5 år har gått

Om du visst hur mycket du är saknad <3
 

Vår

Våren har kommit även till vår gräsmatta.

Underbar morgon

Dagen började med en tur på den här fina killen!

Blyg

Titta vad jag och Eva såg när vi åkte hem från jobbet i torsdagskväll.
 

Spännande

Tog med praktikanterna på en liten tur ute på framridningsbanan idag, stundvis gick det riktigt bra, stundvis blev det lite väl spännande!!

Söta!


Såg dessa söta mjukisdjur på en leksaksbutik idag, fick hålla i plånboken hårt så jag inte började shoppa!

Mys!

Lucifer gör sig fin i pälsen genom att rulla ordentligt i leran!

Vilar

Lilla pricko är så söt då hon ligger och vilar, som en rund fin boll!

Blogg.se appen

Ja den har givetvis lagt av igen och därför blir det en ofrivillig bloggtorka. I går jobbade jag 06.30-22.15 med ett litet brejk mellan 15.30-18.00 så det hans inte med någon bloggning. I dag har vi också varit på jobbet tills sena kvällen, nu äntligen har jag sjunkit ned i soffan med datorn i knät och hästhoppning på TV.

Min humor!

 

Minnen!

Vet inte hur många gånger jag sprungit runt runt som liten i den här labyrinten.
 

Grannens katt

Han är inte som andra katter......
 

Visa upp sig

Fina Balanz ska alltid springa en vända eller två på stallplanen innan han sprätter ut i hagen, allt för att visa hur tjusig han är.

Duktiga Emma!


vad säger man

"She's BLIND and HANDICAPPED, but she can sing! "

I vanlig ordning

Precis som vanligt så rusar dagarna på jobbet fram i en faslig hastighet. Har fantastiska praktikanter och därför hinner man med en massa andra saker som man inte skulle hinna annars.
Han med både Samay och Diana idag och jag tror att Diana och jag kommer att dejta några fler dagar denna vecka.
Efter jobbet hämtade jag barnen på dagis och sedan fick vi besök av Vickan, vi åt middag och sedan passade vi på att gå ut en stund. Nova hoppade studsmatta och gungade medan Lucas övade på att cyklar. Det verkar som om han tycker att det är riktigt roligt och det underlättar det hela lite grann.

Plötsligt händer det!

Vi har frågat Lucas i några år nu om han inte vill ha en cykel, NEJ har han svarat. Vi har verkligen försökt peppa han och på alla sätt lirka för att han ska vilja cykla men NEJ har varit det ständiga svaret. Men under den här helgen har vi märkt en förändring i hans bestämda NEJ, både Joel och Maja har cyklat omkring på gården och han har sprungit intill men tillslut inte hängt med. Tanken har nog slagit honom själv att det vore roligt om även han hade en cykel. Så i dag helt plötsligt så hände det, han sa ja till en cykel. Tjoho! Dock satt det långt inne, jag visade han en blå/svart cykel, NEJ blev svaret - Jag vill ha en grön! Vips så visade jag han en grön cykel, NEJ! (paniken började stiga innom mig, vadnu? han ville ju ha en cykel......) - Jag vill ha en ljusgrön.........lätt panik hos mamman igen, svepte med blicken över cyklarna och tro det eller ej, mina ögon fastnade på en ljusgrön/svart. DÄR!!! Svarar jag och jag inser hur desperat orden kommer ut ur min mun. Lucas stirrar på cykeln en lång stund, precis som om han bara hade dragit till med en färg och så råkade den finnas, sen kom det ett litet leende och han nickade samtidigt som han sa JA! Plötsligt händer det!!! Under den här tiden som cykelfärgen skulle avgöras så bestämmer sig Nova för att dra, hon bara traskade ut ur butiken och försvann, kan säga att panik var rätt ord hos hennes föräldrar och det tog säkert fem minuter innan vi hittade henne längre in i den andra butiken, ålandes på golvet totalt obekymrad över hennes föräldrars panik och inte ett dugg bekymrad över att hon gått på egen upptäcksfärd!! Älskade skitunge, du får inte skrämma dina föräldrar! När barnet var åter gick vi tillbaka till cyklarna, Lucas styrde stolt omkring med cykeln han valt och Nova provade lite olika cyklar men fastnade tillslut för en sparkcykel eller vad de nu heter, de som inte har några trampor. Betalade och försökte sedan få ut de två barnen ur butiken, lättare sagt än gjort då Nicke gått till bilen med det stora cykelpaketet. Båda skulle åka rutschkana, ta av sig skorna, kolla på tuggummiautomaterna, kolla på leksaksbilen, ligga på golvet och sprattla, inte hålla handen, hade spagettiben, skulle springa själv, och ingen lyssnade över huvud taget!! Kan säga att just då kände jag för att lämna tillbaka cyklarna, åka hem och dra täcket över huvudet! Tur att de små grynen skötte sig super då vi väl kommit hem, cyklade på sina cyklar, bar saker till studsmattan, leket med sina kompisar, åt mat utan att tjaffsa och nu somnat i sina sängar så att mamman kan återhämta sig från denna långa dag.

Äntligen!


Lördag

Lördagen började med sovmorgon, sen åkte Nicke till jobbet och jag och barnen fick roa oss efter bästa förmåga.  Medan barnen drack välling och såg på barntv så passade jag på att diska, plocka undan, sortera tvätt, tvätta, vika tvätt, skotta lite snö och dammsuga nedervåningen. När jag var klar nere så var planen lunch och sedan utgångn men med lite ändrade planer på kort varsel så blev det dammusugning av övervåningen istället (där jag lyckades dammusuga upp en pytteliten legobit som jag nu måste leta reda på) samt snabbstök i biorummet. Här kände jag att skit, lördagen för barnen ska inte bestå av att jag städar som en galning! Nä ner och åt pankakor, med grädde och sylt innan vi gick ut på gården och skottade en massa snö, gick upp och kollade om grannbarnen var hemma och som tur var så ville de komma ut och leka. Vi var ute riktigt länge så jag han med att skotta en massa snö, kanske kanske att vi kommer att få upp studsmattan nästa helg, 29 april kom den upp förra aåret så vi har några dagar till på oss för att slå det.
På kvällen blev det middag med Nyströms och sedan kom goda vänner på besök, även Lucas fick besök av en granne (inte samma granne som på dagen) och om det det blir som vi tror så kommer de att gå i samma förskoleklass och det vore väldigt roligt. Sist men inte minst avslutades kvällen med besök av trevliga vänner och lite gott att dricka. Det blev en riktigt bra lördag trotts att Nicke jobbade.

Håller koll

Nova håller koll så att pappa gör rätt när bilen får sommardäck.
 

Appen

Bloggappen funkade inte i går igen, det innebär att det inte blir lika många uppdateringar här eftersom att jag inte alltid har tillgång till datorn.

Varför?

Jag kan inte somna.......inte blir det bättre för att man tittar på klockan och inser att man snart ska kliva upp.


JA!!!!!!!!!!!!!

Jag klarade det, nu kan jag äntligen sova gott i natt!!! Jäkla Candy Crush, har inte kunnat tänka på annat, suttit fast på bana 285 i oändlighet (känns det som i alla fall) och i kväll hände det, jag klarade den!!! Wiiiii!

Mys!

Det är härligt att få lufta pälsen efter flera kalla månader med täcke.


Ponnyer är ligister!


Ett vårtecken!


Söt!

Mötte denna sötis i stallet!


Himlen

När jag åkte och tittade på träningarna ikväll så visade sig himlen i all sin glans. Tycker att det är så svårt att fota himlen och få samma känsla i kortet som i verkligheten. Vår jord är verkligen vacker.


Jag fick det bäst!

I dag på jobbet fick jag en fantastisk överraskning av en vän. Jag blev så himla glad.


Vad är upp och vad är ned?

Att få sova en hel natt utan att bli väckt av svarta faran (katten), Nova som tror hon är hungrig eller Lucas som snurrar runt som en torpen i sängen resulterar i att man kännes sig helt förvirrad då man vaknar. Sovit stenhårt hela natten!!


inget

har inget att skriva, brukar sällan känna så, inget, inget alls. Kan lixom inte komma på något roligt att berätta. Känner inte ens för att lägga upp "dagens hus". Kanske återkommer, kanske går och lägger mig......får se.

Vår!!


Väglusar!

Jag kan bli så irriterad då jag åker till och från jobbet, jaja jag vet att det inte är lönt men kom igen!!! Det är 100 väg nästan hela vägen till jobbet och växlar mellan en och två filer. Flera gånger i veckan hamnar man bakom en rackarns väglus som bara verkar vara ute efter att sinka alla andra. I 9 fall av 10 kommer man ikapp denna väglus precis då det blir enfiligt och man får snällt köra 80-85 km/h istället för 100 km/h. Man tänker för sig själv att det gör inte så mycket, jag tjänar inte så många sekunder på att köra lite fortare och snart är det två filer och jag kan köra om. Man ser hur dubbelfilen närmare sig och vad händer då????? Jo väglusen GASAR, gärna med plattan i botten och kör helt plötsligt 105-110 km/h och givetvis är det bara att backa tillbaka in bakom väglusen (som nu tydligen har förvandlats till en formel 1 bil), vägen smalnar av att nu är det bara en fil igen, POFF så är vi nere på väglushastighet igen. Hur svårt kan det vara??? Kan man inte hålla 100 hela vägen så kan man väll släppa förbi oss andra som vill hålla en jämn hastighet hela vägen. Är det för att personen tycker det är läskigt då vägen blir smalare eller vad är det som gör att de växlar i hastighet så mycket??
 

Ja vad säger man

Ser på 5:an, "En stark resa - igen" med Ola Conny och Morgan......finner inga ord.....

Måndag

Måndagsmorgonen började med en spark i huvudet av 5-åringen som for runt som en torped i sängen, lika bra att kliva upp tänkte jag, klädde på mig och drog till jobbet. Måste säga att det är så rofyllt att komma först till stallet på morgonen, alla hästar hälsar en välkommen med att gnägga i kör. Gav mat till de fyrbenta, satt upp trådarna och lindade om Evitas bandage innan vi släppte ut alla i hagen. Mockade och gjorde fint i stallet innan jag hjälpte Izza att lasta vackraste Lilla C som just då var ganska billig.....efter att vi knycklat in hästen i transporten blev det frukost framför datorn och sedan red jag på supersöta Jenz. Han var lite seg och vinglig från början men när de startade upp högtalarsystemet så bytta han skepnad till räser Jenz istället. Blev lite spännande i början men på slutet så blev han riktigt fin! Hela eftermiddagen har ägnats åt att jobba med Pär och Xenophon, har verkligen fått lära mig en massa nya finesser som genast måste börja provas. Vissa nya funktioner kommer att bli riktigt användbara och jag hoppas att vi kommer att kunna använda alla dessa nya saker fullt ut för det kommer att underlätta enormt i vårt arbete. Vid 18 tiden var det bara jag och Pär kvar så vi avslutade frågestunden och jag längtar redan nu efter att få prova mig fram i morgon.

Tur hästarna gick bra!Vi hade i alla fall tur med vädret...


Lagad!?!?


Bytt upp sig

Grodan fick byta upp sig till lastbil då trailern inte vill ställa upp mer idag.


0-0

Duktigt ekipage som red 0-0 i 1,05.


Blä!!


Finn ett fel!


Duktiga

0-4 i 95cm,mycket duktiga. Ett litet skitpet på sista hindret.


På väg!


Väntar


Snart

Sitter och väntar på att Lina ska komma och plocka upp mig och sedan rullar vi mot tävlingen, det ser ut att bli en fin dag och det är alltid trevligt.
Så här bra gick det för oss förra året då vi var där.......

Funkar

Blogg.se appen har legat nere hela dagen men nu verkar den funka igen, hoppas hoppas för i morgon lastar vi och åker på tävling och det är roligare att rapportera live än flera timmar senare.


Tjoho lördag!

Lördagen är här, den febriga lillasyster sover fortfarande men resten av familjen är vaken för vi ska spela Super Mario!!! Wiii, Lucas kom och väckte oss för han ville spela och har väntat hela natten och tyckte att strax efter åtta att sova jätte lääänge! Pappan i familjen är hemma idag och det känns underbart för då är vi två som kan spela, jag är helt slut efter att ha spelar i två dagar. Nu tänker du att jag är löjlig som inte orkar spela men prova själv att spela Super Mario i två dagar med ett vilt barn som trycker ut färgglada rutor över hela bilden så att man studsar fram och tillbaka utan att veta var du ska landa eller åt vilken håll du kommer att flyga. Någon gång under dagen ska vi också hinna äta, plocka undan, städa bort vinterleksakerna och åka på återvinningen så att grannarna slipper skämmas för allt skräp som ligger utanför dörren.

Skulle du våga rida?

 

Avundsjuk!!


Ja, det är lika bra att jag erkänner. Jag är så AVUNDSJUK!!!!! på alla som får åka till Gävle och tävla, jag vet inte vad det är som gör det men på något sätt känns det som om det är där hela tävlingssäsongen börjar. Hemma är det så mycket jobb runt omkring så när man kommer dit är det som om "nu kör vi", full fart framåt!! Tur att GRS äntligen har anslutit sig till equipe så man kan följa tävlingen direkt.

Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Bellevue Sjösida.

Sur!

Lucas vill spela tv-spel med mig, eller rättare sagt vill han att jag ska spela tv-spel och han ska titta på. Jag är helt slut, orkar inte spela mer. När jag säger det till honom blir han jättesur och börjar nästan grina........

Hästtjejer vs machomän

Läs mer

Hmm

Skrev för en stund sedan att jag trodde att Nova var bättre då hon sovit bra i natt och sedan tog sovmorgon. Hon vaknade nyss och jag hörde hur hon tassade omkring på övervåningen, bra han jag tänka! Hon är på bra humör, hon måste vara frisk! Möts av ett stort leende när jag kommer upp i trappen, dock möts jag även av den snorigaste näsan man kan tänka sig, blanka ögon och ett hår som står rakt upp som om det utsatts för en elektrisk stöt! Kollar febern och den stannar på 38,6.....hmm jaja. Bara att planera in att vara hemma i morgon med.

Sover

Nova har sovit hela natten och sover fortfarande, kanske kanske att hon håller på att bli frisk.

Han ger sig inte!

Nu är det Gizmos tur att tvingas gulla med Måns, Gizmo försöker gå iväg men Måns vill gosa!!!


Måns!

Nova vill leka med paddan, Måns vill bli klappad! Nova fick snällt klappa katten först och leka sen.


Ute

Efter fikat tvingade jag ut familjen en lite stund i solen. Ingen har dött av lite frisk luft!


Fruktsallad

Snälla Lucas gjorde fruktsallad till familjen.


Kvarkan i bilder

Nu är det ungefär ett år sedan vi började komma igång efter kvarkan men jag får fortfarande rysningar så fort någon nämner kvarka eller om jag läser om det. Kvarka är inget jag önskar någon, det är jobbigt för hästarna och det är mycket arbete för personalen. Eftersom att vi delade upp anläggningen i två delar så hade jag hand om kvarkan under hela tiden stallet var stängt. Jag tempade alla våra hästar (ca 45 st) varje dag, tvättade sår och medicinerade efter direktiv. Om man är känslig för kladd, var och sår ska man hålla sig långt borta från allt som heter kvarka. Det jag också lärde mig om kvarka är att ingen häst är lik den andra då de blir sjuka, vissa får bara feber (hög och i flera dagar), vissa får bara knölar, vissa får båda delarna, vissa kan inte röra sig, vissa blir supertjocka i benen, vissa snorar, vissa får hosta, vissa får alla symptomer, vissa blir sjuk en dag medan vissa var sjuka i flera veckor och vissa påverkas inte alls!! De som inte påverkas kan dock bära på smittan och det är det som är det fasansfulla med denna jäkla sjukdom. Det jag också lärde mig är att man bör vänta med penicillinet till att knölen är "fullt" utvecklad för annars stannar den upp och kappslas in och det tar i stället väldigt lång tid innan hästen blir frisk. Jag skulle nog kunna säga att jag numera är en liten kvarkaexpert. Här nedan bjuder jag er på lite bilder, håll till godo!

Här ser man hur knölen håller på att ta form

Knölen börjar läcka var

Knölen är fortfarande infekterad men det går åt rätt håll, om det varar mycket kan man klippa runt knölen och området runt omkring sen smeta på vasselin så att varet "rinner vidare" istället för att kladda fast och fräta på den friska huden.

Knölen har spruckit och allt äckel i knölen kan rinna ut, vid det här laget mår hästen mycket bättre och jag upplevde att de kunde röra sig obehindrat och verkade inte ha ont. Jag tvättade dessa sår med väteperoxid varje dag och såg till att inget äckel satt kvar på den friska huden.

Det värsta är över och kvar av knölen är nu bara ett gapande hål!

En knöl kan även sitta på sidan, dessa upplevde jag tog längre tid och sprack aldrig, de kappslades istället in och hästarna blev sjuka under en längre tid. Hästen fick svårt att nå marken och även att röra sig.

Så här kan också en knöl se ut, när de är så här så är det mycket svårt att upptcka dem och som sagt tar det det längre tid när de sitter på sidan.

Man kan lätt bli förvirrad när man håller på att ta hand om kvarka hästar och ännu mer förvirrad kan man bli om man då har en skimmel som har skimmelknölar och inte kvarka. Denna häst har inte kvarka.

och denna har kvarka........förstår ni hur svårt det kan vara??

Denna häst har heller inte kvarka

Vissa hästar blir väldigt tjocka i benen och kan i vissa fall nästan inte röra sig.
Alla fyra benen på denna häst svälde upp och den fick svårt att gå.

Kvarkan

Har i ett års tid lovat en några äckliga bilder från kvarkan. I dag kanske är en bra dag att ta tag i det........

Riktigt hästvan!

Haha haha, känns som om det var en riktigt hästvan person som ringde in och anmälde den lösspringande hästen.

Vaken

Nova och jag sitter i soffan och ser på barnprogram, hon med en välling och jag med en celcius. Han sova cirka en timme i min egen säng innan jag fick klämma ned mig intill Nova, hon har varit vaken till och från X antal gånger i natt. Även om madrassen inte passar mig måste jag säga att det ändå är bättre att dela säng med henne än att springa in dit fram och tillbaka för då skulle jag väll aldrig få sova.

Sover dåligt

Nova sover dåligt nu när hon är sjuk, vaknar hela tiden och man får gå in och stoppa om henne för att hon ska kunna somna om. Jag sov innne hos henne från 04.04 natten till i dag och risken finns att jag kommer att få sova där i natt igen, i alla fall om jag inte vill springa i skytteltrafik till och från hennes rum. Sover dock inte så bra där inne, jag har en extra mjuk madrass i min säng så det känns som att sova på golvet när jag delar säng med henne och sedan är frågan hur en sådan liten människa kan ta sådan stor plats i en säng????

Väntar

Sitter på lilla badhuset och väntar på Lucas som lär sig simma. Stackars snoriga Nova får snällt hänga med eftersom att Nicke jobbar till fem, hon håller god min fast hon är sjuk.


Dagens hus

Ska du köpa hus/lägenhet och känner att pengarna inte är ett problem så kanske detta kan vara något för dig: Östermalm - Djurgården, Stockholm 

Balansträning


Solen

Härligt att vara ute i solen med barnen!


hemma

I dag är barnen och jag hemma, Nova har feber, snorar och nyser. Solen skiner utanför fönstret men med tanke på alla statusuppdateringar jag läst idag så är det nog inte särskillt varmt ute, dock kan det nog bli riktigt skönt under dagen. Morgonen har ägnats åt att dammsuga nedervåningen, städa förrådet och göra rent kattlådan, får se vad resten av dagen har att bjuda på.

En annan

Det här är också en bild som jag gillar, vet absolut inte varför för jag gillar inte ens fåglar särskillt mycket.

En favorit

Av alla mina bilder är det här en som ofta återkommer i mitt huvud och som jag ofta tittar på igen och igen. Jag vet inte varför men det är en av alla mina favoriter.
 
 
 
 

Om du funderar

Om du funderar på hur mycket mjölk det ryms i ett litet barnglas så kan jag säga att det är mycket, väldigt mycket! Så mycket att det räcker till att täcka två trappsteg, hundbädden samt golvet under trappen och framför bädden. Det är jätteroligt att torka mjölk blandat med hundhår samtidigt som man ska försöka lägga en sjuk treåring och få en femåring att ligga stilla i sängen. Det enda possitiva var att jag hittade igen en av våra vassa köksknivar, i hundbädden!! Hmm, Gizmo skulle väll aldrig stjäla från diskbänken?.........

Äntligen!!


Snö!

Det kom lite snö igår.....


Rallykalle

Rallykalle tokbusar i snön!


Nej!

Vi klarade oss inte!


Klarar vi oss?

Kommer vi klara oss från 2 dm snö??? Håller tummarna!!


Nej, jag vägrar!!

Står i köket och plockar undan från diskbänken samtidigt som nyhetsmorgon står på i bakgrunden, jag uppmärksammar att det blir en nyhetsammanfattning och därefter vädret. Lät ungefär så här: - Det är kallt i större delen av landet nu på morgonen men solen skiner. Det kommer dra in ett snöoväder över norra delen av Sverige i dag och har redan börjat dra in över jämtlandsfjällen och kommer sedan fortsätta vidare österut. Längst västerbottens kustland kan det komma 1-2 dm snö........hajjar till mitt i mitt plockande. VAD SA KVINNAN???? 1-2 DM SNÖ!?!?!?!? Jag vägrar, jag vägrar, det händer inte!!!! Snön är på väg bort.

Toker!

Har varit ute och kvällslekt med toker.


En hackspett på besök


Finaste tjejen!


Eko!

Har haft så mycket att göra så jag helt enkelt inte haft tid att uppdatera bloggen. Får skriva en sammanfattning av veckan en annan dag. I morgon är det fredag igen och det innebär att Gizmo ska få sin sista spruta. Nu är det sängen som gäller!
Ps: i går var jag med på Kerstinträningen för första gången på fem år!!!! Tjoho så roligt! Ds


Man kan inte annat än bli glad!

Detta mötte mig i morse då jag skulle fodra.


OPS!

(både häst och ryttare klarade sig fint, kan även tillägga att ryttaren klarade hindret felfritt)

En dag vid havet!

Efter stallet åkte hela familjen till Brändströms stuga för lite skoteråkning och korvgrillning.

Barnen lekt i snöhögen

I bland kändes det nog som att bestiga ett berg....

Vissa jobbade medan vissa slappade

Efter bergsbestigning blev det fullt ös på isen, Gizmo visade vägen.

Barnen hittade en fläck på isen som var tillräckligt hal för att kunna glida omkring och halka på.

Allt skulle undersökas

Gizmo var så glad över att äntligen få komma ut lite så han låg och skällde på både ditt och datt.

Jag vet

Ja jag vet att det börjar bli tjatigt men jag måste få säga det igen. Resten av familjen sover, GIzmo och jag har varit ute på en promenad och nu unnar jag mig en celcius i soffan och njuter av lugnet.

RSS 2.0