Jenny

Paradisbadet vs Navet
I dag har vi varit på Paradisbadet, känns så märkligt att man väljer att köra över 10 mil bara för att få bada på ett vettigt badhus. När Umeå Kommun bestämde sig för att äntligen bygga ett badhus så trodde man någonstans att nu kommer vi att få ett trevligt äventyrsbad som man kommer att kunna besöka med sin familj då och då. De hade alla möjligheter att kolla upp vad ett bra äventyrsbad bör innehålla och vad som kommer att dra folk till just vårt badhus. Både Himlabadet (ligger i Sundsvall) och Paradisbadet (Ö-vik) lockar mycket folk och roar stora som små. Våra barn frågar inte ens om att få åka på Navet vilket känns supertråkigt då man gärna skulle vilja stödja aktiviteter i sin egen kommun.
Om jag hade fått bestämma så borde man byggt Navet intill Umelagun, då hade kommuen haft "en" anläggning att hålla koll på. Man kan på så sätt locka folk som både vill bada ute och inne, Himlabadet är byggt så och det lockar mer folk. Nu måste folk välja mellan att bada inne eller åka och bada ute. Kommunen konkurerar alltså egentligen mot sig själva. Och vi ska inte ens prata om den katastrofala trafiksituationen som råder när man ska försöka ta sig till simhallen då det är simskola, man får stå i långa köer som sniglar sig fram eftersom att alla ska genom centrum och då blir det en propp precis utanför parkeringshuset. Sen kan jag inte heller förstå hur man tänker när man bygger en enda stor bassäng, lägger till en liten ström, en klättervägg och en vågmaskin. Sen ett eget rum med två rutschkanor, ett eget rum med en multibassäng (som används till simskola så du kan i princip aldrig vara där inne), en bubbelpool och ett separat rum med djupt vatten där det finns två trampoliner. Och sist ett pyttelitet pluppland för det små barnen. Varför i hela friden har man delat upp det på massa små rum? Varför, varför, varför har man inte kollat hur andra anläggningar har gjort och frågat runt vad som de tycker är bäst med deras anläggning vs mindre bra? Vem i hela friden har planerat detta bad? Det går "för fort" att utforska anläggningen, man är less efter 20 min. Så ska det inte vara. Sen är det priset, det är dyrare att bada på Navet om man är en familj än på Paradisbadet vilket också är skrämmande då Paradisbadet har så mycket mer att erbjuda.
 
Kan någon vänlig själ förklara för mig på ett vettigt sett varför man byggde Navet som man gjorde och varför man placerade det mitt i smeten?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress