Hemma

Äntligen hemma, det är verkligen trevligt att vara iväg på semester men jag måste säga att det är fantastiskt skönt att komma hem igen också. Barnen har varit helt fantastiskt duktiga på att åka bil, särskillt i dag då vi har åkt från Linköping och hem. Lucas var vaken exakt hela vägen, han behövde kissa cirka 1000 gånger och det kryllade av myror i benen de sista milen. Nova sov en stund mellan Stockholm och Gävle men sedan har hon också varit vaken och hållit låda för oss andra.
Nu sover barnen i sina egna sängar och jag hoppas att de tänker sova länge i morgon bitti för det skulle vara fantastiskt skönt med sovmorgon.

Dragon Gate

Enligt min man så är jag korkad som har missat denna enorma anläggning, vi körde enligt honom förbi den då vi åkte till Gävle i april (enligt mig så ligger detta söder om Gävle och därför passerade vi det inte alls!). Hur som helst så blev jag grymt imponerad över det enroma bygget, hur kan jag ha missat det? Kändes som om vi tagit en sista minuten och klivit rakt in i Kina, en skum känsla.
Den stora gården
Porten in till restaurangen och shopen
Valvet ut/in från parkeringen
Lucas tittar ut
Den enorma statyn
En del av en annan byggnad
valvet ut/in från parkeringen, lilla Nova bryr sig inte om oss utan traskar iväg i godan ro
Ett av "tornen"
En stentavla
Lucas känner på en stenboll i lejonets mun
Längst hela muren fanns det olika djur

Ligger efter

Känner att jag ligger efter enormt med allt bloggande men det blir så när man är iväg några dagar med familjen. I morgon ska jag försöka uppdatera er lite mer om vad vi har fått uppleva, tex så hade jag inte den blekaste aning om att det finns ett ställe utanför Älvkarleby som heter Dragon Gate och är ett helt enormt stort komplex av byggnader och det känns som om man tagit en sista minuten till Kina.

Telia Navigator del 2

I går fick telia navigatorn ett nytt försök att lotsa oss fram till rätt adress, denna gång blev det nästan helt rätt. Kanske berodde det på att vi hade fått den rätta adressen och då gick det inte misslyckas. Dock upptäckte vi en annan sak som strulade och denna gång var det gatunummret, den kom fram till rätt adress men kunde inte stanna vid rätt nummer, varken i går eller idag, det är dock lättare att leta efter rätt husnummer än rätt gatuadress.
Upptäckte efter mitt förra inlägg om navigatorn att det är rätt effektiv att blogga ibland, fick nämnligen hjälp med var jag ska vända mig om det strular, letade faktiskt efter den informationen i appen men kunde inte finna någon lämplig vägledning. Ibland får man hjälp från oväntat håll.

Middag på Statoil

Vi skulle ta en enkel lite middag på Statoil och hamnade mitt i en spännande sammandrabbning mellan polisen och Bandidos. Två pikeebussar och tre polisbilar svängde in och ut kom en massa poliser, de satte genast igång och vissitera alla mc-knuttar, spanade sig omkring och tittade in till oss där vi stod som nyfikna små tensoldater. Jag är verkligen värdelös på att smyktitta för jag blir så nyfiken.

Telia Navigator

För att hitta till hotellet idag så använde vi oss av Telia Navigator, vi har testat den förut om varit ganska nöjda. Jag säger ganska för när vi var i Sundsvall så tyckte programmet att vi skulle köra mot enkelriktat. Hur som helst så sökte vi på Scandic Södertälje och fick genast upp den på kartan och vi började köra efter direktiven, hade telefonkontakt med Stina och hon beskrev hur de hade kört och det stämde med hur programet beskrev för oss. Vi la på och körde vidare för det var inte särskillt långt kvar......hmm, vi körde och körde och kom längre och längre bort från stan, ut på någon enslig väg och helt plöstligt står det att vi är framme! Vid det här laget tyckte vi dock att det var konstigt och hade redan börjat fundera på vad som var felet. Framför oss dyker det helt plötsligt upp en jätte anläggning med tjocka murar och höga staket, anstalten Hall växte upp framför oss. Jaja, nu har vi sett den men det var inte direkt den vi var intresserade av. Ringde Krille och frågade om adressen för vi hade tydligen fått fel uppgifter, eller? I Telia Navigator så står det att adressen är Verkstadsgatan 7 men det ska i själva verket vara Verkstadsvägen 7, man kan ju tycka att det är relevant att ha rätt adresser i sin navigator men vad vet jag?

Dagavild

Jag är helt dagavild, visst är det onsdag idag? Spelar egentligen ingen roll, ny dag, nya möjligheter. Ha en bra dag allihop!

Provat att fånga en vildhäst??

Har du någonsin provat att fånga en förvildad lektionshäst (läs vildhäst)? Om du överväger att prova så kommer jag nu att avråda dig starkt, prova inte. Det är inte värt det, du kommer antagligen att bli både arg, svettig och helt utmattad innan hästen ens har börjat fundera på att ge upp. Vi hade lastat alla andra hästar som var i den hagen och hade bara kvar den lilla fläckiga c-ponnyn när hon bestämt talade om för oss att hon inte för nått i hela världen tänkte bli fångad, inte blev det bättre då hon inte hade någon grimma och hagen är oändligt stor. Havre som kan vara så gott nonchalerade hon som om det var luft. Det tog oss nästan fyra timmar att fånga henne och under den tiden fick vi lära oss att hon kan springa supersnabbt, har jävligt bra syn, är väldigt smart och att hon kan simma. Fem personer, två longerlinor, snören, grimmskafft och en hel del list krävdes för att överlista den lilla ponnyn så att vi tillslut lyckades få in henne i ett hörn och haffa henne, dock inte utan protester.
När jakten var slut så var jag dyngsur om byxor, skor och sockar. Kan säga att nästan gång jag ska jaga en ponny på betet ska jag då inte ha hål i skorna. Fötterna var som russin då jag kom hem!

30 + 30

I går var det födelsedagsfest för 30 åringarna, oj oj vilken hejdundrandes fest det var. Mycket folk och alla var glad och trevliga, sjöng singstar och spelade guitar hero. Det var verkligen roligt att träffa gamla och nya vänner, vädret bjöd på blixtar och dunder så jag måste säga att kvällen gav full pott. Vid tre styrde jag hem Lotta och sedan kom Jesper och Nicke hemrullandes, fnissiga och flamsiga som två småpojkar. Vi åt maxmat och vid fyra stupade vi i säng, kommer inte ens ihåg att jag la huvudet på kudden. Klockan nio vaknade båda av att det åskade och regnade, vi låg och lyssnade på det en bra stund innan det blev dags att kliva upp, ta en dusch, ta emot barnen och gå och städa lokalen. Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt, lekt med barnen och ätit mat, i morgon blir det jobb. Alla hästar ska in från betet, skos och sättas igång innan ridskolan startar.

Fler kort

Den lite läskiga lådan kräver marginal
Ett koncentrerat ekipage
Man ska inte röra bommarna
Glad häst
Jag bjuder på ett litet annorlunda kort

Norge

Tragedin i Norge går inte att finna ord för, det är mer än vad jag kan klara av att ta in. Hur kan det finnas människor ibland oss som kan göra sådan här saker? Vad är det för fel? Mina tankar går till Norge och alla sörjande, skadade och chockade.

1 dag kvar

I morgon får Nicke semester, åhh vad jag längtar. Härligt att få vara ledig, att åka på semester och bara mysa av tiden tillsammans.

Skruttunge!

Varför sover inte barnet? Det är inte okej att göra en powenapp på någon timme och sedan hålla låda, skruttunge!

Hinderbana på IKSU

Japp, du läste helt rätt. Lotta, Rookie, Lucas, Nicke och jag har varit och kört hinderbanan på IKSU. Jag kommer antagligen inte kunna röra mig i morgon men det var det värt för det var sjukt roligt att prova. Mest förbannad blev jag när jag skulle gå armgång och helt plötsligt slog foten i en dörrkarm så att det tog tvärstopp och jag tappade all fart. Måste även mentalt ställa in mig på att jag kan slänga mig över ett hinder, inte kravla som en stel pinne. Ser redan fram emot att köra en gång till, fast om du frågar mig i morgon så kanske jag säger aldrig mer.

Eftermiddagen i bilder

Efter äventyrslekparken blev det mer bus hemma med mer trevligt sällskap
Blev en blomma, kunde inte hålla mig.....
Min kusin, helt normal
Nova är rädd för delfinen
Men med lite stöd går det bättre
Lucas blir också rädd för en delfin och kastar sig genast upp ur vattnet
Kusinen igen
Inte lätt att vara liten, även om man står på tå så ser man inte vad de andra tittar på
Bus i stolen
Nyvakna och nyfikna hundar
Bus på studsmattan
Gäller att hålla tungan rätt i munnen
Bara bus!

Äventyrslekparken

I går var familjen Johansson/Forsgren och vi i äventyrslekparken och lekte med barnen. Det är verkligen roligt att vara där för de stora grabbarna för de kan göra nästan alla saker nu och klarar sig rätt bra själva. Vi matade änderna lite och vissa var lite väl närgångna så Lucas och Colin fick helt enkelt lära sig att kast lite längre bort så att fåglarna inte skulle äta ur händerna på dem. Tog en massa bilder och lägger ut ett litet urval av dem.
En av de snällare fåglarna
Två små andbäbisar
Nova leker tittut med Kevin
Rätt kul tyckte han
Colin leker i vattenkanten
Den lilla sjöjungfrun
Kevin hittade en mugg
Nova leker i sanden
Colin spexar
Jag fick äran att åka med i båten
Mer lek i strandkanten
En mindre snäll fågel
Den stjäl mat av anden
Segrande flyger den iväg

Bara lek och bad

Nicke provar sig på ett hopp ner i poolen, han har fått armpuffar av Lucas så att han inte ska drunkna
Nicke nickar boll
Andra hoppet kände han sig säkrare och körde utan puffar......
Nicke gör ett försök till att rida på den vilda delfinen, gick inte så bra.....

Kameraträning

Fortsätter att träna med kameran, inser att jag är väldigt skakig på handen och det ställer till det då jag ska fota små saker på nära håll. Färgerna och skärpan börjar bli bättre och det känns roligt att stegen går framåt även om de är myrsteg.

Hmmm

Vitlöken är i ugnen och snart är maten redo att serveras, småsyskonen är här och ska grilla sitt kött till sin knytis hos grannen. Barnen har rivit ut hela Nickes hylsnyckelsats och det uppskattades tydligen inte......förstår inte varför? De hade jätteroligt i alla fall.

Jag kanske ska bli troende?

Jag kanske äntligen har hittat min tro, jag funderar på att börja tillbe det flygande spagettimonstret och bli en pastafarian. Då kommer jag också att få ha möjligheten till att bära ett durkslag på huvudet på mitt körkort och vem vill inte ha det? Personen som väckte mitt intresse finner ni här.

Bäbis

I dag har vi haft finbesök av Khan
Man blir trött av alla nya intryck
Liten fot
Små smala ben och fötter som ryms i mammas trygga hand

BVC

I dag var det dags för vaccinering på BVC, precis innan vi skulle gå så tempade jag henne då hon varit lite snorig och gnällig. Hon hade något förhöjd temperatur så då passade vi på vaccineringen och tog längd och vikt i stället.

Vikt: 9495 gram
Längd: 73 cm lång

Lilla gumman börjar bli stor.

Torsdag

Började morgonen vid 06.45, Nova och jag klev upp, diskade, plockade undan, startade en maskin tvätt och åt frukost. Tog en morgonpromenad med hundarna i det kyliga men fina vädret, Lotta och Rookie följde med och det är alltid lika trevligt med sällskap. Väl hemma blev det en maskin tvätt till, hängning av den första maskinen tvätt och en dusch innan det blev färd till BVC. Hem och åt lunch innan vi fick finbesök av Khan med familj.
Henrik och Lucas leker i studsmattan
Bara bus
Nicke mekar med cykeln
Så här glad blir man när man får gunga
Nova ramlade på en duplo bit igår, nu har hon en fin ring mitt i pannan

Kaos

Ser ut som om en tromb dragit fram i vardagsrummet, duplo och tågräls över allt. Varför är det så roligt att slänga alla saker omkring sig och sedan vägra plocka upp?

10 grader!

Hur kan vi har 10 grader varmt? Jag vill inte ha 10 grader varmt, jag hade tyckt att det var okej och vi hade fått ett hejdundrandes åskoväder igår men inte nu när vi blev snuvade på det! Ge mig värmen tillbaka, tack!

Snuvad idag igen

Mörka moln tornade upp sig på himlen och vi hörde hur det åskade lite svagt, läste på VK att det skulle bli rejält med åska och regn vid kusten. Äntligen nu kommer det, åska, blixtar, dunder och den härliga känslan......men icket. Inte idag heller, varför blir jag snuvad på detta åskväder varje gång?? Rookie fick ett SMS av sin bror som var i Sundsvall och där var det översvämningar, i Tavelsjö hade blixten slagit ner och vänner skrev på facebook om hur det regnade och blixtrade. Var tog mitt oväder vägen?!?!?!?!?

Hopp hopp


Tisdag

Nova bestämde sig för att vakna tidigt så nu sitter jag här, nyduschad och ser på nyheterna. Vad tror ni barnet gör? Jo hon har blivit trött och vill ligga i vagnen och glo upp i taket......hade det inte varit bättre om vi tagit en liten sovmorgon tillsammans? Älskade barn!

Måndag

Då var det måndag igen, Nicke jobbar och barnen och jag är hemma. Verkligen skrutt tråkigt när han jobbar, sen tog han bilen för det var punka på cykeln så jag kommer ingenstans heller. Tur solen skiner och att vi har en fantastisk trädgård att vara i. Nu blir det nog en promenad.

Luftat den nya kameran del 2

Åkte till Degernäs och fortsatte att testa kameran, det var lättare idag att "hitta rätt" på sprången men fortfarande är inte bilderna 100% skarpa och det stör mig något helt fruktansvärt men övning ger färdighet.
Grodan blir putsad innan hoppningen
Skrittar fram
Läskiga lådan provhoppas för första gången
Låda = hoppa med bra marginal över så att den inte hoppar upp och tar tag i hovarna....
Thea vill också vara med
Flugor är inte roligt
Ett annorlunda kort.....
I full galopp
Ett koncentrerat ekipage
pustar lite mellan gångerna
En väldigt glad häst
Chessan och Sandra avslutar med ett bra språng på planket
Grodan flyger genom studsen

Luftat den nya kameran

I dag har jag för första gången luftat den nya kameran tillsammans med det stora objektivet, inser direkt att jag har mycket att lära och att alla inställningar inte är detsamma som med den förra. Tillexempel så reagerar de inte likadant då jag trycker på knappen för att ta kort, kan inte riktigt säga om den är snabbare eller långsammare men det är i alla fall inte likadant och det resulterade i en del annorlunda kort. Kan villigt erkänna att jag måste träna mycket mer innan det blir till att fotografera på tävling igen.
Framridning
Mer framridning
och lite mer
Hopp hopp
Lite för tidigt fotat
Mycket för tidigt fotat
Blir bättre
öva öva
Var tog Jenny vägen??
Lite jogging på slutet

Varmt idag?

Det är redan 23 grader i skuggan och klockan har inte ens passerat nio, undra hur varmt det kommer bli idag?

En igelkott på besök

Vi hade en igelkott på besök ikväll, Lakritz som aldrig säger nej till mjukmat misstänkte genast att nått var fel när hon gick fram till maten. Hon går tillbaka till mig och verkar nästan säga till mig att någon sitter i busken och tänker äta upp hennes mat. 
Båda katterna var verkligen intresserad av kotten men ingen försöker försvara sin mat på något sätt, de tittade bara på när maten slukas av någon annan. Jag filmade dem i ca 18 min och katterna cirkulerade runt hela tiden men de visste nog alla tre att det var kotten som bestämde. Mätt och belåten traskar den sedan iväg mot nya äventyr.

33 grader

Vi valde kanske helt fel dag att åka på återvinningen och lasta av en massa ris......

Vacker himmel

I går kväll när vi satt på torget och väntade på att bion skulle börja så fick vi se en väldigt vacker himmel.

Varm dag

I dag har det varit en helt fantastiskt varm och skön dag, klockan är strax efter sju och det står 29,4 på termometern. Barnen har badad i poolen och hoppat studsmatta, föräldrarna har varit på återvinningen och klippt gräsmattan.
Vissa fattade nog inte hur varmt det var utan tog en filt....
Slapparligan
Plexus har gett upp men Mille har anlänt istället.
Poolen var ett svalkande allternativ

Nydala

I förrgår åkte hela familjen åkte till Nydala för att bada och sola, jag nöjde mig med att sola.
Lucas tittar på den läskiga krokodilen
Lotta och Rookie spanade på människor och solade
Ett, två, tre hopp!
Man kan helt klart se att de väljer lite olika hoppstilar
Ner för landning
och båda har nått vattenytan på olika sätt....

Tomaterna

Kom på att jag lovat bild på tomaterna, vet att det är helt ointressant men jag hade lovat det så nu kommer bilderna.
Nu väntar jag på att de ska bli gröna
Inne i djungeln är det en rackare som gömmer sig
Fler tomater ska det bli

Varmt

I dag blir det nog varmt, 20 grader och klockan har precis passerat halv tio.

Bilder

Blir inga bilder nu för bildprogrammet jag använder ligger tydligen nere.......blä!

Äventyrslekparken

I går innan kameraköpet åkte barnens farmor och farbror till äventyrslekparken med barnen, Lucas sprang omkring som en ko på grönbete och lekte så han blev helt slut. Han vallade sin farbror efter bästa förmåga och jag tror att även han blev lite trött.
Stör ej, klättring pågår
Mille var med
En favorit hos Lucas
Tränar balansen
Tittut
Kamerakvinnan var inte riktigt med
Lite trixit

Roligt

Vad roligt det är med en ny kamera, har precis fotat mina små gröna tomater som förhoppningsvis ska växa och bli stora, fina, röda och solvarma innan de plockas in. Lägger upp någon bild senare.

Äntligen en kamera

I dag tog vi oss i kragen och åkte till butiken för att kolla på en ny kamera, Jesper följde med som stöd och påläst kamrat. Jag känner att jag verkligen är helt urusel på allt som har med kameror att göra, det enda jag kan är att fota hästar som hoppar. Inget om pixlar hit och pixlar dit, auto fokus, storlekar, bländare och allt annat, tur det finns andra som kan det. Vi tittade på två olika kameror och tillslut så blev det en D90 med ett objektiv som ska funka att fota relativt bra med inne. Tur vi hade Jesper för här behövdes det verkligen översättning till "mitt språk" för att förstå. Det stora objektivet som jag har fotat hästar med har jag kvar och det passar utmärkt på den nya kameran och det var det som var tanken från början. Nu behöver jag testa kameran och mina kunskaper för en ny så om ni ska hoppa eller släppa på bete någon dag så hojta till så kanske jag kan komma ut och träna lite. Provade det lilla objektivet på några blommor ute på tomten samt Gizmo.
Lilla myran kryper omkring och äter antagligen upp min blomma
Det jag gillade med denna var att man till och med kunde se "håren" på stjälken.
Gizmo fick ställa upp som modell

Aaaaaaaa

Vet att jag lagt upp den förut men den värd att visas igen

Gabriellas sång


Tusen bitar


Sång till friheten


Kamera

Idag var dagen då vi skulle åka och bestämma oss för en kamera men som vanligt så strular alltid något och vi han inte, hoppas det går bättre i morgon.

Tyst

Det är nästan helt tyst i huset, bara tvättmaskinen som maler på i samma takt. Farmor och farbror är ute på promenad med hunden och barnen, jag känner att det uppstår en sådan där konstig känsla när det blir så här tyst, vad ska jag göra nu? måste jag plocka undan? kan jag sätta mig ner en stund eller ska jag kanske vika tvätt? Finns hundra saker att göra men det vore rätt skönt att bara sitta ner en liten stund.

Leksak

Nova fick en fantastisk liten leksak av sin farmor nu när de är på besök. Det är en liten träkanin som sitter fast på en pinne och så drar man den längst golvet. På hjulen sitter tre kulor som låter när de slår i golvet, gissa om det gjorde succé.

Alla vänner

Igår var Lotta och jag på en kort kvällspromenad med de fyra vännerna. Måste säga att det är en rejäl blandning då vi är ute.

Söndag

Efter en helt fantastiskt trevlig lördagkväll så gav barnen oss sovmorgon till 09.20, tack och bock sa föräldrarna. Vi gick en promenad med Lotta, Lina, Jonte, barnen och de fyra hundarna. Alla hundar sprang snällt utom Mille som promt skulle åka i cykelkärran med Lucas, jajaj lika bra det för han har så korta ben. Finns ett kort på det, ska försöka fixa det till i morgon.
Resten av dagen har vi inte gjort något alls, blev god kinamat till middag och sedan åkte vi och hyrde filmen All good thing, ingen jag direkt skulle rekommendera till någon som vill ha ett filmförslag. Nu sitter vi och ser på Metallica, om jag ska vara ärlig så sitter jag inte och skakar av upphetsning över att se detta men vad gör man inte för husfriden?

Lördag

Blev en härlig promenad på morgonen med Lina och Lotta, vi gick elljusspåret tillsammans med en massa mygg och en tryckande värme. Vi kom fram till att det är tur att man går promenaden på morgonen för annars skulle vi nog inte få tummen ur att gå senare då man myst ner sig i soffan. Lekte en stund med Nova, tog en dusch och sedan styrde vi ner på stan för lite ärenden. Inhandlade ett fodral till telefonen så att jag kan ha den på armen när jag arbetar, hoppas det funkar bara för annars vet jag inte hur jag ska göra. Lina shoppade en mycket fin present till sig själv och jag hittade två fina villervalla mössor på rea som ska vara till barnen i vinter. Lucas fick ett fint spel med bockarna bruse och jag kan lova att han blev glad.
Två mössor i härlig färg
Bockarna bruse spelet, eller är det ett spel?? Hur som helst så blev det mycket uppskattat.

Inte bara barnen...

...som tycker att lekparken är rolig. Problemet var bara att Nicke fick lite svindel då det var dags att gå ner igen.

Helikopter

I dag har de flugit helikopter över vårt hur ett antal gånger och varje gång så får hundarna spelet och börjar skälla!! Vad är de för fel på dem? De skäller inte på en helikopter i vanliga fall, de är säkert bara för att vi vill ha lite lugn och ro.

Umeå Ryttarförening söker ridlärare.

De erbjuder en fast tjänst med en omfattning på minst 70 %. Arbetsuppgifterna består av planering och genomförande av ridlektioner (både ponny/stor häst, barn/vuxna), utbildning/tillridning av ridskolehästar, viss stalltjänst samt tilldelade ansvarsområden.
De söker dig som är utbildad till minst svensk ridlärare level 2 eller motsvarande, förstår att kvälls- och helgarbete ingår, har ett positivt sätt, är ordningsam och har lätt för samarbete.
Tillträde snarast. 
Lön enligt avtal. 
Frågor: Verksamhetschef Stina Burström 090-12 63 00 eller 070-214 46 40 
Skicka din ansökan senast den 29/7 2011 till:
stina.burstrom@hippologum.com
eller
Umeå Ryttarförening
Att. Stina Burström
Forslunda 9
905 91 Umeå

Blixtar och dunder

Nu jäklar blir det åska! Underbart, som jag har väntat. Håller tummarna för att det blir mycket blixtar och dunder.

RSS 2.0