: En gammal bild
Dag 4: Min hobby
Dag 3: En familjemedlem
Dag 2: Favoritpryl
Dag 1: Självporträtt


Kommande dagar:

Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Myggfritt!!


Make you feel my love - Emma Wållberg


Brolle - härmar Johnny Cash (Singalong 2007)


Brolle - Jag är född i en liten by live skansen


brolle jr & Sibel - In the Getto


Brolle - sing a long


Piggare

Nu chansar jag och sticker ut näsan genom att säga att Nova känns lite piggare, hon var riktigt nere under dagen, sov några timmar, snorade och hostade. När vi hämtade hem Lucas från dagis fick hon en energikick och vips var det full fart. Hon har till och med ätit två bitar gurka (skivade med osthyvel), det är mer än i går. Hon vill inte äta något alls så de två små gurkskivorna kändes som ett stort steg framåt. Vatten däremot missbrukar hon och det är ju bra, jobbigt om hon inte ville dricka.

Vackert


Brr, men mysigt


Sover

Nova har ganska nyss somnat, hoppas hon får sova en stund så att hon vaknar och känner sig lite piggare. Hon har mindre hosta och är inte lika varm i dag, hoppas att det är på väg att vända nu.

Hoppning med ryttarkamera


Fälttävlan med ryttarkamera 2


Fälttävlan med ryttarkamera 1


Jumping Simulator


Racehorse Simulator


The Polo Pony Simulator cantering


Dressyr simulatorFoto-Utmaningen: dag 27


Dag 27: Tema "två"

Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 25: I all hast
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 23: En sommarbild
Dag 22: Mitt beroende
Dag 21: När jag var liten
Dag 20: Tema "olika"
Dag 19: Här bor jag
Dag 18: Känslor
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 15: Kärlek
Dag 14: En vinterbild
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 12: Min vardag
Dag 11: Tokigt
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 9: Dagens
Dag 8: En favoritbild
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 6: En grön bild
Dag 5: En gammal bild
Dag 4: Min hobby
Dag 3: En familjemedlem
Dag 2: Favoritpryl
Dag 1: Självporträtt


Kommande dagar:


Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Hemma med sjukt barn

Nova är fortfarande sjuk, hon är förkyld och jag misstänker starkt att det är nya tänder på G. Hon har handen i munnen nästan hela tiden, vill inte äta nått och är konstant gnällig. Inget är bra, pekar på allt och mina förslag ratas innan jag knappt har kommit på vad jag ska peka på. Hon vill göra precis som hon själv vill annars vrålar hon rakt ut och krokodiltårarna flödar. Hon har ett gnälligt läte hela tiden som om en gamal skiva har hakat upp sig, det går inte få henne att sluta utan hon maler på. Varje gång hon är ledsen så yla Plexus så ni kan tänka er vilken cirkus det är här hemma.
Hade tänkt gå ut på en promenad för att få röra på mig mer än att bara jaga efter litet ledset barn men vad händer då? Jo kyan slår till och med -18 grader så håller vi oss inne!

Sova?

Kanske man skulle fundera på att sova?


Sa kanske lite för mycket...

När jag nu skrev att Nova var piggare och sprätte omkring i huset så borde jag tänkt ett steg längre. Man ska inte ropa hej för en man är över ån eller vad det nu heter. Det gick lika fort som att vända på en krona, ögonen blev blanka, hon blev varm som en kamin och ingenting var bra. La ner henne i vagnen för att hämta mat till Lucas och två minuter senare sov hon. Jag vet inte hur jag ska göra, jag vill inte att hon ska sova så sent så hon har svårt att sova i natt men jag vill att hon ska få vila om hon måste. Hmm, låter henne sova en stund så att humöret går upp.

Pigg

Nova är pigg idag, sprätter omkring i hela huset, gör sig hörd och är allmänt busig. Hon har sovit ca 5 min på hela dagen men håller ändå god min, kanske den korta sömnen beror på att vi tog sovmorgon delux i morse, tio slog vi upp våra ögon. I morgon satsar vi på dagis igen, de får väl ringa om hon verkar hängig.


RSS 2.0